ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Μια Γιαννιώτικη οικογένεια για το βιβλίο Γκίνες.!

Πρόκειται για την οικογένεια του Αρχιτέκτονα - Μηχανικού Σπύρου Πανταζή, πτυχιούχου της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σπάζοντας κάθε Ελληνικό ρεκόρ, είναι επί 28 (!) χρόνια Προϊστάμενος στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού.
Νυμφευμένος με την Λένα Μαργαριτίδου - οποία σύμπτωσις - διπλωματούχο της ιδίας Σχολής.
Ηπειρώτης εκείνος και Σερραία (με καταγωγή απ' την Ανατολική Θράκη) η σύζυγος, εγκαθίστανται στα Γιάννενα, όπου ασχολούνται με την Αρχιτεκτονική και την έρευνα.
Φέρνουν στον κόσμο τρία παιδιά. Μια κόρη και δυο γιούς.Τα παιδιά μεγαλώνουν, και φυσικά από εδώ και κάτω, δεν μιλάμε πλέον για ...συμπτώσεις!
Η κόρη Μαγδαλένα Πανταζή "δηλώνει" μόνο μία σχολή. Την αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. Εισάγεται σ' αυτή και αποφοιτώντας συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΜΙΤ της Βοστώνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ενα χρόνο αργότερα ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο ο πρώτος γιος, ο Ιάσων Πανταζής, που αποφοίτησε με άριστα κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης COLUMBIA, στο οποίο είναι βοηθός καθηγητή.
Αύριο 19-2-2010, στις 11 το πρωΐ στη Θεσσαλονίκη (Πολυτεχνική Σχολή) ο έτερος γιός της οικογένειας Ευάγγελος Πανταζής παρουσιάζει τη Διπλωματική του εργασία και θα λάβει με άριστα το δίπλωμα του Αρχιτέκτονα μηχανικού, πετυχαίνοντας και παγιώνοντας πλέον την "παγκόσμια πρωτοτυπία" κατά την οποία όλα τα μέλη μιας πενταμελούς οικογένειας σπούδασαν την ίδια επιστήμη, στην ίδια Σχολη, στην ίδια πόλη.
Πρόκειται για λαμπρές επιτυχίες που δοξάζουν την Πόλη των Ιωαννίνων στα πέρατα της Οικουμένης.
Πέραν του να ευχηθούμε "τα καλύτερα" προς την οικογένεια Πανταζή, τί άλλο να πούμε;
Να τολμήσουμε να κάνουμε μια παρατήρηση;
Γιατί Κύριε Πανταζή δώσατε μόνο τρεις επιστήμονες στην πόλη μας;
gianniotis                                                                                                 Υ.Γ.:ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κε ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: