ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η αριστερά του χαβιαριού στηρίζει το παρεμπόριο

180710-amagnwstakisH σκηνή δεν είναι πρωτότυπη. Δημοσιογράφος, ντυμένος «σινιέ» από την κορφή μέχρι τα νύχια και από τα γυαλιά μέχρι το σώβρακο, αναστενάζει προβληματισμένος για την «άτιμη "κενωνία" που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα» και παρουσιάζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των όπου γης ταπεινωμένων και καταφρονεμένων. Το περασμένο Σάββατο, ο δημοσιογράφος του MEGA Μανώλης Αναγνωστάκης αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό για τις καλοπληρωμένες διακοπές του - ευχόμαστε να μείνει εκεί για πάντα - βγάζοντας όλα του τα συμπλέγματα εις βάρος σκληρά εργαζομένων συμπατριωτών του και προς ικανοποίηση της φθηνής νεοταξικής προπαγάνδας που το επιτελείο του Βούγια και της Αλ Σάλεχ έχει εξαπολύσει. Οι δίαυλοι και τα έντυπα του ΔΟΛ είναι απ'' ό,τι φαίνεται προσφιλή μέσα για την κυβέρνηση και ο Αναγνωστάκης ένας εκ των εκλεκτών που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της «ενημέρωσης» της κοινωνίας για την ανάγκη μίας ακόμη - της πιο σκανδαλώδους ίσως - νομιμοποίησης. Μιλάμε για τα όσα «προτείνει» - ουσιαστικά έχουν ήδη δρομολογηθεί - στο διυπουργικό πόρισμά της η επιτροπή «Δράση για την Αθήνα», επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Σπύρος Βούγιας. Μιλάμε για προτάσεις σχετικά με την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας σε σχέση με την γκετοποίηση, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο και για τις οποίες ο μόνος γνωμοδοτών συνδικαλιστικός φορέας είναι το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων. Ειδικότερα για το παρεμπόριο, το πόρισμα, το οποίο όλως περιέργως είχαν την τύχη να δουν μόνον επιλεγμένοι δημοσιογράφοι, όπως κάποιοι του ΔΟΛ, προτείνει την χορήγηση αδειών εργασίας σε άτομα που έχουν εκκρεμείς αιτήσεις πολιτικού ασύλου, τον χαρακτηρισμό και επαναδιοχέτευση στην αγορά των προϊόντων απομιμήσεων, αντί της καταστροφής τους όπως ο νόμος επιτάσσει και την δημιουργία παζαριών, όπου όλοι αυτοί οι ημι-νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες θα πωλούν... νομιμοποιημένα παράνομα προϊόντα. Η ενεργοποίηση ενός μηχανισμού προπαγάνδας είναι απαραίτητη για την κυβέρνηση, καθώς, όπως γίνεται κατανοητό, τα σχέδια αυτά θα σκοντάψουν τόσο πάνω στους νόμους όσο και στην γενικότερη αγανάκτηση που θα γεννήσει η δια υπουργικού πραξικοπήματος διοχέτευση στον εμπορικό ανταγωνισμό 70.000 παρανόμων - μέχρι σήμερα - μικροπωλητών αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής. Μ'' άλλα λόγια, δεν είναι μόνον το ότι το υπουργείο θέλει να δώσει άδειες εργασίας σε άτομα που με βάση τις ευρωπαϊκές εργασίες δεν πρόκειται ποτέ να λάβουν άδεια διαμονής στις χώρες του Σένγκεν. Είναι και το ότι την ώρα που οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν οι μία μετά την άλλη σε ρυθμούς ντόμινο, η κυβέρνηση ενισχύει το αυθαίρετο και καθ'' όλα παράνομο επιχειρείν λαθρομεταναστών (!), νομιμοποιώντας αυτούς και τα εμπορεύματά τους και πλαισιώνοντας θεσμικά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που όλη αυτή η διαδικασία γεννά.

Φθηνή προπαγάνδα και ψεύδη

Κήρυκες αυτής της «ανθρωπιστικής» πολιτικής της κυβερνήσεως είναι κάποιοι σαν τον Αναγνωστάκη, ο οποίος ειρωνευόμενος κάποιους διαμαρτυρομένους εμπόρους είπε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μάστιγα αυτό το πράγμα (σ.σ. το παρεμπόριο). Πιστεύω ότι θα γίνει πραγματική μάστιγα, κοινωνική και πολύ ουσιαστική, εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν βγάλουν ένα μεροκάματο. [...] Οι άνθρωποι αυτοί διακινούν τα CDs κυρίως, όπου τα CDs έχουν 20 ευρώ το ένα. Κι έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε αγορά να δημιουργείται επειδή κάποια άλλη τρελλαίνεται. Εάν κυνηγούνται αυτοί οι άνθρωποι θα δημιουργηθεί πολύ πιο σημαντικό πρόβλημα στην χώρα.» Λίγο μετά, ο κ. Αναγνωστάκης θα αμφισβητήσει και τα έξι δισ. τζίρο που σύμφωνα με τους συνεντευξιαζόμενους εμπόρους κάνει το παρεμπόριο λέγοντας: «Να διευκρινίσουμε δε, ότι [...] δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλος ο τζίρος αυτής της αγοράς.»

Το «Παρεμπόριο Stop!»
Όντως, δεν είναι τόσο μεγάλος ο τζίρος αυτής της αγοράς. Κι αυτό, διότι είναι μεγαλύτερος. Τα έξι δισ. που αναφέρθηκαν στην εκπομπή εκτιμάται ότι είναι τα διαφυγόντα του ελληνικού δημοσίου από μη καταβολή φόρων και εισφορών. Σχετικά στοιχεία μπορεί κανείς να βρει τόσο στις ανακοινώσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου όσο και στο ιστολόγιο της ομάδος «Παρεμπόριο Stop!», η οποία εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού "Παρεμπόριο Stop!'' εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της ως προς τον ρόλο που επιλέγουν να παίξουν συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι την δύσκολη και κρίσιμη αυτή περίοδο που βιώνει ο ελληνικός λαός. Μετά την παραπληροφόρηση που ακολούθησε την δράση που πραγματοποιήσαμε στις 10 Απριλίου, η οποία με κάθε τρόπο προσπάθησε να μας συνδέσει με κόμματα, πρόσωπα και καταστάσεις και η οποία διαψεύσθηκε πανηγυρικά από την πλαισίωση της πρωτοβουλίας μας από θεσμικά όργανα του εμπορικού συνδικαλισμού, ξεκινά τώρα η δεύτερη πράξη εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Δημοσιογράφοι, όπως ο Αναγνωστάκης του MEGA, εντεταλμένοι της κυβερνήσεως, έρχονται να προπαγανδίσουν υπέρ αυτών που, αφού παραβίασαν απρόσκλητοι τα σύνορά μας και εκμεταλλεύθηκαν την ανοχή μας, παραβαίνουν τον νόμο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους, λέγοντας ότι το παρεμπόριο πρέπει να συνεχισθεί, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην γίνουν κλέφτες. Ποτέ, ωστόσο, δεν ακούσαμε να αναρωτιέται κανείς, τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που εξοντωμένοι από κάποιους "ανθρωπιστές'' και "σοσιαλιστές'' του χαβιαριού με τα "σινιέ'' πουκάμισα σαν τον Αναγνωστάκη, καλούνται σήμερα να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να γίνουν σερβιτόροι και ορντινάντζες των μεγαλοκαρχαριών. Το ψευδοδίλημμα παρεμπόριο ή έγκλημα ακούστηκε πρώτα από τα χείλη του δημάρχου Αθηναίων και υιοθετήθηκε εν συνεχεία από την κυβέρνηση, η οποία αυτήν την στιγμή στήνει ολόκληρο μηχανισμό νομιμοποίησης του παρεμπορίου, των εμπλεκομένων σ'' αυτό λαθρομεταναστών και των κατασχεμένων εμπορευμάτων του. Μέσα από το πόρισμα της ομάδος "Δράση για την Αθήνα'' , την οποία συγκρότησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βούγιας, η κυβέρνηση δείχνει την επιθυμία της να συντηρήσει διακαώς τους φορείς του "πολυπολιτισμού'' , τους οποίους η ίδια και οι προκάτοχοί της εισήγαγαν αφειδώς στην χώρα μας, να επιτύχει το συντομότερο δυνατόν την κατάρρευση του κοινωνικού μας ιστού και να επιταχύνει τον θάνατο του μικρομεσαίου εμπορίου και κατ'' επέκτασιν της μεσαίας τάξεως. Το γιατί, ας το αναζητήσουν όλοι στα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την παρουσία όσο το δυνατόν περισσοτέρων μεταναστών στην Ελλάδα και από την υποβάθμιση τεραστίων κομματιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων. Η ομάδα "Παρεμπόριο Stop!'' καλεί όλους τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν την φθηνή προπαγάνδα της κυβερνήσεως και των διαπλεκομένων μ' αυτήν δημοσιογράφων και καναλαρχών και υπενθυμίζει ότι η δράση του συνεχίζεται ακόμη και όσο ο λαός κάνει τα μπάνια του...»
Παναγιώτης Δούμας                                                                                                   ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: