ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Πειθαρχική δίωξη για τα «δώρα» της Πειραιώς στο Δελλατόλα


Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της διαγραφής του από την ΕΣΗΕΑ βρίσκεται ο Αντώνης Δελλατόλας. Χθες, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προχώρησε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του, λόγω της συμμετοχής του στην πολυπληθή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (όχι αθλητικών συντακτών) που παρακολούθησαν το Μουντιάλ, «καλεσμένοι» της Τράπεζας Πειραιώς σε υπερπολυτελές 10ήμερο ταξίδι 600.000 ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το antinews στις 2 Ιουνίου («Πολυτελής ψυχαγωγία δημοσιογράφων σε καιρό κρίσης», http://www.antinews.gr/?p=48256), προκαλώντας την παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Ο Δελλατόλας είναι ο πρώτος στον οποίο ασκήθηκε δίωξη και ακολουθούν και οι υπόλοιποι που παραβίασαν το Καταστατικό και τον Κώδικα της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, παρότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε προειδοποιήσει σχετικά με το «δώρο» από την Τράπεζα Πειραιώς.
Κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, ο Δελλατόλας βαρύνεται ως προς την αποδοχή της «προσφοράς» της Τράπεζας Πειραιώς για τη μετάβαση στη Ν. Αφρική (Μουντιάλ), όπου η κάλυψη των προσωπικών δαπανών του υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ.
Επίσης, εγκαλείται για εξυβριστικό και απειλητικό για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που τυχόν θα επέκριναν την αποδοχή της εν λόγω «προσφοράς», σχόλιό του στο «Ποντίκι»: «Θα λείψω για μια εβδομάδα στη Νότια Αφρική, συμμετέχοντας σε μια ομάδα καλεσμένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, της οποίας μέγας χορηγός είναι η συγκεκριμένη τράπεζα. Οποιο λαθραίο λαμόγιο, εκβιαστάκος, τυχοδιώκτης, υποκριτής συνάδελφος τραβάει κανένα ζόρι και θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε όλα! Και πάντα επωνύμως”!».
Τι στάση κράτησαν σχετικά με την πρόταση εξαγοράς;

Στο υπερπολυτελές ταξίδι-δώρο της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχαν
διευθυντές εφημερίδων, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί συντάκτες, σχεδόν από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Δύο εβδομάδες μετά την επάνοδό τους στην Ελλάδα ο πρόεδρος της συγκεκριμένης τράπεζας προέβη στην ανακοίνωση πως προτίθεται να εξαγοράσει την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πλειονότητα των ΜΜΕ τάχθηκε λίαν θετικά στην πρότασή του, εγκωμιάζοντας τον επιχειρηματία. Σε αρκετά ΜΜΕ, μάλιστα, το εν λόγω θέμα κάλυψαν και καλύπτουν οι δημοσιογράφοι που αποδέχθηκαν το «δώρο» του για το Μουντιάλ. Τυχαίο; Δε νομίζω…                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: