ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η QTELECOM ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΡΙΟΥ

Η Q Telecom το αγκάθι του σούπερ κοριού.
Η   Q Telecom ήταν η αιτία που  αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο εθνικής ασφαλείας , μετά την  Μεταπολίτευση. Σύμφωνα με το πόρισμα του εφέτη ανακριτή κ. Π.Πετρόπουλου ο σούπερ κοριός τοποθετήθηκε στη Vodafone από απόσταση και όχι εντός της εταιρίας και η τέλεια τεχνολογικά κατασκευή του λογισμικού παραπέμπει και φωτογραφίζει …μεγάλες δυνάμεις.
Ο κοριός ανακαλύφθηκε, ουσιαστικά , χάρη σε ένα λάθος που έκαναν οι κατασκευαστές του μη γνωρίζοντας μια μοναδική ιδιαιτερότητα της Vodafone στην χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα οι κατασκευαστές του κοριού : « Ήταν ενήμεροι και για την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού της Ericsson, αλλά δεν ήταν σχετικοί με την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί αγνοούσαν μια μοναδική ιδιαιτερότητα της Vodafone.Δηλαδή , την ύπαρξη εντός του δικτύου της , της εθνικής περιαγωγής της Q Telecom , η οποία χρησιμοποιούσε ένα πρωτόκολλο ελαφρώς παραλλαγμένο από το αντίστοιχο της Vodafone. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξει δυσλειτουργία , και τελικώς η αποκάλυψη»….
Το πόρισμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι : « Οι κατασκευαστές κινούνταν σε επίπεδο πάνω από το συνηθισμένο του επιπέδου των τεχνικών της Ericsson  από πλευράς γνώσεων διεθνώς. Πράγμα , το οποίο απεδείχθη και από την αδυναμία τους να εντοπίσουν το παρείσακτο λογισμικό στο πρωτοβάθμιο διευρωπαϊκό τεχνικό κέντρο της Ericsson στην Ισπανία. Τελικά , αυτό εντοπίστηκε από ανώτατο κλιμάκιο τεχνικών της Ericsson Σουηδίας. Δηλαδή (το λογισμικό –κοριός) ήταν διεθνές. Λειτουργούσε στην πλατφόρμα της ΑΧΕ της Ericsson οιασδήποτε χώρας».
Ο ανακριτής ,επίσης , υπογραμμίζει: « Για να κατασκευαστεί το παρείσακτο λογισμικό ήταν αναγκαία μια ομάδα ειδικών, οι οποίοι οπωσδήποτε είχαν στη διάθεση τους τον πηγαίο κώδικα της Ericsson και την υλικοτεχνική υποδομή σε πραγματικό περιβάλλον για εξαντλητικές δοκιμές»….
«Οι εταιρίες Vodafone και Ericsson Ελλάς δεν παράγουν λογισμικό (νομίμων υποκλοπών). Οι μηχανικοί της Vodafone κυρίως παραμετροποιούν. Δηλαδή, προσαρμόζουν το λογισμικό του κατασκευαστή στις ανάγκες της Vodafone , ενώ οι μηχανικοί της Ericsson αρκούνται σε μικρής έκτασης διορθώσεις. Η Intracom είναι η μοναδική , που , κατόπιν συμβάσεως με την Ericsson , παράγει στην Ελλάδα υπεργολαβικά λογισμικό στη  γλώσσα Rlex.  Όμως αυτό κινείται σε περιοχές άσχετες με το υποσύστημα νόμιμων συνακροάσεων Res που παράγεται στην Ιταλία. Το παρείσακτο λογισμικό , πάντως, ήταν διαφορετικό και του λογισμικού νομίμων συνακροάσεων  και είχε τη δυνατότητα να λειτουργεί παράλληλα και ανεξάρτητα από αυτό. Κρυβόταν από μόνο του και δεν έδινε αναφορά της ύπαρξης του , αφαιρούσε το χρόνο κατά τον οποίο απασχολούσε το σύστημα και έδινε εντολή να μην εκτυπωθεί η επανεκκίνηση του».
Όλα δείχνουν ότι το κύκλωμα  «οικοδομήθηκε» πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες με πρόσχημα τα αντιτρομοκρατικά μέτρα .
Όπως και να έχει είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να κλείσει ο φάκελος (όπως προτείνει ο ανακριτής) μιας υπόθεσης παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων όλου του Υπουργικού Συμβουλίου (και των συγγενών τους)  που υπήρξε τη διετία 2004-2005, καθώς και παραγόντων νευραλγικών τομέων του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας.                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: