ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χαμός με τη «Χρυσή Αυγή» σε δημοψήφισμα της «Σπίθας»!



Χαμός με τη «Χρυσή Αυγή» σε δημοψήφισμα της «Σπίθας»!Θριαμβεύει η «Χρυσή Αυγή» σε ηλεκτρονική ψηφοφορία της «Σπίθας». Και ίσως και να δικαιώνεται ο Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του από τη «συμβουλευτική του Μίκη Θεοδωράκη», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού». Τι συνέβη λοιπόν; Στην ανεπίσημη ιστοσελίδα της «Σπίθας», έγινε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτημα: Τι θα ψηφίζατε σε περίπτωση εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες; Ξαφνικά, άρχισε να θριαμβεύει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να βγαίνει πρώτο κόμμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί εκ των συμμετεχόντων να αντιδράσουν στο facebook:







Αμέσως μπήκαμε να δούμε με τα μάτια μας τα αποτελέσματα, αλλά εκεί ήταν διαφορετικά, φέρνοντας πρώτο κόμμα εκείνο που θα έφερνε στη χώρα την Άμεση Δημοκρατία.

Ωστόσο, ακόμα και με το 23% των αμεσοδημοκρατών, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να συγκεντρώνει το ασύλληπτο ποσοστό του 9%. Που σημαίνει το εξής πολύ απλό: Ναι μεν στη «Σπίθα» έχουν συναντηθεί πολλοί δημοκρατικοί και ανήσυχοι πολίτες, με μεγάλο ποσοστό θιασωτών της Άμεσης Δημοκρατίας (αυτό είναι γεγονός), αλλά το αβγό του φιδιού -που κατήγγειλε στην παραίτησή του ο Καζάκης- επίσης έχει βρει φωλιά να εκκολαφτεί στο πρόσφορο απολίτικο μόρφωμα του Μίκη Θεοδωράκη και του συμβούλου του, ανθρώπου του Μητσοτάκη, Γιάννη Δημητροκάλη! Το παιχνίδι είναι χοντρό, οι παίκτες είναι εμπειρότατοι και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να μην παραπλανηθούν -ακόμα μια φορά- από «συναισθηματισμούς» και «σύμβολα» που έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική και την πραγματικότητα, παλινδρομώντας μεταξύ δεξιάς και αριστεράς ως πολιτικά εκκρεμή… Στην εποχή της αγωνίας η απολίτικη θολούρα, σερβιρισμένη όμορφα στο πιάτο της «εθνικής ενότητας», εξυπηρετεί μόνο τους «πράκτορες» του χάους και της μισαλλοδοξίας που απέχουν παρασάγγες από τις διαχρονικές αρχές και τις αξίες της πατριωτικής δημοκρατικής παράταξης.                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: