ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η αρχαιοελληνική εκδοχή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ξεκίνησε στον Άδη!



Κάποιος πρέπει να υποδείξει στον κ. Ρέππα να προμηθευτεί και να διαβάσει τους “Νεκρικούς Διαλόγους” του Λουκιανού (γεννήθηκε το 120 μ.Χ.). Εκεί αναφέρεται για πρώτη φορά η μνημειώδης φράση “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, δηλαδή, δεν μπορείς να εισπράξεις κάτι από εκείνον που δεν έχει. Στον διάλογο “Χάρων και Μένιππος” είναι καταγεγραμμένο το ακόλουθο διδακτικό περιστατικό.
Ο Χάρων, ο βαρκάρης που διαπόρθμευε τις ψυχές των νεκρών στις όχθες της Αχερουσίας, απαίτησε την πληρωμή του από τον ατυχή επιβάτη Μένιππο, ο οποίος ούτε ζωή επί γης διέθετε πλέον ούτε χρήματα. Ο Μένιππος ήταν ο πρώτος αρνητής πληρωμής διοδίων, εισιτηρίων και λοιπών ναύλων. Πέρασε στην αιωνιότητα με το “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, που το γνωρίζουν -και συχνά επαναλαμβάνουν- οι Έλληνες αλλά και οι ομιλούντες την ελληνική.
Στην αδυναμία πληρωμής βρίσκεται το αίτιο του “Κινήματος”, που τόσο φοβάται και διά τούτο εχθρεύεται η κυβέρνηση. Ουδείς αγκιτάτορας, προπαγανδιστής και… λαϊκιστής έχει πείσει το κοινό να σηκώνει τις μπάρες των διοδίων και να αποχωρεί. Ουδείς αναρχικός έχει διασαλεύσει την τάξη των μέσων μαζικής μεταφοράς παροτρύνοντας τους επιβάτες να μην πληρώνουν εισιτήριο.
Απλούστατα οι Έλληνες που υποφέρουν, χάνουν τη δουλειά τους, επιβιώνουν με ψαλιδισμένες συντάξεις και μισθούς, δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στις εξωφρενικές αυξήσεις που επέβαλε η κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου. Τον πρώτο λόγο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, όπως πάντα, τον έχει η Ανάγκη!
Όσοι συνήθισαν να μετακινούνται με τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα και τις απαστράπτουσες λιμουζίνες δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ενδέχεται κάποιος να αδυνατεί να καταβάλλει 1,40 ευρώ για να μπει στο μετρό. Κι όμως, οι Μένιπποι σήμερα είναι πολλοί και αυξάνονται κάθε στιγμή που περνάει.
Οι απανταχού Ρέππες, Παπανδρέου και λοιποί Χάροντες, αν θέλουν να διατηρηθούν στην εξουσία και να συνεχίσουν να υπάρχουν, ας αλλάξουν πολιτική.
Αλλιώς θα διαπορθμευθούν οι ίδιοι στα πολιτικά Τάρταρα. 
                                                                                           ΠΗΓΗ:realorfake.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: