ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Mustang Shelby GT500: Αγρίεψε η… cobra (video)


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα » Car + Speed » Preview


«Η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ!» είχε τονίσει στο "Car+Speed" ο επικεφαλής της ομάδας των μηχανικών που αναλαμβάνουν την περαιτέρω εξέλιξη των αυτοκινήτων της Ford (π.χ. ST, RS, κ.λπ.) σε μία έκθεση αυτοκινήτου, όταν τον είχε ρωτήσει πόσα περισσότερα μπορεί να κάνει σε ένα Shelby.
To νέο Shelby GT 500 επιβεβαιώνει το στέλεχος της Ford όχι τόσο για την παραγόμενη ιπποδύναμη, αλλά για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί της Ford και της Shelby δεν στάθηκαν τόσο στην απόδοση του ήδη ισχυρού V8 turbo κινητήρα των 5,4 λίτρων και των 550 ίππων, αλλά στη μείωση του μεγάλου βάρους του.



Σημειώστε βέβαια πως, παρόλα αυτά, η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 10 ίππους, με ένα μικρό «πείραγμα» στον υπερτροφοδότη. Από εκεί και πέρα, για τη μείωση του βάρους του κινητήρα χρησιμοποιήθηκε αλουμινένιο μπλοκ στο μοτέρ, κάτι που μείωσε το βάρος του κατά 46 κιλά (!), κυρίως από το εμπρόσθιο τμήμα.
Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν μικροσωματίδια στα χιτώνια του κινητήρα, και πιστόνια από αλουμίνιο.



Το Shelby GT500 θα διαθέτει κατόπιν ειδικής παραγγελιάς πιο ελαφριά ελαστικά, τα Goodyear Eagle F1 Supercar G:2, που έχουν εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ έχουν κατασκευαστεί πιο ελαφριές ζάντες αλουμινίου. Συνολικά, πλέον το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.732 κιλά, με αναλογία βάρους 56/44 εμπρός/πίσω. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο το νέο Shelby GT500 έχει χαμηλότερη ανάρτηση, ενώ θα διαθέτει στοιχεία όπως σύστημα αερισμού των φρένων που απωθεί τη σκόνη για καλύτερη ψύξη.

Κινητήρας: 5,4lt
Ισχύς: 550 PS / 6.200 rpm
Ροπή: 49,0 kgm / 4.500 rpm
Βάρος: 1.732 kg
Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 164 km/h
Επιδόσεις ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: