ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ!!!

Στην μείωση των απαραίτητων ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών προχωρά η κυβέρνηση.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, τα ένσημα που θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει μειώνονται από τα 200 στα 120, ενώ για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα 80 ένσημα μειώνονται στα 50...

Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ (Συμβούλιο Επιθεώρησης Εργασίας) που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα, καθώς επίσης η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας, το «εργόσημο» και η αυστηροποίηση των προστίμων για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομα εργαζόμενους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται για όσους εργοδότες απασχολούν προσωπικό που δεν το δηλώνουν, περιλαμβάνεται ακόμα και η δήµευση περιουσίας.
«Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο είναι ο βραχίονας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, 'Αννα Νταλάρα, η οποία πρόσθεσε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν επαφές με κοινωνικές οργανώσεις μεταναστών και τον συνήγορο του Πολίτη.
Για τους μετανάστες που συνεχίζουν την απεργία πείνας στην Υπατία, η υφυπουργός είπε ότι γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις για να μπουν σε καθεστώς ανοχής, ώστε να τους δοθεί εξάμηνη παράταση και να μη απελαθούν σύμφωνα με το νόμο.
Τόσο ο κ.Κουτρουμάνης όσο και η κ.Νταλάρα, τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει να εφαρμοστούν.
Πρόσθεσαν δε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες και δεν σχετίζονται με την απεργία πείνας των μεταναστών, στους οποίους έχει παραχωρηθεί το Μέγαρο Υπατίας.
Ο κ. Κουτρουμάνης μαζί με την υφυπουργό Αννα Νταλάρα, είχαν συνάντηση με την ΓΣΕΕ για το μεταναστευτικό.
Στο μεταξύ, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί την Τετάρτη (2 Μαρτίου - ωρα 13.00) η Αλέκα Παπαρήγα για το ζήτημα των απεργών πείνας και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Σοβαροί οι κίνδυνοι για τους μετανάστες - απεργούς πείνας
Με συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας, αφυδάτωσης καθώς και καρδιολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας 25 μετανάστες απεργοί πείνας.
Για σοβαρό κίνδυνο απώλειας νεφρών αλλά και αναπηρία κάνουν λόγοι οι γιατροί που τους παρακολουθούν.
"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική καταστροφή" τόνισε ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα πριν να υπάρξουν νεκροί.
fimotro

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Κ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΆΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΣΗΜΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΙΩΝΕΙ Κ ΑΛΛΟ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ,ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΕΙ Κ ΑΛΛΟ!!

ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ...'ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΘΡΟ' ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: