ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Έτρεχε» με 109 στα Τρίκαλα ο Θρύλος!

«Έτρεχε» με 109 στα Τρίκαλα ο θρύλος!
Μία ακόμη νίκη με…100άρα και φετινό ρεκόρ παραγωγικότητας πέτυχε στην Α1 μπάσκετ ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνέτριψε 109-74 εκτός έδρας τα Τρίκαλα, για την 20ή αγωνιστική. Ρεσιτάλ ευστοχίας με 79% στα δίποντα από τους «ερυθρόλευκους», που έπαιξαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ και δοκίμασαν συστήματα και άμυνες ενόψει Πρόκομ. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μαυροκεφαλίδης και Σχορτσανίτης, με 20 και 10 πόντους αντίστοιχα, μοναδικοί διασωθέντες για τους γηπεδούχους οι Γιάνγκ (27π.) και Ζούπαν (19π.)

Το ματς:

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, αφού με δυο τρίποντα του Γιάνγκ προηγήθηκαν 6-2 στο 3ο λεπτό, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαρατάξει μόνο τον φορμαρισμένο Σχορτσανίτη, που δεν είχε αντίπαλο στις δυο ρακέτες. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι είχαν κανονικά στην διάθεσή τους τον μέχρι χθες αμφίβολο, Κλεϊζα, έδειχναν να είναι εκτός ρυθμού, είχαν αρκετές λάθος επιλογές στην επίθεση και έτσι οι γηπεδούχοι με συμπαραστάτες του Γιάνγκ τους Ζούπαν και Γκιζόγιαννη, κρατούσαν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 17-13 στο 6΄. Ο Ολυμπιακός λόγω της εισόδου του Παπαλουκά που οργάνωνε μαεστρικά, άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό, να παίζει πιο «σφικτή» άμυνα και με ένα επί μέρους 12-3 προηγήθηκε 25-20. Δυο συνεχόμενα τρίποντα του Χαλπερίν «έγραψαν» το 32-23 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει την μεγαλύτερη διαφορά (+11) τους στο ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο 2ο δεκάλεπτο. Με πρωταγωνιστή τον Γιάνγκ που έβλεπε το καλάθι σαν «βαρέλι», τον Ζούπαν που έδινε μάχες σε άμυνα και επίθεση και όπλο τους το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού (αιφνιδιασμούς), μείωσαν την διαφορά μέχρι και στους δύο πόντους (34-36 στο 13΄). Από την αμέσως επόμενη φάση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δοκίμασε άμυνα ζώνης, δύο-τρεις, που ήταν αποτελεσματικότατη, αφού τα Τρίκαλα «βραχυκύκλωσαν». Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν 44-34 στο 15ο λεπτό του αγώνα. Πεν, Μαυροκεφαλίδης και Παπαλουκάς έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, ο Σχορτσανίτης, συνέχιζε το πάρτι του και με σύμμαχο την εκπληκτική ευστοχία του Ολυμπιακού σε δίποντα-τρίποντα και την έφεσή του στα κλεψίματα, το ταμπλό έδειξε 58-41 στο 17΄ και 44-62 στο τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου που ήταν κακό ποιοτικά, τα Τρίκαλα προσπάθησαν να «μαζέψουν» την διαφορά και ως ένα σημείο τα κατάφεραν, αφού με εύστοχες προσπάθειες των Ζούπαν και Γιάνγκ, το σκορ έγινε 55-69 στο 25΄, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε χαλαρώσει αρκετά σε άμυνα και επίθεση. Με ένα άμεσο 6-0 και πρωταγωνιστή τον Τσίλντρες οι φιλοξενούμενοι πήγαν ξανά στο +20 (55-75) και κάπου εκεί το ματς σε ότι αφορά τον νικητή, αποτέλεσε ιστορία. Ο Γιαννάκης εφήρμοσε διαρκές rotation (έπαιξαν και οι δώδεκα) έδωσε «ανάσες» στους πιο βασικούς και χρόνο συμμετοχής στους για μία ακόμη φορά κάτι παραπάνω από θετικούς, Σλούκα-Γλυνιαδάκη και ο Ολυμπιακός πρόσφερε θέαμα με καρφώματα, έξυπνες πάσες και αιφνιδιασμούς.

Η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου ξεπέρασε τους 20 πόντους, αφού οι «ερυθρόλευκοι», προηγούνταν 82-57. Στο ίδιο μοτίβο κύλισε και η τέταρτη περίοδος, με τον Ολυμπιακό να ξεπερνά για μία ακόμη φορά τους 100 πόντους (109-74 το τελικό σκορ) και να κάνει ουσιαστικά μία καλή πρώτη προπόνηση, ενόψει των αναμετρήσεων με την Πρόκομ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Όσο για τα Τρίκαλα, θα περιμένουν τα επόμενα πιο μικρής δυσκολίας ματς, για να ενισχύσουν το προβάδισμα που έχουν σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές της παραμονής στην κατηγορία.

Δεκάλεπτα:
23-32, 44-62, 57-82, 74-109

Τρίκαλα (Γιαπλές): Σίμτσακ 2, Μπιγκς 4, Γκιζόγιαννης 7 (1), Νοέας 4, Κατσαρές 3, Τσαϊρέλης 4, Αποστολίδης 3, Γιανγκ 27 (2), Μαρμαρινός 1, Ζούπαν 19 (2), Σακελλαρίου, Ντίκελ.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πεν 6 (2), Τσίλντρες 15, Βούιτσιτς 2, Σλούκας 8, Χαλπερίν 13 (3), Μπουρούσης 7, Κλέιζα 6, Μαυροκεφαλίδης 20, Βασιλόπουλος 9 (1), Γλυνιαδάκης 9, Σχορτσανίτης 10.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μπήτης, Βαρδάλος.                                                                                   ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: