ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΞΑΝΘΗ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 0-3 «Σαρώνει» και με 11!

«Σαρώνει» και με 11! (video & photos)

Τι κι αν δεν είχε μαζί του τον 12ο παίκτη του; Ο Ολυμπιακός έκανε… πλάκα στα Πηγάδια και κέρδισε την Ξάνθη με 3-0, φτάνοντας στην 5η σερί του νίκη στη Σούπερ Λίγκα, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ!

Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με σχήμα με 4-4-1-1, έχοντας τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και στα πλάγια Ριέρα και Ρόμενταλ. Στο κέντρο ήταν οι Ντουντού, Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ είχε τον ρόλο του κρυφού κυνηγού. Στην αμυντική τετράδα ήταν οι Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης.

Από την άλλη, ο Παράσχος στην Ξάνθη επέλεξε τελικώς να κατεβάσει την ομάδα του με σχήμα 4-4-1-1. Είχε τον Πόι στην κορυφή και στα πλάγια τους Κατόνγκο και Στιούαρτ. Σε ρόλο κρυφού φορ έπαιζε ο Στρμπα. Την οπισθοφυλακή της ακριτικής ομάδας απάρτιζαν οι Τζάγκι, Μπέρτος, Γκλέισον και Βάλλας, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπόατενγκ και Φλίσκας.
Γρήγορο γκολ από Ριέρα
Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά δυνατά στο ματς, αλλά η Ξάνθη παρά τα αμυντικά της ολισθήματα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Αυτό όμως κράτησε μέχρι το 15' και το γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Φουστέρ έβγαλε μία πολύ ωραία μπαλιά-τρύπα στον Ριέρα, που πέρασε πολύ όμορφα τον Γκσπούρνινγκ και με σουτ από τα πλάγια σκόραρε για το 0-1.
Προσπάθεια και από τους δύο, αλλά...
Στη συνέχεια της αναμέτρησης η Ξάνθη προσπάθησε να αναπτυχθεί πιο καλά και να πιέσει τον αντίπαλό της δίχως αποτέλεσμα. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται, χωρίς όμως να βγάλει τη μεγάλη φάση.
Σαν εικόνα του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε όσο έπρεπε, έχοντας ορισμένα προβλήματα και στον χώρο του κέντρου αλλά και στην πλευρά του Ρόμενταλ. Από την άλλη όμως ήταν σαφώς ανώτερος της Ξάνθης. Οι Ακρίτες -που και αυτοί είχαν γενικά αρνητικό πρόσωπο- από μέρους τους βελτίωσαν το πρόσωπό τους με την είσοδο του γρήγορου και επικίνδυνου Μαρσελίνιο στο ματς, πλην όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που θα μπορούσαν πάντως να είχαν κάνει αν ο Μαρσελίνιο είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ωστόσο, το σουτ που έκανε από πολύ καλή θέση δεν ήταν το ανάλογο, με τον Πάρντο να σώζει τον Ολυμπιακό.
Άλλος το δοκάρι, άλλος το γκολ!
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους δύο αντιπάλους να μπαίνουν ορεξάτοι στο γήπεδο. Στο 51' ένα λάθος του Πάρντο απέφερε ένα δοκάρι για την Ξάνθη. Έπειτα από δυνατό σουτ του Κατόνγκο και κακή απόκρουση του Πάρντο η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός όμως ήταν τελικά εκείνος που σκόραρε ξανά. Στο 53' ο Ιμπαγάσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά και έκανε τη σέντρα. Ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη, που σκόραρε με τακουνάκι. Ο Τοροσίδης πάντως επέλεξε να μην πανηγυρίσει καθότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ξάνθη.
Γκολ Φετφατζίδη και αφιέρωση!
Οι Πειραιώτες στην επανάληψη παρουσίασαν σαφώς πιο σοβαρό και καλό πρόσωπο, συνεχίζοντας πάντως να είναι πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους. Έτσι, το 0-2 έγινε 0-3!
Στο 75' ο Μιραλάς έβγαλε μία πολύ καλή μπαλιά στον Φετφατζίδη, ο οποίος αφού πέρασε έναν αντίπαλό του με σουτ από την κλειστή γωνία βρήκε δίχτυα, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα! Μάλιστα ο νεαρός αφιέρωσε το γκολ σε καλό του φίλο που έφυγε από τη ζωή, κάτι που είχε υποσχεθεί και στον πατέρα του. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να σκοράρει και με τον Πάντελιτς στις καθυστερήσεις, αλλά ο Γκσπούρνινγκ του είπε όχι...
Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο άσος του Ολυμπιακού δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη ομάδα με την ταχύτητά του και την τεχνική του, ενώ έβγαλε την ασίστ στο 3ο γκολ της ομάδας του. Ο Μιραλάς με το ξεπέταγμά του από τα πλάγια πολλές φορές έκανε ό,τι ήθελε τους προσωπικούς του αντιπάλους.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Και έκανε αρκετά λάθη και συνάντησε ουκ ολίγα προβλήματα λόγω των Ιμπαγάσα, Ριέρα και Μιραλάς και όχι μόνο...

Στο ύψος του: Αρκετά καλή παρουσία είχαν από πλευράς Ολυμπιακού οι Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Τοροσίδης. Ο πρώτος σέρβιρε το 2ο γκολ, ο δεύτερος το 1ο, ενώ ο Τοροσίδης μεταξύ άλλων χρίστηκε και σκόρερ. Από κοντά τους και ο Ριέρα για όσο αγωνίστηκε (καθότι χτύπησε και έγινε αλλαγή) που σκόραρε κιόλας.
Σημαντική βοήθεια προσέφερε και σήμερα ο Ντουντού στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Φυσικά θετικότατος ήταν και ο νεαρός Φετφατζίδης, που πέτυχε και ένα ωραίο γκολ. Από την Ξάνθη προσπάθησαν πιο πολύ Πόι και Μαρσελίνιο, που έβγαλαν αρκετές φάσεις. Ειδικά ο Μαρσελίνιο έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του και τη βοήθησε να γίνει αρκετά απειλητική.
Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα της Ξάνθης στη φάση του γκολ του Ριέρα. Την ώρα που ο Φουστέρ κάνει την πάσα, είναι γύρω του ένα… σωρό αμυντικοί που απλά τον κοιτούν. Ο Ισπανός δίνει έτσι ανενόχλητος την μπαλιά και έτσι σκόραρε ο Ριέρα.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Η. Σπάθας έκανε λάθη και για τις δύο ομάδες μες στον αγώνα. Ωστόσο δεν έκανε το ατόπημα που να επηρέασε τη ροή του παιχνιδιού.

Το ταμείο του Gazzetta:
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Ξάνθης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και νίκησε δίκαια. Στο πρώτο μέρος δεν είχε τόσο καλή απόδοση, ενώ στην επανάληψη ανέβασε ρυθμούς και πήγε σαφώς καλύτερα. Συνολικά ο Ολυμπιακός έκανε ένα καλό παιχνίδι και νίκησε και σχετικά εύκολα. Οι Ακρίτες θα μπορούσαν να είχαν βάλει ένα γκολ, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και από κάποια στιγμή και έπειτα… παραδόθηκαν στις… ορέξεις του αντιπάλου τους.

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85' Πάντελιτς), Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (54' Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65' λ.τ. Χολέμπας).
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57' λ.τ. Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Γκλέισον, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Στρμπα (34' Μαρσελίνιο).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: