ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.......Eλληνες στείλτε τον στα τσακίδια...

Η πατρίδα τίθεται εν κινδύνω επειδή ΑΥΤΟΣ είναι πρωθυπουργός και αντί να πράττει τα προς το Ελληνικό συμφέρον απαιτούμενα, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΓΑΓΜΑΤΩΝ με μαεστρία !


Ας αφήσει λοιπόν τα στημένα λογίδρια και να πάει στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ ! Μπας και σωθεί η χώρα. Να πάει να εφαρμόσει τους πειραματισμούς του Tavistock Institute, του Clinton Institute και του Soros Foundation στην πατρίδα του την MINNESSOTA !!!!

Ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παραδέχτηκε σήμερα ότι η ίδια η επιβίωση της χώρας τίθεται εν κινδύνω, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με απεργίες, δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό και πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τη σταθερότητα του ευρώ.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται.....
στο περιοδικό Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί αύριο με ημερομηνία της Δευτέρας.
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων παρά τις επικείμενες πανελλαδικές απεργίες.
"Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου", προσθέτει ο έλληνας πρωθυπουργός.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν απεργίες οι εργαζόμενοι με αφορμή τα μέτρα που περιλαμβάνουν το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, τις περικοπές στα επιδόματα, την αύξηση κατά δύο χρόνια του μέσου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και της επιβολής υψηλότερων φόρων.
Στις 24 Φεβρουαρίου οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν προγραμματίσει γενική απεργία καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει μαζικές πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υιοθετήσει νέα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος ως το Μάρτιο.
Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε την έγκριση για ένα πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 12.7% του ΑΕΠ το 2009 στο όριο του 3%, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε, ως το 2012, με μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες εντός του 2010.
Σε αντάλλαγμα, οι υπουργοί της Ευρωζώνης και της Ε.Ε απέσπασαν τη δέσμευση της Αθήνας, να παρουσιάσει περαιτέρω αυστηρά οικονομικά μέτρα ως τις 15 Μαρτίου, που αναμένεται να υποβάλει την πρώτη από μία σειρά μηνιαίων εκθέσεών της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα δημόσια οικονομικά της.
Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, οι χώρες της Ευρωζώνης, εξετάζουν την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 20 με 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τη φιλόδοξη μείωση στο έλλειμμα του προϋπολογισμού με την πάταξη της δωροδοκίας της διαφθοράς.
"Αν το κράτος μας λειτουργούσε καλά δεν θα χρειάζονταν περαιτέρω περιορισμοί. Αλλά εφόσον υπάρχουν τόσο μεγάλες σπατάλες παντού, μπορούμε επίσης να κάνουμε και μεγάλη οικονομία", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ως παράδειγμα ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα μελέτης που εκπόνησε τον περασμένο χρόνο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία έδειξε ότι το 30% του συνόλου των δαπανών σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας αφορά τη διαφθορά.
"Απλώς φανταστείτε πόσα χρήματα θα γλιτώναμε μόνο από την εισαγωγή υπολογιστών στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα ενθαρρύνει την ευνοιοκρατία και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Ως εκ τούτου, είπε, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο κράτος και δεν πληρώνουν τους φόρους τους.
"Πρέπει να δούμε την κρίση ως μία ευκαιρία να θεσπίσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ο ίδιος απάντησε στις ανησυχίες των γερμανών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές.
"Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι", είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες, ώστε να επιτύχει τη μεταρρύθμιση.
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αθήνα έχουν βυθίσει την ευρωζώνη στη σοβαρότερη κρίση της από τότε που εισήχθη (το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα) πριν από 11 χρόνια, κάνοντας τις αγορές να εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλες επισφαλείς από δημοσιονομική άποψη χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: