ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!


Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον  εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.
Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.
Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι  η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω. 
Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο.  Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και  δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά  η σημερινή κυβέρνηση.
Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει  η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.
Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.
Πρέπει να καταλάβετε ότι  η αποδοχή του χρέους νομιμοποιείται μέσω της παραδοχής ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Εάν δεν συμφωνείτε με την αλητεία που αποπνέει το δεύτερο (μήνυμα), είναι βέβαιο ότι υποσυνείδητα αρνείστε το πρώτο. Αυτό διαμορφώνει μια νέα εθνική ιδεολογία και μια νέα ηθική στη χώρα ικανές να προκαλέσουν νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.
Αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες παλεύουν για την ίδια τους την εθνική και κοινωνική οντότητα και όχι για να περισώσουν όσα μπορούν από το ατομικό τους εισόδημα. Με ανεργία στο σημερινό ύψος, που μάλιστα αναμένεται να  ξεπεράσει κάθε «λογική» στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τα «εργασιακά δικαιώματα» ακούγονται μάλλον σαν φάρσα, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν η χώρα σου κατακτάται από αυτούς που ορίζουν τον μόνον εξ’ αδιαιρέτου πλούτο της  (το χρέος της), και όταν αυτή υποθηκεύεται μέσω μηχανισμών σωτηρίας των τραπεζών και ενός νομίσματος, που ολοκληρώνει τη λειτουργία τους, υπό την ηγεμονία μιας διεθνούς ελίτ, τότε η πολιτική λαμβάνει άλλη διάσταση. Μετατρέπεται σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν θύματα, ενώ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο και έτοιμο. Λύσεις θα δώσει το κίνημα και όχι αυτοί που θα το ορίσουν πολιτικά. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική μορφή ηγεμονίας, η οποία δεν ταιριάζει με την γνωστή μορφή ηγεσίας που έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες, καθώς είναι μέρος της παλαιάς δομής που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε. Νέοι πολιτικοί φορείς απαιτείται να συγκροτηθούν, ανοιχτοί, με αμεσοδημοκρατικό πνεύμα και βαθιά πίστη ότι η ελευθερία μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, μόνο στο πλαίσιο μια αγωνιστικής πολυκομματικής κοινωνικής οργάνωση, με κοσμοπολιτικά χαρακτηριστικά.
Είναι καιρός να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι ο κοινωνικός κοσμοπολιτισμός δεν είναι νεοφιλελευθερισμός, ούτε άρνηση του εθνικού κράτους. Αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του μοντερνισμού σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης της πολιτικής οργάνωσης, όπου η δημοκρατία θα διαμορφώνει συνθήκες ισότητας σε ένα ολοένα και υψηλότερο επίπεδο (equilibrium) ελευθερίας. Αυτό δεν γίνεται να υπάρξει υπό καθεστώς φτωχοποίησης της κοινωνίας και αναστολής της «εθνικής κυριαρχίας».

Ήρθε ο καιρός να ξαναανακαλύψουμε την πολιτική ως δημοκρατικό και φιλελεύθερο αίτημα, διότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν λεφτά που θα μας εξευτελίζουν την ύπαρξη, αν δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς που ελέγχουν τον πλούτο μας να κυριαρχούν στις αποφάσεις μας. Η χώρα δεν χρειάζεται διακυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», ούτε ταξιδευτές του κόσμου που αναλαμβάνουν αυτοβούλως την σωτηρία του έθνους. Μια κυβέρνηση δημοκρατών-πατριωτών έχει ανάγκη, για την συγκρότηση της οποίας θα έπρεπε κάθε σοβαρός άνθρωπος στο τόπο μας, που δεν έχει αλλοτριωθεί απολύτως από την διαφθορά και τον πελατειακό κομματισμό, να νοιάζεται.
*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. Άσκησε δημοσιογραφία στην Ελλάδα από το 1985 έως το 2003.              ΠΗΓΗ:thalamofilakas.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ...


Βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας μας, γι’ αυτό και θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Η Ελλάδα τελεί υπό ξένη κατοχή. Η γη μας, ο ορυκτός μας πλούτος, τα μνημεία μας και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μπει υποθήκη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αντίκρυσμα αυτό το περίφημο δάνειο των 120 δισ. ευρώ. Οι ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν υπογραφεί από πλευράς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα, θέτουν σχεδόν αδύνατο το να απαλλαγούμε από αυτά τα δεσμά.

Ίσως ακόμα πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω, είναι ότι το μνημόνιο δίνει το δικαίωμα στην Τρόικα να πουλήσει το χρέος μας σε όποια τράπεζα ή χώρα θέλει να το αγοράσει. Θα μπορεί, λοιπόν, π.χ. η Τουρκία να αγοράσει το χρέος μας και να της ανήκει η Ακρόπολη σε περίπτωση που δεν ξεπληρώσουμε. Και ρωτώ. Πώς είναι δυνατόν να αποπληρώσουμε το χρέος με τις κινήσεις “ανάπτυξης” που κάνει η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι απλή. ΔΕΝ θα το ξεπληρώσουμε και αυτός είναι ο σκοπός τους. ....
Για αυτό και δεν έχουν ενημερώσει τον λαό σχετικά με τους όρους του μνημονίου, για αυτό και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ειδικά των μεγάλων μέσων έχουν πάψει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ άλλοτε σε τέτοιο επίπεδο προδοσίας με την σιωπή τους και τον αποπροσανατολισμό που προκαλούν. Η διχόνοια μοιάζει ως αυτοσκοπός τους.
Παρακάτω, θα αναλύσω ορισμένα πολύ απλά πράγματα και κατανοητά, με σκοπό να γνωστοποιηθεί σε όλους ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζει ελεύθερος, με δωρεάν φαγητό, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, δωρεάν καθαρό βιολογικά ενεργό νερό, δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσοκομεία και με κερδοφορία ώς κράτος και κοινωνία. Είναι τόσο κρίσιμη η εποχή μας που δεν έχετε δικαίωμα να μην αναλογιστείτε και την εναλλακτική στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, δε νομίζετε;

Η γρήγορη, και μόνη, επιλογή είναι επιστροφή στη δραχμή με μεγάλη υποτίμηση, που άμεσα σημαίνει αύξηση των εξαγωγών και του τουρισμού. Η χρεωκοπία θα έπρεπε να είναι η πρώτη μας κίνηση, και όχι να καθόμαστε να ακούμε τον άθλιο κ. Πρωθυπουργό να μας λέει ότι χρεωκοπία σημαίνει καταστροφή. Ντροπή σας κύριε. Αυτή θα είναι τουλάχιστον η πέμπτη φορά που χρεωκοπεί το Ελληνικό κράτος από το 1822 και μετά. Επίσης, ντροπή σας που υποτιμάτε τόσο τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, λέγοντας του ότι θα ξεχρεώσουμε με δανεικά που διπλασιάζουν το χρέος τελικά. ΌΧΙ κύριοι.

Έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη, τις μεγαλύτερες απάτες στην Ευρωπαϊκή (πρόσφατη) ιστορία. Μία χώρα δεν χρειάζεται δανεισμό για να είναι λειτουργική.
Το αντίθετο. Οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και πολυεθνικές θα πρέπει να φορολογούνται δίκαια, και από αυτούς τους φόρους να πληρωθεί οποιοδήποτε παλιό χρέος. Το μνημόνιο, δεν υφίσταται! Είναι παράνομο, προϊόν εσχάτης προδοσίας, εκβιασμού, παραπλάνησης και απανθρωπιάς. Ο λαός μας θα πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί αυτή την αλήθεια, με κάθε μέσον. Διότι, αν καταφέρουμε την αρμονία στην λειτουργία του κράτους μας διώχνοντας την Τρόικα, ίσως έρθουν χτυπήματα από έξω και χρειαστεί να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας.
Eάν προηγηθούν τα παραπάνω, θα μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση που να θίγει την ουσία και μόνο. Εάν δεν λάβει χώρα αυτή η συζήτηση άμεσα, θα μετατεθεί για μετά τον όποιο πόλεμο, εμφύλιο ή παγκόσμιο, συμβεί σύντομα. Γιατί δυστυχώς ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το αρχικό χτύπημα στην την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα στην Αμερική γίνονται 10 φορές χειρότερα και πολύ πιο ανησυχητικά. Για να μην αναφέρω τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” που τολμούν να μας πουλάνε για να νοιώθουμε ανασφαλείς ώστε να ζητάμε σκληρότερους νόμους και περισσότερη αστυνομία. Τέρμα στην προπαγάνδα και στον πόλεμο κατά της ψυχής των ανθρώπων.
Χρειαζόμαστε πλήρη αναθεώρηση αξιών. Ποιός ο ρόλος του κράτους, ποιός ο σκοπός της εργασίας και τι εστί “ποιότητα ζωής”; Θα δώσω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω τί εννοώ. Το χρήμα υπάρχει για να αγοράζουμε φαγητό και άλλα απαραίτητα για την επιβίωση και καλοπέραση μας. Δουλεύουμε λοιπόν, για να αποκτήσουμε χρήμα. Εάν δεν χρειαζόμασταν χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό, επειδή αυτό φύτρωνε φυσικά σε κάθε πλαγιά, σε κάθε οικόπεδο και βουνό της χώρας, δε θα χρειαζόμασταν λιγότερα χρήματα; Δε θα είχαμε περισσότερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας; Ή έχει ριζώσει τόσο βαθιά στο DNA μας η ανάγκη του να δουλεύουμε μη δημιουργικά τη μισή μας ημέρα, γιατί δε θα ξέραμε πως να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο μας χρόνο; Μόνο και μόνο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της “Φυσικής καλλιέργειας”, λήγει αυτόματα σε 6-12 μήνες πανελλαδικά η ανάγκη όλων των πολιτών για αγορά τροφής. (http://www.youtube.com/watch?v=BSFzJQ1dYgc www.naturalfarming.eu).

Με τη χρήση αυτής της μεθόδου, σε συνδυασμό με Permaculture (Μέθοδος μόνιμης καλλιέργειας) η Ελλάδα σε 3 χρόνια θα είναι ΌΛΗ καταπράσινη, και θα παρέχει για πάντα, χωρίς χημικά, φυσική τροφή στους πολίτες της. Και βέβαια δωρεάν, γιατί δεν μεσολαβεί κανένα έξοδο για να εφαρμοστεί. Η Ελλάδα θα μπορεί να εξάγει τα πιό φθηνά, ποιοτικά, γευστικά λαχανικά και φρούτα σε όλο τον κόσμο. Όταν παράγεις ένα προϊόν χωρίς κόστος, μπορείς να διαπραγματευτείς μακροχρόνιες συμφωνίες που ό,τι σου αποφέρουν είναι καθαρό κέρδος.
Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε από τον τρόπο σκέψης που μας έχουν σερβίρει οι προδότες πολιτικοί και δημοσιογράφοι τόσα χρόνια. Η αρσενική Κάνναβη (canna-bis=δύο φύλα) δεν παράγει ναρκωτικές ουσίες. Παράγει όμως 700% (ναι, επτακόσια τοις εκατό) περισσότερο χαρτί και ίνες απ’ότι οποιοδήποτε δέντρο κόβουμε από τα δάση μας για εμπορικούς σκοπούς. Επίσης, η βιομηχανική εκμετάλλευση της αρσενικής Κάνναβης είναι νόμιμη στη Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ολλανδία και αλλού. Παράγει 3000 τουλάχιστον υποπροϊόντα όπως χαρτί, σχοινί, ξύλο (αύλεκτο), ρούχα, σπίτια (αύλεκτα), ακόμα και βιοδιασπώμενο πλαστικό. Το κόστος;  Μηδαμινό. Το κέρδος;  Τρομακτικό! Η ποιότητα; Μοναδική! Ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί σε χώρες που το κλίμα και το χώμα τους είναι τρείς χειρότερο από το Ελληνικό για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, με υπέρογκα κέρδη για εκείνες και εμπόριο παγκοσμίως. Εμείς οι Έλληνες, λοιπόν, προτιμάμε να υποθηκεύσουμε τη γη μας, από το να στραφούμε σε αυτό το χρυσορυχείο;  Δε νομίζω να ζητήθηκε η γνώμη μας.


Το παραμύθι το μεγάλο όμως, είναι το ενεργειακό. Υπάρχει ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία διαθέσιμη εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια (zero point energy, anti-gravity technology, searl effect, Nikola Tesla) η οποία μπορεί να παρέχει δωρεάν ρεύμα για όλους. Χωρίς την παραμικρή παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα ή έξοδα συντήρησης. Ποιός ο λόγος που δεν το γνωρίζουμε; Μα φυσικά τα συμφέροντα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του γκαζιού, του κάρβουνου, του λιγνήτη και λοιπών. Μόνο να σκεφτείτε ότι οι “άνθρωποι” που κυβερνούν τον κόσμο, από το πρωτόκολλο του Κιότο και μετά, φορολογούν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μία τεράστια αγορά στήθηκε, ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο ανταλλαγής δικαιωμάτων εκπομπών CO2, όπου πωλούνται και αγοράζονται καθημερινά. Υπάρχει περίπτωση ποτέ να θελήσουν τα κράτη να πάψει η βλαβερή καύση, από τη στιγμή που κερδίζουν χρήματα από αυτή;  Και μη ξεχνιέστε, ο άνθρωπος εκπνέει διοξείδιο και τα φυτά το εισπνέουν… Δεν έγινε ξαφνικά το νούμερο ένα φονικό αέριο επειδή το είπε ο “κύριος” Γκόρ. Το μεθάνιο αυτή τη στιγμή που αναβλίζει από το ρήγμα στον κόλπο του Μεξικό, είναι περισσότερο από ότι όλο το CO2 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ζωή η ίδια οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα. Ένα τρανό παράδειγμα της τάσης των εταιριών ενέργειας να κρατάνε την ανθρωπότητα πίσω, είναι το EV1 της GENERAL MOTORS. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πίσω απο την απόσυρση του κρύβεται μια ολόκληρη πλεκτάνη η όπια εξηγείται αναλυτικά στο ντοκιμαντέρ “Τί συνέβη στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;” (What happened to the electric car?).

Το κράτος οφείλει να παρέχει ελευθερίες, και να προστατεύει αυτές. Τίποτα άλλο. Σύνταγμα. Όχι 30.000 υπόαρθρα, προεδρικά διατάγματα και τρύπες διεξόδου γυμνοσαλιάγκων με γραβάτες. Ένα ελεύθερο κράτος έχει διεκπεραιωτικό ρόλο, όχι εξουσιαστικό. Με τις σημερινές τεχνολογίες και τεχνογνωσίες, ο άνθρωπος μπορεί να είναι αυτόνομος στο 100% του, οικονομικά και ουσιαστικά. Έξοδα όπως της κατανάλωσης ενέργειας, της βενζίνης/πετρελαίου κίνησης/θέρμανσης, τα έξοδα του super market μπορούν να πάψουν να υπάρχουν από αύριο κιόλας. Αρκεί να υπάρχει βούληση και ενότητα. Ο σκοπός των κέντρων αποφάσεων, στα οποία συμμετέχουν και Έλληνες πολιτικοί φυσικά (Bilderberg, Trilateral Commision), είναι να επέλθει διχόνοια και διάσπαση ανάμεσα μας. Με φράσεις όπως “Όλοι φταίμε”, “Μαζί τα φάγαμε”, “Οι πολίτες συμφωνούν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία” σε συνδυασμό με τα ψεύδη για το ότι το δημόσιο χρέος οφείλεται στους δημοσίους υπαλλήλους και όχι στα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών και μιζών από κάθε μια εταιρία που λειτουργεί στη χώρα, αποσκοπούν στο να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, μεταξύ μας. Και μετά να εμφανιστεί ένας μετεωρίτης απο το πουθενά και να τοποθετηθεί πρωθυπουργός με τα πρόβατα να ζητωκραυγάζουν και άντε πάλι απ’την αρχή. ΟΧΙ! Είναι καιρός να λάβουμε μέτρα, μια και καλή.

Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης
BSc Economics
MSc International Transportation Management                                                                                          ΠΗΓΗ:thalamofilakas.blogspot.com

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ: 1-0 Το… δώρο του «Τόρο»!

 

Το… δώρο του «Τόρο»! (video)

Ο Γιώργος Καραγκούνης… πάτησε τις 100 συμμετοχές και ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε «δώρο» τη νίκη (1-0) σ' αυτόν και σε όλη την Εθνική με την γκολάρα που πέτυχε επί της Λετονίας. Ντεμπούτο για Φετφατζίδη!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Κάθε παιχνίδι και καλύτερη! Στο σωστό δρόμο...
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3, έχοντας στα άκρα της άμυνας τους Τοροσίδη (δεξιά) και Τζαβέλλα (αριστερά), ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης, με τους δύο πρώτους να παίζουν πιο μπροστά από τον μέσο της Σανταντέρ. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Μήτρογλου, ενώ στις πτέρυγες τον πλαισίωναν οι Σαμαράς από αριστερά και Νίνης από δεξιά.

Σε αντίθεση με το ματς απέναντι στη Γεωργία, η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας να κυριαρχήσει από νωρίς. Ο Τοροσίδης με τον Νίνη από την δεξιά πτέρυγα ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και έφταναν εύκολα στην περιοχή των Λετονών, ενώ ο Σαμαράς από τα αριστερά προκάλεσε ουκ ολίγα ρήγματα. Η Ελλάδα είχε καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, απείλησε και με σουτ με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Βάνινς κρατούσε όρθια την ομάδα του Στάρκοφς. Βέβαια, σε αυτό συνετέλεσε και η απόφαση του Ιταλού διαιτητή, Νταμάτο, να μην δώσει πέναλτι στο 27ο λεπτό, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Τοροσίδη παρότι ο Έλληνας μεσοαμυντικός ανατράπηκε καθαρά από τον Γκορκς! Παράλληλα, η ελληνική ομάδα λίγο έλειψε να υποστεί… σοκ, καθώς προς το τέλος του ημιχρόνου μία λάθος εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έφερε τον Βερπακόφσκις απέναντι από τον Σηφάκη. Το τάκλιν του Τζαβέλλα την τελευταία στιγμή αποσόβησε τα χειρότερα και γλίτωσε την Ελλάδα από παραβίαση, στην μοναδική φάση που οι Λετονοί πάτησαν περιοχή!

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Εθνική να αποκτά από το πρώτο δευτερόλεπτο την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Λετονούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, υπήρξε μια ουσιαστική διαφορά και αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι η Ελλάδα κατάφερε σε αυτό το ημίχρονο να πετύχει το γκολ που δικαιούταν από το πρώτο μέρος! Στο 57’, ο εξαιρετικός Τοροσίδης συνδυάστηκε άψογα με τον Κατσουράνη και με πανέμορφο σουτ παραβίασε την εστία του Βάνινς για να γράψει το 1-0!

Στη συνέχεια, θα περίμενε κανείς ότι η Λετονία θα ανέβαζε την πίεση της, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Ελλάδα διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς σε δύο ευκαιρίες του Μήτρογλου. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν την εικόνα ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και έτσι το γήπεδο ασχολήθηκε με τον Φετφατζίδη τον οποίο αποθέωσε πριν και κατά την είσοδό του στο 82’. Το, φτωχό για την εικόνα του ματς, 1-0 παρέμεινε και η Εθνική πήρε δίκαια την πρώτη της νίκη σε αυτά τα προκριματικά.

MAN OF THE MATCH:
Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και ξεκλείδωσε την άμυνα των Λετονών. Είναι η γενικότερη εμφάνιση του. Ο λόγος για τον Τοροσίδη που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής, καθώς δημιούργησε  πολλά ρήγματα στο αριστερό άκρο της αντίπαλης άμυνας, είχε  εξαιρετικές συνεργασίες με τον Νίνη και δοκίμασε πολλές, «φαρμακερές» σέντρες και κάθετες μπαλιές.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα προηγούμενα δύο τους παιχνίδια στην Ελλάδα, οι Λετονοί είχαν πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ. Στον τρίτο τους αγώνα, δεν έκαναν ούτε φάση, εξαιρουμένης αυτής του 43ου λεπτού. Φάση που δημιουργήθηκε όχι από δική τους προσπάθεια, αλλά από λάθος του Παπαδόπουλου. Πολύ παθητικά παρατάχθηκαν οι φιλοξενούμενοι, δεν απείλησαν καθόλου και φεύγουν από την χώρα μας με αυτό που άξιζαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή η παρουσία του Νίνη που συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τοροσίδη και έκαναν ό,τι ήθελαν τον Ζίρνις, τον αριστερό μπακ των Λετονών! Ο Σαμαράς είχε πολλά κέφια στο πρώτο μέρος, δεν τροφοδοτήθηκε όμως πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Καραγκούνης στην 100η συμμετοχή είχε θετικότατη παρουσία, μοιράζοντας σωστά την μπάλα και κερδίζοντας πολλά φάουλ. Για την Λετονία, στο ύψος  του στάθηκε μόνο ο Βάνινς, που με τις αποκρούσεις του, ειδικά στο πρώτο μέρος, κράτησε χαμηλά τον δείκτη του σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 43ο λεπτό, όταν εκτίμησε λανθασμένα την πορεία της μπάλας και έχασε τον Βερπακόφσκις. Για καλή τύχη της Ελλάδας, ο Τζαβέλλας έκανε το σωτήριο τάκλιν και έτσι η γκάφα αυτή δεν κόστισε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η φάση του 27ου λεπτού είναι… καταδικαστική για τον Νταμάτο. Ο Ιταλός δεν είδε ότι το πόδι του Γκορκς ανατρέπει τον Τοροσίδη και μοιραία δεν έδωσε το πέναλτι, ενώ παράλληλα «κιτρίνισε» λανθασμένα για θέατρο τον Έλληνα άσο. Από κει και πέρα, πάντως, ο Νταμάτο βρισκόταν κοντά σε όλες τις φάσεις και είχε σωστές αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 επικράτησε η Εθνική. Η μεγάλη μέρα του Τοροσίδη και η παθητικότητα των Λετονών δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα την ομάδα του Σάντος που θα μπορούσε να είχε πετύχει μεγαλύτερο σκορ. Ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο κατά μεγάλα διαστήματα και δίκαιη πρώτη νίκη, στην 100η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη με το εθνόσημο.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89’ Καφές), Νίνης (82’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78’ Σαλπιγγίδης)

Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοφς, Ζίρνις, Κάουνα, Λάιζανς (83’ Περεπλότκινς), Αστάγιεφς, Ρούμπινς (66' Ζιγκάγεφς), Ρούντνεβς (74' Κάρλσονς), Βερπακόφσκις


Μικρά μικρά


21.08 Στον πάγκο της Εθνικής είναι οι: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Καφές, Κονέ, Φετφατζίδης.

21.06 Είναι η σειρά των υπόλοιπων Λετονών να μπουν στο γήπεδο.

21.03 Οι αρχικές συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σαμαράς, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Καραγκούνης, Τοροσίδης, Νίνης, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης.
Λετονία: Βάνινς, Ρούντνεβς, Λάιζανς, Αστάφιεφς, Πλάβα, Ιπάνοβς, Κάουνα, Βερπακόφσκις, Ζίλνις, Γκορκς, Ρούμπινς. 

21.02 Υψώνεται η ελληνική φανέλα στο κέντρο του γηπέδου. Περίπου 700 φίλαθλοι είναι αυτήν την στιγμή στο Καραϊσκάκη.

21.00 Μπαίνει στο γήπεδο και η υπόλοιπη ομάδα της Εθνικής, που χειροκροτείται από τον κόσμο.

20.56 Χλιαρές αποδοκιμασίες ακούγονται κατά την είσοδο των τερματοφυλάκων των Λετονών για την προθέρμανσή τους.

20.54 Και μικρά παιδιά παρακολουθούν το παιχνίδι, τραγουδώντας υπέρ της Εθνικής.

20.50 Μικρά παιδάκια κρατούσαν για λίγο τις σημαίες των δύο χωρών και μετά τις απόθεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

20.46 Οι γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας βγαίνουν για ζέσταμα.

20.41 Στο φαληρικό γήπεδο έχουν ήδη αναρτηθεί ελληνικές σημαίες αλλά και πανό.

20.40 Πέντε Λετονοί φίλαθλοι αναρτούν στην θύρα που βρίσκεται κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία πανό της χώρας τους.

20.38 Στην Θύρα 7 έχει αρχίσει και μαζεύεται σιγά σιγά κόσμος.

20.34 Οι Λετονοί έχουν στήσει... πηγαδάκι στο κέντρο του γηπέδου.

20.31 Στο match programme του αγώνα υπάρχει χαιρετισμός του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, που ζητά από τον φίλαθλο κόσμο της Εθνικής να την στηρίξει. Επίσης υπάρχει η προϊστορία των αγώνων των δύο σημερινών αντιπάλων, όπως και η εικόνα όλων των προκριματικών ομίλων της Ευρώπης με αγώνες και βαθμολογίες.

20.26 Και οι Λετονοί βγήκαν για την καθιερωμένη τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

20.24 Ελάχιστος ο κόσμος στο γήπεδο.

20.23 Αφίχθη η αποστολή της Λετονίας.

20.10 Παίκτες της Εθνικής Ελλάδας κάνουν την βόλτα τους στο γήπεδο.

* Η αρχική ενδεκάδα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποτελείται από τους Σηφάκη, Τοροσίδη, Τζαβέλλα ή Σπυρόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά ή Μήτρογλου, Νίνη.


* Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας έχει ως εξής: Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

* Οι Λετονοί έχουν τους παρακάτω παίκτες στην αποστολή τους: Βάνινς, Κολίνκο, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς, Μιχάντζουκς, Κραούκλις, Σμίρνοβς, Φέρτοβς, Λάιζανς, Αστάφιεφς, Καούνα, Ρούμπινς, Ζιγκάγιεβς, Λάζντινς, Βερπακόφσκις, Ρούντνεβς, Κάρλσονς, Περεπλότκινς.

ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Κυβέρνηση καλεί διαδίκτυο!




Κυβέρνηση καλεί Διαδίκτυο!

Είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία  για διάλογο με τις ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου-bloggers και συντάκτες των ανεξάρτητων ιστοσελίδων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία είχε αποκαλύψει το olympia.gr,  πηγάζει απο τη  επιθυμία του πρωθυπουργού, να αποκτήσουν οι σκαπανείς του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Θέματα όπως η ασφαλιστική κάλυψη, η δημουργία Ενωσης Συντακτών Διαδικτύου και οι διαπιστεύσεις μας στις ενημερώσεις κομμάτων και φορέων, είναι μερικά απο τα θέματα που θα τεθούν σε ανοιχτή διαβούλευση.

Η πρωτοβουλια ανήκει στον Γιάννη Ραγκούση και θα κληθούν όλοι οι bloggers, χωρίς εξαιρέσεις, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσα απο ανοιχτό διάλογο αλλά και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Επιτέλους κάτι κινείται και ελπίζουμε να είναι στη σωστή κατεύθυνση... ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Θάνατος στους νταβατζήδες των ΜΜΕ> Μην αγοράζετε τα προιόντα που διαφημίζονται στις εφημερίδες και τα κανάλια τους!




Τρέμουν στην ιδέα να κόψουν τις ξιπασμένες προσφορές τους οι τυχοδιώκτες εκδότες. 
 Τρέμουν για την ακρίβεια το δελτίο κυκλοφορίας που θα εμφανίσει όλες τις σαβουροφυλλάδες να πουλάνε τα μισά φύλλα των σημερινών κυκλοφοριών.
 Ετσι πολύ δύσκολα θ ακολουθήσουν το "Ποντίκι" και το "VETO" στη πολιτική των μη προσφορών.
 Οι περισσότεροι έχοντας συνηθίσει να εκβιάζουν για λογαριασμό τους και για λογαριασμό τρίτων, δεν θα ρισκάρουν απο τα 160.000 φύλλα να φτάσει το δελτίο τους στα 50 η 60.000 φύλλα-για τέτοια νούμερα μιλάμε σε περίπτωση που βγάλουν γυμνό το δημοσιογραφικό προιόν τους στα περίπτερα.
 Θα πάθουν μεγάλη νίλα.
Οι ίδιοι-μια χούφτα τσογλάνια-φυσικά αδιαφορούν τόσο για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους όσο και για τη δημοσιογραφία. 
 Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκβιάζουν το Μαξίμου,το υπ. Εθνικής Αμυνας, το υπ. Οικονομικών και πάει λέγοντας.
 Κι αν εκείνοι θ αντισταθούν ως το τέλος στον επερχόμενο θάνατό τους, εμείς οφείλουμε να τσακίσουμε εκείνους που τους στηρίζουν. Αυτοί δεν είναι άλλοι απο τους Τραπεζίτες με τα θαλασσοδάνειά τους ( στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ) και φυσικά οι διαφημιζόμενοι στις εφημερίδες και τα κανάλια τους!
 Καλούμε λοιπόν την κάθε ελληνική οικογένεια να κάνει μια λίστα με τα προιόντα που διαφημίζονται στις εφημερίδες των νταβατζήδων-παραδοσιακών και νεόπλουτων-καθώς και στα κανάλια τους και να σταματήσει να τ αγοράζει.
Μην αγοράζετε τα προιόντα που διαφημίζονται στις εφημερίδες και τα κανάλια τους.
Κανένα ξιπασμένο προιόν να μην μπαίνει στα σπίτια μας κι όσο αφορά τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για παράδειγμα που διαφημίζονται όλες, ας επιλέξουμε εκείνη που εμφανίζεται λιγότερο-που τους χώνει τα λιγότερα φράγκα.

 Ετσι  απλά μπορούμε να τους τσακίσουμε. 
Διαφορετικά ας μάθουμε να ζούμε με τα τοξικά απόβλητά τους...                                               ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πομάκοι Θράκης: «Οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους, οι Έλληνες μας έκαναν σε 50 χρόνια»


«Οι Βούλγαροι πομάκοι στην Ελλάδα απεγνωσμένα αντιστέκονται στον εκτουρκισμό», έγραφε προ ημερών η εφημερίδα «Σεγκα», όπου φιλοξενήθηκε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της Τάνια Μανγκαλάκοβα.
Αναφερόμενη στο χωριό Γονικό της Θράκης, η αρθρογράφος ανέφερε ότι «εδώ ελεύθερα επικοινωνεί κανείς στα βουλγαρικά, που για τους κατοίκους είναι μητρική γλώσσα. Σήμερα, η γεωγραφία της ομιλίας βουλγαρικών των Πομάκων στην Ελλάδα περιλαμβάνει δεκάδες χωριά στην διοικητική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ακολουθεί τη γραμμή της νότιας Ροδόπης, ξεκινώντας από τα βουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη, στην περιοχή της Ξάνθης (Σκέτσα) και Κομοτηνή (Γκιουμουρτζίνα) και φθάνοντας στα χωριά Ρούσα και Γονικό στον Έβρο και προς Διδυμότειχο στα σύνορα με την Τουρκία.
Στον Έβρο, όπου βρίσκεται το χωριό Γονικό, οι βουλγαρόφωνοι μουσουλμάνοι, οι πομάκοι, είναι κατ’ εξοχήν “καζαλμπάσι”, που ασπάζονται το λαϊκό ισλάμ με χριστιανικά και ειδωλολατρικά στοιχεία.
Οι πομάκοι αποκαλούν τα χωριά τους με ονόματα διαφορετικά από αυτά στις ταμπέλες και στους γεωγραφικούς χάρτες της σύγχρονης Ελλάδας. Μεταξύ τους ομιλούν σε διάλεκτο της Ροδόπης, που ονομάζουν “πομάτσκι“ και “δική μας γλώσσα“. Ο πατριάρχης Κύριλλος είχε γράψει ότι αυτός ο πληθυσμός ομιλεί “πομάτσκι“. Πρόκειται για διάλεκτο της Ροδόπης και της “Μακεδονίας του Αιγαίου”.
Στην σημερινή Ελλάδα αυτή η γλώσσα ονομάζεται πομακική. Οι πομάκοι στην ελληνική Θράκη αποκαλούνται μεταξύ τους “δικοί μας“. Έτσι τους αποκαλούν και οι Βουλγαρομωαμεθανοί της βουλγαρικής Ροδόπης.
Στην Ελλάδα ζουν περίπου 35.000 – 40.000 πομάκοι. Αν προσθέσουμε και τους μετανάστες στην Γερμανία, Τουρκία, Αθήνα, είναι 80.000, σύμφωνα με στοιχεία του Αχμέτ Ιμάμ, προέδρου της Πανελλαδικής Πομακικής Ένωσης, μη κυβερνητικής οργάνωσης διαφύλαξης του πολιτισμού των Πομάκων στην Ελλάδα. Ο Αχμέτ Ιμάμ είναι και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ζαγαλίσα» (στην διάλεκτο της Ροδόπης σημαίνει αγάπη), που συντάσσεται σε πομάκικη διάλεκτο με ελληνικό αλφάβητο.
Στην ελληνική αγροτική οικονομία οι πομάκοι καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος – παράγουν γάλα, τυρί, κρέας, ασχολούνται με κτηνοτροφία, καπνοπαραγωγή. Οι άνδρες εργάζονται ως οικοδόμοι στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στη Δυτική Ευρώπη.
Ταξιδεύοντας από την Ξάνθη προς τα βουλγαρικά σύνορα, ο Αχμέτ δείχνει τις παλιές ταμπέλες στον δρόμο, στις οποίες γράφει ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση και ότι η ζώνη ελέγχεται. Υπάρχουν και οχυρά. “Γιατί οι Έλληνες τα έχουν αφήσει;”, ρωτάει ο Αχμέτ.
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, τα πομάκικα χωριά κοντά στην Ξάνθη, που η ντόπιοι αποκαλούν Σκέτσα, ήταν περιορισμένης πρόσβασης. “Σήμερα με τη Βουλγαρία είμαστε στην ΕΕ, γιατί δεν τις απομακρύνουν αυτές τις ταμπέλες;
Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τη μητρική γλώσσα μας, την σλαβική, τη βουλγαρική. Είμαστε πιο κοντά στη Βουλγαρία και θέλουμε η Βουλγαρία να μας βοηθήσει, να δώσει υποτροφίες στα παιδιά μας να σπουδάσουν σε βουλγαρικά πανεπιστήμια… Θέλουμε δέκα παιδιά μας να μάθουν βουλγαρικά στη Βουλγαρία, να υπάρχουν φροντιστήρια εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας για τους ανθρώπους μας. Εμείς δεν έχουμε τίποτα το κοινό με την τουρκική γλώσσα, αλλά θα μας την επιβάλουν ως μητρική. Η Βουλγαρία μπορεί να μας βοηθήσει. Οι Έλληνες μέσα σε 50 χρόνια μας έκαναν Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι 5 αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους“.
Όταν ο Αχμέτ έγινε δάσκαλος στην γενέτειρά του, Θέρμες, κανείς δεν ήξερε ούτε μία τουρκική λέξη. Μετά το 1975 άρχισε ο εκτουρκισμός των Ελλήνων Πομάκων, μέσω της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Οι πομάκοι άρχισαν όχι μόνο να μιλούν την τουρκική, αλλά ξέχασαν και τα τραγούδια τους στη μητρική γλώσσα.
Ο Αχμέτ Ιμάμ φοβάται ότι με την εξαφάνιση των τραγουδιών και της γλώσσας, οι πομάκοι στην Ελλάδα θα αφομοιωθούν πολιτιστικά και ζητεί τη βοήθεια της Βουλγαρίας. “Θέλουμε η Βουλγαρία να μας βοηθήσει οι τραγουδιστές μας να μάθουν τα τραγούδια της Ροδόπης, διότι εσείς τα διατηρείται, ενώ εμείς τα ξεχνάμε. Δεν έχουμε ούτε μουσικούς, δεν έχουμε φολκλόρ, συνεπώς τι πολιτισμό έχουμε αφού δεν έχουμε τραγούδια;“
Μετά το 1989, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τη Βουλγαρία, το 2001, οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι της Ροδόπης συναντήθηκαν με τους βουλγαρόφωνους μουσουλμάνους από την άλλη πλευρά του βουνού, στην Ελλάδα. Επικοινωνώντας στη γλώσσα τους, αναγνωρίζονται και αποκαλούνται “δικοί μας”.
Οι σχέσεις τους ενισχύθηκαν μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου 2007. Μετά τη διάνοιξη της διάβασης Ζλατογκράντ – Θέρμες, στις 15 Ιανουαρίου 2010, οι επαφές είναι πλέον καθημερινές».
ΠΗΓΗ:tvxs.gr

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Από τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν ορίσθηκαν, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού του, του Διονυσίου Σολωμού, τον Ιούλιο του 1865 οι πρώτες δύο στροφές του να είναι «Ο Ύμνος του Έθνους και του Βασιλέως». Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν δεν είναι ασφαλώς μόνον οι πολύ γνωστές δύο πρώτες στροφές του Εθνικού μας Ύμνου, αλλά ένα μεγάλο ποιητικό έργο, μεγάλο στην κυριολεξία, 158 στροφών. Πότε γράφτηκε; Στα πρώτα χρόνια του μεγάλου Αγώνα.
Ποιος τον έγραψε; Ένας Ζακυνθινός Κόμης, που είχε μάνα Μανιάτισσα και που τα Ελληνικά του τα έμαθε από την μητέρα του και αυτό μπορούν εύκολα να το διαπιστώσουν όσοι γνωρίζουν την διάλεκτο της Μάνης. Μέσα στο ποίημα του Σολωμού υπάρχουν εκφράσεις και σχήματα λεκτικά, που είναι σχήματα της διαλέκτου των ελεύθερων από την τουρκοκρατία για 400 ολόκληρα χρόνια κατοίκων της Μάνης. Μέσα στην ψυχή του Σολωμού λυσσομανούν και συνταιριάζονται δύο αλήθειες. Ένας όχι και τόσο φωτεινός, θα έλεγα, ευρωπαϊκός ρομαντισμός(περισσότερο Τευτονικός, παρά Λατινικός, σχεδόν Μεταφυσικός…) και από την άλλη οι αρχέγονες παραδόσεις της Μανιάτικης ψυχής.Ζώντας ο ποιητής οριακά μέσα στον κόσμο ετούτο, ευλογήθηκε να Κοινωνήσει τα άγια μυστήρια της Τέχνης από το Άγιο Δισκοπότηρο της θλίψης του και έγινε η φωνή της Ελληνικής Ψυχής, την μεγάλη εκείνη ώρα της Ελευθερίας!
Στις στροφές 5 και 78 του Ύμνου εις την Ελευθερίαν ο Διονύσιος Σολωμός αποδίδει την Ιστορική συνέχεια του Έθνους λέγοντας:
«5. Δυστυχής! Παρηγορία
Μόνη σου έμενε να λες
Περασμένα μεγαλεία
Και διηγώντας τα να κλαις…

78. Ω, τριακόσιοι!
Σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας.
Τα παιδιά σας θέλει ιδείτε
πόσο μοιάζουνε με σας…»
Η πρώτη έκδοση του Ύμνου έγινε στα 1825, στο Παρίσι, από τον Φωριέλ. Σε ένα σημείο του μεγάλου αυτού ποιήματος περιγράφεται η πρώτη μεγάλη Ελληνική νίκη, η Άλωση της Τριπολιτσάς και για να καταλάβετε ως που φθάνουν οι «προοδευτικοί» μας, σας παραθέτω τι έγραψε ένας «πεφωτισμένος» πριν χρόνια σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα της Θεσσαλονίκης:
«Θανάσης Τριαρίδης, Η «Ελευθερία» που σφάζει αμάχους: «…οι στροφές 35-73 του Ύμνου εις την Ελευθερίαν είναι ένα από τα πιο απάνθρωπα και πιο φριχτά ποιήματα της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Σαφώς και υπήρξαν ποιητές που υποστήριξαν διαφόρους δολοφόνους και λογής φασίστες: μα προσωπικά δεν έχω διαβάσει άλλον ποιητή τέτοιου μεγέθους να δοξολογεί μέσα στην ίδια του την ποίηση τη σφαγή αμάχων από ένοπλους σφαγιαστές. Να το πω αλλιώς: και ο Πάουντ και ο Χάμσουν και ο Σελίν υποστήριξαν με θέρμη τους Ναζί – ωστόσο κανένας τους δεν δημοσίευσε ένα ποίημα ή πεζό που να δοξολογεί τα Ες Ες περιγράφοντας αναλυτικά το πώς έβαζαν τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων.» (Μακεδονία της Κυριακής, στις 10-4-2005)
Οι στίχοι 35-73 του Ύμνου εις την Ελευθερίαν περιγράφουν την σφαγή των Τούρκων και των Εβραίων της Τριπολιτσάς από τους Έλληνες μαχητές, σφαγή κατά τον ποιητή Δίκαιη, που όταν συντελείται ξεσηκώνεται από τους τάφους και χαίρεται «μαύρη μία εντάφια συντροφία» από τους νεκρούς 400 ολόκληρων χρόνων, από τους άδικα σφαγμένους από τους τυράννους. Και αυτή η «εντάφια συντροφία» των αδικοχαμένων Ελλήνων χαίρεται την εκδίκηση, σαν νεκρός «αδίκιωτος», σύμφωνα με τα όσα μέσα στην ψυχή του είχε σταλάξει μέσα από παραμύθια και σκοτεινές παραδόσεις για «φουσάτα» η Μανιάτισσα μάνα στην καρδιά του ποιητή. Οι Τούρκοι μέσα στους στίχους αυτούς αποκαλούνται «μιαροί» και «σκύλοι».
Ναι, υπ’ αυτήν την έννοια έχουν δίκαιο. Είναι ένα οπωσδήποτε εθνικιστικό ποίημα ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον ένα τέτοιο ρατσιστικό και εθνικιστικό ποίημα οι «προφέσορες» της «παγκοσμιοποίησης» και της νέας “ιστορίας” να τον… απαγορεύσουν!                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Range Rover Evoque

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_cbaHRtmBjL9uyhRYJcqoEgYXcIlJRKV15QsG7jObH7dONtdj-3XJMkJ_EgwKVqy4z96A2sGIf5mRkUgTa-m_Upu3YHqDfyQc0f6TXMtRlEOQ6jQxUiOGkdGQgapcmKeNEapKUzrQlyQ/s1600/Land_Rover-Range_Rover_Evoque_2011.jpg




Tον Ιούλιο η βρετανική φίρμα παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο της με το όνομα Evoque, χωρίς όμως πλήρη τεχνικά στοιχεία, και χωρίς φωτογραφίες του εσωτερικού. Σήμερα πλέον, έχουμε την επίσημη αποκάλυψη του αυτοκινήτου το οποίο θα δούμε και στο Παρίσι, με αρκετά περισσότερο υλικό.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα και δύο διαβαθμίσεις του πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λίτρων

Εσωτερικά η πολυτέλεια είναι εμφανής, ενώ η λίστα με τα κάθε λογής αλλά και υψηλής τεχνολογίας συστήματα είναι ιδιαίτερα μεγάλη…

Οι τροχοί του είναι ακροβολισμένοι στα άκρα τόσο για την καλύτερη οδική συμπεριφορά, όσο και για τη σπορ εμφάνιση

Μετά από δοκιμές 8.000 χιλιομέτρων στην πίστα του Nurburgring, η Range Rover εγγυάται κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά για το νέο της Evoque!

Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και εντυπωσιακός, ενώ το τριάκτινο τιμόνι περιλαμβάνει διακόπτες σχεδόν για τα… πάντα

Ανάλογα με την έκδοση θα διατίθεται το δερμάτινο σαλόνι, και η μεγάλη πανοραμική οροφή
Όπως ισχυρίζεται η Range Rover το νέο Evoque είναι το πιο μικρό (συνολικό μήκος στα 4.350 χιλ.), το πιο ελαφρύ (βάρος από 1.600 κιλά), και συνάμα το πιο οικονομικό/οικολογικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ (ρύποι CO2 έως και 130 γρ./χιλιόμετρο). Το νέο Evoque είναι κατά 430 χιλιοστά κοντύτερο και 187 χιλιοστά χαμηλότερο από το Range Rover Sport, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπολείπεται σε πολυτέλεια. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο ως τετρακίνητο αλλά και ως αποκλειστικά προσθιοκίνητο, ενώ θα διαθέτει γκάμα με 3 κινητήρες εκ των οποίων οι πετρελαιοκινητήρες θα εξοπλίζονται με σύστημα stop&start, και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων για όλες τις εκδόσεις.

Οδική συμπεριφορά
Η Range Rover υπόσχεται κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου με πληθώρα συστημάτων, όπως το σύνολο «Adaptive Dynamics» που περιλαμβάνει και την ανάρτηση MagneRide, ενώ για τους πιο μυημένους θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Evoque έχει διανύσει 8.000 χιλιόμετρα στην εξαντλητική πίστα του Nurburgring! Η ανάρτηση MagneRide πάντως είναι σε θέση να μεταβάλλει συνεχώς την απόσβεση των αμορτισέρ μεταξύ των ρυθμίσεων soft-hard ελέγχοντας την έως και 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ για την αποτελεσματική κίνηση σε κάθε έδαφος θα υπάρχει το σύστημα Terrain Response, γνωστό και από τα Land Rover.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του νέου Evoque είναι ότι οι τροχοί του είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αμαξώματος. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της Land Rover, Gerry McGovern εξυπηρετεί τέσσερις σκοπούς. Ο πρώτος είναι ότι ενισχύει την σπορ όσο και δυναμική εικόνα του Evoque, ο δεύτερος είναι ότι προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, ο τρίτος είναι ότι το μοντέλο έχει πολύ μικρούς πρόβολους εμπρός/πίσω για την πιο αποτελεσματική κίνηση του εκτός δρόμου (καλύτερες γωνίες προσέγγισης/διαφυγής), και ο τέταρτος είναι ότι εξασφαλίζει καλύτερη διάταξη εσωτερικών χώρων.

Κινητήρες
Από πλευράς κινητήριων συνόλων το νέο Evoque θα χρησιμοποιεί ένα σύνολο βενζίνης 2,0 λίτρων και δύο διαβαθμίσεις του πετρελαιοκινητήρα των 2,2 λίτρων, εκ των οποίων όλα χρησιμοποιούν υπερτροφοδότηση. Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει 240 ίππους, ενώ οι δυο διαβαθμίσεις του κινητήρα πετρελαίου των 2,2 λίτρων αποδίδουν 150 και 190 ίππους με την τελευταία να έχει εκπομπές ρύπων CO2 στα 149 γρ./χιλιόμετρο (με το αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο). Αντίστοιχα, η χειροκίνητη έκδοση του πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων σημειώνει εκπομπές ρύπων CO2 της τάξης των 130 γρ./χιλιόμετρο.

Εξοπλισμός/τεχνολογία
Η υψηλή τεχνολογία βέβαια δεν σταματά εδώ, αφού η λίστα του επιπλέον εξοπλισμού του νέου Range Rover Evoque περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων όπως: Park Assist, οθόνη αφής 8 ιντσών με λειτουργία dual-view, σύστημα Blind Spot για τα νεκρά σημεία που δεν βλέπει ο οδηγός, λειτουργία «Surround Camera System» με πέντε ψηφιακές κάμερες που προβάλλουν τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο (συμπεριλαμβανομένης και της κάμερας οπισθοπορείας), διζωνικό κλιματισμό με λειτουργία Timed Climate (ρυθμίζεται από τον οδηγό και ενεργοποιείται για να ζεστάνει η να ψύξει το όχημα ενώ αυτό είναι σταθμευμένο), GPS, τηλεοράσεις 8 ιντσών στα πίσω προσκέφαλα, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός (επίσης με παρμπρίζ και τιμόνι), και ηχοσύστημα με 17 ηχεία! Εξωτερικά, τα εμπρός φανάρια έχουν περιγράμματα με τεχνολογία LED, ενώ πίσω είναι αποκλειστικά LED, με την ίδια τεχνολογία να υιοθετείται και στον φωτισμό του εσωτερικού, ενώ μάλιστα ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την απόχρωση του ανάλογα με τη διάθεση! Οι εκδόσεις του αυτοκινήτου θα είναι τρεις: Pure, Prestige και Dynamic με αισθητικές διαφορές εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και εξοπλιστικά στοιχεία όπως οι ζάντες 19 ή 20 ιντσών, η πανοραμική οροφή και τα δερμάτινα καθίσματα.

Η Range Rover υπολογίζει ότι το νέο Evoque θα φέρει νέα ρότα στις πωλήσεις της εταιρείας αφού για την κατασκευή του δημιουργήθηκαν 1.000 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Halewood, ενώ το 80% της παραγωγής του αυτοκινήτου θα εξάγεται. Τέλος, το νέο Evoque θα πωλείται σε συνολικά 160 χώρες με τις πρώτες παραγγελίες να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2011.            
ΠΗΓΗ:www.4x4mag.gr

Lotus Elan: Επιστρέφει!

Όπως διατείνονται οι ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας η νέα Elan αναμένεται να γίνει το δημοφιλέστερο μοντέλο στην γκάμα της και να χτυπήσει κάτω από τη ζώνη την Porsche 911 και το Audi R8. Θα κοστίζει περίπου 75.000 στερλίνες και αναμένεται να μπει στην παραγωγή έως το 2013.
Όπως οι Esprit, Elite και Eterne και η Elan θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο ενώ εκτός από την κουπέ έκδοση θα υπάρξει και ανοιχτή. Επίσης, θα υπάρξουν διθέσιες εκδόσεις αλλά και εκδόσεις με διάταξη 2+2 ενώ στα πλάνα της εταιρίας υπάρχει και υβριδική Elan.




 



Την κίνηση θα αναλάβει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 4,0 lt που συναντάμε στην Evora αλλά στην περίπτωση της νέας Elan θα αποδίδει τουλάχιστον 400 PS ενώ η πιο σκληροπυρηνική έκδοση R θα αποδίδει 470 PS.
Τα 0-100 km/h θα πραγματοποιούνται σε 3,5 sec, η τελική θα φτάνει τα 310 km/h ενώ η μετάδοση στον πίσω άξονα θα περνά από κιβώτιο επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη. Στάνταρ θα είναι τα μεταβαλλόμενης απόσβεσης αμορτισέρ, τα κεραμικά δισκόφρενα θα είναι προαιρετικά ενώ η ανάρτηση θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια.

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Η πρώτη ήττα του μνημονίου από τα Ιόνια.


Τα Ιόνια στέλνουν το πρώτο μήνυμα της ήττας του μνημονίου. Όπως ακριβώς ελπίζουμε να ακούμε το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου τα ευχάριστα αποτελέσματα που θα έρχονται απ’ όλη τη χώρα, έτσι και από τώρα, οι «γνήσιες» δημοσκοπήσεις που γίνονται για μη κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, φέρνουν ήδη το ελπιδοφόρο μήνυμα της αποτίναξης του ζυγού του μνημονίου.

Συγκεκριμένα δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν στα Ιόνια νησιά, μια από την εταιρία VPRC για λογαριασμό της Ζακυνθινής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ τση Ζάκυνθος» και μια από....
την εταιρία ΚΑΠΑ  RESEARCH, για λογαριασμό του Κερκυραϊκού τηλεοπτικού σταθμού «CORFU CHANNEL», φέρνουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεριάτο τρίτο με ποσοστά  14,1% και 10,9% αντίστοιχα.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης σπεύδει ασθμαίνοντας ο κ. Παπανδρέου την ερχόμενη Κυριακή στην Κέρκυρα για να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών του μνημονίου.                   ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

εγώ, ο ίππος του καλιγούλα

«Οταν έλεγε ο Παπανδρέου «υπάρχουν τα λεφτά», εννοούσε πού πήγαν τα λεφτά;»

Παρακοιμώμενος Παμπούκης

Είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, ώστε να μας θεωρούν τόσον ηλίθιους;
Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ' το ντεπόζιτο το πετρέλαιο κι αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής
ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ' το αφήσει μισογεμάτο.
Είναι ικανός να σου πει ότι λυπάται που σου κλέβει το πετρέλαιο, αλλά αυτό είναι ένα σκληρό μέτρο που είναι αναγκασμένος να πάρει, για να μη σου κλέψει περισσότερο!
Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Είναι παιχταράς, βγάζει πιστόλια στο τραπέζι, κάνει μπλόφες με λοζέ εφτάρια στους σκασμένους άσσους, φέρνει τις εξάρες ντόρτια, καταλύει το Σύνταγμα, βάζει στη θέση του Μνημόνιο, απολύει εργάτες, προσλαμβάνει συμβούλους
κλέβει λεφτά από γέροντες και τα δίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυνηγάει φορολογούμενους και ξεπλένει φοροφυγάδες -ο άνθρωπος («ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα») δεν παίζεται. Ολα τα
σφάζει (το κόμμα του), όλα τα μαχαιρώνει (τους θεσμούς), ένας πραγματικός «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» που έφερε στο Ελληνικό το μισό Κατάρ, ένας ανελλήνιστος ακόμα και στα αγγλικά του, ένας ρέκτης του οπενγκόβερμεντ στα γυμναστήρια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κι όπου αλλού μπορεί να συναντήσει σπουδαίες προσωπικότητες για να τις κάνει βουλευτές και υπουργούς
ένας άνθρωπος του κόσμου, των ταξιδιών στα οποία διέσυρε τους Ελληνες ως τεμπέληδες και διεκτραγωδούσε για την κατάσταση της χώρας του «στην εντατική», ένας κοσμοπολίτης
που θα μπορούσε να προσφέρει τις «καλές του υπηρεσίες» ακόμα και στον Ερντογάν, όπως έκανε στις διπλωματικές του εξορμήσεις για τη Βοσνία ή την Κροατία κι άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις,
ένας οξυδερκής πολιτικός που ήθελε να πετάξει την Cosco απ' το λιμάνι, αλλά τώρα συνεργάζεται μαζί της (προσπαθώντας ταυτοχρόνως να της φάει τον ΦΠΑ), γενικώς ένας άνθρωπος αρχών -και με τον χωροφύλαξ (Ισραήλ) και με τον αστυφύλαξ (Ισραήλ)...
*****
Και πάνω απ' όλα σοσιαλιστής. Ακόμα και «εις την λαοκρατίαν» πιστεύει, όπως ο αείμνηστος παππούς του Γεώργιος! Ενας πρίγκηπας από σόι, ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ', γνωστός πλέον και ως ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος
ή ο Γιωργάκης ο Λεφτάς (υπάρχουν τα λεφτά, υπάρχουν τα λεφτά) ή Γιωργάκης ο Δόσων, απ' το δίδω, ο Δίδων κι ο ενδίδων, ο άνθρωπος που δίνει πριν καν του ζητήσουν
όπως τότε, όταν προμαχούσε υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Ομως πρέπει να παραδεχθούμε πως όταν ο διάδοχος του ριψάσπιδος Κωστάκη, Γιωργάκης, δεν λέει ψέματα, είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Ετσι έκαμε τον κ. Δρούτσα (πρωτεργάτη του σχεδίου Ανάν) Υπουργό των Εξωτερικών και διά βίου Κατευνασμού, αλλά του φόρεσε καπέλο και τον Αλεξ Ρόντος, μη μείνουν παραπονεμένοι οι Σκοπιανοί και τα πάρουν όλα οι νεο-οθωμανοί.
Μελετημένα πράγματα! Μελετημένα κι ας ομιλούν για προχειρότητες οι αφελείς. Οπως με την κυρία Διαμαντοπούλου να αποδεικνύει ότι αυτό το ρημάδι το κράτος έχει τουλάχιστον μια συνέχεια (στην αποκρατικοποίησή του) έστω στον τομέα της παιδείας.
Οπου την ίδια νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική πλατφόρμα της κυρίας Γιαννάκου σηκώνει τώρα στις πλάτες της σαν άλλος Σίσυφος η κυρία Διαμαντοπούλου, κομίζοντας μάνατζερ, κάρτες διδάκτρων, σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση, έξωση των φοιτητών από κάθε συμμετοχή στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και
πάνω απ' όλα μια λαμπρή ιδέα του Γιωργάκη για συνεργασία πανεπιστημίων-τραπεζών. Η χαρά της Ντόρας, του ΛΑΟΣ
και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που έχει συστρατεύσει ο κ. Παπανδρέου (α ναι! και τον κ. Τατούλη) πίσω από μεγαλοφυείς ιδέες όπως εκείνη του κ. Μπουτάρη, να χορτάσει πορνό τη μεταμεσονύχτια Θεσσαλονίκη - παλαιό όνειρο και της καημένης της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από την εποχή της δολοφονίας του Λαμπράκη, αυτό ονειρευόταν ο προοδευτικός κόσμος: να δώσει τσάμπα τσόντα στον λαό...
Γάτος ο Γιωργάκης, ή μάλλον Γιωργάκης ο Γάτος, όλους στο τσεπάκι! απ' τον κ. Καμίνη ώς τον φον Κωλοτούμπεν Καρατζαφιούρεν. Ακόμα και η στήλη τού βγάζει το καπέλο σε τουλάχιστον ένα πράγμα: στην αγάπη του για τα αδέλφια του. Βήμα δεν κάνει χωρίς τον πριγκηπάδελφο τριτότοκον της Αρχηγομήτορος, Σεβαστοκράτορα Νικολάκη!
Ω Ελλάς, των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων, του Πάγκαλου, του Μνημονίου, των καζίνων, της τσόντας, των τόκων και των στόκων, ω Ελλάς ένθεν κακείθεν του 25ου Μεσημβρινού, πού έδυ σου το κάλλος;...
'Η αλλοιώς: πόσο πάει σήμερα;

Alter. Δεν το αφήνουν να «σκάσει» γιατί θα πάρει μαζί του δύο τράπεζες και πέντε διαφημιστικές.


(Διαβάστε εδώ τι ακριβώς συμβαίνει με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και ποιοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να μην καταρρεύσει ολόκληρη αγορά).

Λοιπόν, πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχετε ακούσει όλοι για τις υποθέσεις των εικονικών τιμολογίων, για τους ελέγχους, για τις αυτοκτονίες εφοριακών κλπ. Αυτά, προς το παρόν, ούτε μας ενδιαφέρουν ούτε και έχουν σχέση με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο κανάλι. Παλιές αμαρτίες και λαμογιές που όταν θα ψάξει κάποιος σοβαρά θα βρει την άκρη. Αν όντως, δηλαδή, υπάρχουν ... πλαστά τιμολόγια ή είναι υπόγειος πόλεμος εναντίον του καναλιού στο Περιστέρι!

Πάμε τώρα στα πραγματικά. Το κανάλι είναι ανοικτό σε δάνεια με 500 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, αν προσθέσετε όλα τα δάνεια του Τύπου (ΔΟΛ, Πήγασος, Λυμπέρης, Κωστόπουλος) δεν φτάνουν το ύψος των δανείων που έχει πάρει το Alter.

Ποιος έχει δώσει αυτά τα δάνεια στο κανάλι και πού πήγαν τα λεφτά; Στη χρηματοδότηση του Alter με αυτά τα ποσά έχουν ανακατευτεί δύο ιδιωτικές τράπεζες πολύ γνωστές και μία κρατική. Τα λεφτά τα έδωσαν απολύτως νόμιμα, γιατί στη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου η αποτίμηση του Alter δικαιολογούσε τέτοιου είδους ομολογιακά δάνεια. Μιλάμε ίσως στη συγκεκριμένη περίπτωση για τη μεγαλύτερη φούσκα στο χώρο των μίντια.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολύ απλά το Alter, εκτός από την άδεια εκπομπής, δεν διαθέτει απολύτως κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Όλα στηρίζονταν στο γεγονός ότι η οικονομία πήγαινε καλά, οι διαφημιστικές «χώνανε» χρήματα και άρα το κανάλι θα μπορούσε να επιβιώσει.

Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στη σημερινή κατάσταση, που δεν υπάρχουν διαφημιζόμενοι, το Alter έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Και πώς αντιμετωπίζει το κανάλι τα προβλήματα ρευστότητας λέτε εσείς; Με δάνεια; Όχι βέβαια. Γιατί κανένας πλέον δεν επενδύει σε μια φούσκα. Άρα, πώς το κανάλι συνεχίζει να πληρώνει μισθούς, ενοίκια κλπ; Με προκαταβολές από διαφημιστικές εταιρείες! Τι είπατε; Δεν το καταλάβατε;

Είναι πολύ απλό. Το κανάλι έχει προεισπράξει 67 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις που ΘΑ παίξουν στο κανάλι την επόμενη σαιζόν. Έχετε καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε; Το κανάλι του Γιαννίκου και του Κουρή χρωστάει 500 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 67 εκατ. ευρώ σε όλη τη διαφημιστική αγορά. Και καλά οι τράπεζες, λεφτά έχουν. Τι θα γίνει όμως αν κάποια τραγική στιγμή το κανάλι βαρέσει φαλιμέντο; Όλες οι διαφημιστικές εταιρείες που του έχουν προκαταβάλει τα 67 εκατ. ευρώ πώς θα καλυφθούν; Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν και οι τραπεζίτες που δάνεισαν στο Alter, αλλά και οι διαφημιστικές που έχουν προκαταβάλει τα ποσά και τις διαφημίσεις της επόμενης σαιζόν.

Και εδώ φίλοι μου παίζεται το εξής γαϊτανάκι: ο Γιαννίκος απειλεί τις τράπεζες και τις διαφημιστικές για extra budget λέγοντάς τους ότι «εάν δεν με χρηματοδοτήσετε, η εταιρεία θα βαρέσει κανόνι». Από την άλλη, τα άλλα συγκροτήματα Τύπου βλέποντας αυτή την κατάσταση, αντιλαμβανόμενοι ότι το Alter τραβάει χρήματα από την αγορά δίχως να τα αξίζει ρίχνουν στην ιδιοκτησία και το κανάλι πισώπλατες μαχαιριές, στέλνοντάς το αργά αλλά σταθερά σε μια πιο γρήγορη χρεοκοπία. Σου λένε ότι αν καταρρεύσει το Alter εύκολα θα πάρουμε τα χρήματα από τις διαφημιστικές του εισροές και θα έχουμε ένα άλλοθι να μειώσουμε μισθούς και budget εκπομπών με την απειλή ότι θα καταρρεύσουμε κι εμείς! Έλα όμως που αν καταρρεύσει το Alter δεν θα υπάρχουν και διαφημιστικές. Αυτό το έχουν καταλάβει οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων Μέσων; Ο μόνος που φαίνεται ότι τα έχει καταλάβει όλα είναι ο Κουρής, ο οποίος έφτιαξε καβάτζα κανάλι, το Kontra για να αντιμετωπίσει το χαμό.

Και τώρα θέλω την προσοχή σας για μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Διαβάστε για να είστε τουλάχιστον ενημερωμένοι.

1. Το Alter για να βαρέσει κανόνι είναι λίγο δύσκολο, διότι αν συμβεί αυτό θα καταρρεύσουν δύο ιδιωτικές τράπεζες και πέντε διαφημιστικές. Είναι σαν να έχουν βάλει τοξικά μέσα στους οργανισμούς τους όσοι μέχρι τώρα έχουν συναλλαχθεί με το συγκεκριμένο Μέσο. Οι ίδιοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να το αφήσουν να καταρρεύσει.

2. Μέχρι πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Μέχρι να μπορέσει ο Γιαννίκος να εξισορροπήσει την ιστορία και να κάνει διακανονισμό με τράπεζες και διαφημιστικές. Το ερώτημα είναι ο επιχειρηματίας αυτός θέλει κάτι τέτοιο. Οι γνωρίζοντες λένε ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με ακραίο κυνισμό («δεν με χρηματοδοτείτε; Κλείνω και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας). Μάλλον θα πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που πραγματικά να θέλει να δώσει τη μάχη για τη σωτηρία του Alter.

3.Τι θα γίνει εάν καταρρεύσει ο σταθμός; 550 άνθρωποι από τη μία στιγμή στην άλλη θα μείνουν στην ανεργία, 5 διαφημιστικές θα κλείσουν και 2000 άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους. 2 ιδιωτικές τράπεζες θα ταρακουνηθούν και σίγουρα θα παρουσιάσουν τεράστιες ζημιές. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο που θα συμπαρασύρει σαν ντόμινο τον ΔΟΛ, τον Λυμπέρη και την Ιμάκο. Παρακαλάτε να μην συμβεί.

4.Ποια είναι η λύση που επεξεργάζονται; Υπαγωγή στο άρθρο 99. Ίσως να είναι η λύση για να μπορέσουν κάπως τα πράγματα να έρθουν σε ισορροπία. Λέμε τώρα, γιατί για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες και οι πιστωτές τους.
5.Ποιες είναι οι διαφημιστικές που έχουν δώσει προκαταβολές στο Alter; Bold 20 εκατ. ευρώ, Upset 9 εκατ ευρώ, Spot Thompson 11 εκατ. ευρώ, Ashley 2 εκατ. ευρώ, DDB 6 εκατ. ευρώ! Παρατήρηση: το ότι το Alter έχει πάρει 67 εκατ. ευρώ από μελλοντικές διαφημίσεις που θα παιχτούν στο κανάλι είναι απολύτως νόμιμο και θεμιτό. Συμβαίνει σε πολλές εκδοτικές εταιρείες και έχει να κάνει σε πολλές περιπτώσεις και με τις επιστροφές. Απλά θα έπρεπε να φροντίσουν οι συγκεκριμένες διαφημιστικές εταιρείες να εξασφαλίσουν ότι πρώτον οι διαφημίσεις θα παιχτούν και δεύτερον ότι το κανάλι θα μπορεί να εκπέμπει και στο μέλλον.

Τώρα θα μου πείτε, ποιος περίμενε τέτοιες εξελίξεις. Ρε αδέλφια, με 500 εκατ. ευρώ δάνειο που πάτε και εσείς!!!                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:sarotiko.blogspot.com

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:Κάτω η Ελλάς των ΨΗΦΩΝ, των ΜΙΣΘΩΝ, των ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΩΝ, των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ





Αυτή είναι η τωρινή Ελλάς, Καταχρεωκοπημένη Πνευματικώς από την πρώτην ημέραν. Καταχρεωκοπημένη Πραγματικώς. Με Κράτος γνήσιον, ληστρικότατον, Τσουλήν.
Στρυφογυρίζουσα αδιεξόδως εις τα ίδια καμώματα και τα ίδια ψεύματα, των πρώτων ημερών της ελευθερίας της, τα οποία εβαρύνθησαν και οι πέτρες αδυνατούσα να σταθή εις τα πόδια της, αδυνατούσα να δημιουργήση το παραμικρόν Εθνικόν, ναρκώνουσα και καταπνίγουσα την Τιτάνειον δύναμιν του Ελληνικού Ατόμου, καταδολοφονούσα και καταατιμάζουσα , καθ’ όλα τα σημεία του Ελληνισμού, επί ένα ήδη αιώνα, με τους Προξένους της, καταληστεύουσα αυτόν, δένουσα τα χέρια του και κρατούσα σφικτά αυτόν, εις τα πανταχόθεν ραπίσματα χάριν της, ενώ Αυτή στουπί εις το Βουλευτικόν της μεθύσι, κυλίεται εις το Παραδείσειον περιβόλι της, κατατρωγομένη από την εσωτάτην της λέπραν, την Αμάθειαν, την Ανηθικότητα και τον χυδαιότατον Εγωϊσμόν, θεόστραβη προ του Έργου το οποίον ανέλαβε να εκτελέση, αναίσθητος προ των κακών και των χαμών, που προξενεί εις την φυλήν και εις εαυτήν, με πρόσωπον φουσκολωβιασμένων και εγκέφαλον παράλυτον, ολόκληρον καρκίνον, μεταδίδοντα σπασμωδικάς, τρελλάς κινήσεις εις το σώμαν του Ελληνισμού. Αυτή είναι η τωρινή Ελλάς.
Η Ελλάς των Κλεφτών- Ηρώων. Των κλεφτών- Κουτσούρων. Και η Ελλάς των Παιδιών αυτών- αντί υψηλών Αριστοκρατών φορτωμένων με την Πατρικήν Δόξαν του πυρός και την ιδίαν Δόξαν Πνεύματος και Ευγενείας- Τραμπουκογαλάντιδων και τέλος των απογόνων αυτών και των διαδόχων του Συστημάτων των, Κλεφτών του ’97, Κλεφτών Εκφυλισμένων, Κλεφτών Ανήθικων, Κλεφτών Γραμματοστραβών και Γραμματολεπρών, Κλεφτών ΜΠΟΥΦΩΝ και τρισχειρότερον και συνολικότερον, όλων, η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

* ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1869-1910). Απόσπασμα από το έργο ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ, ΝΕΟΝ ΠΝΕΥΜΑ (Εκδόσεις ΡΟΕΣ)

statesmen.gr                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:e-parembasis.blogspot.com

Είναι αξιολύπητοι.

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Παρακολουθώντας κάποιος τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και των κομμάτων χωρίς να έχει σπουδάσει ψυχολογία αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αυτά που λένε ή αυτά που τους έγραψαν για να  πουν δεν τα πιστεύουν.
Κοιτώντας τους στα μάτια και παρακολουθώντας τις εκφράσεις στα πρόσωπά τους
διαπιστώνεται ότι απλώς παπαγαλίζουν φράσεις και προτάσεις πάντοτε στερεότυπες χωρίς το πάθος και την ένταση του ομιλητή ο οποίος κατέχει ένα θέμα και το πιστεύει.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς όταν προσπαθούν να πείσουν τα ακροατήριά τους για τα μεγαλόπνοα σχέδια και όνειρα των αρχηγών τους.
Πρέπει το «πόπολο» να πεισθεί για την ικανότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης των κομμάτων τους και ιδιαίτερα του εκάστοτε αρχηγού.
Αξιολύπητα ανθρωπάκια δουλικά των αρχηγών τους αγκιστρωμένα στις «καρέκλες» τους διακατέχονται απ’ αυτό που ονομάζουν κομματικό πατριωτισμό μια ανύπαρκτη έννοια υποκατάστατο της δουλοπρέπειας.
Δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς διαθέτουν βαρύγδουπους πανεπιστημιακούς και επιστημονικούς τίτλους.
Δέχονται τον εξευτελισμό και τα σαρκαστικά σχόλια των πολιτών για την κατάντια τους αρκεί να διατηρηθούν σε κάποια θέση στο εξουσιαστικό στερέωμα.
Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι μόνο έτσι εξηγείται αυτή τους η συμπεριφορά.
Για την αρρώστια που λέγεται «πάθος για εξουσία» δεν υπάρχει γιατρειά.
Η από πολλούς πιθανολογούμενη χρήση της εξουσίας τους για αποκόμιση πλούτου ίσως αποτελεί μια δεύτερη εξήγηση για την καραγκιοζίστικη και καταδικαστέα συμπεριφορά τους. Ούτε αυτό διορθώνεται.
Η αξιοπρέπεια δυστυχώς σήμερα κρατιέται μόνο από φτωχούς και ταπεινούς πολίτες και λίγους πολύ λίγους διανοούμενους.
Την εμμονή των απλών πολιτών στη διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους την πληρώνουν με αποκλεισμό απ’ τα κόμματα, με το να τους ονομάζουν γραφικούς και κορόιδα, με το να μένουν άνεργοι, με το να είναι σ’ όλη τους τη ζωή άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου.
Αυτοί οι αξιοπρεπείς πολίτες κρατούν την Ελλάδα και τις ανθρώπινες αξίες ψηλά και απ’ αυτούς τους αξιοπρεπείς πολίτες περιμένουμε να κινηθούν για να δώσουν ένα τέλος στην κομματοκρατία, την οικογενειοκρατία, τη φαυλότητα, τη σημερινή σαπίλα ανοίγοντας τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ηγεσία των μορφωμένων και σπουδασμένων δυστυχώς μας πρόδωσε, το χρήμα και η εξουσία έχει διαφθείρει τους πάντες. Οι λίγοι αγνοί και καθαροί δεν θ’ αργήσουν να βγουν στην πολιτική σκηνή και με την συμπαράσταση του λαού θα καθαρίσουν την «κόπρο του Αυγεία». «Ο καιρός γαρ εγγύς»   ΠΗΓΗ:ideopigi.blogspot.com

Και τώρα κωλο-έλληνα, χέσε ψηλά κι' ...αγνάντευε.!

Πίστεψες αγαπητέ φίλε ότι ο αμερικανοτραφής "πρωθυπουργός" - ανδρείκελο του ΔΝΤ mr. Papandreou, θα έλυνε όλα τα προβλήματά σου, μόλις άκουσες προεκλογικά με τα σπαστά ελληνικά του ότι "λεφτά υπάρχουν"; 
Αν το πίστεψες θα πρέπει προκαταβολικά να με συγχωρέσεις διότι θα σε αποκαλέσω "βλάκα". Κι' αν είσαι τόσο "ευαίσθητος" και θίγεσαι από τον χαρακτηρισμό, έχω να σου πω πως δεν εννοώ εσένα, αλλά τον ...διπλανό μου.
Αποτελεί "κατάντια" για τον τόπο το γεγονός ότι ένας ολόκληρος Ελληνικός λαός να έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο τρίτο και πιο ηλίθιο μέλος της Παπανδρεϊκής δυναστείας.
Σου δόθηκε η ευκαιρία κωλο-έλληνα να απαντήσεις στο πολιτικό έκτρωμα, όταν προεκλογικά σου έριχνε κατάμουτρα την γελοία ερώτηση για το "πού πήγαν τα λεφτά".
Εσύ ρε κωλο-έλληνα δεν θυμήθηκες που πήγαν;
Δεν θυμήθηκες λ.χ. τα δωράκια των 500.000.000 δραχμών στους Μαυράκηδες;
Δεν θυμήθηκες της Αγράμπελης το ...κάγκελο;
Δεν θυμήθηκες τους Λουβαραίους με τίγκα από τούβλα τις κούτες των πάμπερς;
Δεν θυμήθηκες τα ...χαρτιζιλίκια των 2.000.000 δολλαρίων του πατρός προς τους υιούς Κουτσόγιωργα;
Μήπως περιμένεις να σου παραθέσω τις απίθανες σπατάλες των πράσινων κομματόσκυλων υπό μορφήν ...shopping list;
Ω αφελή Έλληνα.! Δεν θα μπορέσω.! Πάει πολύ πίσω η πράσινη αλητεία. Πάει στην εποχή του ...Ανδρεϊσμού, ο οποίος αρχικά με ακάλυπτες επιταγές και στη συνέχεια με δανεικά, ως λαοπλάνος πολιτικάντης, έδωσε την εντύπωση στον χαϊβανοέλληνα ότι ως λαός ... ευημερούμε.!
Βεβαίως την σκληρή πραγματικότητα την γνώριζαν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, πλην εκείνων που ελέω Pasok- εν μια νυκτί - κοιμήθηκαν ...σκατατζήδες και ξυπνήσαν ...άρχοντες.!
Και ανώτατοι ενίοτε...
Δεν πρόκειται βεβαίως περί φθινοπωρινής "Ανδρεϊκής" τυμβωρυχίας, αλλά θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα πω, ας μην τον συγχωρέσει ο Θεός.!
Κλείνω με το μεσαίο μέλος της Παπανδρεϊκής δυναστείας, και επανέρχομαι στο τρίτο και ...μακρύτερο.
Η εκλογή του προ ενός έτους στην εξουσία, υπήρξε αποτέλεσμα... ανορθοδόξου εκλογικής διαδικασίας αφού είχαν προηγηθεί οι από μέρους του δεινές απειλές πεζοδρομιακής εκτροπής και δημιουργίας ασφυκτικών συνθηκών εις βάρος της κυβερνήσεως, στις οποίες τότε υπέκυψε η Ν.Δ.... Ομοίως, διότι ο σημερινός πρωθυπουργός, προκειμένου να ..επισπεύσει την πτώση της Ν.Δ. και να διασφαλίσει την δική του νίκη, είχε καλλιεργήσει ...αίσιες προσδοκίες στην συνείδηση του ελληνικού λαού που δεν είχαν φυσικά καμιά σχέση με την πραγματικότητα...
Προς τούτο είχε επίσης πλήξει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό καταλογίζοντας εις βάρος της τότε κυβερνήσεως πολύ περισσότερα απ' όσα τις αναλογούσαν...
Λούζεται λοιπόν μοιραία ο κ. Παπανδρέου ένα χρόνο τώρα τις ολέθριες συνέπειες της ανορθόδοξης τακτικής του για να ανέλθει στην εξουσία, παραβιάζοντας ακόμη και τον εκλογικό κύκλο της τετραετίας εκάστου κυβερνήσεως.
Εάν όλα αυτά δεν είχαν συμβεί, μπορεί η χώρα να μην κατέληγε σιδηροδέσμια στο Δ.Ν.Τ. με όσα αυτό συνεπάγεται για το φρικτό έτος που διανύσαμε και όσα δυστυχώς έπονται...
Και που 'σαι κωλο-έλληνα.! Στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να ξανα-δείξεις την ..."πίστη" σου σ' αυτούς που σήμερα σε πηδάνε καλύτερα.
Ντογρού λοιπόν.
Π.Ν.                                                                                                                       ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Αιδώς Αργείοι! (σχετικά με τα σχολικά βιβλία στη Β. Ήπειρο)

Στην εφημερίδα « Το Παρόν της Κυριακής» 3 Οκτωβρίου 2010 δημοσιεύτηκε η είδηση, ότι το Υπουργείο Παιδείας διά της κυρίας Δραγώνα, προτίθεται να αντικαταστήσει τα σχολικά εγχειρίδια των ελληνοπαίδων της Βορείου Ηπείρου με εκείνα που συνεγράφησαν για τους μουσουλμάνους της Θράκης, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται περί «εθνικιστικών» βιβλίων που πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα «διαπολιτισμικής » εμπνεύσεως.
 Εάν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε πρόκειται περί σοβαρότατου ολισθήματος του Υπουργείου, που θα καταστήσει ομήρους του Έλληνες μαθητές της Βορείου Ηπείρου ανάμεσα στα εγχειρίδια του αλβανικού κράτους τα οποία, παραχαράσσοντας την ιστορία, καλλιεργούν τον ανθελληνισμό και τη μισαλλοδοξία και στα υπό έκδοση «ελληνικά» βιβλία, που θα αποχρωματίζουν την εθνική συνείδηση των Βορειοηπειρωτών μαθητών.
 Η κυρία Δραγώνα είναι μία μετακλητή υπάλληλος με ημερομηνία λήξεως. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός όμως, παραμένει αμετάθετος επί αιώνες στις πατρογονικές εστίες και εκεί θα παραμείνει μέχρι την τελική νίκη, δικαιούμενος Ελληνική εκπαίδευση, χωρίς ανεπίτρεπτους συμψηφισμούς και αντεθνικούς πειραματισμούς.
  Το αίμα του Αριστοτέλη Γκούμα, που τον σκότωσαν γιατί μιλούσε ελληνικά είναι ακόμα πολύ νωπό…
  Αιδώς Αργείοι!
  ΣΦΕΒΑ                                                                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.sfeva.gr