ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΞΑΝΘΗ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-3 «Σαρώνει» και με 11!

«Σαρώνει» και με 11! (video & photos)

Τι κι αν δεν είχε μαζί του τον 12ο παίκτη του; Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα στα Πηγάδια και κέρδισε την Ξάνθη με 3-0, φτάνοντας στην 5η σερί του νίκη στη Σούπερ Λίγκα, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ!

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με σχήμα με 4-4-1-1, έχοντας τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και στα πλάγια Ριέρα και Ρόμενταλ. Στο κέντρο ήταν οι Ντουντού, Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ είχε τον ρόλο του κρυφού κυνηγού. Στην αμυντική τετράδα ήταν οι Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης.

Από την άλλη, ο Παράσχος στην Ξάνθη επέλεξε τελικώς να κατεβάσει την ομάδα του με σχήμα 4-4-1-1. Είχε τον Πόι στην κορυφή και στα πλάγια τους Κατόνγκο και Στιούαρτ. Σε ρόλο κρυφού φορ έπαιζε ο Στρμπα. Την οπισθοφυλακή της ακριτικής ομάδας απάρτιζαν οι Τζάγκι, Μπέρτος, Γκλέισον και Βάλλας, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπόατενγκ και Φλίσκας.
Γρήγορο γκολ από Ριέρα
Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς, αλλά η Ξάνθη παρά τα αμυντικά της ολισθήματα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Αυτό όμως κράτησε μέχρι το 15' και το γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Φουστέρ έβγαλε μία πολύ ωραία μπαλιά-τρύπα στον Ριέρα, που πέρασε πολύ όμορφα τον Γκσπούρνινγκ και με σουτ από τα πλάγια σκόραρε για το 0-1.
Προσπάθεια και από τους δύο, αλλά...
Στη συνέχεια της αναμέτρησης η Ξάνθη προσπάθησε να αναπτυχθεί πιο καλά και να πιέσει τον αντίπαλό της δίχως αποτέλεσμα. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται, χωρίς όμως να βγάλει τη μεγάλη φάση.
Σαν εικόνα του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε όσο έπρεπε, έχοντας ορισμένα προβλήματα και στον χώρο του κέντρου αλλά και στην πλευρά του Ρόμενταλ. Από την άλλη όμως ήταν σαφώς ανώτερος της Ξάνθης. Οι Ακρίτες -που και αυτοί είχαν γενικά αρνητικό πρόσωπο- από μέρους τους βελτίωσαν το πρόσωπό τους με την είσοδο του γρήγορου και επικίνδυνου Μαρσελίνιο στο ματς, πλην όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που θα μπορούσαν πάντως να είχαν κάνει αν ο Μαρσελίνιο είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ωστόσο, το σουτ που έκανε από πολύ καλή θέση δεν ήταν το ανάλογο, με τον Πάρντο να σώζει τον Ολυμπιακό.
Άλλος το δοκάρι, άλλος το γκολ!
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους δύο αντιπάλους να μπαίνουν ορεξάτοι στο γήπεδο. Στο 51' ένα λάθος του Πάρντο απέφερε ένα δοκάρι για την Ξάνθη. Έπειτα από δυνατό σουτ του Κατόνγκο και κακή απόκρουση του Πάρντο η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός όμως ήταν τελικά εκείνος που σκόραρε ξανά. Στο 53' ο Ιμπαγάσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά και έκανε τη σέντρα. Ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη, που σκόραρε με τακουνάκι. Ο Τοροσίδης πάντως επέλεξε να μην πανηγυρίσει καθότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ξάνθη.
Γκολ Φετφατζίδη και αφιέρωση!
Οι Πειραιώτες στην επανάληψη παρουσίασαν σαφώς πιο σοβαρό και καλό πρόσωπο, συνεχίζοντας πάντως να είναι πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους. Έτσι, το 0-2 έγινε 0-3!
Στο 75' ο Μιραλάς έβγαλε μία πολύ καλή μπαλιά στον Φετφατζίδη, ο οποίος αφού πέρασε έναν αντίπαλό του με σουτ από την κλειστή γωνία βρήκε δίχτυα, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα! Μάλιστα ο νεαρός αφιέρωσε το γκολ σε καλό του φίλο που έφυγε από τη ζωή, κάτι που είχε υποσχεθεί και στον πατέρα του. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να σκοράρει και με τον Πάντελιτς στις καθυστερήσεις, αλλά ο Γκσπούρνινγκ του είπε όχι...
Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο άσος του Ολυμπιακού δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη ομάδα με την ταχύτητά του και την τεχνική του, ενώ έβγαλε την ασίστ στο 3ο γκολ της ομάδας του. Ο Μιραλάς με το ξεπέταγμά του από τα πλάγια πολλές φορές έκανε ό,τι ήθελε τους προσωπικούς του αντιπάλους.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Και έκανε αρκετά λάθη και συνάντησε ουκ ολίγα προβλήματα λόγω των Ιμπαγάσα, Ριέρα και Μιραλάς και όχι μόνο...

Στο ύψος του: Αρκετά καλή παρουσία είχαν από πλευράς Ολυμπιακού οι Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Τοροσίδης. Ο πρώτος σέρβιρε το 2ο γκολ, ο δεύτερος το 1ο, ενώ ο Τοροσίδης μεταξύ άλλων χρίστηκε και σκόρερ. Από κοντά τους και ο Ριέρα για όσο αγωνίστηκε (καθότι χτύπησε και έγινε αλλαγή) που σκόραρε κιόλας.
Σημαντική βοήθεια προσέφερε και σήμερα ο Ντουντού στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Φυσικά θετικότατος ήταν και ο νεαρός Φετφατζίδης, που πέτυχε και ένα ωραίο γκολ. Από την Ξάνθη προσπάθησαν πιο πολύ Πόι και Μαρσελίνιο, που έβγαλαν αρκετές φάσεις. Ειδικά ο Μαρσελίνιο έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του και τη βοήθησε να γίνει αρκετά απειλητική.
Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα της Ξάνθης στη φάση του γκολ του Ριέρα. Την ώρα που ο Φουστέρ κάνει την πάσα, είναι γύρω του ένα… σωρό αμυντικοί που απλά τον κοιτούν. Ο Ισπανός δίνει έτσι ανενόχλητος την μπαλιά και έτσι σκόραρε ο Ριέρα.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Η. Σπάθας έκανε λάθη και για τις δύο ομάδες μες στον αγώνα. Ωστόσο δεν έκανε το ατόπημα που να επηρέασε τη ροή του παιχνιδιού.

Το ταμείο του Gazzetta:
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Ξάνθης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και νίκησε δίκαια. Στο πρώτο μέρος δεν είχε τόσο καλή απόδοση, ενώ στην επανάληψη ανέβασε ρυθμούς και πήγε σαφώς καλύτερα. Συνολικά ο Ολυμπιακός έκανε ένα καλό παιχνίδι και νίκησε και σχετικά εύκολα. Οι Ακρίτες θα μπορούσαν να είχαν βάλει ένα γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και από κάποια στιγμή και έπειτα… παραδόθηκαν στις… ορέξεις του αντιπάλου τους.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85' Πάντελιτς), Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (54' Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65' λ.τ. Χολέμπας).
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57' λ.τ. Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Γκλέισον, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Στρμπα (34' Μαρσελίνιο).
 

Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΤΑΡΥ!

 Σ.Α: Συγχαρητήρια στον κ. Γκιουλέκα για τις "πατριωτικές" επιλογές του. Μας κάνει περήφανους. 


Οσο για την σχέση του κ. Πεσσάχ(τι ωραίο όνομα), με τους Ρόταρυ, θα σας θυμίσουμε οτι κορυφαία θέση στους Ρόταρυ της Ελλάδας κατέχει ένας ακόμη "εκλεκτός" ο κ. Σούσης, που είναι και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας.



Ο Ηλίας Πεσσάχ θα είναι τελικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του κ. Γκιουλέκα.
 
Ο Ηλίας Πεσσάχ, για όσους πιθανόν δεν τον γνωρίζουν, είναι ιατρός και μέλος της ΔΑΠ αλλά και της ΟΝΝΕΔ. 

Ο Ηλίας Πασσάχ είναι και αντιπρόεδρος ομίλου Rotaract Ιωαννίνων και μέλος Ροταριανού ομίλου Ιωαννίνων ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων (2005-2008).  




ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ  ΕΒΡΑΙΟΙ, ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ!                                      ΠΗΓΗ:antipliroforisi.blogspot.com

Το φαινόμενο Χατζάρα και η παράνοια του εθνικού χώρου


171010-zaf-pap-xatzγράφει ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος Πρώτη φορά με τον Σπύρο Χατζάρα, μίλησα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν του τηλεφώνησα για να τον ευχαριστήσω για τα όσα είχε πει στην εκπομπή του, κατά της άδικης προφυλάκισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Να σημειωθεί, ότι την πρωτοβουλία για την αναφορά στην υπόθεση Παπαγεωργίου, την είχε πάρει μόνος του ο εν λόγω δημοσιογράφος, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση. Από τότε γνωριστήκαμε και από καιρό σε καιρό συναντιόμαστε και ανταλάσσουμε απόψεις. Ο Σπύρος Χατζάρας είναι ένας άνθρωπος πληθωρικός στην έκφραση, ευφυής και τον διακρίνει αυτός ο φανατισμός στις απόψεις και στις ιδέες του, ο τόσο χαρακτηριστικός σε ανθρώπους που έχουν θητεύσει στην ευρύτερη ελληνική αριστερά. Πριν από μερικούς μήνες, σε μία συνάντησή μας, μου μετέφερε την σκέψη του, για την δημιουργία ενός συνδυασμού στον Δήμο της Αθήνας, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, που θα βρισκόταν πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις, ενός συνδυασμού στον οποίο θα εκπροσωπούνταν όλες οι κοινωνικές ομάδες και κυρίως θα αποτελούσε έκφραση του κινήματος των γειτονιών που βλέπουν τις περιοχές τους να γκετοποιούνται. Το άκουσμα της ιδέας μου άρεσε, μου άρεσε πολύ, καθώς μου θύμισε την λογική κινημάτων του παρελθόντος, τα οποία διαπερνούσαν με την παρουσία τους την πάλη των τάξεων και είχαν έναν αγωνιστικό χαρακτήρα από την φύση τους.
Τί ήθελε όμως ο Σπύρος Χατζάρας να δημοσιοποιήσει αυτή την πρόθεσή του; Το μεγαλύτερο μέρος του λεγόμενου εθνικού χώρου, έπεσε επάνω του για να τον "φάει": "είναι δυνατόν να μιλά για πατρίδα και λαθρομετανάστευση ένας πρώην πασόκος;", "θα μας κάνει κήρυγμα και θα μπει στα χωράφια μας, ένας πρώην αριστερός;" είπαν και με τα λόγια τους μου θύμησαν το κείμενο ενός αριστερού συγγραφέα, που είχε γράψει ότι "ο ελληνικός εθνικισμός είναι ένα αποπαίδι της αστικής τάξης και ποτέ δεν μπορεί να ξεφύγει από τα κολλήματα της ταξικής του μήτρας". Κάποιοι άλλοι κατηγόρησαν τον Σπύρο Χατζάρα ότι εκθέτει τον χώρο με τις συχνές αναφορές του στους εβραίους και στον διεθνή Σιωνισμό. Αυτές οι κουβέντες μου θύμισαν το πόσο μόνοι βρέθηκαν ο "Ελεύθερος Κόσμος" και ο Κώστας Πλεύρης, στα πολλά δικαστήριά τους, με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τους διάφορους άλλους επαγγελματίες αντιρατσιστές. Δεν γνωρίζω αυτή την στιγμή αν ο συνδυασμός "Ελεύθερη Αθήνα" θα δώσει το παρόν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Προσωπικά το εύχομαι ολόψυχα. Γιατί θα είναι ένας συνδυασμός, ο οποίος θα είναι αυθεντικός και θα ξεφεύγει από τις λογικές αυτοπεριορισμού που θέλουν συγκεκριμένοι άνθρωποι να επιβάλλουν στο πατριωτικό κίνημα. Θα είναι ένας συνδυασμός διαπαραταξιακός που θα πραγματώνει αυτό που τόσα χρόνια λέμε, ότι η πατρίδα ενώνει. Θα είναι τέλος ένας συνδυασμός ο οποίος θα απευθύνεται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης των Αθηνών και των κατοίκων της και θα εκπροσωπείται μονάχα από αυτούς.
ΥΓ: Για την αλήθεια των παραπάνω, την στιγμή που γράφονταν αυτές οι κουβέντες, πληροφορηθήκαμε την συμμετοχή στο συνδυασμό "Ελεύθερη Αθήνα" του γνωστού εθνικιστή εκδότη Γιάννη Σχοινά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και απλός στρατιώτης όπως πάντα στην μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει.                                                                                                                       ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κάποιοι προτίμησαν να πάρουν το μπλέ χάπι και να τα ξεχάσουν όλα....


Μετά την υποψηφιοτητα στις εκλογές έρχεται και η δήλωση μετανοίας και υποταγής για να μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω....Δεν βαριέσαι , ο πρώτος η ο τελευταίος είσαι που αποφάσισες να εξαργυρώσεις τους αγώνες σου.
Αλήθεια τι λένε τα 44 παιδιά του Δικτύου ,που τους ρίξατε στο στόμα του λύκου,για τον καθοδηγητή τους, που φόρεσε το κοστουμάκι[γεια σου Ελληνόψυχε] ,έκοψε και το μουσάκι του[ένδειξη επαναστατικότητας];
Αφήστε καλύτερα...απο σήμερα για αυτόν τον κύριο ανήκετε στους Ταλιμπάν.Η παγκοσμιοποίηση θα νικηθεί απο το ΛΑΟΣ που ξεπούλησε την Ελλάδα μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο ΔΝΤ.
Λυπάμαι που θα σας το πω ,αλλά πλέον σας βλέπω όλους με απέχθεια και αηδία.Μεγαλύτερη και απο οτι βλέπω το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ.                                                                                                   ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Η Ακρόπολη ανήκει στους Έλληνες και όχι στους τουρίστες..

Μας έχουν ζαλίσει τα καθεστωτικά ΜΜΕ με το ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και επομένως κανένας (προφανώς εννοούν Έλληνας) δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει την είσοδο στους παγκόσμιους τουρίστες. Ακόμα και αν αυτός ο Έλληνας που συντήρησε και φύλαξε αυτό το μνημείο από τυχόν παγκόσμιους άρπαγες, έχει να πληρωθεί 18 μήνες.
Θα πρέπει να πούμε στα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι:...

1) Όταν οι αρχαίοι προγονοί μας έχτιζαν την Ακρόπολη, δεν την έχτιζαν για τους τουρίστες, αλλά την έχτισαν ως τιμή προς την Δημοκρατία τους, την οποία οι σύγχρονοι εξουσιαστές μας, αντί να την εφαρμόζουν και να την βελτιώνουν, την έχουν μετατρέψει και αυτήν σε αρχαίο αξιοθέατο.

2) Τα αρχαία μνημεία μας υπάρχουν εκεί που υπάρχουν και οι Έλληνες. Και αξία έχουν για το λαό μας όταν τα ορίζει ο λαός μας και όχι οι ξένοι. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Αγία Σοφία ήταν ελληνική αλλά σήμερα είναι τουρκική, παρότι (με την ίδια καθεστωτική λογική) είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Επομένως το μνημείο έχει αξία για ένα λαό όταν το ορίζει ο ίδιος ο λαός που το δημιούργησε.

Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν το ενδιαφέρουν αυτές οι λεπτομέρειες.
Δεν το ενδιαφέρει προφανώς αν εξ αιτίας του μνημονίου που υπέγραψε, και την υποθήκευση της δημόσια περιουσίας που έκανε, έρθει αύριο ο ξένος δανειστής και αξιώσει την ίδια την Ακρόπολη για πάρτι του.
Ήδη μας λέει ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο παγκόσμιας (και όχι ελληνικής) πολιτιστικής κληρονομιάς και επομένως οι εργαζόμενοι Έλληνες δεν έχουν κανένα δικαίωμα επ’ αυτού.                           ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Χιλή: Δύο Έλληνες πίσω από το "θαύμα" του απεγκλωβισμού

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Αυτή τη φορά όμως, δεν ήταν από κάτω...

Συνολικά 36 μέρες χρειάστηκαν τα γεωτρύπανα για να φτάσουν 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Χιλιανής γης και να καταστεί εφικτός ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων. Ένας απεγκλωβισμός που σήμανε την Πέμπτη μέρα εθνικής χαράς για την χώρα.

Δύο ομογενείς ήταν μεταξύ αυτών που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να καταστεί δυνατή η ανέλκυση των 33 ανδρών που πέρασαν πάνω από δύο μήνες θαμμένοι στα έγκατα της γης.

Ο 24χρονος Ίγκορ Προεστάκης, ο «ιθύνων νους» του όλου έργου, επί 36 μέρες έμενε σε ένα container 40 μέτρα μακριά από το σημείο όπου γίνονταν οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας από την οποία θα αναδύονταν στην επιφάνεια της γης οι μεταλλωρύχοι.
Αλλά δεν άντεξε να δει από κοντά τον απεγκλωβισμό...


Διαβάστε το Σάββατο στο Κεφάλαιο ποιοι είναι οι Ίγκορ και Μιχάλης Προεστάκης, πώς γεννήθηκε η ιδέα του «φρέατος Β» που έκανε εφικτό τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων και ποιες είναι οι business της εταιρείας τους στην Χιλή.                                                                                                     ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

ΛΕΥΚΟ = ΑΚΥΡΟ = ΑΠΟΧΗ = ΠΑΣΟΚ = ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Αυτή την εξίσωση πρέπει να έχουμε στο νου μας και ανάλογα να πράξουμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τις περιφερειακές και εξηγούμαστε.

Όταν ο πολίτης ρίχνει στην κάλπη λευκό ή άκυρο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν τα λαμβάνει υπόψη, ούτε προσμετρώνται τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια στο σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με βάση τα οποία γίνεται και η κατανομή των ποσοστών μεταξύ των διαφόρων κομμάτων ή συνδυασμών. Έτσι είναι ο «δημοκρατικός» εκλογικός νόμος μας.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αποχή. Οι πολίτες που δεν....
θα πάνε να ψηφίσουν δεν προσμετρώνται πουθενά, είναι σαν να μην υπάρχουν. Ούτε επηρεάζεται το ποσοστό που έλαβε ο κάθε υποψήφιος επειδή κάποιοι πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν. Η «δημοκρατία» μας βλέπετε, δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις και τις ανησυχίες αυτών των πολιτών. Τους γράφει κανονικά. Ενδιαφέρεται μόνο για την κατανομή των εγκύρων ψηφοδελτίων μεταξύ των διαφόρων πολιτικών «μαντριών», σύμφωνα με το ισχύον πολιτικό σύστημα και με την προπαγάνδα που έχουν κάνει τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις. Δηλαδή στην ουσία, η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει καταντήσει μια διαμάχη μεταξύ διαφόρων συμφερόντων που ελέγχουν την προπαγάνδα, για το ποιος καταφέρνει να μαζέψει τα περισσότερα πρόβατα στο δικό του μαντρί. Αυτό που λέμε, ποιος έχει το καλύτερο επικοινωνιακό πακέτο.

Επομένως, εάν ρίξει λευκό ή άκυρο ο ψηφοφόρος, ή απέχει από την ψηφοφορία, με τη στάση του αυτή θα ενισχύσει το κόμμα που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, δηλαδή το κόμμα του οποίου οι ψηφοφόροι θα πάνε μονομπλόκ να το ψηφίσουν. Είδατε για παράδειγμα τι έγινε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν οι ίδιοι με εκείνους του 2004, όταν ηττήθηκε κατά κράτος από τη Νέα Δημοκρατία και όμως τώρα κέρδισε με 10% διαφορά. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μεγάλη συσπείρωση σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας οι ψηφοφόροι απείχαν και κέρδισε άνετα τις εκλογές. Αυτή το φορά η προπαγάνδα που εκπορεύεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, σπρώχνει τον απογοητευμένο ψηφοφόρο στην αποχή, προκειμένου να ενισχυθεί το πράσινο «μαντρί», το οποίο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση.

Αν όμως ο πολίτης ενισχύσει με την συμπεριφορά του το ΠΑΣΟΚ, στην ουσία ενισχύει το μνημόνιο και τη σκληρή πολιτική του που οδηγεί σε εξαθλίωση, αναλαμβάνοντας απέναντι στην ιστορία και την ευθύνη της πράξης του.

Άλλο δεν μπορούμε να φωνάξουμε για να γίνει πιο κατανοητό.

Η άποψή μας είναι:
Αφού μας εμπαίζουν αυτοί, θα τους εμπαίξουμε κι εμείς. Δεν θα κάνουμε αυτό που θέλουν. Δεν θα μείνουμε απαθείς καθηλωμένοι στον καναπέ. Καταψηφίζουμε το ΠΑΣΟΚ για να καταρρεύσει ή να χαλαρώσει το μνημόνιο και αυτό επιτυγχάνεται με το να κάνουμε πέτρα την καρδιά και να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.       ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ ή ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΙΣ???

Σε σένα πολίτη της Αθήνας, μένει να αποδείξεις πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την ψήφο σου σ αυτές τις εκλογές όπλο στα χέρια σου. 

Και είναι δική σου η επιλογή αν αυτό το όπλο θα το στρέψεις στον κρόταφό σου, η αν θα δώσεις τη χαριστική βολή στο πολιτικό σύστημα που καταδυναστεύει τη ζωή σου και οδηγεί τον τόπο μας στον αφανισμό. 


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Ξεχειλίζουν υποκρισία και αποπροσανατολισμό τα «καθημερινάδικα» στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Υποτίθεται ότι επιχειρούν να αναδείξουν τη διαφορετικότητα των πολιτικών των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών.

Υποτίθεται… 

Γιατί αυτό που στην ουσία πετυχαίνουν, είναι την επιβεβαίωση της θλιβερής (αλλά και επικίνδυνης) ομοιότητάς τους. Κι αυτή η ομοιότητα είναι δεδομένη. Και οι όποιες υποκριτικές αντιπαραθέσεις στα δευτερεύοντα και στα τριτεύοντα, απλά την επιβεβαιώνουν με τρόπο δραματικό.

Μέσα από αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια, δεν επιχειρείται απλά να αποκρυβεί η ύπαρξη μιας πραγματικά διαφορετικής πολιτικής πρότασης και κυρίως δράσης με στόχο την ανατροπή των εμφαινόμενων ως τετελεσμένων...


Αυτό που κυρίως επιχειρείται, είναι να εμπεδωθεί στο λαό ένα συναίσθημα συμβιβασμού και καθολικού αδιεξόδου. 

Θέλουν ένα εκλογικό σώμα συμβιβασμένο με τα αδιέξοδα.
Ένα εκλογικό σώμα εγκλωβισμένο στην πολιτική σαβούρα και την πολιτική αναποτελεσματικότητα. Ένα εκλογικό σώμα που θα εξαντλεί την πολιτική του δυναμική αποδεχόμενο να χρησιμοποιείται ως αναλώσιμο εργαλείο στα πλαίσια των γενικότερων κομματικών σχεδιασμών.
Ένα εκλογικό σώμα άβουλο και περιθωριοποιημένο.

Ένα λαό παρκαρισμένο κάτω από τα προεκλογικά μπαλκόνια και έξω από τα κομματικά επιτελεία για να νομιμοποιεί μια ψευδεπίγραφη δικαίωση ή μια παραπλανητική δήθεν αποδοκιμασία.

Δεν θέλουν έναν λαό πρωταγωνιστή και κινητήριο μοχλό των μεγάλων ανατροπών και των καθοριστικών πολιτικών εξελίξεων. 

Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι το τεχνικό και το διεκπεραιωτικό έργο που υπόσχεται να πραγματοποιήσει ο κάθε φανφαρολόγος. Διότι απλούστατα, όποιος και να είναι ο αυριανός δήμαρχος, και τεχνικό έργο θα γίνει, και διεκπεραιωτική πρακτική θα ασκηθεί.

Το ζητούμενο επίσης δεν είναι ούτε οι γενικόλογες διακηρύξεις περί κοινωνικής πολιτικής στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε φυσικά και οι μεγαλοκουβέντες περί απειθαρχίας που συνοδεύονται από ατολμία και δισταγμό ακόμα και για τα στοιχειώδη.

Το πραγματικό ζητούμενο είναι αν η επόμενη μέρα θα βρει την τοπική αυτοδιοίκηση με ηγέτες αποφασισμένους να την μετατρέψουν σε ατμομηχανή του καθολικού ξεσηκωμού με στόχο να ανατρέψουν στην πράξη τις κυρίαρχες επιλογές της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Και αυτές είναι πολιτικές επιλογές και όχι επιλογές διεκπεραίωσης και διαχείρισης της καθημερινότητας και των …απορριμμάτων.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» τόλμησε και έθεσε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. 

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε, πως οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως οι κυρίαρχες λογικές οι οποίες υποτίθεται ότι αντιπαρατίθενται, δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι όψεις του ίδιου νομίσματος.
Επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως όχημα εφαρμογής πολιτικών διοικητικής αποδιάρθρωσης και εκτεταμένης κοινωνικής αποσύνθεσης, με στόχο την προώθηση μακροπρόθεσμων σχεδίων και ιδιαιτέρως επικίνδυνων πολιτικών.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την πρώτη στιγμή αποσαφήνισε πως η δυναμική της παρουσία στον πρώτο Δήμο της χώρας, αποσκοπεί στο να μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε πολιορκητικό κριό προσανατολισμένο να τσακίσει τις κεντρικές τους πολιτικές επιλογές.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» δεν έκρυψε πως θέλει τον πολίτη της Αθήνας, όχι στο ρόλο του χειροκροτητή των εκλογικών αποκρυσταλλωμάτων, αλλά στο ρόλο του μάχιμου πρωταγωνιστή στοχευμένων πολιτικών ανατροπών.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως δε θα υποταχθεί στην υπαγορευμένη από τις κατοχικές δυνάμεις και τα ντόπια τσιράκια τους οικονομική πολιτική, αλλά θα ασκήσει οικονομική πολιτική απελευθερώνοντας τον πρώτο δήμο της χώρας από τη γκιλοτίνα της ξένης κατοχής.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε πως δε θα αρκεστεί σε πολιτικές εξωραϊσμού και επιφανειακού ρετουσαρίσματος της πόλης, αλλά θα παραδώσει την πόλη αυτή ΕΛΕΥΘΕΡΗ στους Έλληνες πολίτες που με τον ιδρώτα και με το αίμα τους χρηματοδότησαν τους δρόμους και τις πλατείες της, όχι για να μετατραπούν σε στέκια ανεξέλεγκτων συμμοριών, αλλά για να τεθούν στην υπηρεσία και τη χρήση του Έλληνα πολίτη.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την ιδρυτική της διακήρυξη δεσμεύτηκε πως η πολιτική που θα ασκήσει στο Δήμο της Αθήνας, θα σηματοδοτήσει γενικότερες πολιτικές ανατροπές ικανές να εμπνεύσουν το σύνολο του Ελληνικού λαού με στόχο τον άμεσο ξεσηκωμό του και με ζητούμενο την καθολική ανατροπή των κυρίαρχων επιλογών της παγκόσμιας διακυβέρνησης που υποθηκεύουν δραματικά το μέλλον της χώρας.

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε σε έναν αγώνα ασυμβίβαστο με την εγκληματικότητα και τη λαθρομεταναστευτική κατοχή της καθημερινότητας και της ζωής μας, αποφασισμένη να μην επιδείξει κανέναν συμβιβασμό με τα ψευτοδιεθνιστικά και δήθεν ανθρώπινα ιδεολογήματα, που στο όνομα μιας κάλπικης ανθρωπιάς, κατρακυλούν σε έναν ανεξέλεγκτο κατήφορο των πιο εφιαλτικών και εθνοκτόνων πρακτικών που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Αυτά λέει η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ» και απέναντί της όλοι οι υπόλοιποι.

Όλοι οι αγαπητικοί των ΜΜΕ που συντονισμένα και χειραγωγούμενα επιχειρούν να αποδείξουν πως ο συμβιβασμός με την αυτοκαταστροφή μας είναι αδιαμφισβήτητος μονόδρομος.

Τι έχουν να πουν όλοι οι υπόλοιποι απέναντι σ όλα αυτά??? 

Ένα θλιβερό «τίποτε»…
Μια θλιβερή σιωπή που είναι αποκαλυπτική της συνενοχής τους.

Σε σένα πολίτη της Αθήνας, μένει να αποδείξεις πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις την ψήφο σου σ αυτές τις εκλογές όπλο στα χέρια σου.

Και είναι δική σου η επιλογή αν αυτό το όπλο θα το στρέψεις στον κρόταφό σου, η αν θα δώσεις τη χαριστική βολή στο πολιτικό σύστημα που καταδυναστεύει τη ζωή σου και οδηγεί τον τόπο μας στον αφανισμό.

"Επιλέγω ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ σήμερα...
γιατί θέλω μια πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ "                   ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ... ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

Στις 12-10-2010 οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ από την Κομοτηνή και ¨Συνδυασμός Ισότητας στον Δήμο Ξάνθης¨, οργάνωσαν στην Ξάνθη μια κοινή συνέντευξη τύπου. 

Αμφότεροι οι συνδυασμοί ανέφεραν πως θα αγωνιστούνε μαζί στους δήμους Κομοτηνής και Ξάνθης για να έρθει ένα τέλος στις χρόνιες αδικίες σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην συγκέντρωση μετείχαν πολλοί Τούρκοι από Ξάνθη και Κομοτηνή. Ομογενείς μας που ζούνε στο Δροσερό και ακόμα μη έχοντας τζαμί κάνουν το ναμάζι των γιορτών τους στην πλατεία, μετέχοντας στην συγκέντρωση έδωσαν ένα ωραίο μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Στην συγκέντρωση που έγινε στο Ξενοδοχείο Έλενα, μετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και η σύζυγος του, στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την προσπάθεια. Ανάμεσα στους μετέχοντες ήταν η πρόεδρος του συνδυασμού

¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συνδυασμού ¨Συνδυασμός Ισότητας στον Δήμο Ξάνθης¨ Χουσείν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και ιδρυτικό μέλος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βοηθός μουφτή Αχμέτ Χράλογλου, ο τέως πρόεδρος του συνδυασμού ¨Συνδυασμός Ισότητας στον Δήμο Ξάνθης¨ Χασάν Μαλκότς, ο Χουσείν Μπαντάκ, ο τέως βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης και υποψήφιος σύμβουλος για την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Τουρκές Χατζημεμίς, οι επίσης υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατσιγγενέ και Τζελαλετίν Ντουλγκέρ, η εκπρόσωπος του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλάχ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Σέλερου Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, δάσκαλοι, θρησκευτικοί λειτουργοί, και πολλοί ακόμη ομογενείς που μετείχαν παρέχοντας στήριξη.


Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Χουσείν Αχμέτογλου στις ομιλίες τους ανέφεραν πως λόγος για την ίδρυση των ανεξάρτητων συνδυασμών ήτανπως πλέον είχε έρθει ο καιρός να πούνε ένα στοπ στις αδικίες, και τόνισαν πως περιμένουν στις εκλογές μεγάλη στήριξη από όλους.

Οι δύο πρόεδροι και οι άλλοι ομιλητές εξέφρασαν την απόλυτη πίστη τους πως αν κινηθούνε μέσα σε ενότητα, αυτό θα είναι προς όφελος της μειονότητας, και πως αν όπως και στις προηγούμενες εκλογές με το ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨ ψηφιστούνε οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί θα έρθουν οι επιτυχίες. Οι υπόλοιποι ομιλητές, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Σαμί Τοραμάν, ο εκπροσωπών τους θρησκευτικούς λειτουργούς Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, η εκπρόσωπος του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλάχ, ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο τέως βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου και ο διευθύνων την συγκέντρωση Οζάν Αχμέτογλου, εξέφρασαν την πλήρη και διαρκή τους στήριξη στους ανεξάρτητους συνδυασμούς που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα την μειονότητας και την εκπροσωπούνε πλήρως, προκαλώντας μια ωραία ατμόσφαιρα στην αίθουσα. Μετά την συγκέντρωση όλοι έφυγαν με τη σιγουριά της επιτυχίας. Η ωραία αυτή εικόνα στην Ξάνθη τις επόμενες μέρες θα ενδυναμωθεί και θα ομορφύνει περισσότερο με τις ανακοινώσεις των υποψηφίων. …………………….

Σχόλιο : Κύριε Ξυνίδη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από την μειονότητα φαίνεται να στηρίζουν τον ανεξάρτητο τουρκοσυνδυασμό. Δεν σας πειράζει αυτό ;                                        ΠΗΓΗ:tourkikanea.wordpress.com

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ… ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (Βίντεο)



Όταν αφήνεις το φίδι να κυκλοφορεί ελεύθερο στο σπίτι σου, τότε η στιγμή που θα δαγκώσει το παιδί σου δε θα αργήσει να έρθει. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και τότε, αυτός που πρωτίστως θα ευθύνεται, δε θα είναι το ίδιο το φίδι αλλά η ηλιθιότητά σου που πίστεψες ότι μπορείς να συμβιώσεις μ αυτό. 

Οι ψεύτικες κραυγές περί ανθρωπισμού δεν πείθουν κανέναν απ όλους αυτούς που καθημερινά βιώνουν τον όλεθρο της ανοχής σε αυτή την κατάσταση της φρίκης.

Τα ιδεολογήματα περί διεθνισμού, δεν είναι μόνο απατηλά, είναι και ένοχα αφού αποτελούν τη νομιμοποιητική βάση για την κερδοσκοπία των δουλεμπόρων.

Τα παραμύθια περί καθολικής απόδοσης πολιτικού ασύλου, είναι το βούτυρο στο ψωμί στο εφιαλτικό έργο του ανθρωποεμπορίου των κατ επάγγελμα εγκληματιών.

Βγάλτε τις μάσκες να δούμε το απαίσιο πρόσωπό σας ψευδεπίγραφοι ανθρωπιστές. 


Μόνο μια αποφασιστική στάση από τη μεριά της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία που στη διέξοδό της καταδικάζει στη δυστυχία και τον τόπο μας και το λαό μας που δεν ευθύνεται για όλα αυτά. 

Μια Ελλάδα ανεκτική, καθίσταται και ευάλωτη στους σχεδιασμούς των δουλεμπόρων. Δεν αποτρέπει αλλά ενθαρρύνει το «έργο» τους.
Μια Ελλάδα διάτρητη μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και καθίσταται θέατρο παραλόγου στο οποίο ξεδιπλώνονται γεωπολιτικές στρατηγικές από τους καθόλου ανθρωπιστές αποστολείς των ορδών της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης.

Η φιλολογία περί διεθνισμού, είναι υποκριτική και αμφιλεγόμενη. 

Δεν νοείται διεθνισμός μέσα σε ένα παραλήρημα κατάφωρης περιφρόνησης της εθνικής αξιοπρέπειας και υπόστασης ενός λαού.
Διεθνιστική αλληλεγγύη δεν μπορεί υφίσταται με καταρρακωμένη την έννοια ακόμα και της στοιχειώδους εθνικής ευαισθησίας.
Το πολιτικό άσυλο δεν είναι συσσίτιο για να μοιράζεται ανεξέλεγκτα στους άστεγους στις γειτονιές, αλλά κορυφαία πολιτική πράξη εθνικής ευθύνης απέναντι σε πραγματικούς αγωνιστές και όχι σε κάθε λογής αδίστακτους πλιατσικολόγους.

Ο Έλληνας πολίτης δεν έφταιξε για να είναι υποχρεωμένος να υποστεί αυτό τον εφιάλτη, και να μπορείτε όλοι εσείς να κάνετε φτηνή πολιτική παίζοντας μπιλιάρδο στην πλάτη του. 

Σας το λέμε ευθέως και χωρίς περιστροφές. 
Η φιλολογία του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού και τα ψευτοδιεθνιστικά ιδεολογήματα, καθιστούν τους φορείς τους, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις, συνένοχους με τη μαφία των δουλεμπόρων.
Ο πραγματικός ανθρωπισμός δε μοιράζει εκλογικά δικαιώματα και δε μετατρέπει την εθνική ταυτότητα σε σημαία ευκαιρίας.
Ο πραγματικός ανθρωπισμός αποτρέπει την έξαρση της λαθρομετανάστευσης και με πολιτικές εθνικού προστατευτισμού, αφήνει άνεργους τους δουλεμπόρους, και δε διαλαλεί στη οικουμένη πως η χώρα του είναι μπορντέλο ευκαιρίας προσκαλώντας τους πλιατσικολόγους να αναζητήσουν την τύχη τους σ αυτήν.
Οι πραγματικοί διεθνιστές δεν μετατρέπουν σε ξεφραγοαμπελιστάν τη χώρα τους για να κάνουν φθηνοπολιτική στο ίδιο μετερίζι με τον SOROS.

Φτάνει πια η υποκρισία… 

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι σ αυτό το λαό…
Καιρός να σταματήσετε να υποκρίνεστε πως πίνετε νερό στ όνομά του, ενισχύοντας και στηρίζοντας τις πιο ύπουλες πολιτικές σε βάρος του και σε βάρος ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
    
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ                               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΤΟ VIVA CHILE. 

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΑΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με συγκίνησε περισσότερο.
Η εικόνα των ανθρώπων που μετά από δυο και πλέον μήνες - 69 ολόκληρες ημέρες - βγήκαν ζωντανοί από τον προσωρινό τους τάφο στα έγκατα της γης ήταν και συναρπαστική και πρωτόγνωρη.

Το να βλέπεις όμως αυτούς τους ανθρώπους…
Το να βλέπεις αυτούς τους εργαζόμενους…
Με το που είδαν ξανά το φώς του Ήλιου, να αγκαλιάζουν τη σημαία της πατρίδας τους και να φωνάζουν «ΖΗΤΩ Η ΧΙΛΗ», είναι ένα γεγονός που πραγματικά ραγίζει καρδιές...


Η πρωτογενής ιδεολογία του ανθρώπου… 
Η αγάπη για την πατρίδα του…
Αυτό το λαμπρό και πολλά υποσχόμενο συναίσθημα…

ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ. 

Ο 63χρονος Μάριο Γκόμεζ, γονάτισε αγκαλισμένος με τη σημαία της Χιλής χαμένος στις σκέψεις του, και μετά σηκώθηκε και αγκάλιασε τη σύζυγό του.

Μπράβο Μάριο...

Ήταν η καλύτερη απάντηση στους εθνομηδενιστές και φανφαρολόγους που έχουν κατακλύσει τη δική μας πατρίδα.
Ηταν εργάτες…
Άνθρωποι καθημερινοί…
Άνθρωποι σαν εμάς…
Δεν ήταν «εθνικιστές», δεν ήταν «ακροδεξιοί», δεν ήταν άνθρωποι φτιαγμένοι από τα γενοφάσκια τους «φασίστες».

Ήταν οι Χιλιανοί εργάτες που καμάρωναν περήφανα για τη χώρα που γεννήθηκαν.
Ήταν οι άνθρωποι που παρά το δράμα που έζησαν όλες αυτές τις μέρες, είχαν τη δύναμη να φωνάξουν… ΖΗΤΩ Η ΧΙΛΗ και να αγκαλιάσουν δακρυσμένοι τη σημαία της πατρίδας τους.
 
Μπράβο παιδιά…
Έτσι είμαστε κι εμείς κάποτε πριν αφήσουμε τη σαπίλα να αλώσει τα πάντα.
Σας ευχαριστούμε που μας το θυμίσατε…
Σας ευχαριστούμε που δώσατε τη δική σας απάντηση στους δικούς μας ραγιάδες.

Και μια λεπτομέρεια: 
Η κάψουλα που τους ανέσυρε και πάι στη ζωή, είχε το Ελληνικό όνομα «ΦΟΙΝΙΞ» 

Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ. 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...                                                                ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΠΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μακάρι να... πολιτικολογούσατε, Μακαριώτατε, απ’ το να είστε άφωνος μπροστά στην τραγωδία που ζει ο λαός και ο τόπος. 

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ 

Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που μιλάει για τον συνταξιούχο που του κόβουν από τις 3 και 60 που παίρνει κι αρχίζει να λέει το ψωμί ψωμάκι,
Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που φωνάζει και συμπαραστέκεται στον εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά του και κινδυνεύει η οικογένειά του,
Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης εκφράζοντας την αγωνία των νέων παιδιών που δεν βρίσκουν δουλειά και των γονιών τους,
Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που δεν κλείνει τα μάτια στα μαγαζιά που βάζουν λουκέτα το ένα μετά το άλλο και ανησυχεί γι’ αυτό που έρχεται,
Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού...

Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που επιλέγει τη φωνή και όχι τη σιωπή, να ενδιαφέρεται για τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κύπρο, για την αποδόμηση της ιστορικής μνήμης αλλά και της ορθοδοξίας στα σχολεία,


Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που ζει τη μοναξιά του κόσμου, βλέπει να πληθαίνουν οι ουρές στα συσσίτια, οικογένειες να μη μπορούν να τα βγάλουν πέρα και στέκεται δίπλα τους, δυναμώνοντας τη φωνή τους,
Αν πολιτικολογεί ο Μητροπολίτης που απαιτεί από την κυβέρνηση να σκύψει το κεφάλι στους αδύναμους, σ’ αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα... ... ε, τότε καλά κάνατε και τα ψάλατε, κύριε Αρχιεπίσκοπε, στον Άνθιμο, στον Αμβρόσιο, στον Δανιήλ και σ’ όλους εκείνους τους Μητροπολίτες, που δεν έχουν επιλέξει την αφωνία, όπως εσείς, για να είστε ευχάριστος στους κρατούντες, κλείνοντας τα μάτια σ’ αυτά που βιώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Με τη... λογική σας, κύριε Ιερώνυμε, και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος πολιτικολογούσε, όταν οργάνωνε διαδηλώσεις και πορείες έξω από τον Λευκό Οίκο για τη Μακεδονία, για την Κύπρο, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τον «Αττίλα» και με στεντόρεια φωνή πρόβαλλε τα εθνικά δίκαια. Και η φωνή του εισακουγόταν από τον αμερικανό Πρόεδρο...

Καταλάβετέ το, Μακαριώτατε.
Η Εκκλησία θέλει ηγέτη... Από παπάδες άλλο τίποτε.
Η Εκκλησία πρέπει να είναι παρούσα παντού. Πολύ περισσότερο τώρα που χώρα και λαός βρίσκονται στο άγνωστο, χωρίς ελπίδα...

Και δυστυχώς, κύριε Ιερώνυμε, είστε παντελώς απών... Ειλικρινά θα ευχόμασταν να πολιτικολογούσατε από το να μη μιλάτε...                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.paron.gr

Ένας στους 10 Γερμανούς αναζητεί το νέο Χίτλερ

Με καζάνι που βράζει θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αντιδημοκρατικά φρονήματα και ο ρατσισμός στη Γερμανία, καθώς ένας στους δέκα Γερμανούς επιθυμεί πάλι έναν Φύρερ που θα κυβερνά με πυγμή, σε περίπτωση που η οικονομική κρίση
απειλήσει την κοινωνική σταθερότητα.

Αυτό και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ των Γερμανών προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Φρίντριχ Εμπερτ Στίφτουνγκ», που παρουσιάστηκε (13/10) στο Βερολίνο. «Οι ακροδεξιές αντιλήψεις διαδίδονται τελευταία με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε κατά την παρουσίαση η ερευνήτρια Νόρα Λαγκενμπάχερ. Στο μεταξύ, το φαινόμενο της ξενοφοβίας, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, εκτιμάται πως τελεί σε συνάρτηση με την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς πριν από αυτή, όπως εμφανίζει ανάλογη έρευνα του 2008, η ξενοφοβία παρουσίαζε ελαφρά υποχώρηση.
«Ξενόφοβος» τότε ήταν ο ένας στους πέντε Γερμανούς, ενώ τώρα είναι ένας στους τέσσερις. «Οι ρατσιστές δεν βρίσκονται πλέον στο περιθώριο της κοινωνίας αλλά στο κέντρο της» πρόσθεσε η Νόρα Λαγκενμπάχερ. Οι αριθμοί βέβαια μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με αυτούς, το 35,6% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» στο ερώτημα «θεωρείτε ότι η Γερμανία έχει σε επικίνδυνο βαθμό πολλούς μετανάστες;».
Μάλιστα, το 30% εκτιμά πως οι ξένοι έρχονται με σκοπό να εκμεταλλευτούν το κοινωνικό κράτος και σε περίπτωση «αυξημένης ανεργίας θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό του 58,4% που δηλώνει ότι επιθυμεί περιορισμό στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων, ποσοστό που στην Ανατολική Γερμανία, όπου ζουν ελάχιστοι Μουσουλμάνοι, ανέρχεται σε 75,7%.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τέτοιες ρατσιστικές απόψεις συμμερίζεται και το 55,5% των ατόμων με δημοκρατικές πεποιθήσεις. «Πρόκειται για μοντέρνο ρατσισμό που λαμβάνει υπόψη τις πολιτιστικές, και όχι, όπως ο κλασικός, τις γενετικές διαφορές» τονίζει η ΝόραΛαγκενμπάχερ.
Βάσει της έρευνας, η ξενοφοβία «μολύνει» όλα τα κοινωνικά στρώματα, αλλά κυρίως τα ηλικιωμένα και λιγότερο μορφωμένα άτομα. Ταυτόχρονα «χτυπά» και τα κόμματα. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ξενόφοβων (24,2%) βρίσκεται σε ένα παραδοσιακά «διεθνιστικό» κόμμα, το Σοσιαλδημοκρατικό, ακολουθούμενο από το Χριστιανοδημοκρατικό (23,5%), την Αριστερά (20%), τους Ελεύθερους Δημοκράτες (16,2%) και τους Πράσινους (12,7%).
Η έρευνα καταδεικνύει επίσης το γεγονός ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού δυσανασχετεί με το σημερινό δημοκρατικό σύστημα, αφού μόνο το 46,1% δηλώνει ευχαριστημένο από τη λειτουργία του.


cosmo.gr                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:katse-kala.blogspot.com

"Ιβάν ο τρομερός"

To Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Σέρβου σκληροπυρηνικού οπαδού Ιβάν Μπογκντάνοφ που ηγήθηκε των επεισοδίων στη Γενόβα. Τα τατουάζ, το έτος 1389 και το βιογραφικό σε συμπλοκές.

O Ιβάν Μπογκντάνοφ θεωρείται ο συντονιστής των επεισοδίων που αμαύρωσαν το χθεσινό παιχνίδι για τα προκριματικά του Εuro 2012 ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σερβία.

 Ο αγώνας διεκόπη μόλις στο 6΄ ωστόσο στο διάστημα που έλαβαν χώρα τα έκτροπα ο Σέρβος οπαδός προδόθηκε από τα τατουάζ του.

Έτσι ταυτοποιήθηκε και εν συνεχεία συνελήφθη. Ο τηλεοπτικός φακός κατάφερε να τον καταγράψει, την στιγμή που έκοβε με μαχαίρι τα προστατευτικά δίχτυα, ενώ παράλληλα πετούσε κροτίδες και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι καραμπινιέρι τον εντόπισαν μετά από αρκετές ώρες να κρύβεται στο χώρο των αποσκευών του τελευταίου πούλμαν που μετέφερε Σέρβους και ήταν έτοιμο να αποχωρήσει από την Γένοβα.



Ο Μπογκντάνοφ θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία των εθνικιστών ultras του Ερυθρού Αστέρα. Έχει "χτυπήσει" ουκ ολίγα τατουάζ με πιο χαρακτηριστική την χρονολογία 1389 που συμβολίζει τη μάχη του Κοσόβου και θεωρείται από τους Σέρβους, ως η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του σέρβικου έθνους.

Μάλιστα σε ένα από τα πανό στο "Λουίτζι Φεράρις" αναγράφονταν "Το Κόσοβο αποτελεί την καρδιά της Σερβίας".

Οι Σέρβοι Ultras θεωρούνται ως τα νεότερα αδέλφια εκείνων που πολεμούσαν στη δεκαετία του '90 με τους "Τίγρεις" του Αρκάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Σερβίας ο 30χρονος Μπογκντάνοφ είναι απόφοιτος Λυκείου, ενώ παραμένει άνεργος.




Εκκρεμούν εις βάρος του τέσσερις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν συμμετοχή σε συμπλοκές, επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης αλλά και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Δείτε το video από τη σύλληψη του Ιβάν Μπογκντάνοφ



Τα επεισόδια που στιγμάτισαν το παιχνίδι


  ΠΗΓΗ:sport24.gr

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

http://1.bp.blogspot.com/_mklJLwVNPVM/TK7Z-81aySI/AAAAAAAADaQ/ddMvxEKcFYM/s1600/OxiSthnApoxhThsApoxhs.jpg

Όλγα Τρέμη: η αρχι-μαριονέτα του Mega

Φοβερή αποκάλυψη από το blog dexiextrem, που διαλύει με ένα βιντεάκι το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο διασυρμός της Anchorwoman κ. Τρέμη !!!

Ανεβάστε την ένταση και δείτε το:


Διάβασε ρε ανθέλληνα να δεις τι έστι Έλληνας!

Παπάγος, 26 Σεπτεμβρίου 2010
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ «ΑΛΚΙΜΟ ΕΛΥΤΡΟ»
             Αγαπητέ αναγνώστη,
            Σε παρακαλώ, συγχώρεσέ μου μια μικρή εισαγωγή στο ποίημά μου «Άλκιμο Έλυτρο» που ακολουθεί, προκειμένου να γίνει κατανοητή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δύο πραγματικών γεγονότων που περιγράφονται σ’ αυτό, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα γεγονότα αναφέρονται, το μεν ένα, σε ένα πραγματικό περιστατικό που έχει σχέση και με την ιστορία της Κύπρου, το δε άλλο, σε ένα οικογενειακό μου θέμα:
            Τον Σεπτέμβριο του 1974 τοποθετήθηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως μόνιμος Υπολοχαγός που ήμουν, στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.) όπου, το πρώτο εξάμηνο, ανάλαβα καθήκοντα Διμοιρίτη, στην πρώτη γραμμή έναντι των Τούρκων.
             Εκεί, παρόλο ότι είχαν τελειώσει, επισήμως, οι εχθροπραξίες, έζησα την πολεμική ατμόσφαιρα, κάποτε, μάλιστα, πολύ έντονα, όπως όταν το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου 1975 περιμέναμε την επίθεση των Τούρκων, που είχαν αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας· ενέργεια που, τελικά, δεν έλαβε χώρα, αφού οι Τούρκοι διαπίστωσαν ότι τους αναμέναμε καλά προετοιμασμένοι, γεγονός που δεν τους έδινε κανένα περιθώρια επιτυχίας.
            Τη νύχτα εκείνη, αλλά και πολλές άλλες πριν και μετά, ένεκα αυτού του περιστατικού ή άλλων παραπλήσιων, όταν όλη η ΕΛ.ΔΥ.Κ. ξενυχτούσε στο χαράκωμα με το χέρι στη σκανδάλη, η γυναίκα μου, Ελένη, η οποία με είχε ακολουθήσει στην Κύπρο, παρ’ όλους τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η απόφαση, έγκυος μάλιστα ούσα, στο πρώτο μας παιδί, τα βράδια στο σπίτι, διακόσια μέτρα πίσω απ’ την πρώτη γραμμή, μόνη της, λαγοκοιμόταν ντυμένη κανονικά, σε μια πολυθρόνα, με το γιο μας στην κοιλιά κι ένα τουφέκι αγκαλιά, και με την απόφαση να πουλήσει ακριβά τη ζωή της και την ύπαρξη που έφερε στα σπλάχνα της, αν τυχόν ο εχθρός έσπαγε τη γραμμή αμύνης.
            Ευτυχώς, δεν συνέβη το μοιραίο` μοιραίο για την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, γιατί, κατά τ’ άλλα, εκείνες οι μέρες άφησαν την Κύπρο μας και την Ελλάδα μισερή! Πάντως, αυτό είναι το γεγονός που περιγράφεται στο ποίημα και, ύστερα απ’ όσα αναπτύχθηκαν παραπάνω, ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό και να δώσει κάποια πνευματική απόλαυση στον αναγνώστη που θα έχει το μεράκι να το διαβάσει.
            Σαν υστερόγραφο, για να γίνει κατανοητό, ακόμα, ένα σημείο του ποιήματος, θα ήθελα να προσθέσω, σχετικά με τη γυναίκα μου, ότι η φράση που περιέχεται κάπου μέσα σ’ αυτό: «Μα εσύ, πικραμένη κι’ αδικημένη απ’ τους ουρανούς,/ Με το οιδαλέο σου στο βολβό μελάνωμα/ Της απόγνωσης να σπαράζει τις οιμωγές», αναφέρεται στο μελάνωμα χοριοειδούς (χοριοειδής: ο μεσαίος χιτώνας του ματιού) το οποίο την επισκέφτηκε εδώ και λίγα χρόνια και, κατά του οποίου, δίνει με θάρρος, χαμόγελο και αξιοπρέπεια έναν άλλον αγώνα.
            Σ’ αυτή τη γυναίκα και, μέσα από αυτήν, στην Ελληνίδα γυναίκα, σύντροφο, μάνα, αδελφή, κόρη, στην υπόσταση αυτήν που γύρω της περιστρέφεται, ζει, κινείται, παίρνει δύναμη και δρα και προοδεύει και μεγαλουργεί η Ελληνική Οικογένεια και η Εθνική Παιδεία, σ’ αυτήν και στην Κύπρο αφιερώνω το ποίημά μου «Άλκιμο Έλυτρο» («άλκιμο»: που έχει δύναμη και σφρίγος, «έλυτρο»: προστατευτικό περίβλημα).
            Φιλικά,
 Ιωάννης Παναγάκος
Άνχης (ΠΖ) ε.α. – Σ.Σ.Ε./1971
Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

ΑΛΚΙΜΟ ΕΛΥΤΡΟ


(Αφιερωμένο στην Ελληνίδα μάνα – γυναίκα – σύντροφο – αδελφή – κόρη και στην Κύπρο)
Σε είδα να λαγγεύεις τη μοίρα μου
Σε εύκοσμους πύργους βαθυσκαφούς ίριδας,
Την ώρα που ο ήλιος έπινε των καημών τις ανάσες.
Σε άκουσα να τη σμιλεύεις
Με τις κορφάδες των ονείρων σου
Στη χρυσή παλίρροια των σταχυών του Αλωνάρη,
Μ’ ένα παιδιάστικο μαγιάτικο χαμόγελο στα χείλη.
Ένιωσα τον αθέρα της γλαυκής σου σκέψης
Να τη μετουσιώνει σε άυλη ολκή προς το στερέωμα,
Αργυρόλευκη αύρα χιονοσκέπαστων κυμάτων.  
Καθορώ τον αρραβώνα μου στο σώμα σου
Μέθεξη ουράνιας στόχασης,
Συνειρμό ακτίνων ζωής,
Εκ πηγής μη αλωμένης, φωτός αιωνίου.
Ατενίζω την αγάπη μας
Βαρκούλα αυγουστιάτικο φεγγάρι
Ν’ αρμενίζει στο πέλαο.
Σε πέλαο γαλήνης και φωτός.
Μα και σε πέλαο οδύνης και σπαραγμού.
Με πελώριους Ποσειδώνες πανέτοιμους
Να πιούν και να συντρίψουν
Καρυδότσουφλο το φεγγάρι μας.
Με Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες και Κίρκες και Σειρήνες
Να βάφουν μ’ άσχημα όνειρα τις νύχτες μας.
Και μ’ ένα Αίολο
να μαστιγώνει αδυσώπητα το πεπρωμένο μας.
Μα στο πέλαο τώρα βασιλεύει η γαλήνη.
Το διαλαλούν, από φως μεθυσμένοι,
Στον αφρό του ορίζοντα, οι γλάροι:
Πως, σαν πίστη Θεογέννητη …
Πως, όταν αγώνας αταλάντευτος
Μαζί τα δυο, τραφούν με ζωοφόρο αγάπη,
Ο Ίδιος ο Θεός τη νίκη τους τη στεφανώνει
Με το χρυσό της ελπίδας κότινο.
Ελπίδα καταξίωσης λαμπηδόνας για το αύριο.
Νίκης βεβαιότητα για το σήμερα, το αναστάσιμο.
Αγάπης εγγύηση, άφθαρτης, στο διηνεκές.
Τώρα…
Ω! Πώς με θωπεύει τώρα
Τρεχούμενου βάλσαμου μαρμαρυγή, η φωνή σου!
Τα φύλλα της καρδιάς μου, ω!
Πώς, εξ ουρανού θροΐζει, κελαρυστή μελωδία
Η αύρα του γέλιου σου!
Φωτοχυσία Αιγαίου το πρόσωπό σου
Σαν η χαρά το δονεί ευφρόσυνα
Στην ουράνια προσφορά της Γυναίκας – Συντρόφου…
Στη θεοφόρο θυσία, στο ολοκαύτωμα της ΜΑΝΑΣ!…
Κι’ άλλοτε πάλι,
Πώς σκοτεινιάζει τρέμοντας ο ουρανός
Σαν το παράπονο της ματιάς σου της λαβωμένης
Την ψυχή μου τρυπά!…
Μα εσύ, πικραμένη κι’ αδικημένη απ’ τους ουρανούς,
Με το οιδαλέο σου στο βολβό μελάνωμα
Της απόγνωσης να σπαράζει τις οιμωγές!
Ω, εσύ! Πόσο ψηλά, σε Ολύμπιο κάλος στέκεις!
Καταυγάζεις τον πόνο με πυρφόρο αγάπη!
Δεν επιστρέφεις χολή.
Μα ό,τι καλό πήρες, εκείνο επιστρέφεις!
Με χέρι σταθερό, δημιουργού,
Με ψυχής ποιητικής ευαισθησία·
Αυγάζεις στην ελπίδα τους βλαστούς σου,
ως μάνα.
Δημιουργείς, ως σύζυγος, χώρο
Ο σύντροφός σου να υψωθεί.
Το μονοπάτι ωθείς μπροστά,
μη κοιτάζοντας πίσω,
Παρά, μόνο, ελπίδα, για να πάρεις.
Κι’ έτσι προχωράς,
Πυργώνοντας ψηλά ό,τι δικό σου.
Θυμάμαι… κάποτε στην Κύπρο…
Την Κύπρο των ονείρων μας πού ’γιναν στεναγμός
Ήταν αμέσως μετά την εισβολή
Την εισβολή των εβδομηκοστών τέταρτων ντροπών
του εικοστού αιώνα
Κι’ ήσουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί…
Σε ώρες δύσκολες, τρεμουλιαστές…
Κι’ ήσουν εκεί… Διακόσια μέτρα θάνατο
Απ’ την πρώτη γραμμή… σε κείνο το φιλόξενο σπίτι
Εκεί κοντά στα αχτιδορροούντα χαρακώματα
του υπέρ πάντων αγώνα.
Ενώ μπορούσες, αν ήθελες…
Ω! Πώς είναι δυνατό να αλλάξει η φορά των πραγμάτων!
Το λίκνο του ήλιου να πάψει νά ’ναι η ανατολή!
Αν πρόκρινες να επιλέξεις την ασφάλεια, απ’ την ιστορία…
Θά ’σουν μίλια μακριά, στη Θεόκτιστη Αθήνα…
στο σπίτι σου!
Ακολούθησες, όμως, εικοσάχρονη, σχεδόν ακόμα, κόρη
Το πεπρωμένο σου.
Της Ελληνίδας – μάνας ή συντρόφου – την ειμαρμένη.
Με ψυχή Μακεδόνισσας εκ γενετής
Με πνεύμα Σπαρτιάτισσας από κληρονομιά,
Ακολούθησες!
Κι’ είχες, αντί για λύτρωσης ύπνο, τα βράδια,
Σαν στο χαράκωμα ο άντρας σου αγρυπνούσε,
Του τρόμου την αγωνία συντροφιά.
Ψευτοκοιμόσουν με το γιο μας στην κοιλιά
Κι’ ένα τουφέκι αγκαλιά.
Με μια λάμψη μαύρη, ατσάλινης απόφασης στα μάτια
Την Ελληνόπρεπη ζωή σου ακριβά να πουλήσεις,
Πριν της κόψεις η ίδια το νήμα,
Πριν της πάρεις εσύ την πνοή,
Ω! Θαλασσόπνιχτο λυπητερό βουητό!
Αν τύχαινε να μας αιφνιδιάσει ο εχθρός.
Μισοκοιμόσουν με τον φόβο του Αττίλα συντροφιά.
Μα είχες προσκέφαλο
Ένα κλαρί Ελλάδας στην καρδιά ριζωμένο!
Κι’ ένα Πυρσό λευτεριάς
Να σελαγίζει τα πέλαα της ψυχής σου!
Κι’ ήσουν η ίδια…
Όπως σε θυμούνται οι φυλλωσιές της ιστορίας,
Στους αιώνες των αιώνων
Ήσουν η ίδια!!
Όχι μόνο στο κλέος της δόξας,
Στο «ταν ή επί τας» της αρχαίας Σπαρτιάτισσας,
Κι’ ούτε μόνο στου σαράντα,
Στο ματωμένο της Ηπειροτοπούλας αγώνα.
Αλλά και όπως θα σε θυμούνται να θυσιάζεσαι,
ΑΘΑΝΑΤΗ,
Στην Έξοδο,
στους Καταρράκτες,
στο Γκρεμό,
Στην Έξοδο, στους Καταρράκτες, στο Γκρεμό
Της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας:
Ελληνίδα του Μεσολογγιού!
Μητέρα της Νάουσας!
Κόρη του Ζάλογγου!
Ω! Εσύ! Άλκιμο Έλυτρο Ελληνικής Εστίας Αθάνατο!
Δίνε μου δύναμη και φως για να σε προστατεύω!
Ιωάννης Παναγάκος
Άνχης (ΠΖ) ε.α. – Σ.Σ.Ε./1971
Δάσκαλος Σκακιού – Λογοτέχνης
Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών                                                                                      ΠΗΓΗ:antistasi.org

Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!!


Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας»  που διδάσκεται στην  Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές  που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών  του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare).  Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο  των Πρεσβευτών.  Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών  και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα -  χωρίς να αναφέρει κανένα  - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς  εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία.  Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.  Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας  γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!! ΠΗΓΗ:borioipirotis.blogspot.com

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ!!!

Είμαι και εγώ λοιπόν, ένα από τα παιδιά της γενιάς του '85. Μιάς γενιάς που τελειώνοντας το λύκειο, έμπαινε στο πανεπιστήμιο με όνειρα και φιλοδοξίες, για επαγγελματική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή επιτυχία. Ανήκω στην γενιά, που είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, όπως μας έλεγαν! Είχαμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το σύγχρονο νεοελληνικό όραμα) και μια Ελλάδα που μόλις είχε εισέλθει στην ζώνη του ευρώ, με τους πολιτικούς μας ηγέτες, να μας υπόσχονται μια ζωή καλύτερη, σε σχέση με τις προγενέστερες γενιές.

Ήμασταν η γενιά των προνομιούχων, όπως μας έλεγαν, αφού δεν γνωρίσαμε πόλεμο, κατοχή ή χούντα!
Ήμασταν η γενιά που τα είχε (;) όλα, χωρίς ποτέ να παλέψουμε για κάτι...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά των "χαραμοφάηδων", των τεμπέληδων, που όλα τα περιμέναμε έτοιμα...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά του καναπέ και της τηλεόρασης...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά που δεν είχε οράματα, ιδέες και ιδανικά...Έτσι μας έλεγαν!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ...ΜΑΥΡΟ!!! ...

Η ισχυρή Ελλάδα έγινε ο παρίας της Ευρώπης...και το χρυσό κλουβί (της ευδαιμονίας) της νέας γενιάς, της δικής μας γενιάς, έγινε φυλακή που μας πνίγει!
Έμεις οι Έλληνες γίναμε ο πιο διεφθαρμένος λαός (σύμφωνα με τον πρωθυπουργεύοντα Γ.Α.Π.), και η γενιά μας, οι σημερινοί εισοσιπεντάρηδες και πάλι οι φταίχτες!

Φταίχτες γιατί έχουμε το θράσος να απαιτούμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορούμε να επιβιώνουμε, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά και τις μαμάς!
Φταίχτες γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με 590 ευρώ για βασικό μισθό!
Φταίχτες γιατί απαιτούμε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα!

Επείδη φταίμε λοιπόν, επειδή η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά της Ελλάδος, "πετάξτε μας στην μηχανή του κιμά" των διεθνών τραπεζιτών...θυσιάστε μια ολόκληρη γενιά για τους τόκους των τοκογλύφων και για να σωθεί η Ελλάδα σας!

Η Ελλάδα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών...
Η Ελλάδα του κοινωνικού Άσουβιτς, που προτιμά να κόβει τα πόδια των διαβητικών, παρά να τους υποβάλει στις κατάλληλες θεραπείες...
Η Ελλάδα των συντάξεων και των μισθών της πείνας...
Η Ελλάδα της ανυπαρξίας των ιδανικών και των οραμάτων...
Η Ελλάδα της αρπαχτής...

ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΩΣ ΕΔΩ...Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ), ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!!
Ιφιγένεια                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:politikarioi.blogspot.com