ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν


Του Άγη Βερούτη

Γνωρίζω τις δυσκολίες ενσωμάτωσης και την ψυχολογία του μετανάστη. Υπήρξα οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ σχεδόν 20 χρόνια. Φοιτητής, έπρεπε να δείξω ότι διέθετα πόρους να συντηρούμαι ώστε να πάρω άδεια παραμονής πριν εισέλθω στη χώρα.

Μετά τις σπουδές αιτήθηκα προσωρινή άδεια εργασίας. Πρώτα βρήκα εργοδότη που ήθελε τις υπηρεσίες μου. Κατόπιν αιτήθηκα μόνιμη άδεια εργασίας (πράσινη κάρτα) περνώντας συνεντεύξεις στο Υπουργείο Δικαιο
σύνης και εξετάσεις φυματίωσης, ηπατίτιδας, AIDS και λοιμωδών νοσημάτων. Προσκόμισα λευκό ποινικό μητρώο και έγινε έλεγχος ότι δεν έχω διαπράξει αδίκημα εκεί.

Οι διαδικασίες ήταν αυστηρές και ανελαστικές. Ήταν αξιοπρεπείς και δίκαιες. Διασφάλιζαν ότι η χώρα δεν γίνεται αποδέκτης ανεπιθύμητων άλλων χωρών.

Προτεραιότητα είναι η προστασία του κοινωνικού ιστού της χώρας. Για αυτήν υπάρχει έλεγχος της ποσότητας και της ποιότητας της μεταναστευτικής εισροής. Η ποσότητα πρέπει να είναι χαμηλή για να διασφαλίζεται η ενσωμάτωση. Η ποιότητα υψηλή για να προστατεύεται η συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Αν από οίκτο κάποιος αφήσει άστεγους να κατασκηνώσουν σπίτι του, τους μισοθρέφει με τα περιορισμένα εισοδήματά του λοιμοκτονώντας τα παιδιά του, τότε δεν είναι ευσπλαχνικός αλλά ακατάλληλος γονέας.  Αν κάποιοι εξ αυτών τον κλέβουν τότε είναι ηλίθιος. Αν κάποιοι κακοποιούν τα παιδιά του ενώ εκείνος μένει άπραγος, είναι εγκληματικά συνένοχος.

Όλοι μιλάμε για τους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας. Μιλάμε για τα δεινά των ανθρώπων αυτών ή για τα δεινά που προκαλούν στη χώρα μας. Μιλάμε αντί να οργανωθούμε. Είμαστε ανοχύρωτοι, ανίκανοι να διαχειριστούμε τον οργανωμένο αφελληνισμό της Ελλάδας.

Η ανεξέλεγκτη εισροή παρανόμων μεταναστών διαρκεί σχεδόν δύο δεκαετίες. Είμαστε απρόθυμοι να πράξουμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα λύσουν το πρόβλημα. Συνέπειες της απροθυμίας μας είναι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, ο εξανδραποδισμός των μεταναστών και η προσέλκυση απελπισμένων μιμητών τους.

Η αποτελεσματικότητα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών ορίζει την αυτοάμυνα μιας κοινωνίας, και την αξία που προσδίδει στα χαρακτηριστικά της.  Κοινωνίες χωρίς αυτοάμυνες καταλύονται.

Η επίλυση απαιτεί συντεταγμένη Πολιτεία και πολιτική βούληση. Δεν διαθέτουμε το πρώτο, ενώ για το δεύτερο μένει να δούμε.

* Ο κ. Άγης Βερούτης είναι επιχειρηματίας, Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στις ΗΠΑ όπου και  εργάστηκε σχεδόν είκοσι χρόνια.
                     

ΠΗΓΗ:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: