ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

K.Παπαδόπουλος: "Περήφανος γι' αυτό που έκανα" ...


Έχει τη σημαία πάνω από τη μάνα του
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 29 χρόνων, γυμναστής: «Μετά που με συνέλαβε η Αστυνομία την Κυριακή για παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, πέρασα τη νύχτα της Κυριακής στο κρατητήριο του αστυνομικού σταθμού Λυκαβηττού, λες και ήμουν εγκληματίας και έκανα τη χειρότερη πράξη. Όμως δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έκανα. Μόλις αντίκρισα το εθνικό μου σύμβολο, την ελληνική σημαία να καίγεται, ενστικτωδώς, χωρίς καν να το σκεφτώ, μπήκα στο γήπεδο προς την κατεύθυνση της βόρειας κερκίδας των φανατικών οπαδών της Ομόνοιας. Βέβαια δεν μπορούσα να μπω στην κερκίδα της Ομόνοιας με 4 χιλιάδες οπαδούς, που το μόνο που θα πετύχαινα ήταν να μου επιτεθούν εμένα. Απλώς έκανα μια κίνηση διαμαρτυρίας, δεν το σχεδίασα. Ξέρω ότι το άτομο που έκαψε την ελληνική σημαία δεν το έκανε αυτόβουλα· συνήθως προβαίνει σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς μετά που κάποιοι τον πληρώνουν.
»Όλα αυτά που γίνονται στο δικαστήριο είναι για τα μάτια του κόσμου. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανα, αν δεν το έκανα θα τα είχα με τον εαυτό μου. Δηλαδή αν έβλεπα να καίνε την ελληνική σημαία, το εθνικό μου σύμβολο, και δεν αντιδρούσα, δεν θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Για τα προκλητικά και υβριστικά πανό που ξεδιπλώνουν στην κερκίδα τους οι οπαδοί της Ομόνοιας, δεν τιμώρησε ποτέ κανένας, ούτε η ΚΟΠ ούτε η Αστυνομία, το συγκεκριμένο σωματείο. Πιστεύω ότι για το κάψιμο της σημαίας, ο ΑΠΟΕΛ αλλά και η Ομόνοια δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια καταδίκης της πράξης. Έγιναν και στο παρελθόν τέτοιες αισχρότητες και δεν τιμωρήθηκε κανένας και γι’ αυτό συνεχίζονται».
Ανδρέας Παπαδόπουλος, γυμναστής, πατέρας Κωνσταντίνου:
«Ο γιος μου κατηγορείται για την είσοδό του στο γήπεδο σε μια στιγμή συναισθηματικής φόρτισης, βλέποντας το εθνικό του σύμβολο να καίγεται. Ξέρω ότι την ελληνική σημαία την έχει πάνω και από τη μάνα του. Γνωρίζω ότι το επίσημο ΑΠΟΕΛ έκανε αρκετά για να υπερασπίσει την πράξη του Κωνσταντίνου, αλλά περιμένουμε πολύ περισσότερα, αφού το ΑΠΟΕΛ πίνει νερό στο όνομα της ελληνικής σημαίας».
«Δεν είχε καμιά επιθετικότητα»
Μιχάλης Σταματάρης, δικηγόρος του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου: «Ο Κωνσταντίνος προέβη σε μια συναισθηματική αντίδραση της στιγμής, όταν μπήκε στο χώρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο της σημαίας. Όμως η πράξη του δεν είχε καμιά επιθετικότητα και δεν μπορούσε καν να πλησιάσει στο χώρο όπου καιγόταν η σημαία. Του είπαν οι αστυνομικοί να τους ακολουθήσει και τους ακολούθησε. Η όλη συμπεριφορά του έδειχνε ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία αντίδραση».
-Η είσοδος στο γήπεδο είναι παράνομη;
-Ναι, αλλά η κάθε παρανομία στηρίζεται στα γεγονότα. Ένα αδίκημα μπορεί να προβλέπει πέντε χρόνια φυλακή και το δικαστήριο να μην καταδικάσει σε φυλάκιση το δράστη. Εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα πάνω στα οποία θα βασιστείς για να επιβάλεις μια ποινή.
Η δικηγορική μου γραμμή είναι η μη παραδοχή, διότι το να εισέλθεις στον αγωνιστικό χώρο, δεν σημαίνει ότι διαπράττεις και αδίκημα. Για να διαπράξεις αδίκημα μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να έχεις πρόθεση, έχουν σημασία οι προθέσεις σου. Θέλω λοιπόν να δω τις καταθέσεις των μαρτύρων της Αστυνομίας, τη μαρτυρία και του ιδίου».                                                                       ΠΗΓΗ:www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: