ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τύνιδα, Κάϊρο, Αθήνα





του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Η πρόσφατη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, που αποφάνθηκε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση, έβγαλε γι’ άλλη μια φορά στον αφρό όλη την ψωραλέα αγέλη των γνωστών – αγνώστων. Από βομβαρδισμούς στη Σερβία και Οτσαλάν, μέχρι Σχέδιο Ανάν και το ρεζιλίκι της Νομικής, γνωστά τα παληκάρια και το ποιόν τους.
Ακολούθησαν χυδαίες επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, προσβολές, τσιτάτα και ρετσέτες για «ακροδεξιά λογική», «παρωχημένες αντιλήψεις», απειλητικά υπονοούμενα με την γνωστή και από άλλα θέματα δόση υστερίας.
Η απόφαση βέβαια, που μιλάει μεταξύ άλλων για εξατομικευμένη κρίση, για το αν έχει αποκτήσει ελληνική συνείδηση ο κάθε μετανάστης που αιτείται ελληνική ιθαγένεια, δεν βασίζεται απλώς στο Σύνταγμα και την κοινή λογική αλλά, πάνω – κάτω λέει αυτά που λέει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, αλλά, αν θυμάστε, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Θυμάστε, αυτοί που διάφοροι κοπρίτες τους επιτέθηκαν μετά αποκαλώντας τους «εθνικιστές».
Το πλέον εντυπωσιακό βέβαια, εκτός από την ιταμή στάση της κυβέρνησης με τις υβριστικές και απειλητικές διαρροές σε βάρος δικαστών, που στόχο έχουν να κάμψουν την συνείδηση και την δικανική κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, είναι πως, η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης, βρήκε ως πρόθυμους συνεργάτες μια ομοχειρία …«συνταγματολόγων».
Το στοιχειώδες, ήτοι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και η αποφυγή οποιασδήποτε συμπεριφοράς ή δηλώσεων που θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση ή – πολύ περισσότερο – προσπάθεια εκβιασμού και ποδηγέτησης των δικαστών, έγινε κουρέλι.
Γιατί τι άλλο αποτελούν οι λοιδορίες και οι ύβρεις που εμπεριέχουν, όχι και τόσο κεκαλυμμένα, ακόμη και απειλή και οι διαστρεβλώσεις του ίδιου του σκεπτικού της απόφασης;
Πρωτοστατούσες, όπως πάντα, οι γνωστές παραφυάδες της «ανανεωτικής αριστεράς» και διάφορα φυντάνια των πανεπιστημίων, που με το υστέρημα του ελληνικού λαού πληρώνονται για να κοπρίζουν την θεσμική ασέβεια τους στα μυαλά των παιδιών. Το πώς κατέκτησαν το καθηγητηλίκι ορισμένοι εξ αυτών γνωστό. Σπρώξε, γλύψε, σκύψε και γρασαρισμένοι με τα κατάλληλα κομματικά κονέ. Δώσε μπάρμπα συνδικαλιστή στήριξη, να σου δώσω τέσσερα μεταπτυχιακά στην παράταξη, τρία Εrasmus και μια σπανακόπιτα δώρο. Έχουμε και κάτι προγραμματάκια για ξεκοκάλισμα, θέσεις σε ΜΚΟ, «ανεξάρτητες αρχές» και σόδα για τη χώνεψη. Οι ομοιογενείς μαλάκες Έλληνες πληρώνουν άλλωστε.
Δεν άκουσα κανέναν από αυτούς τους εμβριθείς φωστήρες να μαστιγώνει την στα όρια της εκτροπής ύβρη σε βάρος των λειτουργών της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, την φασιστική και τραμπούκικη σειρά δηλώσεων από διάφορα κομματόσκυλα.
Το συνταγματικό και το διοικητικό δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Δεν τα ασκώ, διότι, από χαρακτήρα και λόγω επί ετών ενασχόλησης, προτιμώ το ποινικό και το αστικό. Ξέρω όμως όσα πρέπει για να σέβομαι τον θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης, τους Δικαστές και τις αποφάσεις τους. Δεν είμαι της άποψης ότι απαγορεύεται κάθε κριτική, αλλά πρώτον, η «κριτική» σου αυτή δεν μπορεί να συνιστά παρέμβαση ή απειλή με ύβρεις και «προειδοποιήσεις» και δεύτερον, την ασκείς κυρίως με δικόγραφα και επί νομικών ζητημάτων, όχι με φασιστοειδείς κατασκευασμένες ετικέτες, ιδεολογικοποιώντας τα απωθημένα σου.
Αυτό που έγινε και θα εξακολουθήσει να γίνεται όσο θα πλησιάσει η εκδίκαση στην Ολομέλεια, αντανακλά την ολοκληρωτική αντίληψη μέρους της αριστεράς και του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ αλλά και της βαριά νοσούσης ψευτοδιανόησης που αφύσικα κυριαρχεί, προς το παρόν, στα πανεπιστήμια.
Δεν σέβονται τους θεσμούς, δεν σέβονται την άποψη, το συμφέρον και τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Μισούν το χώμα που πατάνε.
Γι’ άλλη δε μια φορά πρωτοστάτησε η φθίνουσα και μπαταρισμένη «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ. Θα έρθει όμως η ώρα που μαζί με τον συνάδελφο του Μπεν Άλι και του Μουμπάρακ στην «Σοσιαλιστική Διεθνή», θα πρέπει να φύγουν και οι ασελγούντες στην ενημέρωση και στο εθνικό συμφέρον. Χέρι – χέρι με κάτι πεφωτισμένους «διανοούμενους» και πανεπιστημιακούς «δάσκαλους», που έχουν την επιστημονική ακεραιότητα μπαμπουίνου. Συγγνώμη όμως, παρασύρθηκα, κι έσφαλα στην τελευταία μου κρίση.
Όπως έχω ξαναγράψει, θα ήταν αδιανόητο ακόμη και για την τελευταία μαϊμού που κρέμεται ανάποδα, να συνταχθεί με τους εχθρούς της αγέλης της, να βοηθήσει τις ύαινες και τις λεοπαρδάλεις και να περνά δουλοπρεπώς τις ώρες της ξεψειριάζοντας τα λιοντάρια και τους γατόπαρδους. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για μερικούς «συνταγματολόγους», που το «πάνε το γράμμα» της χειραγώγησης και είναι πειθήνιοι ξεψειριαστές των πάσης φύσεως «αρπαχτικών».
Ας γνωρίζουν όλοι όμως ότι απέναντι σε αυτό τον αντιδημοκρατικό, βαθιά ολοκληρωτικό εσμό, εκτός από τους θεσμούς, εκτός από το Τείχος του Νόμου, υπάρχει κι ο Λαός. Ο Λαός λοιπόν, που πρέπει να υπερασπίζεται το Τείχος του Νόμου, όπως τα τείχη της Πόλεως (Ηράκλειτος έφα), βλέπει κι ακούει. Θα σταθεί λοιπόν δίπλα στους δικαστές του, όπως το ίδιο θα κάνει, άγρυπνα, ο Αντώνης Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία και κάθε αληθινός πατριώτης και δημοκράτης, είτε ανήκει στη ΝΔ, είτε στο ορφανό Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την Πατριωτική Αριστερά.
Ο Λαός βλέπει ποιοι και πως θέλουν να καταστρέψουν το μοναδικό πλεονέκτημα της Πατρίδας, που είναι η εθνική ομοιογένεια. Βλέπει ποιοι και πως θέλουν να μας κοτσάρουν μια τεράστια μειονότητα από φανατικούς μουσουλμάνους, μοιράζοντας την ελληνική υποκοότητα και το εκλογικό δικαίωμα σαν στραγάλια, με τυπικές μόνο, με αυτόματες προϋποθέσεις.
Η μέσα στον κουρνιαχτό της κρίσης και την τούρλα του Μνημονίου απόπειρα ικανοποίησης των εμμονών της μισελληνικής μειοψηφίας που λυμαίνεται την εξουσία και την Παιδεία, θα τιμωρηθεί από τον Λαό, του οποίου ξεσκίζουν τα συμφέροντα. Αν είναι τυχεροί θα τιμωρηθούν μόνο εκλογικά, αν το πάνε παραπέρα, τότε να βρουν θέση στο ελικόπτερο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» που κάνει το δρομολόγιο Τύνιδα – Κάϊρο – Αθήνα – στ΄ανάθεμα.                                                                                  ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ....29,30. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.



Ο χαρακτηρισμός... ''τσόκαρο'' που της έχουν αποδώσει της πάει γάντι.

1. Εγκρίνουμε την γενομένη δαπάνη είκοσι εννέα ευρώ και τριάντα λεπτών (29,30) , συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α του τιμολογίου ΤΩ 595 /30-11-2010 τιμολόγιο της εταιρίας Olympic Catering Α.Ε, που αφορά την κάλυψη των εξόδων χρησιμοποίησης της αίθουσας VIP του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στις 26/11/2010 από την της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και...
Ηλεκτρονικές Διακυβέρνησης, κ. Θεοδώρας Τζάκρη.

ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΜΑΝΑ , ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΩ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ,ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ!








Μητέρα πατρίδα, οι πολιτικοί μας, μου ζητούν να είμαι αισιόδοξη για το μέλλον μα εγώ ……

Πατρίδα μου, οι μεγαλύτεροι μου ζητούν να μην μιλώ ,μα εγώ…..

Ελλάδα μου, οι γύρω μου, μου ζητούν να μη πιστεύω ,μα εγώ….

Μάνα μου, Ελλάδα μου, μου ζητούν να μη σκέφτομαι μα εγώ….

Μάνα μου, με περιμένουν αύριο και μεθαύριο πολλά και αγωνιώ!!!!!

Μάνα, εσύ η πιο όμορφη, η πιο περήφανη, η πιο δοξασμένη. Μάνα και εγώ………. πες μου μάνα που μεγάλωσα με την αισιοδοξία μέσα στο αίμα μου που να τη βρω όταν δεν βλέπω τρόπο να μεγαλώσω τα παιδιά μου με περηφάνια και αξιοπρέπεια!!!

Μη με ρωτήσεις γιατί? Γιατί δεν θέλουν παιδιά σήμερα μάνα!!! Πουθενά δεν υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά μας μάνα! Και μεταξύ μας μάνα μεριμνούν για τους ξένους, μάνα!

Πουθενά δεν άφησαν μια σταλιά ελπίδας για το μέλλον μας μάνα!!!! Ναι μάνα, αντλώ δύναμη να παλεύω για τα παιδιά μέσα από τα μάτια τους και μέσα από το γαλάζιο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας.

Να ελπίζω…. όμως αισιόδοξη δεν μπορώ να είμαι, όχι όσο τουλάχιστον μου το ζητούν αυτοί που μου στερούν την χαρά της μητρότητας με ένα βουνό από υποχρεώσεις και τρέξιμο και προβλήματα!!!

Μάνα, δεν μπορώ άλλο θέλω να μιλήσω, να φωνάξω γιατί μας χώρισαν μάνα . Τι σου λέω???? Ξέρεις, έχω 4 παιδιά, αν το ένα γίνει δημόσιος υπάλληλος, το άλλο αγρότης, το άλλο ιδιωτικός υπάλληλος και το άλλο επιχειρηματίας εγώ θα πρέπει να αγαπώ κάποιο διαφορετικά; να δείχνω αδυναμία σε κάποιο; να κατηγορώ το ένα στο άλλο; και αντί να είναι αγαπημένα να τσακώνονται; Γιατί έτσι γίνεται μάνα και πονώ και δεν αντέχω να βλέπω αδέλφια το ένα απέναντι στο άλλο!!!

Μάνα, μάνα, σου φωνάζω μάνα, γιατί πιστεύω μάνα, πιστεύω ότι εσύ που δίδαξες δημοκρατία, δικαιοσύνη και πολιτισμό δεν μπορεί να χαίρεσαι να κόβουν το γάλα του πιο μικρού παιδιού σου για να συνεχίζει να τρώει εκείνο το μεγάλο που έχει τη δύναμη. Εσύ μάνα δεν θα το έκανες ποτέ!!!! Αλλά σήμερα κάποιοι το κάνουν πως;

Αχ ρε μάνα!! δεν ξέρεις χτύπησαν αλύπητα το πιο αδύναμο σου παιδί ,το μικρό σου, το απλό λαό και του έκοψαν μάνα, το γέλιο και το γάλα!!! Ακούς μάνα, είναι πολυτέλεια μάνα να έχεις φρούτα και γιαούρτι στο σπίτι μάνα!!

Με βρίσκεις υπερβολική μάνα? Δεν είμαι μάνα!!! Άκου το μικρό που κλαίει μάνα, αδύναμο κλάμα ακόμα!!!!

Αχ μάνα, δεν κάνει να σκέφτομαι μάνα έτσι!!! δεν πρέπει να σκέφτομαι γιατί τίποτε δεν αλλάζει μάνα!!!!! όχι τίποτα!!!! αλήθεια μάνα ποιος το είπε αυτό??? Ποιος ήταν αυτός που μου πέρασε ότι δεν κάνει να σκέφτομαι έτσι γιατί ακούγεται πολύ εθνικιστικό ή ουτοπικό ή παραδοσιακό έχουν ειπωθεί, αλήθεια σου λέω, πολλές εκφράσεις για να με κάνουν αισθανθώ ότι είμαι λάθος που σκέφτομαι με την καρδιά και το μυαλό του Έλληνα!!!!

Λοιπόν μάνα είναι και το τελευταίο γράμμα που σου γράφω δεν χρειάζεται να σου ξαναγράψω! Ξέρεις εσύ ότι τα λόγια θέλουν πράξεις μάνα και εγώ μάνα επειδή έχω να σκεφτώ ότι πρέπει να παραδώσω στα παιδιά μου ότι βρήκα, θα παλέψω μάνα. Απόγονος εκείνων των παιδιών σου που μέχρι και σήμερα αντί να τους τιμούν βρίσκουν τρόπο να τους προδίδουν μάνα ή με ένα υπονοούμενο ότι δεν ήταν άντρες ή με ένα ευχαριστώ σ Αμερικανούς που δεν έγινε πόλεμος μάνα ή με μια απόταξη γιατί δεν δέχθηκε την κάρτα του πολίτη. Όλοι μας ξέρουμε αλλά κανείς μας δεν μιλάει και δεν αντιδράει γιατί?????

Αυτό πρέπει να το απαντήσεις εσύ αδελφέ μου!!! στη μάνα πατρίδα μας κάτω από την γαλανόλευκη σημαία. Να απαντήσεις στα μάτια των παιδιών σου και στο χαμόγελο τους !!



EΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ                                                                                                                           ΠΗΓΗ:e8nikistikienwsisellados.blogspot.com  

«Ορκίζομαι ίνα αμύνω την πατρίδα και μόνος και μετά πάντων και ιερά τα πάτρια τιμήσω»





Δε θα ντροπιάσω την Πατρίδα και το Έθνος μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμμαχητή  μου όπου κι αν με τάξει η μοίρα να πολεμήσω και εναντίον κάθε εχθρού ή φίλον εχθρού της Χώρας μου.


Θα υπερασπίζω το Έθνος, και μόνος και με πολλούς, και την πατρίδα δε θα επιτρέψω να παραδώσουν μικρότερη, και γονατισμένη.

Δε θα υπακούω σε κανέναν νόμο της κατοχικής κυβερνήσεως και θα δρώ με γνώμονα την ανατροπή των γραικύλων και προσκυνημένων.

Θα  πολεμήσω τους προδότες,τα αφεντικά τους και κάθε φιλικώς προσκείμενον προς αυτούς,είτε μόνος είτε με όλους.

Τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων μου θα τιμήσω.


Θα μάχομαι όσο ζω, και δε θα προτιμήσω τη ζωή από την ελευθερία, και δε θα εγκαταλείψω τον συναγωνιστή μου, ούτε ζωντανό ούτε νεκρό, και δε θα φύγω αν δε με οδηγήσει η Τιμή του Έθνους μου και το καθήκον μου προς αυτό, και θα εκτελέσω ό,τι επιτάσσει η Εθνική μου συνείδηση.

 Και τον Ελληνικό Λαό θα τιμήσω στο πεδίο της μάχης και δε θα επιτρέψω σε κανέναν πλεον να τον εξευτελίζει και να τον γονατίζει.

 Και, αφού νικήσω πολεμώντας τους προδότες του Έθνους,  θα επιβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ,το νόμο των Ελλήνων,δηλ. το νόμο της Τιμής και της περηφάνειας , όπως εδιδάχθην από τους προγόνους μου.

Οσους αγωνίστηκαν μαζί μου, θα τους τιμήσω μέχρι το θάνατο μου,που ειθε να ειναι ηρωικός και στο πεδίο της μάχης. 

Και αν τηρώ και εφαρμόζω όσα είναι γραμμένα στον όρκο, η χώρα μου ας αναστηθεί και πάλι.

 Και η χώρα μου ας πάρει πάλι τη θέση που της αρμόζει στην αιωνιότητα. 


Και ας παραμείνει αμιγώς Ελληνική διώχνοντας κάθε μιαρό στοιχείο που έχει εισβάλλει σε αυτήν, και τη μολύνει.

Και οι Ελληνίδες ας γεννάνε παιδιά που να μοιάζουν στους προγόνους τους, αλλιώς, ας μη γεννησουν ποτέ· 

 Τέλος , αν παραβώ τον όρκο μου,ο θάνατός μου ας είναι η  τιμωρία του αμαρτήματός μου αυτού, για να μη μολύνω άλλο τους συναγωνιστές μου με την παρουσία μου.

Εμπρός ώ της ευάνδρου ΕΛΛΑΔΟΣ ,τέκνα πατέρων πολιτών,

διά της αριστεράς χειρός την ασπίδαν προβάλετε,
διά δέ της δεξιάς με τόλμη το δόρυ υψώσατε μη φειδόμενοι τις ζωές,
γιατί αυτό, δεν είναι πατροπαράδοτον στην ΕΛΛΑΔΑ!


ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ,ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΘΑ!



Λακεδαίμων Αππελαίος

Στην μνήμη Αυτού που έκανε τους ραγιάδες Ελεύθερους,και τους γραικύλους,Έλληνες!







Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 πέρασε στην Αθανασία ο Γέρος του Μοριά. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο, όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβέρνησης του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα από φυσικό θάνατο σε ηλικία 73 ετών.

Τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία.
Στο ένα του πλευρό έβαλαν τον ασημένιο του θώρακα, ενώ στο άλλο την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες. Η πολεμική αυτή εξάρτυση του Κολοκοτρώνη βρίσκεται στα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου και μεταφέρθηκε, μετά την εκταφή των οστών του.

Το «Λιοντάρι του Μοριά» υπήρξε η θρυλικότερη μορφή που έδρασε κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας το 1770. Έμεινε ορφανός σε ηλικία 10 ετών. Από πολύ μικρός, μόλις 15 ετών, προσχώρησε στην ομοσπονδία Ζαχαριά ξεκινώντας μία πορεία που έμελλε να τον αναδείξει σε έναν από τους σημαντικότερους, πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.
Τις πρώτες μεγάλες μάχες του τις έδωσε με τον Ανδρούτσο, πατέρα του Οδυσσέα, βοηθώντας τον να περάσει στη Στερεά Ελλάδα. Ήδη από τις μάχες αυτές ξεχώρισε λόγω των στρατιωτικών του ικανοτήτων.

Μετά την κατάληψη των Επτανήσων από τον Ναπολέοντα το 1797 εντάθηκε η απελευθερωτική κίνηση και αυτός βρισκόταν στις πρώτες γραμμές. Ξέφυγε από τον κλοιό των Τούρκων στην Ξεροκερπινή και κατέφυγε στη Ζάκυνθο το 1805. Επέστρεψε όμως στη Μάνη, όπου αντιμετώπισε το άσβεστο μίσος των Τούρκων αλλά και των προεστών και αφορίστηκε από τον Πατριάρχη.
Το 1806 είκοσι οκτώ μέλη της οικογένειας του εξοντώθηκαν από προδοσία της μονής Αιμυαλών, όπου είχαν βρει καταφύγιο. Ο ίδιος σώθηκε επειδή έτυχε να μην βρίσκεται στη μονή.
Έτσι κατέφυγε στη Ζάκυνθο, όπου γνωρίστηκε με τον Καποδίστρια, αλλά και τον Μπότσαρη και άλλους που είχαν καταφύγει και αυτοί στα Επτάνησα λόγω της καταδίωξής τους από τον Αλή Πασά.
Από το 1810 έως το 1816 υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό στη Ζάκυνθο και παράλληλα μελέτησε την ιστορία της Ελλάδας. Το 1816 αποτάχθηκε και για επιβιώσει έγινε ζωέμπορος. Το 1818 έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρίας.

Το 1821 έφυγε από τη Ζάκυνθο για την Πελοπόννησο. Ανέλαβε στρατιωτική δράση και πραγματοποίησε τις πρώτες του στρατιωτικές νίκες, όπως την κατάληψη της Καλαμάτας το Μάρτιο του 1821, την κατάληψη του Βαλτετσίου στις 12-13 Μαρτίου 1821, την άλωση της Τριπολιτσάς στις 26 Σεπτεμβρίου 1821. Η πρώτη ελληνική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αρχιστράτηγο όλων των
δυνάμεων της Πελοποννήσου.

Το 1823-1825 ξέσπασαν οι εμφύλιες διενέξεις μεταξύ των πολιτικών -προεστών από τη μια πλευρά και των οπλαρχηγών από την άλλη. Τότε σκοτώθηκε ο γιος του Πάνος και ο ίδιος περιορίστηκε στη μονή του Προφήτη Ηλία της Ύδρας. Τελικά όμως αφέθηκε ελεύθερος για να αντιμετωπίσει τον
Ιμπραήμ που είχε κατέβει στο Μοριά, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει την Επανάσταση ζωντανή.

Μετά την απελευθέρωση ήταν στο πλευρό του Καποδίστρια, αργότερα όμως, κατά την Αντιβασιλεία, αποκλείστηκε από τον τακτικό στρατό που συγκροτήθηκε και έμεινε άνεργος, όπως και τόσοι άλλοι οπλαρχηγοί που πολέμησαν και πρόσφεραν στον Αγώνα. Κατηγορήθηκε τότε για εσχάτη προδοσία και ανατρεπτικές τάσεις, συνελήφθη επί Αντιβασιλείας και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του, τον Πλαπούτα.

Στις 3 Απριλίου 1834 άρχισε η δίκη με τον Άγγλο εισαγγελέα Μασόν. Απέναντι στις κατηγορίες που του προσάπτουν, ο Κολοκοτρώνης θα απαντήσει:
«Εγώ κρατώ στο σολντάτο 49 χρόνια και πολεμώ για την πατρίδα!».
Καταδικάστηκαν τελικά σε θάνατο στις 26 Μαρτίου, χωρίς όμως να υπογραφεί η απόφαση από
τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αθανάσιο Πολυζωίδη και τον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη. Η λαϊκή αγανάκτηση εμπόδισε την εκτέλεση τους και παρέμειναν στη φυλακή, στο Παλαμήδι, έως την ενηλικίωση του Όθωνα, ο οποίος τους έδωσε χάρη και τους αποφυλάκισε στις 27 Μαΐου 1835.
Ο Όθωνας απένειμε τιμές και αξιώματα στο «Γέρο του Μοριά». Από το 1835 ο Κολοκοτρώνης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και πέθανε το 1843.

Παρακινούμενος από τον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης του υπαγόρευσε τα απομνημονεύματά του και καταγράφηκαν με τον τίτλο: «Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής Φυλής - από το 1770 έως το 1836».
Έργο σημαντικό, περιεκτικό και αυθεντικό, αποτελεί σημαντική πηγή για την ιστορία του Αγώνα.





Πηγές:
1.http://www.akobitika_nea.byethost13.com
2. http://www.matia.gr
                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:e8nikistikienwsisellados.blogspot.com

«......Ἐγὼ εἶμαι ἡ ἀκατάλυτη ψυχὴ τῶν Σαλαμίνων, στὴν Ἑφτάλοφην ἔφερα τὸ σπαθὶ τῶν Ἑλλήνων. Δὲ χάνομαι στὰ Τάρταρα, μονάχα ξαποσταίνω, στὴ ζωὴ ξαναφαίνομαι καὶ λαοὺς ἀνασταίνω!»






Είναι φανερό πως η προσπάθεια του νεοταξικού "ιδεολογικού" μορφώματος,άλλαξε κατεύθυνση τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.Βλέπουμε όλοι μια μεταβολή των "ποιοτικών" χαρακτηριστικών ,των υπαλλήλων του ,μέσα από θέσεις και δηλώσεις,που μέχρι πρότινος καταδίκαζαν ως "ακροδεξιές" και "φασιστικές".
Ακολουθείται η συνταγή του "διαίρειν και βασίλευε" ως μέτρο αποπροσανατολισμού της κοινωνίας ,από το ξεπούλημα του Έθνους.
Αίφνης,αντελήφθησαν άπαντες το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, και του ρόλου της αριστεράς ,ως πυροκροτητή των εντάσεων.
Αίφνης,άρχισε το πολίτ μπιρό των προσκυνημένων πολιτικών μας,να βλέπει ζητήματα όπως το "πανεπιστημιακό άσυλο",με θέση και άποψη που μέχρι χθες καταδίκαζε ως "φασιστική".....
Και αναρωτιέται κανείς, μήπως ξύπνησαν ξαφνικά τα πατριωτικά συναισθήματα αυτών των μιαρών υποκειμένων και προσπαθούν έστω και την ύστατη ώρα να διασώσουν όσα διασώζονται;


Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή,και δίδεται με γλαφυρότητα από το λαική θυμοσοφία...Ο φόβος φυλάει τα "'έρημα".....
Οι κρατούντες,γνωρίζοντας το μέλλον ,αφού τα αφεντικά τους το προσδιορίζουν έτσι κι αλλιώς,προσπαθούν προληπτικά να αποσυμπιέσουν την ένταση της οργής του Λαού,χρησιμοποιώντας τακτικές και μεθόδους,νοτιοαμερικανικών δικτατοριών της δεκαετίας του 70....
Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα,πως ο Ελληνικός Λαός δεν αποτελείται μόνο από χειροκροτητές τους ,ούτε από ανεγκέφαλους κομματικούς σκύλους τους...


Πλέον είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές με αντιπάλους διάφορες κοινωνικές ομάδες,έτσι ώστε να αποφευχθεί η λαική εξέγερση για όσα ήδη σχεδιάζονται και θα πραγματοποιηθούν εντός των επομένων μηνών....


Η χρήση προβοκατόρικων και στημένων ενεργειών αυξάνεται μέρα με την ημέρα,η δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος είναι σε εξέλιξη,η ένταση είναι πλέον το ζητούμενο μέσα στον κοινωνικό ιστό.....


Η αριστερά πιστή στο ρόλο της,λειτουργεί ως στήριγμα τους νεοταξικού ιμπεριαλισμού,είτε με τη σιωπή της, είτε ακόμα χειρότερα, με τη συμμετοχή της στην εκτέλεση των αποφάσεων,όπως στην περίπτωση της χρήσης 230 ανθρώπων προς όφελος της ίδιας της κυβερνήσεως των γραικύλων.......


Η κεντροδεξιά και αυτή πιστή στο ρόλο του μουγγού και του, σιωπηρώς συμφωνούντος,ακολουθεί το ποτάμι,φοβούμενη να κολυμπήσει για να σωθεί.....


Τα άκρα δείχνουν να κλείνουν τον κύκλο του παιχνιδιού,χωρίς να μπορούν να πείσουν για τα ελατήριά τους,και ο λαός αποσβολωμένος περιμένει το τέλος με τη στωικότητα ΄Ελληνα φιλοσόφου...........  


Η πικρή αλήθεια είναι πως ο λαός,δεν έχει στήριγμα πια....έχει αφεθεί να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις και να τον προσβάλλουν οι αντιστάσεις άλλων λαών .
Κάθε κίνηση χωρίς επωνυμία,καπελώνεται αυτομάτως,κάθε αυτόνομη και άδολη ενέργεια βρίσκει κι από έναν ή πολλούς προβοκάτορες.....


Η χώρα ξεπουλιέται κάθε μέρα, η υποθήκη του μέλλοντος των παιδιών μας έχει ήδη υπογραφεί κι εμείς αντί να σταθούμε, ως οφείλουμε, πρωτοπόροι στον αγώνα για τον άνθρωπο,στεκόμαστε ως αγάλματα και μάλιστα άνευ άκρων.......


Η Ιστορία ξαναγράφεται και το Έθνος μας σβήνει....Κι εμείς γελάμε αμέριμνοι,και αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει ο "από μηχανής Θεός"....Βλέπετε, πάντα όταν ο Έλληνας δεν κοίταζε μπροστά,κοίταζε ψηλά....


Μα στην Ελληνική τραγωδία που εξελίσσεται, το λόγο τον τελικό και τον κρίσιμο, δεν πρέπει και δεν θα τον έχει ο "από μηχανής Θεός".......Αυτή την ώρα θα πρέπει επιτέλους να μιλήσει ο "χορός" και να αποφασίσει εκείνος για το τέλος της.......


Ο προδότης ΓΑΠ, έπραξε το καθήκον του απέναντι στα αφεντικά του....Ξεπούλησε τη χώρα μέσα από μια ψεύτικη οικονομική κατάρρευση,δημιούργησε τις συνθήκες ξεπουλήματος μέχρι και ολόκληρων περιοχών με τον Καλλικράτη, παρέδωσε το Αιγαίο,διέλυσε το στράτευμα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη γενέτειρά του και πραγματική του πατρίδα.......


Στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούνται οι συνθήκες έτσι ώστε η Τουρκία να καταστεί ως ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής,μιας και θα απομείνει ως η μόνη χώρα "μη φονταμεταλιστική" εκ των Μουσουλμανικών χωρών(ίσως και η Ιορδανία μετά απο παρέμβαση των Αγγλων).....
Η Ελλάς θα απομείνει ως χώρος υποδοχής του στρατού κατοχής της νέας τάξης και όλοι εμείς θα βιώσουμε μια εξισλαμοποίηση με βίαιο τρόπο και μια απάλειψη καθε συνδετικού κρίκου με την Ιστορία τους Γένους μας.......
Το εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι φυσικώς η δήθεν αποτροπή "πολεμικής σύγκρουσης" και το αποτέλεσμα θα είναι το γονάτισμα........


Όλα αυτά,ίσως και να μη συμβούν ποτέ όμως.....
Γιατί πάντα οι Έλληνες μιλούσαν τελευταίοι και η φωνή  της ψυχής τους έδινε μαθήματα σε όλη την ανθρωπότητα....


Η προσπάθεια αλώσεως του Έθνους δε θα μας βρει καθήμενους στους καναπέδες μας....Γι αυτό να είστε σίγουροι...Κι όσο κι αν κάποιοι νοιώθουν μόνο σε αυτή τη μάχη,να τους θυμίσω,πως ΠΑΝΤΑ οι λίγοι έσωζαν αυτό το Εθνος.....και ποτέ δε μέτρησαν πλήθος αντιπάλων.......και πάντα η ΝΙΚΗ στεφάνωνε τους γενναίους........


Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι μέρες μάχης και μέρες προδοσίας......Παλέψτε και τσακίστε τους προδότες...


Μη φοβάστε για όσα θα χάσετε,έτσι κι αλλιώς δεν έχουν σκοπό να σας αφήσουν τίποτα...Διασώστε την τιμή σας,την τιμή της Ελλάδος,την τιμή των παιδιών σας.......Και η Ιστορία θα σας στεφανώσει και τα παιδιά των Ελλήνων θα σας θυμούνται,ως εκείνους που δε γονάτισαν μπροστά σε αυτούς που σέρνονταν!!!


Τους επόμενους μήνες, η ,υπό κατοχή Ελλάδα θα δεχθεί νέες επιθέσεις,ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Δεν είναι η περιουσία σας αυτό που ζητάνε,είναι η ΨΥΧΗ σας....ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΩΣΕΤΕ! ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ! ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ!


ΖΗΣΤΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΜΗ ΓΟΝΑΤΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΣΘΕ!!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!


«......Ἐγὼ εἶμαι ἡ ἀκατάλυτη ψυχὴ τῶν Σαλαμίνων, στὴν Ἑφτάλοφην ἔφερα τὸ σπαθὶ τῶν Ἑλλήνων.
Δὲ χάνομαι στὰ Τάρταρα, μονάχα ξαποσταίνω, στὴ ζωὴ ξαναφαίνομαι καὶ λαοὺς ἀνασταίνω!»

Λακεδαίμων Αππελαίος                                                                                                                           ΠΗΓΗ:e8nikistikienwsisellados.blogspot.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκληρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας εμπεριέχεται στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Μίσος, φανατισμός και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκεται από την αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο “αιμοσταγείς” Έλληνες πραγματοποίησαν “εθνοκάθαρση” στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν και φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για ένταξη στην Ε.Ε.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται… όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς. Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, αλλά και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής ανθελληνικά: «Υπάρχουν αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί μάλιστα το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» – όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές… περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Σε άλλο βιβλίο («Ιστορία του Αλβανικού Έθνους») υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως «βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου. «Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον αλβανικό εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».
Βεβαίως, πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.
Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό. Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο πάνθεον των Αλβανών ηρώων.
Ήδη κατατέθηκε σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με το ερώτημα εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.
«Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα με την ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα αποτελέσματα αυτού του φανατισμού και της προπαγάνδας τα βιώσαμε με τραγικό τρόπο τον περασμένο Αύγουστο, με την άγρια δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε ελληνικά», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.                                                                                                                  ΠΗΓΗ:www.elkeda.gr

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ …. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Κρίτων
..η “ανάκαμψη” του πατριωτισμού, είναι στα σκαριά, σαν αποτέλεσμα ..
ο κόσμος έχει αρχίσει να μην κάθεται στ΄”αυγά” του κι΄έτσι
..κάθε μέρα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καινούργιες ομάδες, καινούργια κινήματα, που θέτουν προβληματισμούς-προτάσεις όπως τους πιό κάτω
- για συνταγματική αλλαγή και όχι αναθεώρηση (υπόδειγμα επικρατέστερο το ελβετικό σύνταγμα)
- για αληθινή δημοκρατία, δηλαδή άμεση δημοκρατία
- βουλευτές κληρωτοί
……..
Αυτός ο κόσμος γνωρίζοντας, τι σημαίνει δεξιά, μετά από την διακυβέρνηση των σοσιαληστών, τώρα εμπαιδώνει και το τι σημαίνει αριστερά.
Η διάχυτη πιά αντίληψη είναι ότι μία ελιτ, ελέγχει όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, τα οποία κόμματα “δουλεύουν” τον κόσμο.
Άλλωστε δεν είναι μόνον οι γνωστοί “δεξιοί”, αλλά είναι πασίγνωστοι πιά και οι γνωστοί “αριστεροί” που έχουνε μοιράσει την πίττα και τρώνε με χρυσά πηρούνια.
Η γνωστή μας διαπλοκή που παίρνει τα μεγάλα έργα, τις μεγάλες προμήθειες και ελέγχει τα κατάπτυστα ΜΜΕ.
Στον κρατικό οργανισμό, όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως έχουν τις ποσοστώσεις τους, στους “αξιοκρατικούς” διορισμούς.
…αυτά προβληματίζουν τον κόσμο.
Όλ΄αυτά, τα παιγνίδια σε βάρος του, ο κόσμος τα έχει αντιληφθεί και τα έχει βαρεθεί ..
- ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ
- ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ Ν΄ΑΚΟΥΣΕΙ
Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι και στην πατρίδα μας και απανταχού βάλλονται, κλείνουν βιοτεχνίες, εργοστάσια .. και η κυβέρνησή μας, “επενδύει” το στέρημα του απλού εργαζομένου, του συνταξιούχου, στην … τσέπη του τραπεζίτη, του επενδυτή, δηλαδή του ΑΕΡΑ.
Δεν “βλέπω” πιά σαν ταξικό αντίπαλο τον εργοστασιάρχη, γιατί ακόμα και ο βιομήχανος που είναι αναγκασμένος να κλείσει το εργοστάσιό του, δεν έχει καμμιά εξασφάλιση για το μέλλον του, απλά σε περίπτωση κρίσης θάχει περισσότερο χαρτί να κάψει.
Πιστεύω, ότι αυτή η εμπειρία “γράφει”, ώστε στο “αύριο” να αναβαθμίσει και να αναβιβάσει την σχέση ανάμεσα στον “παραγωγό” επιχειρηματία και τον απλό εργαζόμενο.
Αντίπαλος είναι πιά Ο ΑΕΡΑΣ, δηλαδή οι “επιχειρηματίες” πολιτικοί, τα “επιχειρηματικά” ΜΜΕ, οι μεγάλοι μεταπράττες, οι “τραπεζίτες” τοκογλύφοι γενικά, οι διαπλεκόμενοι και οι φίλοι της διαπλοκής.
Αυτά είναι οι αντίπαλοι του κόσμου, όπως και τα τυράκια της αριστεράς και της δεξιάς, το βούτυρο στο ψωμάκι των εφαρμοστών της πολιτικής του “διοίρει και βασίλευε”.
Αυτά απασχολούν τον κόσμο και αυτά συζητάει .. τα δήθεν αρίστερα και δεξιά κόμματα, ας πάνε στο διάολο.                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

Είναι γκέι ο Κώστας Βαξεβάνης;

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/02/vaxevanis.jpg?w=300&h=244                                                                                                              Ένα νέο ερώτημα συγκλονίζει την κοινή γνώμη, μετά την λυσσώδη αναζήτηση στην απορία “Εάν ο Ηρωϊκός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν γκέι”…


Η νέα αναζήτηση σεξουαλικών προτιμήσεων, αναφέρεται στον γνωστό δημοσιογράφο.
Είναι λοιπόν Γκέι ο Ηρωϊκός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης;
Είναι Γκέι ο γίγαντας μαχητής των βρωμερών υποκειμένων του Βατοπαιδίου;
Είναι Γκέι ο ώριμος Ήρωας που φέρθηκε με το γάντι στη Siemens γνωρίζοντας ότι έστω και να έβαλαν στην τσέπη κάποια ψίχουλα, δόμησαν την ισχυρή Ελλάδα του Κώστα Σημίτη;
Η απάντηση ίσως σας προβληματίσει. Δείτε τη:
…Σιγά μην είναι Γκέι. Ποιός τον γ*** (γαργαλάει) αυτόν.                                                                       ΠΗΓΗ:olympia.gr

Χρυσός υπάρχει..αλλά ποιος θα τον πάρει;;


Υψηλής περιεκτικότητας τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα


Με σημερινή της έκθεση η European Goldfields, επιβεβαίωσε ότι τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό, ασήμι και μόλυβδο.
Επίσης αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ολυμπιάδας και εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων . Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι τα κοιτάσματα περιέχουν χρυσό και ασήμι 340 και 890 ppb gold.
Το θέμα είναι..

Ποιος θα καρπωθεί αυτά τα κοιτάσματα.. 
Ποιος θα πάρει τα λεφτά όταν εξορυχθεί ο χρυσός; 
Θα αποπληρώσουμε λέτε με τα λεφτά αυτά καμιά δόση του δανείου; 
Υπάρχει πρόβλεψη (royalties) για τα δικαιώματα επί του ορυκτού πλούτου ή μήπως όλα θα πάνε στις εταιρείες εκμετάλλευσης; 

3.000 Άδειες Δ.Χ. σε Αλβανούς και Βουλγάρους;



Αγαπητό ANTINEWS πολύ καιρό τώρα ενημερώνωμε από το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το δικό σου site.Είμαι 40 ετών εργαζόμενος πατέρας 2 παιδιών που δεν έχει να ελπίζει πλέον πουθενά.Έζησα το δράμα των Φορτηγατζήδων από πρώτο χέρι καθ’ ότι ο αδελφός μου είναι ενας από τους κυρίως θιγόμενους του κλάδου λόγω του ότι αγόρασε σχετικά τελευταία άδεια Δ.Χ.Το λάθος του το μεγάλο είναι ότι αποφάσισε να δημιουργήσει οικογένεια νωρίς και αυτή την στιγμή έχει και δυο μικρά παιδάκια.Όμως ζει και εκείνος το δικό του δράμα.Εκτός του ότι είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό όπως οι περισσότεροι και κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του την οποία είχε βάλει υποθήκη για να πάρει δάνειο από τους σύγχρονους “τοκογλύφους” με τα κουστούμια όπως και πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου έρχετε ένα απρόσμενο γεγονός να βάλει ταφόπλακα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που οι Βουλευτές,Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης (ούτε να τους πιάνω στο στόμα μου δεν θέλω) να ισοπεδώσει  πλέον και Νομοτελειακά.
Προσφάτως η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υπουργού ΕΔΩΣΕ περίπου 3.000 Άδειες Δ.Χ. σε ανθρώπους από την Αλβανία και την Βουλγαρία λόγω καλής γειτνίασης με τις χώρες αυτές.Το αποτέλεσμα αυτού, το οποίο δεν έχει έλθει στη Δημοσιότητα ακόμα και προσπαθώ εγώ να το φέρω, είναι η ισοπέδωση των ανθρώπων αυτών.
Οι αλλοδαποί οι οποίοι κυκλοφορούν με Δ.Χ. με Αλβανικές & Βουλγαρικές Πινακίδες έχουν κατακλύσει το Λεκανοπέδιο είναι αμφίβολο εάν καταρχάς (και είναι μείζον ζήτημα) έχουν πληρώσει τις άδειες αυτές.Προσωπικά δεν νομίζω.
Κυκλοφορούν πολλές φορές χωρίς παραστατικά και χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και το κυριότερο κλέβουν το ψωμί του Έλληνα Μεταφορέα και όλου του κλάδου ΚΥΡΙΩΣ με την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Κράτους.Τις τελευταίες μέρες ομάδες της Τροχαίας έχουν κατακλύσει επίσης το Λεκανοπέδιο και έχουν αρχίσει να μοιράζουν πρόστιμα σε όλους αυτούς (και πολύ καλά κάνουν).
Όμως ακόμα και αυτά είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν αφούν εάν φύγουν από τα Σύνορα (υπάρχουν άραγε;) της Χώρας κλάψτα Χαράλαμπε.Για όποιον αγοράζει από καταστήματα PRAKTIKER & CARREFOUR και ρίξει μια ματιά στα Φορτηγά που ξεφορτώνουν θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα έχουν πινακίδες Εθνικότητας που προανέφερα.
Συνεπώς άλλο ένα “έγκλημα” ολοκληρώνεται.
Εξάλλου το μόνο που έχει μείνει σε εμάς είναι η αξιοπρέπεια.
Εάν η συγκεκριμένη Κυβέρνηση μας την πάρει και αυτή τότε δυστυχώς πρέπει να την κάνει μόνη της με ελαφρά πηδηματάκια.
Αν και είναι θέμα χρόνου..
Γ. Τ.                                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

«Ματωμένη» Παρασκευή για την Ελλάδα



Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Ελλάδα καθώς στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής θα μπουν οι βάσεις για το πακέτο σωτηρίας της οικονομίας και υποδούλωσης της κοινωνίας. Μέρκελ και Σαρκοζί αναμένεται να παρουσιάσουν το περίγραμμα του πακέτου συμφωνίας που θα υπογραφεί στα τέλη Μαρτίου ενώ δεν αποκλείεται έκτακτη σύνοδος στις 4 Μαρτίου προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια προκύψουν.
Αν και η σύνοδος δε θα βγάλει κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουμε, το σίγουρο είναι πως μπαίνουν οι βάσεις για την ενιαία οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, με τους ισχυρούς να κάνουν κουμάντο και τους αδύναμους όπως η Ελλάδα να υποκύπτουν στη νέα αυτή μορφή οικονομικής κατοχής. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν από σήμερα τη δύναμη της ψήφου τους και της συμμετοχής τους στην ενωμένη Ευρώπη. Το αντίτιμο για να μην πτωχεύσουν οι χώρες αυτές θα είναι βαρύ, αλλά εδώ που μας οδήγησαν δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος. Γερμανία και Γαλλία έχουν έτοιμο το πακέτο και όπως δήλωσε στο Reuters πηγή από το γραφείου του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, «επιθυμούμε μαζί με τη Γερμανία αυτές οι δεσμεύσεις να αναληφθούν απ’ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης» και προσέθεσε ότι η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο ή και ακόμα νωρίτερα.
Η γαλλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την πρόταση εισαγωγής ενός ελάχιστου κοινού -σε όλη την Ευρωζώνη- φόρου για τις επιχειρήσεις, προσέθεσε η ίδια πηγή.
Παράλληλα, επισήμανε θα στηρίξει τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του ταμείου ευρω-στήριξης (EGSF), και μεταξύ των αλλαγών θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα του Ταμείου να αγοράζει κρατικό χρέος στην πρωτογενή ή τη δευτερογενής αγορά.
Τέλος, η Γαλλία θα προτείνει να πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις σε ετήσια βάση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης ώστε να εξετάζεται η πρόοδος στον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής.
Στο τραπέζι πέφτει σύμφωνα με πληροφορίες και ένα σχέδιο για κοινό ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη.
Κι αν κάποιοι στην κυβέρνηση ονειρεύονται ακόμη ευρω-ομόλογο και ετοιμάζουν εκστρατείες (αλήθεια που είναι αυτή η περίφημη πρωτοβουλία Παπανδρέου;) η Μέρκελ ήρθε να τους προσγειώσει. «Δεν έχουμε κρίση στο ευρώ. Αυτό που έχουμε είναι μια κρίση χρέους σε ορισμένα κράτη και σε άλλα ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Δεν έχουμε ανάγκη μια επαναθεμελίωση του ευρώ, αλλά να καταστήσουμε το ευρώ περισσότερο ανταγωνιστικό και να διατηρούμε και στο μέλλον το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και απέρριψε εκ νέου την ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγων. «Δεν πιστεύω ότι τα ευρω-ομόλογα δίνουν τη σωστή απάντηση γιατί προϋποθέτουν ότι όλοι πληρώνουμε τα ίδια επίπεδα επιτοκίων για το χρέος και δεν ξεκαθαρίζεται ποιος καταβάλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια και ποιος τη μικρότερη», είπε.
Από τη βροχερή Παρασκευή το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα βγει με ένα κοστούμι πολλά νούμερα μικρότερο. Θα πληρώσουμε ακριβά τη σωτηρία μας, ίσως ακριβότερα κι από την ίδια τη χρεοκοπία. ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ "Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ"

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
(ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ)

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ρ.Τ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ …

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ......

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
(ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ & ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ )

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ή Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ…


ΤΗΝ "ΑΓΕΛΑΔΑ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΪΖΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ…

ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ
(ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΑΪΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ).

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ & ΤΟΥ ΔΝΤ.


ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΑΝΤΟΥ & ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ…)

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΝ ΚΟΠΩΝ ΜΑΣ…




Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

(ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ)                                                                                                 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ...ΝΑΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Βαθιά υποκριτική είναι η στάση της ελληνικής εκκλησίας και πολιτείας ως προς το θέμα των δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της θρησκευτικής ελευθερίας.
Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς απο τις αρνητικές δηλώσεις και αντιδράσεις για το θέμα που ανέκυψε με την πρόταση ανέγερσης ναού αφιερωμένο στον Απόλλωνα στην Γαύδο.
Πρόκειται για μια πρόταση Ελλήνων και ξένων που σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν: "Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ".
Προσθέτουν επίσης ότι "η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων. Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη. Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής".
Την επιστολή υπογράφει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΠΙΦΕΑΑ Αννα Σαμόχινα.
Είναι βέβαιο πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ελεχγθεί πρώτα διεξοδικά απο την ελληνική πολιτεία και ο νοών νοήτω αλλά.......
Με ποια λογική η υπεύθυνη πολιτεία αρνείται την κατασκευή ενός ναού της θρησκείας των προγόνων μας (και το λεμε αυτό εμείς που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι) στην Γαύδο και την ίδια ώρα προσφέρει δημόσια γή και χρήμα για την κατασκεύη τζαμιού στην πρωτεύουσα του κατά 96% Χριστιανών ελληνικού κράτους;
Την ίδια ακριβώς στάση κρατά και η εκκλησία με τον Μητροπολίτη Κισσάμου που υπάγεται η Γαύδος να δηλώνει πως σκοπός του ναού αυτού είναι "'Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας".
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος".
Δεν ξέρω πως ακούγεται σε κάποιους αυτή η δήλωση αλλά το "μυστήρια προς τους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας" έχει μια απαξιωτική χροιά την οποία δεν χρησιμοποιεί η εκκλησία για τις υπόλοιπες θρησκείες που κουβαλησαν οι λαθρομεταναστευτικές ορδές στην χώρα.
Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα είναι μια Χριστιανική χώρα όπως άλλωστε λεει και το Σύνταγμα και Χριστιανική θα παραμείνει αν κάποιοι πολιτικοί και θρησκευτικοί "ηγέτες" κάνουν το καθήκον τους.
Ας βγάλουν λοιπόν κάποιοι την "ανθρωπιστική" τσίμπλα απο τα μάτια τους για να δουν ότι απο εναν ναό στην Γαύδο η χώρα κινδυνεύει απείρως λιγότερο απο τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που με τις ευλογίες τους ετοιμάζονται να χτιστούν.                                                                                       ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

Ο ΙΔΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ... ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!



«Ποιος θα πονέσει περισσότερο; Ο πιο αδύνατος. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Μην την αλλάζουμε. Θα γκρινιάξουμε, θα φωνάξουμε, θα πλαντάξουμε, αλλά δύο λύσεις έχουμε. Ή θα προσαρμόσουμε τη ζωή μας στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ή θα επαναστατήσουμε και θα κάνουμε Τυνησία τη χώρα. Εγώ ανάμεσα στα δυο –δυστυχώς για κάποιους- ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ όσο επώδυνη και κοπιαστική κι αν είναι».

Τάδε έφη ο Καρατζαφέρης στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ τηλεοπτικό σταθμό ALTER (είπαμε όλοι παράνομοι είναι). Κανένα νεώτερο στις αντιλήψεις μας και τα πιστεύω μας για αυτόν δεν άλλαξε με αυτή του την δήλωση. ΄Ίσα ίσα που τώρα γίνεται ειλικρινής και για τις προθέσεις του και για ότι έχει πολιτικά ενεργήσει εδώ και χρόνια,

Άλλωστε σε προσωπικό επίπεδο ο Καρατζαφέρης έχει αρχίσει από χρόνια να προσαρμόζει την δική του ζωή σε αυτή τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ δημιουργόντας μιά αμύθητη ακίνητη και όχι μόνο περιουσία. Ξέρει ο Καρατζαφέρης ότι το χρήμα είναι αυτό που κυβερνάει και φροντίζει να έχει τις καλύτερες σχέσεις μαζί του. "Το χρήμα πολλοί εμίσησαν..." αλλά ο Καρατζαφέρης ΟΧΙ... που δεν έχει κανέναν λόγο να γκρινιάξει, να φωνάξει και να πλαντάξει!

www.stoxos.gr                                                                  ΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Κύριε Καζάκο (υιέ), σε ποιόν απευθύνεστε; Σε μας ή στον πατέρα σας;

Κων/νος Καζάκος (υιός)
Ο υιός Καζάκος ομίλησεν, ή μάλλον συνέγραψεν "εθνικό πόνημα" στη σελίδα  newsbomb του αγαπητού μας κ. Χαρδαβέλα.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν:
__________________
Τι είναι η Ελλάδα μας; Μην είναι τα όρη; Μην είναι τα άγρια βουνά; Μην είναι όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που τα τσεπώνουν χοντρά, απιστούν συνεχώς, βλάπτοντας την πατρίδα τους, προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, προδίδοντας γενικά... και παρ' όλα αυτά μένουν πάντα ατιμώρητοι; Μην είναι οι Έλληνες, που έχουν ζωοποιηθεί και οδεύουν ως πρόβατα στο σφαγείο, βλέπουν τους μπροστινούς να σφάζονται και περιμένουν την σειρά τους αποχαυνωμένοι;
Μην είναι... μην είναι...
Ελλάδα είναι ο πολιτισμός μας... που έχουμε ξεχάσει...
Είναι οι ηθικές αξίες που είχαμε ως λαός και που τώρα τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια...
Λέξεις όπως "καθήκον", "δικαιοσύνη", "φιλότιμο", "μπέσα"...
Ήμασταν πάντα ανυπότακτοι ως λαός και δεν τρώγαμε κουτόχορτο...
Δεν ξεπουλάγαμε τη χώρα μας...
Ήμασταν περήφανοι και πολεμούσαμε για τα πιστεύω μας...
Και όλοι μας σεβόντουσαν, μας συμπαθούσαν, μας εχθρεύονταν, μας μισούσαν, αλλά πάντως δεν μας λυπόντουσαν...
Τώρα;
Μήπως τελικά δεν μας αξίζει αυτή η χώρα; Μήπως τελικά δεν είμαστε άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες; Τι είναι η Ελλάδα μας; Eμείς...
__________
gianniotis: Θα σας πούμε εμείς κ. Καζάκο (υιέ) τί είναι η Ελλάδα μας.! Κατά την άποψη του φερομένου ως ...σταλινικού εθνοπατέρα σας, η Ελλάδα μας - ελέω υμών - κατάντησε έρμαιο των αποφάσεων του ..."προοδευτικού" ΠΑΜΕ, του οποίου τις ενέργειες επικροτεί ο ...πένης πατήρ σας.
Ομιλείτε και περί "δικαιοσύνης" κύριε υιέ Καζάκο; Ήμαρτον, για να μην πω "Κύριε φύλαττε", καθόσον διατηρώ επιφυλάξεις για το αν πιστεύετε στον Κύριο.
Υιέ Καζάκο, ως χώρα δεν τρώγαμε ποτέ κουτόχορτο. Η φατρία στην οποία ανήκει ο ..."προοδευτικός" πατήρ σας (ενδεχομένως κι' εσείς) συνεχίζει να ποτίζει με δηλητήριο τα πειθήνια όργανα και ...στρατιωτάκια του ΠΑΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τριάντα, σαράντα νοματαίοι του πατρικού σιναφιού σας κηδεμονεύουν όλους τους εργασιακούς χώρους δίκην τσογλαναρίας και σταλινογενίτσαρων. Βεβαίως εκμεταλλεύονται και το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει κυβέρνηση με αρχίδια. 'Η μάλλον το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει καθόλου κυβέρνηση.
Είδατε πολλά κρουαζιερόπλοια κύριε υιέ Καζάκο να φτάνουν στον Πειραιά; Φρόντισαν οι κόκκινοι κατσιαπλιάδες να τα διώξουν κακήν κακώς προς Μάλτα και Τουρκία.
Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά;
Από μια μεριά, κακώς που αφιερώνω χρόνο και κόπο για χατήρι σας.
Από την άλλη, θέλω να ρωτήσετε τον ..."προοδευτικό" πατήρ σας για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην Α.Ε. του ΚΚΕ "Τυποεκδοτική", καθώς και στον 902.
Αααα, υιέ Καζάκο και κάτι άλλο.
Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή, κάποιος ..."καπιταλιστής" ονόματι Καρυπίδης είχε ένα εργοστάσιο που από τα χέρια του έτρωγαν ψωμί κάμποσες οικογένειες.
Το αποτέλεσμα;
Οι συνεχείς καταλήψεις μιας μικρο ομάδας της σταλινικής τσογλαναρίας του ΠΑΜΕ ανάγκασαν τον ..."καπιταλιστή" να κλείσει το εργοστάσιό του και να μείνουν στο δρόμο αυτές οι ...κάμποσες οικογένειες.
Θέλεις κι' άλλο αποτέλεσμα υιέ Καζάκο;
Ο Καρυπίδης πέθανε από το κακό του...
Έχεις την τόλμη να εκφράσεις τα συλλυπητήριά σου για τον χαμό του ..."καπιταλιστή";
Έξω από το εργοστάσιό του ξέμειναν τα ξεσκισμένα από τον αέρα πανό των ..."προοδευτικών" κατσιαπλιάδων.
Καληνύχτα σας Κύριε υιέ Καζάκο.                                                                                  ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Κύριε Βενιζέλο δεν απαντήσατε! Μπορεί αυτή η Τουρκική τράπεζα να υποθηκεύει χωράφια, οικόπεδα και σπίτια Ελλήνων Πολιτών στα σύνορα χωρίς άδεια από εσάς;

Η εξάπλωση των παραρτημάτων της τουρκικής MIT συνεχίζεται στα νησιά της ΑΣΔΕΝ

Έντονη κινητικότητα της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank
Στα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη και αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του “Κόσμου του Επενδυτή” ο κορυφαίος αμυντικός αναλυτής Μάνος Ηλιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ που λειτουργεί στην Κομοτηνή, ανοίγει στην Ξάνθη και ετοιμάζεται για Ρόδο – Κω. Είχε και παλιότερα αναφερθεί στη μακρά εμπλοκή της σε παλαιότερες ενέργειες εναντίον των Ελλήνων (χρηματοδότηση του κεμαλικού στρατού στην περίοδο του Μικρασιατικού πολέμου, αποδέκτης του εξοντωτικού φόρου περιουσίας εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης την περίοδο 1942-1944…), καθώς και στην Κύπρο κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ. Στο βιβλίο του Ηλιάδη «Το απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», (Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, 2007) παρετίθετο αυτούσιο ένα σημείωμα της ΚΥΠ με ημερομηνία 7 -9-1959, όπου απεκαλύπτετο ότι η Ziraat Bankasi ανέλαβε την χρηματοδότηση της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που είχαν συστήσει οι Τουρκοκύπριοι, η οποία και αυτή, σύμφωνα με παλαιά στελέχη της ΚΥΠ, ήταν φωλιά Τούρκων πρακτόρων. Τώρα ο Μ.Η. βασισμένος σε αξιόπιστες κουρδικές πηγές μιλά για μια πολύ πιο σκοτεινή δραστηριότητα αυτής της τουρκικής κρατικής τράπεζας και συγκεκριμένα για άμεση εμπλοκή της σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.

Σε άρθρο της πάντοτε καλά πληροφορημένης, περί τα τουρκικά, κουρδικής εφημερίδας Ozgur Politika της 16ης Οκτωβρίου 2006, με τίτλο «Αυτή δεν είναι Τράπεζα, είναι Επιχειρησιακή Βάση της ΜΙΤ», αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη παίζει τον ρόλο επιχειρησιακής βάσεως της ΜΙΤ στο Ιράκ και ότι οι πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλες πηγές διαβιβάζονται κρυπτογραφημένες στην Άγκυρα, μέσω του ειδικού τεχνικού εξοπλισμού ασφαλούς επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί στην τράπεζα.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Azadiya Welat, που εκδίδεται στο Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ιράκ και της εφημερίδας Al Ceride, στην συνοικία Al Weziriya και τονίζεται ότι η τράπεζα αποτελεί εξ ολοκλήρου κάλυμμα για τη δράση της ΜΙΤ και των πρακτόρων της στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ζιραάτ, στην ουσία είναι όλοι επαγγελματίες πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ. Μάλιστα αποκάλυψε τα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και του Aysur C., που είναι αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κι εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα υπόγεια της τράπεζας, που εμφανίζονται ως καταφύγια ασφαλείας (λόγω των συχνών βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή), είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, με τα οποία γίνονται τεχνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές, καθώς επίσης και ο συντονισμός και έλεγχος των πρακτόρων της ΜΙΤ που δρουν στην περιοχή.

Η πηγή που αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές στην Azadiya Welat, ήλθε επίσης σε επαφή και με την Ozgur Politika κι ανέφερε ότι η ΜΙΤ, με κέντρο επιχειρήσεων το κατάστημα της Ζιραάτ, συλλέγει μεταξύ άλλων πληροφορίες για το ΡΚΚ, την κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής του Βορείου Ιράκ και για τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι άτομα εξειδικευμένα στην εκπαίδευση πρακτόρων, έρχονται από την Άγκυρα στη Βαγδάτη και εκπαιδεύουν στην συλλογή πληροφοριών ομάδες ατόμων που στρατολογεί η ΜΙΤ στην περιοχή, κυρίως Τουρκομάνους (αυτοί αποτελούν το βασικό προγεφύρωμα της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ και χρησιμοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή).

Οι συνεργάτες της ΜΙΤ, μετά την εκπαίδευσή τους από τα παραπάνω στελέχη της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, δραστηριοποιούνται στην συνέχεια στην συλλογή πληροφοριών στις πόλεις Κιρκούκ, Ντοχούκ, Σουλεϊμανίγια κ.λπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι στρατολογημένοι από τη ΜΙΤ συνεργάτες της αμείβονται με 400 δολάρια τον μήνα, ποσό σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής.

Η εμπλοκή της Ziraat Bankasi σε καθαρά κατασκοπευτικές δραστηριότητες, δεν προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι 60 κρατικών φορέων υποχρεούνται από την τουρκική νομοθεσία να συνεργάζονται με την ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ιμάμηδες που αποστέλλονται στο εξωτερικό, οι δάσκαλοι, οι υπάλληλοι της κρατικής αεροπορικής εταιρείας ΤΗΥ, οι υπάλληλοι τουρκικών τραπεζών κ.α.

Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη…
“Αντιφωνητής”, 1-1-201

http://armyalert.blogspot.com/2011/02/mit.html                                                             ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com