ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ: 1-0 Το… δώρο του «Τόρο»!

 

Το… δώρο του «Τόρο»! (video)

Ο Γιώργος Καραγκούνης… πάτησε τις 100 συμμετοχές και ο Βασίλης Τοροσίδης έκανε «δώρο» τη νίκη (1-0) σ' αυτόν και σε όλη την Εθνική με την γκολάρα που πέτυχε επί της Λετονίας. Ντεμπούτο για Φετφατζίδη!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Κάθε παιχνίδι και καλύτερη! Στο σωστό δρόμο...
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3, έχοντας στα άκρα της άμυνας τους Τοροσίδη (δεξιά) και Τζαβέλλα (αριστερά), ενώ στο κέντρο ξεκίνησαν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης, με τους δύο πρώτους να παίζουν πιο μπροστά από τον μέσο της Σανταντέρ. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Μήτρογλου, ενώ στις πτέρυγες τον πλαισίωναν οι Σαμαράς από αριστερά και Νίνης από δεξιά.

Σε αντίθεση με το ματς απέναντι στη Γεωργία, η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας να κυριαρχήσει από νωρίς. Ο Τοροσίδης με τον Νίνη από την δεξιά πτέρυγα ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και έφταναν εύκολα στην περιοχή των Λετονών, ενώ ο Σαμαράς από τα αριστερά προκάλεσε ουκ ολίγα ρήγματα. Η Ελλάδα είχε καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου, απείλησε και με σουτ με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Βάνινς κρατούσε όρθια την ομάδα του Στάρκοφς. Βέβαια, σε αυτό συνετέλεσε και η απόφαση του Ιταλού διαιτητή, Νταμάτο, να μην δώσει πέναλτι στο 27ο λεπτό, ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Τοροσίδη παρότι ο Έλληνας μεσοαμυντικός ανατράπηκε καθαρά από τον Γκορκς! Παράλληλα, η ελληνική ομάδα λίγο έλειψε να υποστεί… σοκ, καθώς προς το τέλος του ημιχρόνου μία λάθος εκτίμηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έφερε τον Βερπακόφσκις απέναντι από τον Σηφάκη. Το τάκλιν του Τζαβέλλα την τελευταία στιγμή αποσόβησε τα χειρότερα και γλίτωσε την Ελλάδα από παραβίαση, στην μοναδική φάση που οι Λετονοί πάτησαν περιοχή!

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Εθνική να αποκτά από το πρώτο δευτερόλεπτο την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Λετονούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, υπήρξε μια ουσιαστική διαφορά και αυτή δεν ήταν άλλη από το ότι η Ελλάδα κατάφερε σε αυτό το ημίχρονο να πετύχει το γκολ που δικαιούταν από το πρώτο μέρος! Στο 57’, ο εξαιρετικός Τοροσίδης συνδυάστηκε άψογα με τον Κατσουράνη και με πανέμορφο σουτ παραβίασε την εστία του Βάνινς για να γράψει το 1-0!

Στη συνέχεια, θα περίμενε κανείς ότι η Λετονία θα ανέβαζε την πίεση της, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Ελλάδα διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το ματς σε δύο ευκαιρίες του Μήτρογλου. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν την εικόνα ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και έτσι το γήπεδο ασχολήθηκε με τον Φετφατζίδη τον οποίο αποθέωσε πριν και κατά την είσοδό του στο 82’. Το, φτωχό για την εικόνα του ματς, 1-0 παρέμεινε και η Εθνική πήρε δίκαια την πρώτη της νίκη σε αυτά τα προκριματικά.

MAN OF THE MATCH:
Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και ξεκλείδωσε την άμυνα των Λετονών. Είναι η γενικότερη εμφάνιση του. Ο λόγος για τον Τοροσίδη που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής, καθώς δημιούργησε  πολλά ρήγματα στο αριστερό άκρο της αντίπαλης άμυνας, είχε  εξαιρετικές συνεργασίες με τον Νίνη και δοκίμασε πολλές, «φαρμακερές» σέντρες και κάθετες μπαλιές.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα προηγούμενα δύο τους παιχνίδια στην Ελλάδα, οι Λετονοί είχαν πετύχει συνολικά τέσσερα γκολ. Στον τρίτο τους αγώνα, δεν έκαναν ούτε φάση, εξαιρουμένης αυτής του 43ου λεπτού. Φάση που δημιουργήθηκε όχι από δική τους προσπάθεια, αλλά από λάθος του Παπαδόπουλου. Πολύ παθητικά παρατάχθηκαν οι φιλοξενούμενοι, δεν απείλησαν καθόλου και φεύγουν από την χώρα μας με αυτό που άξιζαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή η παρουσία του Νίνη που συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τοροσίδη και έκαναν ό,τι ήθελαν τον Ζίρνις, τον αριστερό μπακ των Λετονών! Ο Σαμαράς είχε πολλά κέφια στο πρώτο μέρος, δεν τροφοδοτήθηκε όμως πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Καραγκούνης στην 100η συμμετοχή είχε θετικότατη παρουσία, μοιράζοντας σωστά την μπάλα και κερδίζοντας πολλά φάουλ. Για την Λετονία, στο ύψος  του στάθηκε μόνο ο Βάνινς, που με τις αποκρούσεις του, ειδικά στο πρώτο μέρος, κράτησε χαμηλά τον δείκτη του σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 43ο λεπτό, όταν εκτίμησε λανθασμένα την πορεία της μπάλας και έχασε τον Βερπακόφσκις. Για καλή τύχη της Ελλάδας, ο Τζαβέλλας έκανε το σωτήριο τάκλιν και έτσι η γκάφα αυτή δεν κόστισε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η φάση του 27ου λεπτού είναι… καταδικαστική για τον Νταμάτο. Ο Ιταλός δεν είδε ότι το πόδι του Γκορκς ανατρέπει τον Τοροσίδη και μοιραία δεν έδωσε το πέναλτι, ενώ παράλληλα «κιτρίνισε» λανθασμένα για θέατρο τον Έλληνα άσο. Από κει και πέρα, πάντως, ο Νταμάτο βρισκόταν κοντά σε όλες τις φάσεις και είχε σωστές αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 επικράτησε η Εθνική. Η μεγάλη μέρα του Τοροσίδη και η παθητικότητα των Λετονών δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα την ομάδα του Σάντος που θα μπορούσε να είχε πετύχει μεγαλύτερο σκορ. Ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο κατά μεγάλα διαστήματα και δίκαιη πρώτη νίκη, στην 100η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη με το εθνόσημο.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89’ Καφές), Νίνης (82’ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78’ Σαλπιγγίδης)

Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοφς, Ζίρνις, Κάουνα, Λάιζανς (83’ Περεπλότκινς), Αστάγιεφς, Ρούμπινς (66' Ζιγκάγεφς), Ρούντνεβς (74' Κάρλσονς), Βερπακόφσκις


Μικρά μικρά


21.08 Στον πάγκο της Εθνικής είναι οι: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Καφές, Κονέ, Φετφατζίδης.

21.06 Είναι η σειρά των υπόλοιπων Λετονών να μπουν στο γήπεδο.

21.03 Οι αρχικές συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σαμαράς, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Καραγκούνης, Τοροσίδης, Νίνης, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης.
Λετονία: Βάνινς, Ρούντνεβς, Λάιζανς, Αστάφιεφς, Πλάβα, Ιπάνοβς, Κάουνα, Βερπακόφσκις, Ζίλνις, Γκορκς, Ρούμπινς. 

21.02 Υψώνεται η ελληνική φανέλα στο κέντρο του γηπέδου. Περίπου 700 φίλαθλοι είναι αυτήν την στιγμή στο Καραϊσκάκη.

21.00 Μπαίνει στο γήπεδο και η υπόλοιπη ομάδα της Εθνικής, που χειροκροτείται από τον κόσμο.

20.56 Χλιαρές αποδοκιμασίες ακούγονται κατά την είσοδο των τερματοφυλάκων των Λετονών για την προθέρμανσή τους.

20.54 Και μικρά παιδιά παρακολουθούν το παιχνίδι, τραγουδώντας υπέρ της Εθνικής.

20.50 Μικρά παιδάκια κρατούσαν για λίγο τις σημαίες των δύο χωρών και μετά τις απόθεσαν στον αγωνιστικό χώρο.

20.46 Οι γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας βγαίνουν για ζέσταμα.

20.41 Στο φαληρικό γήπεδο έχουν ήδη αναρτηθεί ελληνικές σημαίες αλλά και πανό.

20.40 Πέντε Λετονοί φίλαθλοι αναρτούν στην θύρα που βρίσκεται κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία πανό της χώρας τους.

20.38 Στην Θύρα 7 έχει αρχίσει και μαζεύεται σιγά σιγά κόσμος.

20.34 Οι Λετονοί έχουν στήσει... πηγαδάκι στο κέντρο του γηπέδου.

20.31 Στο match programme του αγώνα υπάρχει χαιρετισμός του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, που ζητά από τον φίλαθλο κόσμο της Εθνικής να την στηρίξει. Επίσης υπάρχει η προϊστορία των αγώνων των δύο σημερινών αντιπάλων, όπως και η εικόνα όλων των προκριματικών ομίλων της Ευρώπης με αγώνες και βαθμολογίες.

20.26 Και οι Λετονοί βγήκαν για την καθιερωμένη τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

20.24 Ελάχιστος ο κόσμος στο γήπεδο.

20.23 Αφίχθη η αποστολή της Λετονίας.

20.10 Παίκτες της Εθνικής Ελλάδας κάνουν την βόλτα τους στο γήπεδο.

* Η αρχική ενδεκάδα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποτελείται από τους Σηφάκη, Τοροσίδη, Τζαβέλλα ή Σπυρόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά ή Μήτρογλου, Νίνη.


* Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας έχει ως εξής: Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

* Οι Λετονοί έχουν τους παρακάτω παίκτες στην αποστολή τους: Βάνινς, Κολίνκο, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς, Μιχάντζουκς, Κραούκλις, Σμίρνοβς, Φέρτοβς, Λάιζανς, Αστάφιεφς, Καούνα, Ρούμπινς, Ζιγκάγιεβς, Λάζντινς, Βερπακόφσκις, Ρούντνεβς, Κάρλσονς, Περεπλότκινς.

ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: