ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ:ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ



ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΧΘΕΣ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΑ ΒΑΝ ΜΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ.
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!!!!

SKALVENITIS-FOTIES

gianno

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Καλή δύναμη Αγαπούλα! Είπα να μην σου πω...



"Είπα να μην σου πω …" γράφει ο συνεργάτης του enallaktikos.gr Δημήτρης Καρούσος

Χαρούμενο σε βλέπω Αγαπούλα, σχεδόν λυτρωμένο, ηρέμησες γιατί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία το ΟΧΙ 3.5 εκ ανθρώπων, έγινε ΝΑΙ από 251 όχι απλούς ανθρώπους, αλλά Βουλευτές. Και αυτό πρέπει να σε προβληματίζει.

Μολονότι σε βλέπω ευτυχισμένο που θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα και τελικά θα πας εκείνες τις διακοπές, που έχεις τόσο ανάγκη, όχι μόνο δεν μπορώ να συμμεριστώ τη χαρά σου,  αλλά θλίβομαι για αυτά που θα έρθουν ...αποφάσισα όμως να σιωπήσω, γιατί δεν θέλω να διαφωνώ με τον καλύτερο μου φίλο μου, αλλά κυρίως γιατί με κούρασες Αγαπούλα…

Έτσι λοιπόν, είπα να μην σου πω...

Κούρεμα Καταθέσεων

Ότι το κούρεμα καταθέσεων που φοβόσουν με το Grexit τώρα με την ενσωμάτωση της κοινοτικής ντιρεκτίβας, που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Μνημόνιο 3, πλέον (το κούρεμα καταθέσεων, bail in) ενσωματώνεται στο Ελληνικό δίκαιο, ενώ μέχρι τώρα επειδή δεν ήταν ενσωματωμένο, ακόμα και σε Grexit υπήρχαν τρόποι να αποφύγουμε το κούρεμα.

Η Ελληνική κυβέρνηση παραδίδει πλέον ολοκληρωτικά τα κλειδιά των τραπεζών στην ECB και στις Βρυξέλλες και έτσι σύμφωνα με την ντιρεκτίβα, πλέον η ECB και όχι η Ελλάδα θα είναι αρμόδια , επικεφαλής και υπεύθυνη στο να αναγνωρίζει ποια τράπεζα πρέπει να κλείσει όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα, πως θα κλείσει δηλαδή (bailout or bail in ), αν θα συγχωνευτούν κλπ.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το Reuters στις 13/06/2015 να μας πει "ότι ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι στην Ελλάδα οι συστημικές τράπεζες από 4 μπορούν να γίνουν 2 ...τα συμπεράσματα, αλλά και η ευθύνη, δικιά σου για την ανεργία και για τον τρόπο (bailout or bail in) που θα γίνει, αν γίνει κάτι τέτοιο ...

Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών

Είπα να μην σου πω ...

Ότι το 2008 με κυβέρνηση Καραμανλή "έδωσες" στις τράπεζες 28 δις ( Ν 3723/2008)

Από το 2010 έως 2011 "δίνεις" με τους νόμους Ν3845 15 δις, Ν3864 10δις, Ν3872 25 δις, Ν 3965 30 δις, με την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΦΕΚ 203 14 Σεπ '11 επιπλέον 15 δις. Αυτά μας κάνουν 95 δις όσα σχεδόν το πρώτο δάνειο από την Τρόικα ύψους 110 δις, Τυχαίο; Δεν νομίζω... Πρόσθεσε και τα 28 δις του 2008 και έχουμε 95+28=123 δις.

Αργότερα δίνεις με τους Ν 4031 30 δις με κυβέρνηση Παπαδήμου με Βενιζέλο Υπ. Οικονομικών για να πάρει τη σκυτάλη ο Σαμαράς και να δώσει μέσα στο 2013 ακόμα 25 δις, δηλαδή 123 +30+25=178 δις. Και, και, και...

Συνολικά αν υπολογίσουμε και το ΤΧΣ έχεις δώσει περίπου 211 δις .... Πως είπαμε ότι λέγεται αυτός που κάνει συνέχεια το ίδιο και περιμένει να πάρει διαφορετικό αποτέλεσμα; Έτσι και Εσύ συνεχίζεις να ακούς τις συμβουλές των εταίρων σου και του Δ.Ν.Τ και είσαι έτοιμος να δώσεις ακόμα 25 δις από το περίφημο Fund των 50 δις με το οποίο ξεπουλάνε την Ελλάδα και δεν ακούς ούτε τον πρόεδρο της Ισλανδίας που σου λέει "...Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν . Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό " … και έτσι αφού τις άφησαν να χρεοκοπήσουν διεμήνυσαν στους πιστωτές Δ.Ν.Τ και λοιπούς ότι αν θέλουν τα λεφτά τους πίσω ας κυνηγήσουν τους τραπεζίτες που τα δανείστηκαν ...

Είπα να μην σου πω...

Ότι αυτά τα 211 δις αν τα έριχνες στην πραγματική οικονομία, σε αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, σε νέες τεχνολογίες, σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στα δυνατά μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό, στους επιχειρηματίες που πασχίζουν να βρουν χρηματοδότηση, στον τουρισμό μας που αν και τελείως ανοργάνωτος εισφέρει το 20-25% του ΑΕΠ με περισσότερους από 20 εκ τουρίστες το χρόνο, η Ελλάδα μας θα έκανε θαύματα. Επίσης θεωρώ περιττό να σου πω ότι αυτά τα 211 δις δεν τα είχες στο συρτάρι για μια δύσκολη ώρα, αλλά τα δανείστηκες...

"Μη Βιώσιμο Χρέος" (καινούργια στοιχεία διάβασε σε παρακαλώ ) και "Fund 50 δις "

Μη Βιώσιμο Χρέος έναν όρο που ακούς κάθε μέρα... σου εξήγησε ποτέ κανείς τι σημαίνει ακριβώς; ΟΧΙ

Γιατί υπάρχει παγίδα, σε παρακαλώ πρόσεξε πολύ...

Εσκεμμένα σε άφησαν να πιστεύεις ότι "Μη Βιώσιμο " είναι το χρέος που είναι πολύ δύσκολο να ξεπληρωθεί αλλά κάποια στιγμή έστω και με πολύ ή με πάρα πολύ δύσκολα μέτρα θα πληρωθεί.. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ , ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ

Σε άφησαν να το πιστεύεις γιατί πρώτα από όλα πρέπει να έχεις την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσεις να το ξεπληρώσεις και έχοντας την ελπίδα να δέχεσαι όλα τα μέτρα.

Μη Βιώσιμο είναι το χρέος που ΟΤΙ και να ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να ξεπληρωθεί ΠΟΤΕ , όσα μέτρα και να βάλεις δεν πρόκειται να μειωθεί ΠΟΤΕ... Παρά μόνο θα Αυξάνεται καθώς περνούν τα χρόνια.

Γιατί;

Γιατί έχει περάσει το σημείο εκείνο που ο ρυθμός ανάπτυξης των τοκοχρεολυσίων είναι πολύ μεγαλύτερος από το ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων σου.

Επειδή υπάρχει η μαθηματική απόδειξη για αυτό που σου λέω αλλά εάν σου μιλήσω για "τη συνθήκη μακροπρόθεσμης ευστάθειας του χρέους και την ανισότητα με την οποία διατυπώνεται", μάλλον δεν διαβάσεις παρακάτω θα σου δώσω μια καλύτερη απόδειξη τη Ζωή σου.

Έπαιρνες τα μέτρα που σου έλεγαν, γιατί αν δεν τα έπαιρνες δεν υπήρχε επόμενη δόση, κάθε μήνα σε έλεγχαν, διαπίστωναν ότι τα είχες εφαρμόσει, εύκολα, δύσκολα τον επόμενο μήνα έπαιρνες και επιπλέον μέτρα κοκ, μπήκες στο μνημόνιο με χρέος 120% του ΑΕΠ χρωστάς 177% του ΑΕΠ . Το κατάλαβες;

Όλοι οι οικονομολόγοι, οι νομπελίστες, οι καθηγητές και ΕΥΤΥΧΩΣ από 3/7/2015 το παραδέχθηκε και το Δ.Ν.Τ με την έκθεσή του,  λένε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο,  επιπλέον η ίδια η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σου ξεκαθαρίζουν με πρόσφατες δηλώσεις τους ότι το Χρέος σου είναι μη βιώσιμο αλλά ΔΕΝ πρόκειται να στο κουρέψουν και ίσως εξετάσουν κάποτε μια κάποιας μορφής επιμήκυνσης.

Με σημερινή (14/07/2015) έκθεση το Δ.Ν.Τ υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και μαζί με το καινούργιο δάνειο των 85 δις θα φτάσει το 2018 στο 200% του ΑΕΠ και η Λαγκάρντ προτείνει επιμήκυνση για 60 χρόνια … Για σκέψου τα παιδιά των παιδιών που γεννιούνται σήμερα θα είναι Χρεωμένα…. Τραγικό , Φρίκη .

Η κυβέρνηση λοιπόν φτιάχνει ένα Fund και εισφέρει όλη την κρατική περιουσία για "αξιοποίηση" στην πραγματικότητα σαν ενέχυρο. Το να βάζεις ενέχυρο την περιουσία σου πολλά χρόνια μετά, αφού ήδη έχεις πάρει το δάνειο είναι απλά ανοησία, το να βάζεις ενέχυρο ή έστω να μου λες ότι θα πουλήσεις κρατική περιουσία σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση, με το χρηματιστήριο να βρίσκεται στα χαμηλότερα του και τις αξίες των επιχειρήσεων που θες να πουλήσεις να βρίσκονται στο ναδίρ, για να εξυπηρετήσεις ένα πιστοποιημένο (από διεθνείς οργανισμούς πλέον) "Μη Βιώσιμο Χρέος" κάποιοι θα μπορέσουν εύκολα να πουν ότι είναι..….

.Και έστω ότι πούλησες τα πάντα ΔΕΗ, ΟΤΕ ,ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΥΘΑΘ ,Συγκοινωνίες, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ (με ότι συνεπάγεται για τα δάνεια μας) ΝΗΣΙΑ, Βραχονησίδες, παραλίες, κτήρια και έστω ότι έπιασες και 50 δις, που σύμφωνα με μελέτες δεν θα πιάσεις ούτε 10 δις, έπιασες λοιπόν 50 δις και έδωσες τα 12 δις για να ξεχρεώσεις τα 320 δις που χρωστάς , οπότε 320-12=308 δις + 86 δις το καινούργιο δάνειο θα χρωστάς πολλά περισσότερα από όσα χρώσταγες στην αρχή και Μετά ;;;

Το 2019 έως το 2024 θα πρέπει να καταβάλεις 121 δις σε τοκοχρεολύσια .... και η ιστορία συνεχίζεται έως 2030 δεν θα σου πω πόσα μαζεύονται γιατί θα τρομάξεις ... Ειλικρινά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το 2019 ( 4 χρόνια απέχει μόνο ) οι καλοί φίλοι της Ελλάδας Γερμανοί , Ολλανδοί θα σε ξανά δανείσουν 121 δις για τα χρόνια 2019-2025 ; Ειδικά όταν θα έχουν βάλει στο χέρι όλη την κρατική περιουσία; Σημείωσε δε ότι στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το καινούργιο δάνειο των 86 δις . Και όταν πουλήσεις την ΔΕΗ και ότι άλλο σου φέρνει τώρα έσοδα , πες μου με τι θα αντικαταστήσεις τα έσοδα αυτά; Μήπως με φόρους; Αφού δεν θα έχει μείνει και τίποτα ... Σκέψου και τις αυξήσεις που θα κάνουν οι ιδιώτες στο ρεύμα, στο νερό, στα διόδια...

Μνημόνιο 3 ή αλλιώς Δοσοδάνειο (παίρνεις 86 δις επιστρέφεις 85 δις )

"Χρηματοδοτικές Ανάγκες" πολύ σικάτος όρος δεν νομίζεις; Τον ακούς κάθε μέρα σου εξήγησε κανείς τι σημαίνει; Όχι .

Γιατί αν σου έλεγαν ότι απλά σημαίνει οι "επόμενες τρέχουσες δόσεις "του δανείου των 320 δις τότε όταν άκουγες τη Λαγκάρντ να σου λέει ότι οι Χρηματοδοτικές Ανάγκες δηλαδή οι δόσεις Οκτωβρίου 2015 έως Δεκεμβρίου 2018 είναι 60 δις ίσως σκεφτόσουν " καλά ούτε τις επόμενες δόσεις δεν μπορώ να πληρώσω ; " και ίσως καταλάβαινες ότι 60 δις για δόσεις + 25 δις (10-15 δις λένε , κάνε υπομονή και θα δεις πόσα θα δώσουν στις τράπεζες ) Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών σχεδόν ίσο με 86 δις δηλαδή Μνημόνιο 3 ή αλλιώς Δοσοδάνειο .Τυχαίο ; Δεν νομίζω .

Fund 50 δις και ο Θησαυρός του ΤΑΙΠΕΔ

Ας δούμε λοιπόν τι περιλαμβάνει το δικό μας ΤΑΙΠΕΔ που είναι και ο διακαής πόθος του Σόιμπλε και που τελικά θα του το προσφέρουμε στο πιάτο.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 80 χιλιάδες ακίνητα θα μπορούσα δηλαδή να γράφω με τις ώρες δες όμως τα πιο σημαντικά, όπως το Ελληνικό η μεγαλύτερη ενιαία έκταση στον κόσμο σχεδόν διπλάσια από το Central Park και 3 φορές μεγαλύτερο από το κρατίδιο του Μονακό περιλαμβάνει επιπλέον 3,5 χιλ ακτής και την ΜΑΡΙΝΑ του Αγ Κοσμά , Ξενοδοχεία όλα τα Ξενία Έδεσσας ,Κοζάνης ,Πλαταμώνα ,Θάσου ,Κομοτηνής ,Βυτίνας ,Άνδρου κλπ Αστέρας Βουλιαγμένης ,Golf Κασσάνδρας , Ακίνητα στην Πλάκα, Ακίνητα Εξωτερικού Νέα Υόρκη , Ουάσιγκτον , Πρετόρια Βελιγράδι Λιουμπλιάνα ,Ολυμπιακά Ακίνητα όπως Κωπηλατοδρόμιο, Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου κλπ .

Περιλαμβάνει Υποδομές όπως ΔΕΗ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Υπόγεια Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου, Εγνατία Οδός, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μαρίνες Αλίμου, Χίου ,Επιδαύρου,Ύδρας, Πόρου, τα μεγάλα μας λιμάνια ΟΛΠ, ΟΛΘ και ακόμα 10 περιφερειακά λιμάνια.

Περιλαμβάνει Εταιρείες όπως OΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΤΑ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ ,νησιά , βραχονησίδες και όλες τις δημόσιες παραλίες , όμως ο κατάλογος δεν σταματά εδώ , με τον όρο "Greek Assets" μπορούν να μεταφερθούν τα πάντα, ότι θα μπορεί να παράγει η Ελλάδα στο μέλλον και να έχει κάποια αξία… όπως πχ τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες, ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο , ελπίζω να μην βγουν αληθινά γιατί θα ήταν τραγικό…. και επαναλαμβάνω την ερώτηση μου την δεκαετία 2021 έως 2030 τα τοκοχρεολύσια που πρέπει να πληρώσεις (χωρίς να υπολογίζουμε το νέο δάνειο 86 δις ) είναι 201 δις περίπου , ενώ λίγο πιο νωρίς από το 2019 έως το 2025 πρέπει να πληρώσεις 121 δις, είσαι λοιπόν σίγουρος ότι οι καλοί φίλοι της Ελλάδας , Γερμανοί , Ολλανδοί θα σε ξανά δανείσουν 121 δις για να τη "βγάλεις" λίγα χρόνια ακόμη ; Όταν ήδη θα έχουν βάλει την κρατική περιουσία στο χέρι;

Στα προηγούμενα άρθρα σου παρουσίασα την περίπτωση της Αργεντινής και της Ισλανδίας από εσένα εξαρτάται ποιον δρόμο θα πάρεις...

Αν βλέπεις ότι τα Δοσοδάνειο είναι η λύση συνέχισε και μην ανησυχείς, Εσύ καλά βαδίζεις ο γιαλός είναι στραβός.

Πάντως ο Economist στις 14/07/2015 μας λέει "η Ελλάδα εκτός ευρώ πριν το 2019 αφού τα έχει δώσει όλα… "

Η Citigroup 13/07/2015 "βασικό σενάριο το Grexit μέσα στα επόμενα 3 χρόνια…"

Η Capital Economics 13/07/2015 "Η συμφωνία για την Ελλάδα απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο..."

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφτηκε το Σχέδιο Σόιμπλε, από έναν ηγέτη σαν τον Αλέξη περίμενα να παρουσιάσει την κατάσταση και να πει αυτό είναι το 3ο Μνημόνιο - Δοσοδάνειο μας ζητάνε Γη και Ύδωρ, η άλλη λύση είναι Grexit όπου "σας υπόσχομαι ιδρώτα,  δάκρυα, λύπη και αίμα", όπου ΝΑΙ θα είναι πολύ δύσκολα, ΝΑΙ θα υπάρχουν ελλείψεις μα τα δύσκολα θα κρατήσουν 1-2 χρόνια μόλις οργανώσουμε την παραγωγή μας, μόλις επενδύσουμε σε Εμάς και όχι στις χρεοκοπημένες τράπεζες, θα κάνουμε θαύματα … ΕΣΕΙΣ τι θέλετε να γίνει;

Και μια τόσο Σοβαρή Απόφαση Δικαιούται να την πάρει ο Ελληνικός Λαός αφού πρώτα ενημερωθεί ειλικρινά από όλες τις πλευρές. Πάντως Αλέξη, Ναι πάλεψες μέσα σε λύκους αλλά τελικά Υπέγραψες κάτι που δεν σε είχα εξουσιοδοτήσει, ούτε προεκλογικά ούτε με το ΟΧΙ μου στο δημοψήφισμα …

Στο ραντεβού σου με την Ιστορία ήσουν απών αλλά πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος να το πάρεις πίσω. Γιατί δεν λες στον λαό τι θα γίνει από το 2019 και μετά , γιατί δεν σεβάστηκες τις δικές μου κόκκινες γραμμές που είναι το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας (και ακόμα θα είμαι χρεωμένος) και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με τη μέθοδο fast track δηλαδή ακόμα και στο 30 % της αξίας και μέσα σε 8 μήνες από 3,5 χρόνια που είναι τώρα και δεν θα συγχωρήσω Αλέξη όποιον τις διαβεί .. και έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός που ψήφιζα τον Αλέξη γιατί είναι ο "Αλέξης" ..

Γιατί κάπως έτσι ψήφισα τον Ανδρέα που ήταν ο "Ανδρέας" κάπως έτσι τον γιο του και κάπως έτσι τους επόμενους και κάπως έτσι κατέληξα στο μνημόνιο νούμερο 3. Γιατί προσπαθείς να πείσεις με επιχειρήματα του τύπου "το fund θα έχει έδρα Ελλάδα και Ελληνική διοίκηση" ," μπορεί και να μην χρειαστεί να πουλήσουμε κρατική περιουσία γιατί θα εισφέρουμε και τραπεζική περιουσία", η "διάρκεια του έργου του Fund θα είναι 30 έτη μέχρι τότε θα έχουμε ανάπτυξη", "35 δις το πακέτο Γιούνκερ", δηλαδή Αλέξη πρέπει να πανηγυρίζω που οι τοκογλύφοι θα έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα;

Θες να με πείσεις ότι ο Σόιμπλε που κουμαντάρει 19 πρωθυπουργούς και ουσιαστικά σαν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW που θα ελέγχει το Fund θα φοβηθεί την Ελληνική διοίκηση και όταν θα φτάσει η ώρα να επιλέξει τι θα πουλήσει, θα προτιμήσει να πουλήσει το υποκατάστημα της Εθνικής στην Τουρκία από την ΔΕΗ;

Θες να με πείσεις ότι ο Σόιμπλε θα περιμένει 30 χρόνια να έχουμε εμείς ανάπτυξη ώστε να ανέβουν οι τιμές και μετά θα πουλήσει; Μήπως τον πρώτο μήνα που δεν θα πιάσεις τους δημοσιονομικούς στόχους σου πει πάρε μέτρα ή χάνεις τα Λιμάνια; Και αν πετύχεις κατά 80% τους δημοσιονομικούς στόχους δεν μένει ένα 20% ακάλυπτο; Ποιο αναπτυξιακό πακέτο Αλέξη;   Γιατί δεν λες ότι μιλάς για το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 εκ των οποίων τα 19 δις περίπου ούτως ή άλλως δικαιούμαστε να λάβουμε απλά προστίθενται σε αυτό ακόμα 2-3 δις κάθε χρόνο;  Γιατί προσπαθείς να περάσεις ένα νομοσχέδιο με τη βοήθεια και τη στήριξη αυτών που βύθισαν την Ελλάδα 40 χρόνια τώρα; Γιατί εγώ γνωρίζω για το περίφημο σχέδιο "Eureka" της γερμανικής Roland Berger που είχαν προτείνει στην τότε κυβέρνηση να φτιάξει το Fund αυτό που θα περιλαμβάνει όλη την κρατική περιουσία, ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να αγοραστεί για 125 δις από ΕΕ και τα 125 δις να τα ξαναδίναμε πίσω για εξόφληση του χρέους, γνωρίζω βέβαια και για το άλλο εφάμιλλο σχέδιο με την ονομασία "Αρχιμήδης" που φτιάχτηκε από τους άλλους και τελικά δεν προχώρησε και έρχεσαι Εσύ Αλέξη να ολοκληρώσεις ότι δεν κατάφεραν αυτοί ?.Υπάρχει ακόμα καιρός Αλέξη πάρε το πίσω μην το ψηφίζεις…

Η Μπαρουφολογία των συναλλαγματικών αποθεμάτων (δεν έχουμε αρκετά) ή αλλιώς πως τρομάζουμε τους Άσχετους.

Η παγκόσμια αγορά συναλλάγματος FOREX "κάνε ή παράγει" όγκο συναλλαγών μεγαλύτερο από 4 τρίλιον USD την ημέρα, με απλά λόγια σε 5 ημέρες έχουμε όγκο συναλλαγών 20 τρίλιον USD δηλαδή μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Αμερικής , δηλαδή από ότι παράγει η Αμερική σε 1 χρόνο. θες τώρα να με πείσεις ότι υπάρχει κράτος στον πλανήτη που κρατάει στα συρτάρια του τέτοια ποσά ώστε να μπορέσει να αντέξει συντονισμένη επίθεση έστω και 10 ημερών;

Είναι γνωστή άλλωστε η ιστορία του Τζορτζ Σόρος που στοιχημάτισε εναντίον της αγγλικής λίρας κερδίζοντας 1 δισ. δολάρια Είναι τουλάχιστον αφελής όποιος πιστεύει ότι θα σπαταλήσει τα πενιχρά διαθέσιμα ενός κράτους για να στηρίξει ένα νόμισμα. Κάθε νόμισμα παίρνει τη θέση που του "αξίζει" κυρίως από την ποιότητα της οικονομίας του ..φυσικά και θα έχουμε υποτίμηση και μάλιστα μεγάλη και αυτό έχει τα υπέρ έχει και τα κατά στο χέρι μας είναι να βελτιώσουμε την οικονομία μας και το νόμισμα μας να βρει τη θέση που του αξίζει….

Τη Δύναμη Σου στην έδειξα Αγαπούλα στο "Η άγνωστη δύναμη που κατέχετε και δεν το ξέρετε…" και μπορείς να τη διαπιστώσεις ακόμα και τώρα, τα Χρηματιστήρια της Αμερικής από την ώρα που "υπογράψαμε την καταδίκη μας" σπάσανε όλα τα ρεκόρ Ο Dow Jones " έσπασε " τις 18000 μονάδες και ο SP500 έπιασε εύκολα τις 2100 μονάδες…

Στο "Δεν Σε Φοβάμαι" σου είπα για την περίπτωση Lehman Brothers που αν και είχε παράγωγα μόλις 33-40 δις κατάφερε να προκαλέσει τέτοιες αλυσιδωτές αντιδράσεις και να ρίξει στην ύφεση την Αμερική με ΑΕΠ 14,5 τρις , φαντάσου τα παράγωγα της Ντοιτσε Μπανκ ύψους 54 τρις με την Γερμανία να έχει ΑΕΠ μόλις 3,7 τρις $ , λάβε υπόψη σου δε ότι στις 9 Ιουνίου ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητας της Deutsche Bank σε BBB + μόλις 3 βαθμίδες πάνω από την κατηγορία " junk " δηλαδή σκουπίδια και έτσι τώρα έχει την ίδια πιστοληπτική ικανότητα που είχε η Lehman Brothers πριν καταρρεύσει .. .την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές το Bloomberg αναφέρει ότι ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τξακ Λιου ξεκινά εσπευσμένα περιοδεία για το χατίρι Σου σε Παρίσι , Βερολίνο και Βρυξέλες υπό τον φόβο της ματαίωσης της συμφωνίας …τι θέλω να πω ? Πως ότι και να κάνεις " ο καιρός γαρ εγγύς " μην έχεις καμιά αμφιβολία ο Λογαριασμός για τα λάθη Σου εδώ και 40 χρόνια και την αδιαφορία Σου για ότι συνέβαινε στη Χώρα Σου ήρθε , και μαζί με τον Λογαριασμό ήρθε και η ώρα που θα τα πληρώσεις/πληρώσουμε , οι επιλογές λίγες και δύσκολες , ο χρόνος ακόμα λιγότερος… .το θέμα του χρέους πρέπει να λυθεί τώρα , δεν θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία…. Εύχομαι να κάνεις τη σωστή επιλογή και προπαντός να μην ξεπουλήσουμε τη χώρα…. απλά για να πάρουμε μια παράταση 4 ετών….

Καλή Δύναμη Αγαπούλα

Όπως πάντα όλα τα παραπάνω αποτελούν δικές μου σκέψεις και απόψεις δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές…

ΠΗΓΕΣ

ΟΔΔΗΧ, The World Bank, ΔΝΤ, ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup, Capital Economics, Reuters, Economist, Financial Times, Bloomberg, Bankingnews.gr, Capital.gr

ΠΗΓΗ