ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Διάνοιξη των αντιαρματικών τάφρων στον Έβρο

Εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ «Η τάφρος πρέπει ν’ ανοίξει και για άλλους λόγους»

Το σχέδιο για τη διαπλάτυνση της τάφρου μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί από δι­άφορους και να γίνουν παραλληλισμοί με το... τείχος που στήνουν οι Ισραηλινοί. Κι επειδή, ως γνωστόν, τώρα τελευταία έχουμε... τακιμιάσει με τους Ισραηλινούς, οι συνειρμοί εύκολα γίνονται. Όπως εξηγούν πάντως επιτελείς του Στρατού Ξη­ράς, η αναγκαιότητα να γίνουν παρεμβάσεις στις αντιαρματικές τάφρους του Έβρου έχει προκύψει πολύ πριν από την έκρηξη του προβλήματος των λαθρομεταναστών.

Οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία στην πε­ριοχή έχουν προκαλέσει πολλές σκέψεις στο Πεντάγωνο. Το 533 Σύνταγμα Πυροβολικού, που έχει έδρα την Άγκυρα, μετασταθμεύει συ­χνά πυκνά στον Έβρο. Το συγκεκριμένο Σύνταγ­μα διαθέτει στο οπλοστάσιό του τους κινεζικής τεχνολογίας πυραύλους Yildirim, με βεληνεκές 150 χλμ.

Επιπλέον η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε μία προμήθεια 36 γερανοφόρων οχημάτων και σε παραγγελίες κατασκευής μεγάλου αριθμού πλωτών γεφυρών εφόδου. Τα γερανοφόρα οχήματα μπορούν να αναπτύξουν γέφυρες μή­κους 24 μέτρων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Μηχανικό του στρατού προχωρά στη διαπλάτυνση των αντιαρματικών τάφρων στα 30 μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι η εποχή που οι πάντες θεωρούσαν τον Έβρο ως μία περιοχή όπου η Άγκυρα δεν θα τολμούσε να προχωρή­σει σε κανενός είδους πρόκληση έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κι αυτό το μεγάλο ζόρι δεν είναι εποχή να αγνοηθεί...

ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: