ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απολύσεις στον 902, μέρος 2ο

Γράφει ο Zahir Zahir

Την απάντηση σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για κουτσομπολιά, συκοφαντίες και λασπολογία στο ΚΚΕ, όταν βγήκε στο διαδίκτυο η είδηση των απολύσεων στον 902, έδωσε χθές η διεύθυνση του σταθμού με τις πρώτες απολύσεις. Μέχρι στιγμής είναι στο δρόμο 5 εργαζόμενοι.

Το χρονικό της ανηθικότητας:

Από την Τρίτη 23/11 μέχρι την ......
Πέμπτη 25/11 η διεύθυνση συγκαλούσε τμηματικές συνελεύσεις για την ανακοίνωση των "χαρμόσυνων" νέων. Στις 25/11 ενημερώνεται ο πρόεδρος του σωματείου της ΕΤΙΤΑ και κανονίζεται συζήτηση εντός του σταθμού με το σωματείο, τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους. Χωρίς καμία ενημέρωση, το σωματείο δεν εμφανίστηκε ποτέ (γιατί άραγε;).
Κυριακή 28/11, συγκαλείται συγκέντρωση των εργαζομένων (παρευρέθησαν μόνο μη κομματικοί) και εκλέγεται επιτροπή αγώνα, η οποία επικοινωνεί με το σωματείο. Σε συνομιλία με μέλος του Δ.Σ. συνειδητοποιούν ότι το Δ.Σ. δεν γνωρίζει(;) τίποτα για απολύσεις στον 902. Μετά από ώρα κανονίζεται συνάντηση για την επόμενη μέρα το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους. Η διεύθυνση όμως σπεύδει και τη Δευτέρα το πρωί πηγαίνει στο σωματείο, χωρίς να γνωρίζει κανείς από την επιτροπή των εργαζομένων το παραμικρό.
Το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου που πηγαίνει η επιτροπή εμφανίζονται, από το δωμάτιο που ήταν κρυμμένοι, κομματικοί "συνάδελφοι" των εργαζομένων - "συνέταιροι"¨του ΚΚΕ. Στην ερώτηση "γιατί υπάρχει μεταξύ τους αυτή η διαμάχη και αν αυτοί είναι υπέρ των απολύσεων", οι "συνάδελφοι" αυτοί απαντούν "δεν είμαστε υπέρ, αλλά..." (αλλά τι;), μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο σταθμός περιφρουρείται από άλλους "συναδέλφους" για να μην κινδυνεύσει η ροή, οι εγκαταστάσεις κτλ. του σταθμού (εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων!). Παρόλα αυτά κανονίζεται νέα συγκέντρωση των εργαζομένων, αυτή τη φορά με την προοπτική να παρευρεθούν και οι δύο πλευρές, τα κομματικά μέλη δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.
Την επομένη κατεβαίνουν στην πορεία μαζί με τους απολυμένους στα άλλα μέσα ενημέρωσης, όταν το νέο των απολύσεων διέρευσε στα άλλα σωματεία, οι πρόεδροι αυτών ρωτούσαν το ΠΑΜΕ και κομματικούς εργαζόμενους του σταθμού αν κάτι τέτοιο ισχύει. Η απάντηση που πήραν; "Εμείς δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτα".
Αποφασίζεται προσωρινό πάγωμα των απολύσεων μέχρι την Παρασκευή 3/12 και γενική συνέλευση( για ακόμη μια φορά) σωματείου- διεύθυνσης- εργαζομένων για το βράδυ της Δευτέρα 6/12. Για κάποιον ανεξήγητο όμως λόγο όλα τα συνεργεία εκείνη την ημέρα είχαν βάρδια 4-12 τα μεσάνυχτα (για να μην παρευρεθούν ίσως στην συνέλευση;), για κακή τους τύχη λόγω επεισοδίων ακυρώνεται και παίρνεται εκ νέου απόφαση για πάγωμα των απολύσεων τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δίνεται υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενους για όλη την εβδομάδα από 6/12 έως 10/12 με την εσωτερική οδηγία "άδεια για να μην είναι εδώ μέσα και σκοτώσουν κανέναν".
Μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα τσιράκια τους ρίχναν κροκοδείλια δάκρυα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αναρωτιόντουσαν γιατί θέλουν να βλάψουν οι εργαζόμενοι το κόμμα αφού δεν ευθύνεται αυτό για την κατάσταση ενώ ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι απολύσεις δεν είναι ίδιες με των άλλων, των κακών καπιταλιστών. Επίσης χρησιμοποιήθηκε και η τακτική του εκφοβισμού και ψυχολογικού εκβιασμού. "Αφού δεν μπορούμε να βλάψουμε εσένα, θα φροντίσουμε να βλάψουμε την οικογένειά σου που είναι στέλεχος του κόμματος και έτσι θα πονέσεις περισσότερο".
Και μετά από όλα αυτά τα τραγελαφικά, χθες το βράδυ στάλθηκαν στο ταμείο ανεργίας 4 εργαζόμενοι και σήμερα το πρωί ένας "αδειούχος". Οι απολύσεις αυτές έγιναν στο τέλος της βάρδιας. Ενώ καληνύχτιζαν οι εργαζόμενοι τους συναδέλφους τους, τους περίμενε στο δρόμο προς την έξοδο ραβασάκι για αποχώρηση.
Αυτό είναι το επίπεδο του κομμουνισμού... Λυπάμαι μόνο για τους παππούδες μου και όλους αυτούς τους ανθρώπους που βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και δώσαν τη ζωή τους σε μια ιδέα και σε ένα κόμμα που κάποιοι ξεφτυλίζουν συστηματικά και χωρίς καμία αιδώ.

ΥΓ: Από τη διεύθυνση έχει επίσης ειπωθεί και η κορυφαία φράση: "Δεν έχει αγγίξει το σταθμό και το κόμμα η οικονομική κρίση, έτσι και αλλιώς μερικά εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πρόβλημα". Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!                                                                                                                     ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: