ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ταλλεϋράνδειος δημοσιογραφία από επτάμισθους γελωτοποιούς.

«Το παρακάτω άρθρο έγραψε στα σημερινά ΝΕΑ ο 5θέσιος, 4χ4, Γιάννης Πολίτης της ΝΕΤ. Διαβάστε το μέχρι τέλους και στο τέλος ακολουθεί και το σχόλιο ;) «Πρωτοφανής παραδοχή Παπακωνσταντίνου για κρυφή ατζέντα- Έρχεται φορολογική καταιγίδα
Δυστυχώς σας κοροϊδέψαμε! Πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε σε μια πρωτοφανή ομολογία που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε ουσιαστικά την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για την υπόθεση της αύξησης του ΦΠΑ. Όταν ρωτήθηκε εάν προεκλογικά η κυβέρνηση είχε οικονομικό και φορολογικό σχεδιασμό για τη νέα τετραετία, απάντησε: «Ασφαλώς είχαμε σχέδιο αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής σε λεπτομέρεια όταν είσαι στην κυβέρνηση, και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες ».
Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ουσιαστικά μία φορολογική καταιγίδα: μετά τον φόρο κατοχής στα ακίνητα η κυβέρνηση μελετά την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, τις αντικειμενικές αξίες και βέβαια την αύξηση του ΦΠΑ….
Επιμένουν για ΦΠΑ
Κορυφαία στελέχη επέμεναν χθες ότι τελικά δεν θα αυξηθεί φέτος ο ΦΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο θα φροντίσει να κλείσει με άλλο λογιστικό τερτίπι την τρύπα στον προϋπολογισμό και είναι πιθανόν μετά το καλοκαίρι- δηλαδή σχεδόν σε έναν χρόνο – να υπάρξει αύξηση μόνο μίας μονάδας. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει τις δυσμενείς εντυπώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία για μετεκλογική αναξιοπιστία και ανάλγητη συμπεριφορά, είναι πιθανόν να δώσει και το επίδομα θέρμανσης σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων και συνταξιούχων.
Πάντως, το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και αρκετοί υπουργοί δεν κρύβουν τον θυμό τους για τις προκλητικές- όπως τις αποκαλούν κινήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και προεξοφλούν ότι το κόστος για την κυβέρνηση θα είναι μεγάλο. «Φαίνεται ότι κάποιοι ξεχνούν ότι αυτές οι εκλογές κερδήθηκαν με πολύ κόπο…
Βαρύ κλίμα
…Στο επίδομα θέρμανσης λοιπόν η ευθύνη της κυβέρνησης είναι συνολική, ενώ στον ΦΠΑ- εάν αυτός αυξηθεί- η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Γκάφες και λάθη»
… συμφωνεί το σύνολο των βουλευτών και οι περισσότεροι υπουργοί, οι οποίοι χρεώνουν στον υπουργό Οικονομίας ότι φόρτωσε τη νέα κυβέρνηση με «γκάφες και λάθη» στο ξεκίνημά της…
Κορυφαίο κομματικό στέλεχος εκτιμά ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τελικά δεν θα επιχειρήσει- αυτή την ώρα τουλάχιστον- να αυξήσει τον ΦΠΑ. «Προφανώς ήταν στις προθέσεις του να το κάνει τώρα που η Ν.Δ. βρίσκεται σε κρίση. Δεν στάθμισε όμως τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που βλέπει ότι σε αυτό το βήμα θα είναι μόνος, είναι πιθανόν να κάνει πίσω και να επανέλθει ενδεχομένως σε μια άλλη στιγμή».
Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ένας υπουργός, ο οποίος όμως θεωρεί ότι «ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα αυξήσει τώρα τον ΦΠΑ και ότι λειτούργησε με επικοινωνιακό σχέδιο. Ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι επιπόλαιος όπως πολλοί νομίζουν. Άφησε το θέμα να διαρρεύσει για να δει τις αντιδράσεις. Και τώρα που διαπίστωσε ότι η αντίδραση είναι καθολική, δεν θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και θα δηλώσει κάτι που είναι αλήθεια: ότι ουδέποτε ο ίδιος δήλωσε ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ»….»
Το παραπάνω άρθρο λοιπόν το έγραψε όντως ο κ. (τρομάρα του) Πολίτης…αλλά δεν το έγραψε σήμερα όπως είπα στη αρχή και στον τίτλο ;) Δεν θα του το επέτρεπε η τσέπη του να το γράψει σήμερα…
ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007…
ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές του 2007…
Εγώ απλά αυτό που έκανα ήταν όπου έλεγε Αλογοσκούφης να βάλω Παπακωνσταντίνου…
να κάνω δηλ. κάτι που ο κ. (τρομάρα του) Πολίτης δεν τολμάει να κάνει…
Βέβαια σήμερα το άρθρο του κ. Πολίτη περιγράφει την επιδρομή που δεχόμαστε και ειδικά ο τίτλος του «κρυφή ατζέντα- Έρχεται φορολογική καταιγίδα» είναι μια πραγματικότητα… Τότε που ο κ. Πολίτης έγραψε το άρθρο το 2007, ο τίτλος και όσα έγραφε ήταν αερολογίες, εκτός πραγματικότητας και αποκυήματα της φαντασίας του… όπως αποδείχθηκε:
Μας μιλούσε για φορολογική καταιγίδα
ΔΕΝ ΗΡΘΕ Μας μιλούσε για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά
ΔΕΝ ΗΡΘΕ
Μας μιλούσε για αύξηση της φορολογίας στα τέλη κινητής τηλεφωνίας
ΔΕΝ ΗΡΘΕ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ:
Μας μιλούσε για αύξηση του ΦΠΑ
ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΙΤΗ…
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ…
ΑΛΛΑ Ο κ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ…
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ…
Α! Και για να μην ξεχάσω. Ο κ. Πολίτης εφάρμοζε και τη γνωστή τακτική: λέμε ότι κατεβάσει η κούτρα μας και όταν δεν εφαρμοστούν και αποδειχθεί ότι λέγαμε αερολογίες έχουμε έτοιμη και την δικαιολογία: “τα διέρρεε ο Αλογοσκούφης και όταν είδε ότι υπήρχε αντίδραση τα πήρε πίσω”
Η τακτική, «σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πηγές» ή «όπως μου είπε κορυφαίος Υπουργός στο τηλέφωνο», που εφάρμοσαν οι πράσινοι παπαγάλοι την περίοδο 2004-2009, είναι παλιά:
Περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Dr. Joseph Goebbels
στο βιβλίο του «Der Angriff-Das kleine ABC des Nationalsozialisten»
δηλ.
«Η Επίθεση – Το μικρό Αλφαβητάρι του εθνικοσοσιαλΗστή»
Βέβαια όλα αυτά μπορεί να μην ισχύουν και ο κ. Πολίτης να μην είναι κρυφοεθνικοσοσιαλΗστής (μόνο εθνικοσοσιαλιστής με Η θα μπορούσε να είναι) αλλά όντως ο Αλογοσκούφης να διέρρεε μέτρα και ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΙΣΩ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΠΟΛΙΤΗ…
Σ΄αυτή βέβαια την περίπτωση
ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ
ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ…
Άρα ο κ. Πολίτης ή είναι κρυφοεθνικοσοσιαλΗστής και εφαρμόζει κατα γράμμα τα πρότυπα του Goebbels ή είναι υπεύθυνος για την σημερινή κατάντια της οικονομίας, μιας και απέτρεπε τον Αλογοσκούφη από το να πάρει τα αναγκαία μέτρα και πρέπει να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική για την οικονομία σαν υπεύθυνος μαζί με τους άλλους παπαγάλους…
ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται το βιβλίο «Der Angriff-Das kleine ABC des Nationalsozialisten» κυκλοφορεί στα ελληνικά και μπορούν να το διαβάσουν εδώ, εδώ ή εδώ… βέβαια όποιοι βαριούνται το διάβασμα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά αποσπάσματά του εδώ, εδώ, εδώ και εδώ σε μια πρωινή special edition…»

Δεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: