ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Δένδια κόψε τις μαλακί@@ γιατί ο Κασιδιάρης έχει δίκιο σ' αυτό που λέει (φώτο)


           Πως θα αποφύγεις γεγονότα σαν το χθεσινό; Κυνηγώντας τους Χρυσαυγίτες επειδή έκαναν τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η Αστυνομία; Δένδια σοβαρέψου και άσε τις φωτοβολίδες! Αν η Αστυνομία εφάρμοζε το νόμο και προχωρούσε σε κατάσχεση των προιόντων που πουλάνε δίπλα της οι λαθρομετανάστες δεν θα πήγαιναν οι Χρυσαυγίτες να κάνουν τους Αστυνομικούς. Τι θα πει "η Αστυνομία έβαλε πρόστιμο σε όσους δεν είχαν άδεια μικροπωλητή";
Σοβαροί είστε; Θα έρθει ο λαθραίος να σου πληρώσει το πρόστιμο;

Πως θα πατάξεις το παραεμπόριο; Με τις διαφημίσεις του Χατζηδάκη ή ξέρω γω ποιου;


Ρε κόψτε τις μαλακίες και στείλτε την Αστυνομία να εφαρμόσει το νόμο αντί να ασχολείστε με τους Χρυσαυγίτες και να τους ανεβάζετε το ποσοστό... γιατί έχει δίκιο ο Κασιδιάρης σε αυτό που λέει


ΥΓ. Και η μαλακ@@ συνεχίζεται:

"Εντολή για προανάκριση έδωσε η Ασφάλεια Αττικής με αφορμή την επίθεση εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας στην Ραφήνα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα εκλήθησαν και οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος αφού ο πρώτος έκανε και δηλώσεις στην κάμερα μετά το συμβάν.

Στην προανάκριση που θα γίνει, η Ασφάλεια Αττικής ζητά να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και φθοράς ξένης περιουσίας."


Ποια φθορά ξένης περιουσίας ρε μαλάκ@@;; Ξέρετε ποιου ήταν η "περιουσία" που πουλούσε ο λαθραίος; Ξέρετε δηλ. ποιοι ελέγχουν το παραεμπόριο και μας παραμυθιάζετε ότι θα το πατάξετε για να μαζέψετε έσοδα για το κράτος... Αυτός τον πούστ@ που πουλούσε χωρίς ταμειακή γιατί δεν τον ξεσκίσατε;

Καλά ρε τόσο μαλάκες είστε όλοι σας που θα κόψετε 30 ευρώ από τη σύνταξη του ΟΓΑ και αφήνετε τους λαθραίους και τους έλληνες προμηθευτές τους να πουλάνε μαιμού cd και πράγματα χωρίς να φορολογούνται; Ρε άι στο διάολο γελοίοι...                                                      
ΠΗΓΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ 7.9.2012


Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ:ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ


Χρυσή Αυγή: Κοιμάται και ονειρεύεται ο Αντώνης Σαμαράς


Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρει τα παρακάτω:
«Ο Πινόκιο της ΝΔ υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές, θα πατάξει το παρεμπόριο και τη λαθρομετανάστευση και τα βάσανά μας θα λάβουν τέλος. Ή θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται ή ο ίδιος κοιμάται και ονειρεύεται....».

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Le Monde: Στην Ελλάδα ανεβαίνουν η ανεργία και η Χρυσή Αυγή


Ένα διπλό άρθρο για τις ελληνικές εξελίξεις αφιερώνει σήμερα η έγκριτη εφημερίδα Le Monde η οποία καταγράφει την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας στο… 

24,4% και την άνοδο-σοκ στις δημοσκοπήσεις της Χρυσής Αυγής ως τρίτο κόμμα στη Βουλή. «Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που θέλει να διώξει όλους τους ξένους από την Ελλάδα, με 12,5% στις δημοσκοπήσεις (αύξηση 6% από τις εκλογές) γίνεται πλέον το τρίτο κόμμα της Βουλής και προηγείται του ΠΑΣΟΚ που ήταν άλλοτε κυρίαρχο» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επισημαίνει και την δημοσκοπική πτώση της ΔΗΜΑΡ στο 4,5%. «ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό» επισημαίνει η εφημερίδα.
Σε άλλο άρθρο για την ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας η Le Monde με τίτλο «Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ» αναφέρει ότι η ανεργία στη χώρα μας αυξήθηκε από το 23,5% που ήταν τον Μάιο στο 24,4% τον Ιούνιο. «Πάνω από ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, πάνω από τους μισούς νέους χωρίς πτυχίο αναζητούν εργασία» αναφέρει η εφημερίδα.
Το ποσοστό ανεργίας διπλασιάστηκε από το 2010 στην Ελλάδα , η οποία βρίσκεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης. Η χώρα ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα λιτότητας για να εξοικονομήσει 11,5 δις ευρώ ως το 2014, αναφέρει η Le Monde.

Νέοι και μορφωμένοι που αγάπησαν το χωράφι

Η κρίση έρχεται να «ζωντανέψει» την ύπαιθρο. Πολλοί νέοι επιλέγουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο, ενώ άλλοι «αρχειοθετούν» το πτυχίο τους και παίρνουν το δρόμο του χωραφιού, γοητευμένοι από το επάγγελμα του αγρότη…

 Ένας οικονομολόγος από το Κόβεντρι του Λονδίνου στο χωράφι
Όταν ο Γιάννης Τσιφτίδης σπούδαζε οικονομολόγος στο Κόβεντρι, μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Αγγλίας, προσπαθούσε να εξηγήσει σε όσους τον ρωτούσαν πώς είναι ο τόπος από τον οποίο κατάγεται.
«Τους έλεγα ότι είμαι από την Κατερίνη και το κατώφλι της πόρτας μου απέχει 15 λεπτά από τη θάλασσα και μισή ώρα από το βουνό των θεών, τον Όλυμπο. Εκείνοι με ρωτούσαν: «Και τι κάνεις εδώ;».
Έχοντας στο μυαλό τις αναμνήσεις από τον πατέρα μου στο χωράφι και τη ζωή στις μεγάλες πόλεις, προτίμησα αυτό που για μένα ήταν ποιοτικότερο, πιο ανθρώπινο, πιο κοντά στη φύση και νομίζω ότι ήταν η πιο λογική επιλογή να επιστρέψω στο χωριό για να καλλιεργήσω τη γη της οικογένειάς μου. Άλλωστε, οι οικονομικές σπουδές είναι ό,τι καλύτερο για να λειτουργήσει κάποιος μία γεωργική επιχείρηση» τονίζει ο Γιάννης.
Τριάντα δύο χρόνων σήμερα, με ενάμισι, μόλις, χρόνο ενασχόλησης με την αγροτική γη κατάφερε να επεκτείνει τις καλλιέργειες του πατέρα του στην περιοχή του Κορινού και απευθυνόμενος σε κάθε νέο λέει: «Θα πρότεινα σε οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με τη γη, να αρχίσει από μία μικρή κλίμακα, να συμβουλευτεί επιστήμονες, φίλους, ανθρώπους που έχουν καλλιέργειες και να δει, αν μπορεί να δουλέψει για 15 έστω μέρες σαν εκπαιδευόμενος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διαπιστώσει πώς λειτουργεί μια γεωργική επιχείρηση, πώς μπορεί να γίνει ο ίδιος μικρός επιχειρηματίας, υιοθετώντας πάντα τον αγροτικό τρόπο ζωής».
Τονίζει, πάντως ότι, πέρα από τον προσωπικό παράγοντα, μπορούν να γίνουν ακόμη πολλά για τη διαμόρφωση συνεταιριστικής συνείδησης μεταξύ των αγροτών στην Ελλάδα, αλλά και για τη βελτίωση του συστήματος διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, θέμα για το οποίο επικαλείται την επιτυχία του πρόσφατου «πειράματος» με τις πατάτες στην Πιερία.

Από τους γάμους και τα βαφτίσια στους αγρούς
Γεννήθηκε πριν από 27 χρόνια στον Βόλο και για περίπου μία δεκαετία η κύρια ενασχόλησή του ήταν η επαγγελματική φωτογράφιση γάμων και βαφτίσεων. Ωστόσο, με την οικονομική κρίση προ των πυλών, ο Λάζαρος Σταμπολίδης αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τη φωτογραφική του μηχανή και να ανέβει στο τρακτέρ.
«Βλέπεις, κάποτε ο κόσμος είχε χρήματα και δεν σκεφτόταν έξοδα και δαπάνες. Έτσι, η κάλυψη των πιο σημαντικών γεγονότων της ζωής του δεν αποτελούσε πολυτέλεια» λέει ο Λάζαρος, ο οποίος εγκατέλειψε τον Βόλο και ανηφόρισε προς το χωριό του, στην Αριδαία Πέλλας, για να ασχοληθεί με τη γη.
«Πάντα μου άρεσε η ζωή στο χωριό. Βαρέθηκα και κουράστηκα στην πόλη και έτσι, ξύπνησα ένα πρωί, μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα» λέει.
Ο Λάζαρος δεν μετανιώνει στιγμή για την επιλογή του, παρόλη τη σωματική κούραση και το γεγονός ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με τον καιρό, «αλλά αυτός δεν είναι πάντα πιστός φίλος», όπως λέει χαριτολογώντας.
Ο 27χρονος καλλιεργεί, σε έκταση 50 στρεμμάτων στο χωριό Νότια Αριδαίας, πατάτες (20 τόνους ετήσια παραγωγή) και κεράσια (2.500 δενδρύλλια) και κάνει μόνος του τη διανομή της παραγωγής του, αφού όπως τονίζει «αν μπει έμπορας στη μέση χάθηκε η μάχη με το κέρδος».
Όσο για το αν θα συνιστούσε σε κάποιον φίλο του να ακολουθήσει το δικό του παράδειγμα, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι πολλοί τρελοί σαν έμενα, αλλά μακάρι να μπορούσαν να κατανοήσουν όλοι την ποιότητα ζωής που προσφέρει το χωριό και οι απλοί άνθρωποι».


Σπούδασε ψυκτικός, αλλά τον κέρδισαν τα ροδάκινα Σπούδασε ψυκτικός, ένα επάγγελμα που δεν ακολούθησε ποτέ, δούλευε επί σειρά ετών άλλοτε ως σερβιτόρος και άλλοτε ως εργάτης σε εργοστάσια στη Βέροια Ημαθίας, έως ότου «είδε» στα ροδάκινα το επαγγελματικό του μέλλον.
Ο Νίκος Αγγελόπουλος δεν σκεφτόταν να ασχοληθεί με τη γη, αφού θεωρούσε πως πρόκειται για δουλειά δύσκολη και κοπιαστική, ωστόσο, με την απειλή της κρίσης να αιωρείται, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να πάρει μία γεύση τού τι σημαίνει να δουλεύεις στα χωράφια.
Πλέον, είναι υπεύθυνος για 100 στρέμματα ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα) και λίγα κηπευτικά, με την ετήσια παραγωγή του να υπερβαίνει τους 250 τόνους.
«Αγαπάω τη δουλειά μου και δεν την αλλάζω με καμιά άλλη, παρόλο που αντιμετωπίζω πολλές δυσκολίες. Αλλά δεν πτοούμε και ποτέ δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου» τονίζει.

Κάποτε τους πείραζαν, αλλά σήμερα έχουν «πέραση»
Κάποτε δέχονταν συχνά τα περιπαικτικά σχόλια των φίλων τους, εξαιτίας της επιθυμίας τους να γίνουν αγρότες. Σήμερα, ο 27χρονος Βαγγέλης Λιβανός και ο 25χρονος Κώστας Σταμούλης από την Αργολίδα δηλώνουν δικαιωμένοι, βλέποντας τους φίλους τους να επιστρέφουν πίσω στο χωριό τους για να ασχοληθούν με τη γη, αναζητώντας διέξοδο στην κρίση.
Όπως λένε οι δύο νεαροί γεωργοί, σήμερα πολλοί στρέφονται στον αγροτικό κλάδο, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της ανεργίας, ενώ κάποτε η επιθυμία ενός νέου να ασχοληθεί με τη γη ερμηνευόταν ως έλλειψη στόχων και θέλησης να πετύχει κάτι διαφορετικό στη ζωή του.
Ο Κώστας και ο Βαγγέλης λένε ότι οι περισσότεροι από τους φίλους τους που έφυγαν από τους Μύλους Αργολίδας για να βρουν την «τύχη» τους σε κάποια μεγάλη πόλη, σχεδόν όλοι γύρισαν πίσω. «Εδώ όλο και κάτι θα βρεις να κάνεις και αν μη τι άλλο, δεν θα πεινάσεις» σημειώνουν οι δύο νεαροί αγρότες.
Από την Ολλανδία στη Σάμο
Για περίπου 20 χρόνια ο Γρηγόρης Γερασίμου από τη Σάμο δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στην Ολλανδία. Τα άφησε όλα πίσω του και επέστρεψε στη Σάμο για να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής. Επένδυσε, από ίδια κεφάλαια, πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και έφτιαξε ένα high tech θερμοκήπιο στην περιοχή Μεσόκαμπος, όπου παράγει, με σύγχρονες μεθόδους και αυστηρούς ελέγχους, ντομάτες σε τσαμπί, τις οποίες διαθέτει σε μεγάλη πανελλαδική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ και στη ντόπια αγορά, καθώς και τοματίνια Σάμου, που διαθέτει αποκλειστικά σε όλη την Ελλάδα.
Το θερμοκήπιο καταλαμβάνει έκταση 10 στρεμμάτων και έχει παραγωγή 500 τόνους ετησίως, ενώ θα μπορούσε να είναι διπλάσιο σε έκταση και παραγωγή, αν το αρμόδιο υπουργείο, όταν εμφάνισε την οικονομική κατάσταση του, έδινε την επιδότηση, που δικαιούτο, όπως επισημαίνει.
Ο Γρηγόρης δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε και στην εγκατάσταση σύγχρονου διαλογητηρίου, όπου τυποποιεί μεγάλη ποσότητα από τα μοναδικής γεύσης πορτοκάλια της περιοχής Μύλων Σάμου και τα διακινεί σε όλη την Ευρώπη, με την ονομασία «Πορτοκάλια Μύλoς Σάμου».
Η επιχείρηση απασχολεί συνολικά περίπου 20 εργαζόμενους, σε έναν τόπο που εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Με σπουδές γεωπόνου, αντί για το γραφείο, προτίμησε να παλέψει στα χωράφια.
«Ο μόχθος είναι καθημερινός, όμως υπάρχει δουλειά και μάλιστα πολλή, ενώ δεν υπάρχουν πρόθυμα ελληνικά χέρια για να βοηθήσουν. Αν κατεβείς στον κάμπο των Χανίων, θα δεις κυρίως αλλοδαπούς εργάτες να παίρνουν τα μεροκάματα, γιατί οι δικοί μας, ακόμα, το θεωρούν υποτιμητικό. Κάποιοι προτιμούν το καφενείο».

Λέει ότι «η ύπαιθρος έχει δουλειά και ευκαιρίες αρκεί να το θέλει κάποιος και φυσικά να έχει όρεξη να εργαστεί». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παραθέτει: «Η συλλογή του ελαιόκαρπου για την φετινή χρονιά στοίχισε περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα χρήματα τα 10 έφυγαν στο εξωτερικό, καθώς οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν ήταν αλλοδαποί εργάτες».
Ο ίδιος, προτίμησε να παραμείνει στο χωράφι, να φροντίσει το βιός του, αλλά και να οργανωθεί μαζί με τους συγχωριανούς του. «Η οικονομική κρίση δεν είναι το άλλοθι για να μην κάνεις τίποτα. Αντίθετα, είναι το έναυσμα για να ψάξεις τις ευκαιρίες» επισημαίνει.
Καλλιεργεί εσπεριδοειδή, αβοκάντο, ελιές, κηπευτικά, ασχολείται με την μελισσοκομία και την αμπελουργία παράγοντας κρασί και τσικουδιά. Παράλληλα εργάζεται και σε ξένα χωράφια. Ραντίζει δέντρα, κάνει αναδιαρθρώσεις ποικιλιών, μπολιάζει δέντρα. Όλα αυτά μένοντας στην ύπαιθρο που τη χαρακτηρίζει «σπίτι» του.
Ο κ. Τρικουνάκης, είναι οργανωτικό μέλος της ομάδας παραγωγών «Κορμός» που ασχολείται με τα εσπεριδοειδή και τα αβοκάντο. Τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της ομάδας είναι νέοι αγρότες και προωθούν τα προϊόντα τους εντός και εκτός συνόρων.

Επιφυλάξεις για το «μετά» Επιφυλάξεις για το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου της επιστροφής ανθρώπων από τις πόλεις στην ύπαιθρο με στόχο την ενασχόλησή τους με την αγροτική παραγωγή εκφράζει ο γεωπόνος, Ευάγγελος Βέργος, διευθυντής της Έρευνας και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη.
«Χρειάζεται λίγη σκέψη για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπέρμετρο ενδιαφέρον που ίσως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική τάση. Υποβαθμίζουμε τους αγρότες που είναι πραγματικοί επαγγελματίες και έχουν κάνει επενδύσεις στον κλάδο και επικεντρωνόμαστε στους 150.000 που εγκατέλειψαν τις πόλεις και έφυγαν για να καλλιεργήσουν τη γη σε όλη την Ελλάδα. Καλή τύχη να έχουν, γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα η γεωργία, αλλά θα πρέπει να περάσουν μερικά χρόνια για να δούμε ποιοι θα μείνουν» αναφέρει.
Επισημαίνει ότι δεν θα μπορούσε εύκολα να κατανοήσει «κάποιον που κατοικούσε στο Κολωνάκι και με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού επιστρέφει στα Δριμύκλαδα για να μεγαλώσει πρόβατα και να ζήσει».

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές
Στα χαρακτηριστικά που ο κ. Βέργος θεωρεί απαραίτητα για να ασχοληθεί κάποιος αποτελεσματικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία συμπεριλαμβάνει ένα είδος αγροτικής κουλτούρας, μία σοβαρή εκπαίδευση στα νέα αντικείμενα της αγροτικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα, τη διάθεση για ενασχόληση με νέα ανταγωνιστικά προϊόντα και βέβαια τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε γη και εξοπλισμό.
Συνιστά προσοχή σε όσους ξεκινούν μία τέτοια προσπάθεια, καθώς όπως λέει, υπό συνθήκες κρίσης πολλοί κινητοποιούνται από ανάγκη, λειτουργούν εντελώς εμπειρικά και στην τύχη και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από επιτήδειους που πουλούν εύκολες συμβουλές και συνταγές για την επιτυχία.
Από την πλευρά του, o κ. Βίλλης -διευθυντής στην Αβερώφειο Σχολή- δεν αποθαρρύνει όσους έχουν την όρεξη και το μεράκι να ασχοληθούν με το επάγγελμα. «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από τρόφιμα και όχι μόνο. Σε πολλά προϊόντα είμαστε ελλειμματικοί και μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές με θετικά αποτελέσματα για την οικονομία» υπογραμμίζει.
«Αρχικά, η ζωική παραγωγή έχει τις δικές της δυσκολίες καθώς τα ζώα έχουν τις δικές τους απαιτήσεις καθημερινά, ανεξάρτητα από γιορτές και αργίες» λέει ο κ. Μάντζαρης, από τη Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει, ο καθένας που ενδιαφέρεται, να απευθυνθεί στους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, θα πληρωθούν για τη δουλειά τους.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γίνεται μία εκτίμηση της αγοράς στην οποία θα κατευθυνθεί ένα προϊόν, διαφορετικά η όλη προσπάθεια μπορεί να μην έχει κανένα αποτέλεσμα. Η σωστή γνώση και ενημέρωση αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία όπως και η διάθεση ενημέρωσης για νέες ιδέες και καινούρια προϊόντα.
«Η επιστήμη δεν παύει να είναι επιστήμη. Στο εξωτερικό για να γίνεις τσομπάνος πρέπει να περάσεις δύο χρόνια από ειδικό σχολείο. Πρέπει και στην Ελλάδα να ξεπεράσουμε την αντίληψη «διάβαζε για να μην γίνεις τσομπάνος»» καταλήγει.                                                                          ΠΗΓΗ

Τροπολογία ΒΟΜΒΑ..Στο στόχαστρο της εφορίας 8.500.000 πολίτες.."Ραντεβού στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ"..


ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ..
Την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες είναι ένα βήμα πριν την εξαθλίωση και έτοιμοι να βγούν ξανά στους δρόμους...τολμάνε και φέρνουν νέα τροπολογία «βόμβα» για 8.500.000 φορολογούμενους..Η τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βάση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, καθώς με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους επιτηδευματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου θεωρείται, σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, αναγκαία στα πλαίσια μιας ισορροπημένης στρατηγικής φορολογικής συμμόρφωσης που θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών φορολογικών υπηρεσιών και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης μέσω της επιτάχυνσης των ελεγκτικών διαδικασιών, της έγκαιρης βεβαίωσης και της άμεσης είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον προσδιορισμό φορολογούμενου εισοδήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις αδήλωτου «μαύρου» χρήματος, αδικαιολόγητου πλουτισμού (κινητή και ακίνητη περιουσία), ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, η εφορία μέσω «σοφιστικέ» προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογούμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ., τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

Στη συνέχεια θα ελέγχονται όλες ανεξαιρέτως οι καταθέσεις των πολιτών και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει διαχρονικά, αλλά και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει κυρίως με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα 8.500.000 πολιτών, τα ακαθάριστα έσοδα και οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιτηδευματιών. Επί των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν θα εφαρμόζονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Αξίζει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η τροπολογία προβλέπει ακόμη ότι πριν την έκδοση φύλλων ή πράξεων καταλογισμού πρόσθετου φόρου, ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας θα καλεί τον υπόχρεο σε ακρόαση και ο οποίος δικαιούται σε ανταπόδειξη.

Σε ό,τι αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος απόκτησε με μετρητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ..) και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του τότε θα επιβαρύνεται με πρόσθετη φορολογία.                                                                                                   ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ - Το Αρχαίο Ελληνικό Ποδόσφαιρο


(Επιτύμβια στήλη 4ος αιών π.Χ. , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών)

Επίσκυρος:" ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.

Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα

Μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι « Επίσκυρος » που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα (σπασμένα κομμάτια πέτρας, πετραδάκια) που χώριζε το γήπεδο.Με λίγα λόγια είχαμε και κεντρική διαχωριστική γραμμή, των δύο μεγάλων περιοχών του γηπέδου.
(Σωκράτης) Λέγεται τοίνυν, ἔφη, ὦ ἑταῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν, εἴ τις ἄνωθεν θεῷτο, ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυτοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς καταχρῶνται.

(μτφ): “Λέγεται λοιπόν, ω συνομιλητή, πως η γη, εάν την δει κανείς από ψηλά είναι σαν τις σφαίρες (μπάλες) που αποτελούνται από δώδεκα κομμάτια διαφορετικού δέρματος. Είναι δηλαδή πολύχρωμη σφαίρα και τα μέρη της ξεχωρίζουν από τα χρώματα που έχει το καθένα
Πλάτων «Φαίδων» ή περί ψυχής [110b]

Αρα η μπάλα ήταν φτιαγμένη από 12 χρώματα, 12 κομμάτια δέρματος συμβολίζοντας τους 12 Έλληνες Θεούς.

«Φύγετε νεαροί, αυτό το παιχνίδι με την μπάλα φουσκωμένη από αέρα έχει γίνει για μεσήλικες και παιδιά» - Αρριανός ΧΙV 47
"Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνη στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές." - Οδύσσεια Θ 370 - 375


Μπάλα που βρέθηκε μετά από ανασκαφές στην Σαμοθράκη.


Πληροφορούμεθα λοιπόν από τον αρχαιολόγο Ε. Μπεξή στο περιοδικό ΙΧΩΡ ότι:
Υπήρχε ένα άθλημα με το όνομα "Επίσκυρος".

Το γήπεδο που διεξήγετο ο αγώνας ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη με γραμμές από χαλίκια και η μπάλα ήταν κατασκευασμένη από δερμάτινα κομμάτια ραμμένα μεταξύ τους με εντόσθια ζώων, ενώ στις άκρες του γηπέδου ήταν χαραγμένη μία γραμμή που συμβόλιζε τα δύο τέρματα.

Η μπάλα ήταν φουσκωμένη με αέρια και εξωτερικά ήταν ζωγραφισμένη με ζωντανά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Σκοπός ήταν και για τις δύο ομάδες όπως και σήμερα να περάσουν την μπάλα από την απέναντι εστία, το τέρμα.

Εντύπωση προξενεί επίσης η ιατρική(!) παρατήρηση του αθλήματος. Ο μεγάλος γιατρός της ύστερης αρχαιότητος Γαληνός μας δίνει μία καταπληκτική περιγραφή στο έργο του "Περί ασκήσεων με μικρή μπάλα" του παιχνιδιού.

"Όταν οι παίκτες παρατάσσονται σε αντίθετες σειρές και αγωνίζονται, για να εμποδίσουν τον αντίπαλο να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, τότε είναι βίαια άσκηση με κρατήματα στους ώμους και λαβές πάλης. Έτσι το κεφάλι και ο λαιμός ασκούνται με τις κινήσεις, τα κρατήματα των ώμων και τα πλευρά και το στήθος και το στομάχι ασκούνται από τα κρατήματα και τις λαβές πάλης με τα χέρια. Σε αυτό το παιχνίδι οι γλουτοί και τα πόδια τεντώνονται βίαια, γιατί αποτελούν την βάση των κινήσεων. Ο συνδυασμός με το τρέξιμο μπροστά και πίσω και τα πηδήματα στα πλάγια, κάθε άλλο παρά μικρή άσκηση είναι όχι μόνο για τα πόδια αλλά και για όλο το σώμα που είναι σε κίνηση."

Εάν δεν αρκούν τα λόγια έχουμε και "κατευθείαν αναμετάδοση" από το αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών αθλητή - ποδοσφαιριστή, ο οποίος προσπαθεί με άψογη τεχνική να κοντρολάρει την μπάλα πάνω στο δεξί του πόδι. Είναι σαφές ότι ο παίκτης δεν πρέπει να πιάσει την μπάλα με τα χέρια του γι αυτό τα κρατάει πίσω από την πλάτη του. (Αρχική φώτο).

Μας διασώζονται ακόμη και ονόματα διάσημων «ποδοσφαιριστών» της αρχαιότητος ,όπως του Αριστόνικου του Καρυστίου, του Δημοτέλη του Χίου, του Χαιρεφάνη και του Κτησιβίου του Χαλκιδέως.

Ορσηίς - Η μητέρα των Ελλήνων

Ναιάδα Νύμφη, 480 π.Χ. Μουσείο Τεχνών Νέας Υόρκης

Στην ελληνική μυθολογία η Ορσηίδα (Ορσηίς) ήταν η νύμφη που έμελλε να γίνει η μητέρα όλων των Ελλήνων. Η νύμφη Ορσηίδα παντρεύτηκε το γιο του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, Έλλην...

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ο "Ναός των Ελλήνων"... ο οποίος είναι κατασκευασμένος (προ δεκαετίας) από τον μαραθωνοδρόμο Αριστοτέλη Κακογεωργίου.

Στο προαύλιο αυτού του "Ναού των Ελλήνων", υπάρχει το μοναδικό πανελλαδικά μαρμάρινο σύμπλεγμα (ανδριάντας) της ολότελα άγνωστης μητέρας των Ελλήνων, που στην ιερή αγκαλιά της, κρατά τρυφερά τα παιδιά της Δώρο, Ξούθο, Αίολο, απ’ τους οποίους προήλθαν οι βασικές φυλές των Ελλήνων!

Σύμφωνα με τον μύθο (σ.σ. Διαβάστε το άρθρο μας για τον "Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα"), μετά τον κατακλυσμό, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήγαν στους Δελφούς και στο ιερό της Θέμιδας για να εκφράσουν και σ αυτή την ίδια επιθυμία. Η θεά τους άκουσε και τους απάντησε με τον παρακάτω χρησμό: Αν ήθελαν να φέρουν στη ζωή νέους ανθρώπους θα έπρεπε να καλύψουν τα πρόσωπά τους και να ρίχνουν πίσω από την πλάτη τους τα οστά της μητέρας τους.Εκείνοι κατάλαβαν την ερμηνεία του χρησμού και αφού έκαναν ότι τους έλεγε ο χρησμός άρχισαν να πετάνε πέτρες πίσω από την πλάτη τους, αφού αυτές προέρχονταν από τα σπλάχνα της μάνας Γης.

Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε άνδρες και αυτές που πετούσε η Πύρρα μεταμορφώνονταν σε γυναίκες. Από την πρώτη δε πέτρα που πέταξε ο Δευκαλίωνας προήλθε ο Έλληνας, γενάρχης των Ελλήνων.

Ο γενάρχης των Ελλήνων ο Έλλην γέννησε με την Ορσηίδα τρεις γιους, τον Δώρο τον Ξούθο και τον Αίολο τους πρώτους αρχηγούς των Ελλήνων.

Ο Ξούθος βασίλεψε στη Πελοπόννησο και έκανε δύο γιους, τον Αχαιό και τον Ίωνα από τους οποίους οι Αχαιοί και οι Ίωνες πήραν τα ονόματά τους. Ο Αίολος βασίλεψε στη Θεσσαλία και οι κάτοικοι ονομάσθηκαν Αιολείς απ' αυτόν. Ο Δώρος και οι άνθρωποι του που ονομάστηκαν Δωριείς εγκαταστάθηκαν στις περιοχές ανατολικά του Παρνασσού.


Ο Απολλόδωρος μας λέγει:

[Α 7,2] [...] Ζεὺς δὲ πέμψας Ἑρμῆν πρὸς αὐτὸν ἐπέτρεψεν αἱρεῖσθαι ὅ τι βούλεται· ὁ δὲ αἱρεῖται ἀνθρώπους αὐτῷ γενέσθαι. καὶ Διὸς εἰπόντος ὑπὲρ κεφαλῆς ἔβαλλεν αἴρων λίθους, καὶ οὓς μὲν ἔβαλε Δευκαλίων, ἄνδρες ἐγένοντο, οὓς δὲ Πύρρα, γυναῖκες. ὅθεν καὶ λαοὶ μεταφορικῶς ὠνομάσθησαν ἀπὸ τοῦ λᾶας ὁ λίθος. γίνονται δὲ ἐκ Πύρρας Δευκαλίωνι παῖδες Ἕλλην μὲν πρῶτος, ὃν ἐκ Διὸς γεγεννῆσθαι <ἔνιοι> λέγουσι, <δεύτερος δὲ> Ἀμφικτύων ὁ μετὰ Κραναὸν βασιλεύσας τῆς Ἀττικῆς, θυγάτηρ δὲ Πρωτογένεια, ἐξ ἧς καὶ Διὸς Ἀέθλιος. [Α 7,3] Ἕλληνος δὲ καὶ νύμφης Ὀρσηίδος Δῶρος Ξοῦθος Αἴολος. αὐτὸς μὲν οὖν ἀφ᾽ αὑτοῦ τοὺς καλουμένους Γραικοὺς προσηγόρευσεν Ἕλληνας, τοῖς δὲ παισὶν ἐμέρισε τὴν χώραν· καὶ Ξοῦθος μὲν λαβὼν τὴν Πελοπόννησον ἐκ Κρεούσης τῆς Ἐρεχθέως Ἀχαιὸν ἐγέννησε καὶ Ἴωνα, ἀφ᾽ ὧν Ἀχαιοὶ καὶ Ἴωνες καλοῦνται, Δῶρος δὲ τὴν πέραν χώραν Πελοποννήσου λαβὼν τοὺς κατοίκους ἀφ᾽ ἑαυτοῦ Δωριεῖς ἐκάλεσεν, Αἴολος δὲ βασιλεύων τῶν περὶ τὴν Θεσσαλίαν τόπων τοὺς ἐνοικοῦντας Αἰολεῖς προσηγόρευσε, καὶ γήμας Ἐναρέτην τὴν Δηιμάχου παῖδας μὲν ἐγέννησεν ἑπτά, Κρηθέα Σίσυφον Ἀθάμαντα Σαλμωνέα Δηιόνα Μάγνητα Περιήρην, θυγατέρας δὲ πέντε, Κανάκην Ἀλκυόνην Πεισιδίκην Καλύκην Περιμήδην.[...]

Απολλόδωρος, Βιβλιοθήκη Α', 7,2-3.

Μετάφραση:
"[...]Ο Ζεύς, στέλνοντας του τον Ερμή, τον προέτρεψε να διαλέξει ότι θέλει. Κι αυτός διάλεξε να του γεννήσει ανθρώπους. Όπως του είπε λοιπόν ο Ζευς, έπαιρνε λίθους και τους πετούσε πάνω από το κεφάλι του. Όσοι πέταξε ο Δευκαλίωνας έγιναν άνδρες, όσοι έταξε η Πύρρα γυναίκες. Για αυτό και ονομάστηκαν λαοί μεταφορικά, από το λάας που είναι ο λίθος. Ο Δευκαλίωνας απέκτησε από την Πύρρα δυο υιούς, πρώτο τον Έλληνα, που όπως λένε κάποιοι, γεννήθηκε από τον Δία και δεύτερο τον Αμφικτύονα, που έγινε βασιλιάς στην Αττική μετά τον Κραναό, και μία θυγατέρα, την Πρωτογένεια, που από τον Δία γέννησε τον Αέθλιο. Από τον Έλληνα και τη νύμφη Ορσηίδα γεννήθηκαν ο Δώρος, ο Ξούθος και ο Αίολος. Αυτός ονόμασε Έλληνες τους λεγόμενους Γραικούς και μοίρασε τη χώρα τα παιδιά του. Ο Ξούθος, που πήρε την Πελοπόννησο, απέκτησε από την Κρέουσα, κόρη του Ερεχθέα, τον Αχαιό και τον Ίωνα, από τους οποίους ονομάστηκαν οι Αχαιοί και οι Ίωνες. Ο Δώρος έλαβε την περιοχή πέρα από την Πελοπόννησο και ονόμασε τους κατοίκους της με το όνομά του Δωριείς. Ο Αίολος, ως βασιλέας στην περιοχή της Θεσσαλίας, ονόμασε του κατοίκους της Αιολείς, παντρεύτηκε την Εναρέτη, κόρη του Δηίμαχου, και απέκτησε επτά γιούς, τον Κρηθέα, τον Σίσυφο, τον Αθάμαντα, τον Σαλμωνέα, τον Δηιόνα, τον Μάγνητα και τον Περιήρη, και πέντε κόρες, τις Κανάκη, Αλκυόνη, Πεισιδίκη, Καλύκη και Περιμήδη. [...]"

12% και τρίτο κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε νέα δημοσκόπηση.. Ακόμα δεν έχουν δει τίποτα, γιατί τα ζόρια τώρα αρχίζουν!



Καλπάζει ακάθεκτη στο 12% η Χρυσή Αυγή!

Νέα δημοσκόπηση – νέο ηχηρό χαστούκι για το υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου της δυστυχίας μας! Ετούτη τη φορά ήταν η σειρά της εταιρείας VPRC, που σε δημοσκόπηση για το κανάλι extra 3 δίνει τα  αποτελέσματα ως εξής: ΠΗΓΗ

Θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια! - ΞΥΠΝΑ ΗΛΙΘΙΕ ΕΛΛΗΝΑ Ορίστε ο νέος φόρος ακινήτων

Θα πληρώσουν το βάρος τους σε χρυσάφι όσοι έκαναν το λάθος να αγοράσουν ένα σπιτάκι κι έχουν χωράφι στο χωριό!
Τέλος το χαράτσι της ΔΕΗ, τέλος το ΕΤΑΚ, χαμηλώνει το αφορολόγητο όριο, θα εντάσσονται ΚΑΙ τα αγροτεμάχια. Ο νέος φόρος για τα ακίνητα που έρχεται να τα ενσωματώσει όλα σε ένα είναι ακόμη πιο βαρύς και δυσβάσταχτος....
Εξαιρετικά επαχθές θα είναι το νέο ενιαίο τέλος που θα επιβληθεί στα ακίνητα από την 1-1-2013, στη θέση του υφιστάμενου ΕΕΤΗΔΕ (εισπράττεται μέσω ΔΕΗ) και του ΦΑΠ, καθώς για τον υπολογισμό του φόρου θα υπολογίζονται όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα κτήρια, αλλά το σύνολο των ακινήτων, ακόμα και τα αγροτεμάχια, ενώ θα έχει και χαμηλό αφορολόγητο όριο.

Προκειμένου να εφαρμοστεί και να αποδώσει το νέο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνει τις διαδικασίες για τη λειτουργία του Περιουσιολογίου, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την επέκταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη χώρα. Τουλάχιστον υπάρχει η διαβεβαίωση από το ΥΠΟΙΚ ότι δεν θα αυξηθούν άμεσα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς πείστηκε η τρόικα να υπαναχωρήσει από το σχετικό όρο του μνημονίου.

Περιουσιολόγιο

Με την εφαρμογή του Περιουσιολογίου, θα καταχωρηθεί σε κάθε φορολογούμενο η ακίνητη περιουσία και με βάση την αντικειμενική της αξία θα υπολογίζεται ο φόρος, ενώ θα παρακολουθούνται και οι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την αντικατάσταση του ΕΕΤΗΔΕ, που σήμερα επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, από ένα νέο ενιαίο φόρο, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση, πλην όμως η αλλαγή του φόρου δεν σημαίνει και ελάφρυνση των νοικοκυριών.

Ο νέος φόρος θα ενσωματώσει το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που επιβάλλεται μόνο στα κτίσματα που ηλεκτροδοτούνται, καθώς και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος επιβαρύνει κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως.

Ομως το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι ο νέος φόρος θα επιβάλλεται επίσης και σε ακίνητα που σήμερα απαλλάσσονται, όπως είναι οι αγροί, τα αγροτεμάχια και οι λοιπές εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εκτάσεις γης. Θα εξαιρούνται μόνο οι αγροτικές εκτάσεις οι οποίες ανήκουν και καλλιεργούνται από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Η όποια αντικειμενική αξία των αγροτεμαχίων, θα προστίθεται στην αντικειμενική αξία των άλλων ακινήτων που τυχόν έχει ο φορολογούμενος και θα φορολογείται για το σύνολο της περιουσίας.

Επίσης το αφορολόγητο από το νέο φόρο θα είναι χαμηλό και θα οριστεί στις 100.000 ευρώ και η επιβάρυνση θα κλιμακώνεται ανάλογα με την αξία της περιουσίας, που θα εκτιμά η εφορία.

Προσδοκία 3 δισ. ευρώ

Τα προσδοκώμενα έσοδα από το νέο φόρο υπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ, καθώς στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να «πιάσει»:

- τις εισπράξεις από τις ΕΕΤΗΔΕ, που φτάνουν σε 2,4 δισ. ευρώ το χρόνο.

- Τις εισπράξεις από τον ΦΑΠ που υπολογίζονται σε 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, ώστε να υπάρξει ισοδύναμο αποτέλεσμα στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΗΔΕ επιβάλλεται σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με εξαίρεση μόνο τις κατοικίες ανέργων και οικονομικών αδυνάτων (εφόσον μπορούν να το αποδείξουν), με συντελεστές που κυμαίνονται από 3 έως 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο νέος φόρος θα εξαιρέσει τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες, αλλά θα επιβαρύνει σημαντικά τις μικρομεσαίες και ειδικά όσους εκτός από ένα σπίτι έχουν και αγροτεμάχια και τα οποία δεν αποδίδουν κανένα εισόδημα.

Για τα νομικά πρόσωπα, ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνεται χωρίς αφορολόγητο όριο και με συντελεστές υψηλότερους από αυτούς που θα ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα. Εξαιρέσεις θα προβλέπονται ελάχιστες και θα αφορούν κυρίως τα κτίσματα των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικών προσώπων, καθώς και τα ακίνητα με γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση.                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία - "ντροπή" για τους αστυνομικούς...

 Δείτε το...κατάντημα κάποιων αστυνομικών!

Η Δούρου "προστάτης" των αστυνομικών......!!!

Δεν ντραπήκατε ρε "μπάτσοι" να κρατάει το πανό της πορείας διαμαρτυρίας σας μια βουλευτής που υπερσπίζεται τας πάσης φύσεως αναρχοάπλυτα..
Που μέλη του κόμματός είναι οι καλύτεροι ψευδομάρτυρες των τρομοκρατών και των ανθελλήνων που έχουν σκοτώσει και τραυματίσει εκατοντάδες αστυνομικούς.
Αυτή η γυναίκα δεν γνωρίζετε ότι βάσει καταστατικού θεωρεί όλους τους λαθρομετανάστες ΙΣΟΥΣ με τους Έλληνες και θέλει να τους νομιμοποιήσει..;αυτούς δλδ που κυνηγάτε κάθε μέρα και που ενδέχεται να σας τραυματίσουν, να σας κλέψουν να να να να...

Δεν ντρέπεστε που έχετε "αρωγό" στους...αγώνες σας μια βουλευτή που μέχρι πρόσφατα το κόμμα της έβγαζε ανακοινώσεις για πογκρόμ (Ξένιος Ζευς), σας κατηγορούσε για ανήθικες και ύπουλες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και μεμφόταν για την προκλητική βια που ασκείτε στους...εργαζομένους..

Και εις ανώτερα λοιπόν...."μπάτσοι"
(Γνωρίζουμε ότι το 80% των αστυνομικών ευχαρίστως θα....εξόριζε όλους τους αριστερομπολσεβίκους, αλλά εκτός της εικόνας-ντροπήςδεν βρέθηκαν 4-5 ελληνόψυχοι αστυνομικού να φτύσουν τα μούτρα αυτής της ανεκδιήγητης προβοκατόρισας).                                ΠΗΓΗ

"Ομολογώ , είμαι φοροφυγάς- Ελάτε να με συλλάβετε"

"Ομολογώ , είμαι φοροφυγάς- Ελάτε να με συλλάβετε"
"Δεν θα σας κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω" δηλώνει απευθυνόμενος στο Υπουργείο Οικονομικών και την Εφορία ένας αγανακτισμένος Ηρακλειώτης, σε ανοιχτή επιστολή του την οποία έστειλε στο Cretalive
Στην επιστολή αναφέρεται:

"Εγώ ο Εμμανουήλ Ανδρέα Βιτώρος κάτοικος Ηρακλείου και επί της οδού Κομοτηνής αριθμός 7 υπάλληλος Βενιζέλειου Νοσοκομείου έχων σώας τας φρένας ομολογώ τα παρακάτω:
1)    Πιστεύοντας τις κατά καιρούς εξαγγελίες για ανάπτυξη της υπαίθρου και στην ακεραιότητα του  κρατικού μηχανισμού προχώρησα το 2002 στην σύνταξη ενός επενδυτικού φακέλου στο όνομα της συζύγου μου για την δημιουργία μιας παραδοσιακής ταβέρνας σε ένα εγκαταλελειμμένο οικισμό του Ηρακλείου. Μετά από δεκατέσσερις μήνες συνεχούς ταλαιπωρίας εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και μετά από εννέα μήνες δόθηκε ρεύμα, σύνολο καθυστερήσεων δύο χρόνια . Υποβολή μελέτης για 180.000€, έγκριση για 130.000€,τελικό κόστος 185.000€
2)    Συνήφθηκε  ανοικτό επιχειρηματικό δάνειο από την εθνική τράπεζα με σταθερό επιτόκιο 6,5% το οποίο με τα ψιλά γράμματα έφτασε να είναι 12,35%. Αναγκάστηκα λοιπόν να πάρω από ΤΕΑΔΥ,ΤΠΔΥ,ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΜΤΠΥ,ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ το ποσό που χρειαζόταν με χαμηλότερα επιτόκια για να εξοφλήσω την εθνική. Υπολογίζοντας το μισθό μου που ήταν 1380€ καθαρά συν επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας μου έμεναν κάποια για να ζήσω.
3)    Η επιχείρηση εξ αιτίας της κρίσης έκλεισε το 2010 μη μπορώντας να καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδά της.
4)    Ήλθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του οποίου μέλος ήμουν και οπαδός και ένθερμος υποστηρικτής καθώς και  του ιδίου του προέδρου, Γεωργίου Παπανδρέου(κρίμα το όνομα) και θεωρώντας με ότι ανήκω στους έχοντες(ήμουν στα 5 μέτρα από αυτόν στην ομιλία του στο Ηράκλειο όταν διακήρυττε ότι θα τα πάρει από τους έχοντες)μου κατεβάζει επειδή έτσι ήθελε τον μισθό μου στα 980€ καθαρά με 25 χρόνια προϋπηρεσία. Περικόπτει επιδόματα περικόπτει μισθούς κατεβάζει άκουσον, άκουσον στις 5000€ από 120000€ το αφορολόγητο κάτω ακόμα και από το όριο της φτώχιας, βάζει χαράτσια βάζει έκτακτους φόρους σε ποιους; στους μικρούς.                                                                                                                  Αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που καταλήστευαν το δημόσιο πλούτο δηλ τους ομοίους του και επιδίδετε με την συνδρομή των ομοίων του βλέπε ΝΔ,ΔΗΜΑΡ σε ένα ανηλεή αγώνα  εξόντωσης ,εξαθλίωσης των μη εχόντων. 
5)    Αξιότιμοι κύριοι που εμπνευστήκατε αυτόν τον τραγέλαφο και ξεπουλάτε εκτός από την χώρα και την αξιοπρέπειά μας. ΟΜΟΛΟΓΩ ότι δεν μου περισσεύουν για να σας δώσω να φάτε και άλλα. Και εξηγώ: Καθαρός μισθός 980€ μείον οι κρατήσεις των δανείων που δεν είναι εορτοδάνεια αλλά μιας προσπάθειας για καλύτερη ζωή μένουν 71 ολόκληρα € για να ζήσω εγώ και η τετραμελής οικογένειά μου.
6)    Προσπαθώντας να επιβιώσω εγώ και η τετραμελής οικογένειά μου εργάζομαι υπερωριακά και σε άλλους τομείς του χώρου μου. Συμπλήρωσα το ιλιγγιώδες ποσό (με 12 έως 15 νυκτερινά)των 22.055,48€ εκ των οποίων τα 10.908€ πήγαν στα δάνεια. Ενώ πέρυσι πήρα 850€ επιστροφή φέτος θεωρώντας με πλουτοκράτη μου παρακρατάτε 1982,64€ και μου ζητάτε άλλα 1193,32€.
7)    Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αλήθεια των ανωτέρω είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε όποτε τα ζητήσει.
8)    ΟΜΟΛΟΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ.
9)    ΔΗΛΩΝΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΚΙΣΩ ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ".                          ΠΗΓΗ

ΠΡΟΠΟΛΗ:Το αντιβιοτικό της φύσης

Τι ειναι η προπολη                                                                                                                                  Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους. Η ονομασία οφείλεται στο ότι οι μέλισσες την τοποθετούν μπροστά στην είσοδο της κυψέλης (προ της πόλης) ώστε να την στενέψουν και να εμποδίσουν την είσοδο στη φωλιά διαφόρων εχθρών όπως είναι τα ποντίκια, μεγάλες πεταλούδες, φίδια και άλλα.
Χημική Σύσταση
Η πρόπολη περιέχει κύρια ρητίνη (55%), κερί (30%), αιθέρια έλαια (10%), γύρη (5%). Τα υπόλοιπα συστατικά της είναι αρωματικές ουσίες, ζάχαρα, βάλσαμα, τερπένεια, αλειφατικά οξέα και οι εστέρες τους, φλαβόνες, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα γνωστά και άγνωστα συστατικά.






Η προπολη ειναι ενα προιον της μελισσας που προκυπτει απο την επεξεργασια ρητινωδων χυμων απο φλοιους και οφθαλμους ορισμενων φυτων μαζι με ειδικα ενζυμα που παραγωνται απο την ιδια την μελισσα και την προσθηκη, ενδεχομενως, υπολειματων γυρης και κεριου. Η κυψέλη έχει κλειστό περιβάλλον, πολύ ζέστη (35%) και υγρασία, πολλά σάκχαρα και πολλές εισόδους-εξόδους απ’ αυτήν (1.000.000 ημερησίως, όταν ο καιρός είναι καλός), πολύ δηλαδή κίνηση. Έτσι αποτελεί μια σούπα μικροβιακής καλλιέργειας. Η πρόπολη είναι ισχυρα αντιμικροβιακή και αντιϊική και χρησιμοποιειται για την αποστειρωση και την προστασια της κυψελης απο καθε μικροβιο.

Ποιος ο ρολος της προπολης

Η προπολη χρησιμοποιειται απο τις μελισσες για πολλους σκοπους, αλλα δυο ειναι οι βασικοτεροι. Ο πρωτος απο αυτους ειναι για την δημιουργια μιας παστας, με την οποια θα «γεμιζουν» ολα τα ανοιγματα, οπες, ρωγμες απο τις οποιες μπορει να εισελθει ξενο ως προς το μελισσι σωμα. Αυτο μπορει να ειναι νερο, σκονη ή καποιο οργανικο υπολειμμα που προερχεται απο το εξωτερικο περιβαλλον ή και καποιος ξενος οργανισμος οπως μια πεταλουδα, μια σφηκα, ενα σαλιγκαρι ή ακομη και ενα ποντικι. Θα μπορουσαμε να παρομοιασουμε την χρηση της προπολης σαν εναν αντι-μικροβιακο, βακτηριοκτονο αδιαβροχο στοκο, με τον οποιο η μελισσα επιδιορθωνει το σπιτι της.
Ο δευτερος και σημαντικοτερος λογος ειναι για να επιτρεπει στην μελισσα να «βαλσαμωσει» το πτωμα οποιουδηποτε εισβολεα καταφερει να εισελθει στο μελισσι. Ο εισβολεας ειναι σιγουρο πως θανατωθει απο τις μελισσες-φυλακες, ομως ειναι αδυνατον να μεταφερθει το πτωμα του εξω απο το μελισσι. Το εσωτερικο του μελισσιου ειναι, και πρεπει να διατηρειται πιο αποστηρομενο απο τον θαλαμο ενος χειρουργιου και για τον λογο αυτο πρεπει να αποτραπει η αποσυνθεση του πτωματος και η εξαπλωση των μικροβιων που αυτο μεταφερει.
Ειναι χαρακτηριστικο οτι ενα πτωμα που βαλσαμωνεται με προπολη μπορει να διατηρηθει για μεγαλο χρονικο διαστημα της ταξης των 3-5 χρονων, ισως και παραπανω!! Αλλοι λογοι, ειναι η λειανση μυτερων εξογκωματων μεσα στο μελισσι, ή και ως προστατευτικο, αντιβακτηριακο επιχρισμα στα κελλια οπου θα τοποθετησει η βασιλισσα τα αυγα της.

Φυτα που δινουν προπολη

Δυστυχως, η μελισσα δεν μπορει να παρασκευασει προπολη απο οποιοδηποτε φυτο ή δεντρο. Ολα τα ειδη λευκας, σημυδας, σκληθρας, ιτιας, βελανιδιας, φτελιας, οξυας, ιπποκαστανιας, ευκαλυπτου, ολα τα κωνοφορα, αλλα και αλλα δεντρα και φυτα παραγουν ρηνινες που χρησιμευουν για την παρασκευη προπολης απο την μελισσα.

Ιστορια της προπολης

Ειναι γνωστο οτι η χρηση της προπολης γινοταν απο την αρχαιοτητα. Το ονομα της το εχει παρει αλλωστε απο τους αρχαιους Ελληνες και δηλωνει οτι την ουσια αυτη την χρησιμοποιουν οι μελισσες για τα πραγματοποιησουν τα «οχυρωματικα τους εργα». Αναφορες για την προπολη εχουμε απο τον Ιπποκρατη, τον Αριστοτελη, τον Γαληνο, τον Πλινιο τον Πρεσβυτερο και αλλους. Φαινεται πως στην αρχαιοτητα την ειχαν σε πολλη μεγαλη εκτιμηση και αποτελουσε ενα απο τα βασικοτερα θεραπευτικα «οπλα». Αναφορες για την προπολη εχουμε και απο αλλους λαους της Αφρικης, της Ρωσιας και οχι μονο. Αναφορα για την προπολη υπαρχει και στα κειμενα της βιβλου, οπου αναφερεται ως το «βαλσαμο της Gilead».

Φυσικες ιδιοτητες της προπολης

Η προπολη ειναι μια ρητινωδης, κολλωδης γομα με χρωμα που ποικιλει απο κιτρινο-πρασινο, πορτοκαλο-πρασινο μεχρι καστανο και σκουρο καφε. Το χρωμα της εξαρταται απο το φυτο προελευσης της, απο τις προσμειξεις κεριου και γυρης αλλα και απο τον χρονο παραμονης της στο μελισσι. Σε χαμηλες θερμοκρασιες μικροτερες απο 15ο C η προπολη ειναι υαλοποιημενη και αρα ιδιαιτερα σκληρη. Σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο 30ο C αρχιζει και αποκταει πλαστικοτητα και μετατρεπεται αυξηντικα σε κολλωδη, γομμωδη ουσια. Τυπικα, η προπολη λιωνει στους 60-70ο C και εχει πυκνοτητα περιπου 1,12gr/ml. Ειναι εντελως αδιαλυτη στο νερο και διαλυεται στην αιθυλικη αλκοολη, στην γλυκολη και σε αλλους οργανικου διαλυτες.

Χημικη συσταση της προπολης

Η ακριβης χημικη συσταση της προπολης ειναι ακομη αγνωστη, και για τον λογο αυτο δεν μπορει να παρασκευαστει στο εργαστηριο. Γενικα, η προπολη περιεχει φλαβονοειδη σε ποσοστο περιπου 50% και αλλες ουσιες οπως ρητινες, φαινολικα οξεα και εστερες, κερι, πτητικα ελαια, πρωτεινες, αρκετα μεταλλικα στοιχεια, κετονες, κινονες, στεροειδη κ.α.

Συλλογη της προπολης

Οι φυτικες ρητινες που χρειαζονται για την παρασκευη προπολης τις μαζευει εξειδικευμενη ομαδα μελισσων, οι οποιες ονομαζονται συλλεκτριες προπολης.
Οι παραγωτες που επηρεαζουν το ποτε οι μελισσες θα μαζευψουν προπολη ειναι ακομη αγνωστοι. Γενικα, η προπολη συλλεγεται απο την αρχη της ανοιξης ή του καλοκαιριου μεχρι και τις αρχες του χειμωνα. Η συλλογη προπολης απο τον μελισσοκομο, επομενως, γινεται μεσα σε εκεινη την περιοδο. Ο σωστος τροπος, με τον οποιο εξαγουμε προπολη απο το μελισσι ειναι με την χρηση ειδικων τελαρων, τα οποια εισαγονται στο μελισσι. Τα τελαρα αυτα εχουν κενα, τα οποια η μελισσα γεμιζει με προπολη.
Γενικα, η μελισσα «στρωνει» τις εσωτερικες επιφανειες και τις διαφορες οπες του μελισσιου με προπολη. Ο μελισσοκομος μπορει να ξυσει με μια ξυστρα τις επιφανειες αυτες και να συλλεξει την προπολη. Η τακτικη αυτη δεν ειναι σωστη, και η προπολη που συλλεγεται με αυτον τον τροπο ειναι κατωτερης ποιοτητας και μερικες φορες ακαταλληλη για την παρασκευη σκευασματων.

Τα ειδη της προπολης

Ειναι λογικο η προπολη να εχει διαφορετικες ιδιοτητες αναλογα με τα φυτα απο τα οποια προερχεται. Σύμφωνα με έρευνες, φαινεται οτι:
• Η καφέ πρόπολη αποδίδει καλύτερα για τα βακτηρίδια και τους μύκητες.
• Η κόκκινη πρόπολη αποδίδει καλύτερα για τους ιούς
• Η πράσινη προπολη Βραζιλιας αποδίδει καλύτερα για τον Καρκίνο

Σκευασματα προπολης

Η προπολη μπορει να φτασει στο εμποριο υπο την μορφη ακατεργαστης στερεης προπολης ή με την μορφη σκευασματων προπολης. Τετοια ειναι η σκονη προπολης, παστες, αλοιφες, γαλακτωματα προπολης, αλκοολικα ή γλυκολικα βαμματα και εκχυλισματα προπολης, σιροπια προπολης, αλοιφες προπολης, ελαια προπολης, χαπια και ταμπλετες προπολης κ.α. Επισης, σκευασματα προπολης μπορουν να συνδυαστουν με αλλα προιοντα της μελισσας, οπως η γυρη και το μελι, ή ακομη και με αλλα βοτανικα σκευασματα.

Θεραπευτικη αξια της προπολης

Γενικα, οι προπολη μπορει να χρησιμοποιηθει ως μεσο αντιμετωπισης πνευμονολογικων, αυτοανοσων και εκφυλιστικων παθησεων, σε γυναικολογικες, δερματολογικες, γαστρεντερολογικες, ωτορινολαρυγγολογικες παθησεις, σε παθησεις και λοιμωξεις στοματικης κοιλοτητας, στην χειρουργικη, στην αναρρωση απο χειρουργικες επεμβασεις, απο ασθενεια ή απο τα συμπτωματα ακτινοθεραπειας. Χρησιμοποιειται και σε αλλες παθησεις, φλεγμονες, λοιμωξεις, ιωσεις κ.τ.λ. Το ευρος χρησης της προπολης ειναι τεραστιο και ειναι ακομη υπο διερευνηση.

Ειδικοτερα, η προπολη εχει τις εξης θεραπευτικες ιδιοτητες/δρασεις :

Αντιφλεγμονωδης δραση
Διεγειρει την κινητηκοτητα των μακροφαγων κυτταρων του ανοσοποιητικου και καταστελλει καποια ενζυμα, τα οποια επιτρεπουν σε μια φλεγμονη να αναπτυχθει.

Αντισηπτικη – αντιβακτηριακη δραση
Η προπολη εχει ευρυτατο μικροβιοκτονο φασμα

Αντι-ιικες ιδιοτητες
Η προπολη εχει ευρυ αντι-ιικο φασμα, ενω η δραστηκοτητα της εναντιων των ιων ενισχυεται σημαντικα σε συνδυασμο με την γυρη και τον βασιλικο πολτο. Εχει πιστοποιημενη δραση κατα των ιων, συμπεριλαμβανομενου της γριππης, του Η1Ν1 και Η1Ν3. Η κόκκινη πρόπολη της Κούβας, σε μελέτες in Vitro, σκοτώνει όλα τα καρκινικά κύτταρα και τον ιό του HIV (AIDS), ενω φαινεται να εχει δράση έναντι του ιού HPV (κονδυλωμάτων).

Αντιμυκητιακες ιδιοτητες
Η αντιμυκητιακη δραση της προπολης εχει επιβεβαιωθει και πρακτικα εναντιων της Candida albicans, Trichomonas vaginalis, κολοβακτηριων και αλλων βακτηριων, μυκητων και παρασιτων. Παραλληλα, με ολα τα παραπανω, εχει δειχτει οτι η μακροχρονια χρηση προπολης δεν οδηγει στην δημιουργια ανθεκτικων στελεχων παθογονων μικροοργανισμων, ενω παραλληλα καταστρεφει το ιδιο ευκολα παθογονους μικροοργανισμους που εχουν γινει ανθεκτικοι στα αντιβιοτικα.

Αντιοξειδωτικη δραση
Η ιδιοτητα αυτη της προπολης εκδηλωνεται με την σαρωση των ελευθερων ριζων οξυγονου. Παραλληλα, προστατευει την βιταμινη C απο την οξειδωση.

Αντι-ηπατοτοξικη και ηπατοπροστατευτικη δραση

Αναλγητικη, Αναισθητικη δραση
Εχει δειχτει οτι ορισμενα φλαβοοειδη της προπολης εχει παρομοια δραση με ορισμενα αναλγητικα φαρμακα.

Αντικαρκινικη δραση
Η προπολη εμφανιζει κυτταροτοξικη δραση εναντιων του ινοσαρκωματος στο παχυ εντερο, καθυστερει την εξελιξη του καρκινου του δερματος, προκαλει αποπτωση των καρκινικων κυτταρων του ηπατος και, γενικα, εμποδιζει την αναπνοη των καρκινικων κυτταρων. Ο συνδυασμός πρόπολης με δηλητήριο μέλισσας έχει 100% μεγαλύτερη ικανότητα καταστροφής των καρκινικών κυττάρων και όγκων.

Αναγεννητικη ιστολογικη δραση
Ειναι αξιοπεριεργο το γεγονος οτι, ενω η προπολη εμφανιζει κατασταλτικη και μερικες φορες τοξικη δραση απεναντι στα καρκινικα κυτταρα, διεγειρει την αναγεννηση των υγειων ιστων. Μια απο τις βασικοτερες χρησειςτης προπολης, απο την αρχαιοτητα, ηταν η επουλωση των πληγων στο δερμα ή στην στοματικη κοιλοτητα. Επισης, εχει αναλγητικη δραση του τραυματισμένου μυϊκού συστήματος, τοσο με εσωτερικη, οσο με εξωτερικη χρηση (με αλοιφη).

Ανοσοποιητικη δραση
Εχει αποδειχτει οτι η προπολη διεγειρει και ενισχυει το γενικο και ειδικο ανοσοποιητικο συστημα, ενω παραλληλα αυξανει την ιντερφερονη, προκαλωντας κυτταρικη και χυμικη ανοσια.

Συνεργηστικη δραση με τα αντιβιοτικα
Εχει παρατηρηθει οτι η προπολη παρουσιαζει συνεργηστηκη δραση με ορισμενα αντιβιοτικα, ενισχυοντας την δραση τους. Υπαρχουν αντιβιοτικα με τα οποια παρουσιαζει ισχυρη, μετρια και μικρη συνεργεια, με ευρος χ10 εως χ100 ενισχυση.
Επισης, υπαρχει η προοπτικη συνδυασμου της προπολης με αλλα φαρμακα για την ενισχυση της δρασης τους. Παρουσιαζει συνεργηστικη δραση με την βιταμινη C και το ενζυμο Βρωμελαινη. Φαινεται να εχει παραλληλη δραση με ανοσοενισχυτικα βοτανα.

Αντιισταμινικη δραση
Η προπολη, και σε συνδυασμο με την γυρη, βοηθαει στην υποχωρηση των συμπτωματων των αλλεργιων και στην σταδιακη ανοσοποιηση.

Πρακτικα...που χρησιμοποιουμε την προπολη στην καθημερινοτητα?

• Θωρακιση Ανοσοποιητικου συστηματος

Μπορει κανεις να χρησιμοποιει βαμμα προπολης εσωτερικα για να ενισχυσει και να ανοσοποιησει τον οργανισμο του απο ιωσεις, κρυολογηματα και αλλεργιες και να διατηρει ενα ισχυρο ανοποιητικο συστημα. Παραλληλα, μπορει να χρησιμοποιηθει κατα την διαρκεια μιας ιωσης, επιταχυνοντας την αναρρωση και αμβλυνοντας τα συμπτωματα.Εχει αμεσα αποτελεσματα στον ιο της γριππης, των πουλερικων, του Η1Ν1 και του Η1Ν3.

• Ταχυτατη επουλωση πληγων

Μπορει να χρησιμοποιηθει σε πληγες, αμυχες, μωλοπες, εκχυμωσεις, πριξιματα, οιδηματα, τραυματα και μολυνσεις καθε τυπου στο δερμα ή στην στοματικη κοιλοτητα. Η προπολη προκαλει αντισηψια και ταχυτατη επουλωση, προστατευοντας παραλληλα απο μικροβια και βακτηρια. Παραλληλα, προσκολλαται στην πληγη ή το οιδημα και το αδιαβροχοποιει.

• Καταπολεμηση δερματικων προβληματων

Μπορει να χρησιμοποιηθει για την θεραπεια συνηθων δερματικων προβληματων, τσιμπηματων, φλογωσεων, στιγματων, ακμης αλλα και για την καταπολεμηση σοβαροτερων δερματικων προβληματων, οπως εκζεματα, ψωριαση και αλλα. Η προπολη αποτελει την μονη θεραπεια για ορισμενα ειδη ψωριασεων, οπως για παραδειγμα η μετατραυματικη ψωριαση. Παραλληλα, μπορουμε να χρησιμοποιουμε σαπουνια, αφρολουτρα, αλοιφες και οδοντοκρεμες που περιεχουν προπολη για την φροντιδα του σωματος.

Με ποιο τροπο γινεται η ληψη προπολης?

Μπορουμε να την παιρνουμε εσωτερικα με την μορφη αλκοολικου βαμματος, σε στερεη μορφη υπο την μορφη σκονης ή ταμπλετας και, ενδεχομενως, υπο την μορφη αλλου βρωσιμου ή ποσιμου σκευασματος που περιεχει προπολη.

Ποση προπολη μπορει να παιρνει κανεις?

Δεν υπαρχει περιορισμος, δεδομενου οτι δεν μπορουμε να πετυχουμε υπερδοσολογια και οτι η προπολη δεν εχει τοξικη δραση στον οργανισμο. Παρολα αυτα, για προληψη μπορει να παιρνει κανεις 1-3 ταμπλετες προπολης ημερισιως ή ακομη καλυτερα 20-25 σταγονες αλκοολικου βαμματος προπολης περιεκτικοτητας τουλαχιστον 30%. Στην περιπτωση θεραπευτικης αγωγης, η ληψη της γινεται συμφωνα με τις συστασεις ειδικου μελισσοθεραπευτη, βοτανοθεραπευτη ή φυσιατρου.         ΠΗΓΗ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΜΟΥ"

Οι Στρατιώτες παρελαύνουν, με τους Αξιωματικούς τους μπροστά, ακριβώς όπως πολεμούν και οδηγούνται στον θάνατο και την δόξα. Δεν κάνουν πορείες για να διαμαρτυρηθούν για ωράρια, συνθήκες εργασίας, αυξησεις μισθών και απόδοση δεδουλευμένων.

Για όσους συνειδητοποιημένα την φέρουν, γνωρίζουν ότι η στολή είναι ράσο και σάβανο μαζί. Φέρει πάνω της εθνικά σύμβολα, βαθμούς που απονέμουν οι θεσμικοί εκφραστές της πατρίδας, διάσημα, παράσημα, μετάλλια και ηθικές αμοιβές που απονεμήθηκαν στο όνομα των Ελλήνων, με δαπάνη τους και ανήκουν σε αυτούς.

Τιμές που υπερβαίνουν το φυσικό της προσωπικότητας, διαγράφουν το αποκλειστικό της ατομικότητας και χρεώνουν στον φέροντα την στολή και το βαθμό την ισόβιο υποχρέωση της υπεράσπισης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εδαφικής Ακεραιότητας της Πατρίδας. Οι φέροντες την στολή, δεν αμοίβονται αλλά λαμβάνουν "Αποδοχές" δηλαδή αποδέχονται την χρηματική αποζημίωση που στο όνομα των Ελλήνων τους αποδίδεται προς συντήρηση των προς το ζείν.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο ένστολος των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν υπογράφει σύμβαση εργασίας που ρυθμίζει ύψος αμοιβής, ωράριο και τόπο εργασίας, δέσμευση οικονομικού πλουτισμού επ΄ανταλλάγματι παραγωγής έργου. Ο ένστολος, ορκίζεται ενώπιον των συμβόλων του Έθνους, ισόβια πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα, τις Σημαίες, και υποταγή στους ανωτέρους του, φιλότιμη εκτέλεση των καθηκόντων του. Ως άλλος ιερομόναχος, καλύπτει σαρκίον φθαρτόν και τα εκ σαρκός πάθη εν σχήματι στολής, και οδεύει εις μοναχικήν οδόν μαρτυρίου και καρτερίας, με αφοσίωση αγάπης στην Πατρίδα.

Στην εποχή του ευτελισμού και της εκποίησης ηθών, ιδανικών, συμβόλων και καθηκόντων, ο ένστολος στρατιωτικός πρέπι να παραμείνει ακέραιος εκφραστής του απορρέοντος καθήκοντός του, μακρυά από δημόσια έκθεση σε εκδηλώσεις οικονομικών διεκδικήσεων. Οι Στρατιώτες παρελαύνουν, με τους Αξιωματικούς τους μπροστά, ακριβώς όπως πολεμούν και οδηγούνται στον θάνατο και την δόξα. Δεν κάνουν πορείες για να διαμαρτυρηθούν για ωράρια, συνθήκες εργασίας, αυξησεις μισθών και απόδοση δεδουλευμένων.

Στο στράτευμα μένει όποιος αντέχει την καρτερία και όποιος εμμένει στον σκοπό. Οι πύλες των στρατοπέδων ποτέ δεν είχαν λουκέτα για κανέναν από μέσα, μόνο εμπόδια από έξω. Όποιος δεν αντέχει, την περνάει και φεύγει, με το κεφάλι ψηλά, και όχι με την ουρά στα σκέλια. Η μόνη υποχρέωση των θεσμικών οργάνων στους ένστολους υπερασπιστές της πατρίδας, είναι να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία, μια αξιοπρεπή βιοποριστική άνεση και αυτή στο μέτρο του εκάστοτε δυνατού. Κλείνω την σκέψη μου, επαναλαμβάνοντας αυτό που ανέφερα στον προϊστάμενο διοικητή μου σε ανάλογο σχόλιο του: "Δεν γνωρίζω κανένα κατάλογο διατίμησης που να καθορίζει το ποσοστό του καθήκοντος που πρέπει να εκτελέσω, αναλόγως της αμοιβής μου. Διατάξτε".

"ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ"                                                                                                         ΠΗΓΗ

Όλοι θυμούνται να κινητοποιηθούν μόλις η εξουσία αγγίξει τα συμφέροντα του δικού τους μικρόκοσμου.

                                                                              Όλοι θυμούνται να κινητοποιηθούν μόλις η εξουσία αγγίξει τα συμφέροντα του δικού τους μικρόκοσμου. Οι φαρμακοποιοί επειδή έχουν να λαμβάνουν από το κράτος. Οι εφοριακοί γιατί ετοιμάζονται περικοπές στους μισθούς τους. Οι μπάτσοι που μέχρι προχθές δέρναν τον κόσμο στις πορείες το ίδιο. Οι δημοσιογράφοι το ίδιο. Οι αγρότες για τις επιδοτήσεις τους. Οι ταξιτζήδες για της άδειες της ταρίφας τους. Οι
συνταξιούχοι για τα φάρμακα τους. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος... Καμία συντεχνία δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνία στο σύνολο της. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν υπάρχει κοινωνία. Η πραγματική έννοια αυτής της λέξης έχει κακοποιηθεί βάναυσα όπως τόσες και τόσες. Δεν είμαστε κοιν-ωνία. Δεν έχουμε τίποτα κοινό. Γιατί στην βάση του ανταγωνισμού και της σύγκρουσης συμφερόντων δεν χτίζεις κοινωνία. Αυτό είναι κάτι άλλο. Ίσως είναι καλύτερα να το πούμε ανταγωνία, γιατί κοινωνία δεν είναι σίγουρα. Μπούχτισα λοιπόν να ακούω και να διαβάζω για κινητοποιήσεις, για πορείες διαμαρτυρίας και για "κοινωνικούς" αγώνες στους δρόμους κάτω από σημαίες κομμάτων και συντεχνιών. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν γίνουμε κοινωνία. Μέχρι τότε ο εκφυλισμός θα συνεχίζει να κατατρώει τις σάρκες μας. Αυτό είναι νομοτελειακό. Και δεν σκοπεύω από δω και πέρα να αναλώσω τις δυνάμεις μου σε ανούσιες πορείες, ούτε να συμπαρασταθώ στον κάθε πικραμένο που το μόνο που τον νοιάζει είναι το τομάρι του.                                                            ΠΗΓΗ

ΦΟΡΟΣ...ΘΑΝΑΤΟΥ...

VOLKAN BEER ΜΠΥΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΚΙΤΡΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΑΝΙΟ ΜΕΛΙ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ GREECE DEBT FREE
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

More... More...

100% ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σαντορίνη έχει ένα πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν άνυδρο γεωργικό σύστημα ενώ τα προϊόντα που παράγονται στο νησί είναι έντονα σε γεύση αλλά περιορισμένα σε ποσότητα. Για τη δημιουργία της VOLKAN, το μυστικό βασίζεται στη συγκέντρωση των πιο σπάνιων αρωμάτων και γεύσεων των νησιών του Αιγαίου. Το πρώτο και πιο καθοριστικό συστατικό είναι το σπάνιο μέλι της Σαντορίνης, και το δεύτερο είναι το αρχαίο κίτρο (citrus medica) της Νάξου.




ΜΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Λόγω του ξηρού κλίματος και του ηφαιστιογενούς εδάφους, τα αγριολούλουδα ανθούν για μικρό διάστημα μόνο το χειμώνα και την άνοιξη, κι έτσι οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρυγούν τα άνθη της φάβας, των αμπελιών, της φιστικιάς, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Κατά το τέλος του καλοκαιριού, όμως, οι μέλισσες της Σαντορίνης απολαμβάνουν λουκούλλεια γεύματα. Οι ντόπιοι παραγωγοί του εξαιρετικού γλυκού κρασιού του νησιού (βινσάντο), απλώνουν τόνους σταφυλιών στον ήλιο να ωριμάσουν, αφήνοντας τις μέλισσες ελεύθερες να τρυγήσουν τη γλυκιά τους φρουκτόζη. Σ’ αυτή τη νότα από σταφύλι οφείλεται η μοναδικά έντονη γεύση του μελιού μας, το οποίο προσθέτουμε στη VOLKAN προς το τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.
Σήμερα, η παραγωγή μελιού στη Σαντορίνη είναι περιορισμένη –ελάχιστες οικογένειες ασχολούνται πια με τη μελισσοκομία. Η VOLKAN, σε συνεργασία με τους παραγωγούς, εγκαθιστά νέες κυψέλες σε περιβόλια με φιστικιές. Μέσω της μπίρας μας, θέλουμε να αναζωογονήσουμε την παγκόσμια ζήτηση για μέλι και, μαζί της, την παμπάλαια αυτή τέχνη.





ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

Σπάνιο και δύσκολο στη συγκομιδή του φρούτο, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην παρασκευή μπίρας.
Το κίτρο (επιστημονική ονομασία: citrus medica), είναι η αρχαιότερη ποικιλία εσπεριδοειδούς. Οι παλαιότεροι σπόροι έχουν βρεθεί σε ανασκαφές στην πόλη Νιπούρ, νότια της Βαβυλώνας (σημερινό Ιράκ) και χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. Το 325 π.Χ. τα στρατεύματα του Αλέξανδρου έφεραν το κίτρο από την Περσία στη Μεσόγειο. Αργότερα, διαδόθηκε στις ελληνικές αποικίες της Σαρδηνίας, της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας. Σήμερα, η αρχαία παράδοση της καλλιέργειάς του διατηρείται μόνο στην Κέρκυρα και στη Νάξο.
Το κίτρο, συχνά πράσινο ακόμα όταν ωριμάσει, έχει ελάχιστο χυμό αλλά έντονο άρωμα και γεύση που ξεχωρίζει από τα άλλα εσπεριδοειδή. Τα αιθέρια έλαια του κίτρου για την μπίρα VOLKAN εξάγονται από τα περίπου δύο χιλιάδες δέντρα της Νάξου, με παραδοσιακές μεθόδους. Η γεύση του κίτρου μπορεί να προέλθει από τη χοντρή του φλούδα, ο δικός μας προμηθευτής, όμως, ο Προμπονάς από τη Νάξο (έτος ίδρυσης 1913), την εξάγει από τα φύλλα του δέντρου. Τα φύλλα βράζονται σε οινόπνευμα και αποστάζονται αρκετές φορές στο παμπάλαιο αποστακτήριο, διαδικασία παρόμοια με την αρωματοποιεία. Ο Προμπονάς είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της VOLKAN.




ΦΙΛΤΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Tο νερό με το οποίο παρασκευάζεται μία μπίρα επηρεάζει ιδιαίτερα την τελική της γεύση. Όμως, το φυσικό νερό της Σαντορίνης σπανίζει και δεν είναι κατάλληλο για ζυθοποιία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλάτι. Γι’ αυτό το λόγο και, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του 1600 π.Χ. -ένα υλικό πλούσιο σε φυσικά μέταλλα- και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας που δημιουργήθηκε ειδικά για τη VOLKAN, μέσα από το οποίο, το νερό που χρησιμοποιούμε για το ζύθο μας, περνά και φιλτράρεται. με στόχο να προσομοιώσει την τωρινή γεύση του νερού με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια. Ο στόχος μας ήταν η προσομοίωση της γεύσης που θα είχε το νερό της Σαντορίνης πριν από σχεδόν 3000 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ



Τ. +30 6939763399
info@volkanbeer.com

First Lomax Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Φηρά Σαντορίνης 84700

Στα σοβαρά οι ψηφοφόροι της ΝΔ, Πασοκ, Δημαρ αισθάνονται τώρα και εξαπατημένοι;;;


 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος
Στα σοβαρά δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί, στρατιωτικοί, άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν τον εαυτό τους εξαπατημένο από το κ. Σαμαρά;;;;
Στα σοβαρά πίστεψαν το εφεύρημα της "επαναδιαπραγμάτευσης" του κ Σαμαρά που στήθηκε εκ του πρόχειρου για να ανεβάσει την εκλογική δύναμη του από το παταγώδες 19% στο «αρκετό για να γίνω πρωθυπουργός» 30%;;;;;
Ο κ Σαμαράς δεν είναι ένα......
τυχαίο πρόσωπο στη μνημονιακή τραγωδία!
Είναι αυτός που από κοινού με τον Βενιζέλο διαπραγματεύτηκε, υποστήριξε και υπέγραψε μόλις προ 6μηνου όλα αυτά τα μετρά που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο 2.
Στα σοβαρά θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση ο άνθρωπος που με τη δίκη του υπογραφή αποδέχτηκε όλα αυτά τα μετρά μόλις πριν κάποιους μήνες;;;;;
Στα σοβαρά οι ψηφοφόροι του Πασοκ και της Δημάρ πείθονται από τις επικοινωνιακές πιρουέτες των αρχηγών τους ότι "αντιστέκονται" στα μέτρα;;;;;
Αν ΝΔ, Πασοκ και Δημάρ ήθελαν να δείξουν ότι πιστεύουν έστω και ελάχιστα στην υπόθεση της επαναδιαπραγμάτευσης θα έπρεπε τουλάχιστον να μην είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς!
Ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε και δεσμεύτηκε προσωπικά με την υπογραφή του σε αλλεπάλληλες επιστολές και κείμενα υπέρ του Μνημονίου!
Θα μπορούσε ο ίδιος άνθρωπος μόλις 6 μήνες μετά να πάρει πίσω την υπογραφή του και δεν θα εξαφανιζόταν αυτομάτως από συνομιλητής των Ευρωπαίων;;;;;;
Η πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία άλλωστε του Σαμαρά οπού αποκατέστησε δήθεν την «αξιοπιστία της χώρας» αφορούσε ουσιαστικά την αποκατάσταση της προσωπικής του αξιοπιστίας αποδεχόμενος ότι τα περί επαναδιαπραγμάτευσης ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα και διαβεβαιώνοντας προς όλες τις πλευρές ότι θα τιμήσει και θα τηρήσει την υπογραφή του στο Μνημόνιο 2.
Άλλωστε με διαπραγματευτική στρατηγική της τρικομματικής κυβέρνησης την "παραμονή στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος" δηλαδή το "βάλτε μου όποιο όρo θέλετε, εγώ θα τον τηρήσω αρκεί να μου πείτε ότι μονό έτσι θα μείνω στο ευρώ" μπορεί να αλλάξει το Μνημόνιο;;;;;;;;
Αν στα σοβαρά λοιπόν γιατροί, δικαστικοί και στρατιωτικοί, αστοί ψηφοφόροι της ΝΔ του Πασόκ και της Δήμαρ, άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επίπεδου, η μεσαία και ανώτερη τάξη της χώρας δηλώνουν όντως εξαπατημένοι, τότε με μια τόσο αφελής και αποβλακωμένη αστική τάξη και με ένα 50% του εκλογικού σώματος τόσο χειραγωγήσιμο δεν είναι τυχαίο που η αστική μας δημοκρατία πάει κατά διαβόλου.
Άραγε τώρα που ο Σαμάρας δήλωσε ότι αυτά "θα είναι τα τελευταία μετρά" και αμέσως μετά η Τρόικα έστειλε το γνωστό email με νέες απαιτήσεις για τα εργασιακά, προετοιμάζοντας την επομένη δόση μέτρων, οι ψηφοφόροι του θα δηλώσουν πάλι εξαπατημένοι;;;;;;;;;
ΥΓ Μπορείς να είσαι σκληροπυρηνικός οπαδός και να θες ντε και καλά ή να σε «σώσει» ο Σαμαράς, ο Κoυβέλης ή ο Βενιζέλος ή αλλιώς να μην σωθείς καθόλου, από αυτό το σημείο όμως μέχρι να εμφανίζεσαι ότι χάφτεις τα κατ εξακολούθηση δημαγωγικά πυροτεχνήματα επικοινωνιακής διαχείρισης της δεδομένης και υπογεγραμμένης μνημονιακής υποταγής των συγκεκριμένων πολιτικών και στη συνεχεία να παριστάνεις τον εξαπατημένο, αυτό είναι και παράλογο και εξευτελιστικό.
Τι δεν έχεις καταλάβει;;;;;
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης είναι υπέρ των μνημονίων γιατί αυτό είναι το "οποιοδήποτε κόστος" για την παραμονή στο ευρώ, έρχονται νέα μέτρα, και προετοιμάζονται και τα επόμενα!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;;;;;;; - 

                                                                                                  ΠΗΓΗ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !

To σύστημα που δεν πρόλαβε να  υλοποιήσει  ο Στρατηγός  Γράψας !
Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.

( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν)
Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…
Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!
Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!
Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…
Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους...Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης 
Βετεράνος                                                                                                                                               ΠΗΓΗ