ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΙ TUVUNU (ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

"Tuvunu" («Του Βουνού») είναι το όνομα του νέου αναψυκτικού χωρίς ανθρακικό, από ελληνικό τσάι του βουνού, μέλι και λεμόνι, που ανήκει στην κατηγορία των υγιεινών μη-αλκοολούχων ποτών στην οποία πρωτοπορεί η Ζυθοποιία Μακεδονία Θράκης ! Γεύση αρωματική, διάφανη, που ξεδιψάει και ταυτόχρονα ευεργετεί τον ανθρώπινο οργανισμό με τις αντιοξειδωτικές, θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του!
Ένα από τα πιο αρωματικά και ευεργετικά λουλούδια των ελληνικών βουνών, ο σιδερίτης, προσφέρεται τώρα, σαν ένα έξοχο υγιεινό αναψυκτικό, χωρίς συντηρητικά και το μόνο στον κόσμο που μπορεί να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο, κρύο ή ζεστό.
Ήταν η σοφία του Ιπποκράτη, η συνταγή των γιαγιάδων μας, η χαρά των αισθήσεων και το ελληνικό καλοκαίρι που μάς έδωσαν την ιδέα: κρύο τσάι του βουνού με φρεσκοστυμμένα λεμόνια, ανθόμελο και μαύρη ζάχαρη! Μια τελείως διαφορετική πρόταση που δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
στον ελληνικό σιδερίτη

Η παρασκευή του είναι φαινομενικά απλή, αλλά έχουμε βρει κάποια μικρά μυστικά που αναδεικνύουν στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμά του. Τα αποξηραμένα λουλούδια βράζονται ελαφρώς σε φυσικό νερό της Ροδόπης. Το άρωμα που αναδύεται αμέσως, σχεδόν, οφείλεται στα πτητικά συστατικά του έλαιου και στη συνέχεια, αφού το τσάι βράσει λίγο ακόμα απελευθερώνονται τα ευεργετικά φλαβονοειδή από το φυτικό ιστό, δίνοντας στο ρόφημα το χαρακτηριστικό του χρώμα. Καμία προσθήκη πλην του μελιού και του φρέσκου χυμού λεμονιού δε γίνεται.
Εκτός από τη διανομή του σε επιλεγμένα σημεία εντός Ελλάδος, το Tuvunu ήδη εξάγεται στην Ασία και την Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: