ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ 25ου ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ !!!



Αμφισβητεί και το Ισραήλ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ανατολικότερα τού 25ου Μεσημβρινού... Την ώρα που διακινδυνεύει η Ελλάδα τις σχέσεις με τις Αραβικές χώρες προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, εκείνο ζητά όλα τα γυμνάσια να πραγματοποιηθούν δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού και όχι ανατολικότερα. Και να σημειωθεί ότι το Ισραήλ ήταν εκείνο που επιδίωξε κοινές ασκήσεις και όχι εμείς.

Να σημειώσουμε ότι ο 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί ...το Αιγαίο που είναι η πάγια επιδίωξη τής Άγκυρας. Θεωρείται πλέον πιθανό οι κοινές ασκήσεις που είναι να γίνουν μέσα Μαΐου να συρρικνωθούν στο ελάχιστο και να είναι τυπικές, απλά και μόνο για να τηρήσει η χώρα μας τη στρατιωτική συνεργασία που έχει υπογράψει με το Τελ Αβίβ.

Βέβαια η δυσαρέσκεια τού υπουργείου αλλά και τού ΓΕΕΘΑ από τη συμπεριφορά τού Ισραήλ, είναι μεγάλη. Το Τελ Αβίβ εξέφρασε εγγράφως ότι επιθυμεί να γίνουν οι κοινές ασκήσεις δυτικότερα τού 25ου Μεσημβρινού για να αποφευχθούν επιπρόσθετες τριβές του με την Άγκυρα (!).
Πηγή: Εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», Τετάρτη 7 απριλίου 2010, σελ. 6                                            ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: