ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Τελικά αυτοί η μεγάλο καλαμπούρι έχουν, η μας περνάνε για πολύ Μ@λ@κες!!!


Το βίντεο του απολογισμού της 20μηνης θητείας της Κυβέρνησης. 
Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Συνεχίζουμε τη δουλειά με αποφασιστικότητα.
Δεν είναι πλάκα,δείτε το στη σελίδα του πρωθυπουργού:http://www.primeminister.gov.gr/
Τελικά μήπως ζούμε (ζούνε) σ' άλλη χώρα;
Μας το έστειλε ο καλός φίλος.... zeidoron
                                       ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com                      

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2:ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


thumb
1. Αφορολόγητο: Έκλεισε η μείωσή του αλλά παραμένει ανοιχτό το ύψος εάν θα ειναι δηλαδή 6.000 ή 8.000 ευρώ. Ανοιχτό παραμένει επίσης το όριο ηλικίας των συνταξιούχων που θα εξαιρεθούν από τη μείωση αυτή.

2. Μετατάξεις σε ΦΠΑ 23%: Έκλεισε για εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφετέριες

3. Αυξήσεις έμμεσως φόρων:
α)
Τέλη κυκλοφορίας που παραμένει ανοιχτό εάν η αύξηση θα είναι 10% ή 20%.
β) Τσιγάρα με αύξηση ελάχιστου φόρου
γ) Αναψυκτικά όπου αναμένεται αύξηση κατά περίπου 10 λεπτά ανά φιάλη
δ) Αύξησεις στα τιμολόγια του φυσικού αερίου

4. Αυξήσεις φορολογία ακινήτων:
α)
Αύξηση αντικειμενικών αξιών
β) Μείωση αφορολόγητου ΦΜΑΠ (ανοιχτό για 100.000 ευρώ)
γ) Ειδική εισφορά (ανοιχτό για 3.000 έως 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό)

5. Ειδικές εισφορές
α) Έκλεισε για δημόσιους υπαλλήλους η εισφορά υπέρ ανεργίας που θα είναι στο 3%
β) Έκλεισε η αύξηση της εισφοράς για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

6. Περικοπές στο Δημόσιο
α) Ανοιχτή η μείωση σε κλαδικά και ειδικά επιδόματα
β) Ανοιχτή η παραμονή στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο

7. Περικοπές στις συντάξεις
α) Έκλεισε ο ΛΑΦΚΑ μέσο όρο 8% για συντάξεις άνω των 1700 ευρώ και αφορά τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών.
β) Έκλεισε η μείωση 10% στο εφάπαξ του Δημοσίου αλλά παραμένει ανοιχτό από το πότε θα ξεκινήσει η ισχύ του
γ) Έκλεισε μείωση από 3% έως 10% των επικουρικών συντάξεων

8. Περικοπές σε παροχές - Υγεία
α) Ανοιχτά τα εισοδηματικά περιουσιακά κριτήρια για επιδόματα
β) Έκλεισε η επέκταση λίστας μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων                                                       ΠΗΓΗ:enomenoiblogers.blogspot.com

Γιατί η δοτοί δικαστές της Χάγης προσπαθούν να δικάσουν έναν Ήρωα;«Δεν σκότωσα Κροάτες επειδή ήταν Κροάτες. Υπερασπίστηκα μόνο τη χώρα μου»
«Δεν θέλω να με μεταφέρουν πιάνοντας με κάτω από τους ώμους σαν να είμαι τυφλός. Μπορώ να περπατήσω μόνος μου. Δεν θέλω να οδηγούμαι από άλλα πρόσωπα. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι: Είμαι ο στρατηγός Μλάντιτς».
Θέλετε την αλήθεια θα σας την δείξουμε τώρα...(προσοχή περιέχει σκληρές εικόνες αυστηρά ακατάλληλο για παιδιά)...

Επειδή κάποιοι με το προηγούμενο μας άρθρο μας προκάλεσαν υποχρεούμεθα να τους απαντήσουμε κλικ εδώ...The Real Srebrenica Genocide...                                                                                          ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com

Ο Ράτκο Μλάντιντς δεν είναι εγκληματίας πολέμου...είναι ένας σύγχρονος ήρωας!


 Ο Ράτκο Μλάντιντς γεννήθηκε στο Καλίνοβικ της Βοσνίας. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων Παρτιζάνων.Σκοτώθηκε το 1945 κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Παρτιζάνων στο χωριό του δοσίλογου αρχηγού της ναζιστικής κροατικής οργάνωσης Ουστάσι, Άντε Πάβελιτς. Το 1961 ξεκίνησε τη στρατιωτική του εκπαίδευση, την οποία ολοκλήρωσε το 1965 με βαθμό 9.57.
Ηγετική μορφή που ξεχώρισε στο ξεκαθάρισμα της χώρας του από τους μουσουλμάνους της περιοχής που όπως σε όλες τις χώρες που ζουν προσπαθούν να έχουν το πάνω χέρι στις εξελίξεις και ας είναι μειονότητες.
Αν θεωρούμε εγκληματία πολέμου έναν πατριώτη που προσπαθεί να υπερασπισθεί την χώρα του τότε....
στο σκαμνί της Χάγης θα έπρεπε να καθίσουν εκατοντάδες πολιτικοί που καταδίκασαν την χώρα τους σε μαρασμό και υποταγή σε ξένες δυνάμεις.
Σε ένα εμφύλιο πόλεμο τέτοιου μεγέθους ποιος μπορεί να μιλήσει για γενοκτονία; μα φυσικά μόνο οι Αμερικανοί έτσι ώστε να δικαιολογήσουν την επέμβαση τους υπέρ των μουσουλμάνων που ήταν είναι και θα είναι τα αγαπημένα τους παιδιά.
Παρἀδειγμα που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, για μελλοντική χρήση.
Γενοκτονίες στο παρελθόν έχουν γίνει ουκ ολίγες Πόντιοι,Αρμένιοι κτλπ αυτές τις γενοκτονίες γιατί τις ξεχνάνε και δεν δικαιώνουν τους λαούς;
Εξάλλου στην "σφαγή" στην Σρεμπένιτσα τον ρόλο για την προστασία των αμάχων είχε αναλάβει ο ΟΗΕ οι άνδρες του ΟΗΕ δεν έριξαν ούτε μια τουφεκιά για να υπερασπίσουν την πόλη. Πολλοί Βόσνιοι πήγαν στο στρατόπεδο του ΟΗΕ για να ζητήσουν προστασία και αρκετοί δεν έγιναν δεκτοί. Οι στρατιώτες του ΟΗΕ ζήτησαν απεγνωσμένα υποστήριξη, η οποία δεν τους δόθηκε ποτέ.
Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μλάντιτς ο Κάραζατζίτς και τόσοι άλλοι Σέρβοι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το καθήκον τους για την πατρίδα...                                                                                                        ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com                 

ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ

Γράψαμε και σχεδιάσαμε τα παρακάτω, θέλοντας να συμβάλουμε και από το δικό μας μετερίζι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα διαμαρτυρίας των πολιτών, από τις πλατείες όλης της χώρας.

Αγανακτιμένοι στο Σύνταγμα massmedia-gr

Πες μου πατέρα, ποιός φταίει για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα που κάποιοι την ονοματίζουν, άλλοτε πατρίδα κι άλλοτε ψωροκώσταινα;

Σε ρωτάω πατέρα. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι έξω από τη Βουλή, στους δρόμους, στις πλατείες κι εμείς τους βλέπουμε από τον καναπέ;

Πες μου πατέρα, εγώ θα έχω αύριο;

Σε ρωτάω πατέρα. Όταν μεγαλώσω, θα βολευτώ όπως εσύ; Θα γίνω θεσιθήρας κρατικός; Θα γίνω πλούσιος «πολιτικός»;

Αγανακτιμένοι στο Σύνταγμα massmedia-gr
Πες μου πατέρα, θα γίνω μεγαλοεργολάβος του κράτους; Θα γίνω μεγολοδημοσιογράφος ή εκδότης; Θα γίνω διευθυντής τραπέζης; «Γκόλντεν μπόι» μήπως; Θα γίνω κομματισμένος συνδικαλιστής; Ιδιοτελής αφισοκολλητής; Πρύτανης χωρίς πτυχίο; Θα γίνω ανιστόρητος ιστορικός; Χρηματισμένος εφοριακός; Υποταγμένος στρατιωτικός; Θα γίνω εξαρτημένος δικαστικός;

Σε ρωτάω πατέρα. Θα βολευτώ όπως εσύ;

Μη μου λες ότι είναι ώρα για ύπνο! Εδώ και μερικές νύχτες, δεν μπορώ να κλείσω μάτι. Λένε πως μεγαλώνουμε όταν τη θέση των ονείρων παίρνουν οι εφιάλτες. Στον ύπνο μου βλέπω τους Εφιάλτες που ψήφησες πατέρα…

Γι’ αυτό πες μου, εγώ θα έχω αύριο;

Πατέρα, γιατί δεν με έμαθες – το «εγώ» να το χωρέσω στο «εμείς»;  Τότε, δεν θα σε ρωτούσα, θα ήμουν έξω και θα διαδήλωνα.

Είναι καιρός τώρα που δεν με κοιτάς στα μάτια… Δεν απαντάς στις απορίες μου. Σε ρωτάω κι εσύ μου γυρνάς την πλάτη.

Θα ρωτούσα τη μητέρα, αλλά –σχεδόν πάντα– είναι στο κομμωτήριο…                                                   ΠΗΓΗ:massmedia-gr.blogspot.com

ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...


ΑΣ' ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ!
Μην γραφικοποιήσεις μιά μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας... Θυμάστε τι ζητούσε ο Χριστόδουλος ΜΑΣ από τους Έλληνες που πλαισίωναν τις θεαματικές συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες; "Αφήστε τους σταυρούς και τα εικονίσματα σπίτι! Πάρτε μαζί σας μόνο Ελληνικές και Βυζαντινές Σημαίες!". Παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν οι γραφικές εξαιρέσεις που όμως μπήκαν στο στόχαστρο από τις κάμερες των καναλιών του συστήματος στην προσπάθεια τους να εκφυλίσουν το νόημα εκείνων των συγκεντρώσεων και να εμφανίσουν τις εικόνες της λιγότερο "ελκυστικές" για τις πλατιές μάζες.

Έτσι και τώρα... Και δεν είναι μόνο επικοινωνιακό το ζήτημα! Είναι και πολιτικό με την καθαρή έννοια του όρου. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή οι Έλληνες, εμπρός του γενικού ξεπουλήματος να προτάσουν ατομικές στομαχικές διεκδικήσεις έναντι του μνημονίου και των εκφραστών του ντόπιων και ξένων και να μην προβάλουν τα πραγματικά αίτημα, που δεν μπορεί να είναι άλλα από την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας, την διαφύλαξη και εξασφάλιση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, την τιμωρία των ενόχων, κλεφτών και προδοτών και την απαλλαγή μας από όλα τα δεινά στα οποία περιήλθε ο τόπος από την διακυβέρνηση των φαύλων... μεταξύ αυτών και τον υφιστάμενο εποικισμό!

Αυτό το πραγματικό μήνυμα δεν περνάει με κατσαρολικά ούτε με κουζινομάχαιρα βεβαίως...

ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Μπύρα «Βεργίνα»: Ένα σημαντικό ελληνικό κεφάλαιο με έδρα την Κομοτηνή


http://www.verginabeer.com/img/downloads/vergina_jpg/03-bottle.jpg


Χ. Δημτσούδης: «Ανοδική πορεία, κοινωνική πολιτική και υπεραξία σε αγροτικό προϊόν»
Σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή μας, η «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.» θεωρείται μία από τις πλέον ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες εταιρίες στην Ελλάδα.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η προσφορά της ζυθοποιίας αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης «στα πλαίσια μιας προσπάθειας στήριξης και προβολής των υγιών επιχειρηματιών που επένδυσαν και δραστηριοποιούνται στη Θράκη».

Σύγχρονες βιομηχανίες ζυθοποιίας υπάρχουν στη χώρα μας από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν Βαυαροί εφάρμοσαν και τους αυστηρούς νόμους ποιότητας μπίρας (Reinheitsgebot). Η πρώτη ήταν η βιομηχανία Φιξ του Γερμανού Karl Fuchs, που σήμερα δεν υπάρχει πια ως βιομηχανία. Μετέπειτα ιδρύθηκαν η «Lwenbru Hellas» και «Henninger Ελλάς» με εγκαταστάσεις στην Αταλάντη, η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» με τις ολλανδικές μάρκες «Amstel» και «Heinekn», η μπύρα «Μύθος» που παράγεται από την «Μπουτάρης ΑΕ» και η μπίρα «Βεργίνα».

Η «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης Α.Ε.» εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, όπου παράγεται η μπύρα «Βεργίνα». «Η επιτυχημένη αναπτυξιακή δυναμική της εταιρίας οφείλεται στον συνδυασμό έμπειρου προσωπικού και συνεχούς ανανέωσης και αναβάθμισης του εξοπλισμού της» αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.verginabeer.com). Από εκεί αντλούμε επίσης τα κάτωθι ενδιαφέροντα: «Το 1999, η εταιρία άρχισε επιτυχώς την εξαγωγή προϊόντων της στις Η.Π.Α. Σήμερα η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης ΑΕ συνεχίζει να εξάγει επιτυχώς ζύθο στις ΗΠΑ καθώς και σε Αυστραλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Αλβανία. Η “Βεργίνα” είναι ένα αποκλειστικά ελληνικό προϊόν, παρασκευάζεται από άριστες πρώτες ύλες και ζυμώνεται με κλασσικό τρόπο επί 21 ημέρες. Επιβεβαιώνει επίσης ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί δεν προέρχονται από μεταλλαγμένο γενετικό υλικό. Παράγει δε τις premium, κόκκινη, weiss και edelsteiner».

«Δική μας περιοχή και συμφέροντα, φύγετε από εδώ»!

Εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία αναδεικνύονται από παλαιότερη συνομιλία μας με τον διευθυντή παραγωγής του εργοστασίου της «Βεργίνα» κ. Χρήστο Δημτσούδη, ο οποίος καταθέτοντας το… βιογραφικό σημείωμα της εταιρίας λέει: «Η “Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης” ιδρύθηκε το 1996 από τον Δημήτρη Πολιτόπουλο. Η ιδέα ίδρυσης ελληνικής ζυθοποιίας ήρθε λόγω μη ύπαρξης εθνικού σήματος μπύρας, αφού υπήρχαν μεν μπύρες που παράγονται εδώ, αλλά με ξένα σήματα. Το 1997 ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου στην Κομοτηνή (σσ. υπάρχουν υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και στις 13 Φεβρουαρίου του 1998 καταγράφονται οι πρώτες πωλήσεις μας».

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του συνομιλητή μας, το περιβάλλον δεν ήταν και το καλύτερο: «Μπήκαμε όχι μόνο σε ανταγωνιστικό –συχνά και αθέμιτα- αλλά και σε αυστηρώς ελεγχόμενο περιβάλλον, με δύσκολες συνθήκες» λέει ο κ. Δημτσούδης, προσθέτοντας: «Η γνώμη των ξένων στην “πιάτσα” ήταν ότι σε πέντε χρόνια θα κλείσουμε! Το εγχείρημα φαινόταν καταδικασμένο, αλλά δεν πέτυχε γιατί συγκεντρωθήκαμε έντονα στο να έχουμε ποιοτική μπύρα και να μη λυγίσουμε στον ανταγωνισμό. Υπήρξαν πολλές προτάσεις εξαγοράς μας, με μία από τις σοβαρότερες αυτή της “Efes Pilsen” από τη γειτονική Τουρκία, μιας εταιρίας που είναι η δέκατη παγκόσμια! Μάλιστα, μας είπαν “δική μας η περιοχή και τα συμφέροντα, να φύγετε από εδώ”! Δεν το κάναμε…».

Κατόπιν αυτής της επιμονής και προσήλωσης στους στόχους, εύλογα έρχονται τα υπόλοιπα: «Καταγράφουμε ανοδική πορεία και φτάσαμε να έχουμε το 5% της ελληνικής αγοράς» λέει ο διευθυντής παραγωγής της «Βεργίνα»: «Σκοπός μας είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη μπύρα, η οποία δεν είναι απλά ένα… καλοκαιρινό ποτό. Η κατά κεφαλή κατανάλωση μπύρας στη χώρα μας είναι σαράντα λίτρα ετησίως και είμαστε προτελευταίοι στην Ευρώπη, με τελευταία την Ιταλία. Την ίδια ώρα, σε Ισπανία και Πορτογαλία η κατανάλωση είναι περί τα εξήντα-εβδομήντα λίτρα. Παράλληλα, έχουμε ενθαρρύνει και μικρότερες ζυθοποιίες, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και κουλτούρα γύρω από τη μπύρα, κάτι που θα είναι καλό για όλους μας και για την αγορά».

«Σταθερή τιμή σε μια πολύ καλή και προσιτή μπύρα»

Οι δραστηριότητες της εταιρίας επεκτείνονται και σε εκτός παραγωγής τομείς: «Πέρα από τις θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει ο κ. Δημτσούδης, «στρεφόμαστε και προς κάποια κοινωνικά έργα, όπως η δωρεά ενός ιατρείου και ενός ασθενοφόρου στην Παναγία της Θάσου, το 1999. παράλληλα, έχουμε κάνει και μια σειρά εκτεταμένων δοκιμών για τη σπορά κριθαριού και στους τρεις νομούς της Θράκης. Βγάλαμε οχτακόσιους τόνους με καλά αποτελέσματα, δώσαμε υπεραξία σ’ ένα αγροτικό προϊόν και θέλουμε να ενισχύσουμε και τον αγροτικό τομέα».

Για τον διευθυντή παραγωγής της «Βεργίνα», τα σχέδια για το παρόν και το μέλλον της ζυθοποιίας δεν εξαντλούνται εδώ: «Φιλοδοξούμε να έχουμε καλύτερο μερίδιο στην “κρύα αγορά”, τη λεγόμενη HoReCa (σσ. από τα αρχικά των λέξεων Hotel – Restaurant – Catering) επειδή εκεί καταναλώνεται η μπύρα. Υπάρχουμε και στη “ζεστή αγορά” (super markets και περίπτερα) όπου είμαστε καλά τοποθετημένοι. Κρατάμε σταθερή την τιμή και το μήνυμά μας, ότι πρόκειται για μια πολύ καλή και προσιτή μπύρα. Και ο κόσμος το κατανοεί». Πώς να μην το κατανοήσει, προσθέτουμε εμείς, με τις παράλογα υψηλές τιμές που θα πρέπει να πιεστούν και να πέσουν. Κάτι που καλό θα ήταν να γίνει πριν πέσουν… με πάταγο τα πάντα στην αγορά…

Τέλος, αναφερόμενος στην παλαιότερη βράβευση της εταιρίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, ο κ. Δημτσούδης σημειώνει: «Ήταν κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα, ιδίως το γεγονός ότι προέρχεται από τον Εμπορικό Σύλλογο της γειτονικής Ξάνθης, με τον οποίο θα αναπτύξουμε καλύτερες και ευρύτερες σχέσεις στο μέλλον».

Η παρούσα στην ιστορία και αγαπημένη του κόσμου μπύρα

Η παρασκευή μπύρας έχει ρίζες στους λαούς της εγγύς Ανατολής. Η πρώτη σαφής απόδειξη έρχεται από τους Σουμέριους, μέσα από ανάγλυφη αναπαράσταση που χρονολογείται περί το 3000-2800 π.Χ. Ωστόσο, υπάρχει και ποίημα των Σουμερίων με αναφορά στη μπύρα, γραμμένο πριν από τέσσερις χιλιετίες και θεωρούμενο ως η αρχαιότερη γραπτή συνταγή για την παρασκευή μπύρας. Αναφορά περιέχεται και στο έπος του Gilgamesh, ενώ οι Βαβυλώνιοι φαίνεται πως επίσης παρασκεύαζαν μπύρα από διάφορα δημητριακά. Στον κώδικα του Hammurabi ήταν κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην πόση μπύρας, που ήταν ανάλογο της κοινωνικής θέσης. Στους Αιγύπτιους ήταν γνωστά περισσότερα από τέσσερα είδη της και πολλοί υποστηρίζουν πως ήταν το βασικό ποτό τους. Η μπύρα των ανατολικών λαών παρασκευαζόταν σχεδόν όμοια με τον σημερινό τρόπο, από κριθάρι και σπανιότερα από άλλα δημητριακά. Η προσθήκη λυκίσκου -σημαντική για τη βελτίωση γεύσης και συντήρησης- χρονολογείται περίπου από το 1000 π.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με τη μπύρα χάρη στους Αιγύπτιους και σύμφωνα με τον Πλίνιο χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στην παρασκευή της. Θεωρούνταν ποτό κατώτερο από το κρασί, ενώ –αντίθετα- ήταν περισσότερο ευπρόσδεκτη βορειότερα, σε Θράκες, Σκύθες, Αρμένιους και Ίβηρες. Η πρώτη αναφορά στην καλλιέργεια λυκίσκου χρονολογείται το 768 μ.Χ στη μονή Freising της Βαυαρίας. Η στενή σχέση μοναστηριών-ζυθοποιίας, οφείλεται στο ότι η μπύρα βοηθούσε τους μοναχούς ν’ αντέξουν τις μακροχρόνιες νηστείες. Με την πάροδο των χρόνων έπαψε να παράγεται οικιακά και έγινε εμπορεύσιμο είδος, αποτελώντας σημαντική πηγή εσόδων για τους άρχοντες. Η αναγωγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερο αυστηρής νομοθεσίας, ώστε να κατοχυρώνεται η ποιότητα. Το 1516, ο βαυαρός δούκας Wilhelm IX εξέδωσε τον «Νόμο περί καθαρότητος» (Reinheitsgebot), ίσως τον αρχαιότερο διατροφικό κανονισμό που ισχύει και σήμερα. Σύμφωνα με αυτόν, στη γερμανική ζυθοποιία δεν επιτρέπεται χρήση άλλης πρώτης ύλης εκτός από κριθάρι, λυκίσκο και καθαρό νερό. Στον νόμο δεν αναφερόταν η μαγιά, καθώς δεν ήταν ακόμη γνωστή. Στο πέρασμα των χρόνων, η ζυθοποιία βελτιώθηκε σημαντικά με σημαντικό σταθμό την ανακάλυψη (μέσα του 19ου αιώνα) της τεχνητής ψύξης. Η τεχνική αυτή επέτρεψε την παραγωγή κάθε είδους μπύρας ανεξάρτητα από την εποχή. Η ζυθοποιία τελειοποιήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, με τα πειράματα του E.C. Hansen στους ζυμομύκητες. Τότε ξεκίνησε και η εμπορία εμφιαλωμένης μπύρας.
Η λέξη «μπύρα» προέρχεται από τη λατινική «biber» (ποτό). Η ελληνική λέξη «ζύθος» απαντά σε αρχαίους γεωγράφους όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων, δηλώνοντας το ποτό από κριθάρι, κυρίως των Αιγυπτίων. Η λέξη «ζύθος» σχετίζεται με το «ζέω» (βράζω).


Συντάκτης:Θοδωρής Μπακάλης                                                                                                            ΠΗΓΗ:paratiritis-news.gr

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ 1 000 ΟΟΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!! ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤην Δευτέρα μπαίνει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο εξόδου απο την κρίση. Θα είναι η ταφόπλακα η δικιά μας ή αυτών; Αποφασίστε

Την Κυριακή 5/6/2011 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 000 000 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ.....


ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΩΣΤΕ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΝΑ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΘΡΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!                                        ΠΗΓΗ:www.eglimatikotita.gr

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Η πλήρης δικαίωση ενός blog

Πριν από ένα χρόνο περίπου το εξαιρετικό blog κόσμημα της ελληνικής διαδικτυακής ...συμμορίας, το πασίγνωστο http://www.olympia.gr/ μίλησε πρώτο στην Ελλάδα, σε ανύποπτο χρόνο για "ελικόπερα" και ήταν το πρώτο που μας έμαθε τι λέξη "horca" (κρεμάλα δηλαδή, στα ισπανικά).
Τότε μίλησα με την Ολυμπια και της είπα :

"τι είναι αυτά που γράφεις, κινδυνολογείς και προσβάλλεις μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση, που βγήκε με 10% διαφορά, για ποιό λόγο να φύγει με ελικόπτερα και για ποιό λόγο να στηθούν κρεμάλες; δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα!".
Η Ολυμπία μου είπε, "καλά, θα τα ξαναπούμε σε ένα χρόνο" και τώρα βλέπω ότι δικαιώνεται. Δυστυχώς δικαιώνεται. Και οι δύο λέξεις (ελικόπτερα και horca), φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Είναι λυπηρό, είναι ανησυχτικό, αλλά είναι αλήθεια...                                                 ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να συντριβεί σε ευθεία σύγκρουση με το λαό.


Εκατόν ενενήντα χρόνια τώρα από το 1821, οι διάφοροι οικονομικοί και πολιτικοί κοτζαμπάσηδες - νταβατζήδες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, έπλεξαν γύρω της ένα πολιτικό σύστημα με θεσμούς και νόμους στα μέτρα τους. Ταυτόχρονα γιγάντωσαν ένα κράτος και μια γραφειοκρατία, προκειμένου να εκμεταλλεύονται την κοινωνία και να συνεχίσουν να έχουν τον Έλληνα ραγιά στη δική τους εξουσία. Διέσυραν πλήρως κάθε έννοια δημοκρατίας, την οποία....
χρησιμοποιούσαν μόνο κατ’ επίφαση και υπέκλεπταν την ψήφο του ραγιά με τα τεράστια δίκτυα πολιτικής πατρωνίας και κομματικής εκλογικής πελατείας που είχαν στήσει.

Αυτό το πολιτικό σύστημα, όπως ήταν φυσικό έκανε κύκλους, τα χρήματα κάποια στιγμή φαγωνόντουσαν  από τα λαμόγια και πάντα οδηγούσε σε ίδιες πολιτικές κρίσεις και χρεοκοπίες. Όμως σε όλα αυτά τα 190 χρόνια υπήρχαν πάντα τρεις παράγοντες που το διέσωζαν. Δηλαδή το αδρανοποιούσαν για ένα διάστημα ώστε να εξαγνιστεί στη λαϊκή συνείδηση και μετά επανερχόταν δριμύτερο και πιο πεινασμένο.

Οι τρεις αυτοί παράγοντας που το διέσωζαν ήταν:
Α) Το παλάτι με τις αναμείξεις του.
Β) Οι διάφορες δικτακτορίες με τον εθνικιστικό παροξυσμό τους και
Γ) Εθνικές συμφορές (πόλεμοι κ.λ.π.).

Σήμερα όμως δεν υπάρχουν οι δύο πρώτοι παράγοντες για να το βγάλουν από την κυκλοφορία και να το διασώσουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει και ο τρίτος και ούτε να διανοηθεί κανείς να υπάρξει. Το χειρότερο δεν θα είναι η εθνική κρίση. Το χειρότερο είναι ότι θα διασωθεί το ίδιο πολιτικό σύστημα με τους θεσμούς του, τις πρακτικές του, τους γόνους και τους απογόνους του, για να μας ξανακαθίσει μετά στο σβέρκο.

Σήμερα, αυτό το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μείνει εδώ μόνο του, χωρίς διασώστες, ώστε να συντριβεί σε μια ευθεία σύγκρουση με τον ίδιο το λαό αυτή τη φορά και για πρώτη φορά. Μόνο έτσι επιτέλους ο ραγιάς θα λυτρωθεί, θα απελευθερωθεί, θα αναγεννηθεί μέσα από αυτή τη σύγκρουση και θα σηκώσει ανάστημα για να προχωρήσει.
Το 1821 διώξαμε τον τούρκο, τώρα ήρθε η ώρα να διώξουμε και τα τσανάκια του.

Όπως αντιλαμβάνεστε, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντριβή του σάπιου πολιτικού συστήματος, είναι η αλλαγή (όχι αναθεώρηση) του Συντάγματος για πραγματική δημοκρατία και αυτό θα πρέπει να γίνει πλέον παλλαϊκό αίτημα σε όλες τις πλατείες, σε όλους τους δρόμους. 
Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το στόχο.                                                                                                ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Η σαπίλα καταρρέει, ένα νέο αύριο έρχεται  • Γράφει ο Γιάννης Βούρος
Για ένα πράγμα είμαι ευχαριστημένος αδέρφια. Οχι απλώς ευχαριστημένος, περήφανος θα έλεγα. Περήφανος, διότι ο ξεσηκωμός του λαού μας είναι πια γεγονός.

300 Ελληνες, χωρίς καμμιά κομματική μάσκα, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς υποστήριξη, με μόνα όπλα τη πίστη τους στη σωτηρία της πατρίδας και την αγωνία τους για το αύριο αυτού του τόπου, με αξιοζήλευτο τρόπο και οργάνωση αλλα και με περισσή αυτοθυσία, βγήκαν μπροστά και αναμετρήθηκαν με τη Λερναία Υδρα της σάπιας παλαιοκομματικής εξουσίας. Τις πρώτες μέρες, η κατάσταση ήταν περίεργη. Λίγος ο κόσμος, κακές καιρικές συνθήκες, σύγχυση στο διαδύκτιο απο κόσμο που ρωτούσε να μάθει, αποπροσανατολισμός απο εγκάθετους «αληθινούς δημοκράτες» και «αγανακτισμένους», κάπου τα πράγματα πελαγοδρομούσαν μεταξύ της φθοράς κα της αυθαρσίας. Ολα αυτά για λίγο. Μέχρι να μπεί το νερό στ' αυλάκι. Και μερά με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή, ο κόσμος πλήθαινε, ο όγκος μεγάλωνε, οι σημαίες πλημμύρισαν τη πλατεία της Ελλάδας. Και οι θρυλικοί Τριακόσιοι, εκεί, στο μετερίζι τους, να ενημερώνουν, να ακούν, να αφουγκράζονται, να στήνουν πανό (εκεί είναι και το δικό μας, της Αυστραλέζικης ομογένειας), να φωνάζουν συνθήματα που ο λαός τα κάνει κτήμα του και που τα επαναλαμβάνει, να οργανώνουν τις βάρδιες, να απαντούν σε email μέσα απο τους φορητούς υπολογιστές τους, να απαντούν σε τηλέφωνήματα στα κινητά τους που χτυπούν σα δαιμονισμένα όλη την ώρα, νηστικοί και ξάγρυπνοι, μα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ βαρυγόγγισμα.

Και φτάσαμε στην απίστευτη περασμένη Κυριακή, όπου όλα θαρρείς κι ήταν βγαλμένα μέσα απο όνειρο! Οι χίλιοι έγιναν δύο χιλιάδες, οι δυό χιλιάδες έγιναν τέσσερις, έγιναν τριάντα και στο τέλος εκατό! Εκατό χιλιάδες Ελληνες! Μια απίστευτη λαοθάλασσα, που πλημμύρισε ολόκληρο το Σύνταγμα, απο τη Φιλελλήνων μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας κι απο την Αμαλίας μέχρι τη Πανεπιστημίου. Μόνο το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου είχε κατορθώσει να μαζέψει (με τα λεωφορεία βέβαια) τόσο κόσμο στις συγκεντρώσεις του. Και αυτή τη φορά, τον κόσμο δεν τον συγκέντρωσε κανένα ΠΑΣΟΚ. Κανένα κόμμα εν τέλει. Τον συγκέντρωσε η αγανάκτιση και η απελπισία. Οι Τριακόσιοι έδειξαν το δρόμο. Βγήκαν αυτοί μπροστά. Και ο Λαός ακολούθησε. Η αρχή έγινε.

Και ώς γνωστόν, η αρχή είναι το ήμισι του παντός.

Το σύστημα άρχισε να καταλαβαίνει οτι αυτός ο αγώνας δεν θα έχει καλό τέλος γι αυτό. Και την επιβεβαίωση του την έδειξε η προχτεσινή νύχτα. Το γιουχάισμα και ο παρ' ολίγον προπιλακισμός βουλευτών και υπουργών, που θέλησαν να κάνουν «ηρωική Εξόδο» απο το «...ανάκτορο της διαφθοράς» προτάσσοντας τις πολυτελείς Μερσεντές τους απέναντι στα κορμιά του κόσμου που δεν τους άφηναν να φύγουν, ήταν το πρώτο σημαντικό χτύπημα. Τα φερέφωνα του συστήματος, δηλαδή τα ΜΜΕ, άλλαξαν γραμμή πλεύσης και έδωσαν στην νεογέννητη επανάσταση την δέουσα σημασία. Να αναλύσεις, να δηλώσεις, να καινούργιοι «μαιντανοί» που ...τους ζητήθηκε εκ νέου να εκφράσουν...άποψη, να βουλευτές που ...έζησαν ώρες αγωνίας(!!!), να κι ο Παγκαλος που ...ξαναχτύπησε και είπε «Είμαι ...οργισμένος!!!!» (εδώ γελάμε μέχρι ...λιποθυμίας), όλα δείχνουν πως η φωτιά έχει αγγίξει το πετσί τους και απειλεί να τους κάψει ολόκληρους!

Ωραία, πολύ ωραία ως εδώ.

Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Ιδού η μεγάλη, η μέγιστη απορία.

Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον οτι οι μέρες και οι ώρες που ζούμε, είναι ιστορικές. Ομως, για να εξακολουθήσουν να είναι τέτοιες, πρέπει να δοθεί και η δεύτερη απάντηση-χτύπημα στα πλευρά της σαπίλας. Και ποιά θα είναι αυτή; Μα ασφαλώς το πολιτικό ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ! Εκεί νομίζω πως θα τελειώσουν όλα. Η μάλλον, απο εκεί θα ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ!

Δεν μπορώ να ξέρω ποιά θα είναι η τελική μορφή του μανιφέστου των εξεγερμένων. Ξέρω όμως οτι θα κάνουν το σωστό. Απλά, έχω εμπιστοσύνη στο όνειρό τους, στη γενναιότητά τους, στην αυτοθυσία τους.

Ανεξάρτητα απο αυτό, εγώ προσωπικά ακούω και διαβάζω πολλά. Στα μπλόγκ, στα σχόλια, στις ιστοσελίδες, παντού. Ακούγονται διάφορα για «αμεσες δημοκρατίες», για «ανοιχτές συγκεντρώσεις», για «λαική συμμετοχή παντού», για «προεδρικές δημοκρατίες» και άλλα πολλά. Αυτά, λένε, θέλει να ακούσει ο κόσμος, για να αποκτήσει όραμα! Οτι κάτι αλλάζει, οτι κάτι εκκριζώνεται εκ βάθρων και στη θέση του χτίζεται κάτι άλλο.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ αδέρφια και σχωρνάτε με. Και διαφωνώ κάθετα. Με όλα τουτα τα...παντελώς εξωπραγματικά αυτή την ώρα. Δεν εκκριζώνεται εύκολα απ τη μια στιγμή στην άλλη ένα τέτοιο καθεστώς αιώνων. Δεν αλλάζει 180 μοίρες απο τη μια μέρα στην άλλη ένα σύστημα, που βασίστηκε αιώνες τώρα στην πελατειακή σχέση πολίτη-κράτους.

Και να τα πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Πρέπει να τα πούμε με τ' όνομά τους. Να πούμε αλήθειες που θα τσούξουν, θα πονέσουν κι όχι να χαιδέψουν.

Απο τη δολοφονία του Καποδίστρια, πέρασαν έτη 179. Σχεδόν κοντά δυό αιώνες. Απο τότε, η πατρίδα μας κυβερνιέται με αυτή τη λογική. Του δούναι και λαβείν. «Ψήφισέ με να σε διορίσω», «Ψήφισέ με να σου δώσω», «Σε ψηφίζω για να πάρω». Οι βουλευτές και οι...πελάτες τους. Που το κύριο μέλημά τους, όταν εκλέγονταν, ήταν μόνο το πώς να μην τους δυσαρεστήσουν. Το κράτος και η Δημοκρατία, λίγο μετρούσε. Μετρούσε μόνον ο «πελάτης». Που είχε πάντα δίκιο. Οι πολιτικάντηδες, ήξεραν καλά τις πεποιθήσεις του λαού. Η μάλλον, ήξεραν το σύστημα πώς δουλεύει, γιατί αυτοί οι ίδιοι το δημιούργησαν. Η λογική και η απειλή του μαυρίσματος. Της μαύρης μπίλιας. «Δε με τακτοποίησες; Δε μου έκανες αυτό που ήθελα; Μαύρη μπίλια στο κουτί!» Αυτή ήταν η λογική. Ετσι είχε μάθει ο λαός να αποφασίζει για τους άρχοντές του. Για τους ηγέτες του. Και οι «επαγγελματίες» βουλευτές έτρεμαν. Ετρεμαν το «μαύρισμα». Ετρεμαν την ετυμηγορία του «πελάτη»! Και όχι την ετυμηγορία του σκεπτόμενου. Ασφαλώς και μέσα σ' αυτό το λαό, υπήρχαν και οι μορφωμένοι, οι καλλιεργημένοι, οι διανοούμενοι. Οι μεγάλες μορφές των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών. Πολλοί απο αυτούς προσπάθησαν να αλλάξουν τη νοοτροπία του κόσμου. Δεν τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι, απλά συμβιβάστηκαν. Και έγιναν κι αυτοί μέρος της «αλυσσίδας».

Απο την άλλη, υπήρξαν και οι ...λεγόμενοι «Σωτήρες», αλλοιώς δικτάτορες. Αυτοί δηλαδή, που ενώ υποτίθεται οτι θέλησαν να ...καταλύσουν μεν αυτή τη λογική του «δούναι και λαβείν», αλλά στο τέλος αποδείχτηκε οτι οι σκοποί τους ήταν παντελώς αντίθετοι. Το «εγώ» τους θέλησαν να ικανοποιήσουν και τίποτε άλλο. Βασανίζοντας και εκτελώντας. Και το «σύστημα» απο την άλλη, να μάχεται υπογείως. Με «αντίσταση» και «Αντάρτικο Πόλεων». Τις περισσότερες φορές κατευθυνόμενο (ΚΚΕ 1936-1949, ΠΑΚ 1969-1974, «Πολυτεχνείο» 1973) κι άλλες φορές αυθόρμητα.

Στις λεγόμενες «κυβερνήσεις της Δεξιάς», πελάτες ήταν η πλουτοκρατία και η ανώτερη οικονομικά τάξη. Αυτοί ήταν οι χρηματοδότες. Αυτοί πλήρωναν και στήριζαν το σύστημα κι αυτό τους εξυπηρετούσε. Οι κυβερνήσεις ψήφιζαν ολόκληρους νόμους, ειδικά γι αυτούς. Και τα συμφέροντά τους. Ο λαός, απλώς υπόμενε. Οι βουλευτές απλώς φρόντιζαν να μην τον κάνουν να αγανακτίσει, να θυμώσει. Πότε με έναν καλό διορισμό, πότε με κανένα «ρουσφέτι» της πλάκας, πότε με καμμια «δωρέα», όλα βολεύουνταν κάπως. Ομως, η σκανδαλώδεις διάκρισεις που έκαναν οι Δεξιοί προς τους πλουτοκράτες, έφεραν τη λαική δυσφορία και οι απλές «πελατειακές» σχέσεις που υπήρχαν, δεν επαρκούσαν. Επρεπε να γίνει κάτι άλλο, πολύ πιο βαθύ και στέρεο. Επρεπε να αλλάξουν τα πράγματα. Επρεπε να ...γευτεί τον πλούτο και ο απλός λαός για να ηρεμήσει. Και ήρθε το ΠΑΣΟΚ και ο Α. Παπανδρέου, να αναδημιουργήσει εκ βάθρων το σύστημα, να κάνει πλέον τον ίδιο τον λαό συμμέτοχο στο φαγοπότι και να δημιουργήσει μια κατα πολύ αναβαθμισμένη σχέση «πελάτη-κράτους». Μα του «πελάτη» του είχε ήδη ανοίξει η όρεξη και ζήταγε περισσότερα. Με τον τρόπο του πάντα. Κι έτσι, δημιουργήθηκε η νέα πλουτοκρατία, η λεγόμενη Λαική Πλουτοκρατία. Και για να συντηρηθεί αυτή η Λαική Πλουτοκρατία, χρειάζονταν λεφτά, πολλά λεφτά και ζεστά-ζεστά. Η λύση ποιά ήταν; Τα δάνεια! Δώσε στο λαό, στον οπαδό δηλαδή, να τρώει με τα λεφτά των άλλων! Και θα μας ψηφίζει εις το διηνεκές!

Μόνο, που κάποια στιγμή τα δανεικά άρχισαν να σώνονται. Και τα «ζεστα-ζεστά» λεφτάκια, είχαν μετατραπεί σε χρέη. Σε χρέη, που άρχισαν να γίνονται δυσβάσταχτα. Τα χρέη αυτά έφεραν λιτότητα και έκτακτα οικονομικά μέτρα. Και τα μέτρα αυτά, έφεραν δυσφορία στην καλομαθημένη πλέον Λαική Πλουτοκρατία. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ άρχισε να καταρρέει λόγω της...κακής πλέον νέας σχέσης «πελάτη-κράτους». Ξανάρχονται οι άλλοι στα πράγματα, που υπόσχονται νέες ιδέες, που στην ουσία τους ήταν απλά οι νέες «πελατειακές» συμβάσεις! Ομως τα λεφτάκια δεν έιχαν πια την ίδια ροή, απο ποτάμια είχαν γίνει ...ρυάκια! Και το κακό ήταν ότι...δεν περίσσευε το «ρευστό» για τους «πελάτες». Εφτανε μόνο γι' αυτούς. Για τους «πελάτες» μόνο ψίχουλα. Και ασφαλώς κατέρρευσαν κι αυτοί. Και ξανάρχονται εκ νέου οι ...άλλοι, που πίστευαν οτι τίποτε δεν έχει αλλάξει απ' τα παλιά. Και κατηγορούσαν τους απο κεί μεριά, θεωρώντας τους «μονοφαγάδες», δηλαδή όλα αυτοί και οι «πελάτες» τίποτε! Ωσπου, ανέβηκαν τα σκαλιά των μεγάρων και αντίκρυσαν τη φρικτή αλήθεια! Οντως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ! Ούτε σέντσι! Και οι υποχρεώσεις να τρέχουν! Κάθε τέλος του μήνα, το χαράτσι στους δανειστές έπρεπε να πέφτει ζεστό και στην ώρα του! Δανειστές ήταν αυτοί, δεν ήταν πόπολοπελάτες! Ηθελαν το χρήμα τους πίσω!

Το σύστημα πλέον τα χρειάστηκε. Και πανικοβλήθηκε. Και προκειμένου να σώσει το τομάρι του, πουλήθηκε ολόκληρο στον Μαμωνά του μνημονίου. Το σκεπτικό ήταν απλό και ακούστηκε ευθαρσώς και αυθορμήτως απο ένα «βαρύ πυροβολικό» του συστήματος, τον ίδιο τον Αντιπρόεδρό του. «Μαζί τα φάγαμε ρε πελάτες, τι θέτε τώρα και κουνιέστε!» Δεν είπε όμως, «μαζί θα τα πληρώσουμε μιας και μαζί τα φάγαμε», απλά το άφησε ώς ευκόλως εννοούμενο, οτι «μαζί μεν τα φάγαμε, αλλά εγώ δεν έχω καμμιά διάθεση να πληρώσω φράγκο! Κι επειδή εγώ δε πληρώνω μία, θα τα πληρώστε εσείς!» Και έτσι, η Λαική Πλουτοκρατία καταρρέει μέσα σε μια στιγμή, σαν πύργος απο τραπουλόχαρτα. Και μένει πίσω ο Λαός. Εννοώ οι μή «πελάτες». Που θα πληρώσουν έναν λογαριασμό σε ένα εστιατόριο που το μόνο που έφαγαν απο εκεί ήταν οι μυρωδιές απ τα ψητά....

Αυτά ειναι τα πράγματα αδέλφια. Αυτή είναι η πολιτική ιστορία μας. Ενα διαρκές φαγοπότι, ένα αισχρό «δούναι και λαβείν», που ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε ευθύνη γι αυτό.

Η μεθαυριανή μέρα που θα έρθει, δεν μπορεί να σηκώσει ακόμη τέτοιου είδους Δημοκρατία που επαγγέλονται πολλοί. Και δεν μπορεί (ακόμη), διότι η χρεοκοπία που έχουμε ως Εθνος, δεν είναι τόσο οικονομική, όσο ΗΘΙΚΗ. Ούτε η Προεδρική Δημοκρατία μπορεί να μας σώσει, ούτε η Ανοιχτή, ούτε οι νέες Πνύκες και οι νέες Εκκλησίες του Δήμου. Αυτά είναι δυο φορές κουραφέξαλα για την ώρα, που αφ' ενός μεν δεν μπορούν να εφαρμοστούν στη πράξη, αφ'ετέρου εαν εφαρμοστούν, θα είναι και η ταφόπλακά μας.

Τι μπορεί να γίνει κατα τη γνώμη μου; Μα είναι απλό. Να γίνει το πρώτο βήμα. Αλλαγή στους ίδιους τους θεσμούς της λειτουργίας του πολιτεύματος. Εν όλίγοις, πρώτα να ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ η ίδια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μετά να μετεξελιχξεί σε κάτι πολύ πιο ανώτερο και σπουδαίο.

Ιδέες υπάρχουν πολλές. Πρώτα απ όλα, να γίνουν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στο ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. Μείωση, ας πούμε, απο 300 σε 200σιους βουλευτές. Και συγκρότηση απο κληρωτούς πολίτες, μιας δεύτερης Βουλής, της Βουλής των Πολιτών, που θα έχει σκοπό τον ΕΛΕΓΧΟ των πολιτικών και τις εφαρμογές των νόμων και των άρθρων του Συντάγματος. Μιά δεύτερη Βουλή δηλαδή μέσα στην Βουλή! Που θα έχει ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα περιφρουρεί το Σύνταγμα και το πολίτευμα. Στην Αυστραλία ήδη εφαρμόζεται αυτό με κάπως πιο διαφοροποιημένο τρόπο, ασφαλώς και κάλλιστα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Να υπάρξει ρύθμιση του Συντάγματος για ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ μεταξύ βουλευτών και υπουργών. Η βουλευτής θα είσαι ή υπουργός κύριε πολιτικέ. Αν θές να γίνεις Υπουργός, θα πρέπει να παραιτηθείς απο βουλευτής και τη θέση σου θα πάιρνει ο επόμενος επιλαχών. Αλλοιώς, θα είναι εξωκοινοβουλευτικός ο Υπουργός. Και όλοι θα δίνουν λόγο στη Βουλή των Πολιτών. ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. Επίσης, η βουλευτική θητεία να περιορίζεται στα 8 χρόνια και όχι να περνάει απο γενιά σε γενια! Ούτε να γίνεται επάγγελμα. Θα είναι απλά ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Και μια Υπηρεσία Βαριά, όπως αυτή του στρατιώτη.

Να συγκροτηθεί επιτέλους, μια Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, ένα ανεξάρτητο όργανο που θα απαρτίζεται απο τεχνοκράτες, στρατιωτικούς και διπλωμάτες, που θα έχει την ευθύνη της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Και να εφαρμόζεται αυτή απο τους πολιτικούς μέχρι κεραίας.

Να απαγγιστρωθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη απο το κράτος. Να γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Και να πλαισιωθεί απο ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, με λευκότατο μητρώο, έντιμους και ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ, που θα εφαρμόζουν το νόμο όχι με φαρισαισμό, αλλά με βάση τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τον ΠΟΛΙΤΗ. Να δίνουν ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ γι αυτό και να ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για να επιτελέσουν αυτό το υπέρτατο έργο και καθήκον.

Και τέλος,

Να θεσμοθετηθεί επιτέλους η ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, με ειδικό άρθρο στο Σύνταγμα, που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ απο τους εκάστοτε Υπουργούς, ειμή δια αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Μόνον έτσι θα εκλείψουν οι διάφοροι πειραματισμοί και κομματικές επιρροές, που την κατέστρεψαν και κατάντησαν τα Ελληνόπουλα τους πλέον αμόρφωτους και ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ πολίτες της Ευρώπης. Να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά απο΄την Ε' Δημοτικού και όχι απο την Α' Λυκείου κι αυτά σε ειδικές τάξεις! Είναι ντροπή και όνυδος για τη χώρα που γέννησε την πιο ποιητική, μουσική και μαθηματική γλώσσα, οι πολίτες της σήμερα να ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ! Να ξεκουμπιστούν τα κόμματα απο τα Πανεπιστήμιά μας! Αυτά τα ιερά ιδρύματα της Γνώσης, έδω και 40 κοντά χρόνια, έχουν μετατραπεί σε οίκους εκκόλαψης επαγγελματιών της διεφθαρμένης πολιτικής και των κομμάτων. Σε κάνενα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν υπάρχουν αυτά τα αίσχη, παρά μόνον στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Κι αυτό, διότι είναι τα ίδια οι αιμοδότες του διεφθαρμένου συστήματος. Και φυσικά, αντι να παράγουν επιστήμη και γνώση, παράγουν διαφθορά και ντροπή....

Ενεργοί και Δημοκρατικοί πολίτες παράγονται ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Αυτή την Παιδεία είχαν οι αρχαίοι παππούδες μας και η διανόησή τους γέννησε το καλύτερο πολίτευμα που γνώρισε ποτέ η Ανθρωπότητα. Αυτή την Παιδεία πρέπει να πάρουν τα παιδιά μας. Και τα παιδιά των παιδιών μας. Και αυτά θα δημιουργήσουν και πάλι εκείνη τη Δημοκρατία του Κλεισθένη, του Περικλή και των άλλων μεγάλων. Και τότε, τα παιδιά μας θα ζήσουν σε έναν καλύτερον Αιώνα. Τον Αιώνα του Ελληνικού Πνεύματος και Ιδεώδους.

Το κίνημα των Τριακοσίων αδέλφια, είναι η αρχή. Πρέπει να είναι αρχή. Η αρχή για ένα Αύριο που οραματιζόμαστε όλοι. Ενα Αύριο που θα χτιστεί πέτρα-πέτρα, λίθο με λίθο, απο όλους μας ανεξαιρέτως. Και όταν λέω «όλους μας», ασφαλώς και εννοώ και την Ομογένεια. Ολοι οι Ελληνες θα γίνουν αρωγοί αυτού του «Αύριο». Ελλαδίτες, Κύπριοι και λοιποί ομογενείς. Η αρχή έγινε. Η πλατεία γέμισε. Το σύστημα τρόμαξε. Η σαπίλα καταρρέει. Το Αυριο Ερχεται.H φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Μέχρι τώρα τα πρακτοράκια του indymedia και τα στηρίγματα του συστήματος έχουν φάει τα μούτρα τους!

Μέχρι τώρα τα πρακτοράκια του indymedia και τα στηρίγματα του συστήματος έχουν φάει τα μούτρα τους!
πολύ προσοχή σε όλους...σκέψη...δύναμη...και αλληλεγγύη στους Έλληνες!!!                          ΠΗΓΗ:www.greekalert.com

Επίθεση απο 50 άτομα με αυγά και γιαούρτια στον Γ. Πεταλωτήhttp://img.protothema.gr/2B1EAB944904142D977BD1EB6EBB4856.jpgΕπίθεση με αυγά και γιαούρτια δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Μόλις ο κ. Πεταλωτής έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης, ομάδα περίπου 50 ατόμων του επιτέθηκε πετώντας του γιαούρτια και αυγά....
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε μάλιστα στο ΚΑΠΗ μόνος του με το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, πολλά άτομα που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στα ΚΑΠΗ για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Πεταλωτή, έσπευσαν να τον προστατεύσουν, περικυκλώνοντας τον.

Αμέσως έφτασαν στον χώρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο κ. Πεταλωτής εισήλθε στο κτήριο για να συνεχίσει την ομιλία του.
Π/Θ                                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:www.eglimatikotita.gr

Γκρεμίστε την δικτατορία των διεφθαρμένων: Που πήγαν όλοι αυτοί που ξεσπάθωναν για την Ζαχαρέα;

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/screenshot2011-05-31at5_05_07pm.png?w=320&h=280ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
Και ο κύριος Δρούτσας στην θέση του και η σύζυγος του στην θέση της στο ΑΠΕ…
Που πήγαν όλα αυτά τα πράσινα λαμόγια που ξεσπάθωναν από τα ΜΜ”Ε” που εργαζόντουσαν εναντίον της Μάρας Ζαχαρέα όταν ο σύζυγος της ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή;
Λεπτομέρεια: Η Μάρα εργαζόταν σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ μέσα και όχι στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ που το πληρώνει ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης.
Που είναι λοιπόν όλα αυτά τα ασπόνδυλα να βροντοφωνάξουν για τις προκλητικές αποκαλύψεις που αφορούν τον νυν υπουργό κύριο Δρούτσα και την σύζυγο του που είναι διορισμένη στο ΑΠΕ;;
Ροκανίζουν την αμοιβή τους στο ημίφως προφανώς… για να καταλάβετε ποιά φασιστική προπαγάνδα γονάτισε τον Καραμανλή (με όλα τα στραβά της κυβέρνησης του) και έριξε την Ελλάδα στα νύχια των τοκογλύφων.                                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η ακριβή «δημοκρατία» σας και τα δικά μας φθηνά like-unlike.


Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τα μέλη της πολιτικής ολιγαρχίας του τόπου και τα έμμισθα παπαγαλάκια των χορηγών τους ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Και γιατί παρακαλώ; Ακούστε αιτιολογία. Γιατί λένε, αυτό κοστίζει πολύ και η ελληνική οικονομία δεν το αντέχει!!! Αυτό ήταν λοιπόν; Η δημοκρατία λειτουργεί μόνο όταν έχουμε λεφτά; Ενώ όταν έχουμε οικονομικές δυσκολίες, η δημοκρατία πάει περίπατο;; Για κάντε μας τη χάρη, με....
την ακριβή «δημοκρατία» σας, πολιτικά απολιθώματα!!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.
Στις μέρες μας ζούμε κοσμοϊστορικά γεγονότα. Με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, γκρεμίστηκαν καθεστώτα δεκαετιών στις αραβικές χώρες. Με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή γίνονται αυτή τι στιγμή οι μεγάλες συγκεντρώσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και φυσικά στις ελληνικές πόλεις.

Με ένα κλίκ λοιπόν στο ποντίκι του υπολογιστή μπορούμε να έχουμε άμεση δημοκρατία. Το κατεστημένο παντού στον κόσμο, τρέμει αυτό που έρχεται μέσα από το διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή, λίγοι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να συνεννοηθούμε με μερικούς Ιάπωνες και αύριο να γεμίσει η πλατεία του Τόκιο. Το κατεστημένο λοιπόν βλέπει ότι πολύ σύντομα η εξουσία θα φύγει από τα χέρια του και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να προλάβει. Παγκοσμιοποίηση θέλανε; Ε, παγκοσμιοποίηση θα έχουν, αλλά όχι όπως την περίμεναν.

Ρωτάμε τους πολιτικούς μας ηγέτες να μας πουν: Ποιο πρόβλημα υπάρχει ώστε να μπει η Ελλάδα πρωτοπόρα σ’ αυτό που έρχεται; Γιατί να μην μπούμε εμείς μπροστάρηδες της άμεσης ηλεκτρονικής δημοκρατίας; Εδώ ακριβώς που γεννήθηκε η δημοκρατία;

Οι προεστοί της πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας της χώρας άνοιξαν το διαδίκτυο για να υποβάλλουμε τις φορολογικές δηλώσεις με ένα κλικ, να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές με ένα κλικ, να πληρώνουμε λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ με ένα κλικ, αλλά δεν ανοίγουν το διαδίκτυο να μπορούμε να πούμε π.χ. «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο μνημόνιο με ένα κλικ, ενώ είναι τόσο εύκολο!!! Γιατί άραγε; Μα απλούστατα, θα χάσουν την απαστράπτουσα εξουσία τους.

Μείνετε λοιπόν με την ακριβή «δημοκρατία» σας, αλλά πολύ σύντομα θα κάνετε παρέα στους άραβες συναδέλφους σας.

Θα σας εξαφανίσει ο άνεμος της δημοκρατίας του διαδικτύου.                                                                                                                              ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Hackers θέλουν να “χτυπήσουν” σε ανύποπτο χρόνο την ιστοσελίδα του ΔΝΤ για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα!

Οι “Anonymous Operations”, με ανάρτησή τους στο twitter, καλούν τους απανταχού χρήστες του Internet να “συνδράμουν” στην ηλεκτρονική επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η επιχείρηση έχει κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ελλάδα» (Operation Greece) και όπως αναφέρει το μήνυμα των Ανωνύμων, γίνεται σε διαμαρτυρία για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ.

Οι Anonymous Operations καλούν τους χρήστες του Internet να επισκεφθούν σε μία συγκεκριμένη στιγμή – που ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί- την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ώστε να συμβάλουν στην κυβερνο-επίθεση δημιουργώντας υπερβολικό φόρτο.
Το ΔΝΤ πάντως διαβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί και πως έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. «Είμαστε ενήμεροι για την απειλή και έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

H Αποδοκιμασία δεν είναι Βία! Βία είναι η Πολιτική κι η Δημοσιογραφία!


netakias.wordpress.com
Εμαθαν οι Πολιτικοί κι οι Μεγάλοι Δημοσιογράφοι τόσα χρόνια στην εξουσία της Ρεμούλας, να τους παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, από τα δις που περνούσαν για τις μιζες των Πολιτικών και των Καναλαρχών.
Τι έγινε χθες; Τους Αποδοκίμασαν! Επειδή με τόσο κουτόχορτο κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι είναι η πραγματικότητα.
Ο Πρετεντέρης έφτασε χθες να πεί ότι “είναι μια πράξη αποτρόπαια που δεν μπορεί να την διανοηθεί κανείς!”
Ας κάνουμε ένα μάθημα δημοκρατίας στους ακριβοπληρωμένους Μεγαλοδημοσιογράφους.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το σάλιο και το φτύσιμο (εκτός αν έχεις γριππη)
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να σου κόβουν το λαιμό στην μέση του Δρόμου σαν τον Μανώλη
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα γιαουρτάκια που έφαγε ο Πάγκαλος, ούτε κινδύνεψε η σωματική του ακεραιότητα.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να πηγαίνεις στην Δουλειά σου και να σε εκτελούν με καλάσνικοφ.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η μουντζα.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να ορφανεύεις από το λίκνο σου, όπως τα παιδιά του Μανώλη, ή του Χρυσοχόου από την Λυκόβρυση ή του 59χρονου Πυροσβέστη.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι βρισίες.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ η φτώχια του άνεργου πατέρα που δεν έχει να ταϊσει τα παιδιά του.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τακουνάκι που έσπασε η κα Θεοχάρη.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ η απειλές των Μεγαλοδημοσιογράφων να το βουλώσουμε γιατί αλλιώς θα θυμωσει η Τροικα.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όταν ο πολιτικός που δεν μπορεί να πάει στο Restaurant με την Mercedes του.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να πάει στο Φούρνο να πάρει ψωμί.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα πλακάτ και τα Πάνω.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ το σκλαβοπάζαρο των 592,00 €. Παλιά κοίταζαν τα δόντια πριν σε αγοράσουν, σήμερα κοιτάνε το πιστοποιητικό γέννησης.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να κλείνουν τα νοσοκομεία και πεθαίνεις σαν το σκυλι στ’αμπέλι. Βεβήλοι.
ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ που ξυπνήσαμε.
ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ να κλείνουν τα σχολεία και να μας στερούν το μόνο μας έχει μείνει στην Ελλάδα να Ελπίζουμε. ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ όταν αποδοκιμάζουμε, είναι Υγεία και Κατάκτηση της Δημοκρατίας όπως κι Επιδοκιμασία, απλώς δεν τους βολεύει.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τις Μιζες των Πολιτικών κι από τους Εισαγγελείς και Δικαστές που καθεύδουν για 35 χρόνια.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τους πολιτικούς που πήγαν βαρκάδα στην Κέρκυρα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τους Πολιτικούς που Υπέγραψαν το Μνημόνιο και τους λακέδες δημοσιογράφους που τους στήριξαν.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από μερικές κατσαρόλες που χτυπούν στο Συνταγμα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από την παράδοση και κατοχή του ελέγχου της χώρας στη Τροικα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΣΜΟ, ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΓΙΕΝ, ΤΩΝ ΚΟΧΙΜΠΑ, ΤΟΥ LIFESTYLE, ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ. 
Τ – Ε – Λ – Ο – Σ                                                    ΠΗΓΗ:netakias.wordpress.com

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ 'ΠΕ ΟΛΑ

Φυγάδεψαν με καΐκι τους βουλευτές υπό βροχή συνθημάτων στην Κέρκυρα"!

Κέρκυρα αγανακτισμένοι
Νέο επεισόδιο «Αγανακτισμένων» σημειώθηκε στην Κέρκυρα, όπου περίπου 500 άτομα προπηλάκισαν μέλη της κυβέρνησης, που συμμετείχαν στην Επιτροπή Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο δείπνο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για την μετανάστευση, Α. Νταλάρα αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός και  Άντζελα Γκερέκου, σύμφωνα με το Corfupress.   Οι περίπου 500 Κερκυραίοι πολίτες όταν πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση μεταφέρθηκαν έξω από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, όπου ήταν το δείπνο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως «κλέφτες» και «προδότες». Στην συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι πολιτικοί εντός του εστιατορίου! Τελικά, οι πολιτικοί αναγκάστηκαν να διαφύγουν με… καΐκι, ενώ απ' έξω τους φώναζαν συνθήματα, όπως:               «Σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!»,                «Τέτοιο ρεζιλίκι, σας παίρνουν με καΐκι». Για το περιστατικό μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του Mega η κυρία Ζήση και ο κ. Βρεττός και υποστήριξαν ότι δεν ήταν μόνο λεκτική η επίθεση, αλλά δέχτηκαν και επίθεση με πέτρες, επισημαίνοντας ότι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη πράξη, γιατί κάποιος θα μπορούσε να έχει χτυπήσει.                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

Πατριώτες ξεκολλήστε πια... Εθνικοποιήστε την οργή του κόσμου!

Σύνταγμα αγανακτισμένη κοπέλα σημαία
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα εμείς οι πατριώτες. Γράφω για να καταδείξω ότι οι εμμονές πολλών πατριωτών στο θέμα των "αγανακτισμένων " μόνο καλό δεν κάνει στην εθνική μας υπόθεση.
Λοιπόν ξεκινάμε...Έχω μιλήσει σε πολλούς από τους λεγόμενους του πατριωτικού χώρου οι οποίοι για τις εκδηλώσεις στο σύνταγμα αλλά και σε όλη την Ελλάδα βλέπουν μόνο κακό και κανένα θετικό. Πιστεύουν εν κατακλείδι ότι οι συγκεντρώσεις αυτές επειδή διαφημίστηκαν από το σύστημα δεν αποτελούν γνήσιες εκφράσεις του ελληνικού λαού αλλά μαϊμού εξεγέρσεις έτσι για να εκτονωθούν οι Έλληνες.
Ακόμα ότι τις συγκεντρώσεις αυτές τις καπηλεύονται οι αριστεροί και δεν πάμε για να μην τους νομιμοποιήσουμε, σε αυτά που κρυφά ετοιμάζουν! Δεν μπορώ να πάω μου λέει ο άλλος γιατί έχει αναρχικούς γιατί με κατσαρόλες δεν γίνεται επανάσταση κτλ κτλ...
Ξεκινάμε από το πρώτο, ότι δηλαδή η αντίδραση του κόσμου που κατέβηκε στις πλατείες δεν είναι γνήσια επειδή διαφημίστηκε από το σύστημα. Πράγματι οι εκδηλώσεις διαφημίστηκαν από το σύστημα, ο κόσμος όμως που κατέβηκε δεν είναι συστημικός αλλά ο καθημερινός Έλληνας πολίτης που προδόθηκε. Άρα το σύστημα θέλησε να κατεβεί ο Ελληνικός λαός στο δρόμο... αυτό ναι, το έχει δρομολογήσει το σύστημα το γιατί δεν το ξέρουμε , εκεί όλοι κάνουμε υποθέσεις όμως δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός που είναι στις πλατείες είναι ένα κομμάτι από ότι καλύτερο διαθέτει η κοινωνία μας τα συνθήματα τους το αποδεικνύουν:
  • Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή,
  • Κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες,
  • Προδότες,
  • Κλέφτες,
  • Πούστηδες πολιτικοί δεν τα φάγαμε μαζί,
ο εθνικός ύμνος και άλλα πολλά που αποδεικνύουν ότι ο λαός που είναι στο δρόμο ανήκει στις τάξεις μας. Είναι ή δεν είναι τα συνθήματα αυτά, συνθήματα που τα φωνάζουμε χρόνια εμείς οι πατριώτες; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ίδια συνθήματα  είχαν ακουστεί και στην απεργία της 5/5/2010 τότε που είχε γίνει το ντού στην βουλή και το ΚΚΕ είχε αντιδράσει και τα απέδιδε στους ακροδεξιούς και μάλιστα σε χρυσαυγίτες. Άρα η προτροπή να κατέβει ο κόσμος είναι του συστήματος αλλά ο κόσμος που κατέβηκε δεν ανήκει στο σύστημα, και εννοώ τις χιλιάδες κόσμου και οχι τα οργανωμένα γκρούπ των αριστερών που προσπαθούν να καπηλευτούν τις εκδηλώσεις.
Ερχόμαστε στο δεύτερο : Ότι τις εκδηλώσεις αυτές θα τις καπηλευτούν οι αριστεροί και θα πάρουν την αντίδραση αυτή θα την χειραγωγήσουν και θα την κατευθύνουν όπου τους βολεύει. Εδώ έχω να σας πω ότι καλά κάνουν αφού ο  πατριωτικός χώρος σε τέτοιες πρωτοφανείς εκδηλώσεις οργής απουσιάζει παντελώς. Που είμαστε να κατεβούμε οργανωμένα όπως κατεβαίνουμε σε εκδηλώσεις μνήμης που είμαστε μερικές χιλιάδες, και να ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ την οργή του κόσμου; Γιατί αφήνουμε αυτόν τον κόσμο στα χέρια της αριστεράς; Αυτοί κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Φταίνε οι αριστεροί, οι εμείς που τους κοιτάμε να αλωνίζουν;
Συμφωνώ μαζί σας ότι τις  εκδηλώσεις αυτές τις "γέννησε" το σύστημα Ε ΚΑΙ; Και το διαδίκτυο το σύστημα το γέννησε και όμως μπήκαμε μέσα σε αυτό και τώρα το "φυσάνε και δεν κρυώνει" που το δημιουργήματους ενώ το είχαν σαν μέσο αποχαύνωσης, οι πατριώτες και τα πατριωτικά ιστολόγια το κάναν ορμητήριο επανάστασης στην ενημέρωση των Ελλήνων.
Και η αρχική απεργία της 5/5/2010 ήταν κανονισμένη από το σύστημα όμως τους ξέφυγε γιατί μια μικρή ομάδα πατριωτών  τους χάλασε τα σχέδια.
Πρέπει ο  πατριωτικός χώρος να εθνικοποιήσει την οργή του κόσμου. Να δώσει εθνικά συνθήματα πέρα από αυτά που ακούγονται και τα οποία θα κάνουν τους αριστερούς που θέλουν να καπηλευτούν τις εκδηλώσεις να χάσουν τον ύπνο τους . Τα συνθήματα που θα πρέπει να ακουστούν θα πρέπει να είναι τα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", "Δουλειά στον Έλληνα εργάτη" και "ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ".
Είμαι βέβαιος ότι αν μία οργανωμένη ομάδα το φωνάξει οι χιλιάδες κόσμου θα ακολουθήσουν. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό που είναι στο δρόμο, ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες και ας κατέβουμε οργανωμένα.
Aς ακουστούν πλέον το σύνθηματα:  "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", "Η ξενοφοβία ειναι μια απάτη Δουλειά δουλειά στον Έλληνα εργάτη" και... "ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ". ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

"Κύριε Παπανδρέου, δώστε του επιτέλους ένα υπουργείο (του καρατζαφέρη ντε) να ησυχάσουμε"...


Ποιος το είπε; Ο Αντώνης Σαμαράς για τον κ. Καρατζαφέρη μιλώντας πριν από λίγο στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξ αφορμής των σημερινών δηλώσεων του γνωστού για τις πολιτικές κυβιστήσεις του κ. Καρατζαφέρη, περί  δήθεν απόσυρσης των βουλευτών του από τη Βουλή.

Εννοείται ότι φυσικά τον κατονόμασε ως λαγό του Παπανδρέου και άλλα χαρωπά.

Αναμένουμε να δούμε αν....
ο κ. Καρατζαφέρης θα κάνει πράξη την απειλή του ή θα καταρρεύσει εντελώς στην πολιτική μας εκτίμηση.

Πάντως εδώ ο Σαμαράς απλά έσβησε πολιτικά για πάντα τον κ. Καρατζαφέρη και τον κατέδειξε ως πολιτικό που τον ενδιαφέρει με κάθε τρόπο η απόκτηση υπουργικού θώκου.                           ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.com

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.


Πλήρης εωσφορικής αλαζονείας, αρμενίζων σε πελάγη αρχοντοχωριάτικου ναρκισσισμού, αθεράπευτα προσκολλημένος στην ξύλινη (και γι αυτό σαρακοφαγωμένη και σαθρή) κομματικοσυνδικαλιστική εκφορά «λόγου», ο πολιτικός πατέρας του εξαμβλώματος, που κατ’ ευφημισμόν απεκλήθη «Καλλικράτης», έδωσε στη δημοσιότητα «στοιχεία» για να «αποδείξει» την επιτυχία του φρανκεσταϊνικού πειράματός του, μπροστά στο οποίο ωχριούν τα όργια της Οθωνικής Αντιβασιλείας.          Μειώθηκε ο αριθμός των Δήμων, εξαφανίστηκαν οι Κοινότητες, καταργήθηκαν οι Νομαρχίες, περιορίστηκε δραστικά το πλήθος των (σφόδρα δυσφημισθεισών) δημοτικών επιχειρήσεων…  Τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης του Μνημονίου εδράζονται στα πήλινα πόδια των στατιστικών εντυπώσεων:  είχαμε, χοντρικά, 1000 Δήμους (του «Καποδίστρια»), και τώρα, με τις υποχρεωτικές και βεβιασμένες και πρόχειρες και μίζερες συνενώσεις (του «Καλλικράτη»), έχουμε 300 (για την ακρίβεια 325).  Άρα «επιτύχαμε» μείωση κοντά στο 70%! – θριαμβολογεί το θαυμαστό παιδί του κομματικού σωλήνα.
Μέσα σ’ αυτή την πλαστή ευημερία των αριθμών τοπικές κοινωνίες ασφυκτιούν, ορδές λαθρομεταναστών αλωνίζουν, αυτοδιοικητικές παραδόσεις στραγγαλίζονται, προνοιακές δομές διαλύονται, οικονομικές δραστηριότητες καταρρέουν, πτωχοί και πένητες πολλαπλασιάζονται, - αλλά και σχέδια «περίεργα» εξυφαίνονται. 
         Πράγματι:  ενώ ο κυβερνητικός αυτοθαυμασμός και αυτοϊκανοποίηση αγγίζουν την κορύφωση, εξυφαίνονται σχέδια, που όταν αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς πολλοί «μαϊντανοί» έντρομοι θα μιλούν για «καταστάσεις μη αναστρέψιμες» - ενώ ο δράστης του «αρχιτεκτονήματος» θα έχει ήδη πορευθεί, στην καλύτερη περίπτωση, για τον «αγρόν του κεραμέως».
Μια ελάχιστη, ενδεικτική πτυχή αυτών των σχεδίων φανερώνει το μέγεθος της (στην καλύτερη περίπτωση) απρονοησίας των αυλικών του Γιωργάκι.
Εκεί ψηλά, κοντά στην πινέζα του χάρτη (σε μέρη μακρινά κι απρόσιτα για τις Αντουανέτες του Υποκράτους), ακριβώς στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ο διαβόητος «Καλλικράτης», με καποδιστριακή μαγιά, συνένωσε ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά πενήντα επτά (!!!), ναι: 57!!!, χωριά, και «δημιούργησε» ένα μειονοτικό Δήμο (Αρριανών), με έκταση 770.000 στρέμματα, και πληθυσμό πάνω από 18.000 κατ., με την απογραφή του 2001 (και σίγουρα πολυπληθέστερο με την πρόσφατη -ο Θεός να την κάνει!- απογραφή).
           Πόσο σκόπιμο είναι να έχεις, σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές, τόσο μεγάλους και, κατά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, διοικητικά αυτοδύναμους και ισχυρούς Δήμους;  Η «σκοπιμότητα» φαίνεται και από τις προτεραιότητες του τοπικού άρχοντα, που, αξιοποιώντας τα πληθυσμιακά και άλλα μεγέθη με τα οποία τον προίκισε ο «Καλλικράτης», μπορεί, κατά την απόλυτη προσωπική επιλογή του, να προσλάβει, εκτός ΑΣΕΠ, ειδικούς συνεργάτες για να τον υποστηρίζουν στο έργο του.  Και σε ποια πρόσληψη προβαίνει;  Μήπως κάποιου μηχανικού, κάποιου γεωπόνου, κάποιου δασολόγου, κάποιου οικονομολόγου, κάποιου κοινωνικού λειτουργού, κάποιου πληροφορικάριου, κάποιου τέλος πάντων που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου;  Όχι!  Προσλαμβάνει Δημοσιογράφο-Επικοινωνιολόγο, πτυχιούχο του «Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)» (ναι για! Έτσι γράφει η εγκριτική απόφαση του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου). Τα σχόλια, οι συνειρμοί, οι απορίες, οι αναστεναγμοί ας μην γραφτούν εδώ.  Εδώ ας καταγραφεί απλώς το γεγονός.  Με την αυτονόητη υποσημείωση ότι ο εκλεγμένος τοπικός άρχων δεν πράττει τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο απ’ ό,τι πράττουν οι υπόλοιποι καλλικρατικοί συνάδελφοί του.  Ο τοπικός δήμαρχος είναι απολύτως νόμιμος και -από τη δική του σκοπιά- μπράβο του!  Όμως υπάρχει και η άλλη σκοπιά.  Υπάρχουν κι αυτά που κυοφορούνται «μυστικά», αυτά που ζυμώνονται, αυτά που έρχονται…  Άραγε τα αντιλαμβάνονται, ή έστω τα ψυλλιάζονται τα καλόπαιδα του Γιωργακιστάν;  Αν όχι, είναι ανίκανοι να κρατούν το τιμόνι και πρέπει να αποσυρθούν πάραυτα.  Αν ναι, είναι επικίνδυνοι και 222 χρόνια* μετά πολλά μπορεί να (ξανα)συμβούν…
--------------------
* όπως είναι (;) γνωστό, το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 1789 ήταν πολύ οδυνηρό για μιαν άλλη αυλή… Για όσους δεν θυμούνται, το όνομα Αντουανέτα σίγουρα θα τους φρεσκάρει την μνήμη.  Ενδεχομένως δε, συνειρμικά, να οδηγηθούν και μέχρι την γκιλοτίνα.
οπωπητήρ                                                                                                              ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com

Φοβερόν γαρ το εμπεσείν εις χείρας Λαού ζώντος


Πατέρες και Μητέρες του Έθνους,
σας ενοχλούν τα φάσκελα των αγανακτισμένων, και δεν σας θίγει το διαρκές στραπατσάρισμα της προσωπικότητας και του αξιώματός σας από τις αυλές των αρχηγών σας; 

Σας θίγουν τα συνθήματα, που κραυγάζουν οι απελπισμένοι, οι απολυμένοι, οι χρεωμένοι, οι άνεργοι, οι δουλοπάροικοι των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι, τα θύματα των νεοβάρβαρων εισβολέων, οι απεγνωσμένοι νέοι, τα εξουθενωμένα «περήφανα γηρατειά», και δεν σας προσβάλλουν οι απαιτήσεις και η συμπεριφορά των πραιτωριανών των διεθνών κερδοσκοπικών οργανισμών; 

Σας θυμώνει η οργή των Ελλήνων, των συμπατριωτών σας, που σας εμπιστεύτηκαν τις ψήφους, τις ελπίδες, τα όνειρα, τα σώματα και τις ψυχές τους, και δεν σας τρομάζει η συντελούμενη υποδούλωση; - συντελούμενη με τη δική σας ανοχή ἤ, το φρικωδέστερο, συνενοχή;

Πατέρες και Μητέρες του Έθνους,
--διαβάστε, έστω μια φορά, ολόκληρο το Σύνταγμα που ορκιστήκατε να υπηρετείτε.  Θα διαπιστώσετε πως αυτά που σας ενοχλούν, σας θίγουν και σας θυμώνουν, απορρέουν από το Σύνταγμα. 
Αποτελούν όχι απλώς δικαιώματα, αλλά κρίσιμες εθνικές υποχρεώσεις των συμπολιτών σας. 

Γι αυτό αφήστε την αγανάκτηση των πολιτών να σας απελευθερώσει από την ηγεμονία του αρχηγού, από τις αγκυλώσεις του κόμματος, από τις πιέσεις των εξωθεσμικών παραγόντων, από τις πονηρίες των διαπλεκόμενων «μέσων ενημέρωσης», από τις υποδείξεις των πρόθυμων «συμμάχων», από τα συμφέροντα που χρόνια τώρα μαγαρίζουν τη δημοκρατία μας. 

--Αφήστε στην οργή του κόσμου να ξεπλύνει τη ντροπή της παρατεταμένης σιωπής σας. 

Κι όσοι εξακολουθείτε να νοιώθετε, έστω στο βάθος, πως είστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του Λαού, αποτινάξτε τα «προνόμιά» σας, γυρίστε την πλάτη στην Κίρκη της (όποιας) εξουσίας, ζητήστε συγχώρεση από τους συμπατριώτες σας, και βγείτε απ’ τη φυλακή σας – βγείτε στο Λαό, κι αγωνιστείτε μαζί με το Λαό για το Λαό.

Όχι για να τα φάμε μαζί, αλλά για να πεινάσουμε, αν χρειαστεί, μαζί, και να πεθάνουμε, αν χρειαστεί, μαζί!  Γιατί μόνον έτσι θ’ αναστηθούμε μαζί!

Πατέρες και Μητέρες του Έθνους,
Ελάτε!  Ο Λαός, όπως κι ο Θεός, ακόμη συγχωρεί!  Ελάτε, όσοι μπορείτε κι όσοι αντέχετε. 
Όσοι δεν αντέχετε ἤ δεν τολμάτε, μείνετε να ψηφίσετε ό,τι σας διατάξουν, μείνετε να καταπιείτε ό,τι σας σερβίρουν.  Μείνετε να απολαύσετε την ευαρέσκεια του αρχηγού και των εντολέων του.  Μείνετε, και θα μένετε κλεισμένοι εκεί.  Ισοβίως (και «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια»). 

Γιατί έξω, στην ελεύθερη πλατεία, θα κυριαρχεί η Οργή του Λαού.  «Φοβερόν γαρ το εμπεσείν εις  χείρας Λαού ζώντος».

οπωπητήρ                                                                                                               ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com