ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Δυστυχώς Κάτια (Μακρή) μου το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με το ΔΝΤ.

Σας έβλεπα περιχαρή χτες στο δελτίο ειδήσεων του Alter σηκώνοντας τη σημαία της Επανάστασης ότι το ΠΑΣΟΚ ως πανέξυπνο κόμμα που είναι θα παίξει σκληρό πόκερ με τους Ευρωπαίους με τον άσσο στο μανίκι που είναι το ΔΝΤ και άλλες χαριτολογίες που πρέπει να ακούς σε αυλές δημοτικού ή γυμνασίου.
Είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράματα και θα περίμενε κανείς από δημοσιογράφους ολκής όπως εσείς και ο Κος. Χατζηνικολάου να είστε πιο σοβαροί (καμία σχέση με το σοβαροφανείς) και να κάνετε πιο ποιοτικές αναλύσεις της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Βεβαίως αν δεν μπορείτε υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα, δημοσιογραφία δεν είναι το μόνο.
Διαβάστε παρακάτω τι θα πει ΔΝΤ και θα καταλάβετε τον πρόλογό μου.

Μέτρα-σοκ προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Του Μ. Χριστοδούλου
Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση του ΦΠΑ, μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και περικοπή του 14ου μισθού, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να περιορίσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα.
Ήδη οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού επεξεργάζονται σχέδιο δώδεκα σημείων με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Αναλυτικά τα δώδεκα μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ είναι τα εξής:
1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης. Εισηγούνται τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.

2.Φοροαπαλλαγές: Να περικοπούν οι εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα και να κλείσει το παράθυρο των φοροαπαλλαγών και της αυτοτελούς φορολόγησης για μια σειρά εισοδημάτων. Έτσι θα συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).
3.Ναυτιλιακές – κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: