ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ πατριωτικός σύλλογος:Ομιλία Νίκου Πουλιανού

Ο Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες» σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει με τον ανθρωπολόγο κ. Νίκο Πουλιανό και θέμα «Τα Ανθρωπολογικά ευρήματα στον Ελλαδικό χώρο – Η προέλευση του Έλληνα».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα του συλλόγου, Ιδομενέως 2, Πλατεία Δέγλερη, Άγιος Ιερόθεος, στο Περιστέρι.

Μετά τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πως θα πάτε: Από την στάση Αγ. Αντώνιος του Μετρό παίρνετε το λεωφορείο της γραμμής ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ -> ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ αριθμός Α13 (Α) ή εναλλακτικά της γραμμής ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ -> ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ(ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΣ) αριθμός 12 (Α). Στάση αποβίβασης Πλατεία Δέγλερη.

Η μαγιά της Εθνεγερσίας του 1821

ΤΙΜΑΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΕΣ
ellada
Με την άλωση της Κωνσταντινούπολης και την Τουρκοκρατία που ακολούθησε και που βάσταξε αιώνες, ο λαός κατόρθωσε να δημιουργήσει μια πλούσια παράδοση δημοτικής ποίησης, κάτω από τον πιο άξεστο και βάρβαρο κατακτητή. Μέσα από αυτήν την ποίηση περνάει όλο το ηθικό και πνευματικό υπόβαθρο του γένους, και αναδείχνονται οι μεγάλες μορφοπλαστικές του ικανότητες, η πείρα του, τα πάθη του και τα ενδιαφέροντά του για τη ζωή.
ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
Έτσι αρχίζουν να παρουσιάζονται και τα αρματολικά και κλέφτικα καπετανάτα σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέσα σε αυτό το γενικό κλίμα για τη διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας, τα ιστορικά και τα κλέφτικα τραγούδια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επαναστατική διάπλαση του Ελληνικού λαού.
Της Δέσπως
Αχός βαρύς ακούεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι,
η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια.
Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο.
- Γιώργαινα ρίξε τ’ άρματα, δεν είν’ εδώ το Σούλι.
Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανίτων.
- Το Σούλι κι’ αν προσκύνησε, κι’ αν τούρκεψεν η Κιάφα,
η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκαμε, δεν κάνει.
Δαυλί στο χέριν άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει.
“Σκλάβες Τουρκών μη ζήσουμε, παιδιά μ’, μαζί μου ελάτε”.
Και τα φυσέκια ανάψανε, κι’ όλοι φωτιά γενήκαν.
Για να εκτιμήσουμε τη σημασία και την αξία αυτού του τραγουδιού, θα χρειαστεί να το τοποθετήσουμε στο ιστορικό του πλαίσιο.
Ο στίχος “Το Σούλι κι’ αν προσκύνησε, κι’ αν τούρκεψεν η Κιάφα” αναφέρεται στη συνθηκολόγηση των Σουλιωτών με τον Αλή Πασά τον Δεκέμβριο του 1803. Όταν ο Αλή Πασάς δεν κράτησε το λόγο του, και συνέχισε τη δίωξη των Σουλιωτών, ένα σώμα από 78 Σουλιώτες κατέφυγε στο χωριό Ρινιάσα της Άρτας.
Στη μάχη που ακολούθησε με τους Αλβανούς του Αλή Πασά, η Δέσπω, γυναίκα του Γιώργου Μπότσαρη, οχυρώθηκε με δέκα μέλη της οικογένειάς της σε έναν πύργο που λεγόταν Κούλα του Δημουλά, και αντιστάθηκε ηρωϊκά. Τελικά, όταν είδε πως δεν θα μπορούσε να αντισταθεί για πολύ εναντίον των πολιορκητών της, προτίμησε το θάνατο από την ατιμωτική σκλαβιά.
“Της Δέσπως” είναι ένα από τα κλασικά ιστορικά μας τραγούδια. Επιγραμματικό, μέσα σε 12 στίχους μας δίνει όχι μόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που μας χρειάζονται να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ιστορικό εκείνο γεγονός, αλλά και την ψυχογραφία των Σουλιωτών και των Αλβανών.
Οι τρεις πρώτοι στίχοι είναι στερεότυποι, και συναντιούνται και σε άλλα δημοτικά τραγούδια. Ο τέταρτος στίχος, που έρχεται σαν απάντηση των προηγούμενων, χωρίς τη χρήση επιθέτων, δημιουργεί μια εθνική έξαρση, και διά μέσου του προσώπου της Δέσπως ηρωοποιεί την Ελληνίδα, αφού την βάζει να αγωνίζεται ενάντια στα στίφη των Αλβανών.
Η απαράμιλλη τέχνη του ανώνυμου λαϊκού ποιητή φαίνεται και στον έκτο στίχο:
“Γιώργαινα ρίξε τ’ άρματα, δεν είν’ εδώ το Σούλι”. Οι Αλβανοί απαξιώνουν να απευθυνθούν στην Δέσπω με το όνομά της, και την αποκαλούν “Γιώργαινα”, δηλαδή γυναίκα του Γιώργου, υποδηλώνοντας πως η ίδια δεν έχει δική της προσωπικότητα.
Η απάντηση έρχεται σαν ράπισμα, με τον αγέρωχο και υπερήφανο τρόπο που αρμόζει στην περίσταση: “η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκαμε, δεν κάνει”.
Η Δέσπω απαντάει δίνοντας το όνομά της, τονίζοντας την δική της υπόσταση και προσωπικότητα. Στη συνέχεια, η Δέσπω επιστρέφει στους Αλβανούς την ταπεινωτική τους προσφώνηση, αποκαλώντας τους “Λιάπηδες”.
Λιάπηδες λέγονταν οι εξισλαμισμένοι Αλβανοί της Νοτιοδυτικής Αλβανίας. Εδώ η Δέσπω δεν τους περιφρονεί μόνο, αλλά και τους ταπεινώνει, με το να τους υπενθυμίζει πως αλλαξοπίστησαν.
ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑΣ ΤΑ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Το κλέφτικο τραγούδι είναι η πιο ενεργητική έκφραση του Ελληνικού λαού, όπου φανερώνονται το μαχητικό και επαναστατικό πνεύμα του, η περηφάνια του, η αγάπη στη λεβεντιά και στην αξιοπρέπεια, στην τιμή και στην ελευθερία. Μέσα από το κλέφτικο τραγούδι προβάλλεται μια ανθρώπινη εικόνα, όπως την έπλασε η λαϊκή μούσα. Δεν υπάρχουν άγρια αισθήματα και άγριες πράξεις μέσα στο κλέφτικο τραγούδι, παρά παλικαριά, ανθρωπιά, κοινωνικότητα και αξιοπρέπεια.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του δημοτικού τραγουδιού, που το συναντάμε και στα κλέφτικα τραγούδια, είναι η τάση του λαού να στολίζει τους αρματολούς και κλέφτες με πολύτιμα τσαπράζια, και τα άλογά τους με μαργαριτοκέντητα χαλινάρια, ασημένια πέταλα και μαλαματένια καρφιά. Παράδειγμα ενός τέτοιου τραγουδιού είναι το ακόλουθο:
Των Κολοκοτρωναίων

Λάμπουν τα χιόνια ‘ς τα βουνά κι’ ο ήλιος στα λαγκάδια,

λάμπουν και τ’ α‘λαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων,
πόχουν τ’ ασήμια τα πολλά, τις ασημένιες πάλες,
τις πέντε αράδες τα κουμπιά, τις έξι τα τσαπράζια,
οπού δεν καταδέχονται τη γης να την πατήσουν.
Καβάλλα τρώνε το ψωμί, καβάλλα πολεμάνε,
καβάλλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλλα προσκυνάνε,
καβάλλα παίρν’ αντίδωρο απ’ του παπά το χέρι.
Φλωριά ρίχνουν στην Παναγιά, φλωριά ρίχνουν σ’ άγιους,
και στον αφέντη τον Χριστό τις ασημένιες πάλες.
“Χριστέ μας, βλόγα τα σπαθιά, βλόγα μας και τα χέρια”.
Κι’ ο Θοδωράκης μίλησε, κι’ ο Θοδωράκης λέει:
“Τούτ’ οι χαρές που κάνουμε σε λύπη θα μας βγάλουν.
Απόψ’ είδα στον ύπνο μου, στην υπνοφαντασιά μου,
θολό ποτάμι πέρναγα και πέρα δεν εβγήκα.
Ελάτε να σκορπίσουμε, μπουλούκια να γενούμε.
Σύρε, Γιώργο μ’ στον τόπο σου, Νικήτα, στο λιοντάρι,
εγώ πάου στην Καρύταινα, πάου στους εδικούς μου,
ν’ αφήσω τη διαθήκη μου και τις παραγγολές μου,
τι θα περάσω θάλασσα, στη Ζάκυνθο θα πάω”.
Στο τραγούδι των Κολοκοτρωναίων ο λαϊκός ποιητής, με αδρές πινελιές δίνει μια εικόνα δόξας και μεγαλείου. Το τραγούδι στην απλότητά του έχει υψηλό ύφος, και είναι γεμάτο αξιοπρέπεια. Η λάμψη και η δύναμη της κλεφτουριάς παρασταίνονται εδώ από τη λαϊκή φαντασία με επιβλητικό μεγαλείο, με μια περηφάνια που στέκεται αλύγιστη μπροστά στα ανθρώπινα και στα θεία.
Στο όνειρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη δίνονται αληθινά ιστορικά γεγονότα. Στις αρχές του 1800 οι Τούρκοι, με φιρμάνι του Σουλτάνου, κήρυξαν πόλεμο στους κλέφτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μοιραστούν σε μικρές ομάδες για να μπορέσουν να διαφύγουν τον διωγμό. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1806 πέρασε στη Ζάκυνθο, που τότε την κατείχαν οι Άγγλοι, όπου εκπαιδεύτηκε ως αξιωματικός, για να ξαναπεράσει στο Μοριά και να αρχίσει τον αγώνα του ‘ 21.
Ο Γάλλος φιλόλογος και λαογράφος Κλαύδιος Φωριέλ, στην συλλογή του “Ελληνικά Δημοτικά Τραγούδια”, Παρίσι 1824-1825, παραθέτει εκτενέστατη εισαγωγή, με πολύτιμες πληροφορίες για τους Κλέφτες, τους Αρματολούς, και γενικά για τα δημοτικά τραγούδια. Δίνω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
{…} (Τα Δημοτικά Τραγούδια) αποτελούν ακριβή και αληθινή έκφραση του χαρακτήρα και της πνευματικής ανάπτυξης του έθνους, την οποία κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται, κατανοεί και αγαπά, γιατί είναι Έλληνας, και γιατί διαμένει στην Ελλάδα και αναπνέει τον αέρα της. Μια ποίηση, η οποία δεν ζει στα βιβλία μια αφύσικη και συχνά προσποιητή ζωή, αλλά μέσα στον ίδιο το λαό, και προέρχεται από όλη τη ζωή του λαού.
{…} Μια τέτοια συλλογή, αν ήταν πλήρης, θα ήταν συγχρόνως και η πραγματική εθνική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, και η πιο πιστή εικόνα των ηθών των κατοίκων της.
Το παρακάτω δημοτικό τραγούδι δίνει παραστατικότατα τον ασίγαστο πόθο του υπόδουλου γένους για την ελευθερία του:
Μάνα μου εγώ δεν κάθομαι να γίνω νοικοκύρης,
να κάμω αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν,
και να ‘μαι σκλάβος των Τουρκών, κοπέλι στους γερόντους.
Φέρε μου τ’ αλαφρό σπαθί και το βαρύ ντουφέκι,
να πεταχτώ σαν το πουλί ψηλά στα κορφοβούνια.
Εγώ ραγιάς δε γίνομαι, Τούρκους δεν προσκυνάω.
greek-flag
Τα ιστορικά και τα κλέφτικα τραγούδια έγιναν η εθνική εποποιία των σκλαβωμένων Ελλήνων. Με τους ηρωικούς τόνους τους, τις νίκες και τους δοξασμένους θανάτους των λαϊκών αγωνιστών που εξυμνούν, ενεργούν μέσα στα πλατιά στρώματα του Ελληνικού λαού σαν μια ηρωική παιδεία, του εξυψώνουν το φρόνημα και τον εξοικειώνουν με τους κινδύνους.
Η ευψυχία, η περιφρόνηση του εχθρού, ο θρύλος που συνόδευε τις σκληρές συνθήκες και τις περιπέτειες της κλέφτικης ζωής, ήταν το ηρωικό δίδαγμα του ιστορικού και του κλέφτικου τραγουδιού, που ετοίμασε ψυχικά το λαό για την Επανάσταση του 1821.
Κυριάκος Αμανατίδης                                                                                     ΠΗΓΗ:eoniaellhnikhpisti.blogspot.com

ORIANTHI:Ελληνίδα ομογενής, πρώτη στα αμερικανικά τσαρτ


Στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων τραγουδιών, των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά τις πωλήσεις, βρέθηκε η ροκ μπαλάντα της Ελληνοαυστραλής Οριάνθης Παναγάρη, «According to You»...

...Η καταγόμενη από την Αδελαίδα Οριάνθη, βρέθηκε στο πλευρό του Μάικλ Τζάκσον και ετοιμαζόταν να τον συνοδεύσει με την κιθάρα της στην τελευταία του περιοδεία!
Εξάλλου εμφανίστηκε και στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού «This Is It», με την κιθάρα της δίπλα στον βασιλιά της ποπ.
Η Οριάνθη τελευταία ανοίγει τα φτερά της και στις ΗΠΑ, κλέβοντας μάλιστα τις εντυπώσεις.
Δεν πρόκειται βέβαια για ένα τυχαίο ταλέντο, αφού μόλις στα 18 της χρόνια έπαιξε κιθάρα σε συναυλία του Κάρλος Σαντάνα στην Αδελαΐδα.
Εμφανίστηκε στα βραβεία Γκράμις το 2009 να παίζει στην μπάντα της Κάρι Άντεργουντ, ενώ μετά από αυτήν της την εμφάνιση, την είδε ο Μάικλ Τζάκσον και την κάλεσε να συμμετάσχει στην περιοδεία του, που δεν έγινε ποτέ λόγω του τραγικού θανάτου του σούπερ-σταρ.                          ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Εξαιρούνται της φορολόγησης με προεδρικό διάταγμα οι εταιρίες εβραϊκών συμφερόντων

Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο Ελληνικό δημόσιο γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, είναι εβραϊκών συμφερόντων και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο....



...όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Προεδρικό Διάταγμα.!

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του Ελληνικού κράτους»!!!

Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο Ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!!
_________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_________

Επειδή ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο Ελληνικό δημόσιο.!!!                                                                                                                ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

Ετσι υποδέχτηκαν την Εθνική μας στα Σκόπια. Ιστορική φωτο!

Δείτε την:


Image courtesy of MAKFAX PHOTO SERVICE, FYROM, www.makfax.mk
.....
"Oι Έλληνες κοιτούν με δέος τη Μακεδονική σημαία", λέει η λεζάντα.
Εθνικισμός σε έξαρση....(τον οποίο οι Έλληνες μισελληνοπαράφρονες "ακαδημαϊκοί, επιμένουν να μη βλέπουν!)

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_9294.html

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ:Παρουσίαση του βιβλίου «Γεγονότα 1965-1977: Τα άγνωστα παρασκήνια» στην Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» (πρώην Capitol) στην Θεσσαλονίκη θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Πλεύρη «Γεγονότα 1965-1977: Τα άγνωστα παρασκήνια». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Καψάλας (δημοσιογράφος)
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου»)
Γιάννης Κουριαννίδης (εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα»)
Κώστας Πλεύρης

ΕΛΛΗΝΕΣ.....

ΚΑΠΟΤΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ...1500 ΟΠΛΙΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ....

ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ,ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ....

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ....ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ,ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΑΛΛΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ.....

ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.....800 ΟΠΛΙΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ...ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ 700

ΜΟΛΙΣ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ....ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΙΝΑΝ....ΕΜΠΡΟΣ....ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΧΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ????ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ....

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ....ΗΤΑΝ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ....ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 5ΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ....

ΠΗΓAN ...ΠΟΛΕΜΗΣAN ....ΚΑΙ ΝΙΚΗΣAN

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΦΑΝΗΣ...
Θ.Θ.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:Στις βόμβες σας απαντούμε με ασυμβίβαστο Εθνικό ΑΓΩΝ

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκονται αυτή την στιγμή στην οδό Σωκράτους όπου χθες το πρωί, τα γραφεία μας δέχθηκαν μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του επταόροφου κτιρίου.

Το πανό που βλέπετε στην φωτογραφία αναρτήθηκε από το μεσημέρι όπου και δεκάδες μέλη του Μετώπου Νεολαίας μοίρασαν εκατοντάδες δωρεάν φύλλα της εφημερίδας μας στην πλατεία Ομονοίας. Εκεί φάνηκε πως πολλοί είχαν ενημερωθεί για την άνανδρη επίθεση και πολίτες εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στον Αγώνα μας, ο οποίος και θα συνεχιστεί με το ίδιο πείσμα, την ίδια θέληση και δύναμη, όπως οι Χρυσαυγίτες ξέρουν.

Είναι φυσικά γελοίο να νομίζουν κάποιοι πως οι Εθνικιστές θα λυγίσουν κάτω από οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας,

ειδικότερα τώρα που η Πατρίδα μας και οι Έλληνες δοκιμάζονται από την σκληρή γραμμή της κυβέρνησης των… «σοσιαλιστών», που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ σε αντάλλαγμα μιας οικονομικής στηρίξεως. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα από τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες, ένα είναι βέβαιο: Πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για χειρότερες μέρες στην οικονομία και μεγαλύτερες υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα παραμείνει στην πρωτοπορία της εθνικής και κοινωνικής αντεπίθεσης και καλούμε τους αδούλωτους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό μας για να τινάξουμε τα δεσμά της σκλαβιάς που κρατάνε την χώρα μας δεμένη στους διεθνείς τοκογλύφους. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε, έχουμε να κερδίσουμε την Πατρίδα μας πίσω!                                                             ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ευχαριστεί θερμά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλους τους πατριώτες και πατριώτισσες, όλους τους εθνικιστές και τις εθνικίστριες, που σε αυτήν την στιγμή που το Κίνημά μας δέχθηκε ένα θρασύδειλο, ύπουλο, τρομοκρατικό και εγκληματικό κτύπημα ήταν στο πλευρό μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συναγωνιστές και τις Συναγωνίστριές μας, ακόμη κι αυτούς που δεν ευρίσκονται στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατήγγειλαν την εγκληματική ενέργεια του μαρξιστικού υποκόσμου εναντίον της Χρυσής Αυγής. Το να τους αναφέρουμε έναν, έναν ονομαστικά δεν έχει σημασία κι ούτε αυτά ταιριάζουν σε συντρόφους και συναγωνιστές.

Ο Ηγέτης δεν ανοίγει μόνο τις πληγές, αλλά πρέπει να περιποιείται και τα τραύματα

Η εξουσία δίνεται στους ηγέτες όχι για να καταδυναστεύουν, αλλά για να υπηρετούν τους άλλους.
Σήμερα οι ηγέτες και όσοι έχουν και ασκούν κάποια εξουσία, κινδυνεύουν να μεταπέσουν στην περίπτωση της "φιλοπρωτίας" και της καταδυνάστευσης των άλλων.
Ο ηγέτης δεν ανοίγει μόνο τις πληγές, αλλά πρέπει να περιποιείται και τα τραύματα.


Το έχετε αντιληφθεί αυτό Κύριοι του ΠΑΣΟΚ;
Εκτιμώ προς ΟΧΙ, γιατί έως τώρα έχετε ανοίξει  επιφανειακά, όλα τα μείζονα θέματα, όπως:
- ETAK το καταργούμε (του χρονου) αλλά το εισπράττουμε φέτος.
- Απόσυρση της Απόσυρσης..
- Tέλη Κυκλοφορίας, φέτος είναι ακριβά αλλά του χρόνου θα είναι πιο φτηνά, πληρώστε όμως κορόιδα...

- Ενεργειακές συμφωνίες με Ρωσία, το ανοίγουμε και θα το δούμε μετά
- Συζήτηση για όλα και με όλους για τα Εθνικά θέματα, αλλά με "νεφελώδεις" θέσεις
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα παγώνουμε και περιμένουμε
- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπό Κατασκευή
- Γενικοί Γραμματείς, σιγά-σιγά και με το μαλακό
- COSCO, τον Κινέζο...
- Stage χιλιάδες απολύσεις
- Οικονομία τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα βρίσκουμε, μας έχουν πάρει στο "ψιλό" όλοι και ως εκ τούτου κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.
- Πλούσιοι οι έχοντες 2000 ευρώ το μήνα.
- Καίγεται το "συμπαν", ανοίγουν τα κεφάλια των καθηγητών, υποστέλλεται η σημαία, οι πρυτάνεις ζητάνε άρση ασύλου, αλλά δεν τίθεται θέμα ασύλου.
- Με την πράσινη ανάπτυξη και οικονομία θα φυσήξει αέρας και θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες...
- Κάμερες που θα "γράφουν" αλλά ΟΧΙ ανέλεγκτα..
- Οι Κουκούλες είναι ΟΚ τώρα, νόμιμες...

- Με την μεσογειακή διατροφή θα φάμε καλά....
- Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια μια "βόμβα" βραδυφλεγής

- Παρακαλάμε την Ε.Ε, εκλιπαρούμε για βοήθεια, δήθεν εκβιάζουμε..., αλλά πάμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ
Δεν φτάνει να ανοίγετε, να παγώνετε όλα τα θέματα, γιατί προκαλείτε δυσλειτουργία, προβλήματα, καθυστερήσεις και εν τέλει δημιουργείτε πληγές.


Κλείστε τις Πληγές που Ανοίξατε Κοι του ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι Αργά και οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες...                                                                                                                              ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής έχει πάνω από 3000 έμμισθους μουσουλμάνους συνεργάτες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΜΠΑΊ’ΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ
Μεταξύ των εκδηλώσεων της 2ης ΓΙΟΡΤΗΣ PATRIA ήταν η συζήτηση, με θέμα: ‘ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: Τα ανοικτά μέτωπα του Ελληνισμού ‘ και μεταξύ των ομιλητών ήταν προγραμματισμένος και ο δημοσιογράφος, εκδότης της Πομακικής εφημερίδας ‘NATPRESH’, ΣΕΜΠΑ’Ι’ΔΗΝ ΚΑΤΑΧΟΤΖΑ, Ελληνας Πομάκος της Θράκης ΜΑΣ. Δυστυχώς, ο ΣΕΜΠΑΊ’ΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση και έστειλε την παρακάτω επιστολή.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ:
« Διαπιστώνω πως όσο από την μια η επίσημη πολιτεία αγνοεί, για να μην πω πολεμάει, την προσπάθεια που εδώ και χρόνια καταβάλουμε [ως Πομάκοι] για να διασώσουμε ό,τι κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τόσο από την άλλη ο απλός λαός και οι απλοί Ελληνες πολίτες στηρίζουν στον αγώνα μας αυτόν και μας βοηθούν όπως και όσο μπορούν.
Μία απτή απόδειξη αυτού που λέω, είναι και η αποψινή εκδήλωση και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τους διοργανωτές της, που μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν σε αυτήν.
Συνήθως, οι κατά καιρούς ομιλίες μου έχουν έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, συνήθως αυτές απευθύνονται σε κοινό που γνωρίζει ελάχιστα πράγματα, δηλ.για τους Πομάκους που ζουν εκεί.
Προσπαθώ να εξηγήσω ποιοί είμαστε εμείς οι Πομάκοι, που και πως ζούμε και, φυσικά, ποιές είναι οι έτσι και αλλιώς πολλές διαφορές μας από τους Τούρκους. Αναφέρομαι στις μεθόδους που το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εφαρμόζει προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από τον εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης, και τι πρέπει και μπορεί να γίνει από την πλευρά του Ελληνικού κράτους, όσον αφορά εμάς τους ίδιους, ένα αίτημα μας πολλών ετών, προκειμένου να μην γίνει αυτό.
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων, πάνω από 40.000 χιλιάδες σε όλη την Θράκη, έχουμε την δική μας εθνική γλώσσα
Πρόκειται για ένα σλαβογενές κατά πολλούς, ιδίωμα, έχουμε τα δικά μας ήθη και έθιμα και την δική μας κουλτούρα.
Η γλώσσα και ο ιδιαίτερος πολιτισμός μας, μέχρι και σήμερα παραμένουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, άγραφα και μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία σταδιακή αλλοίωσή τους μέσα στον χρόνο, στην σκιά των πολιτιστικών μας αλλαγών γλώσσας και πολιτισμού, όπως και αυτά υπάρχουν Αυτό όμως, όπως φαίνεται, δεν λαμβάνεται υπόψη, επειδή έχουμε δίπλα μας ένα κράτος που είναι πραγματικά έτοιμο να ξεπουλήσει τα πάντα για λίγους ψήφους.
Και απέναντί μας ένα προξενείο Τουρκικό, που χρησιμοποιεί μεθόδους προκλητικές, που μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω, και καταφέρνει να πάρει με το μέρος του μεγάλο μέρος των μουσουλμάνων της Θράκης.
Το πρώτο και πλέον αποτελεσματικό όπλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής είναι τα χρήματα. Δεν είναι τυχαίο που αυτή την στιγμή μιλάμε για πάνω από 3000 μουσουλμάνους συνεργάτες του από την Θράκη, και μιλάμε για ανθρώπους που πληρώνονται για όσα κάνουν. Αν η Ελλάδα ξόδευε για την Θράκη το 1/4 των χρημάτων που δαπανά για τις διάφορες ‘κωμωδίες’, τα πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετικά.
Δυστυχώς, πολύ μεγάλο μέρος από αυτούς που απεργάζονται τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης θέλουν τους χοτζάδες και ιμάμηδες, οι οποίοι, πέρα από τον μισθό που τους δίνει το χωριό τους, λαβαίνουν και ένα μισθό από το προξενείο. Υπάρχουν σχολεία στα οποία διδάσκονται τα παιδιά μας τα θρησκευτικά, από την Τουρκία καθώς και την Τουρκική γλώσσα. Μιλάμε για χώρους που λειτουργούν εντελώς παράνομα, χώρους χωρίς καμμία άδεια και, το πιο επικίνδυνο, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής. Μήπως το Ελληνικό κράτος δεν γνωρίζει για αυτά τα παράνομα σχολεία? Γνωρίζει τα πάντα, αλλά δεν θέλει να τα δημοσιοποιήσει. Δεν εννοώ να μην διδάσκονται θρησκευτικά τα παιδιά μας, αυτό θα αποτελούσε καταπάτηση θρησκευτικών ελευθεριών, εννοώ [η διδασκαλία] να γίνεται εις την Πομάκικη γλώσσα και όχι να βάζουν τα παιδιά μας να διδάσκονται την Τουρκική γλώσσα.
Μία εξ ίσου αποτελεσματική μέθοδος, που εδώ και δεκαετίες ακολουθεί η Αγκυρα είναι η τρομοκρατία και σας το λέει αυτό κάποιος που την γνώρισε από πολύ κοντά Οποιος μουσουλμάνος της Θράκης δεν συντάσσεται με τις θέσεις τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χάσει την δουλειά του, στην χειρότερη περίπτωση θα πέσει ο ίδιος θύμα βίας και θα αντιμετωπίσει βίαιη συμπεριφορά από ιδιώτες Ξέρω αυτήν την στιγμή περιπτώσεις Πομάκων, που δεν τολμούν να στείλουν το παιδί τους σε Ελληνόφωνο Δημοτικό Σχολείο στην πόλη, και αυτό γιατί είναι υπάλληλοι μουσουλμανικού Δήμου. Και αν το κάνουν αυτό, μπορεί και να χάσουν την δουλειά τους. Κάτι άλλο που με μεγάλη επιτυχία κάνει το Τουρκικό Προξενείο, με την βοήθεια φυσικά διορισμένων ατόμων της περιοχής, είναι να παρουσιάζει κάθε τι Πομάκικο (ρούχα, φαγητά κ.α.).ως Τουρκικό. Από το Προξενείο διοργανώνουν συχνά ταξίδια από την Ξάνθη σε πόλεις της Τουρκίας, για να φέρουν σε επαφή τους Πομάκους με την Τουρκία. Εφεραν Τουρκικά προ’ι’όντα στα χωριά μας και όλα όσα πλέον αγοράζονται σε καθημερινή βάση είναι Τουρκικής προελεύσεως.
Γενικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εξαγοράς συνειδήσεων, η Τουρκία έχει τα πρωτεία. Κάνει ακριβώς όλα εκείνα που εμείς, ως χώρα [/Ελλάδα] αποφεύγουμε να κάνουμε. Βέβαια, από τις αρχές του ’90 και μετά γίνονται σοβαρές προσπάθειες για καταπατήσεις κυρίως της γλώσσας και κάθε πολιτιστικού στοιχείου των Πομάκων, καταργούνται βιβλία, καταργούνται τραγούδια. Γενικά, μπορώ να πω πως η Πομάκικη γλώσσα έχει διασωθεί, δυστυχώς όμως οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετες, γιατί δεν έχει γίνει καταγραφή του Πομακικού στοιχείου. Ο,τι γίνεται οφείλεται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, χωρίς καμμία περαιτέρω στήριξη από την επίσημη πολιτεία, οφείλεται αποκλειστικά στο μεράκι αυτών των ανθρώπων και στην διάθεσή τους για να φροντίσουμε να σώσουμε αυτά που κληρονομήσαμε.
Μετά από πολλά χρόνια αγώνα, όσον αφορά το λεγόμενο μειονοτικό ζήτημα της Θράκης, σας λέω ότι μιλάμε για ένα ζήτημα τόσο πολύπλοκο, αλλά και τόσο απλό παράλληλα. Η πολυπλοκότητα έχει να κάνει κυρίως, με το ότι.ως χώρα έχουμε πολιτικούς, που πολλές φορές λένε τα σωστά πράγματα προεκλογικά, αλλά, ως δια μαγείας, πάντα κάνουν τα λάθος πράγματα, μετεκλογικά, με αποτέλεσμα, να μην ξέρει κανείς πότε ναι και πότε όχι, είναι όλο υποσχέσεις. Η πολυπλοκότητα.λοιπόν του ζητήματος επίσης, το οποίο είναι γεγονός, είναι ότι αποτελούμε ένα σπάνιο φαινόμενο χώρας που κάνει ότι μπορεί για να υλοποιήσει τα σχέδια άλλων, σχεδόν των εχθρικών σε εμάς χωρών, και απορώ πως δεν κάνει σχέδια και κυρίως όσον αφορά το δικό μας πρόβλημα. Από την άλλη, το γεωπολιτικό ζήτημα είναι τόσο απλό, που δεν χρειάζονται παρά μόνο μερικές κινήσεις και αποφάσεις και θεωρώ πως [εμείς] ως χώρα και μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στις συναντήσεις μας από την μία, να μιλάνε για Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης και από την άλλη, να συζητάνε για την τύχη τους υπό την Τουρκική ηγεσία. Η λύση είναι απλή. Δεν καθόμαστε ποτέ ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με [Τουρκικά] Υπουργεία, για [ό,τι αφορά] καθαρά τοΕλληνικό [μας] μέλλον. Μια άλλη πολύ απλή λύση και πολύ ουσιώδους κινήσεως είναι να εφαρμόζουμε κατά γράμμα την Συνθήκη της Λωζάννης.και να απαιτούμε το ίδιο από όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν: να τηρήσουν μόνο αυτό που καθορίστηκε τότε, για τις μουσουλμανικές μειονότητες στην Θράκη, κυρίως για την διδασκαλία της μητρικής γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία της κάθε μίας από αυτές τις μειονότητες. Αρα οι Πομάκοι να διδάσκονται Πομάκικα, οι Τουρκογενείς τα Τούρκικα, και οι Ρομ τα Τσιγγάνικα, την μητρική τους γλώσσα. Μία εξ ίσου απλή κίνηση είναι η ίδρυση μαζί με κάθε μειονοτικό δημοτικό σχολείο και ενός [αντίστοιχου] Ελληνόφωνου, τι ποιό φυσιολογικό! Μιλάμε για Ελληνικά σχολεία στη περιοχή, ώστε να υπάρχει πραγματικά το δικαίωμα επιλογής του κάθε γονιού για το παιδί του Αντί για αυτό όμως, η κ. Διαμαντοπούλου μας πληροφόρησε ότι σκέπτεται να βρει τρόπο, ώστε να εισάγει την Τουρκική γλώσσα και στα Ελληνόφωνα Εθνικά Νηπιαγωγεία των μουσουλμανικών οικισμών μας. Συγκεκριμμένα είπε ότι: «Πήγα σε ένα χωριό στην Θράκη και ρώτησα τα παιδιά να μου πούνε πόσα αδέλφια έχουνε, και δεν ξέραν να απαντήσουνε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ»..Η λύση γιαυτό, κατά την κ.Διαμ., είναι να κάνουμε μουσουλμανικά και οθωμανικά Νηπιαγωγεία στην Θράκη, αν είναι δυνατόν! Προφανώς, η κυρία Υπουργός, νομίζει πως όλοι οι μουσουλμάνοι είναι και Τούρκοι. Αλλά και εμείς ως λαός , είμαστε άξιοι της τύχης μας, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που ψηφίζουμε τέτοιους ανάξιους ανθρώπους.
Η Πολιτεία θα πρεπει να στηρίξει οικονομικά την περιοχή και να βοηθήσει τους Πομάκους της Θράκης να αναδείξουν και να ζήσουν μέσα από τον πολιτισμό τους: να δημιουργήσουν Μουσεία, παραδοσιακές κατασκευές, και ό,τι άλλο περιλαμβάνει ο πλούσιος πολιτισμός τους. Να το πω πιο απλά και πιο λα’ι’κίστικα, να βγάλουν λεφτά μέσα από τον πολιτισμό τους, ότι δηλαδή κάνει και η Αγκυρα. Ξοδεύει χρήματα για να έχει Τούρκους στην Θράκη. Πείτε μου τι από όλα αυτά δεν μπορεί, ή αν προτιμάτε, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το Ελληνικό Κράτος? Δεν είμαι ένας ανθρωπος που ζει με αυταπάτες. Ξέρω πως ο πρωθυπουργός έχει πάρει εργολαβία να φέρει πρώτο το Πακιστάν στην χώρα μας. Ολα αυτά έχουν ένα μήνυμα:: με τον Γ.Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας, όχι οι Ελληνες Πομάκοι, αλλά, ούτε καν απλοί Ελληνες δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια. Γενικώτερα, [σήμερα] ο Ελληνας Πομάκος φοβάται μέσα στην ίδια του πατρίδα, να πει ότι είναι Ελληνας. Σε λίγα χρόνια, αυτό θα ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους.[Ελληνες].
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην περίπτωση που αφορά συνολικά την προσπάθεια που γίνεται από μια μερίδα ανθρώπων, στην οποίαν μέχρι τώρα συμμετέχουν πάνω από 5000 συμπατριώτες μας, για την συλλογή υπογραφών με αίτημα την απομάκρυνση του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Οσοι γνωρίζετε, έστω και έλάχιστα, σχετικά με την διπλωματία και τον ρόλο της, θα καταλαβαίνετε πως μιλάμε για ένα προξενείο που κάνει τα πάντα, εκτός από αυτό που μπορεί και ακουμπάει στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων που μπορεί να κάνει ένα προξενείο. Θα μου πείτε βεβαίως «Μα πως γίνεται ο κ.Παπανδρέου να απομακρύνει ένα προξενείο, κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχει τολμήσει κανείς, που του βγάζει δύο βουλευτές και μάλιστα αιρετούς, σε επίπεδο Τουρκικής Διοικήσεως;» Είναι απλό, δεν θα το κάνει. Ενας άνθρωπος που το 1979, δήλωσε δημόσια ότι είναι κατά των εθνικών κρατών, ένας άνθρωπος που πάει να μετατρέψει την χώρα μας σε Πακιστάν, σίγουρα δεν θα θυμηθεί την απομάκρυνση ενός Τουρκικού προξενείου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η προσπάθεια αυτή δεν έχει την σημασία της. Μερικές δεκάδες χιλιάδες υπογραφές για την απομάκρυνση του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, σημαίνουν πολλά εκεί πέρα για μας, για την Ελληνική Θράκη. Γιαυτό σας καλώ από αυτό το βήμα όλους να στηρίξετε το αίτημα αυτό, υπογράφοντάς το. Δεν ζητάμε τίποτα το παράνομο, απλά ζητάμε για τους Ελληνες πολίτες να αποφασίσουν Ελληνες και όχι Τούρκοι. Τόσο παράλογο είναι αυτό?
Ζούμε, κυρίες και κύριοι, σε μία χώρα που δεν λειτουργεί, δεν κινείται τίποτα. Ολο περιμένουμε να μάθουμε, ποιοι είναι εκείνοι που πλούτισαν μέσα από τις υποθέσεις για το Βατοπέδι. Οσοι πραγματικά νομίζετε ότι θα συμβεί κάτι, είστε πολύ γελασμένοι. Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει αυτό με τους Πομάκους, για την καταπίεση που δέχονται, και όμως έτσι είναι. Συνήθως αποφεύγω να εκφράσω παράπονα για τις προσωπικές μου υποθέσεις αλλά αυτό θα το κάνω, για να καταλάβετε όλοι το μέγεθος της αδιαφορίας του Ελληνικού Κράτους. Εγώ τα 2 τελευταία χρόνια, βρίσκομαι σε μία δικαστική διαμάχη με μια τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης. Εχουν ήδη βγει δύο αποφάσεις πρωτόδικες για αποζημίωση 50.000 ε. η κάθε μία, αποζημίωση που πρέπει να μου καταβάλλει η συγκεκριμένη εφημερίδα για υβριστικά και συκοφαντικά εναντίον μου δημοσιεύματα. Κι΄όμως, με μία δικαιοσύνη που κινείται με ρυθμούς χελώνας, ήδη φθάσαμε στον τρίτο χρόνο και αυτές οι δύο απλές υποθέσεις ακόμα εκκρεμούν. Μιλάμε για δύο τυπικές υποθέσεις ρουτίνας, που σε μία άλλη ευρωπα’ι’κή χώρα θα είχαν λήξει το πολύ σε τρείς μήνες. Όταν οι απλές υποθέσεις κρατούν χρόνια, φανταστείτε, πόσο μπορεί να κρατήσει η υπόθεση Βατοπεδίου. Βέβαια, αυτοί είναι σε θέση και μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Βλέπετε, εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ολοι σχεδόν οι εμπλεκόμενοι είναι πολιτικοί και άρα, όλοι εκ των προτέρων αθώοι. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα, για την οποίαν θέλουν να είμαστε περήφανοι.

Σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας,

ΣΕΜΠΑ’Ι’ΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ, Πομάκος Ελληνας της Θράκης.

Πηγή Θωμαίς Παριανού -Στόχος                                                                          ΠΗΓΗ:deltio11.blogspot.com

Οι προδότες στο Γουδί.

Ομιλία του Αβάπτιστου προς λωτοφάγους και αυστραλοπιθήκους
Απίστευτο! Μπροστά στο κομματικό ακροατήριο, και για να κοροϊδέψει για μια ακόμα φορά το «πόπολο» ο Αβάπτιστος Παπατζής ,ξέχασε την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, την Ανοιχτή Κοινωνία, και τον νέο Πατριωτισμό, θυμήθηκε τον Αντρέα, και άρχισε να «απαγγέλει» την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.
«Το ΠΑΣΟΚ - είπε -¬¬ ήταν είναι και θα είναι πάνω από όλα πατριωτικό Κίνημα».
.
Αυτός που ψήφισε την κατάργηση της Λαϊκής Κριαρχίας, αυτός που παρέδωσε αντί πινακίου φακής ,την Ελλάδα στους Πακιστανούς και Αλβανούς εποίκους,αυτός που προωθεί τον εξισλαμισμό της Ελλάδας, είναι Εφιάλτης και όχι πατριώτης.

Πατριωτικό Κίνημα με την Δραγώνα ,την Στριπτιζέζ, τον Αλεβι(ζάτο),τον Κοεμτζόγλου,και την λαίδη Μπίλντερμπέργκ δεν γίνεται.

Το δικό του ΠΑΣΟΚ είναι ένας, συρφετός, μια κοινοπραξία διεφθαρμένων προδοτών.

Ο Αβάπτιστος έβαλε από την Χαλκιδική, υποψηφιότητα και για πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας

Στο γραπτό κείμενο του λόγου προς τους εργατοπατέρες ανάφερε: « Σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, δίκαιο είναι καταρχήν να σώσουμε το σπίτι μας».
Προφορικά μίλησε για την «Σωτηρία του Εθνους».

Το συμπέρασμα από αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα είναι ότι τους έχουμε στριμώξει.

Οι προδότες του εθνομηδενισμού και του Πολύ-πολιτισμού, άρχισαν να μιλάνε για «Εθνική Σωτηρία».

Η απάντηση μας είναι:

Οι προδότες στο Γουδί.


Σπύρος Χατζάρας                                                                                  ΠΗΓΗ:deltio11.blogspot.com

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Αθηναίων και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Είναι γεγονός οτι η κατάσταση με το παραεμπόριο στη Αθήνα έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου !!!

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Κακλαμάνης επαίρεται για την «ήπια πολιτική» που ασκεί απέναντι στους παράνομους εμπόρους.

Χορό εκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει κάποιοι αετονύχηδες που δημιουργούν ομάδες «γκέτα» αδήλωτων λαθρομεταναστών χρησιμοποιώντας τους ως μέσω προώθησης του παράνομου λαθρεμπορίου.

Tα γκέτα είναι οργανωμένα με leaders (αρχηγούς) και δεν λειτουργούν αυτόνομα αλλά ενώνονται μεταξύ τους μέσω συνδέσμων , όλο το χρήμα βέβαια, συγκεντρώνετε σε συγκεκριμένα χέρια...



Εκατομμύρια κωδικοί προϊόντων μαϊμού με ισχυρούς συνδέσμους στα τελωνεία της χώρας διοχετεύουν από την πίσω πόρτα καθημερινά κοντέινερ τέτοιων προϊόντων με σκοπό την προώθηση τους στα οργανωμένα γκέτα του παραεμπορίου για να τροφοδοτήσουν τους πλανόδιους λαθρομετανάστες πωλητές.

Ξέρατε οτι υπάρχουν δικηγόροι και δικηγορικά γραφεία ολόκληρα που λειτουργούν αποκλειστικά με τις συλλήψεις λαθρομεταναστών μικροπωλητών ;;;

Ποιος νομίζεται οτι αναλαμβάνει αυτά τα τεράστια έξοδα , ο λαθρομετανάστης ;;

Η βιομηχανία παραεμπορίου είναι άμεσα συνδεδεμένη και με το δουλεμπόριο !!!

Θα ήταν φοβερή αφέλεια βέβαια να πιστεύει κανείς πως όλα αυτά το κράτος και οι κατά καιρούς κυβερνήσεις δεν τα γνωρίζουν , και μόνο λοιπόν με αυτό, προκύπτει το εύλογο ερώτημα.

Ποιοι είναι αυτοί οι σύνδεσμοι και οι μηχανισμοί που έχουν τόσο στενές σχέσεις με το "νόμιμο" κράτος ;;

Δεν ελέγχονται ποτέ και πουθενά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ενώνονται και με άλλους συνδέσμους «εισαγωγής» λαθρομεταναστών στη χώρα !!!

Σε απόγνωση οι έμποροι !!!

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του δημάρχου Αθηναίων και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας θα καταθέσει σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 ομάδα εμπόρων με επικεφαλής συνδικαλιστές του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για το παράνομο εμπόριο.

Όπως μας ενημέρωσαν, προχωρούν σ’ αυτήν την ενέργεια, διότι το πρόβλημα αντί να αντιμετωπισθεί εντείνεται εις βάρος της πολιτισμικής εικόνας και ταυτότητος της πόλεως, της ποιότητος ζωής τους και του τζίρου των επιχειρήσεών τους.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος κ. Κακλαμάνης επαίρεται για την «ήπια πολιτική» που ασκεί απέναντι στους παρανόμους εμπόρους....                                                                                                         ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ

Εαρινή Ισημερία

Για τους φίλους που δεν θα μπορέσουν να παραστούν καθ’ όλο το τριήμερο για την εαρινή ισημερία με την Λατρευτική κοινότητα «Λάβρυς», θα μπορέσετε να μας βρείτε το Σάββατο και ώρα 12:00 στο Ασκληπιείο της αρχαίας Γόρτυνας (θέση Ελληνικό) όπου και θα πραγματοποιηθεί τελετή για την Υγεία και τον Ασκληπιό και την Κυριακή ώρα 12:00 στον ναό του Διός στην Νεμέα για την τελετή της Ισημερίας.
Επίσης για όσους φίλους/φίλες δεν διαθέτουν όχημα και θέλουν να παραστούν την Κυριακή οι «Δειπνοσοφιστές» έχουν οργανώσει μονοήμερη εκδρομή που θα συνδυαστεί με την τελετή. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα 6977-512449, 2130-418964 (Ικτίνος)
.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Η Λατρευτική κοινότητα Λάβρυς θα εορτάσει όπως κάθε χρόνο την Εαρινή ισημερία (Κυριακή 21/03/2010) στους ιερούς μας τόπους στην Πελοπόννησο.
Σας προσκαλούμε όχι μόνο να εορτάσετε μαζί μας την ισημερία αλλά να συμμετέχετε σε ένα βιωματικό τριήμερο αφιερωμένο στην ελληνική λατρεία.
Για τον λόγο αυτό σκοπεύουμε να οργανώσουμε διήμερη διαμονή στην ιερή Πελοπόννησο όπου θα ασχοληθούμε με:
  • Πρακτική ελληνική λατρεία
  • Βασικές ασκήσεις και πρακτικές
  • Θεματολογικές συζητήσεις σε συγκεκριμένους τομείς που άπτονται της λατρείας
  • Κοινά δείπνα και ψυχαγωγία με συζήσεις, μουσική και ανταλλαγή απόψεων
Όσοι/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να πάρουν μια ημέρα άδεια από την εργασία τους (Παρασκευή 19/03) ώστε να ξεκινήσουμε το πρωί μαζί είτε να έλθουν κατευθείαν το βράδυ στον χώρο διαμονής.
Η κατοχή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητη καθώς η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ οχήματα. Ο χώρος διαμονής θα είναι ξενοδοχειακό συγκρότημα κατοικιών στην κεντρική Πελοπόννησο και η επιστροφή θα αρχίσει την Κυριακή μετά την τέλεση των εορτασμών για την Εαρινή ισημερία.
Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου έτσι ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος δυνατόν τόπος διαμονής και να επιτύχουμε καλές τιμές διαμονής.
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας στη φόρμα επικοινωνίας το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:labrys.gr

Ο Όρκος των Μανιατών στις 17 Μαρτίου 1821



Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη συγκεντρώθηκαν οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι Μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που είχε εκλεγεί αρχηγός από τη Συνέλευση των Κιτριών. Εκεί μετά τη δοξολογία, μπροστά στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, ύψωσαν το λάβαρο του Αγώνα, δηλαδή τη Μανιάτικη Σημαία. Η σημαία ήταν λευκή, με μπλε σταυρό στη μέση. Στη πάνω πλευρά έγραφε «ΝΙΚΗ Η’ ΘΑΝΑΤΟΣ» και στη κάτω το ένδοξο «ΤΑΝ ‘Η ΕΠΙ ΤΑΣ».
ekd05.jpg (45307 bytes)Εκεί κήρυξαν το πόλεμο στη Τούρκικη αυτοκρατορία, γι’ αυτό η σημαία τους έγραφε «ΝΙΚΗ Η’ ΘΑΝΑΤΟΣ» και όχι «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ», επειδή η Ελευθερία για τους Μανιάτες ήταν δεδομένη. Επανάσταση έκαναν οι υπόλοιποι Έλληνες που διεκδικούσαν την Ελευθερία τους.
Τον παρακάτω όρκο απάγγειλε ο ιερός κλήρος και επαναλάμβαναν οι αρματωμένοι Μανιάτες:
«Ορκίζομαι,
εις το όνομα του Παντοδύναμού μας Θεού,
εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
και της Αγίας Τριάδος,
να χύσω και την υστέραν ρανίδα του αίματός μου,
υπέρ πίστεως και Πατρίδος.
Ορκίζομαι,
να μη βλέψω εις τα όπισθεν
εάν δεν αποδιώξω τον εχθρόν της Πατρίδος
και της Θρησκείας μου.
Ορκίζομαι,
«Ταν ή επί Τας» και «Νίκη ή Θάνατος»
υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Και τον τήρησαν τα Σπαρτιατόγκονα, όπως αποκαλεί η μοιρολογίστρα τους Μανιάτες, τόσο το 1821, όσο και στους μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας. Διάσπαρτα οι κάμποι και τα βουνά της χώρας μας από τάφους και μνημεία Μανιατών, που έχυσαν το αίμα τους για να διαφυλάξουν το «ΤΑΝ ‘Η ΕΠΙ ΤΑΣ».
Πάντοτε η Μάνη υπήρξε για την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η Ελλάδα υπήρξε για τη Μάνη. Αυτό είναι φανερό από την αντιμετώπιση της Μάνης, από τους κρατούντες και έχοντες, παλαιότερα αλλά και πρόσφατα.
Ενδεικτικά αναφέρω το γεγονός της έκδοσης από τη Βουλή των Ελλήνων, αναμνηστικών μεταλλίων για τα 180 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, απ’ όπου όμως απουσιάζει η μορφή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Παράλληλα στο έντυπο που εκδόθηκε το 2002 με τίτλο «Ανθολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων της Επανάστασης του 1821», απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στις μάχες της Βέργας, του Δυρού και του Πολυαράβου, που στην ουσία έσωσαν την επανάσταση που έσβηνε από τις ορδές του Ιμπραήμ.
Αδιαφορία; Αγνωμοσύνη; Υστεροβουλία; Ανιστόρητοι ιστορικοί; Σύμπτωση και αυτό;…         ΠΗΓΗ:www.mani.org.gr

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Του Κωσταντίνου Ρωμανού
Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Από την αρχή ο ανθελληνισμός ήταν η άλλη πλευρά του νομίσματος του φιλελληνισμού. Ο φιλελληνισμός ήταν έρωτας του ιδανιστικού Ελληνισμού, έρωτας του ελληνικού πολιτισμού όπως αυτό εκφραζόταν στη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη, τα έργα των προγόνων.
Ανθελληνισμός ήταν η στάση απογοήτευσης του φιλέλληνα που προέκυπτε από την επαφή του τελευταίου με τους συγχρόνους του υπαρκτούς Έλληνες, δηλαδή τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους όπως εσύ κι εγώ, με όλα τα πάθη και τις μικρότητες. Η ανώμαλη προσγείωση από το ιδανικό στο πραγματικό είναι μια κίνηση που στην πολιτική ψυχολογία εξηγεί την έκπτωση του έρωτα σε μίσος, του φιλελληνισμού σε ανθελληνισμό!Ήδη οι Ρωμαίοι ήταν ταυτόχρονα εραστές της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και εχθροί των Ελλήνων της εποχής τους, για τους οποίους επεφύλασσαν τις κατηγορίες του γραικυλισμού, της διπροσωπίας, της υποκριτικής δουλικότητας κ.λπ.
Τον ίδιο διχασμό παρατηρούμε καθ’ όλον τον μεσαίωνα στη στάση τόσο των Φράγκων όσο και των Αράβων απέναντι στον Έλληνα. Κατά την ένδοξη ελληνική επανάσταση του 1821 οι φιλέλληνες Ευρωπαίοι που πολέμησαν κατά των Τούρκων δεν παρέλειψαν να δώσουν δείγματα της απογοήτευσής τους από τους έλληνες συμπολεμιστές τους, οι οποίοι όχι μόνο δεν φορούσαν πλέον χιτώνες αλλά διακρίνονταν από φθόνο, εριστικότητα, φιλαυτία, άγνοια και τόσες άλλες «ανθρώπινες, υπερβολικά ανθρώπινες!» (Νίτσε) κακίες.Συνοπτικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι το δίπολο φιλελληνισμός - ανθελληνισμός ισούται με έρωτα για τους απελθόντες και μίσος για τους ζώντες Έλληνες!
Οι Βαυαροί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά τον θάνατο του Καποδίστρια ήσαν αναμφισβήτητα μεγάλοι εραστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ως εξ αυτού οργάνωσαν την ελληνική σχολική παιδεία κατά τα πρότυπα της γερμανικής φιλελληνικής παιδείας. Όμως έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνες το γένος έλαβαν φιλελληνική παιδεία ως βάση της ιδίας εθνικής ταυτότητας! Οι Έλληνες έγιναν εφεξής «φιλέλληνες». Εμβολιάστηκαν δηλαδή με τη σχιζοειδή στάση της απόλυτης καταξίωσης, με την ταυτόχρονη απόλυτη απαξίωση του εαυτού του. Μια εγγενής αστάθεια του χαρακτήρα, μια ανεδαφική, κυκλοθυμική εκτίμηση των πραγμάτων έγινε εφεξής κεντρικό συστατικό της ελληνικής ψυχής.Σε συλλογικό επίπεδο οι ιστορικές συγκυρίες προκαλούν την ανάδυση του ενός ή του άλλου πόλου στο προσκήνιο. Οι επιτυχίες γρήγορα επιφέρουν ναρκισσισμό, ενώ οι αποτυχίες καταθλιπτική αυτοαπαξίωση έως αυτομαστίγωση.
Η ελληνική ψυχή φαίνεται να έχει χάσει κάθε μέτρο.Δεν είναι μετά από αυτά απορίας άξιον ότι μετά τη ντροπή των Υμίων και το όνειδος της παράδοσης του ικέτη Οτσαλάν (και τα δύο έργα όχι βεβαίως του λαού, αλλά της σημιτικής ηγεσίας) η ελληνική αυτοεκτίμηση έκανε, με τη γνωστή απολυτότητα, βουτιά στο κενό. Όμως εκεί την περίμεναν αυτήν τη φορά -αλίμονο (!)- εχθροί αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρον την αδυναμία της, ώστε να μην μπορέσει πλέον (αυτή είναι η επιδίωξή τους) να ανακάμψει.Οι εχθροί αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ελληνική κυκλοθυμία, αλλά και το ελληνικό πείσμα απέναντι σε κάθε εξωτερική παρέμβαση, επόμενο ήταν να ζητήσουν και να βρουν ερείσματα για την υπονομευτική δράση τους στο εσωτερικό του απογοητευμένου έθνους. Τέτοια ερείσματα όντως βρήκαν: στα φιλόδοξα, άκρως ανταγωνιστικά καπετανάτα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, στη μεταπραττική ακαδημαϊκή διανόηση των πανεπιστημίων, στο πειρατικό κεφάλαιο των νεόκοπων εκατομμυριούχων των τηλεπικοινωνιών, των ΜΜΕ και των τραπεζών. Με αυτούς τους πολιορκητικούς κριούς εκπόρθησαν στο τέλος το ίδιο το κράτος, το οποίο, από εντεταλμένος προστάτης του έθνους ανεπαισθήτως μεταλλάχθηκε σε συνειδητό πλέον πολέμιο του έθνους και κατ’ επίτασιν του ιδίου του γένους των Ελλήνων.
Οι ενορχηστρωμένες αυτές δράσεις των εχθρών του Ελληνισμού στο εσωτερικό του επί του παρόντος βιώνονταν ως μια ιδιαίτερα σφοδρή μορφή του κατά τα άλλα εγγενούς ανθελληνισμού των Ελλήνων, ως μία αρρώστια της βούλησης και του θυμικού, την οποία η συλλογική ψυχή αδυνατεί τόσο να κατανοήσει, όσο και να ανακάμψει από αυτήν.Έτσι θα μπορούσε κανείς να πλησιάσει ένα πλήθος ακατανόητων κατ’ αρχήν φαινομένων του εξωκοινοβουλευτικού πολιτικού γίγνεσθαι, όπως την πλήρη απαξίωση του Ελληνισμού ως ουσίας και ως ονόματος στη συνείδηση των εμπνευστών γκραφίτι των Εξαρχείων του τύπου: «Κρεμάλα στους ελληνόψυχους!». Ή «Έλληνας είσαι και φαίνεσαι!». Ή (μέσα στο Πολυτεχνείο) «Σκοτώστε τους Έλληνες - τους Έλληνες που γεννάνε Έλληνες - τους Έλληνες!». Μπροστά στο ανθελληνικό μίσος των χιλίων και μίας αριστερίστικων ομάδων του «χώρου», η σκοπιανή αφίσα στην πρόσφατη διαδήλωση υπέρ της Μακεδονίας α λα Σκόπια «Fuck Greece», που είδαμε όλοι στην οθόνη της ΕΤ3, φαντάζει μάλλον συγκρατημένη.Ή πάρτε τις περυσινές αφίσες του «χώρου» στην Πατησίων κατά της 28ης Οκτωβρίου: «Σταματήστε τις παρελάσεις διότι ενισχύουν τον πατριωτισμό!».
Εδώ η λέξη «πατριωτισμός» είναι περίπου συνώνυμη του «φασισμός». Συγγενής εκδοχή είναι και η φράση «ξεφτίλες πατριώτες» στον τοίχο του Πολυτεχνείου. Την αποστροφή προς την έννοια πατρίδα εκφράζουν γκραφίτι του τύπου «καμία πατρίδα!», ενώ φράσεις του τύπου «πατρίδα μας είναι η Γη!» προσφέρουν τον πλανήτη ως -οικολογικής εμπνεύσεως- υποκατάστατο της απορριπτέας ελληνικής πατρίδας. Η δυσανεκτικότητα των αριστεριστών προς την ελληνική πατρίδα και την ίδια τη λέξη Έλληνας δεν επεκτείνεται παρά ταύτα σε άλλους λαούς και πατρίδες, εφόσον δεν αμφισβητούν ούτε τους Αλβανούς ούτε τους Κούρδους, τους Τούρκους, τους Ινδιάνους, τους Ιρακινούς, τους «Μακεδόνες» και το δικαίωμα όλων αυτών σε μία πατρίδα, γι’ αυτό και αγωνίζονται π.χ. υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (όπως άλλωστε και ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου»).
Μόνο στους Έλληνες που παραδόξως επιμένουν να αγαπούν την Ελλάδα επιφυλάσσει το φαντασιακό του τεχνηέντως ενισχυμένου ντόπιου ανθελληνισμού την κατηγορία του «ελληναρά» και «εθνικιστή».Η απολυτότητα του μίσους για την ελληνικότητα (με όλες τις παραδόσεις, την ιστορία και τους θεσμούς που την εκφράζουν) πάει χέρι χέρι με την απεριόριστη λατρεία του «χώρου» για τους μετανάστες. «Είμαστε όλοι μετανάστες!» και «είμαστε όλοι Αλβανοί!» διηγούνται εδώ οι τοίχοι, τα φυλλάδια, τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ. «Νομιμοποιήστε τους όλους!». «Όχι διακρίσεις ανάμεσα σε νόμιμους και παράνομους!». «Κάτω τα σύνορα, κάτω το έθνος, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου!» ουρλιάζουν με ένα στόμα οι τηλεκατευθυνόμενοι επαρχιώτες, «είμαστε παιδιά της φύσης!» επισημαίνουν οι νεοχίπηδες του ελληνικού 21ου αιώνα… Εθνικά προβλήματα δεν υπάρχουν, είναι αποκυήματα της φαντασίας των Ελληναράδων, δεν υπάρχει Τσαμουριά, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος, οι καλοί αυτοί άνθρωποι ζουν αλλού, σ’ ένα αερόπλοιο που αιωρείται ελεύθερα κάπου μεταξύ Καλιφόρνιας και Σαμπάλα.
Δεν υπάρχουν γέροι έλληνες συνταξιούχοι που φυτοζωούν, σχολεία «διαπολιτισμικής» αμάθειας και εγκληματικότητας, ελληνικό προλεταριάτο που αντικαθίσταται από Ασιάτες με μηδενική ταξική συνείδηση, μαφίες ξένων εγκληματιών που τρομοκρατούν τις λαϊκές αστικές περιοχές. Δεν υπάρχουν ούτε ευρωπαϊκά κράτη τα οποία διακηρύσσουν τους κινδύνους του «πολυπολιτισμού» (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Αυστρία κ.λπ.), όχι, υπάρχει μόνο η θεσπέσια ελληνική -δηλαδή ανθελληνική- αποθρασυμένη από την αφειδώς παρεχόμενη ενθάρρυνση νεολαιίστικη πρωτοπορία.Διότι περί νεολαίας πρόκειται, νεολαίας πληγωμένης από τις εθνικές ντροπές που συστηματικά απεργάζονται οι πράκτορες στα ανώτερα κλιμάκια του κράτους, νεολαίας πληγωμένης από μια πατρίδα για την οποία δεν μπορούν να είναι περήφανοι. Ούτε σε ό,τι αφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη και στον πολιτισμό! Όμως αυτή η νεολαία περνάει πλειοψηφικά από το πανεπιστήμιο κι εκεί την περιμένουν αριβίστες διανοούμενοι της λάιτ Αριστεράς οι οποίοι ήδη επί Κλίντον στρατολογήθηκαν διεθνώς ως προπαγανδιστές της Νέας Εποχής της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της αχαλίνωτης κίνησης κεφαλαίων, προϊόντων και σκλάβων ανά τον πλανήτη.
Εδώ λοιπόν, στο μεταλλαγμένο πρώην ελληνικό πανεπιστήμιο οι νεολαίοι μας μαθαίνουν τη σεχταριστική θεωρία της ιστορίας για την οποία το ελληνικό έθνος είναι «μύθος», οι αγωνιστές του ένδοξου ‘21 είναι κήρυκες του επάρατου πατριωτισμού, η αρχαία Ελλάδα ασήμαντος, ετερόφωτος πολιτισμός, η συνέχεια του ελληνικού γένους ανύπαρκτη, η απελευθέρωση του λίκνου του Ελληνισμού από τον Τούρκο αιμοσταγής κατάκτηση και πάει λέγοντας. Μαθαίνουν επίσης ότι η δημοκρατία δεν είναι κατάκτηση του επαναστατημένου έθνους, αλλά υπόσχεση του μελλοντικού «πολιτικού πολυπολιτισμού», δηλαδή των υπεράριθμων εποίκων - λαθρομεταναστών στους οποίους θα αποδοθούν (ανεξαρτήτως αριθμών και προελεύσεως) από το ανθελληνικό κράτος πολιτικά δικαιώματα, προκειμένου να εκπαραθυρώσουν το εναπομείναν γένος των Ελλήνων από το ιστορικό του λίκνο.
Τέλος, μαθαίνουν ότι όποιος αρνείται τις επιστημονικές αυτές αλήθειες που οι ανελλήνιστοι αυτόκλητοι διαφωτιστές των πανεπιστημίων εισήγαγαν στην Ελλάδα από την αγγλοσαξωνική Εσπερία, δεν μπορεί να είναι άλλο από πρωτόγονος εθνικιστής και ρατσιστής.Οι νεολαίοι μας αυτοί λοιπόν εξέρχονται μαζικά από τα πανεπιστήμια με τα πληθωριστικά δωρεάν πτυχία και τον «επιστημονικό» ανθελληνισμό στην τσέπη. Άπαξ και είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, έχουν τον χρόνο, και βεβαίως τον ενθουσιασμό, να δοκιμάσουν τις νεοαποκτηθείσες ιδέες τους στην πράξη. Οργανώνονται λοιπόν πολιτικά σε ομάδες έτοιμες να τα βάλουν με την εξουσία, με το εθνικιστικό κράτος που αποδιώχνει τους μετανάστες και τη βίαιη αστυνομία του που ειδικεύεται στη σφαγή αθώων αναρχικών. Εξ ου και η εξάσκηση στη ρυθμική απαγγελία της ρίμας «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!»
Όμως εδώ αρχίζουν οι απογοητεύσεις:Ξαφνικά ένας κεντρικός εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας, ο υπουργός Εσωτερικών, ακούγεται να λέει προς τους μετανάστες «ευχαριστούμε που ήλθατε» και στη συνέχεια «θα τους νομιμοποιήσουμε όλους!». Πιο πριν ακούστηκε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να λέει κι αυτός στους λαθρομετανάστες «ευχαριστούμε που επιλέξατε την Ελλάδα», τονίζοντας σε άλλη ευκαιρία ότι δεν μπορούμε να στηριχθούμε στο έθνος και την ιστορία του, γιατί αυτό «δημιουργεί καθεστώτα αυταρχικά».
Μαζί μ’ αυτά οι νεολαίοι μας βλέπουν το υπουργείο νέας γενιάς να τυπώνει φυλλάδια κατά των ρατσιστών (του ελληνικού λαού), βλέπουν τα ΜΜΕ να τιτλοφορούν την Ελλάδα του 2007 «χώρα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», ακούν τον υφυπουργό Εσωτερικών να λέει μέσα στη Βουλή ότι η Ελλάδα θα γίνει πολυπολιτισμικό κράτος, ανακαλύπτουν ότι το υπουργείο Παιδείας λανσάρει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκατοντάδες νέα ανθελληνικά και ταυτόχρονα αντιρατσιστικά βιβλία, βλέπουν την αστυνομία να παρακολουθεί -άπρακτη- τους κουκουλοφόρους να καίνε την ελληνική σημαία, την ελληνική σημαία να βεβηλώνεται και αντ’ αυτής την αλβανική να υψώνεται στο λεηλατημένο λύκειο Παγκρατίου. Βλέπουν λοιπόν οι νεολαίοι και ακούν το κράτος και καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν είναι ίσως ο εχθρός που φαντάζονταν, ότι ο εχθρός είναι αλλού, ότι ο εχθρός είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ότι το Κολωνάκι είναι προοδευτικό, ενώ ο λαός είναι αντιδραστικός.
Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των νεωτέρων χρόνων η προδοσία του ανθελληνισμού ξεπέρασε την πολιτική και έλαβε επιπροσθέτως πολιτιστική υπόσταση, η οποία μαζί με τη δημογραφική αλλαγή απειλούν τον ίδιο τον πυρήνα του έθνους και του γένους. Στις απειλές αυτές, έξωθεν ενορχηστρωμένες, δεν υπάρχει άλλη αντίσταση από το πνεύμα της ελευθερίας των Ελλήνων, το πνεύμα του Λεωνίδα, του Παλαιολόγου και του ένδοξου ‘21!                                                   ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (1957-1994)

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε κατά σάρκα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957, στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου. Ο Θεόφιλος ήταν το τρίτο κατά σειρά τέκνο του Χαράλαμπου (Πάμπου) και της Έλλης Γεωργιάδη και ο μοναδικός γιός ανάμεσα στα τέσσερα παιδιά της οικογενείας.

Φοίτησε για τρία χρόνια στο (τουρκοκρατούμενο σήμερα) Γυμνάσιο Νεαπόλεως, στη Λευκωσία και στη συνέχεια στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, απ'όπου αποφοίτησε το 1975. Μέχρι την τουρκική εισβολή του Ιούλη του 1974, η οικογένεια του διέμενε στο προάστειο Τράχωνας, βορείως της Λευκωσίας. Σήμερα ο Τράχωνας, κατέχεται από τις τουρκικές δυνάμεις του Αττίλα όπως και το 47% της Κύπρου.

Το 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Θεόφιλος μαθητής του Λυκείου ακόμη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και μαζί με άλλους 200.000 Έλληνες της Κύπρου, να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Ο Θεόφιλος μαζί με την οικογένειά του εγκαθίσταται στις ελεύθερες περιοχές της Μεγαλονήσου, σαν πρόσφυγας μέσα στην ίδια του την Πατρίδα.

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ μεγάλωσε σε μια οικογένεια ένθερμων Ελλήνων πατριωτών της Κύπρου και γαλουχήθηκε με τα νάματα και τα ιδανικά της Φιλοπατρίας, της Ελευθερίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας. Ο πατέρας του Ήρωος, Χαράλαμπος (Πάμπος) Γεωργιάδης, μορφή ελληνική, βγαλμένη, θαρρείς, μέσα από τα έπη του Ομήρου, ήτο αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και πολέμησε ενάντια στην τούρκικη ανταρσία στην Κύπρο, το 1963. Τα υπέροχα ιδανικά που ο Θεόφιλος ενσάρκωσε και σφράγισε με τη θυσία και το αίμα του, γεννήθηκαν μέσα σε αυτό ακριβώς το πατριωτικό οικογενειακό περιβάλλον.
Η Ελληνική ανατροφή και τα πικρά βιώματα της προσφυγιάς και της μετέπειτα τουρκικής κατοχής, χάραξαν ανεξίτηλα την ευαίσθητη και τρυφερή εφηβική μνήμη του Θεόφιλου και σημάδεψαν καθοριστικά τη σκέψη και τη μοίρα του Ήρωος. Τον έκαναν ευαίσθητο όχι μόνο απέναντι στο δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και απέναντι στα πάθη όλων των λαών του κόσμου, των οποίων καταπατούνται τα φυσικά και αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν Εθνική καταστροφή και έγκλημα Εθνοκτονίας κατά του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας. Σχολιάζοντας αργότερα, το 1992, την σκιαγραφούμενη από τις συμφωνίες Μακαρίου - Ντενκτάς (1977) "λύση" του Κυπριακού, ο Θεόφιλος θα γράψει:
Πάνω στη βάση της εκδίωξης των 200.000 νομίμων κατοίκων της περιοχής, των ομαδικών τάφων πάνω από 6.000 σφαγιασθέντων ή πεσόντων της εισβολής και 1619 αγνοουμένων στηρίζεται τόσο το δίκαιο όσο και η βιωσιμότητα της λύσης αυτής !

Ο Θεόφιλος μετάτρεψε μέσα του τον πόνο του θανάτου, των αγνοουμένων, της προσφυγιάς και της καταστροφής της Κύπρου σε όραμα Ελευθερίας και Δικαίωσης. Αυτό το όραμα o Θεόφιλος το υπηρέτησε πιστά και συνειδητά, ως γνήσιος Έλλην, με συνέπεια, τόλμη και αυταπάρνηση.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το 1975, ο Θεόφιλος κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.), στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης

Και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Θεόφιλος συνεχίζει να υπηρετεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και προάγεται στον βαθμό του Υπολοχαγού. Παράλληλα, πρωτοστατεί στην Ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος.

Ο Θεόφιλος προικισμένος με σπάνια φυσικά και πνευματικά χαρίσματα, φρόντισε έγκαιρα και μεθοδικά να συγκεντρώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια που θα του επέτρεπαν να αγωνιστεί με επιτυχία το Δίκαιο Υπέρ Πάντων Αγώνα για τον Ιερό Σκοπό, που δεν ήταν άλλος από την Απελευθέρωση της Ιδιαίτερης Πατρίδας του, της Κύπρου: Στην διάρκεια των ετών 1977 - 1981, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Μαθαίνει την τουρκική γλώσσα και εξειδικεύεται στην τουρκολογία, βαθαίνοντας τις επιστημονικές του γνώσεις με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, αρχικά προσλαμβάνεται στην αστυνομική υπηρεσία, με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα.
Αργότερα, το 1986, η επιστημονική κατάρτιση του Θεόφιλου του επέτρεψε να καταλάβει την θέση του λειτουργού Τύπου στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (Γ.Τ.Π. - Press & Information Office, PiO) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας και γλώσσας, οξυδερκής παρατηρητής και επιστημονικός - στρατηγικός αναλυτής της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας, ο Θεόφιλος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, από αυτή την κυβερνητική θέση, τα προσόντα του προς όφελος της Πατρίδας του. Κύρια αποστολή του Θεόφιλου στο Γ.Τ.Π. είναι η καθημερινή μελέτη του τουρκικού Τύπου (εφημερίδες, περιοδικά κ.λ.π.) και η υποβολή σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων προς την Κυπριακή Πολιτεία. Παράλληλα παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια που αφορούν την τουρκική πολιτική και την τουρκολογία.

Το 1988, ο Θεόφιλος και άλλοι συναγωνιστές του ιδρύουν την Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Είναι ήδη το τέταρτο έτος του ένοπλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που διεξάγει το περήφανο έθνος των Κούρδων μέσα στην ίδια την επικράτεια της Τουρκίας. .


Έγραφε μεταξύ άλλων ο Θεόφιλος : "Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία καθώς και το δικαίωμά του να αποκτήσει το δικό του κράτος, όπως το κάνουμε για κάθε λαό της υφηλίου, ανεξάρτητα από το ποιος κατευθύνει τον αγώνα αυτό. Τον υποστηρίζουμε σαν θέμα αρχής, όπως υποστηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων, των Πολισάριος, των Λατινοαμερικανών και κάθε άλλου λαού χωρίς να κοιτάζουμε την ιδεολογική τους τοποθέτηση, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα πολιτικά κόμματα., Τον υποστηρίζουμε και τον προβάλλουμε με τον ίδιο τρόπο που εμείς ζητούμε από τους άλλους λαούς να κάνουν για το δικό μας αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή. Υποστηρίζουμε τον αγώνα του κουρδικού λαού στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί το ΡΚΚ πολεμά ενάντια στους δικούς μας κατακτητές. Η νίκη του κουρδικού λαού θα θέσει τέρμα στην τουρκική κατοχή της Κύπρου . Υποστηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί οι Κούρδοι αντάρτες πολεμούν και για την Κύπρο, Ο τουρκικός στρατός κατοχής , είτε βρίσκεται στο Κουρδιστάν, είτε στην Κύπρο, συνεχίζει να παραμένει στρατός κατοχής. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Βιετναμέζου στρατηγού Γκιαπ : Μέτωπο δεν υπάρχει. Το μέτωπο είναι μόνο εκεί που βρίσκεται ο εχθρός!».

Η σκληρή και τιτάνια σύγκρουση του Θεόφιλου με το φασιστικό τουρκικό κράτος αρχίζει να εκδηλώνεται ανοικτά. Οι διαλέξεις του σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις πληθαίνουν. Οι συνεντεύξεις και τα άρθρα του στο ραδιόφωνο και τον τύπο είναι δεκάδες, εκατοντάδες: για το Κυπριακό, για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων, για τα δικαιώματα του Ελληνισμού, για τη γενοκτονία εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου, για τα Εθνικά Προβλήματα του Ελληνισμού, για το Αρμενικό ζήτημα. Κοινός παρονομαστής, η αποκάλυψη του βρώμικου, απάνθρωπου και φασιστικού προσώπου του τουρκικού κράτους-δολοφόνου.

Παράλληλα, ο Θεόφιλος δεν παραλείπει ποτέ να τονίζει τα αδύνατα σημεία του τουρκικού κράτους: Μιλώντας τη στέρεη και αδιάψευστη γλώσσα της επιστήμης και των αριθμών, διαλύει το μύθο της δήθεν "παντοδύναμης Τουρκίας των 60 εκατομμυρίων", ένα μύθο ιδιαίτερα αρεστό στους εντός και εκτός Ελληνισμού ηττοπαθείς και άτολμους ηγετίσκους. Το πολιτικό κόστος που πληρώνει διεθνώς το τουρκικό αιμοσταγές και φασιστικό καθεστώς εξαιτίας και μόνον της πολύπλευρης διαφωτιστικής εκστρατείας που διεξάγει ο Θεόφιλος είναι ανυπολόγιστο...
Τεράστια είναι και η συμβολή του στην προβολή των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν (ERNK), του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν (ARGK).

Ο Θεόφιλος αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον ελληνικό και τον ελληνοκυπριακό Τύπο, ενώ ταυτόχρονα είναι βασικό στέλεχος της συντακτικής ομάδας του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του PKK στην Ελλάδα, του περιοδικού "Φωνή του Κουρδιστάν".

Παράλληλα ο Θεόφιλος εντείνει τις προσπάθειές του για την ανεύρεση των Αγνοουμένων. Οι επαφές του με τον Απελευθερωτικό Αγώνα των Κούρδων του επιτρέπουν, ίσως, την πρόσβαση σε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες, δεδομένου ότι οι Κούρδοι αγωνιστές βρίσκονται παντού δικτυωμένοι μέσα στο τουρκικό κράτος, ενώ Κούρδοι στρατιώτες του Αττίλα '74 αφυπνίζονται και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της τουρκικής εισβολής...

Ο αγώνας του Θεόφιλου φθάνει στο απόγειό του με την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου των Βρυξελλών, στις 12 και 13 Μαρτίου του 1994. Ο Θεόφιλος είναι ο διοργανωτής και η ψυχή του συνεδρίου. Οι αποκαλύψεις του έχουν πανευρωπαϊκή απήχηση και προκαλούν τρόμο και πανικό στην Τουρκία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι (επίσημοι, δημοσιογράφοι κλπ) καταδικάζουν την Τουρκία για φασισμό, ρατσισμό, τρομοκρατία, εθνικό ξεκαθάρισμα, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Ο Θεόφιλος δεν έχει ούτε ίχνος αμφιβολίας ότι το στρατοκρατικό φασιστικό καθεστώς της Άγκυρας δεν τρέφει κανένα απολύτως σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες. Βία, θάνατος, γενοκτονία, τρομοκρατία και όλεθρος "στολίζουν" τον δρόμο των Τούρκων, από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στην ιστορία. Με εκατόμβες αθώων θυμάτων, λόφους κρανίων και ερειπίων, ανείπωτους βανδαλισμούς και ταπεινώσεις, εθνικές εκκαθαρίσεις και παιδομάζωμα πλήρωνε και πληρώνει η ανθρωπότητα την παρουσία του τουρκισμού επί της γης. Ο Θεόφιλος γνώριζε χωρίς αμφιβολία ότι το στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας δεν θα δίσταζε να αποπειραθεί να του κλείσει το στόμα.

Όμως ο Θεόφιλος, γνήσιο τέκνο και ιδανική ενσάρκωση της δόξας του Προμηθεϊκού Γένους των Ελλήνων Πολεμιστών - Ελευθερωτών δε δίστασε ούτε στιγμή. Έπαιρνε μεν τις προφυλάξεις του, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω, πιστός στο δίκαιο αγώνα του. Εκ γεννετής αθάνατος, ο Θεόφιλος πίστευε ότι η φυσική επιβίωση δεν ήταν ποτέ αξιότερη και τιμιώτερη από το χρέος για την ανάκτηση της τιμής και της ελευθερίας της Πατρίδας...

Όσοι λευτερώθηκαν από την ύλη δεν φοβούνται ούτε τον πόνο ούτε τον φυσικό θάνατο. Όσοι λευτερώθηκαν από τα πάθη της ύλης μόνον ένα θάνατο τρέμουν: τον ηθικό και τον πνευματικό θάνατο. Και αυτό το θάνατο τον νίκησε ο Θεόφιλος από πολύ νωρίς.

Στις 20 Μαρτίου του 1994, ώρα 10 μ.μ., μίσθαρνα ανδράποδα των Τουρκικών Μυστικών τρομοκρατικών Υπηρεσιών δολοφόνησαν ύπουλα και άνανδρα τον ήρωα, έξω από το σπίτι του, στη Λευκωσία. Στάλες τιμίου αίματος σφράγισαν ανεξίτηλα το μεγαλείο του ήρωα πολεμιστή και τεκμηρίωσαν το Ορθό και το Δίκαιο του ωραίου Αγώνα του. Του ένδοξου Αγώνα που οδηγεί, μόνον αυτός,
• στην ένοπλη απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας
• στην επιστροφή όλων των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους
στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους νόμιμους και ιστορικούς κατοίκους της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Όσοι πιστοί στο αίμα του, διαβεβαιώνουμε το τουρκικό κράτος-δολοφόνο και τους υπερατλαντικούς πάτρωνές του ότι


ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !
ΕΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !
ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ !
Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ !


Πολυαγαπητέ Αλησμόνητε Θεόφιλε,
Η σημερινή μέρα δεν είναι, δεν πρέπει να είναι ένα μνημόσυνο. Γιατί για όλους εμάς δεν έφυγες. Είσαι ανάμεσά μας φωνάζοντας παρών στο προσκλητήριο της 32ας Μοίρας Καταδρομών. Όπως σ’ όλη σου τη ζωή φώναξες παρών σε κάθε σάλπισμα της πατρίδας αλλά και όποιας άλλης πατρίδας όπου οι λαοί παλεύουν, πολεμούν και πέφτουν για την ελευθερία τους. Σε θυμάμαι σαν να είναι τώρα, ευσταλή και ωραίο με το βλέμμα πυρακτωμένο κάθε μέρα που στρέφαμε για προσευχή προς βορράν στη γη της πανέμορφης Κερύνειας να σιγοψιθυρίζεις και εσύ, όπως όλοι μας τότε, μια ευχή για το πότε θα ξαναγυρίσουμε στ’ άγια χώματά της.Και είμαι βέβαιος, Θεόφιλε, ότι όταν αύριο ακουστεί το σάλπισμα για τη μεγάλη επιστροφή θα είσαι και εσύ από τους μπροστάρηδες που με της καρδιάς το πύρωμα θα ξαναστήσουν τη σημαία μας στη Γη που χάσαμε, στη Γη που μας ανήκει. Καταδρομέα Γεωργιάδη ζεις.Και ζεις ανάμεσά μας σαν να μην έφυγες ποτέ.
Γιατί όπως λέει ο ποιητής:
«Τότε οι νεκροί πεθαίνουνε όταν
τους λησμονάμε».

ΠΗΓΉ: http://members.tripod.com/TXG/b.php                                                                                         ΠΗΓΗ:www.apoellas.com

Τα πλοκάμια της αλβανικής μαφίας

 

Οι νέες συμμορίες των αλβανών κακοποιών- Οι «φαμίλιες», οι ελληνικοί σύνδεσμοι και τα... γαϊδούρια τους
Μουλάρια που κουβαλούν ναρκωτικά μέσω των συνόρων, αλλά και απόφοιτοι σωφρονιστικών καταστημάτων με... ντοκτορά. Επτά νέες συμμορίες αλβανών κακοποιών «δεύτερης γενιάς» δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λαμβάνοντας μέρος σε ιδιαίτερα αξιόποινες πράξεις, ενώ συνολικά 42 εγκληματικές οργανώσεις από τη γειτονική χώρα... εξάγουν τη δράση τους εντός των ελληνικών συνόρων.

Δράση που εξάγεται με... γαϊδούρια που κουβαλούν ναρκωτικά και ευθύνεται για περιστατικά όπου οι αστυνομικοί συναντούν αποφασισμένους για όλα κακοποιούς, όπως οι Αλβανοί που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό του Βύρωνα. Τα στοιχεία για τα «επιτεύγματα» των αλβανικών συμμοριών περιλαμβάνονται σε εμπιστευτική έκθεση για τη δράση της αλβανικής μαφίας που παραδόθηκε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. λίγες ημέρες μετά το μακελειό του Βύρωνα και είναι αποκαλυπτικά. Παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, κυκλώματα πορνείας, μαζικές διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας περιλαμβάνονται στο... ρεπερτόριο των εγκληματικών αυτών συμμοριών.

Μέσω της πολυσέλιδης έκθεσης, που συντάχθηκε έπειτα από έρευνες της ιταλικής αστυνομίας σε συνεργασία με έλληνες αξιωματικούς υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ. πληροφορείται ίσως για πρώτη φορά ότι τα χτυπήματα των αλλοδαπών κακοποιών στην Ελλάδα δεν είναι αποσπασματικά, όπως εκτιμούσαν στελέχη της στο παρελθόν. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οργανώνονται από αλβανικές «φαμίλιες»- με τη συμμετοχή, πολλές φορές, ελλήνων κακοποιών του οργανωμένου εγκλήματος.

Ποινικοί με προϊστορία
Ανώτατοι αξιωματικοί που παρέλαβαν την έκθεση διαπιστώνουν ότι στην ελληνική επικράτεια δραστηριοποιούνται επτά νέες συμμορίες με μέλη αλβανούς ποινικούς που έχουν ήδη προϊστορία στις φυλακές. Πρόκειται για συλληφθέντες και φυλακισθέντες για κλοπές και διαρρήξεις κατά τη δεκαετία του 1990, οι οποίοι «εκμεταλλεύτηκαν» την παραμονή τους στις ελληνικές φυλακές προκειμένου να οργανώσουν νέες, ακόμη πιο σκληρές συμμορίες με στόχο μεγάλα χτυπήματα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 200 επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί βρίσκονται εκτός φυλακών έχοντας παραβιάσει τον θεσμό της πενθήμερης άδειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία ξένων και ελληνικών αρχών, κάθε χρόνο εισάγονται στην Ελλάδα 40 ως 50 τόνοι χασίς από την Αλβανία και κατάσχεται μόλις το 10%. Η μεγαλύτερη ποσότητα προέρχεται από τις «φαμίλιες του Λαζαράτι». Οπως μνημονεύεται στην έκθεση «για λόγους ασφαλείας οι οικογενειακές οργανώσεις εκπαιδεύουν... γαϊδούρια και μουλάρια προκειμένου να περνούν χωρίς συνοδεία τα ελληνοαλβανικά σύνορα φορτωμένα με ναρκωτικά».

Από την Αλβανία εισάγονται επίσης 500 ως 800 κιλά ηρωίνης ετησίως, ενώ στην έκθεση επισημαίνεται ότι συνολικά οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις διακινούν κάθε χρόνο 85 ως 100 τόνους ηρωίνης, αξίας πολλών δισ. ευρώ, ενώ τον τελευταίο καιρό διαπιστώνεται εμπλοκή της αλβανικής μαφίας και στη διακίνηση κοκαΐνης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, στη χώρα μας δραστηριοποιούνται περίπου 3.000 Αλβανοί που σχετίζονται με τις «φαμίλιες» της χώρας τους, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής χασίς και ηρωίνης.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν κατορθώσει να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις οργανώσεις που κατευθύνουν τη διακίνηση ναρκωτικών και για το πώς ακριβώς δομείται το σχετικό εμπόριο.

Περίπου 2.500 Αλβανοί, τέλος, συλλαμβάνονται κάθε χρόνο για συμμετοχή σε ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, χωρίς να υπάρχει ως σήμερα σαφής εικόνα για τις διασυνδέσεις τους.

Οι επτά νέες συμμορίες, οι οποίες «χαρτογραφήθηκαν» από την αναφερόμενη εμπιστευτική έκθεση και τα στοιχεία τους διασταυρώθηκαν από αναλύσεις εγκληματικών επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες, προτιμούν τις ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες, χρηματαποστολές, σουπερμάρκετ.

Σκληροί και αποφασισμένοι
Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «πρόκειται για ομάδες 3-5 αλβανών κακοποιών, ηλικίας 30-40 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη φυλακιστεί και έχουν αποκτήσει νέες διασυνδέσεις μέσα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο οπλισμός τους προέρχεται από τις αποθήκες του αλβανικού στρατού».

Ακόμη χειρότερα, δεν θέλουν να συλληφθούν ξανά και να οδηγηθούν στη φυλακή, με αποτέλεσμα να είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν αιματοχυσία σε περίπτωση εντοπισμού τους από την Αστυνομία.

Οι κακοποιοί στον Βύρωνα είχαν στόχο να ανατινάξουν το διαμέρισμά τους σε περίπτωση αστυνομικής εισβολής. «Οπως ακριβώς έπραξαν και οι ένοπλοι που είχαν επιτεθεί στον σταθμό της Ατότσα στη Μαδρίτη, το 2004. Αυτή η αντίληψη για τον τρόπο δράσης και αντίδρασης αναθεωρεί όλα τα σχέδιά μας και μας φοβίζει ιδιαίτερα» αναφέρει ο έμπειρος αξιωματικός.

ΒΗΜΑ
ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ...






ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΣΤΕΣ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.

ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ         ΠΗΓΗ:thessalikiafypnish.blogspot.com

Η ζούγκλα και τα ζώα της πανηγυρίζουν για την βόμβα στην Χρυσή Αυγή

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=116045&cid=7
απο το άρθρο κάποιου Μπάμια ή κάπως έτσι...
Ως γνωστόν, σήμερα το πρωί άγνωστοι τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας.


Μία πράξη, η οποία σίγουρα χαροποίησε αρκετούς, ειδικά στον χώρο της ανένταχτης Αριστεράς και σε εκείνον των αντεξουσιαστών.
Επειδή όμως η γελοιότητα δεν έχει όρια συνεχίζει...
Χθες όμως στο Παγκράτι συμβαίνει κι ένα άλλο περιστατικό, ενδεικτικό του κλίματος των ημερών μας.
Μέσα στο τρόλεϊ υπάρχει, ανάμεσα στους άλλους επιβάτες, και ένας μαύρος, ο οποίος κουβαλά κάποια κουτιά με την πραμάτεια του -μια εικόνα αρκετά συνηθισμένη στις μέρες μας.
Γίνεται στάση και ο άνθρωπος πάει να κατέβει, αλλά ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται πως ο επιβάτης έχει και πράγματα και κλείνει την πόρτα.
Ένας κύριος γύρω στα 60 ειδοποιεί τον οδηγό, ο οποίος αμέσως ξανανοίγει την πόρτα.
Μέσα στο ίδιο μέσο μαζικής μεταφοράς βρισκόταν νεαρός εύσωμος και δυνατός, ο οποίος όλως τυχαίως μόλις κατέβηκε ο Αφρικανός συνεπιβάτης του ξεκίνησε να εκφέρει δυνατά τις απόψεις του.
«Πού να βρεις να κάτσεις στο τρόλεϊ μετά; Αφού όλα τα έχουν πιάσει αυτοί. Πήξαμε πια από δαύτους».
Την… επισήμανσή του την άκουσε μία κοπέλα, η οποία με χαμόγελο του είπε «Κι εγώ ξένη είμαι», για να της έρθει η απάντηση «να φύγετε όλοι σας να πάτε σπίτια σας».
Κατά το να φύγετε, να πάτε αλλού!
Τη στιχομυθία άκουσε κύριος, ο οποίος συνοδευόταν από τη γυναίκα του, και ο οποίος έγινε έξαλλος.
«Δεν ντρέπεσαι; Σε ποιον λες να φύγει; Τι είσαι εσύ που θα πεις στον άνθρωπο να φύγει»;
Τα πνεύματα οξύνθηκαν προς στιγμήν με τον.. εύσωμο νεαρό ωστόσο να «μαζεύεται», ενώ η κοπελιά με χαμόγελο πάντα εξακολουθούσε να του απευθύνει τον λόγο.
Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν, όταν εκείνος την έβρισε με άκρως βαρείς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει και τρίτος εμπλεκόμενος στην αντιπαράθεση.

«Ποιον νομίζεις ρε ότι βρίζεις; Με ποιο δικαίωμα βρίζεις τη γυναίκα»;

Εκεί ο νεαρός έδειξε σαφή υποχώρηση ψελλίζοντας κάτι για… ανθέλληνες και προδότες, οι οποίοι πρέπει να φύγουν... Για να τα ακούσει μαζεμένα στο τέλος τέλος. 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΜΙΑΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ. ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com