ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΕΣΑ:Έφερε… εξάρες! 6-1!

Έφερε… εξάρες!

Η καλή... ζαριά που έριξε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Ριέρα συνεχίστηκε και στο άδειο Καραϊσκάκη καθώς σφράγισε την πρόκριση επί της Μπέσα με το ευρύ 6-1 και πλέον έχει το μυαλό του στην Μακάμπι.
Ένας Ολυμπιακός που... πέταγε φωτιές στο Β’ μέρος κατάφερε να διασύρει απόψε την Μπέσα με σκορ 6-1 στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη και να πάρει την πρόκριση για την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Το μετριότατο Α’ ημίχρονο έδωσε την θέση του σ’ ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος όπου εκεί οι γηπεδούχοι... ξέσπασαν και η Μπέσα έμεινε απλά να βλέπει τα γκολ να μπαίνουν στα δίχτυα της...

Πως ξεκίνησε το πρώτο μέρος

Ο Λίνεν αποφάσισε να χρίσει βασικό γκολκίπερ τον Πάρντο αντί του Νικοπολίδη, καθότι επρόκειτο για ένα σχετικά αδιάφορο παιχνίδι και ήθελε να τον... τεστάρει. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους αμυντική τετράδα τους Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Γκαλίτσιο και Ρ. Μπράβο.

Αμυντικά χαφ άρχισαν ο αρχηγός Ντουντού και ο Μαρέσκα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μιραλάς και Ζαϊρί και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ντιόγο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο Α’ μέρος και μάλιστα είχε μία πολύ καλή ευκαιρία για γκολ μόλις στο 4’ με χαμένο τετ-α-τετ του Μιραλάς. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ασκεί πίεση και από το κέντρο και από τα πλάγια με την Μπέσα ν’ εφαρμόζει ως επί το πλείστον αμυντικογενή τακτική.

Στο 15’ ο Μιραλάς έπιασε ένα σούτ έξω από την περιοχή, που αφού βρήκε σε σώματα πέρασε κόρνερ. Στο 16’ ένα νέο σούτ του Μπράβο πήγε στην αγκαλιά του Μπακάι.

Σκληρό παιχνίδι των Αλβανών και ένας μετριότατος Ολυμπιακός

Χαρακτηριστικό ήταν πάντως το σκληρό παιχνίδι των Αλβανών με τον Μιραλάς να πέφτει... θύμα του αρκετές φορές, κερδίζοντας φάουλ. Στο 20ό λεπτό ο Βέλγος κάνει μία σέντρα με αποδέκτη τον Ρ. Μπράβο που όμως δεν πρόλαβε την μπάλα για να κάνει ένα καλό σούτ.

Πάντως ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα και στην ανάπτυξή του αλλά και στο να περάσει μπαλιές μες στην αντίπαλη άμυνα. Η εικόνα των γηπεδούχων παρά την πίεση που είχαν προς την Μπέσα ήταν μετριότατη τόσο στην μεσαία γραμμή όσο και στην επιθετική λειτουργία.

Στο 38’ ο Ρ. Μπράβο έκανε ένα σούτ που δεν βρήκε στόχο. Γενικά πάντως λίγοι ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού που ξέφυγαν της μετριότητας, όπως ο Κέβιν Μιραλάς.

Τρία γκολ... μαζεμένα στην αρχή της επανάληψης!

Στο 46’ έμελλε να... μιλήσει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντουντού. Μ’ ένα δυνατό σούτ έγραψε το 1-0. Ωστόσο η απάντηση των Αλβανών ήρθε λίγο μετά. Στο 48’ ο Λαζαρέφσκι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1.

Ωστόσο ο Ντάρμπισαϊρ φρόντισε με ωραία προσωπική του ενέργεια να ξαναβάλει μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Άγγλος στράικερ με ένα καλό σούτ έκανε στο 53’ το 2-1.

Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και ν’ αποδίδει σαφώς καλύτερα από την Μπέσα. Πατούσε πιο γερά στα πόδια του και είχε και πιο καλό ρυθμό και πιο καλή ανάπτυξη.

Επιθετικό... πάρτι από τον Ολυμπιακό!

Και εκεί που όλα έμοιαζαν οριακά ο Ολυμπιακός πήρε για τα καλά μπρος και διέσυρε την αδύναμη Μπέσα. Στο 75' μετά από σέντρα του Μιραλάς ο Μαρέσκα έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 78’ ύστερα από φάση διαρκείας μες στα καρέ των Αλβανών και σύγχυση της αμυντικής γραμμής κατάφερε να κάνει το 4-1. Ο Μήτρογλου απέτυχε να σκοράρει από κοντά αλλά ο επερχόμενος Ντουντού καταφέρνει να βάλει γκολ από κοντά. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε και για άλλα γκολ, έχοντας ευκαιρίες.

6-1 με γκολάρα Φετφατζίδη και τον Μαρέσκα

Ο Ολυμπιακός δεν είχε... σταματημό. Στο 89’ ο νεαρός Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας. Έκανε μία ωραία κίνηση και με ένα δυνατό σούτ έκανε το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Μαρέσκα με πλασέ στο 90’.

Man of the match: Οι Μιραλάς και Ντάρμπισαϊρ μοιράζονται τον τίτλο αυτό. Ο Βέλγος ήταν πολύ κινητικός και επικίνδυνος από την αρχή του αγώνα. Πάλεψε σκληρά και δημιούργησε ρήγματα. Ο Άγγλος από την άλλη εκτός από το γκολ βοήθησε σημαντικά επιθετικά και δημιουργικά.

Αδύναμος κρίκος: Για τον Ολυμπιακό υστέρησαν αισθητά κυρίως στην τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και της δημιουργίας οι Ζαϊρί και Όσκαρ. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Γκαλίτσιος. Από την μεριά της η Μπέσα είχε μεγάλα αμυντικά προβλήματα αλλά και έναν κακό γκολκίπερ.

Στο ύψος του: Ο Ντουντού εκτός από τα γκολ που έβαλε συνέβαλλε σημαντικά στην οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έδειξε πως βελτιώνεται αισθητά από ματς σε ματς και ότι αποτελεί μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα του. Αρκετά καλός ήταν και ο Μαρέσκα που σκόραρε και δύο φορές. Για την Μπέσα ξεχώρισε ο σκόρερ της, Λαζαρέφσκι.

Η γκάφα: Γενικά η αμυντική γραμμή της αλβανικής Μπέσα ήταν και σήμερα γεμάτη από... γκάφες, όπως και ο γκολκίπερ της. Έξι γκολ δέχθηκε άλλωστε...

Το στραγάλι: Ο Άγγλος διαιτητής Λι Πρόμπερτ δεν υπέπεσε σε σημαντικά λάθη σήμερα. Ήταν αρκετά καλός.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά από ένα μετριότατο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλό και σοβαρό πρόσωπο στην επανάληψη. Έτσι πήρε τελικά μία ακόμη άνετη και δίκαιη νίκη σε βάρος της Μπέσα. Το τελικό 6-1 συνιστά ένα εμφανές δείγμα υπεροχής για τον Ολυμπιακό...

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (46’ Μήτρογλου), Ντουντού, Ντιόγο 69‘ Φετφατζίδης), Ζαϊρί (46’ Ντάρμπισαϊρ), Μιραλάς, Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα.
Μπέσα: Μπακάι, Αλί Γιού, Γιακούπι (76’ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χάντζμπιζιτς, Πότσι, Νέμπι (71‘ Στίνι), Σικαλέσι (85‘ Τράγκα), Ντος Σάντος, Οσμάνι.

LIVE GAME
4’ Πολύ καλή μπαλιά του Ντουντού στον Μιραλάς ο οποίος ευρισκόμενος τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ αδυνατεί να σκοράρει.
15’ Σούτ του Μιραλάς βρίσκει σε σώματα και περνάει κόρνερ.
16’ Ο Μπράβο πιάνει το σούτ, που όμως μπλοκάρει εύκολα ο αντίπαλος γκολκίπερ.
38’ Σούτ του Μπράβο δεν βρίσκει σούτ.
46' ΓΚΟΟΛ. Ο Ντουντού με δυνατό σούτ κάνει το 1-0.
49' ΓΚΟΟΛ. Ο Λαζαρέφσκι με απευθείας φάουλ ισοφαρίζει.
53' ΓΚΟΟΛ. Ο Ολυμπιακός προηγείται ξανά με 2-1 μετά από σούτ του Ντάρμπισαϊρ.
57' Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα και πιο ουσιαστικά πλέον.
60’ Ο Μέλμπεργκ με τον Πάρντο μπερδεύονται και παρολίγον να σκοράρει και πάλι η Μπέσα αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο Μέλμπεργκ προλαβαίνει τον Ντος Σάντος και διώχνει την μπάλα.
66' Ο Μιραλάς βρίσκει την μπάλα στο δοκάρι. Μετά από ωραία μπαλιά ο Βέλγος απέφυγε τον αντίπαλό του και πλάσαρε όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.
69' Συνεχίζει την πίεση ο Ολυμπιακός.
71' Σούτ του Ντάρμπισαϊρ η μπάλα άουτ.
73' Ο Μιραλάς κάνει ένα σούτ που δεν βρίσκει στόχο.
75' ΓΚΟΟΛ. Το 3-1 Μετά από σέντρα του Μιραλάς ο Μαρέσκα θα κάνει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.77' Σούτ του Χολέμπας αποκρούεται.
78' ΓΚΟΟΛ. Το 4-1. Μετά από φάση διαρκείας μες στα καρέ των Αλβανών και σύγχυση της αμυντικής γραμμής ο Μήτρογλου αποτυγχάνει να σκοράρει από κοντά αλλά ο επερχόμενος Ντουντού καταφέρνει να βάλει γκολ από κοντά.
81' Ο Μήτρογλου αν και είναι μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
89' ΓΚΟΟΛ. Το 5-1 με ωραίο γκολ του Φετφατζίδη.
91' ΓΚΟΟΛ. Το 6-1 μετά από πλασέ του Μαρέσκα.

Μικρά μικρά από το Καραϊσκάκη
22.22 Ισπανική... παροικία θυμίζει το Καραϊσκάκη, καθότι μαζί με τον Άλμπερτ Ριέρα έχουν έρθει και αρκετοί άλλοι Ισπανοί.

22.00 Oι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν στήσει το δικό τους... πάρτι έξω από το Καραϊσκάκη, συνεχίζοντας τα πανηγύρια και τα συνθήματα για τον Άλμπερτ Ριέρα.

21.19 Ο Άλμπερτ Ριέρα είναι πλέον στο Καραϊσκάκη. Ο ίδιος σε σύντομες δηλώσεις του δεν έκρυψε το πόσο εντυπωσιασμένος έμεινε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

"Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας. Ήρθα να δω το παιχνίδι. Μπορεί να μιλήσουμε μετά το παιχνίδι.

Ήταν κάτι πολύ ωραίο αυτό που έγινε με την υποδοχή που μου επεφύλαξε ο κόσμος. Ομολογώ πως δεν το περίμενα", δήλωσε ο Ριέρα.
21.09 Με τον Ούρκο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Ντουντού, Ντιόγο, Ζαϊρί, Μιραλάς, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μαρέσκα.

Μπέσα: Μπακάι, Αλί Γιού, Γιακούπι, Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χάντζμπιζιτς, Πότσι, Νέμπι, Σικαλέσι, Ντος Σάντος, Οσμάνι.

20.59 Οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν ζεστάμα ενόψει του ματς.

20.50 Χωρίς κόσμο γίνεται το αποψινό παιχνίδι λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού.

20.45 Διατητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Λι Πρόμπερτ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στίβεν Τσιλντ και Σκοτ Λέτζερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Άγγλος Λι Στίβεν Μέισον.

Ξεχάστηκε η κόντρα...

Πριν λίγες ημέρες ο Ριβάλντο είχε τονίσει πως ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά του, και στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε βρέθηκε κοντά στην πρώην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος παρακολουθήσε την αναμέτρηση με την Μπέσα από τα επίσημα και τα είπε με τους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά και τους πρώην συμπαίκτες του.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον Ολυμπιακό είχε ο Φερνάντο Σάντος, αν και δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τους διεθνείς, αφού είναι εκτός πλάνων. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τα είπε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αλλά και τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα είναι έτοιμος για τα δυο ματς της Εθνικής.

Μπορεί ο Γκαλέτι να έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, ωστόσο θα παραμείνει στον σύλλογο. Ο Αργεντίνος παρακολούθησε την αναμέτρηση από το φαληρικό στάδιο και κάθησε δίπλα στον συμπατριώτη του και νέο απόκτημα της ομάδας, Άριελ Ιμπαγάσα.                                               ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: