ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΜΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΙΚΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ.

Η επίσκεψη του Δρούτσα στην Αγκυρα, είναι μεταξύ άλλων και αποκαλυπτική, για την ύπουλη συμπαιγνεία μιας εθνικά ρευστής πολιτικής ( και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τη στιγμή που την ασκούν πολιτικοί με ρευστή εθνική συνείδηση) με τους πολιτικούς αναλυτές των ΜΜΕ, στη συντονισμένη προσπάθεια μέσω της οποίας επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι του αντεθνικού πισωπερπατήματος και να προετοιμάσουν το έδαφος για νέες ανεπίτρεπτες εθνικές παραχωρήσεις.


Εν πολλοίς, η προσπάθεια αναβίωσης μιας πρωτοφανούς για τις διακρατικές σχέσεις, «τεχνικής μεθοδολογίας», που βαφτίστηκε οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, και η οποία απέτυχε παταγωδώς αφού από το 1999 έως σήμερα, έχει αποδυναμώσει αισθητά τη διαπραγματευτική τακτική της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εκχωρεί συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, επιχειρείται να εμφανιστεί ως μέγα διπλωματικό επίτευγμα.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εμφανίζουν επίσης ως εντυπωσιακό το γεγονός πως στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, δεν υπήρξε από καμία πλευρά αναφορά στα «καυτά και ενοχλητικά θέματα» που ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στις διμερείς σχέσεις.



Αναδεικνύουν και πάλι την παπανδρεϊκή παρλαπίπα περί «μερίσματος ειρήνης», ως σπουδαίο μεγαλούργημα, αποσιωπώντας σκόπιμα πως το όποιο τέτοιο μέρισμα εξαργυρώνεται στο ταμείο των εθνικών επιτυχιών και προτεραιοτήτων. Κι αυτές οι κατρουλούδες της πολιτικής σκέψης, αν πάνε στο ταμείο με το κουπονάκι αυτού του μερίσματος, θα γελάνε μαζί τους ακόμα και οι κότες, και το μόνο που θα εισπράξουν .θα είναι ο χλευασμός για τις προσκυνημένες πένες τους και τις προσκυνημένες πολιτικές τους.


Επιχειρούν τέλος να εμφανίσουν ως περίπου εθνικό θρίαμβο, τη συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, παραβλέποντας πως το μόνο που συνιστά αυτό το θέατρο υποκρισίας, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια πετυχημένη διαρκούς ισχύος διασφάλιση της δυνατότητας της σχεδιασμένης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, να εμβολίζει το σύνολο του πολιτικού και επιχειρησιακού προβληματισμού εκτουρκίζοντας επί της ουσίας τις κορυφαίες του προτεραιότητες αλλά και την ουσία της εξωτερικής μας πολιτικής.

Με δύο λόγια…

Μέσα από μια προσχηματική επίσκεψη, ο Δρούτσας ως deliverάς του θίασου των Παπατζήδων, αυτό που τελικά διεκπεραίωσε ήταν την - αντ αυτού – προσυπογραφή και επισημοποίηση του τουρκικού πακέτου προτεραιοτήτων.

Επί της ουσίας…

1. Η αποσιώπηση των «καυτών θεμάτων» δεν ισομοιράζει ωφελήματα ανάμεσα στην Τουρκική αλητεία και την ελληνική ανεκτικότητα....
Συγκαλύπτει το πρόβλημα…
Εξισώνει τον ένοχο με το θύμα...
Διαιωνίζει την ανεκτικότητα…
Νομιμοποιεί τετελεσμένα…
Σπρώχνει κάτω από το χαλί κρίσιμα θέματα…
Και τέλος θυσιάζει κρίσιμες εθνικές προτεραιότητες και δίκαια, στο βαθμό της διπλωματίας των επικίνδυνων τσαρλατάνων και των κοινών ανακοινωθέντων.

Ο μόνος οφελημένος από την αποσιώπηση των "καυτών θεμάτων" είναι η ίδια η Τουρκία η οποία και τα προκαλεί.

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή ηλίθιος είσαι ή δωσίλογος… Διαλέξτε !!!

2. Οι απόπειρες αναβίωσης λύσεων δοκιμασμένων και απόλυτα αποτυχημένων που πισωγύρισαν τα εθνικά μας συμφέροντα, δε συνιστά διπλωματική εναλλακτική λύση στη διαχείριση των εθνικών προτεραιοτήτων, αλλά καταδεικνύει...
Ανεπίτρεπτο ραγιαδισμό...
Επικίνδυνα φοβικά σύνδρομα και...
Ταπεινωτική σκέψη.

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς ανίκανος είσαι ή δωσίλογος… Διαλέξτε !!!

3. Η συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβούλιου Στρατηγικής Συνεργασίας, πολύ δε περισσότερο όταν δε συνοδεύεται από μια ισχυρή, αποφασιστική, ξεκάθαρη, ασυμβίβαστη και καταλυτικά παρεμβατική εξωτερική πολιτική απέναντι στην προκλητική τουρκική αλητεία...

Τότε το μόνο που κάνει είναι να εκχωρεί ακόμα ένα κομμάτι κυριαρχικών δικαιωμάτων και να νομιμοποιεί λογικές συνδιαχείρισης προς όφελος του αποφασισμένου να προκαλεί αδίστακτα και να αποθρασύνεται. 

Όταν επικροτείς τέτοιες επιλογές, ή παντελώς άχετος με την πραγματικότητα είσαι ή δωσίλογος…. Διαλέξτε !!!

Τέλος όταν επιχειρείς με τις επιλογές και την πολιτική σου στάση στη διπλωματική σκακιέρα να διαχειρίζεσαι έναν αντίπαλο ο οποίος δεν κρύβει τις προθέσεις του, και αυξάνει καθημερινά με τη στάση του τον αριθμό των αδικοχαμένων δικών σου εθνικών ηρώων στο Αιγαίο, ώσαν να έχεις απέναντί σου το Λύκειο των κορασίδων…

Τότε δε χωρά καμία απολύτως αμφιβολία.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: