ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κόλαση το Βελιγράδι λόγω.. gay pride


t1larg.serbia.afp.giΣκληρά επεισόδια είχαμε σήμερα από το πρωί, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας, με αφορμή την γνωστή διαδήλωση Gay Pride. Φαίνεται ότι οι Σέρβοι δεν είναι ακόμη τόσο... ανοικτόμυαλοι όσο εμείς, και έτσι από το πρωί 5000 περίπου αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το κέντρο του Βελιγραδίου, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αλλά τα πράγματα δεν έχουν πάει, όπως περίμεναν οι διοργανωτές και η αστυνομία. 40 τραυματίες αστυνομικοί και πάνω από 60 συλλήψεις μέχρις στιγμής, είναι ο απολογισμός της αντίδρασης εθνικιστών και πιστών χριστιανών, οι οποίοι επιχειρούν επανειλημμένα να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Τελευταία φορά, είχε επιχειρηθεί η διοργάνωση ενός gay pride, το 2001 όταν και η συγκέντρωση διαλύθηκε εν μέσω τρομερών επεισοδίων.
Για το κατεστημένο της Ε.Ε. η πραγματοποίηση της εκδήλωσης είναι σημαντική γιατί θα αποδείξει την "πρόοδο" της Σερβίας για τα "ανθρώπινα δικαιώματα", δηλαδή κατά το πόσο η "πλύση εγκεφάλου" του σερβικού λαού έχει προχωρήσει. Για κάποιους άλλους όμως είναι μια πρόκληση προς το ήθος και την θρησκεία των Σέρβων.                                                                                                                      ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: