ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Και ευθυμογραφήματα από τους τουρκόφρονες της Θράκης!


    Η ανθρωπιά του τουρκικού έθνους, που…έφερε τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα!
millet    Λέγαµε κι εµείς οι καηµένοι ότι έχουµε κάποιαν αίσθηση του χιούµορ. Μέχρι πού διαβάσαµε τόν περίφημο κολαούζο του Προξενείου Τζενγκίζ Οµέρ στήν ξανθιώτικη τουρκοφυλλάδα «Μιλλέτ» (21-1-2010) καί βουβαθήκαµε. Υποκλιθήκαµε. Καί σας προσφέρουµε ένα δείγµα της τέχνης του, ενώπιον της οποίας Σουρής, Μπόστ και Τσιφόρος δείχνουν φαιδροί ερασιτέχνες. Απολαύστε το:
    «Με βάση τα τελευταία επιστηµονικά στοιχεία η Τουρκική ιστορία έχει ένα παρελθόν τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδων χρόνων. Μια Τουρκική ιστορία γεµάτη δόξα και ανθρωπιά…Μια τέτοια ιστορία που δίδαξε τον πολιτισµό στον κόσµο και έφερε την ανθρωπιά στην ανθρωπότητα. Οι πρόγονοι µας σκορπίστηκαν στις τέσσερεις γωνιές του κόσµου, διαφωτίζοντας τις περιοχές που είχαν πάει. Στα έθνη που συνάντησαν έφεραν φιλία, καλούς τρόπους και µετριοπάθεια. Περιέθαλψαν τους πληγωµένους, έτειναν χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη, τους φέρθηκαν µε στοργή, προστάτεψαν τους αδυνάτους, ενώ τους τυράννους και τους καταπιεστές τους έβαλαν στη θέση τους. Ποτέ δεν αδίκησαν τους λαούς που ζούσαν υπό την ηγεµονία τους, το αντίθετο, τους στήριξαν, τους προστάτεψαν και τους επέτρεψαν να ζούνε όπως επιθυµούνε. Ποτέ δεν ακούµπησαν τα σχολεία τους, τους χώρους προσευχής, την πολιτιστική τους κληρονοµιά, το αντίθετο, τους παρείχε κάθε δυνατότητα να τα κρατήσουν ζωντανά…»
    Όχι πέστε μας εσείς τώρα, έχουµε άδικο;

Ανασύνταξη του ΚΚΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα.

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αρχίζει να βλέπει το βάραθρο του αφανισμού της.
Η οργή της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών στρωμάτων που εκφράζει το ΚΚΕ, έχει τόσο πολύ ξεχειλίσει που η ηγεσία του κόμματος δεν έχει άλλα περιθώρια «ελιγμών». Πρέπει να εναρμονιστεί στοιχειωδώς με τη λαϊκή οργή.
Στη συζήτηση, λοιπόν, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απόδοση ιθαγένειας στους ΠΑΡΑΝΟΜΑ νομιμοποιημένους μετανάστες, παρουσιάστηκε θεαματική και ομολουγέμως ανέλπιστη μεταλλαγή των θέσεων του Κ.Κ.Ε.!
Η γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, προς έκπληξη των παρευρισκομένων, είπε τα εξής:
«…δεν υιοθετούμε τον κοσμοπολιτισμό, ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις. Ενας κοσμοπολιτισμός, ο οποίος θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική, που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα, στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και αυτό υπάρχει… Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως δυο φαινομενικά διαφορετικές απόψεις μπορούν να οδηγήσουν όχι στο μικρότερο κακό, αλλά στο μεγαλύτερο κακό. Αύριο θα θέσουν ζήτημα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο δίνω ή όχι ιθαγένεια. Αλλά υπάρχουν και μια σειρά απόψεις, οι οποίες μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πάρα πολύ επικίνδυνες.»
Βεβαίως κάποια αντιφατικά λόγια είχε ψελλίσει η Αλέκα και στην προηγούμενη συζήτηση.
Τότε από τη μια εντόπιζε τους κινδύνους των κατασκευασμένων μειονοτήρων και το ρόλο των Μ.Κ.Ο., αλλά από την άλλη ζητούσε νομιμοποίηση όλων των παράνομων.
ΤΩΡΑ ήρθε με απόψεις πιο «δουλεμένες» και καθαρές.
Γίνεται πλέον σαφές πως μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έγιναν τέτοιες ζυμώσεις και συνέβαλαν στην αναδίπλωση της Παπαρήγας μετά από αντίδραση της βάσης η οποία σαφώς διαφοροποιήθηκε από την αρχική τοποθέτηση του κόμματος στο θέμα των μεταναστών.
Φυσικά δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΚΚΕ.
Ωστόσο, θα είναι καταλυτικά σημαντικό αν, έστω και καιροσκοπικά, αναθεωρήσει τις ανοικτά νεοταξικές θέσεις που είχε η ηγεσία του ΚΚΕ για τους λαθρομετανάστες.
Γιατί εδώ και μια καιροσκοπική αναδίπλωση αποκτάει μεγάλη πολιτική διάσταση στην εργατική τάξη και το ελληνικό λαό γενικότερα που βρίσκεται στο στόχαστρο των συκοφαντιών και αφορισμών για «ρατσισμούς» και άλλα παραμύθια…

Δυστυχώς Κάτια (Μακρή) μου το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με το ΔΝΤ.

Σας έβλεπα περιχαρή χτες στο δελτίο ειδήσεων του Alter σηκώνοντας τη σημαία της Επανάστασης ότι το ΠΑΣΟΚ ως πανέξυπνο κόμμα που είναι θα παίξει σκληρό πόκερ με τους Ευρωπαίους με τον άσσο στο μανίκι που είναι το ΔΝΤ και άλλες χαριτολογίες που πρέπει να ακούς σε αυλές δημοτικού ή γυμνασίου.
Είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράματα και θα περίμενε κανείς από δημοσιογράφους ολκής όπως εσείς και ο Κος. Χατζηνικολάου να είστε πιο σοβαροί (καμία σχέση με το σοβαροφανείς) και να κάνετε πιο ποιοτικές αναλύσεις της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Βεβαίως αν δεν μπορείτε υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα, δημοσιογραφία δεν είναι το μόνο.
Διαβάστε παρακάτω τι θα πει ΔΝΤ και θα καταλάβετε τον πρόλογό μου.

Μέτρα-σοκ προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Του Μ. Χριστοδούλου
Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση του ΦΠΑ, μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και περικοπή του 14ου μισθού, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να περιορίσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα.
Ήδη οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού επεξεργάζονται σχέδιο δώδεκα σημείων με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Αναλυτικά τα δώδεκα μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ είναι τα εξής:
1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Εισηγούνται τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.

2.Φοροαπαλλαγές: Να περικοπούν οι εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα και να κλείσει το παράθυρο των φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης για μια σειρά εισοδημάτων. Έτσι θα συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).
3.Ναυτιλιακές – κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.
Περισσότερα εδώ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΒΡΩΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΡΕ ΜΗΠΩΣ... ΑΕΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ;

Θυμάστε τη μάζωξη που είχε προαναγγελθεί για σήμερα στη Στοά Βιβλίου και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ;

Σήμερα ο Λιάκος, η Πρωτονοτάριου και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση... βρώμας στο χώρο που συνωμοτούσαν με αποτέλεσμα το θλιβερό νοεταξικό πάνηγυράκι τους να ματαιωθεί για αρκετή ώρα. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την... επίθεση που εικάζεται ότι έγινε με αμπούλες βρώμας, οι οποίες διέχυσαν στον χώρο μια οσμή ίδια με τον εσωτερικό κόσμο των διοργανωτών, δημιουργώνας ίσως μια ατμόσφαιρα ιδανική για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Για το συμβάν έρευνες διεξάγει η... αντιβρωμοκρατική! Την ευθύνη δεν την έχει αναλάβει ακόμη κανεις...

Δεν συμφωνώ μαζί σου; Είσαι Φασίστας!

Δεν συμφωνώ μαζί σου; Είσαι Φασίστας!

Με αφορμή το άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη : Και παιδιά θα σας κάνουμε; (Καθημερινή 27.1.2010)’
Είναι γνωστό ότι, η ξύλινη γλώσσα της αριστεράς  βαπτίζει «δημοκρατική» και «προοδευτική» κάθε άποψη, διαδικασία ή ενέργεια, αποκλειστικά και μόνον λόγω της προέλευσής της από τον δικό της χώρο. Ακόμη και όταν, κατά το περιεχόμενό της, μια ιδέα ή μια συμπεριφορά είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική, ολοκληρωτική ή αντιδραστική, η υιοθέτησή της από την αριστερά την «καθαγιάζει» και την αναδεικνύει.
Κατά την αριστερά, οι ιδέες της, οι προγραμματικές διακηρύξεις της, οι συμπεριφορές της και οι δραστηριότητές της, είναι δημοκρατικές και προοδευτικές, ανεξάρτητα από την ουσία τους, απλά και μόνον επειδή είναι δικές της. Άλλωστε, η ίδια επιθυμεί να κρίνεται πάντοτε από τις προθέσεις της και όχι από τις πράξεις της, ενώ καταδικάζει συλλήβδην τις πράξεις των αντιπάλων της και αρνείται να αποδεχθεί την ειλικρίνεια των δικών τους προθέσεων.
Με αυτή την λογική και προκειμένου  η «ιερότητα» του αριστερού λόγου να προσλάβει στη συνείδηση των πολιτών την επιθυμητή ηθική διάσταση, καλλιεργείται συστηματικά και επίμονα η ιδεολογική απαξίωση του αντιπάλου: Ο αντίπαλός της αριστεράς είναι εξ αντικειμένου αντιδημοκράτης, όχι γιατί διαπνέεται από αντιλήψεις που δεν είναι δημοκρατικές, αλλά απλά και μόνον, επειδή τολμά να αντιταχθεί σ’ αυτήν ή να διαφωνήσει μαζί της.
Αυτός που επιχειρεί να προβάλλει την αντίθεσή του έναντι της αριστεράς, εκ προοιμίου και ανάλογα με την περίσταση, λοιδορείται ως «φασίστας», «ακροδεξιός», «ρατσιστής» ή «αντιδραστικός», έτσι ώστε η «δαιμονοποίησή» του να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον οποιοδήποτε διάλογο μαζί του.
Ο αριστερός δεν συνδιαλέγεται με τον δεξιό, ακριβώς επειδή ο τελευταίος φέρει το προκατασκευασμένο, σε βάρος του, «στίγμα» του ιδεολογικού αντιπάλου της αριστεράς, γεγονός που οδηγεί στην de de facto απόρριψη των απόψεών του, χωρίς αυτές να υποβάλλονται στην βάσανο της λογικής ή στην δοκιμασία της συζήτησης.
Στην πραγματικότητα, αυτή η σκόπιμη ιδεολογική διαπόμπευση του αντιπάλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά στυγνός ολοκληρωτισμός. Το ότι αποτελεί ακόμη και σήμερα χαρακτηριστικό γνώρισμα της αριστερής «διαλεκτικής» δεν αποτελεί έκπληξη, για εκείνους που γνωρίζουν τι σημαίνει αριστερά.
Αποτελεί όμως έκπληξη, το γεγονός ότι την αριστερή τακτική της ιδεολογικής διαπόμπευσης του αντιπάλου υιοθετούν, εσχάτως, και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι.
Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, είναι ένας εξ αυτών. Προφανώς ενοχλημένος από την έμφαση την οποία έδωσε, σε πρόσφατη ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς στην προστασία του θεσμού της οικογένειας, έσπευσε, εν μέσω  αμφιβόλου ευρηματικότητας εξυπναδισμών (όπως η αναφορά του στην «γενική γραμματεία τεκνοποίησης, η οποία θα είναι συμβεβλημένη με κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης»…), να υποστηρίξει ότι ο κ. Σαμαράς, ίσως άθελά του (!), έσβησε την πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ συντηρητισμού και φασισμού…  Συμπέρασμα (προφανές) για τον καλόπιστο αναγνώστη; Φασίστας ο Αντώνης Σαμαράς!
Δικαίωμα του κ. Μανδραβέλη να υποστηρίζει με πάθος τις απόψεις του. Δικαίωμά του, επίσης, να θεωρεί ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι ένα μόνιμο άγχος των συντηρητικών στη χώρα μας, αφού, κατά την (πιθανή) γνώμη των εγχώριων αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών», το πρόβλημα λύνεται με την  άκριτη και άμετρη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, σε οποιοδήποτε αλλοδαπό περιπατητή της ελληνικής επικράτειας.
Δεν είναι όμως δικαίωμα του κ. Μανδραβέλη να παραγνωρίζει βασικές καταστατικές επιταγές της Ελληνικής Πολιτείας, όπως αυτή που υπαγορεύει το άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος της χώρας, σύμφωνα με το οποίο, η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
Το καταληκτικό επιχείρημα του κ. Μανδραβέλη ότι, η οικογένεια και οι προσωπικές σχέσεις παραείναι ιερά για να υπάρχει έστω σαν σκέψη η κρατική παρέμβαση, δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένα σκόπιμο δημαγωγικό σόφισμα, το οποίο,  με βάση την προαναφερόμενη τακτική, χρησιμοποιείται για να «υπαγορευθεί» στην κοινή γνώμη το επιδιωκόμενο, σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, συμπέρασμα ότι, ο νέος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας (που, μην ξεχνάτε, έσβησε την πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ συντηρητισμού και φασισμού…) επιθυμεί,  δήθεν, τον έλεγχο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής των πολιτών…
Πρόκειται για σαθρό επιχείρημα, που απλώς αναδεικνύει το μέγεθος του προβληματισμού και της νευρικότητας που έχει προκαλέσει στις τάξεις της ψευδοπροοδευτικής, αλλά όπως αποδεικνύεται και της «νεοπροοδευτικής» ιντελλιγκέντσιας, η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αναταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ιδεολογικής απραξίας της κεντροδεξιάς παράταξης.
Η ιερότητα της οικογένειας, την οποία, επί τέλους, αναγνωρίζει ο κ. Μανδραβέλης, επιβάλλει την  υπέρ αυτής κρατική μέριμνα και, βεβαίως, ανταποκρίνεται στην σημασία του θεσμού, που αποτελεί, εδώ και αιώνες, τον πυρήνα της κοινωνικής οργάνωσης.
Το απαραβίαστο των προσωπικών σχέσεων δεν αναιρεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του  θεσμού και, φυσικά, δεν δικαιολογεί το άγχος του κ. Μανδραβέλη για δήθεν έλεγχο της προσωπικής ζωής των πολιτών!
Σε κάθε περίπτωση, ο φασισμός που ανησυχεί τον κ. Μανδραβέλη κρύβεται περισσότερο πίσω από τον δογματισμό που αποπνέει η αδικαιολόγητη και αβάσιμη πολεμική του και, φυσικά, ουδεμία σχέση έχει με το αναφαίρετο δικαίωμα μιας μεγάλης μερίδας των ελλήνων πολιτών να έχουν και να υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις από τον εκ πεποιθήσεως επικριτή τους…-
Διονύσης Κ. Καραχάλιος
Δικηγόρος
Γραμματέας  Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος  της Νέας Δημοκρατίας

Γιατί δεν πήρε ποτέ τα μέτρα ο Καραμανλής;

Δεν μου έχει τύχει να συμφωνώ συχνά με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Αναγνωρίζω όμως ότι αυτά που είπε την Παρασκευή στο ραδιοσταθμό «Θέμα 9.89» έχουν λογική. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε, πως «εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ. έπαιρνε τα μέτρα το Σεπτέμβριο, εάν δεν πήγαινε σε εκλογές, θα είχαμε γλιτώσει την ταλαιπωρία των 6 μηνών. Το κόστος του δανεισμού δεν θα είχε..... εκτοξευθεί στα ύψη. Η χώρα θα είχε διατηρήσει την αξιοπιστία της. Θα γίνονταν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και ας πηγαίναμε στα τέλη Φεβρουαρίου και εκεί ας αναλάμβανε ο κ. Παπανδρέου το κόστος να τινάξει την ομαλότητα της χώρας στον αέρα και να πει «δεν ψηφίζω τον Παπούλια και σας πάω σε εκλογές». Ο συνομιλητής του, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου έβγαλε το εύλογο συμπέρασμα: «άρα, την βασική ευθύνη την φέρει ο Κώστας Καραμανλής». Τόσο ανοιχτά δεν ήθελε να το πεί όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος και με έναν ελιγμό μετέθεσε την ευθύνη στους στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού: «κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουμε να κάνουμε μια εσωτερική συζήτηση. Να δούμε ποιοι έπεισαν και γιατί τον κ. Καραμανλή, να πάμε σε εκλογές».
πηγη newstime.gr

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.......Eλληνες στείλτε τον στα τσακίδια...

Η πατρίδα τίθεται εν κινδύνω επειδή ΑΥΤΟΣ είναι πρωθυπουργός και αντί να πράττει τα προς το Ελληνικό συμφέρον απαιτούμενα, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΓΑΓΜΑΤΩΝ με μαεστρία !


Ας αφήσει λοιπόν τα στημένα λογίδρια και να πάει στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ ! Μπας και σωθεί η χώρα. Να πάει να εφαρμόσει τους πειραματισμούς του Tavistock Institute, του Clinton Institute και του Soros Foundation στην πατρίδα του την MINNESSOTA !!!!

Ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παραδέχτηκε σήμερα ότι η ίδια η επιβίωση της χώρας τίθεται εν κινδύνω, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με απεργίες, δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό και πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τη σταθερότητα του ευρώ.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται.....
στο περιοδικό Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο με ημερομηνία της Δευτέρας.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων παρά τις επικείμενες πανελλαδικές απεργίες.
"Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου", προσθέτει ο έλληνας πρωθυπουργός.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνουν το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, τις περικοπές στα επιδόματα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του μέσου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και της επιβολής υψηλότερων φόρων.
Στις 24 Φεβρουαρίου οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν προγραμματίσει γενική απεργία καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μαζικές πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υιοθετήσει νέα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος ως το Μάρτιο.
Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση για ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 12.7% του ΑΕΠ το 2009 στο όριο του 3%, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε, ως το 2012, με μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2010.
Σε αντάλλαγμα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης και της Ε.Ε απέσπασαν τη δέσμευση της Αθήνας, να παρουσιάσει περαιτέρω αυστηρά οικονομικά μέτρα ως τις 15 Μαρτίου, που αναμένεται να υποβάλει την πρώτη από μία σειρά μηνιαίων εκθέσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της.
Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι χώρες της Ευρωζώνης, εξετάζουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τη φιλόδοξη μείωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού με την πάταξη της δωροδοκίας της διαφθοράς.
"Αν το κράτος μας λειτουργούσε καλά δεν θα χρειάζονταν περαιτέρω περιορισμοί. Αλλά εφόσον υπάρχουν τόσο μεγάλες σπατάλες παντού, μπορούμε επίσης να κάνουμε και μεγάλη οικονομία", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ως παράδειγμα ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα μελέτης που εκπόνησε τον περασμένο χρόνο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία έδειξε ότι το 30% του συνόλου των δαπανών σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αφορά τη διαφθορά.
"Απλώς φανταστείτε πόσα χρήματα θα γλιτώναμε μόνο από την εισαγωγή υπολογιστών στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει την ευνοιοκρατία και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Ως εκ τούτου, είπε, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κράτος και δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
"Πρέπει να δούμε την κρίση ως μία ευκαιρία να θεσπίσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ο ίδιος απάντησε στις ανησυχίες των γερμανών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές.
"Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες, ώστε να επιτύχει τη μεταρρύθμιση.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθήνα έχουν βυθίσει την ευρωζώνη στη σοβαρότερη κρίση της από τότε που εισήχθη (το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα) πριν από 11 χρόνια, κάνοντας τις αγορές να εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλες επισφαλείς από δημοσιονομική άποψη χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι ''συμπατριώτες'' μας...Θέλουν ιθαγένεια αλλά δεν μιλάνε ούτε λέξη Ελληνικά

Απο το σημερινό ''αντιρατσιστικό''...αραιά αραιά να φαινόμαστε καμιά σαρανταριά.
Χαρά στο κουράγιο του συνέλληνα που μπήκε μέσα τον συρφετό ,και τράβηξε τα πλάνα.
Για όσους έχουν αμφιβολία για το τι μας περιμένει στο μέλλον, πάρτε μία γεύση ....

Με κοντινά πλάνα στο πρόσωπο καλύπτουν την ανυπαρξία κόσμου οι ρουφιάνοι της Χαφιεδοτυπίας και του Ταρζάν

Πορεία???

Από το troktiko
Φωτογραφίες απο την αντιρατσιστική πορεία στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας.
Ούτε για ομάδα Μπάσκετ με τους αναπληρωματικούς, δεν τους μετράω!

"Ούτε βήμα πίσω...."

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, διεκδικώντας «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών – τριών και άσυλο στους πρόσφυγες. Παράλληλα, στις 17:00 στο Σύνταγμα έχει διοργανωθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Ska Bangles, Παράξενες Μέρες, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Lolek.
Οι διοργανωτές τονίζουν ότι οι ελπίδες των μεταναστών και των παιδιών τους αποδείχτηκαν «ψεύτικες όσον αφορά στην αναγνώριση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που στερούνταν! Μέσα σε 1 ½ μήνα τα ψαλίδια της κυβέρνησης έκοψαν και έραψαν τόσο που η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και όλοι οι πολέμιοι του ν/σ για την ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή, αισθάνονται ικανοποιημένοι, και ζητάνε κι άλλο, κι άλλο…!! Την ίδια ώρα οι φασιστικές οργανώσεις κλιμακώνουν με επιθέσεις όπως στην Πανόρμου και στην παλιά βουλή, κηρύσσοντας «νυν υπέρ πάντων» αγώνα κάτω από το σύνθημα «Έλληνας μόνο γεννιέσαι».
Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
• Υπηκοότητα για όλα τα παιδιά.
• Επαναφορά στη νομιμότητα των 140.000 μεταναστών που έχασαν τα χαρτιά τους τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν τα δικαιώματα τους και τα παιδιά τους.
• Ειδική ρύθμιση για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ και δεν έχουν χαρτιά μέσω της οικογένειας τους, να μπορούν να αιτηθούν και να τους δοθεί με την ενηλικίωση τους η υπηκοότητα.
• Αυτοδίκαιη κτήση και μετά τα 18. Όχι στην αναμονή των 2 χρόνων. Όχι στην αόρατη απειλή της «δημόσιας και εθνικής ασφάλειας».
• Απόσυρση των ειδικών τεστ Γλώσσας, Πολιτικής Αγωγής και Ιστορίας, τα οποία καταγγέλλονται ακόμα και στις χώρες που εφαρμόζονται όπως στην Γερμανία.
• Απόσυρση των 3 συστατικών επιστολών
• Δραστική μείωση του παραβόλου στα 100 ευρώ.
• Απόσυρση όλων των κωλυμάτων που αφορούν πλημμελήματα ή παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών καθώς της ασαφούς επικινδυνότητας περί «δημοσίας και εθνικής ασφάλειας».
• πλήρη πολιτικά δικαιώματα σε όλες τις εκλογές μετά την συμπλήρωση των 5 χρόνων νόμιμης διαμονής.
 TVXS.gr

Eδώ ταιριάζει η παροιμία "δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι".
"Ούτε βήμα πίσω..." δεν το καταλαβαίνω...διαφορετικά τι θα μας κάνουν;
Όλοι θέλουν να νομιμοποιηθούν χωρίς προαπαιτούμενα και έλεγχο.
Όλοι θέλουν ίσα δικαιώματα ....με τους ιθαγενείς της "πλούσιας"
αυτής Χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με τις επιπόλαιες
αποφάσεις που πήρε.
Μέσα σε όλα θα έχουμε τώρα και τους λαθρομετανάστες
να μας κουνάνε το δάχτυλο σαν την Μέρκελ και τον Τρισέ. 
Περαστικά μας.....

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποτρέπει ακόμη και την από ομογενείς χρηματοδότηση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο εξωτερικό !


Φαίνεται περίεργο κι όμως είναι αληθινό !!!

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού, με την οποία ζητείται η ακύρωση των καθιερωμένων δεξιώσεων που παρατίθενται για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος...
...η υπουργική εγκύκλιο εστάλη σε όλες τις διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού και αναφέρει ως δικαιολογία για αυτή την πράξη τη δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνεται ότι η ακύρωση των εκδηλώσεων δεν γίνεται μόνο για λόγους οικονομικούς… αλλά και για λόγους συμβολισμού.
Με αυτή την τοποθέτηση, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ουσιαστικά αποτρέπει την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων από ομογενείς ή από οποιοδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να συνεισφέρει οικονομικά.
______________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ________________

Τα χρήματα που θα διατίθεντο για τις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν τελικά αλλά...

Για άλλες εκδηλώσεις προφανώς πιο σημαντικές από τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας.


Οι εκδηλώσεις στις διπλωματικές Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό, πέρα από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, συνεισφέρουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των ελληνικών παροικιών, αλλά και των ντόπιων κοινωνιών.

Επιπρόσθετα οι εκδηλώσεις αυτές συμβάλλουν στην προβολή της χώρας μας και του κύρους της στο εξωτερικό, ιδιαίτερα δε αυτή την δύσκολη περίοδο όπου τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η ακύρωση των εκδηλώσεων στέλνει ένα μήνυμα απαξίωσης της Επετείου, των οραμάτων και των αγώνων των Ελλήνων που αγωνίστηκαν για να την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Εθνικής μας Υπόσταση και Υπερηφάνεια


Ποιά δημοκρατία είναι για μας; ....


της Ελίνας Γαληνού
Εχουμε πράγματι φτάσει ως εδώ.. Κάποτε ακούγαμε για εγκληματικότητα άλλων πόλεων και το θεωρούσαμε σαν κάτι μακρινό που δεν μας αφορούσε. Κάποτε η Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας, ήταν ασφαλή μέρη. Ο κόσμος κυκλοφορούσε ανέμελος και μόνο κάποια σπάνια περιστατικά μπορούσαν να τον θορυβήσουν. Μια ληστεία τραπεζών συνέβαινε αραιά και πού ή κάποια δολοφονία που κι΄αυτά θεωρούνταν σαν κάτι το "ιδιαίτερα εξαιρετικό".
Τώρα αυτά τα "ιδιαίτερα εξαιρετικά" έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα που δεν εκπλήσσουν κανέναν. Οσο για τα λοιπά καθημερινά (αρπαγές τσαντών, ξυλοδαρμοί κλπ) αυτά πια κοντεύουν να περνούν απαρατήρητα. Αν απευθυνθείς στην Αστυνομία γι΄αυτά, θα σε στείλει στην ΓΑΔΑ για αναγνώριση προσώπου. Δικαιούσαι βέβαια μια μύνηση κατ΄αγνώστου αλλά είναι γνωστό ότι οι περισσότερες μηνύσεις τέτοιου είδους μένουν στα αζήτητα..
Ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος. Φτάνει μόνο που ο αρμόδιος υπουργός εκφράζει την οδύνη του κάθε φορά που θα συμβεί ένα τραγικό περιστατικό και θα χαθεί άδικα μια ζωή ακόμα...Διότι ο υπουργός είναι πονόψυχος μας το έχει δηλώσει!!. Τόσο πονόψυχος που δεν επιτρέπει σε Αστυνομικό να ασκήσει την παραμικρή βία προς τους κακοποιούς. Κι΄ας κινδυνεύει η ζωή των Αστυνομικών κάθε φορά που πρέπει να επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Κι΄ας κινδυνεύουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους όταν εισβάλει μια σπείρα κακοποιών σε ένα μαγαζί και υπό την απειλή όπλου, αδειάζει το ταμείο του. ΄Διότι οι πάσης φύσεως παραβάτες, ξέρουν πολύ καλά τι περιθώρια κινήσεων έχουν, αφού η ίδια η Πολιτεία είναι έτοιμη να τιμωρήσει αυστηρά οποιαδήποτε "βάρβαρη" συμπεριφορά των Αστυνομικών." Αλίμονο, να μην περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία; Να δώσουμε αέρα στην Αστυνομία και να γίνουμε "αστυνομικό κράτος"; Α παπα, αυτά είναι ανήκουστα πράγματα για μια "δημοκρατική κοινωνία". Και ο υπουργός τα προσέχει πολύ αυτά....
Ο πολίτης όμως που πληρώνει φόρους στο κράτος για να έχει μια στοιχειώδη προστασία, πώς θα τα βγάλει πέρα; Πώς θα προστατευτεί μέσα σε μια κοινωνία στην οποία-είναι πλέον σαφέστατο- ότι έχει θεριέψει η εγκληματικότητα; Πώς να υπολογίζει σε μια Αστυνομία με τα φτερά κομμένα λόγω των αναστολών που της επιβάλουν; Το μόνο ίσως που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να πέσουμε σε περίπτωση "εξαιρέτου ανδρείας" Αστυνόμου που θα αψηφήσει οποιονδήποτε κίνδυνο και θα πέσει στη φωτιά να μας σώσει... Στο μεταξύ, όσο τα οικονομικά προβλήματα θα εντείνονται, η ανεργία θα πολλαπλασιάζεται και η εγκληματικότητα θα καθίσταται ολοένα και πιό ανεξέλεγκτη. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι το νέο ν/σ περί μετανάστευσης, θα αυξήσει τον πληθυσμό μας... με άλλους τόσους αναξιοπαθούντες. Και αναρωτιέται ο κάθε λογικός άνθρωπος όποτε ακούει τον υπουργό να εκφράζει την οδύνη του για κάθε τραγικό συμβάν. "Καλές οι αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποια όμως δημοκρατία είναι για μας; Γιατί μονάχα η έκφραση της οδύνης σας για τα θύματα της εγκληματικότητας που ουσιαστικά μένουν αβοήθητα, δεν μας αρκεί δυστυχώς..."

Η Ελλάδα και οι οικονομίες-ζόμπι

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου 

Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ή θα διασωθεί; Κι αν ναι με τι όρους; Διαφέρει η “προσέγγιση σκληρής αγάπης” της ΕΚΤ με του ΔΝΤ; Πού το πάνε οι “αγορές”; Τα αδιέξοδα είναι “ελληνικό φαινόμενο”; Τι γίνεται με τον ανταγωνισμό για την κυριαρχία των νομισμάτων  (ευρώ, δολάριο, στερλίνα); Μήπως ο πλανήτης κινείται από οικονομίες-ζόμπι;

Το εύκολο είναι να δει κάποιος τα πράγματα επιφανειακά, στον μικρόκοσμο. Ομως, η νέα οικονομική κρίση του καπιταλισμού που ξέσπασε το 2007 και βασανίζει ακόμα διεθνώς (π.χ. Ντουμπάι, Ελλάδα, General Motors, Saab, τράπεζες, χρέη, ανεργία), απαιτεί ματιές που εξετάζουν τα πράγματα πέρα από τα στερεότυπα και τη λεγόμενη “κοινή λογική” ξύνοντας ταυτόχρονα την επιφάνεια.
Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
Οι διεθνείς τραπεζικοί όμιλοι, σαν τη Deutsche Bank, κατέχουν ελληνικά ομόλογα που αντιστοιχούν στο 88% του ΑΕΠ, σχεδόν στο 73% του δημοσίου χρέους. Πουλάνε Ελλάδα (μετοχές ομόλογα), αλλά δεν αντέχουν και μια χρεοκοπία α λα Lehman, σημειώνουν αναλυτές.
“Αν έχαναν πολλά από τα δανεικά τους, θα έτριζε όλο το οικοδόμημα της ευρωζώνης και των Βαλκανίων που είναι στενά συνδεδεμένα”.
Γι’ αυτό, ό,τι και να λένε περί χρεοκοπίας ή μη, στο δια ταύτα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τα λεφτά τους και να αποκτήσουν παραπάνω κερδοσκόπωντας με τα spread.
Γι’ αυτό, στις “αγορές” το νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης δημιουργεί αυξημένες ανησυχίες. Αυτό εννοούν όταν το αποκαλούν “φιλόδοξο”. Θέλουν περισσότερες και σκληρότερες παρεμβάσεις “αγκαζέ” με την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Για την ακρίβεια τα θέλουν όλα. Είναι φαταούλες της κερδοσκοπίας και ζητούν να πετσοκοπούν τα πάντα σε σχέση με τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς, τις συντάξεις στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».
Παρά το γεγονός ότι η ισχυρή πολιτική βούληση αναφορικά με τη μείωση των ελλειμμάτων αντιμετωπίζεται στις ανακοινώσεις ως “θετικό βήμα”. Άσχετα αν αυτό το σενάριο μπορεί να φέρει βαθύτερο φαύλο κύκλο ύφεσης στην οικονομία πυροδοτώντας γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις..
Γι’ αυτό η μεγάλη δυσκολία της κυβέρνησης είναι να γεφυρώσει αυτή τη μεγάλη αντίφαση.
Κραυγές και αλήθειες
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διεθνώς στις αγορές και οι φωνές που λένε “αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει”, ή οι φωνές που λένε “να βγει οικειοθελώς η Ελλάδα από την ευρωζώνη” (FT), για “να δούμε τι ψάρια πιάνει στη θάλασσα των διεθνών αγορών”.
Είναι οι φωνές που αντιπροσωπεύουν τη σχολή της “δημιουργικής καταστροφής” που αναγεννήθηκε το 2008, με τα γεγονότα της Lehman και όχι μόνο στη σκιά της ανυποληψίας του νεοφιλελευθερισμού.
Αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος είναι τόσο στενά συνδεδεμένος -που μια κατάρρευση δημιουργεί ντόμινο και ρουφάει σαν “μαύρη τρύπα” κι άλλους κλάδους ακόμα και ολόκληρες οικονομίες- οι ίδιες αυτές φωνές έσπευδαν να ζητήσουν τα «ναυαγοσωστικά» του κράτους για να μην καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για “συστημικό κίνδυνο”.
Είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο;
Στην πράξη όλος ο πλανήτης κινείται από οικονομίες-ζόμπι, ζωντανές-νεκρές. Εταιρείες-ζόμπι οι οποίες στηρίζονταν σε προηγούμενα δανεικά ανοίγματα που δεν βγήκαν φέρνοντας ύφεση, τράπεζες-ζόμπι που ζητούν πίσω τα δανεικά τους και βρέθηκαν εγκλωβισμένες στις «μαύρες τρύπες» που οι ίδιες δημιούργησαν με τα «τοξικά» τους.
Κι όλοι μαζί σέρνονται σαν τα ζόμπι τρώγοντας τις σάρκες των ζωντανών.
Με την ανεργία σε εκρηκτικά επίπεδα και τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας να πετσοκόβονται στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας».
Η ρίζα της κρίσης είναι βαθύτερη και απλώνεται σε όλους τους πόλους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος μετά το κραχ του 2007. Γι’ αυτό και όλοι οι ισχυροί (G20, ΔΝΤ) ανησυχούν να τραβήξουν τα “πακέτα στήριξης”, σε κλίμα εξαιρετικά εύθραυστης ανάκαμψης, παρά τα ελλείμματα που φορτώθηκαν τα κράτη.
Μόνο που όλα τα κράτη δεν έχουν την ίδια δύναμη να σώσουν τις οικονομίες τους από τη δίνη της ύφεσης. Η Ελλάδα σε αυτόν τον τοίχο έπεσε.
Χρέη και ελλείμματα
Οι χώρες με τα υψηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα το 2009 ήταν η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Ιαπωνία και η Ινδία, όλες με έλλειμμα άνω του 10% του ΑΕΠ, ενώ εκείνες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (άνω του 100% του ΑΕΠ) ήταν η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ελλάδα και το Βέλγιο.
Υψηλά ελλείμματα σημαίνει υψηλές ανάγκες δανεισμού. Στην ευρωζώνη η αμέσως επόμενη χώρα μετά την Ελλάδα με μεγάλη εξάρτηση από τον ξένο δανεισμό είναι η Ισπανία, αλλά μαζί με την Ιρλανδία το ποσοστό του χρέους τους ως προς ΑΕΠ είναι μικρότερο σε σχέση με της Ελλάδας στο 59,3% και στο 65,8% αντίστοιχα.
Ο ανταγωνισμός το 2010 για άντληση δανεικών θα οδηγεί σε άνοδο των spread και του κόστους δανεισμού για «αδύναμους κρίκους» όπως η Ελλάδα, αφού δεν θα ενδιαφέροντα για «επισφαλή ομόλογα» και θα προτιμούν τα ομόλογα των λεγόμενων «ώριμων οικονομιών» τα οποία θεωρούνται ασφαλέστερα (τρομάρα τους).
Μολονότι οι ισχυρότερες οικονομίες ήταν αυτές που βούλιαξαν δραματικά στην ύφεση, στα απόνερα του “πιστωτικού κραχ” που ξέσπασε το 2007 και ταλαιπωρεί ακόμα την παγκόσμια οικονομία.
Το 2010 προβλέπεται παγκοσμίως να εκδοθούν πάνω από 5 τρισ. κρατικοί τίτλοι (μόνον οι ΗΠΑ θα εκδίδουν εβδομαδιαίως 90 δισ. δολ.) και στα πλαίσια του σκληρού ανταγωνισμού για εξεύρεση νέων δανεικών, άλλες χώρες με σημαντικά ελλείμματα (όπως ΗΠΑ-Βρετανία) θα συνεχίζουν να την πέφτουν στο ευρώ (στο όνομα του ελληνικού ζητήματος) στη σκακιέρα του διεθνούς ανταγωνισμού για την κυριαρχία των νομισματικών πόλων. Την ίδια ώρα που η Γερμανία ζητάει τις ίδιες θυσίες από “απροσάρμοστους” για την προστασία του ευρώ.
Τα “ζόμπι” ζουν ανάμεσά μας…
Κώστας Σαρρής, ksarris@pegasus.gr

Επαναφορά της θανατικής ποινής για ευθύνες υπουργών και πολιτικών.



Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου 
Και ενώ η βουλή των Ελλήνων αρνείται η φοβάται να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί…
Η γνωστή Λαρισαία συντρόφισσα που ζήτησε προχθές Να κλείσει η Βουλή να μην πληρώνουμε προτείνει “να κρεμάσουμε 5-6 συνοπτικά και μετά βλέπουμε”.
“Με αυτή την ενέργεια θα γλυτώσουμε άμεσα απο την χλεύη των Ευρωπαίων ως λαός”.
Επισημαίνει μάλιστα ότι” η εικόνα που διασπείρεται διεθνώς -με ευθύνες της ηγεσίας μας-, ως ενός λαού που αποτελεί την αιτία όλων των κακών της κακοδαιμονίας του έθνους και του καθοριστικού παράγοντα  της διαφθοράς,  με έχει εξοργίσει σε απίστευτο βαθμό”.
Περεταίρω δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρεμάσουμε και αθώους (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα)  και δεν προβληματίζεται καθόλου εάν μετά από 100 χρόνια απολογούμαστε έναντι της Ιστορίας ή αναγκαστούμε να κάνουμε κάποια «αναψηλάφηση» του θέματος.  “Θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας το έγινε λέει και θα απολογηθούμε για όσα δεν κάναμε νωρίτερα”.
Θεώρει ότι η αναψηλάφηση και οι ευθύνες είναι ένα “άλλο σημείο της Ιστορίας που θα το περάσουμε όταν φτάσουμε εκεί μετά από 100 χρόνια”.
Ακόμη όπως την άκουσα δεν νοιάζεται και πολύ για το ποιους θα κρεμάσουμε. “Όποιον θέλει ο λαός και όποιον πιάσουμε” δηλώνει και προτείνει “πανεθνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και λαικό δικαστήριο με την ευθύνη να αποδίδεται….  επιτόπου”.
Μιλά ανοιχτά για επαναφορά της θανατικής ποινής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πολιτικών.
Είναι δε απολύτως σίγουρη ότι μετά από τέτοια γεγονότα πολλά θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο “καθώς κύμα συμπαθείας θα σαρώσει όλη την υφήλιο και άλλοι λαοί θα πράξουν τα ίδια. Ενώ για  έμας τους Έλληνες μια τέτοια ενέργεια θα δράσει καθαρτικά καθώς θα εγγυηθούμε ότι κανείς δεν ξανά -τολμήσει να άπλωσει χέρι στο κουβά με το μελί.”
Κάνεις δεν θα βάλει υπογραφή για Δομημένα βατοπέδια ή ψευδή στοιχεία.
Κάνεις δεν θα ξαναζητήσει και δεν θα ξαναπάρει χρήματα από τον κάθε Χριστοφοράκο.
Κανείς δεν θα ξαναυπογράψει λαδωμένες συμβάσεις και κάνεις δεν θα μας ξαναπεί ψέματα προεκλογικά.
=====================
Σχόλιο δικό μου: Και κάπου εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού είναι απίστευτα εξοργισμένο. Και δεν μιλώ για τους χαμηλόμισθους αλλά για την αστική τάξη.  Αυτοί που είχαν κάτι να χάσουν και το χάνουν.
Το σύστημα τρίζει επικίνδυνα αν και ακόμη υπάρχει χώρος για να αναλάβει η Βουλή πρωτοβουλίες. Να αναλάβει να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα χωρίζοντας το παλιό με το νέο.  Ο Ανδρουλάκης μιλά για νέο 1909 πράγμα που σημαίνει παλλαϊκό συλλαλητήριο και στάση αλλά όχι κρεμάλες.
Σε λίγο όμως δεν θα αρκεί.

Καρατζαφέρη ή είσαι της Πλάκας ή μες το Κόλπο….

Πρόσεξε Καρατζαφέρη, πως ρωτάς έναν Υπουργό για τα Πετρέλαια,.
αν σε ενδιαφέρει το θέμα και δεν θες να σου πούν ψέματα και αν δεν θες το κουκούλωμα,


1.Πας στα αρμόδια στα αρμόδια Υπουργεία και ως βουλευτής τους Ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητάς αντίγραφα των όποιων ερευνών έχουν γίνει από το '72 και μετά. Δεδομένου ότι οι πάντες ξέρουν ποιες έρευνες έχουν γίνει. Μόνο στα τσοντοπεριοδικά δεν έχουν δημοσιευτεί έστω ονομαστικά ακόμη. Από δίπλα έχεις και τον Κυριάκο, ο οποίος πέρα της επάρσεως που τον διακρίνει, όπως διακρίνει κάθε άνθρωπο που ανακαλύπτει κάτι, του κόβει. Εννοώ ότι η έπαρσις αυτή δεν τον αφήνει να δει τα πιο σημαντικά από αυτά που βλέπει. Anyway, από δίπλα ο Κυριάκος όπως είπαμε, που το κατέχει το θέμα χονδρικώς τουλάχιστον, όπως επίσης και ο Adonis, που όταν αρχίσουν τα ζοριλίκια τον θέλεις να ορμήσει (άμα σου πω ότι λυπήθηκα τον Michael χθες θα το πιστέψεις;..)

2.Αν τυχόν σου πουν δεν υπάρχουν, ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό.... Άσε που κανένας Υπουργός δεν μπορεί να σου κάνει διάλογο. Διότι του λες "φέρε τις έρευνες που έχει κάνει, να τις βάλουμε κάτω..." ΠΑΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ 10.

3.ΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ, τις δένεις με σπάγκο διότι δεν είναι απλά ντοσιέ...παίρνεις το καταδρόμι τον Πλεύρη και μαζί με τον Κυριάκο τις κουβαλάς σε ένα τρίκυκλο για λόγους νοσταλγίας και δεν είναι ώρα για λουμπάγκο πρόεδρε., ΚΑΙ ΠΑΣ..

4....στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, και βρίσκεις κάτι αυθεντίες ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, επί του θέματος...και τους ρωτάς με το αζημίωτο ...

5.....αξιολογείστε μου τις ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ...ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΤΙ;....Η.... ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.... ; Κάτι με λέει εδώ πρόεδρε ότι θα νιώσεις έκπληξη σε αυτό το σημείο. Επίσης ρωτάς για το "βάθος και για το θείο" για να τελειώνουμε με τα κλισέ ...Και εδώ πρόεδρε κάτι με λέει...θα νιώσεις έκπληξη... Επίσης μαθαίνεις την εμπορική αξιολόγηση της κάθε άντλησης σε σχέση με αρνητικούς παράγοντες. Αυτά βγαίνουν με τύπους, όχι με ουζομεζέδες. Κυριλάτα πράγματα..


6.Παίρνεις απαντήσεις γραπτές ...που έχουν ένα καλό CONCLUSION , ξέρεις....το κομμάτι του documentation (για να μαθαίνουμε και την ορολογία) που όταν το διαβάσεις νιώθεις ανατριχίλες, και πας στην Βουλή.

7.Και αρχίζουν τα όργανα...διότι δεν μπορεί να βγει ο Συμβιβαζόμενος και να σου λέει διάφορες παπαριές. Κάθε φορά που θα το κάνει, εσύ φτιάχνεις μία σαϊτα από τα έγγραφα και του την πετάς καθιστός από τα έδρανα και του λες "πιάσε υπουργέ...σου 'ρχεται"...δεν μπαίνεις καν στο κόπο να απαντήσεις...

8.Βέβαια το παιχνίδι είναι για άντρες παντελονάτους (μεταφορικά και καθόλου φαλλοκρατικό.) ...όχι αστεία...είδες τι έπαθε η Βασούλα που έδωσε τις άδειες στο Κατάκωλο...εξαφανίσθην εκ του πολιτικού χάρτη...συνεπώς το να κάτσεις στα αβγά σου , έχει μία λογική...

9.Πάντως αυτό που έκανες χθες έχει δύο εκδοχές...

Α. Η είσαι μέσα στο κόλπο και απλώς πέταξες το μπαλάκι για καρφώσει ο Συμβιβαζόμενος,
Β. Η δεν είσαι ακόμη (;....αλλά ως πότε βρε παιδί μου;...) για τις μεγάλες κατηγορίες του παιχνιδιού και θέλεις δουλειά και προπόνηση.

Διάλεξε...

Και φυσικά...μπορείς να βρεις και εδώ λαγούς επί του θέματος. αν έχεις σωστή σκέψη..εδώ έκανε κομμάτια ολόκληρο τρυπάνι εκεί στα ανοικτά της Φαλάσαρνας (εκεί ξεροψήνομαι όταν πάω Κρήτη..τι θυμήθηκα....) η ορμή του μαύρου αίματος..και στην βαρκούλα πάνω υπήρχε κόσμος, και φοιτητές...κομμάτια το έβγαλαν...

Μελέτη - προετοιμασία - δουλειά...όχι πολιτική τύπου καφενείου του στύλ...."μάγκες καθίστε να σας πω κάτι που μου ήρθε μέχρι να έρθουν τα τσίπουρα....."

10.ΑΝ ΠΑΛΙ ΧΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΚΕΩΝΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ξέρεις του στύλ "τρέλα πουλάω και το θέμα πηδάω..." λες, "ΟΚ ...ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...LETS ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , και χωρίς μεμέμτηδες πάνω στις βαρκούλες...


Εγώ πάντως λέω να κάτσεις στα αυγά σου, γιατί σε συμπαθώ..άστο...θα ζήσουν με δανεικά...και πράσινα ΕΣΠΑ ( εδώ το σενάριο σου λέει..."ασυγκράτητος γέλωτας"...δηλαδή γελάς..γέλα πρόεδρε..). Θα πετάς και τις ατάκες σου, να γίνεται και μπιζάρισμα από τα χουντοκάναλα...

ή λες στο pedi ότι "σαν μοιραστεί φύλλο my boy θα σου πάρουν ότι ο φόβος, η άγνοια και η χαζομάρα ,που έχει ο καθένας μας, επιτρέψει"..βάλε και καμία θείτσα από το κόμμα να ανάψει και κανένα χεράκι στο ΑΓ. Φανούριο, για συμβολικούς λόγους….φανουρόπιττες κτλ...ποτέ δεν ξέρεις και είναι και θέμα στυλ.....

Τα λαδωμένα κορίτσια - οι εταιρείες για - δεν έχουν εχθρούς και φίλους . Στο θέμα του Αιγαίου είναι απλά τα πράγματα..άσε που ψάχνονται και άλλου για να νιώσουν πιο άνετα με τους καμηλιέρηδες..διότι κοστίζει πολύ - από πολλές απόψεις - το νταλαβέρι μαζί τους , βλπ. Φώκλαντς.

Προς Έλληνες : Δεν έχουμε καμία αντίρρηση άλλα πρέπει να ξεπεραστεί το πρόβλημα Τουρκία. Μεταξύ μας αργά η γρήγορα θα τα βρούμε.
Προς Τούρκους : Δεν έχουμε καμία αντίρρηση άλλα πρέπει να ξεπεραστεί το πρόβλημα Ελλάδα. Μεταξύ μας αργά η γρήγορα θα τα βρούμε.
Αν δεν νικήσει κάποιος από τους δύο, θα χάσουν και οι δύο ή θα συνεχίσουν μείνουν στεγνοί.
Αυτό για να τελειώνουμε με τις διάφορες γραφικότητες που ίπταντο στον γαλανό ουρανό .

Φιλάκια..

David R. - Φιλέλληνας Κεφαλαιούχος και πολλά άλλα..


Σχόλιο Δελτίου11. Και οι έρευνες των Γερμανών στην Κατοχή, που τις έχουν στα χέρια τους ,οι Αμερικανοί, και η μελέτη για το ελληνικό υπέδαφος του Ελευθερίου Βενιζέλου, που ρην έχουν στα χέρια του οι Εγγλέζοι,θα ήταν πολύ χρήσιμες.

Ρε Πάγκαλε , πως κατάντησες έτσι, ΔΗΛΩΣΙΑΣ. Κρίμα το όνομα.

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Και ο Πάγκαλος το επιβεβαιώνει.
Άλλοι, δεν συμβιβάστηκαν με περίστροφο στον κρόταφο, και μπροστά στο απόσπασμα. Αυτός αφού «παρέδωσε» τον Οτασαλάν, έκανε «δήλωση» και μπήκε κανονικά στο «πρόγραμμα αναμόρφωσης».

Στην Βουλή ,έφτασε να λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για πετρέλαια στην Ελλάδα.

Ρουφιάνος κανονικός της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και του Νέο-Οθωμανισμού.

Πάγκαλε, σαν παλιός (και πιστός) φίλος σου, δεν σε αναγνωρίζω, και σου λέω.


Πήγαινε σπίτι σου. Μπας και ξεχάσουμε ,μετά τον θάνατο σου, τον Οτσαλάν.

Φτάνει πιά.

Σπύρος Χατζάρας.
ΥΓ.
Ο Παππούς μου, Αντώνιος Χατζάρας, ήταν υπασπιστής, στους Βαλκανικούς Πολέμους του Θεοδώρου Παγκάλου. ( του στρατηγού)

ΠΟΥΛΗΣΤΕ

Ιδού οi Σημαιοφόροi της Ψωροελίτ..έδωσαν το σύνθημα..στο Αλτερ.

Πουλήστε...Λαγονήσια...Ολυμπιακά Ακίνητα...πουλήστε...

ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, ΠΟΥΘΕΝΑ...

Η ΣΚΛΑΒΙΑ.....ΣΚΛΑΒΙΑ...

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΨΩΡΟΕΛΙΤ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ...

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ, ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΑΝΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ.

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ......ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΠΕΔΩΝ ΣΑΣ...ΠΡΙΝ ΛΑΓΟΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΤΕ.

ΠΟΥΛΗΣΤΕ...

Ταλλεϋράνδειος δημοσιογραφία από επτάμισθους γελωτοποιούς.

«Το παρακάτω άρθρο έγραψε στα σημερινά ΝΕΑ ο 5θέσιος, 4χ4, Γιάννης Πολίτης της ΝΕΤ. Διαβάστε το μέχρι τέλους και στο τέλος ακολουθεί και το σχόλιο ;) «Πρωτοφανής παραδοχή Παπακωνσταντίνου για κρυφή ατζέντα- Έρχεται φορολογική καταιγίδα
Δυστυχώς σας κοροϊδέψαμε! Πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε σε μια πρωτοφανή ομολογία που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε ουσιαστικά την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για την υπόθεση της αύξησης του ΦΠΑ. Όταν ρωτήθηκε εάν προεκλογικά η κυβέρνηση είχε οικονομικό και φορολογικό σχεδιασμό για τη νέα τετραετία, απάντησε: «Ασφαλώς είχαμε σχέδιο αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής σε λεπτομέρεια όταν είσαι στην κυβέρνηση, και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες ».
Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ουσιαστικά μία φορολογική καταιγίδα: μετά τον φόρο κατοχής στα ακίνητα η κυβέρνηση μελετά την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, τις αντικειμενικές αξίες και βέβαια την αύξηση του ΦΠΑ….
Επιμένουν για ΦΠΑ
Κορυφαία στελέχη επέμεναν χθες ότι τελικά δεν θα αυξηθεί φέτος ο ΦΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο θα φροντίσει να κλείσει με άλλο λογιστικό τερτίπι την τρύπα στον προϋπολογισμό και είναι πιθανόν μετά το καλοκαίρι- δηλαδή σχεδόν σε έναν χρόνο – να υπάρξει αύξηση μόνο μίας μονάδας. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει τις δυσμενείς εντυπώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία για μετεκλογική αναξιοπιστία και ανάλγητη συμπεριφορά, είναι πιθανόν να δώσει και το επίδομα θέρμανσης σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων και συνταξιούχων.
Πάντως, το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και αρκετοί υπουργοί δεν κρύβουν τον θυμό τους για τις προκλητικές- όπως τις αποκαλούν κινήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και προεξοφλούν ότι το κόστος για την κυβέρνηση θα είναι μεγάλο. «Φαίνεται ότι κάποιοι ξεχνούν ότι αυτές οι εκλογές κερδήθηκαν με πολύ κόπο…
Βαρύ κλίμα
…Στο επίδομα θέρμανσης λοιπόν η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συνολική, ενώ στον ΦΠΑ- εάν αυτός αυξηθεί- η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Γκάφες και λάθη»
… συμφωνεί το σύνολο των βουλευτών και οι περισσότεροι υπουργοί, οι οποίοι χρεώνουν στον υπουργό Οικονομίας ότι φόρτωσε τη νέα κυβέρνηση με «γκάφες και λάθη» στο ξεκίνημά της…
Κορυφαίο κομματικό στέλεχος εκτιμά ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τελικά δεν θα επιχειρήσει- αυτή την ώρα τουλάχιστον- να αυξήσει τον ΦΠΑ. «Προφανώς ήταν στις προθέσεις του να το κάνει τώρα που η Ν.Δ. βρίσκεται σε κρίση. Δεν στάθμισε όμως τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που βλέπει ότι σε αυτό το βήμα θα είναι μόνος, είναι πιθανόν να κάνει πίσω και να επανέλθει ενδεχομένως σε μια άλλη στιγμή».
Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ένας υπουργός, ο οποίος όμως θεωρεί ότι «ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα αυξήσει τώρα τον ΦΠΑ και ότι λειτούργησε με επικοινωνιακό σχέδιο. Ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι επιπόλαιος όπως πολλοί νομίζουν. Άφησε το θέμα να διαρρεύσει για να δει τις αντιδράσεις. Και τώρα που διαπίστωσε ότι η αντίδραση είναι καθολική, δεν θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και θα δηλώσει κάτι που είναι αλήθεια: ότι ουδέποτε ο ίδιος δήλωσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ»….»
Το παραπάνω άρθρο λοιπόν το έγραψε όντως ο κ. (τρομάρα του) Πολίτης…αλλά δεν το έγραψε σήμερα όπως είπα στη αρχή και στον τίτλο ;) Δεν θα του το επέτρεπε η τσέπη του να το γράψει σήμερα…
ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007…
ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές του 2007…
Εγώ απλά αυτό που έκανα ήταν όπου έλεγε Αλογοσκούφης να βάλω Παπακωνσταντίνου…
να κάνω δηλ. κάτι που ο κ. (τρομάρα του) Πολίτης δεν τολμάει να κάνει…
Βέβαια σήμερα το άρθρο του κ. Πολίτη περιγράφει την επιδρομή που δεχόμαστε και ειδικά ο τίτλος του «κρυφή ατζέντα- Έρχεται φορολογική καταιγίδα» είναι μια πραγματικότητα… Τότε που ο κ. Πολίτης έγραψε το άρθρο το 2007, ο τίτλος και όσα έγραφε ήταν αερολογίες, εκτός πραγματικότητας και αποκυήματα της φαντασίας του… όπως αποδείχθηκε:
Μας μιλούσε για φορολογική καταιγίδα
ΔΕΝ ΗΡΘΕ Μας μιλούσε για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά
ΔΕΝ ΗΡΘΕ
Μας μιλούσε για αύξηση της φορολογίας στα τέλη κινητής τηλεφωνίας
ΔΕΝ ΗΡΘΕ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ:
Μας μιλούσε για αύξηση του ΦΠΑ
ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΙΤΗ…
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ…
ΑΛΛΑ Ο κ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ…
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ…
Α! Και για να μην ξεχάσω. Ο κ. Πολίτης εφάρμοζε και τη γνωστή τακτική: λέμε ότι κατεβάσει η κούτρα μας και όταν δεν εφαρμοστούν και αποδειχθεί ότι λέγαμε αερολογίες έχουμε έτοιμη και την δικαιολογία: “τα διέρρεε ο Αλογοσκούφης και όταν είδε ότι υπήρχε αντίδραση τα πήρε πίσω”
Η τακτική, «σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πηγές» ή «όπως μου είπε κορυφαίος Υπουργός στο τηλέφωνο», που εφάρμοσαν οι πράσινοι παπαγάλοι την περίοδο 2004-2009, είναι παλιά:
Περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Dr. Joseph Goebbels
στο βιβλίο του «Der Angriff-Das kleine ABC des Nationalsozialisten»
δηλ.
«Η Επίθεση – Το μικρό Αλφαβητάρι του εθνικοσοσιαλΗστή»
Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην ισχύουν και ο κ. Πολίτης να μην είναι κρυφοεθνικοσοσιαλΗστής (μόνο εθνικοσοσιαλιστής με Η θα μπορούσε να είναι) αλλά όντως ο Αλογοσκούφης να διέρρεε μέτρα και ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΙΣΩ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΙΤΗ…
Σ΄αυτή βέβαια την περίπτωση
ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ…
Άρα ο κ. Πολίτης ή είναι κρυφοεθνικοσοσιαλΗστής και εφαρμόζει κατα γράμμα τα πρότυπα του Goebbels ή είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάντια της οικονομίας, μιας και απέτρεπε τον Αλογοσκούφη από το να πάρει τα αναγκαία μέτρα και πρέπει να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική για την οικονομία σαν υπεύθυνος μαζί με τους άλλους παπαγάλους…
ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται το βιβλίο «Der Angriff-Das kleine ABC des Nationalsozialisten» κυκλοφορεί στα ελληνικά και μπορούν να το διαβάσουν εδώ, εδώ ή εδώ… βέβαια όποιοι βαριούνται το διάβασμα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά αποσπάσματά του εδώ, εδώ, εδώ και εδώ σε μια πρωινή special edition…»

Δεξί Εξτρέμ

Επιστολών το Ανάγνωσμα

Απόσπασμα της  χθεσινής συνέντευξης τύπου του Κου Πεταλωτή .
ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ: Ισχύει ότι ο Πρωθυπουργός έστειλε απαντητική επιστολή στον κ. Γκρουέφσκι για την επίσκεψή του στα Σκόπια; Και αν ναι, τι περιεχόμενο έχει αυτή;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως. Υπάρχει απαντητική επιστολή. Την επέδωσε, χθες, η ελληνική πλευρά προς την πλευρά των Σκοπίων. Και απαντά ο κ. Πρωθυπουργός ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτή η πρόταση για επίσκεψη στα Σκόπια. Μια τέτοια επίσκεψη όμως, πρώτα απ` όλα θέλει μια καλή προετοιμασία και βεβαίως υπάρχουν και κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις που πρέπει να διασφαλιστούν. Επίσης, στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι πρέπει ο δημόσιος λόγος και των δύο πλευρών να είναι πιο προσεχτικός. Εμείς, στην προκειμένη περίπτωση απευθυνόμαστε, βέβαια, στην πλευρά των Σκοπίων. Και η καλή γειτονία προϋποθέτει βέβαια και άλλου είδους σχέσεις.


Σχόλια:
Σήριαλ έχουν γίνει αυτές οι επιστολές του Πρωθυπουργού !!!
Μάλλον θα προσπαθούν να ενισχύσουν τα ΕΛΤΑ…
Έχω μερικές απορίες:
  • Τι λένε αυτές οι επιστολές; την ερώτηση την έκανε και ο δημοσιογράφος αλλά απάντηση δεν πήρε
  • Ανέφερε ο Κος Πεταλωτής “ότι πρέπει ο δημόσιος λόγος και των δύο πλευρών να είναι πιο προσεχτικός” αναφερόμενος στα Σκόπια. Γιατί τα “μαλώνουμε” τα παιδιά; έκαναν κάτι που μας πείραξε ; τι να προσέχουν ;;
Μήπως οι “άλλοι” ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε ;;
Παρεμπιπτόντως εκείνη την περίφημη επιστολή προς Ερντογάν ,
πότε θα τη δημοσιοποιήσετε όπως δημόσια είχατε δηλώσει ( Press Briefing, 09-11-26 )

Μήπως η επίθεση στο Ευρώ έχει στόχο τον «άξονα» Βερολίνου-Μόσχας-Τεχεράνης?

Γράφει ο Observer

Η πολιτική σκακιέρα έχει στηθεί και όλα δείχνουν πως το νέο γεωπολιτικό «παιχνίδι» βρίσκεται δυναμικά σε εξέλιξη.

Αυτές οι …νέες κατευθύνσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα.
Το Ιράν αποκτά οσονούπω το «χρυσό κουφέτο» και απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα το αποτρέψουν. Προσπάθησαν επανειλημμένως, με την εσωτερική επανάσταση, να ανατρέψουν το καθεστώς, που απ’ ότι όμως φαίνεται καλά κρατεί. Η εσωτερική επανάσταση είναι ο μοναδικός τρόπος για αλλαγή στο Ιράν. Στρατιωτική επέμβαση απλά θα άνοιγε την πόρτα του τρελοκομείου.
Ο χρόνος τρέχει γρήγορα για τους Αμερικανούς και πιέζει για λύσεις
Η πρόσφατη απόφαση για εγκατάσταση συστοιχιών Πατριοτ στις όμορες χώρες, συνηγορεί, ότι το σενάριο των επεμβάσεων ξεθωριάζει, και αναζητούν άλλους αποτρεπτικούς, αμυντικούς συνδυασμούς. Παρ’ όλα αυτά αν το Ιράν γίνει πυρηνική χώρα, ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος.
Η Καθημερινή ανατολή του Ήλιου δεν θα είναι πια δεδομένη για το Ισραήλ και τους πολίτες του.
Έχουν λοιπόν πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χώρια ότι μπορούν να κάνουν εξαγωγή τεχνογνωσίας και σε άλλες χώρες του …Αλλάχ.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και η δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι. Πυραύλους αναζητούσε, ιρανικούς πυραύλους, να εγκατασταθούν εκτός του Ιράν.
Το Ισραήλ αισθάνεται την πίεση της αναβαθμισμένης Χαμάς και προσπαθεί να την εντοπίσει με καθημερινές πτήσεις μαχητικών πάνω από τον Λίβανο, πτήσεις που ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να κάνει δήλωση για φόβο ανάφλεξης.
Οι σχέσεις Δαμασκού-Τελ Αβίβ στο Ναδίρ με εκατέρωθεν απειλές και εκβιασμούς.
Ο χρόνος τρέχει και φαίνεται και από το γεγονός της προσπάθειας εξομάλυνσης των σχέσεων Ουάσιγκτον-Δαμασκού, που σκοπό έχει να απομονώσει το Ιράν. Το ιρανικό πρόβλημα είναι μέγιστο, το παιχνίδι έχει στηθεί, οι παίχτες έκαναν τις επιλογές τους και παίρνουν τις θέσεις τους (Βλ. Τουρκία).
Η επιδείνωση των σχέσεων Άγκυρας Τελ Αβίβ θεωρώ ότι είναι ουσιαστική, και όχι για το θεαθήναι. Ο μεγαλοϊδεατισμός της φίλης και συμμάχου, συνεπικουρούμενος από την έγκριση και αποδοχή της Ουάσιγκτον, σαν περιφερειακή δύναμη, έχει εγκαταλείψει το καμαρίνι και οδεύει προς την σκηνή.
Κάπου εδώ παίρνει η μπάλα και εμάς, αν η Άγκυρα ζητήσει, για τις υπηρεσίες της, ανταλλάγματα. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι θα το κάνει. Οι τούρκοι λειτουργούν σχεδόν πάντα εκ του ασφαλούς. Θα τολμήσουν το οτιδήποτε όταν είναι σίγουροι ότι θα το πάρουν με το λιγότερο κόστος.
Εδώ δένει το γλυκό με τον petit george, την παρέα του, και την σημερινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Πατρίδας.
Προφανώς οι Γερμανοί [ως ηγέτιδα δύναμη της ζώνης του Ευρώ] έχουν κάνει τις επιλογές τους
http://alkimosarchive.wordpress.com/2010/02/19/the_new_game/

Οι “ληστές” που έγδυσαν αστυνομικούς. Hitmen του συστήματος με συγκεκριμένο σκοπό.

Άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία του υπουργείου ΠΡΟ ΠΟ. Για πρώτη φορά, “ληστές” που διαθέτουν ήδη ολόκληρο οπλοστάσιο “καθαρό”, γδύνουν αστυνομικούς για να πάρουν “βρώμικα” όπλα. Και επιμένουν να τους θεωρούν “ληστές” με βαριοπούλες, με ταβανόβουρτσες με ένα χαρακτηριστικό παρατσούκλι.
Οι καλοί ληστές όμως, μετά τις 6 χειροβομβίδες που έριξαν σε πλήθος κόσμου, προσφέρθηκαν να δώσουν χρήματα στην οικογένεια του “άτυχου” υδραυλικού. Που τα βρήκαν;
Εκεί που τα βρήκαν για να προσλάβουν και τον γνωστότατο δικηγόρο με πρόσβαση στην τηλεόραση: Τον κύριο Κεχαγιόγλου. Είναι “φτηνός” ο Κεχαγιόγλου; Μήπως είχε προσφορά;
Μήπως δικηγόροι αυτού του Βεληνεκούς χρειάζονται κάτι παραπάνω από μία καλή αμοιβή για να προσληφθούν;
Να σας θυμήσουμε, ότι και ο Βλαστός είχε δικηγόρο τον επίσης “επώνυμο” και ακριβοθώρητο κύριο Ραγκούση. Τον κύριο Ραγκούση που τον θυμόμαστε επίσης να επεμβαίνει και στο θέμα των περιβόητων απαγωγών Πακιστανών που ενεπλέκοντο σε θέματα τρομοκρατίας. Ο Βουλγαράκης που θεωρήθηκε “υπεύθυνος” έφαγε και μία μπόμπα από τον ΕΑ, για να του θυμήσει ότι ο θείος Σαμ δεν σηκώνει παιχνιδάκια.
Κατά διαβολική σύμπτωση όμως, ο Βλαστός που σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ραγκούση “δεν ήξερε τι έλεγε, δεν εννοούσε αυτά που έλεγε”, είχε αναφέρει στις περιβόητες συνομιλίες ότι είχε επαφές με τον Κύριο Κεχαγιόγλου, προκειμένου να τον βοηθούσε σε κάποια “μετάθεση”.
Ζήσε την “ληστεία” σου στην Ελλάδα.
Θυμάστε πως το “πράσινο” παρακράτος χρησιμοποιούσε Βλαστούς και άλλους βαρυποινίτες για να φέρει εις πέρας τις δουλειές του, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη. Αίμα και πλιάτσικο με υπουργικές αποφάσεις. Οι βλαστοί του τρόμου πνίγουν και σήμερα τη δημοκρατία.
Ένα άρθρο που έχουν διαβάσει μέχρι σήμερα πάνω από 120,000 αναγνώστες και αξίζει να το διαβάσετε για να δείτε την διαχρονική λειτουργία του παρακράτους.
Έτσι λοιπόν και τα αδέρφια μας οι Αλβανοί, βγήκαν από τις φυλακές με “άδεια” όπως ακριβώς και ο Βλαστός, προκειμένου να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένη αποστολή. Αίσθηση μας, σύμφωνα με τον οπλισμό που διέθεταν, ότι πήγαιναν για επιθετική ενέργεια σε ανοιχτό χώρο, πιθανότατα σε ανοιχτή εκδήλωση. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γενάρης ήταν γεμάτος με ανοιχτές εκδηλώσεις, για πρώτη φορά ίσως ακομμάτιστες, ετερόκλητες με ευρεία συμμετοχή.
Ειπώθηκε ότι στα χέρια τους βρέθηκαν προκυρήξεις του UCK, μίας οργάνωσης απόλυτα ευνοημένης από τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε αναλάβει προσωπικά την εργολαβία χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης υπέρ της δράσης του. Εμείς δεν έχουμε διασταυρώσει κάτι τέτοιο, υπάρχει μία μεγάλη σιωπή στο θέμα.
Είναι όμως κωμικό και ξεκάθαρα χαλκευμένο να λογίζονται οι συλληφθέντες ώς του “κοινού ποινικού”, όταν οι δρόμοι τους ταυτίζονται με τους δρόμους εκπαίδευσης των τρομοκρατών που δρουν στην Ελλάδα αλλά και των όπλων που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες.
Η δράση τους επίσης τόσο στο κοινό έγκλημα όσο και στις τρομοκρατικές ενέργειες, έχει τον χαρακτήρα του φυλετικού μίσους που οδηγεί σε μαζικά χτυπήματα όπου εχθρός είναι ότι κινείται σε αυτή τη χώρα.
Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε την κοπέλα που σκότωσαν σαν το σκυλί με Καλάσνικοφ στον Ταύρο, ενώ πήγαινε στη δουλειά της. Πόσο ξεχάσαμε την έγκυο κοπέλα που σκότωσαν εν ψυχρώ στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας . Πως ξεχάστηκε έτσι το 8χρονο κοριτσάκι που γυρνούσε από το σχολείο και δέχτηκε πυρά από Καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του. Πόσο εύκολα ξεχάσαμε το πολεμικό χτύπημα στην Αγία Παρασκευή.
Μίσος λοιπόν για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας που χρησιμοποιείται κάλλιστα από παρακρατικούς μηχανισμούς, όχι βέβαια για την επίτευξη κάποιας “Μεγάλης Αλβανίας”. Ας μην παραμυθιαζόμαστε, ο εχθρός είναι εντός των πυλών.
Το μίσος αυτών των εργαλείων του συστήματος και το χρονικό σημείο που αφέθηκαν ελεύθεροι μας παραπέμπει άμεσα στις επικείμενες εξελίξεις και την “παράδοση της εξουσίας” στο ΔΝΤ. Το όλο εξουσιαστικό εγχείρημα όπως εξελίχθηκε και στην Αργεντινή, είχε ένα δεδομένο: Την αποτυχία ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων. Ήταν μαζικές, αυθόρμητες, ακομμάτιστες, ανεξέλεγκτες.
Παρά τον φασιστικό – παρακρατικό μηχανισμό (για τον οποίο σήμερα δικάζεται ο τότε πρόεδρος), που περιελάμβανε απ’ ευθείας έλεγχο της αστυνομίας και μισθοφόρους “εισαγωγής” για την απαραίτητη σκληρότητα.
Εδώ το παιχνίδι θα είναι ο έλεγχος του δρόμου από τους μηχανισμούς του παρακράτους, αφού ο απλός αστυνομικός αποκλείεται να δείξει την “απαιτούμενη σκληρότητα” σε απλούς διαδηλωτές. Μία αντιλαϊκή τομοκρατία για να κλειστεί ο κόσμος στα σπίτια του και να δεχτεί τα μέτρα αδιαμαρτύρητα.
Διαβάστε το πρώτο μέρος της μαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στην Αργεντινή. Είναι χρησιμότατο και έπεται το δεύτερο μέρος όπου υπάρχουν και οι ΛΥΣΕΙΣ. Δοκιμασμένες και στα μέτρα μας. Αρκεί εμείς, σαν λαός να της εφαρμόσουμε.
Το πρώτο μέρος εδώ: Καλωσήλθατε στην κόλαση του ΔΝΤ…

Αγαπητέ μου Walter Wüllenweber…

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Stern   ”Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wüllenweber:
«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Αγαπητέ μου Walter Wüllenweber
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι έναντι αυτών των 200 δις € που λέτε ότι μας δώσατε το 40% περίπου  των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω πως είμαστε από τους  μεγαλύτερους  εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Stern ”Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η αλήθεια είναι πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας για αυτήν την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων η οποία τους λάδωνε για να αναλαμβάνει ως λέω παραπάνω δημόσια έργα. Βλ. C4I
Πιθανολογώ πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγία τα οποία μας πούλησαν  κάτι υποβρύχια που γέρνουν. Δεν είμαι σίγουρος αν τον παίρνουν.
Stern ”Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.”
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ναι έχουμε δίκιο…
Stern ”Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Έχουμε εφεύρει και τη σεισάχθεια αλλά φαντάζομαι πως δεν μπορεί αυτό να μεταφραστεί στη γλώσσα σας.
Κλικ και στην εικόνα για τη δική μας απάντηση: http://olympia.gr/2009/12/12/german-lies/

Π Α Ι Δ Ι Κ Α Π Α Ι Γ Ν Ι Δ Ι Α Κ Α Ι Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ

Μια κατάθεση Γνώσης για τους αναγνώστες του Ολυμπία.
Γράφει ο Ε. Βαρελίδης

Ήταν το 1970 όταν για πρώτη φορά αγόρασα τα Άπαντα του Πλάτωνος και έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα αγνοώντας τις συνέπειες. Δυστυχώς  πολύ  γρήγορα και από τις πρώτες σελίδες,  κατάλαβα ότι κάτι βρόμικο και απεχθές κρύβετε στο Βασίλειο του πολιτισμού μας και όχι μόνο. Πολύ σύντομα κατάλαβα ότι η απόσταση του τότε με το σήμερα είναι τεράστια, αγεφύρωτη και δυστυχώς απελπιστικά  απροσέγγιστη.        Ήταν μια θαυμάσια εποχή ανακάλυψης του Φωτός και τότε,  έκανα μια σπουδαία ανακάλυψη που με συντάραξε και έκτοτε την προβάλω και την προωθώ όπου και όπως μπορώ.       Αφορά τα παιδικά παιγνίδια και πως αυτά μπορούν να καταστρέψουν και να διαμορφώσουν πολιτισμούς. Αυτά το 1970 και στην συνέχεια, δεν θυμάμαι πότε, διάβασα μια αινιγματική δήλωση του Γουώλτ Ντίσνεη, ο οποίος σε μια συνέντευξη τύπου για την τότε Σοβιετική Ένωση είπε.( Εγώ με τα Καρτούνς μπορώ να γκρεμίσω την Σοβιετική Ένωση πιο φτηνά και πιο αποτελεσματικά από τις πολυέξοδες πυρηνικές βόμβες   που η Κυβέρνηση κατασκευάζει).  Πέρασαν χρόνια, κι’ εγώ, πιστός στην διανομή αυτού του εγγράφου που σε λίγο θα διαβάσετε, βρέθηκα το καλοκαίρι του 2008 στην Γερμανία, σε έναν καταυλισμό νεαρών εθελοντών από την Ρωσία.
Εκεί, κατάπληκτος, είδα τους νεαρούς Ρωσόπαιδες να είναι  Αμερικανικότεροι των Αμερικανών και  τότε Δικαίωσα τον Πλάτωνα, αλλά και  την δική μου εμμονή στην διάδοση αυτού του Πλατωνικού αποσπάσματος, στο οποίο ο Πλάτων συζητά με κάποιον Κλεινία για τα παιδικά παιγνίδια.
Άπαντα Πλάτωνος, Εταιρεία Ελληνικών Εκδόσεων, τόμος 14, βιβλίο έβδομο, κεφ.8 σελ.192. Α Ν Τ Ι Γ Ρ Α Φ Ο.
Η Σ Τ Α Θ Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α Τ Ω Ν Π Α Ι Γ Ν Ι Δ Ι Ω Ν
Κλεινίας: Τι έχεις  να μας πεις ξένε πάνω σ’ αυτό;
Πλάτων: Ακούστε, η αλήθεια είναι παράξενη και ασυνήθιστη και πρέπει να προσέχει κι’ εκείνος που μιλάει, αλλά και αυτός που ακούει, όπως συμβαίνει τώρα. Θα σας πω δηλαδή κάτι, που δεν είναι καθόλου ακίνδυνο, όμως θα κάνω κουράγιο και δεν θα υποχωρήσω.  Υποστηρίζω ότι σ’ όλες τις πόλεις, οι Νομοθέτες, δεν καταλαβαίνουν πως τα παιδικά παιγνίδια αποτελούν το κυριότερο θεμέλιο για την σταθερότητα και σεβασμό των Νόμων, των Ηθών και των Εθίμων.
Γιατί όταν τα παιγνίδια  καθιερώνονται έτσι, ώστε ‘όλοι οι συνομήλικοι να παίζουν πάντα τα ίδια παιγνίδια, με τους ίδιους όρους και με τον ίδιο τρόπο, και να βρίσκουν ευχαρίστηση στις ίδιες διασκεδάσεις, τότε αφήνουν και τα έθιμα που ρυθμίζουν σοβαρά Ζητήματα να μένουν ήσυχα.
Αν όμως δείχνουν αστάθεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στα δικά τους ήθη και δέχονται συχνά νεωτερισμούς και άλλες μεταβολές, κι’ αν  εκτιμούν  ιδιαίτερα αυτόν που νεοτερίζει κι’ επιβάλει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, στα σχήματα, τα χρώματα, τη μουσική, το τραγούδι, τον Έρωτα και τις ιδέες, τότε θα μπορούσαμε πολύ σωστά να πούμε, πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταστροφή για την πόλη. Επειδή οι νεοτερισμοί μεταβάλουν, χωρίς να γίνεται αισθητό, τα ήθη των νέων και τους κάνει να περιφρονούν το παλιό και να εκτιμούν το καινούργιο. Από τούτο το Λόγο κι απ’ αυτή τη γνώμη δεν υπάρχει το ξαναλέω, μεγαλύτερη καταστροφή για τις Πόλεις.                 ΚΛ. Μήπως θέλεις να πεις πως οι κάτοικοι των πόλεων κατακρίνουν και απορρίπτουν ότι είναι Αρχαίο και παλιό.                                                                                                         ΠΛ. Βέβαια, αυτό.                                                                                                                          ΚΛ. Σε μια τέτοια συζήτηση σίγουρα δεν θα είμαστε αδιάφοροι ακροατές, σ’ ακούμε. ΠΛ. Αν αναζητήσουμε προσεκτικά τις αιτίες των φαινομένων, θα βρούμε αληθινά πως τίποτα πιό επικίνδυνο δεν υπάρχει από τις μεταβολές που γίνονται, στις εποχές, τους ανέμους, τις δίαιτες, τις ψυχικές καταστάσεις, τις Ερωτικές συμπεριφορές, τα ήθη και τα έθιμα.  Το ίδιο επικίνδυνο θα παραδεχθούμε νομίζω, πως γίνεται με τις διανοητικές ικανότητες του ανθρώπου καθώς και με την φύση της ψυχής του.                                   Με όποιους Νόμους και ήθη ένας άνθρωπος μεγαλώσει αυτό και θα είναι.
Εγώ λοιπόν βρίσκω τούτο. Πρέπει κάθε Νομοθέτης να βρει έναν τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι μεταβολές που γίνονται στα παιγνίδια των νέων, όπως λέγαμε πριν.     Γιατί, επειδή τα θεωρούν όλοι παιγνίδια, δεν καταλαβαίνουν πως απ’ αυτές τις αλλαγές προέρχονται μεγάλα κακά. Και αντί να τις εμποδίζουν, τις αφήνουν να γίνονται ελεύθερα και να τις ακολουθούν. Και οι μεγάλοι δεν σκέφτονται κάτι σοβαρό.             Ότι αυτά τα παιδιά που νεοτερίζουν στα παιγνίδια, μοιραία θα γίνουν διαφορετικοί άνδρες από τους παλιούς. Και αφού γίνουν διαφορετικοί, θα θέλουν  να ζήσουν διαφορετικά. Και αφού πετύχουν και τούτο, θα επιθυμήσουν άλλα έθιμα και αξίες. Κατά τα άλλα, οι μεταβολές που γίνονται στις αξίες, τα ήθη, τα έθιμα, τον Έρωτα και τα σεβάσματα, χρειάζονται την μεγαλύτερη προσοχή.                                                             ΚΛ. Χωρίς αμφιβολία είναι πολύ σωστά όλα αυτά που μας λες.
ΠΛ. Τότε δεν παραδεχόμαστε πως πρέπει να μεταχειρισθούμε κάθε μέσο, ώστε να  εμποδίσουμε τα παιδιά μας να δοκιμάσουν στους χορούς,  τις μελωδίες και τα παιγνίδια τους άλλες μιμήσεις, αλλά και να μην  είναι δυνατόν σε κανέναν να τα πείσει να δεχθούν κάθε λογής απόλαυση που τους προσφέρει…..
Αυτά από το 370 περίπου π.χ.


www.varelidis.gr