ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Οι λαθρομετανάστες και η υπόθεση “Αεροδρόμιο”….


Αν κάποιος βρεθεί σε αίθουσες αυτόφωρων πλημμελειοδικείων, περί τις μεσημβρινές κυρίως ώρες θα αντιληφθεί ότι έρχεται προς εκδίκαση μια υπόθεση που ονομάζεται «Αεροδρόμιο». Θα δει λοιπόν να οδηγούνται κρατούμενοι στο ακροατήριο κάποιες δεκάδες λαθρομετανάστες, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς και διερμηνείς.
Το αδίκημα που έχουν διαπράξει όλοι αυτοί που οδηγούνται κρατούμενοι στο ακροατήριο, είναι ότι προσπάθησαν με πλαστά έγγραφα να διαφύγουν στο εξωτερικό με…. αεροπορικές πτήσεις. Εξ ού και η ονομασία “αεροδρόμιο”. Οι άνθρωποι αυτοί αφού προηγουμένως έχουν χρυσοπληρώσει τα πλαστά τους έγγραφα σε πλαστογράφους, συλλαμβάνονται και οδηγούνται ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, προσπαθώντας να εξηγήσουν στους δικαστές, μέσω διερμηνέων, τα ανεξήγητα. Δεν διαθέτουν φυσικά κανένα επίσημο έγγραφο και το όνομα που δηλώνουν, κανείς δεν γνωρίζει αν είναι το πραγματικό.
Αφού λοιπόν οι δικαστές τους επιβάλλουν μερικούς μήνες φυλάκισης, στη συνέχεια τους ρωτούν αν έχουν ξαναδικαστεί, δηλαδή αν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Φυσικά όλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ξαναδικαστεί και έτσι αφήνονται ελεύθεροι με αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, λόγω λευκού ποινικού μητρώου.
Στην υπόθεση αυτή παρατηρείται ένα καλό και τρία κακά.
Το καλό είναι ότι εφαρμόζεται ο νόμος που λέει ότι απαγορεύεται να φύγει κανείς στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα.
Τα κακά όμως είναι: πρώτον ότι όλοι αυτοί που δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, αλλά θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, τους κρατάμε εμείς εδώ με το ζόρι, δεύτερον ότι όλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ξαναδικαστεί και επομένως αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν εξαθλιωμένοι ανάμεσά μας και τρίτον ότι μπορούν να δηλώνουν όποιο όνομα θέλουν και επομένως αν ξανασυλληφθούν σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο ή λιμάνι μπορούν να δώσουν άλλο όνομα, να δηλώσουν ότι δεν έχουν ξαναδικαστεί, αφού δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση στοιχείων και έτσι πάλι να αφήνονται ελεύθεροι κ.ο.κ..
Ένα είναι βέβαιο. Πως ακόμα και οι λαθρομετανάστες, τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν στη χώρα μας είναι η «ατιμωρησία» και το «ό,τι δηλώσεις είσαι».
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/04/blog-post_654.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: