ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Φέτος το Πάσχα θα σουβλίσουν εμάς....Ελληνικέ λαέ πάνε να μας πιάσουν πάλι στον ύπνο.Έστε έτοιμοι....

DJ: Η Ελλάδα ενδέχεται να ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ 2-4 Απριλίου

Η Ελλάδα φέρεται να ζητά βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το σαββατοκύριακο στις 2-4 Απριλίου, καθώς διατηρεί μικρές ελπίδες για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.


Απογοητευμένη από ένα ακόμα γύρο ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που απέτυχαν να δώσουν συγκεκριμένη υλική βοήθεια, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει πλέον με λιγοστή αισιοδοξία τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Dow Jones Newswires.


"Συνεχίζουμε να θέλουμε μια βοήθεια στο πλαίσιο της Ε.Ε., αλλά δεν φαίνεται πιθανή", συμπλήρωσε.


"Εάν δεν υπάρξει σαφής στήριξη στη συνάντηση στις 25 Μαρτίου, θα χρειαστεί να αποφασίσουμε προς τα πού θα στραφούμε", είπε. "Υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το πιο προφανές είναι το ΔΝΤ".


Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου "βρίσκεται σε συνεχή επαφή" με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn. Από την πλευρά του, το Ταμείο έχει δηλώσει ότι είναι σε θέση να βοηθήσει.


Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μια Ευρωπαϊκή βοήθεια παραμένει η "καλύτερη λύση", ενώ η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη εκτιμά πως μια προσφυγή στο ΔΝΤ είναι 70% πιθανή.


Τη στροφή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αν κριθεί απαραίτητο, πρότεινε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας για τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις.


«Θα πρέπει να σκεφτούμε ποιος διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο Michael Meister, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Angela Merkel.


«Κανείς πέρα από το ΔΝΤ δεν διαθέτει αυτά τα εργαλεία. Μία ελληνική διάσωση χωρίς το ΔΝΤ, θα ήταν ένα τολμηρό πείραμα».                                                                                                    ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: