ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

VOLKAN BEER ΜΠΥΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΜΠΥΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΚΙΤΡΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΑΝΙΟ ΜΕΛΙ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ GREECE DEBT FREE
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

More... More...

100% ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σαντορίνη έχει ένα πολύ ιδιαίτερο, σχεδόν άνυδρο γεωργικό σύστημα ενώ τα προϊόντα που παράγονται στο νησί είναι έντονα σε γεύση αλλά περιορισμένα σε ποσότητα. Για τη δημιουργία της VOLKAN, το μυστικό βασίζεται στη συγκέντρωση των πιο σπάνιων αρωμάτων και γεύσεων των νησιών του Αιγαίου. Το πρώτο και πιο καθοριστικό συστατικό είναι το σπάνιο μέλι της Σαντορίνης, και το δεύτερο είναι το αρχαίο κίτρο (citrus medica) της Νάξου.
ΜΕΛΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


Λόγω του ξηρού κλίματος και του ηφαιστιογενούς εδάφους, τα αγριολούλουδα ανθούν για μικρό διάστημα μόνο το χειμώνα και την άνοιξη, κι έτσι οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρυγούν τα άνθη της φάβας, των αμπελιών, της φιστικιάς, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Κατά το τέλος του καλοκαιριού, όμως, οι μέλισσες της Σαντορίνης απολαμβάνουν λουκούλλεια γεύματα. Οι ντόπιοι παραγωγοί του εξαιρετικού γλυκού κρασιού του νησιού (βινσάντο), απλώνουν τόνους σταφυλιών στον ήλιο να ωριμάσουν, αφήνοντας τις μέλισσες ελεύθερες να τρυγήσουν τη γλυκιά τους φρουκτόζη. Σ’ αυτή τη νότα από σταφύλι οφείλεται η μοναδικά έντονη γεύση του μελιού μας, το οποίο προσθέτουμε στη VOLKAN προς το τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.
Σήμερα, η παραγωγή μελιού στη Σαντορίνη είναι περιορισμένη –ελάχιστες οικογένειες ασχολούνται πια με τη μελισσοκομία. Η VOLKAN, σε συνεργασία με τους παραγωγούς, εγκαθιστά νέες κυψέλες σε περιβόλια με φιστικιές. Μέσω της μπίρας μας, θέλουμε να αναζωογονήσουμε την παγκόσμια ζήτηση για μέλι και, μαζί της, την παμπάλαια αυτή τέχνη.

ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

Σπάνιο και δύσκολο στη συγκομιδή του φρούτο, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην παρασκευή μπίρας.
Το κίτρο (επιστημονική ονομασία: citrus medica), είναι η αρχαιότερη ποικιλία εσπεριδοειδούς. Οι παλαιότεροι σπόροι έχουν βρεθεί σε ανασκαφές στην πόλη Νιπούρ, νότια της Βαβυλώνας (σημερινό Ιράκ) και χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. Το 325 π.Χ. τα στρατεύματα του Αλέξανδρου έφεραν το κίτρο από την Περσία στη Μεσόγειο. Αργότερα, διαδόθηκε στις ελληνικές αποικίες της Σαρδηνίας, της Σικελίας και της νότιας Ιταλίας. Σήμερα, η αρχαία παράδοση της καλλιέργειάς του διατηρείται μόνο στην Κέρκυρα και στη Νάξο.
Το κίτρο, συχνά πράσινο ακόμα όταν ωριμάσει, έχει ελάχιστο χυμό αλλά έντονο άρωμα και γεύση που ξεχωρίζει από τα άλλα εσπεριδοειδή. Τα αιθέρια έλαια του κίτρου για την μπίρα VOLKAN εξάγονται από τα περίπου δύο χιλιάδες δέντρα της Νάξου, με παραδοσιακές μεθόδους. Η γεύση του κίτρου μπορεί να προέλθει από τη χοντρή του φλούδα, ο δικός μας προμηθευτής, όμως, ο Προμπονάς από τη Νάξο (έτος ίδρυσης 1913), την εξάγει από τα φύλλα του δέντρου. Τα φύλλα βράζονται σε οινόπνευμα και αποστάζονται αρκετές φορές στο παμπάλαιο αποστακτήριο, διαδικασία παρόμοια με την αρωματοποιεία. Ο Προμπονάς είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της VOLKAN.
ΦΙΛΤΡΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

Tο νερό με το οποίο παρασκευάζεται μία μπίρα επηρεάζει ιδιαίτερα την τελική της γεύση. Όμως, το φυσικό νερό της Σαντορίνης σπανίζει και δεν είναι κατάλληλο για ζυθοποιία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλάτι. Γι’ αυτό το λόγο και, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του 1600 π.Χ. -ένα υλικό πλούσιο σε φυσικά μέταλλα- και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας που δημιουργήθηκε ειδικά για τη VOLKAN, μέσα από το οποίο, το νερό που χρησιμοποιούμε για το ζύθο μας, περνά και φιλτράρεται. με στόχο να προσομοιώσει την τωρινή γεύση του νερού με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια. Ο στόχος μας ήταν η προσομοίωση της γεύσης που θα είχε το νερό της Σαντορίνης πριν από σχεδόν 3000 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣΤ. +30 6939763399
info@volkanbeer.com

First Lomax Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, Φηρά Σαντορίνης 84700

Δεν υπάρχουν σχόλια: