ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ

Επειδή αγαπητέ πράσινε λαγέ πήρες πέρσι ένα πρωτάθλημα σικέ δεν σημαίνει ότι είσαι μεγάλη ομάδα. Πήγε να σου ανοίξει τα μάτια η Σάλτζμπουρκ τον Αύγουστο αλλά κατάφεραν και πάλι οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι να σε κοιμήσουν. Το έργο επαναλήφθηκε και σήμερα. Να χάνεις 3-0 στο ημίχρονο και να σε παίζω για πλάκα στο υπόλοιπο παιχνίδι, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην κερκίδα ήταν μεγάλη απόλαυση. Μεγαλύτερη απόλαυση να σε βλέπω να φεύγεις από το γήπεδο από το ημίχρονο με σκυμμένο το κεφάλι. Απόλαυση που εσύ δεν θα ζήσεις ποτέ. Το συνήθισες και το αντέχεις όμως. Για τον ρουφιάνο που έκαψε την Ελληνική σημαία στο βόρειο κοτέτσι δεν θα πούμε τίποτα. Μας κάλυψε ο Χιώτης. "Το να ακους να βρίζουν τη μάνα σου και τη γυναίκα σου στο γήπεδο, είναι πράγμα που γίνεται παντού στα γήπεδα. Το να βρίζουν το Έθνος να καίνε Ελληνική σημαία σε Ελληνικό έδαφος είναι φρικιαστικό". Ακούς πράσινε ακελικέ λαγουδίνο; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ. Αν δεν γουστάρεις, τα καρότα σου και δρόμο. Η Τουρκία είναι κοντά αν θες να βρεις κι άλλους ανθέλληνες, σκουλήκι.

Πρέπει πάντως όμως να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους παίχτες και τον προπονητή γιατί χωρίς αυτούς η ταπείνωση της κυβερνητικής ομάδας δεν θα πετυχαινόταν. Δεν θα ξεχωρίσουμε ποιος ήταν ο κορυφαίος γιατί απόψε όλοι έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους για να επιτευχθεί η μεγαλειώδης αυτή νίκη. Έπιασαν τόπο φαίνεται οι συστάσεις μετά την ισοπαλία με την Πάφο. Κατέβηκαν στο γήπεδο παλληκάρια, όπως τους θέλαμε. Ψυχωμένοι, μανιώδεις με πάθος και δύναμη, έκαναν το κρατικό παράρτημα να δείχνει αυτό που είναι. Μια μικρομεσαία ομάδα. Με δυο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο εκτός έδρας παιγνίδι με την ΑΕΠ, ξεκίνησε τον αγώνα ο Γιοβάνοβιτς. Χαραλαμπίδης και Πίντο (πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα) αντικατέστησαν τους Σολωμού και Μαντούκα. Ο Ιβάν παρέταξε την ομάδα, με το αγαπημένο του σύστημα 4-5-1 το οποίο μετατρεπόταν σε 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χιώτης, ενώ την τετράδα της άμυνας συμπλήρωναν (αριστερά προς δεξιά) Μποαβεντούρα, Κόντης, Ζόρζε και Πουρσαϊτίδης. Κινητήριοι μοχλοί ήταν οι Πίντο με τον Μοράις, ενώ την τριάδα μπροστά τους και πίσω από τον προωθημένο Άιλτον πλαισιωνόταν από τους Τρισκόφσκι, Χαρλαμπίδη και Μαρσίνιο. Ο Σολάρι έμεινε εκτός 11άδας και ευελπιστούμε ότι αυτό θα κάνει καλό, τόσο στον ίδιο όσο και σε κάποιους άλλους παίχτες που θα ξεκινήσουν να την βλέπουν βεντέτες και αναντικατάστατοι.

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο είχαν οι παίκτες μαςι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να «κλέβει» την ταυτότητα του ομολόγου του. Οι παίκτες μας ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά σκόραραν από το 5ο λεπτό με τον Μποαβεντούρα, γέρνοντας την ψυχολογική πλάστιγγα προς το μέρος μας. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη δυτική και νότια κερκίδα, ο Πίντο (8’) με κοντινή προβολή έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του και παράλληλα αποσύνδεσε πλήρως τον αντίπαλο από το παιγνίδι. Ο Τάκης Λεμονής «άγαλμα» στον πάγκο προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ, αλλά μάταια. Έβλεπε τον ΑΠΟΕΛ να κάνει ότι θέλει, και την νευρική Ομόνοια να ψάχνεται.
Οι παίκτες μας, εντωμεταξύ το βιολί τους και επιζητούσαν μανιωδώς το 3ο τέρμα. Στο 27ο λεπτό μια εκπληκτική συνεργασία έλαβε χώρα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, την οποία θα ζήλευαν και οι κορυφαίες ομάδες. Χαραλαμπίδης, Μαρσίνιο, Άιλτον, έκρυψαν την μπάλα, με τελικό αποδέκτη τον Βραζιλιάνο φορ που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στον ΑΠΟΕΛ. Η εικόνα του παιγνιδιού μέχρι την ολοκλήρωση του 45λεπτού δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η εικόνα το Β ημιχρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί με μια πρόταση. Τους παίζαμε για πλάκα. Οι παίκτες μας έκαναν συντήριση δυνάμεων αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο σε ορισμένα διαστήματα ενώ οι χόχοι έτρεχαν αλλά δεν μπορούσαν να αποφύγουν το μοιραίο.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Έναρξη του αγώνα

4' Κίτρινη κάρτα στον Αλωνεύτη

5' Φάουλ του Χαραλαμπίδη, ο Μποαβεντούρα μόνος ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας της Ομόνοιας έσειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ομόνοιας κάνοντας το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ

6' Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Κωνσταντίνου να σουτάρει εντός περιοχής ψηλά αόυτ

9' 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ με τον Πίντο να εκμεταλλεύετε λάθος του Ντάβιντσον και να σκοράρει (από ότι φάνηκε στη επαναληπτική προβολή ο Πίντο κατέβασε την μπάλα με το χέρι προτού την στείλει στα δίκτυα)

10' Κίτρινη στον Γιωργαλλίδη για διαμαρτυρία

18' Κόρνερ του Χαραλαμπίδη κεφαλιά του Τρισκόφσκι ο Κωνσταντίνου έδιωξε πάνω στην γραμμή του τέρματος

26' Κίτρινη κάρτα στον Λεάντρο

28' 3-0 για τον ΑΠΟΕΛ μετά απο εξαιρετική συνδυασμό των ποδοσφαιριστών η μπάλα κατέληξε στον Αιλτόν που από κοντά την έστειλε στα δίκτυα του Γιωργαλλίδη

33' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ με τον Γκριντσάροφ να παίρνει τη θέση του Ζόρζε

38' Κίτρινη στον Μποουθόν

44' Κίτρινη κάρτα στον Ηλία Χαραλάμπους

45+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου

46' O Λούα Λούα στην θέση του Αλωνεύτη

47' Οι χόχοι ρίχνουν στον αγωνιστικό χώρο φωτοβολίδες με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να διακόψει το παιχνίδι και να αποσυρθεί μαζί με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια

65' Το παιχνίδι επαναρχίζει με τον διαιτητή να τονίζει ότι εαν επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι

67' Κίτρινη στον Εφραίμ για διαμαρτυρία

74' Σουτ του Κασέκε μπλοκάρει ο Χιώτης σταθερά

75' Κίτρινη στον Πουρσαιτίδη

76' Κίτρινη κάρτα σε Κασέκε και Αίλτον

79' Σέντρα του Λούα Λούα κεφαλιά του Κωνσταντίνου ο Χιώτης μπλόκαρε

80' Ο Ρουέδα στη θέση του Κασέκε

85' Κόρνερ του Ρουέδα κεφαλιά του Κωνσταντίνου από πλεονεκτική θέση η μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χιώτη

86' Δυνατό σουτ του Ρουέδα, ο Χιώτης σταθερά

21 λεπτά καθυστερήσεων υπέδειξε ο διαιτητής του αγώνα εξαιτίας της μεγάλης διακοπής

93' Ο Μιχαήλ περνά στη θέση του Μαρσίνιο

97' Σουτ του Κωνσταντίνου ο Χιώτης σε κόρνερ

99' Ο Αβραάμ περνά στη θέση του Εφραίμ

103' Ο Μαντούκα στη θέση του Χαραλαμπίδη

107' Κίτρινη στον Μοράις

Τέλος του αγώνα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, Αΐλτον Αλμέιδα, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας:
"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την ομάδα μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, αλλά και γιατί σκόραρα. Δουλεία μου είναι να βάζω γκολ και σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα ένα όμορφο γκολ, προερχόμενο από ωραίο συνδυασμό. Κερδίσαμε δίκαια και πλέον βλέπουμε τη συνέχεια".

Με τη σειρά του, ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι η ομάδα του είναι... φτιαγμένη για μεγάλα παιχνίδια:
"Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κυρίαρχοι. Θέλαμε πολύ τη νίκη και το δείξαμε. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια, ήταν μια τονωτική νίκη, η οποία μας κρατά ψηλά. Είναι τρεις βαθμοί όμως μόνο και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να συνεχίσουμε να... κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα έμαθε να ζει μέσα από τα προβλήματά της και είναι... φτιαγμένη για μεγάλα παιχνίδια".

Ένας άλλος παίκτης που ξεχώρισε, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, τόνισε ότι όλα τα αποτελέσματα σ' ένα ντέρμπι είναι πιθανά:
"Το να κερδίσεις ένα ντέρμπι με 3-0 είναι το ίδιο πιθανό με το να χάσεις με 3-0. Παίξαμε πολύ καλά και το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς".

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ., Τάκης Αντωνίου, χαρακτήρισε εξαιρετική την εμφάνιση της ομάδας του:
"Πάντα σ' ένα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας έχεις να κερδίσεις και να χάσεις. Σήμερα η ομάδα μας ήταν εξαιρετική, είχε όλους τους παίκτες σε καλή βραδιά, πέτυχε τρία ωραία τέρματα, ενώ μετά το 3-0 και τη μεγάλη διακοπή πιστεύω ότι καταφέραμενα τελειώσουμε εύκολα τον αγώνα. Μια νίκη σε βάρος της Ομόνοιας δημιουργεί κλίμα ευφορίας και ευελπιστούμε να κρατηθούμε σε ψηλά επίπεδα ενόψει συνέχειας".

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ομόνοια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
"Το ΑΠΟΕΛ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Αυτό μας βοήθησε πολύ για τη συνέχεια. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ επιθετικοί και επιβλητικοί, ενώ για το δεύτερο δεν μπορώ να πω κάτι. Βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση των ποδοσφαιριστών, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι έγινε. Είναι μια σημαντική νίκη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως την περασμένη βδομάδα εμείς ήμασταν σε δύσκολη φάση".


Φανερά απογοητευμένος ήταν ο προπονητής της Ομόνοιας, Τάκης Λεμονής, μετά και την ήττα της ομάδας του στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, χωρίς να θελήσει να πει πολλά στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τους "γαλαζοκίτρινους":
"Απολογούμαστε στον κόσμο... Όταν το ΑΠΟΕΛ πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 8΄ ήταν δύσκολο... Συγχαρητήρια στο ΑΠΟΕΛ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και τιμής. Ο προπονητής οφείλει να παίρνει την ευθύνη και στα καλά, πόσο μάλιστα μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν θέλω να πω περισσότερα πράγματα γι' αυτό το παιχνίδι".

Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Θεόδωρος Καυκαρίδης που τόνισε ότι η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν καθαρή.
«Συγχαρητήρια στο ΑΠΟΕΛ, μας κέρδισε καθαρά. Το κλίμα είναι τέτοιο. Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν καθαρή. Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο. Υπήρχε χέρι στο δεύτερο γκολ, όμως δεν είναι δικαιολογία αυτό» ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομόνοιας που σχολίασε και τα όσα έγιναν με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. «Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα βλέπουμε στο γήπεδο».
ΠΗΓΗ:www.apoellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: