ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στον δρόμο του αίσχους για την συγκυβέρνηση της απόλυτης συγκάλυψης...



  • Το ΠαΣοΚ δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει, η ΝΔ δεν θέλει, κι έτσι η συγκυβέρνηση των δύο γίνεται ελκυστική για τις δύο ηγεσίες
Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνάντηση των “αρχηγών” των πολιτικών κομμάτων. (Η λέξη βέβαια “αρχηγός” είναι τουλάχιστον όνειδος προκειμένου περί “δημοκρατίας”, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).
Θεωρητικά θα βρεθούν για να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση και την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου. Στην ουσία, η μια πλευρά, το ΠαΣοΚ, θα ρίξει στο τραπέζι το δέλεαρ της συμμετοχής στην εξουσία, προς την άλλη πλευρά, τη ΝΔ. Κανονικό προξενιό.
Το ΠαΣοΚ σε λίγο δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Η λαϊκή αντίδραση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, τα μέτρα δεν βγαίνουν και δεν οδηγάνε πουθενά, αντίθετα έχουνε στραγγίσει την αγορά και έχουν ρίξει 2 με 3 εκατομμύρια συνέλληνες στην απαξίωση, την κατάθλιψη και την οργή. Και σε λίγο, αν συνεχίσει η έλλειψη μετρητών από την πιάτσα, στην πείνα. Η έκρηξη φαίνεται κοντά. Και μπορεί να είναι και ανεξέλεγκτη, ανάλογα και με την απελπισία.
Η ΝΔ δεν θέλει να κυβερνήσει. Το είπε, το ξαναείπε, το καταλάβαμε. Δεν είναι μόνο ότι το ΠαΣοΚ εξυπηρετεί σαφώς καλύτερα τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, που και τα δύο κόμματα εξυπηρετούν, και άρα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά. Είναι και ότι το σύστημα προσπαθεί να κρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις του “άφθαρτες”, ώστε όταν θα ρθει η ώρα να διαλέξει ο λαός στις εκλογές, να έχει ως εναλλακτική να προτείνει την “αντι-μνημονιακή” ΝΔ που θα “τιμήσει την υπογραφή του κράτους”.
Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική λύση της “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”, αν τα πράματα παραστραβώσουν και ο λαός δεν συγκρατιέται με τίποτε (πάντα υπάρχει εννοείται και η λύση του στρατιωτικού νόμου ή κάποιου συνταγματάρχη που δεν κρατιέται να μας σώσει και να εκπληρώσει έτσι και το εφηβικό του όνειρο “να κυβερνήσει την ελλάδα”, που τόχει και το ονειρεύτεται “από τη σχολή”) . Εχουν ήδη κάτι επιλογές από σερ και διάφορους άλλους μυστήριους γέροντες που μαγειρεύουν αυτή την περίοδο, ώστε να τους προικίσουν και με λαϊκό έρεισμα.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός και η οικονομική κατάσταση στομώνει και ο λαός στυλώνει τα ποδάρια, τόσο πιο ελκυστική γίνεται, για τις ηγεσίες των κομμάτων, μια άλλη λύση: της συγκυβέρνησης ΠαΣοΚ-ΝΔ. Αν δώσει φυσικά και την έγκρισή της η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία που είναι και ο πραγματικός ιδιοκτήτης της γλυκυτάτης μας πατρίδας, από συστάσεως ελληνικού κράτους. Και πιο πριν.
Αυτή η λύση της συγκυβέρνησης είναι η πιο ελκυστική για όλους.
Για το ΠαΣοΚ, διότι θα συνεχίσει να είναι στην εξουσία. Πράγμα ζωτικό για τα μεγαλοστελέχη του ΠαΣοΚ, που άλλα έχουν πάρει πρωτάθλημα στη διαφθορά, άλλα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς κόκκινα χαλιά, χαιρετούρες, παχυλές αμοιβές και κυβερνητικές πτήσεις και γενικώς όλοι τους θα προτιμούσαν να μείνουν ακόμη μια βδομάδα στα γραφεία τους κιας τσακιζόταν ο τόπος στον γκρεμό. Τη μάνα τους μπορούν να την αποχωριστούνε. Την εξουσία όχι.
Για τη ΝΔ είναι ελκυστική λύση για τους ίδιους λόγους πάνω κάτω. Επιπλέον η απομάκρυνση από την εξουσία είναι αφόρητη για ορισμένους, σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας. Ακόμη η προοπτική της συμμετοχής στην εξουσία, είναι ελκυστική και ως πολιτική τακτική, διότι θα συσπειρώσει τα στελέχια που τώρα λοξοκοιτάνε προς άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και θα παγιώσει την δύναμη του αρχηγού εσωκομματικά. Οταν ένας αρχηγός έχει να μοιράσει κυβερνητικές καρέκλες, τότε είναι στην πιο κορυφαία του στιγμή από άποψη εξουσίας στους από κάτω του.
Η συγκυβέρνηση όμως ενέχει και έναν κίνδυνο για το καθεστώς, πολύ σοβαρό. Να απαξιωθούν εντελώς και πέρα για πέρα, και τα δύο κόμματα συγκυβερνώντας. Ακόμη και στα μάτια εκείνων που απόμειναν (πόσοι είναι, το κέρατό μου) να πιστεύουν πως το σύστημα μπορεί να βρει την λύση στο σημερινό χάλι, με τα παλιά του εργαλεία. Είναι σοβαρός κίνδυνος και μπορεί έτσι το καθεστώς να χάσει ένα μέρος από τις εναλλακτικές του.
Εννοείται πως εμείς, ο λαός, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλό από μια τέτοια συγκυβέρνηση. Δεν θα γίνει για το καλό μας. Αλλά για να αποσπάσει την λαϊκή συναίνεση, να μειώσει την οργή και να κερδίσει χρόνο, συνεχίζοντας την εφαρμογή των Μνημονίων. Στα οποία μνημόνια ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ κόμματα συμφωνούν. Και μην ακούτε. Δείτε μόνο ποιους φορολογούν μονίμως και τα δύο κόμματα και κυρίως, ποιους όχι. Και ποιους στηρίζουν οικονομικά.
Η επαφή με την εξουσία δεν διαφθείρει μόνο τον άνθρωπο. Τον αρρωσταίνει κιόλας. Τον μεταβάλλει ψυχικά με έναν αμετάκλητο τρόπο. Το ίδιο και η προσδοκία της εξουσίας.
Ετσι, ενώ ζούμε σε έναν ορυμαγδό, σε μια μεγάλη καταστροφή που το ίδιο το πολιτικό σύστημα μας οδήγησε, δεν ακούγεται ούτε μία κουβέντα για αναμόρφωση του πολιτεύματος. Για εκδημοκρατισμό. Για επιστροφή της εξουσίας ή μέρους της στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τον λαό.
Η παρούσα ολιγαρχία της πολιτικής και η κρυμμένη πίσω της ολιγαρχία του πλούτου, εμφανίζουν το οικονομικό πρόβλημα σαν να ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα. Ενώ βέβαια εκείνοι ξέρουν καλά και εμείς ο λαός έχουμε αρχίσει και αντιλαμβανόμαστε πια, πως η παρούσα κρίση είναι αποτέλεσμα της ολιγαρχικής φύσης του κοινοβουλευτισμού. Και της αποκλειστικής εξυπηρέτησης από μέρους του μόνο της ολιγαρχικής πλουτοκρατίας.
Ο κοινοβουλευτισμός οδεύει προς τον πλήρη εξευτελισμό του, στα μάτια ακόμη και του πιο αδαούς πολιτικά πολίτη. Και ίσως νάναι αυτό και ένα κέρδος για μας, τον λαό, από αυτή την κρίση στην οποία η απληστία και η εξουσιομανία τους μας οδήγησε.
Θραξ ο Αναρμόδιος                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Τρελοκομείο… η Ελλάς!



Πώς αλλιώς θα μπορούσε άραγε ο αντικειμενικός εξωτερικός παρατηρητής να περιγράψει τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα;
Σε καθημερινή βάση, πλέον, γίνονται γνωστά τα «έργα» εκείνων που (υποτίθεται) ότι κυβερνούν, ενώ στην ουσία μετά την υπογραφή του μνημονίου έχουν επιδοθεί σε πλιάτσικο. Τελευταία, μαθαίνουμε μάλιστα πως δεν έχουμε να πληρώνουμε μόνο το χρέος, αλλά και τις πολιτιστικές και «άλλες» ευαισθησίες των διακυβερνώντων, οι οποίοι έχουν πέσει με τα μούτρα στις ΜΚΟ (528 στον αριθμό), όπου «μοιράζονται» πολλά χρήματα (μέχρι και η μητέρα του πρωθυπουργού έχει ΜΚΟ και πήρε ουκ ολίγα για τις «δράσεις» της), που την ίδια στιγμή στερούν από τις Ελληνικές οικογένειες.
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για το (συνεχώς αυξανόμενο) χρέος της Ελλάδας, χωρίς όμως να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς συνέβη, θα προσπαθήσουμε με ένα απλό παράδειγμα να καταστήσουμε σαφές το γελοίον (αλλά και το παράνομο) του εγχειρήματος να φορτωθούν οι πολίτες τα «λάθη» των πολιτικών.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαστε με την παρέα μας σε μία ταβέρνα και τρώμε και πίνουμε. Σε ένα άλλο τραπέζι (στην ίδια ή σε άλλη –κοσμικότερη- ταβέρνα) κάθονται οι πολιτικοί της χώρας, με τις οικογένειές τους, με συγγενείς και φίλους, καταβροχθίζοντας αστακομακαρανάδες, ανοίγοντας σαμπάνιες, διασκεδάζοντας με τον πιο ακριβό τρόπο. Παρά τα δικά μας μουρμουρητά (π.χ. που βρήκαν τόσα λεφτά για να κάνουν τέτοιο γλέντι), τελικά έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Εμείς, ο καθένας ξεχωριστά από την παρέα μας, βγάζουμε ο καθένας το δικό του πορτοφόλι και πληρώνουμε τον λογαριασμό. Η παρέα των πολιτικών, όμως, στέλνει τον σερβιτόρο με τον δικό της λογαριασμό, για να πληρωθεί από το δικό μας τραπέζι. Χωρίς να έχουμε συμμετάσχει στο «γλέντι» τους, ο σερβιτόρος απαιτεί ένα τεράστιο ποσό. Το «καλύτερο» είναι, όμως, πως ο σερβιτόρος δεν μας δείχνει καν τον λογαριασμό των «γλεντζέδων» πολιτικών…, απαιτεί όμως την άμεση πληρωμή του. Εμείς διαμαρτυρόμαστε, αλλά εμφανίζεται ο μαγαζάτορας και μας απειλεί πως αν δεν πληρώσουμε θα μας βάλει να δουλεύουμε γι αυτόν χωρίς να πληρωνόμαστε και ενδέχεται να πάρει μέρος της περιουσίας μας (φυσικά αφού αδειάσει πρώτα το πορτοφόλι μας…). Επικαλείται, μάλιστα, το δίκαιο των λεγομένων του, βάσει της υπογραφής – εντολής που έβαλαν οι πολιτικοί πάνω στον άγνωστο σε εμάς λογαριασμό…
Αυτόν τον παραλογισμό ζούμε ως χώρα και ως πολίτες. Και ο λόγος που με οδήγησε στο να γράψω γύρω από το χρέος, είναι επειδή οι πολιτικοί και οι παροικούντες σε αυτούς (βλ ΜΜΕ) έχουν φροντίσει να ξεχάσουμε ποιος και πως δημιούργησε το χρέος, που απαιτείται εμείς να το ξεπληρώσουμε, χωρίς να γνωρίζουμε πότε δημιουργήθηκε, ποιος το δημιούργησε, πως και γιατί το δημιούργησε… Εμείς, ο πανέξυπνος λαός, την έχουμε πατήσει και κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμη και την χώρα μας, επειδή οι «αγορές» απαιτούν τον εξανδραποδισμό μας!!! Αυτοί, οι υπεύθυνοι πολιτικοί, την ίδια στιγμή που απαιτούν να πεθάνουμε για να μην χρωστάει η χώρα, αυξάνουν τους μισθούς τους και χλευάζουν με τον τρόπο ζωής τους όλους εμάς, τους… ηλίθιους καλοπληρωτές.
Στην υγειά των κορόιδων; Ίσως να συμβεί κι αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε πως και οι δύο παρέες συνεχίζουν να βρίσκονται στην… ταβέρνα, και πως ο λογαριασμός δεν έχει πληρωθεί ακόμη… Όλα μπορούν να αλλάξουν, αν δεν πάμε στο ταμείο. Γιατί, ως γνωστόν, «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»…
Εμείς; Τι λέτε πως πρέπει να κάνουμε; Λέτε να πληρώσουμε;

Κωνσταντίνος                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Είσαστε Ξεφτίλες!



Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Ιατρόπουλου στους «Πνευματικούς Ανθρώπους» του τόπου
  • Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ποιος μικροαστικός σεισμός ταρακούνησε ωφελιμιστικά την κρανιακή σας κάψα, ω «πνευματικοί άνθρωποι» αυτής εδώ της πατρίδας, (αν τη θεωρείτε ακόμα πατρίδα την Ελληνίδα Γη) και το βουλώσατε;

Ποιος υπαρξιακός πανικός σας πέταξε στην άκρη των γεγονότων, την ώρα ακριβώς που Εσείς, πρώτες και πρώτοι, έπρεπε να μιλήσετε, να εκραγείτε, να ειδοποιήσετε, να οδηγήσετε;

Ποιος μίζερος λογαριασμός ατομικού μικροσυμφέροντος, άραξε μπροστά απ το χαρτί σας, το τελάρο σας, την κινηματογραφική σας μηχανή, τον υπολογιστή σας, το καμαρίνι σας, το βεστιάριό σας, τα σενάριά σας, τα θεατρικά σας έργα, τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα σας ποιήματα, τα χίλια μύρια καλλιτεχνικά και πνευματοειδή σας τερτίπια, με τα οποία τόσα χρόνια ισχυρίζεστε ότι παράγετε πολιτισμό;

Που είναι η φωνή σας μωρέ; Πού είναι ο Λόγος σας, γραφτός, προφορικός, έστω κι ένας απλός Λόγος της Τιμής δεν χτύπησε την πόρτα της μαραγκιασμένης σας ψυχής, όπως θα σας έλεγε αν ζούσε ακόμα ο Σεφέρης;

Μια φούχτα άνθρωποι μείναμε μονάχοι μας, δε λέω ονόματα, τα ξέρουν όλοι πια, μια φούχτα κλαρίτες ξεμείναμε, με την κάπα μας κρεμασμένη στην αλυγαριά, να σύρουμε φωνή.

Κι εσείς, κουτσομπολεύετε στα εκδοτικά σας καφενεδάκια, στα κοσμικά σας μπαράκια, στους διαδρόμους των εφημερίδων με τα κυριακάτικα «ένθετα Τέχνης και Πολιτισμού», τα λέτε τηλεφωνικά από σπίτι σε σπίτι και χαζογελάτε..

Ότι εμείς οι πέντε-δέκα, πάει πια, «καήκαμε» στο «καινούριο» ΔουΝουΤουΕλλαδιστάν, δεν θα έχουμε προφανώς στον ήλιο μοίρα, έτσι δε λέτε;

Και σερνόσαστε ακκιζόμενοι στην θλιβερή μιζέρια σας και τολμάτε ακόμα να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας;

Το ξέρετε πως μόλις περάσει η πρώτη μπόρα του πολιτικού γιαουρτιού, η επόμενη ομάδα που θα μαζέψει τη ροχάλα της αγανακτισμένης, προδομένης και εξαγριωμένης νεολαίας, θα είσαστε εσείς;

Η κατάντια σας θα γεμίσει με πελατεία τους ψυχίατρους, έτσι που κρυφτήκατε στα λαγούμια του σέχταρ σας..

Πώς τολμάτε και αποπειράστε ακόμα να «δημιουργείτε», αν αυτό το ρήμα είναι πλέον ικανό να φιλοξενήσει τον πανικόβλητο φιλοτομαρισμό σας;

Για ποιους «παράγετε πολιτισμό»; Ποιος να σας πλησιάσει, τι να σας κάνουμε, τι να μας πείτε, αφού το πρώτο απ όλα που έπρεπε να πείτε, ένα ΟΧΙ απέναντι στη Νέα Άλωση που επιχειρείται, δεν τολμήσατε να το ξεστομίσετε;

Είσαστε Ανάξιοι της Πατρίδας!

Αντί να βγείτε, με ομαδικές διαμαρτυρίες, με ψηφίσματα, με προσωπικές παρουσίες, με δυνατή αντιστασιακή κραυγή, να δηλώσετε παρούσες και παρόντες, εσείς κρυφτήκατε ακόμα πιο βαθιά στον υπόνομο της δειλής σας προσωπικής τραγωδίας, περιμένοντας τις «εξελίξεις»!

Περιμένοντας να κατακαθίσουν τα πράγματα και να ξαναβγείτε σαν τα σαλιγκάρια μετά απ τη βροχή, να γλείψετε τους καινούριους «άρχοντες», όποιοι και να είναι, Έλληνες προδότες, ή εισαγόμενοι «διαιτητές»,δεν σας νοιάζει, αρκεί να προσκυνήσετε ως επιτυχημένοι σφουγγοκωλάριοι, τον επόμενο «αυθέντη».

Για τίποτε επιχορηγήσεις, για κανένα «πρόγραμμα» απ’ τις Ευρώπες, για κάνα μηχανισμό ψευτοπροβολής από κάποιο δήθεν «Υπουργείο Πολιτισμού του Πολυπολιτισμικού Πολίτη», που θα στηθεί για ξεκάρφωμα, στην καινούρια «ελλαδίτσα» που μαγειρεύουν, τα τομάρια της παγκόσμιας συμμορίας.

Με ενοχλεί που τα ξέρατε όλα, που κανείς δεν σας έπιασε στον ύπνο, που είχατε τις πληροφορίες εδώ και αρκετά χρόνια, και κάνατε όλες και όλοι το κορόιδο!

Με τρομάζει ότι πέρασε ο Σικελιανός από την πόρτα της ψυχής σας, τραντάζοντας το πνευματικό σας σεράι με το «Ηχήστε σάλπιγγες» και τον κλείσατε απέξω!

Την παλιά εκείνη μαγνητοταινία με τη δήλωση του Σεφέρη και τη σιωπηλή κηδεία του, την πετάξατε στο τζάκι σας να καεί μαζί με τα παραμύθια-φούμαρα που ταΐσατε τη γενιά μου και τις επόμενες, για «πνευματική άνοιξη», για «λόγο ελληνικό», για «πολιτισμική επανάσταση και δράση».

Τους χιλιάδες άγνωστους ήρωες και τους νεκρούς ποιητές των αγώνων της ιστορίας αυτής της χώρας, τι τους κάνατε; Πήγατε και κατουρήσατε στους τάφους του Περικλή Γιαννόπουλου, του Λορέντζου Μαβίλη και του Γιώργου Σαραντάρη, με τη βρώμικη υστερία του πανικού σας, δειλές και δειλοί!

Υπάρχουν ξέρετε, δύο τρόποι που φεύγει απ’ αυτή τη ζωή ένας άνθρωπος: Ή αφήνοντας την τελευταία του πνοή, ή την τελευταία του πορδή.

Εσείς, αυτές τις ιερά δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μου, βγάλατε οριστικά εισιτήριο για να αναχωρήσετε με τον δεύτερο τρόπο.

Όσες και όσοι, δεν βγαίνετε να κατατεθείτε επώνυμα, υπεύθυνα και δημόσια, γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας, είσαστε Ανάξιοι της Ελλάδας.


Είσαστε Ξεφτίλες!                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Έδωσαν άδεια στον Α.Νταβούτογλου για "επιθεώρηση" στην μειονότητα της Θράκης!


Image"Παίζει με την φωτιά" το υπουργείο Εξωτερικών και γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου, αποφασίζοντας να δώσει άδεια στον θεωρητικό του νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου να "επιθεωρήσει" τις μειονοτικές περιοχές της Θράκης, τα μουσουλμανικά μνημεία της Καβάλας και το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη! Όλα αυτά σε τριήμερη επισκεψη στην Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Στα 2/3 του προγράμματος του νεο-οθωμανού Νταβούτογλου προγραμματίζονται επισκέψεις στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική κυβέρνηση, που έδωσε άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη και περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, όπως ο Εχίνος, χαρακτηρίζει ιδιωτικό το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Νταβούτογλου στη Θράκη και τη Μακεδονία.

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, "ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη  Δρούτσα, θα αφιχθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα".

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών είναι αν η ελληνική πλευρά, που προσκάλεσε τον Νταβούτογλου στην Αθήνα, μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει στην Άγκυρα ότι το ταξίδι θα έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο συναντήσεις και επαφές στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, και δεδομένου ότι σε κάθε ευκαιρία η τουρκική διπλωματία επικαλείται την αρχή της αμοιβαιότητας, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η Αθήνα δεν χρησιμοποίησε ακριβώς αυτή τη μέθοδο, για να ξεκαθαρίσει ότι, από τη στιγμή που τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δεν παίρνουν άδεια για να επισκεφθούν "ιδιωτικά" περιοχές όπως η Ιμβρος και η Τένεδος, η πρόθεση των Τούρκων να περιοδεύσουν στη Θράκη αντίκειται στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Από την Αθήνα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται να μετακινηθεί αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το πρωί της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από Τούρκους διπλωμάτες και δημοσιογράφους, σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ το βράδυ της 9ης Μαρτίου αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Καβάλα. Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτομένος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Αλλωστε, οι συνομιλίες του Νταβούτογλου με την ελληνική κυβέρνηση μοιάζει σαν να γίνονται κυριολεκτικά στο περιθώριο της περιοδείας στη Θράκη και τη Μακεδονία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Δρούτσα την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου.

Ο Τούρκος υπουργός αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου. Όλσ αυτά σε μία στιγμή που ακόμα κια οι πιο ηλίθιοι θα έστελναν ένα τέτοιο αίτημα στο καλάθι τωναχρήστων λόγω της κακής συγκυρίας για την Ελλάδα. Ή μήπως στο μενού των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, εκτός από το Αιγαίο μπήκε και η Θράκη;  
ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Στην τελική ευθεία το Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.

Δηλώστε συμμετοχή. Ελεύθεροι bloggers: Διαδώστε την προσπάθεια την καλή. ΜΜΕ της περιφέρειας: Γνωστοποιείστε το στους αγρότες. Εμπρός να τους δείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε το σπίτι μας, την Ελλάδα μας, στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.

Στην τελική φάση της οργάνωσής του βρίσκεται το Ανταλλακτήριο Αγροτικών Προϊόντων, που εδώ και καιρό προετοιμάζει το Πατριωτικό Μέτωπο, με στόχο να φέρει σε άμεση επαφή, χωρίς μεσάζοντες και «προστάτες», τους Έλληνες αγρότες με τους Έλληνες καταναλωτές, σε τιμές χωραφιού.

Έχει ήδη βρεθεί ο χώρος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αυτές τις μέρες θα τοποθετηθούν τα ράφια και τα άλλα υποστηρικτικά της οργάνωσής του συστήματα, για την άμεση επαφή του Έλληνα αγρότη, με τον Αθηναίο καταναλωτή και την όσο καλύτερη γίνεται εξυπηρέτησή του.

Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ λεπτή φάση όπου η συνεργασία όλων των Ελλήνων Πατριωτών, είναι απαραίτητη. Για τον λόγο αυτό, το Κίνημα ξεκαθαρίζει:

Η διαχείριση του χώρου, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜ. Θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση, έτσι όπως εξ’ άλλου θα έπρεπε, για ένα Κίνημα βαθύτατα δημοκρατικό, όπως το Πατριωτικό Μέτωπο. Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ανταλλακτηρίου, θα είναι μικτή, από τους ίδιους τους αγρότες και από την ομάδα εθελοντών που ήδη διαμορφώνεται και η οποία είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.
Ο χώρος διατίθεται τουλάχιστον για την πιλοτική του φάση ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η μοναδική υποχρέωση που έχουν οι αγρότες, είναι να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, να τα τοποθετούν στα ράφια του ανταλλακτηρίου και να τα διαθέτουν στο κοινό.
Στο ανταλλακτήριο, μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ όπου θα πωλούν ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Αποκλείονται όσοι διακινούν προϊόντα άλλων αγροτών όπως και «παραγωγοί λαϊκών αγορών».
Στην πρώτη αυτή φάση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΓΕΙΑ. (Νωπά, γαλακτοκομικά κλπ). Θα διακινηθούν (μέχρι την επόμενη φάση κατά την οποία το ανταλλακτήριο θα εξοπλισθεί με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς χώρους), μόνο προϊόντα που δεν χρειάζονται συντήρηση, όπως φασόλια, λάδια, ελιές, ρύζια, κρασιά, τσίπουρα κλπ.
Το Πατριωτικό Μέτωπο σε αυτήν την φάση:

Καλεί τους Έλληνες αγρότες να δηλώσουν συμμετοχή στο Ανταλλακτήριο, υποβάλλοντας τα στοιχεία και τα προϊόντα τους στο Πατριωτικό Μέτωπο στην σελίδα http://www.pamet.gr/ContactForm.html ή στέλνοντας email στο pametopo@gmail.com, φάξ στο 2103311652 ή ακόμη επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2103311642 και 6980292626.
Παρακαλεί τους ανεξάρτητους Έλληνες bloggers, να διαδώσουν το μήνυμα, δεδομένου ότι τα φερέφωνα του ΔΝΤ μεγάλα ΜΜΕ, θα συνεχίσουν την ομερτά που έχουν επιβάλλει στο ΠΑΜ. Το διαδίκτυο και οι ανεξάρτητες Πατριωτικές φωνές του, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα, στο σπάσιμο του αποκλεισμού των πατριωτικών κινήσεων που έχουν επιβάλλει τα μεγαλοκάναλα των μεγαλοεργολάβων.
Θερμοπαρακαλεί τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ και τον Τύπο, που λειτουργούν και απευθύνονται σε αγροτικές κυρίως περιοχές της χώρας, να προωθήσουν την υπόθεση του Ανταλλακτηρίου. Θα βοηθήσουν έτσι τους αγρότες μας να καταλάβουν πως κάποια στιγμή, θα πρέπει και αυτοί να συμμετέχουν στον αγώνα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια των μεσαζόντων που κατακλέβουν σε τιμές εξευτελιστικές τα προϊόντα τους.
Τέλος, καλεί όλον τον ελληνικό λαό να καταλάβει, πως ή προσπάθεια αυτή του Ανταλλακτηρίου, είναι ότι πιο φρόνιμο μπορεί να πράξουμε όλοι μαζί, για να προετοιμαστούμε για την καταιγίδα που μας ετοιμάζουν οι νεοταξίτες και οι τοκογλύφοι που κυβερνούν τη χώρα. Αν το πιλοτικό αυτό σχέδιο πετύχει, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης Ανταλλακτηρίων σε όλη τη χώρα και σε πολλαπλά πεδία διάθεσης της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και της μεταποίησης, κατευθείαν από την πρωτογενή παραγωγή και χωρίς αισχροκέρδεια, στον Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα, θα αποδείξουμε πως δεν χρειαζόμαστε διεθνείς «προστάτες», που με τα πολυκαταστήματά τους, ελέγχουν την τσέπη μας και φυσικά κατευθύνουν και τις καταναλωτικές μας επιλογές σε εισαγόμενα προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας και σε απαράδεκτες τιμές.
Κεντρικός μας στόχος, να μην πεινάσει κανείς, στις δύσκολες εποχές που έρχονται. Παράλληλα, να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτό που από το 1957 για παράδειγμα δρομολόγησαν οι Ολλανδοί, με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης των αγροτικών τους προϊόντων. Με συνέπεια, να ελέγχουν με τα χαμηλής ποιότητας προϊόντα τους, τις αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Κανείς μας δεν πείθεται από τα παραμύθια του Σκανδαλίδη, για «δημοπρατήρια» και άλλα «πράσινα άλογα» του νεοταξικού, ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ. Η «συμβολαιακή γεωργία» που ετοιμάζουν οι εκφραστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης του ΓΑΠ, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στον ήδη εξαθλιωμένο Έλληνα αγρότη και στον έλεγχο της εθνικής, πρωτογενούς παραγωγής. Απαντάμε τώρα, απαντάμε σήμερα στους νεοταξίτες. Με επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά: Πατριωτικά.
Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2011
ΠΗΓΗ:www.pamet.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ…


Σύμφωνα με την Πράξη Διοικητή 271/4.3.2010 δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών, λογαριασμός για την συγκέντρωση ποσών από ενδιαφερόμενους, σε εθελοντική βάση, που θα διατίθενται αποκλειστικά για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους της χώρας, με Κ.Α 24/26132462 «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ».

Δε μου λέτε κύριε Παπούλια, εκείνος ο περίφημος «Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους» (κωδικός 26132462) που οραματίστηκε ο πάρα πολύς πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, πραγμάτωσε ο πάρα-πάρα πολύς διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλους και τέθηκε υπέρ αυτής της γελοιωδέστατης εκστρατείας ο πάρα-πάρα-πάρα πολύς εσείς, ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ;
Είναι δυνατόν εσείς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να περιπαίζετε μ’ αυτόν τον ηθικά απαράδεκτο τρόπο τον Ελληνικό λαό;  


Είναι δυνατόν εσείς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να ζητάτε από το 1.000.000 των ανέργων και από τα  2.500.000 των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας να καλύψουν τα «κλεψιμαίικα» των «ημετέρων» που καταχράστηκαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και πλούτισαν τις Ελβετικές τράπεζες κατά 600 δις ευρώ;
Είναι δυνατόν εσείς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να καταφεύγετε σε τέτοιου είδους προσβλητικά για το λαό «τεχνάσματα» και άθλιες «πασοκιές» προκειμένου να δώσετε κάλυψη σε μια κυβέρνηση μειοδοτών που παρέδωσε τη χώρα βορά στο αδηφάγο κεφάλαιο και στους διεθνείς τοκογλύφους;
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ…
Από τους κ. κ. Πετσάλνικο και Προβόπουλο, εδώ που τα λέμε, δεν περιμένουμε, ούτε και θέλουμε καμία απάντηση…                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.facebook.com/notes/harry-klynn

Συναγερμός Συννέλληνες ! Κατασκευάζουν Εμφύλιο και ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην Ελλάδα αυτές τις μέρες.



Η Ελλάδα κινδυνεύει τώρα , ναι τώρα αυτές τις μέρες, να δεχθεί το μεγαλύτερο οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα όλων των εποχών στην Ιστορία της ! Δεν κινδυνολογούμε. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Δεν βάζουμε βαρύγδουπους τίτλους για αναγνωσιμότητα. Δεν είμαστε (οι) Ράδιο Αρβύλα ! Η κατάσταση στο επόμενο πενθήμερο θα κρίνει ίσως όλο το μέλλον της Ελλάδας !

Το σχέδιο Τους είναι να καταλήξει και ως μια μορφή εμφυλίου πολέμου!

Θα σας παραθέσουμε τα στοιχεία. Κατά τη διάρκεια της παράθεσης θα καταλάβετε ότι υπάρχει σαφές τρομοκρατικό σχέδιο αποσταθεροποίησης του Ελληνικού κράτους το οποίο εξελίσσεται ήδη αυτή τη στιγμή !

1) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ :

Πρώτο ανησυχητικό σημείο ότι συμφωνούν όλοι για τη σοβαρότητα της κατάστασης ανεξαρτήτως κομμάτων ! Ο καθένας λέει τα ίδια με τα δικά του λόγια !

ΟΛΟΙ λένε ότι κάνουν ότι μπορούν για να μη χαθεί έστω 1 ανθρώπινη ζωή. ΟΛΟΙ.

Και εδώ αρχίζουν οι «τραγικές δηλώσεις» για το τι πρόκειται να συμβεί :

Καστανίδης : «είναι υποχρέωση μας να πείσουμε ανθρώπους ότι δεν μπορεί να εκβιάζεται μια χώρα»

Καρατζαφέρης : «Φροντίστε μη σας πεθάνει κάποιος από την απεργία πείνας Εάν έχουμε και έστω έναν θάνατο πολύ φοβούμαι ότι θα γίνει μία σπίθα μεγάλης αναστάτωσης στη χώρα ή θα εκληφθεί ως χρυσή λαβίδα για να δημιουργηθούν θέματα»

Βενιζέλος : Η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, υπάρχει διάχυτη κοινωνική ένταση…. …χρειάζεται ψυχραιμία και επινοητικότητα ( μια ζωή ανούσιες κουβέντες : να φωνάξουμε το Σταρ τρεκ να τους «διακτινίσει» κύριε Βενιζέλε είναι επινοητικό πλάνο).

Ο κ. Παπουτσής πάντα «ήξεις αφίξει»ς από τη μια δηλώνει, ότι για το θέμα των 237 μεταναστών υπάρχει μεγάλη πολιτική εκμετάλλευση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, ενώ «κάποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο αγώνα που κάνουν και ταυτόχρονα τους καθοδηγούν να αρνούνται την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές». Και από την άλλη διερωτάται ποιοι μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους Πόντιος Πιλάτος και ως συνήθως πάντα τσάμπα μάγκας…

Ο κ. Ραγκούσης μιλά ευθέως για κατευθυνόμενες καταστάσεις :
«Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους».
Η ουσία όμως όλων αυτών των διαξιφισμών είναι και οι δηλώσεις Πεταλωτή (που συμπλέουν και με τις απόψεις Ραγκούση):

«Δεν θα επιτρέψουμε», ανέφερε, «κάποιοι οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα, που γίνονται όμηροι πολιτικών επιδιώξεων, να απαγορεύουν ουσιαστικά σ' αυτούς τους απεργούς πείνας, για τους οποίους υποτίθεται ότι αγωνίζονται, να πάρουν τροφή και νερό», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η υποκρισία των υποτιθέμενων αλληλέγγυων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και θα πρέπει πραγματικά να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι αλληλέγγυοι».

Απόδειξη εδώ και των γιατρών του νοσοκομείου όπου υπέπεσε στην αντίληψη τους άτομα αυτής της «αλληλεγγύης» να τους στερούν το φαγητό για να τους δολοφονήσουν μια ώρα αρχύτερα…

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-eglimatikotitam-mega.html


2) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται όμηρος τρομοκρατών. Τα ονόματα τους είναι γνωστά.

Επιθυμούν θάνατο απεργού πείνας για να δημιουργήσουν ΗΔΗ προμελετημένα επεισόδια όπου θα επιχειρήσουν να τα εντείνουν σε όλη την επικράτεια !

Το γνωρίζουν αυτό και οι πολιτικοί μας. Απόδειξη οι παραπάνω ανησυχητικότατες δηλώσεις τους.

Οι αριστεριστικές οργανώσεις και οι συνιστώσες τους, ετοιμάζουν καθαρά τρομοκρατικά χτυπήματα με τη μάσκα της λαϊκής οργής, βρήκανε και υποψήφιους αυτόχειρες – ήρωες της «επανάστασης» τους και έχουν και στρατό πλέον ετοιμοπόλεμο : Τους Ισλαμιστές Λαθροέποικους. Μπορεί και να τους τάζουν και Παραδείσια πιλάφια ήδη…

ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ.

Οι πολιτικοί μας δίχως να είναι προδότες, είναι όμως Ολίγιστοι.

Φοβούνται την άμεση αντιπαράθεση και συνεχώς υπαναχωρούν. Έτσι έγινε και στα Ιμια, έτσι έγινε και στο χρηματιστήριο, έτσι έγινε και σε όλη τη διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή junior.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ;

Το να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους απλώς σημαίνει άλωση, παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας.

Αυτή είναι η πάσα Αλήθεια.

Από τη στιγμή που κάθε μέρα εισέρχονται πολλές εκατοντάδες ανεξέλεγκτες ορδές Ισλαμιστών λαθρο – εποικιστών, ένα είναι το γεγονός : Ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σύγκρουση, και κάθε μέρα που περνά θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ η σύγκρουση.

Κάλλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ.

Και είναι ήδη αργά τουλάχιστον για πολυτέλειες και αναβολές.

Η απειλή αυτού του εκβιαστικού τρομοκρατικού εμφυλίου είναι που κάνει δειλούς και αναποφάσιστους τους Ολίγιστους πολιτικούς μας.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολικό να πούμε πως στο επόμενο πενθήμερο κρίνεται η τύχη της Ελλάδας.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.


ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.


Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ…


Υ.Γ. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με τις προσωπικές κόντρες των πολιτικών εδώ ο κόσμος καίγεται και….


Team Apopsis                                                                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΟΛ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:                                                                                                                                          Να δοθεί στους μετανάστες της «Υπατίας» μόνιμη άδεια παραμονής;
14.27%  Ναι (364 ψήφοι)
82.99%  Οχι (2117 ψήφοι)
2.74%  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (70 ψήφοι)                                                                                              ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ:"ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΕΙ Η ΑΘΗΝΑ"!

Αν υπάρχει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ σε αυτή τη χώρα,θα πρέπει να επέμβει αμέσως:

Και τωρα ειναι αργά. Πλέον, οφείλουν να ενδώσουν στα αιτήματα των απεργών πείνας. Οφείλουν να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων αυτών που το μόνο που στην πραγματικότητα διεκδικούν είναι να τους δώσει το κράτος μια κάποια σημασία. Διότι τα αιτήματα τους μπορεί ως μαζικά να θεωρούνται έωλα, άλλα σε ατομικό επίπεδο είναι απολύτως λογικά και υφίσταται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την ικανοποίηση αυτών. Οφείλουν δε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί να προστατεύσουν την ελληνική κοινωνία και το κύρος της χώρας εν γένει. Διότι είναι προφανές ότι εάν συμβεί το μοιραίο, εάν χάσει τη ζωή του κάποιος από τους απεργούς πείνας, θα ξανακαεί η Αθήνα και όχι μόνο - είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ως ντόμινο εξεγέρσεων από Παρίσι ως Λονδίνο και Βερολίνο. Θα γίνει ο δικός μας Mohamed Bouazizi. (Διότι στις δυτικές δημοκρατίες , απο οσο γνωρίζω, ουδείς πεθαίνει σε απεργία πείνας.) Κι όλα αυτά θα συμβούν επειδή κάποιος Υπουργός επιθυμεί να επιδείξει σκληρό πρόσωπο. Με ποια νομιμοποίηση άραγε;

Τα παραπάνω γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο,επομένως δεν τίθεται θέμα για το αν είναι δικές της απόψεις!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΕΙΑ,ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η υπέρμαχος των λαθρομεταναστών και αναρχικών μας το λέει κατάμουτρα:Ή ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ" Ή ΞΑΝΑΚΑΙΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Και όχι μόνο αυτό,αλλά φτάνει στο σημείο να απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κυβέρνηση,Αστυνομία και Υπηρεσίες Προστασίας του Πολίτη,θα πρέπει να επέμβουν άμεσα!

Επειδή όμως αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα των παραπάνω-που ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι γίνεται στο παρασκήνιο-ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του:Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ! ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com

Πως η άκρα αριστερά προσηλυτίζει την νεολαία....

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με 760 -κατά 99% αρνητικά- σχόλια έκλεισε το “αντιρατσιστικό”. Η καθολική κατακραυγή τους ανάγκασε να εκδόσουν δελτίο τύπου-εντολή στην “προοδευτική διανόηση της χώρας να λάβει θέση και να μη σιωπά”…


Η διαβούλευση για το “αντιρατσιστικό” νομοπαρασκεύασμα έκλεισε χθες, με 760 -αρνητικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία- σχόλια, που καλούσαν το υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο. Όμως, η δολοφονική ενέδρα κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, η αφύπνιση που προκάλεσε και εκφράστηκε από τις μαζικές και αυθόρμητες εκδηλώσεις θλίψης και πένθους, αλλά και το καθ όλα ύποπτο και ανθελληνικό σκηνικό που εκτυλίσσεται στην Υπατία, επισκίασαν αυτή την εβδομάδα ως είναι φυσικό, τη διαβουλευτική διεργασία επί του “αντιρατσιστικού”.
Αξιοσημείωτη είναι η ολοσχερής σχεδόν, απουσία από τα σχόλια, των επονομαζόμενων “προοδευτικών κύκλων της χώρας” και έτσι, την τελευταία μέρα της διαβούλευσης το υπουργείο εξέδωσε δελτίο τύπου - εντολή…η προοδευτική διανόηση της χώρας να λάβει θέση επί του νομοσχεδίου, αντί να σιωπά“… Η ανταπόκρισή της “πνευματικής διανόησης”; Πενιχρή έως μηδαμινή. Εδώ: Και πλήθος διαμαρτυριών σχολιαστών ότι διαγράφονται επανειλημμένα αρνητικά σχόλια…
Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι οι νεοταξίτες είναι ίσως αποφασισμένοι να περάσουν το νομοπαρασκεύασμα-συμπλήρωμα του λαθρονομοσχεδίου της ιθαγένειας- αγνοώντας προκλητικά τη θέληση των Ελλήνων.
Το ίδιο ακριβώς σκηνικό εμπαιγμού με διαβουλεύσεις “μόνο για τα μάτια του κόσμου” επαναλαμβάνεται συνεχώς από αυτή την κυβέρνηση, είτε πρόκειται για προσλήψεις είτε πρόκειται για νομοσχέδια, με κορυφαίο παράδειγμα το λαθρονομοσχέδιο με τα χιλιάδες αρνητικά σχόλια.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αντίδραση του Ελληνικού λαού καταγράφεται, και ας μην εισακούεται προς το παρόν.
Οπως δε έγραψε η ιστοσελίδα Ζούγκλα, η ηγεσία του υπουργείου, χαρακτήρισε «καταιγίδα ανοησίας» τα όσα σχόλια γράφονται στη διαβούλευση από τους πολίτες, http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=267158&cid=6
Αρκεί όμως μια ανάγνωση των 760 σχολίων των Ελλήνων και Ελληνίδων συμπολιτών μας, για να διαπιστωθεί το εάν και κατά πόσον αυτά είναι “καταιγίδα ανοησίας” ή μια καταιγίδα κατακραυγής, για τα όσα ισοπεδωτικά και ανθελληνικά υιοθετούνται άκριτα και επιχειρούνται να εισαχθούν στο σώμα μιας Ελληνικής κοινωνίας που αιμορραγεί.                                                                                            ΠΗΓΗ:allenaki.wordpress.com

“Αντιρατσιστικό” νομοπαρασκεύασμα: απαιτήστε στη διαβούλευση να χαρακτηρισθούν ρατσιστικά και ιδιώνυμα τα κατά συρροή εγκλήματα των αλλοδαπών κατά των αμάχων Ελλήνων πολιτών.

Ο αφελληνισμός είναι βασικό νεοταξικό δόγμα. Η φίμωση του διαδικτύου είναι από την άλλη, πρωτεύον ζητούμενο για μια αυταρχική εξουσία. Με το αιφνίδιο “αντιρατσιστικό” νομοθετικό παρασκεύασμα επιχειρείται το 2 σε 1.
Επειδή ο μόνος ρατσισμός που ανθεί στην Ελλάδα σήμερα είναι ο ανθελληνικός ρατσισμός, και επειδή επιχειρείται συστηματικά Ελληνική Γενοκτονία τόσο με “ήπιες”, διοικητικές, φορολογικές, οικονομικές, όσο και με βίαιες μεθόδους – όπως εγκληματικότητα- ανακάλυψαν “ξενοφοβία” μετά από 20 συναπτά έτη συμβίωσης με τους “νομιμοποιηθέντες” και ευημερούντες μέχρι χθες στην Ελλάδα λαθρομετανάστες, και για την οποία συμβίωση τέλος πάντων, ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ αν την ήθελε ή αν δεν την ήθελε, σε αυτή την εθνοκτόνα έκταση που έλαβε: 

Μπείτε στη διαβούλευση εδώ: Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και απαιτήστε στα σχόλια να χαρακτηριστούν ρατσιστικά, διαρκή και ιδιώνυμα τα χιλιάδες εγκλήματα κατ’ έτος που διαπράττουν οι ξένοι παράνομοι εισβολείς κατά Αμάχων Ελλήνων Πολιτών, απαιτήστε να δικάζονται με τη νομοθεσία που ισχύει διεθνώς για τις Γενοκτονίες.
Απαιτήστε αναγνώριση των Γενοκτονιών των Ελλήνων της Σμύρνης, του Πόντου, της Κατοχής.
Ο νεοταξικός ρατσισμός κατά Ελλήνων και υπέρ του παγκοσμιοποιημένου χυλού, υπόδουλου της εταιριοκρατίας, μεθοδεύεται συστηματικά εδώ και μία 20ετία και αναπτύσσεται και μέσα και έξω από τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, με διόλου τυχαίες, απολύτως στοχευμένες φράσεις και νομοπαρασκευάσματα, όπως:
  • ελληνοποιήσεις και δικαίωμα ψήφου λαθρομεταναστών και Καλλικράτης
  • διεφθαρμένοι Έλληνες
  • φοροφυγάδες στη φυλακή
  • μαζί τα φάγαμε
  • δουλέψτε σαν αλβανοί
  • οι λινάτσες ασύδοτες
  • απαγορευτικό για Έλληνες στους παιδικούς σταθμούς, ελευθέρας για λαθρομετανάστες [υποχρεωτική φορολογική δήλωση για Έλληνες]
  • τέρμα τα επιδόματα των τριτέκνων
  • διόδια για Έλληνες στα νοσοκομεία, ελευθέρας για λαθρομετανάστες, και άλλα πολλά που ακούμε και βιώνουμε ενάμιση χρόνο.
Στο χαμηλό κοινωνικό επίπεδο, για τον άμεσο αφελληνισμό αξιοποιείται και απελευθερώνεται η βίαιη εισαγόμενη εγκληματικότητα κατά αμάχων (γυναίκες και ηλικιωμένοι), Ελλήνων και Ελληνίδων. Εδώ υπάρχει παράπλευρο -αλλά όχι δευτερεύον όφελος- αυτό της εξοικονόμησης πόρων για συντάξεις. Και μη μου πείτε ότι η ευχάριστη αυτή, νεοφιλελεύθερη πιθανότητα, δεν κρυφοπαίζει στο πίσω μέρος του μυαλού αυτώνμ που ήταν ικανοί να ψηφίσουν τη μείωση στο μισό των συντάξεων των φτωχών Ελλήνων;
Τι επιχειρείται με το “αντιρατσιστικό” νομοπαρασκεύασμα, που θέλει να φιμώσει και το διαδίκτυο και να επιβάλλει την πολυπολιτισμική κοινωνία μέσω της απαγόρευσης της ελευθερίας έκφρασης?
Μια πρώτη γεύση:
Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας θα γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν θα εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες. Το μόνο Ρατσιστικό Έγκλημα σήμερα σε όλη την Ελληνική επικράτεια είναι το έγκλημα που διαπράττεται κατά συρροή πλέον με θύματα Άμαχους Έλληνες και Ελληνίδες, από λαθρο-εποίκους.
Εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων αξιόποινες να θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ’ αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας. Το νομοπαρασκεύασμα υποστηρίζει έτσι τη μετατροπή της Ελλάδας σε αλλόθρησκο θρησκευτικό παράρτημα, υποθάλπει την εκβιαστική απαίτηση για τέμενος, νομιμοποιεί τις ύπουλες καταλήψεις πλατειών για “προσευχές”, ενώ την ίδια στιγμή η νεοταξική φάρα αποστερεί τη χώρα ουσιαστικά και συνειδητά εντός και διεθνώς των Εθνικών της Συμβόλων.
Παρέχεται το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων, που εδρεύουν στην Ελλάδα, σε δίκες που αφορούν εγκλήματα του εν λόγω νομοσχεδίου και μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, υπό την προϋπόθεση τα νομικά πρόσωπα και οι Ενώσεις να περιλαμβάνονται στον κατάλογο που τηρείται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Απαιτήστε στη διαβούλευση Διεθνή Αναγνώριση από το Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Γενοκτονιών κατά των Ελλήνων, Μικράς Ασίας, Ποντίων και Θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής.
_________________________________________________________________________
Επιχειρεί το νομοπαρασκεύασμα επίσης, να εισάγει ένα καινοφανή “ψυχιατρικό” όρο -μήπως φοβηθούμε- την “εχθροπάθεια“, που δεν υπάρχει σε κανένα έγκυρο ιατρικό λεξικό, και που συνιστά ευθεία απειλή για ψυχιατρικό, σωφρονιστικό καταναγκασμό, τέτοιον που θα ζήλευε και ο Μένγκελε ακόμα, ενώ περιέχει και μια διάταξη, που αναμιγνύει με πολύ περίεργο τρόπο δύο ανόμοια* θέματα**:
* την ανεξιθρησκεία και το σεβασμό της θρησκευτικής πίστης -που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας και δεν χρειάζεται άλλο νομοσχέδιο-
** με το σεβασμό στην ελευθερία του γενετήσιου-σεξουαλικού προορισμού, χωρίς να προσδιορίζει το όριο του σεβασμού και αυτής της ελευθερίας
[ο ανθελληνισμός εκτός από βασικό, είναι και διεστραμμένο, νεοταξικό δόγμα].
Για την πλήρη ανάλυση των σκοπών αυτού του νομοπαρασκευάσματος:
Ποιοι χρειάζονται το Νόμο για την «ξενοφοβία» και τον «ρατσισμό»; Antinews 24/02/2011ΠΗΓΗ:allenaki.wordpress.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ... ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΧΑΡΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ!
ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 2 ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ (ΦΩΤΟ)






Πάνω από 2.500 Έλληνες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα έξω από την Βουλή και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σε μία σιωπηλή διαμαρτυρία για τον άδικο χαμό των δύο νέων παληκαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έδωσαν την ζωή τους για να προστατεύουν εμάς από το έγκλημα που έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας.

Μαγαλειώδης η σιωπηλή συγκέντρωση στην μνήμη αυτών που προέταξαν τα στήθη τους για να μας προστατέψουν από τα καλάσνικοφ των εισαγόμενων λαθροεγκληματιών.
Το ανθελληνικό κράτος Παπουτσή είχε παρατάξει διμοιρίες των ΜΑΤ τριγύρω από την συγκέντρωση και οι εντολές ήταν να ελέγχουν κάθε Έλληνα που έβγαινε από το μετρό του Συντάγματος να δείχνει την αστυνομική του ταυτότητα αν ήθελε να συμμετέχει στην σιωπηλή αυτή συγκέντρωση μνήμης.

Κάτι που είμαστε σίγουροι πως δεν θα τολμούσαν ΚΑΝ να διανοηθούν να κάνουν λίγες ώρες πριν όταν το parakratos τους συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και όχι δεν τους έλεγξε (άλλωστε τα τσιράκια τους τα γνωρίζουν) αλλά και τους συνόδευαν ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ χωρίς καμία ενόχληση.
Να προσθέσουμε επίσης πως όταν οι Έλληνες προσπάθησαν να πλησιάσουν προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απωθήθηκαν βιαίως από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν
Η διαμαρτυρία όπως σας είπαμε και λίγο πριν ήταν σιωπηλή. Είχαμε να πενθήσουμε νεκρούς και έχουμε άλλες μέρες να φωνάξουμε συνθήματα. Κάποια ελάχιστη μειοψηφία δεν φαίνεται να το σεβάστηκε αυτό - και μιλάμε για μια χούφτα ανθρώπων- οι οποίοι σύντομα κατάλαβαν ότι απομονώνονται από τους υπόλοιπους και χώρος για καπελώματα και προβοκάτσιες δεν χωρούν.

Είμαστε σίγουροι πως ΚΑΙ αυτή την μεγαλειώδη συγκέντρωση θα την ΘΑΨΟΥΝ τα τσοντοκάναλα. Ήδη έχει πέσει από εχτές σύρμα να μην επεκτείνονται στο θέμα των δολοφονιών των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και να ασχολούνται με τα πανηγυράκια της Γιουροβίζιον και τα καρναβάλια. 'Εχει ο καιρός πολλά γυρίσματα Εφιάλτες.


Καλό ταξίδι στα 2 παλικάρια

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!                                                 ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ...


a4b58c.jpg
Galileo
Great mind



a4b592.jpg
Einstein
Genius mind



a4b596.jpg
Newton
Extraordinary mind



a4b5a6.jpg
Bill Gates
Brilliant mind


 

Never mind
 

ΑΧ,ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΒΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΕΖΑΝΣΟΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ “ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΟΤΡΟΥ…”


http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4011/11835.jpgΓράφει ο ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
Η απομύζηση κάθε δημιουργικής προσπάθειας  μισό αιώνα  στον τόπο αυτό, από ένα πυρήνα αυτόκλητων(;) ηγετών της λεγόμενης «Γενιάς του Πολυτεχνείου» θα ήταν ιστορική αφέλεια να θεωρηθεί ως τυχαίο συμβάν. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, επαληθεύουν τον κανόνα.
Όπως και η πορεία των δύο επόμενων (θεραπαινίδων) γενεών που ταυτίσθηκαν μαζί της. Δεν μπορεί να είσαι «ανιδιοτελής» και να έχεις «ετοιμότητα θυσίας» μόνο για τρεις ημέρες στην ζωή σου και στον υπόλοιπο βίο σου να εκλιπαρείς για ένα πόστο ή να φοβάσαι ακόμη και να κοιτάξεις στα μάτια τον κάθε εξουσιαστικό Broker. Δεν ισχύει ακόμη και ως παροδική επίδειξη οιστριονικού παροξυσμού. Συμπέρασμα: αν η επαναστατικότητα των ανθρώπων αυτών ήταν γνήσια, δεν θα ακολουθούσε τόσο ακραία υποταγή σε «αξίες» όπως οι εμφανίσεις στην TV, τα βουλευτιλίκια, τα «κολλητιλίκια», οι off-shore,  τα δημοσιογραφικά πάνελ, η “νάχαμε-να λέγαμε” αρθρογραφία και οι παρα-πολιτικές συναντήσεις «της Συμμαχίας των αριστερο-δεξιών προθύμων»…
ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ «ΤΥΦΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ…
Μόνο που τότε είχαν διαμορφωθεί οι κανόνες του παιχνιδιού. Έπρεπε να υπάρχουν «πρωτοπόρες δυνάμεις» που θα οργανώνουν την κάθε εξέγερση ή «πράξη αγώνα». Και «οργανωμένη πρωτοπορία» στο κίνημα. Οι κλειστές συνεδριάσεις κάθε «σέχτας» της εποχής αποδείχτηκαν το  λουκούμι του… συστήματος. Αρκούσε ένα πρακτοράκι σε κάθε μαγαζί ή δυο –τρεις  broker σε όλο το φάσμα του χώρου για να ελεγχθούν τα πάντα. Συνωμοσιολογία; Τι λέτε καλέ; Ποιοι έγιναν βαθύπλουτοι, ποιοι πήραν καθηγεσίες με υποτροφίες ΝΑΤΟ, ποιοι κοσμούσαν τις λίστες του Χατζηζήση, ποιοι έχτιζαν σερί από βίλες, ποιοι «διορίζονται»  χρόνια τώρα ως ισόβιοι αρθρογράφοι, ιδεολογικοί κριτές, συστημικοί συνομιλητές; Τσέλιγκες και Κεχαγιάδες των «ιδιωτικών» συναντήσεων θέλουν να μας πείσουν ότι μπίζνες, δουλειές, πόστα, θέσεις, αξιώματα προσφέρονται τυχαία! Δυστυχώς γνωρίζουμε πρόσωπα, τόπους και χρόνο, κοινές δράσεις. Δεν υπάρχει όμως ποτάμι που να μπορείς να μπαίνεις δυο φορές στο ίδιο νερό: ακριβώς επειδή ΔΕΝ υπάρχει «οργανωμένη πρωτοπορία» η επόμενη εξέγερση, όταν γίνει όχι μόνο δεν θα ελεγχθεί αλλά θα… επαναληφθεί!
Η ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ
Λένε, ότι αφού δεν υπάρχει «οργανωμένη πρωτοπορία» κάθε εξέγερση  μπορεί να ελεγχθεί εύκολα και να οδηγήσει -ελλείψει αντίπαλου δέους- στην σκλήρυνση του συστήματος και τελικά, σε ολοκληρωτικές, φασιστικού τύπου, λύσεις.
Σε πρώτη φάση ίσως. Ίσως να ελεγχθεί μία εξέγερση, σίγουρα θα σκληρύνει το σύστημα, προφανώς επιλογή του είναι μια «κοινοβουλευτική δικτατορία». Αριστερά δεν υπάρχει διεθνώς παρά μόνο το  ψυχικό φορτίο του περάσματος της  από τον κόσμο, άρα φασιστικές λύσεις ευνοούνται ως επικρατέστερες. Ο συλλογισμός έχει ένα, σημαντικό λάθος: αν μπολιάσεις την γκορτσά, βγάζει αχλάδια. Φύγατε νωρίς από τα χωριά σας, βγάλατε λεφτά, δεν προλάβατε όμως να μάθετε πως στην φύση βρίσκει τρόπους να διαιωνίζεται η ποιοτική αλλαγή…
ΤΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ «ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΩΝ LEADERS…
«Να ξέρεις θα έρθει χούντα, και σύντομα…»! Τι λέτε καλέ, τρομάξαμε. Αυτά γινόντουσαν πάντα με οικονομία σε τροχιά ανόδου και σε φάση που υπήρχε ανάγκη να εξασφαλιστεί η συναίνεση (διαβάστε και κανένα σοβαρό κομμουνιστή:βλ. Κ. Μάλλιο). Θα μου πείτε που να  ξέρετε από αυτά. Όχι εσείς, οι απίστευτοι συνομιλητές σας. Οι δικτατορίες στην Ελλάδα γινόντουσαν  με τον κόσμο να έχει θέσεις εργασίες, κήπους, περιβόλια, σπίτια ή  έστω αγροικίες.(περισσότερα για τις ελληνικές δικτατορίες και την “αγροτική-λαική” ιδεολογία του, στα βιβλία της Μαρίας Δαράκη- Μαλλέ). Για σκεφτείτε το πείραμα με 3.000.000 ξένους, με άνεργους, με άστεγους και προσθέστε στις παραμέτρους τις βίλλες στην Εκάλη, την Φιλοθέη, τους Θρακομακεδόνες. Καταλάβατε τώρα-όχι; Γιατί είμαστε σίγουροι πως έτσι θα συνέβαινε;
ΟΙ «300» ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΟΙ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ «ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ»!
Οι μετανάστες απεργοί πείνας, με 18 χρόνια στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να έχουν, όπως όλοι οι γείτονες μου, κάρτα εργασίας, ασφάλιση,κ.λ.π., κ.λ.π. Όμως δεν απεργούν για αυτό και το ξέρουμε όλοι. Εμείς, εσείς, αυτοί, οι… 70 αναπληρωματικοί τους κ.α. «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» είναι οι καθηγητές πανεπιστημίων που δεν έβγαλαν ανακοίνωση για το Μνημόνιο, δεν έβγαλαν ανακοίνωση για την Ανεργία, δεν είπαν κουβέντα για τις συνέπειες της Κρίσης αλλά έσπευσαν να κάνουν κινητοποιήσεις, διακηρύξεις, ανακοινώσεις για τους «μετανάστες της οργής», σε μια κοινωνία που δεν το ξέρουν αλλά μοιάζει πλέον όλο και περισσότερο με «αυλή των θαυμάτων»(Εσύ βρε παλιόφιλε, από την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, τι στο διάολο ήθελες με τα Ψυχικά και τους αναλόγως… Ψυχικά ανάπηρους;)
ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ «ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΝΙΟΥ …»
Ακούστε παιδιά της Μπεζανσόν και της Μαβίλη, να μαθαίνετε ιστορίες από γόνους ζευγάδων: Μια φορά στην Κάρυστο, στο χωριό μου, ήταν ένας -παιδί ζευγά και αυτός- που λεγόταν Γλαύκος. Γιος του Δήμυλου. Μια μέρα είδε ότι ο πατέρας του δεν μπορούσε να βάλει το υνί στο άροτρο, που ξεκόλλησε. Πλησίασε, έδωσε μια μπουνιά και το σφήνωσε σαν να το κτύπησε με σφύρα! Ο Δήμυλος κατάλαβε ότι ο 15χρονος ήταν γεννημένος αθλητής και τον έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί σε αγώνες πυγμής, αφού έφτασε να αγωνίζεται με τον πλέον έμπειρο, άμαθος και χωρίς τεχνική αυτός, υστερούσε. Τότε ο Δήμυλος φώαξε στον Γλαύκο:» Ω, παι, την … επ΄ αρότρω!» Καταλαβαίνετε τι ακολούθησε, όχι μόνον για τον άτυχο συναγωνιστή του: «ούτος πύκτης νίν, Ολύμπια τρις νενικ,ηκώς και Πύθια και Ισθμια όκτάκις και Νέμεα ομοίως…»
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Εσείς τα κάνατε όλα με κόμματα, ομάδες, κινήσεις, κινήματα και συμμορίες και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όποιος κτυπήσει μια φορά.μόνος του την «επ΄αρότρω» μπορεί και δεύτερη και Τρίτη και πολλές άλλες. Ένα παιδί ζευγά μας το δίδαξε αυτό…                                  ΠΗΓΗ:olympia.gr                   

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ

Σαν σήμερα ΕΠΕΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!



Γρηγόρης Αυξεντίου«Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας, αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».
Γρηγόρης Αυξεντίου.
Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, στις 22 Φεβρουαρίου του 1928. Από τη φύση του ήταν παράτολμος και ατίθασος, ενώ είχε γαλουχηθεί με εθνικά και θρησκευτικά ιδεώδη.
Οι γονείς του, Πιερής και Αντωνού, ήταν εύποροι αγρότες. Είχε και μια αδερφή, την Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά
Ο Γρηγόρης μετά το δημοτικό σχολείο του χωριού του φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και ακολούθως έφυγε για την Ελλάδα με σκοπό να γίνει στρατιωτικός. Για να σπουδάσει, πήρε πρώτα την ελληνική υπηκοότητα και ξεγράφτηκε ουσιαστικά από την τότε αγγλοκρατούμενη Κύπρο. Μπήκε τελικά στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών και παράλληλα μελετούσε φιλολογία σκοπεύοντας να παρακολουθήσει αργότερα τη Φιλοσοφική. Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού. Εκεί αφού αποφοίτησε, έκανε τη στρατιωτική του θητεία στον 1° λόχο του 613ου τάγματος πεζικού, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αλλού, απ’ όπου και έστελνε φλογερά πατριωτικά γράμματα στους δικούς του, αναφέροντας ότι εκεί αισθανόταν περήφανος γιατί έκανε το καθήκον του προς την πατρίδα.
Τελείωσε τη θητεία του στις 15/11/1952 και επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στα κτήματα του πατέρα του σαν οδηγός, μεταφέροντας εργάτες από τη Λύση στην Αμμόχωστο. Εκείνη την περίοδο αρραβωνιάζεται.
Τον Ιανουάριο του 1955 μυήθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) από τον Ανδρέα Αζίνα και είχε την πρώτη του επαφή με το Γρίβα στις 20/1/1955, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων.
Αντί του καθιερωμένου όρκου, ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής δέχτηκε τον λόγο της στρατιωτικής τιμής του Αυξεντίου.
Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας. Πολύ γρήγορα διακρίθηκε για τις ηγετικές του ικανότητες και ο Γρίβας, αναγνωρίζοντας το ήθος και τον πατριωτικό του ζήλο, του δίνει την θέση του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α και του αναθέτει την στρατολόγηση και εκπαίδευση ανδρών στον τομέα της Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις οργανωμένες ήδη ομάδες της περιοχής, που δρούσαν στις τάξεις του ΕΜΑΚ (Εθνικό Μέτωπο Απελευθερώσεως Κύπρου), όπου και τον θέτει επικεφαλή. Μέσα στην Οργάνωση πήρε το κωδικό όνομα «Ζήδρος» (το αγωνιστικό του ψευδώνυμο παρέπεμπε στο Ζήδρο, το Δυτικομακεδόνα κλεφταρματολό επί Τουρκοκρατίας.), το οποίο και κράτησε μέχρι τον ηρωικό του θάνατο. Κατά τη διάρκεια της σύντομης αντιστασιακής του δράσης έλαβε και τα ψευδώνυμα «Ρήγας», «Αίαντας», «Άρης», «Μάστρος», «Ανταίος» και «Ζώτος» και έγινε το φόβητρο των Άγγλων και ο θρύλος των συμπατριωτών του.
Ήταν ηγετική φυσιογνωμία και διέθετε οργανωτικές και στρατιωτικές αρετές. Ήταν ο μόνος από τους νεαρούς μαχητές που διέθετε στρατιωτική κατάρτιση, αλλά παράλληλα διακρινόταν για τις πνευματικές του αρετές, την αγάπη και τη στοργή που έδειχνε προς τους συντρόφους του, τους οποίους και στήριζε, ενδυνάμωνε και ενίσχυε με σθένος, αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση.
Ο Αυξεντίου ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου και την 1η Απριλίου του 1955, πρώτη μέρα του αγώνα κατά των Άγγλων, επειδή ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την επιχείρηση ανατινάξεων στις πετρελαιοαποθήκες της αγγλικής βάσης Δεκέλειας, βγήκε στα βουνά και ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον αγγλικών στόχων στον τομέα του. Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής του έζησε στην παρανομία διευθύνοντας ανταρτικές ομάδες.
Η επικήρυξη για τον Γρηγόρη ΑυξεντίουΔεν άργησε να γίνει ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος από τους Άγγλους, οι οποίοι τον επικήρυξαν αρχικά με 250 λίρες και στην συνέχεια, με το υπέρογκο για την εποχή, ποσό των 5.000 λιρών, επειδή ανατίναξε αγγλικές περιουσίες.
Μετά την επικήρυξη του καταφεύγει στην οροσειρά τού Πενταδάκτυλου, σε μια φυσική στενόχωρη σπηλιά. Εκεί τον βρήκε ο βοσκός από τη Λάπηθο, γέρο Γιώργος Ζοππής και άρχισε να τον τροφοδοτεί, εκμεταλλευόμενος το επάγγελμά του που δικαιολογούσε την καθημερινή παρουσία του στο βουνό. Εκεί ο Αυξεντίου μαθαίνει στους αγωνιστές την χρήση των όπλων, καθώς και τεχνικές ανταρτοπόλεμου.
Στην περιοχή κατέφυγαν τον επόμενο καιρό και άλλοι αντάρτες, οπότε ο Αυξεντίου σκέφτηκε πως ήταν αναγκαία η ύπαρξη συνεχούς υδροδότησής τους, διότι, όπως έλεγε, «την πείνα μπορείς να την αντέξεις, αλλά τη δίψα όχι». Σκέφτηκε πολύ το θέμα, έδερνε συνεχώς το μυαλό του, σε σημείο που η εξεύρεση νερού τού έγινε έμμονη ιδέα. Η πίστη, όμως, δεν του έλειψε ποτέ. Έτσι, ένα καλό πρωινό, πήρε τον κούσπο και άρχισε να κτυπά με δύναμη σε συγκεκριμένο σημείο της οροφής της σπηλιάς. Οι σύντροφοί του όχι μόνο παραξενεύτηκαν για την ενέργειά του αυτή, αλλά και από μέσα τους γελούσαν κοροϊδευτικά. Όμως, σε κάποια στιγμή, το θαύμα έγινε: Μαζί με το ποτάμι ιδρώτα, που έτρεχε από το πρόσωπο και το κορμί του ήρωα, άρχισε να στάζει και νερό στο κεφάλι του, η ροή, μάλιστα όλο και δυνάμωνε. Η έκπληξη όλων γι’ αυτό που έβλεπαν ήταν μεγάλη, οπότε ο Γρηγόρης, ρίχνοντας, κάτω τον κούσπο με ανακούφιση, φώναξε δυνατά: «Είδετε βρε τι σημαίνει να πιστεύκεις σε κάτι; Εγιώ αν δεν επίστευκα, νερόν δεν θα ευρίσκαμεν. Να πιστεύκετε, λοιπόν, να πιστεύκετε!..».
Το γεγονός, απέδειξε ότι η δύναμη της πίστης ήταν πολύ βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του Γρηγόρη.
Η δράση του ήταν πλούσια τόσο στον Πενταδάκτυλο όσο και στο όρος Τρόοδος όπου κατέφυγε αργότερα.
Κρυφά παντρεύτηκε και κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες την ως τότε μνηστή του Βασιλεία Παναγή, μια νύχτα στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου στις 10/6/1955. Ποτέ οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να πιάσουν το «Ζήδρο», όσες και αν κάνανε προσπάθειες. Πάντα τους ξέφευγε.
Οι μάχες διαδέχονται η μια την άλλη: Αγύρτα, Λάπηθος, Πεδουλάς, Δευτερά.
Στις 11 Δεκεμβρίου 1955 επέδειξε τις εξαίρετες στρατιωτικές του ικανότητες στην ιστορική μάχη των Σπηλιών, παρασύροντας δυο φάλαγγες των Άγγλων στρατιωτών, που ανηφόριζαν προς τα κρησφύγετα, να συγκρουστούν μεταξύ τους.
Πολλά και τα κουφάρια που οι αποικιοκράτες αναγκάστηκαν να μετρήσουν στα Χανδριά, το Μάρτιο του 1956. Εκεί έπεσε ένας από τους καλύτερους πολεμιστές του Αυξεντίου, ο Χρήστος Τσιάρτας. Το Πάσχα του 1956 βρίσκει τον ήρωα ν’ αναρρώνει στο ιστορικό (ιδρύθηκε το 1148) μοναστήρι του Μαχαιρά, μετά από εγχείρηση. Εκεί συνέβη και το πρωτοφανές της εμφάνισής του ενώπιον των διωκτών του, όταν πάνω από 100 Άγγλοι αξιωματικοί και στρατιώτες έζωσαν το μοναστήρι. Μεταμφιεσμένος σε καλόγερο, με γενειάδα και ράσο, ο Γρηγόρης Αυξεντίου παρουσιάστηκε και συστήθηκε στον Άγγλο επικεφαλής αξιωματικό ως ο «πάτερ-Xρύσανθος» και στην συνέχεια τους…κέρασε.
Ο Διγενής τού ανέθεσε μαζί με τον τομέα Πιτσιλιάς και τα χωριά της Ορεινής – Μαχαιρά. Τον Ιούλιο του 1956 προστέθηκαν στον τομέα του και τα κρασοχώρια Λεμεσού.
Στις 31 Δεκεμβρίου του 1956, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κυκλώνεται μαζί με τα παλικάρια του στο χωριό Ζωοπηγή και ακολουθεί σφοδρή σύγκρουση. Ο Αυξεντίου τραυματίζεται, αλλά διαφεύγει, αφήνει όμως νεκρό πίσω, τον συναγωνιστή του Μάκη Γεωργάλλα.
Την 1η Μαρτίου του 1957, οι Άγγλοι ξαναεισβάλλουν στο μοναστήρι του Μαχαιρά. Υποβάλουν σ’ εξαντλητική ανάκριση τον αγωγιάτη της Μονής και τον αναγκάζουν ν’ αποκαλύψει ότι ο Αυξεντίου έχει κατασκευάσει καταφύγιο-κρύπτη ένα χιλιόμετρο πιο κάτω.
Στις 3 Μαρτίου 1957, Άγγλοι στρατιώτες περικύκλωσαν το κρησφύγετό του κοντά στον Μαχαιρά. Ο Γρηγόρης φώναξε τότε:
«Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε».
«Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι.
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κουβέντα τους και οι στρατιώτες έφθασαν στην είσοδο του κρησφύγετου. Φώναξαν στους άνδρες να παραδοθούν όμως καμία απάντηση.
Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν για να σωθούν, ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας.
«Εσείς να βγείτε», είπε ο Γρηγόρης στους άνδρες του, «Θα σας χρειαστεί αλλού η πατρίδα. Εγώ πρέπει να μείνω εδώ για να πολεμήσω για την πατρίδα μας».
Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη:
Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
Σε προτροπές τών Άγγλων να παραδοθεί είχε μόνο μία απάντηση να δώσει «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός.
Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και να τον πείσει να παραδοθεί. Ο Αυγουστής προτίμησε να μείνει μαζί με τον αρχηγό του.
Ο Γρηγόρης φώναξε: «Τώρα είμαστε δύο. Ελάτε να μας πάρετε». Και η μάχη συνεχίστηκε ως το απόγευμα. Προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν. Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν τον σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής Ευσταθίου, με βαριά εγκαύματα, επιχειρεί έξοδο και συλλαμβάνεται. Οι εμπρηστικές βόμβες πετρελαίου, των μισελλήνων του Λονδίνου, λαμπαδιάζουν τα πάντα. Έτσι, καιόμενος σαν λαμπάδα, έπεσε ο Γρηγόρης Αυξεντίου, άμορφη μάζα από καμένη σάρκα, πυροβολώντας ως το τέλος, Κυριακή 3 Μαρτίου 1957. Οι ισχυρές δυνάμεις των Άγγλων υπέστησαν όμως πρωτοφανείς απώλειες (πάνω από 40 οι νεκροί, ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες).
Όπως έγραψαν εφημερίδες της εποχής:
Τις απογευματινές ώρες τού Σαββάτου, απόσπασμα του Βρεταννικού Στρατού από 60 άνδρες εκινήθη προς την Μονή, την οποία και εκύκλωσε για να συλλάβει τον καταδιωκόμενο Αγωνιστή. Οι Βρεταννοί στρατιώται ανεστάτωσαν κυριολεκτικώς την Μονή και έθεσαν υπό κράτησιν όλους τους μοναχούς, περιλαμβανομένου και του Ηγουμένου, τους οποίους και εκακοποίησαν για να τους αποσπάσουν πληροφορίες περί του ακριβούς σημείου όπου εκρύπτετο ο Αυξεντίου. Κανείς όμως μοναχός δεν είπε τίποτα. Κατά την διάρκεια της ερεύνης στην περιοχή γύρω από το μοναστήρι, οι Βρεταννοί στρατιώται ανεκάλυψαν μια σπηλιά κρυμμένη μέσα σε θάμνους.
Ο επί κεφαλής τού Βρεταννικού αποσπάσματος Ανθυπολοχαγός Middleton πλησίασε την είσοδο της σπηλιάς και εφώναξε: «Ρίξε τα όπλα σου και παραδώσου, αλλιώς θα επιτεθούμε». Κάποιος απήντησε: «Καλά παραδιδόμαστε». Τέσσερες άνδρες βγήκαν έξω, δύο από αυτούς επικηρυγμένοι με 5.000 λίρες, όπως και ο Αυξεντίου. Ο Αυξεντίου δεν ήταν μεταξύ αυτών. Ο Ανθυπολοχαγός Midleton τον εκάλεσε και πάλιν να παραδοθεί, αλλά έλαβε την υπερήφανη απάντησιν «Μολών Λαβέ».
Αμέσως, τέσερες άνδρες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο ηρωικός μαχητής τής Κυπριακής Ελευθερίας τούς υπεδέχθη με καταιγισμόν πυρός. Oι τρεις από τους τέσερες Βρεταννούς, οι οποίοι είχαν ελπίσει ότι θα εισέπραττον την επικήρυξιν του Αυξεντίου βγήκαν αμέσως έντρομοι, ενώ ο τέταρτος, τραυματισμένος στο στήθος κατέπεσε στο έδαφος, για να υποκύψει λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά του. Ο επί κεφαλής τών Βρεταννικών δυνάμεων Ανθυπολοχαγός Middleton εζήτησε αμέσως ενισχύσεις, οι οποίες και κατέφθασαν με τα ελικόπτερα. Η μάχη συνεχίσθη έτσι επί 10 ολόκληρες ώρες, κατά την διάρκειά της δε οι Βρεταννοί εχρησιμοποίησαν μεταξύ των άλλων δακρυγόνες βόμβες.
Μπροστά στο αλύγιστο θάρρος τού Αυξεντίου και αφού προηγουμένως έκαναν χρήσιν όλων τών ειδών τών όπλων, οι Βρεταννοί στρατιώται έρριψαν μέσα στην σπηλιά βόμβες πετρελαίου. Τεράστιες φλόγες εκάλυψαν το σπήλαιο για να τυλίξουν σε λίγο το κορμί τού Ηρωικού Πατριώτη.
Η μάχη ετελείωσε στις 2 η ώρα την νύκτα. Η σορός τού Αυξεντίου ανευρέθη απηνθρακωμένη. Ο Αυξεντίου ήταν ηλικίας 29 ετών. Στον κατάλογο των καταζητουμένων από τους Άγγλους, ήταν εγγεγραμμένος δεύτερος μετά τον στρατηγό Γρίβα.
Το απανθρακωμένο σώμα του Γρηγόρη ΑυξεντίουΤο καρβουνιασμένο πτώμα του αναγνώρισε πρώτος ο πατέρας του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
«Απ’ τις χοντρές ελληνικές κοκκάλες του», όπως είπε, «κι από κείνο το χρυσό κωσταντινάτο που άχνιζε στον κόρφο του».
Βγήκε από το νεκροτομείο χαμογελώντας… Κι όταν ρωτήθηκε από τους οικείους του γιατί γελούσε, κι αν τελικά δεν είναι ο Γρηγόρης, αυτός απάντησε με περηφάνια:
«Ναι, ο Γρηγόρης είναι, αλλά να μην μας δούνε αυτά τα σκυλιά να κλαίμε» και αφού απομακρύνθηκε λίγο, έβαλε τα κλάματα…
Η μάνα του όταν πληροφορήθηκε το μαύρο μαντάτο έσφιξε το μαύρο της τσεμπέρι κάτω απ’ το δυνατό σαγόνι της και είπε ακριβώς τα λόγια που περίμενε ο γιος της:
«Είμαι περήφανη για τον γιο μου. Κάλλιο μια φούχτα τιμημένη στάχτη, παρά γονατισμένος ο λεβέντης μου».
Από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων οι Άγγλοι έθαψαν το καμένο σώμα του Αυξεντίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στις 4 Μαρτίου 1957, στον χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Φυλακισμένα Μνήματα».
Έτσι ο Γρηγόρης Αυξεντίου με τη θυσία του επισφράγισε τον αγώνα του για την ελευθερία της Κύπρου, περνώντας στην αθανασία και στην άφθαρτη μνήμη της ιστορίας επονομαζόμενος επάξια ως «ο αετός του Μαχαιρά» από τον κυπριακό λαό.
Ο τάφος του Γρηγόρη Αυξεντίου στα «Φυλακισμένα Μνήματα»









Αρπακτικά δημοσιοΕΚΔΟΤΕΣ περιμένατε κηδείες για λίγα κλικς; ε; Σκατά στα μουτρα σας

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.. ΕΒΑΛΑΝ ΑΡΑΧΝΗ ΣΤΟ ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΟ

ΦΤΑΝΕΙ πια..Γέμισε το διαδίκτυο φωτογραφίες με ΑΡΑΧΝΕΣ λογότυπα από τις κηδείες των 2 ειδικών φρουρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ
Ολα τα μεγάλα Portals ανεβάζουν ελεεινές φωτογραφίες χωρις κανένα νόημα. Φωτογραφίες του κόσμου φωτογραφίες του σημείου που σκοτώσαν τα παιδιά με τα λογότυπά τους πάνω για λίγα ματωμένα κλικς.
ΜΑΛΑΚΕΣ με Brand names...και έχετε το θράσος να μιλάτε για τα Blogs?
Ειστε μακράν η χειρότερη φάρα! Αρπακτικα γεννηθηκατε και αρπακτικα θα είστε σε όλη σας τη ζωή!!!!                                      ΠΗΓΗ:news24gr.blogspot.com