ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Τρέξτε να βρείτε τα λεφτά να ζήσετε. Χρεωθείτε, παρακαλέστε, σκύψτε.
Ξαναψηφίστε αυτούς που φτύνετε και τους επιτρέπετε να σας πηδάνε την ζωή, και όλοι μαζί να πηδάτε μετά την ζωή την δική μας σαν εκδίκηση που δεν τους ψηφίσαμε εμείς.
Ξεσηκωθείτε και κράξτε μόνο όταν σας ξεβολεύουν την πάρτη σας.
Και μην ξεχάσετε να βάλετε “Πωλείται” μπας και βρείτε κανα κορόιδο να αγοράσει το τζιπ που πήρατε με 154.125.155 δόσεις γιατί δεν μπορείτε να το συντηρήσετε. Χρεώστε και άλλο την κάρτα, πάρτε και άλλο δάνειο, αγοράστε και άλλη plasma τηλεόραση και το τελευταίο μοντέλο κινητού και ας μην σκαμπάζετε καν για το πως δουλεύει.
Βουρ τώρα στα βυζιά της Τζούλιας και στα τσοντοκάναλα σαν καλά πρόβατα.
Μπαράζ ανατιμήσεων  σε βασικά καταναλωτικά είδη φέρνει από σήμερα η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και φόβους για άνοδο του πληθωρισμού έως και δύο μονάδες.
Κύκλοι της  αγοράς λοιπόν εκτιμούν ότι η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ από 9% σε 10% και από 19% σε 21% καθώς και η νέα αύξηση του ειδικού φόρου θα εκτοξεύσουν μια σειρά απαραίτητων για την καθημερινότητά μας ειδών.Ειδικότερα, πλήγματα θα υπάρξουν σε αγορές όπως της ένδυσης και υπόδησης, τις τηλεπικοινωνίες, την παροχή υπηρεσιών, τα έπιπλα-είδη οικιακής χρήσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, μεταφορές, καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα κ.λπ.Όλες οι παραπάνω αγορές θίγονται καθώς ο ΦΠΑ αυξάνεται  από 19% σε 21%.
Ειδικά για  την αμόλυβδη βενζίνη, η επιβάρυνση αναμένεται να είναι 2 με 3 λεπτά το λίτρο, με την μέση τιμή αν φτάνει στα 1,40 ευρώ και να καθιστά, έτσι, την χώρα μας μία από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.Ταυτόχρονα, ο  μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται  σε 10% από 9%. Η αύξηση αφορά σε τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, επισκευές παλαιών κατοικιών (παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ.) κ.ά.Ειδικά σε σχέση  με το ρεύμα, η αύξηση για έναν μεσαίο οικογενειακό λογαριασμό υπολογίζεται στα 2 ευρώ ανά 4μηνο αλλά, όπως είναι γνωστό, από τις 2 Μαϊου αναμένεται και νέα επιβάρυνση, της τάξης των 10 ευρώ, λόγω της εφαρμογής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.Σε ό, τι αφορά τα φάρμακα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ με τους παλαιούς συντελεστές, γίνεται δεκτό να αποδοθεί ο φόρος με τους παλαιούς συντελεστές, μέχρι την αναθεώρηση των τιμών, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη οι νέοι αυξημένοι συντελεστές.Ο χαμηλός ΦΠΑ αναπροσαρμόζεται σε 5% από 4,5% και αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.
Επιβαρύνσεις  θα υπάρξουν, τέλος, και στα νησιά  του Αιγαίου, καθώς ο ΦΠΑ εκεί υπολογίζεται ως ποσοστό επί του  ισχύοντος στην υπόλοιπη χώρα.Συγκεκριμένα, εξακολουθεί να ισχύει η κατά 30% έκπτωση  και, συνεπώς,οι συντελεστές  ΦΠΑ για τα  νησιά του Αιγαίου διαμορφώνονται πλέον σε 15% (από 13%) σε 7% (από 6%) και σε 4% (από 3,5%).Σε οποιοδήποτε, λοιπόν, στοιχείο εκδίδεται  με ημερομηνία έκδοσης από σήμερα μετά, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές. Πρώτο Θέμα             
ΠΗΓΗ:bananiagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: