ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ... ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ

Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι για την ασφάλεια του ελληνικού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά η χώρα, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται, ο ένας μετά τον άλλο, οι «καρποί» της «στρατηγικής συνεργασίας» Ελλάδας-Ισραήλ, που εξαγγέλθηκε κατά την επίσκεψη στην Αθήνα, τον Αύγουστο, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου.  

του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΖΗΛΑΚΟΥ

Τις επόμενες μέρες, το διάστημα 11-15 Οκτώβρη 2010, η δυτική Πελοπόννησος μετατρέπεται σε πεδίο πολεμικών ασκήσεων για τις ανάγκες εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της άσκησης «Μίνωας 2010», η οποία υποτίθεται ότι διακόπηκε, αφού είχε βέβαια πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της, μετά το μακελειό των Ισραηλινών την 1η Ιούνη κατά της νηοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Είναι μια άσκηση πολεμικής προετοιμασίας, με την συμμετοχή επιθετικών ελικοπτέρων, 8 του Ισραήλ και 3 μαζί με 6 μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, για την εκπαίδευση στη διάσωση πληρωμάτων μαχητικών αεροσκαφών σε μεγάλο βάθος στο εχθρικό έδαφος. Γίνεται στο πλαίσιο της προσομοίωσης ενός βομβαρδισμού κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, τις οποίες έχει στοχοποιήσει η πολεμική μηχανή του Ισραήλ, ενώ για τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται η διεξαγωγή εντός του ελληνικού εναέριου χώρου και εντός του FIR Αθηνών, άσκησης εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ από ιπτάμενα τάνκερ.


Η συνεργασία αυτή κουμπώνει απόλυτα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως το σχέδιο περί «νέας Μέσης Ανατολής» αλλά και το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, στο οποίο σαφώς προβλέπεται η διεύρυνση της λυκοσυμμαχίας προς τη Μέση Ανατολή αλλά και η διεύρυνση του ρόλου της σε πιο «πολιτικές» αποστολές, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η αντιμετώπιση μαζί με την «τρομοκρατία» και των νέων «απειλών» που λέγονται κλιματική αλλαγή, κυβερνοπόλεμος, μετανάστευση κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ανταλλαγές Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο εκπαίδευσης στελεχών εγκαινιάζονται μετά την επίσκεψη Νετανιάχου, με την εκπαίδευση από τους Ισραηλινούς Ελλήνων αξιωματικών για ασκήσεις σε «κατοικημένες περιοχές», (με δεδομένη την αλλαγή του δόγματος, αυτό παραπέμπει και στην αντιμετώπιση του εχθρού λαού), και για το σκοπό αυτό, την επόμενη βδομάδα φθάνει στο Ισραήλ Ελληνας συνταγματάρχης για να παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο ώστε να μεταφέρει στον Ελληνικό Στρατό τις εμπειρίες των Ισραηλινών από την καταστολή του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η λεγόμενη «στρατηγική συνεργασία» Ελλάδας - Ισραήλ, δεν αφορά μόνο στρατιωτικές ασκήσεις αλλά είναι ένα πακέτο πολιτικο-οινομικο-στρατιωτικής συνεργασίας, που στόχο έχει την εμπέδωση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, ανοίγοντας ταυτόχρονα η Ελλάδα, ως συνοδός, τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ στο Ισραήλ. Συνέπεια αυτής της συνεργασίας είναι η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις και η μετατροπή της χώρας μας σε εργαλείο των μακελάρηδων του παλαιστινιακού λαού. Αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι, στη βάση του ενδοϊμπεριαλιστικού καταμερισμού, να παγιδεύει τη χώρα σε ένα παιχνίδι που τίποτα καλό δεν προϊωνίζεται στον ελληνικό λαό.

Ο ελληνικός λαός, έχει πλέον απέναντί του, το ενιαίο ιμπεριαλιστικό μέτωπο. Απέναντι σ' αυτή την απειλή πρέπει να αντιτάξει την ενιαία πάλη του ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό ως την ανατροπή της εξουσίας τους στην Ελλάδα.                                                                                               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: