ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Επαναφορά της θανατικής ποινής για ευθύνες υπουργών και πολιτικών.



Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου 
Και ενώ η βουλή των Ελλήνων αρνείται η φοβάται να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί…
Η γνωστή Λαρισαία συντρόφισσα που ζήτησε προχθές Να κλείσει η Βουλή να μην πληρώνουμε προτείνει “να κρεμάσουμε 5-6 συνοπτικά και μετά βλέπουμε”.
“Με αυτή την ενέργεια θα γλυτώσουμε άμεσα απο την χλεύη των Ευρωπαίων ως λαός”.
Επισημαίνει μάλιστα ότι” η εικόνα που διασπείρεται διεθνώς -με ευθύνες της ηγεσίας μας-, ως ενός λαού που αποτελεί την αιτία όλων των κακών της κακοδαιμονίας του έθνους και του καθοριστικού παράγοντα  της διαφθοράς,  με έχει εξοργίσει σε απίστευτο βαθμό”.
Περεταίρω δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρεμάσουμε και αθώους (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα)  και δεν προβληματίζεται καθόλου εάν μετά από 100 χρόνια απολογούμαστε έναντι της Ιστορίας ή αναγκαστούμε να κάνουμε κάποια «αναψηλάφηση» του θέματος.  “Θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας το έγινε λέει και θα απολογηθούμε για όσα δεν κάναμε νωρίτερα”.
Θεώρει ότι η αναψηλάφηση και οι ευθύνες είναι ένα “άλλο σημείο της Ιστορίας που θα το περάσουμε όταν φτάσουμε εκεί μετά από 100 χρόνια”.
Ακόμη όπως την άκουσα δεν νοιάζεται και πολύ για το ποιους θα κρεμάσουμε. “Όποιον θέλει ο λαός και όποιον πιάσουμε” δηλώνει και προτείνει “πανεθνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και λαικό δικαστήριο με την ευθύνη να αποδίδεται….  επιτόπου”.
Μιλά ανοιχτά για επαναφορά της θανατικής ποινής στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πολιτικών.
Είναι δε απολύτως σίγουρη ότι μετά από τέτοια γεγονότα πολλά θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο “καθώς κύμα συμπαθείας θα σαρώσει όλη την υφήλιο και άλλοι λαοί θα πράξουν τα ίδια. Ενώ για  έμας τους Έλληνες μια τέτοια ενέργεια θα δράσει καθαρτικά καθώς θα εγγυηθούμε ότι κανείς δεν ξανά -τολμήσει να άπλωσει χέρι στο κουβά με το μελί.”
Κάνεις δεν θα βάλει υπογραφή για Δομημένα βατοπέδια ή ψευδή στοιχεία.
Κάνεις δεν θα ξαναζητήσει και δεν θα ξαναπάρει χρήματα από τον κάθε Χριστοφοράκο.
Κανείς δεν θα ξαναυπογράψει λαδωμένες συμβάσεις και κάνεις δεν θα μας ξαναπεί ψέματα προεκλογικά.
=====================
Σχόλιο δικό μου: Και κάπου εδώ πρέπει να ειπωθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού είναι απίστευτα εξοργισμένο. Και δεν μιλώ για τους χαμηλόμισθους αλλά για την αστική τάξη.  Αυτοί που είχαν κάτι να χάσουν και το χάνουν.
Το σύστημα τρίζει επικίνδυνα αν και ακόμη υπάρχει χώρος για να αναλάβει η Βουλή πρωτοβουλίες. Να αναλάβει να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα χωρίζοντας το παλιό με το νέο.  Ο Ανδρουλάκης μιλά για νέο 1909 πράγμα που σημαίνει παλλαϊκό συλλαλητήριο και στάση αλλά όχι κρεμάλες.
Σε λίγο όμως δεν θα αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: