ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Έλεος. Και η προπαγάνδα πρέπει να έχει όριο!

Η Ελλάδα έχει πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό πρόβλημα. Απλώς η παγκόσμια κρίση βοήθησε το πολιτικό σύστημα της χώρας να ξεφύγει από τις ευθύνες του, πανικοβάλλοντας το λαό για μια κρίση που δεν είχε ακόμα πλησιάσει και επιτυγχάνοντας έτσι να κρατήσει στη ζωή για άλλα δέκα τουλάχιστον χρόνια – όσα και οι επιπτώσεις της κρίσης – το πολιτικό δυναμικό και το σύστημα της μεταπολίτευσης.
Επομένως το τρίτο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, ένα στοίχημα έχει...... να φέρει σε αίσιο για αυτούς πέρας.
Πρώτα, να κλείσει ερμητικά τους χώρους σκανδάλων με τις βαθιές ρίζες τους στο πρώτο ΠΑΣΟk, αλλά και σε όσες κυβερνήσεις ακολούθησαν.
Αυτό το επιχειρεί με τις κατ όνομα εξεταστικές επιτροπές που συνεδριάζουν ερήμην της κοινής γνώμης ή οποία ασχολείται αποκλειστικά με την οικονομία και τα σχετικά τρικ που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, κάθε μέρα και θολώνουν τον ορίζοντα.
Δεύτερον να αποσείσει όποια ενοχή για σκανδαλώδεις πολιτικές αποφάσεις με επιπτώσεις στο σημερινό οικονομικό χάος και να αθωώσει πολιτικά – αφού ποινικά έχουν ήδη το ακαταδίωκτο – όσα κόμματα, ηγέτες και στελέχη συνέργησαν στη σημερινή κατάντια.
Και τρίτο, με ένα επιτυχημένο και εξελισσόμενο προπαγανδιστικό σενάριο να εμφανίζει το θύμα συνυπεύθυνο του εγκλήματος, ενώ εξαφανίζει το δράστη, και να πείθει τους πολίτες να πληρώνουν ότι δεν χρωστάνε, επειδή «αλλιώς δε γίνεται».
Ωχριά κάθε φαντασία μπροστά στα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί και ρυθμίζουν τις απόψεις της μάζας, για την επιτυχία των τριών αυτών στόχων.
Για το σκάνδαλο Ζήμενς έχει ολότελα ξεχαστεί ότι το κυβερνών κόμμα, τουλάχιστον, εισέπραξε πακτωλό μαύρου χρήματος ομολογημένα.
Η προπαγάνδα κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ότι σημασία έχει να κρυφοκοιτάνε το ημερολόγιο του Μιχ. Χριστοφοράκου για το ποια πολιτικά ονόματα ανέφερε. Έτσι δημιουργήθηκε μια χαβούζα που τους χωράει όλους και ταυτόχρονα απελευθερώνει κάθε μιζαδόρο από συγκεκριμένες ευθύνες, αφού κοιτάμε το δάσος και χάνουμε το δηλητηριώδες δέντρο.
Για το σκάνδαλο να μην εγγυάται το κράτος την ασφαλή λειτουργία μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας που ο ιδιοκτήτης της βάρεσε κανόνι και έφυγε με τα λεφτά, περνάει σα λογικό να πληρώσουμε εμείς μέσω γενικής αύξησης στα ασφάλιστρα τη ζημιά!
Για τη δημιουργική λογιστική Σημίτη που μας έβαλε ξυπόλυτους στην ευρωζώνη και τώρα μας κατέστησε αναξιόπιστους, πρέπει εμείς να πληρώσουμε για να ανακτήσουμε την τιμή της χώρας που εκείνοι διακόρευσαν.
Έλεος. Λυπηθείτε τη νοημοσύνη μας τουλάχιστον.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: