ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μια μικρή νίκη της ιστορικής μνήμης και της δικαιοσύνης

Toυ Φαήλου Κρανιδιώτη

Πριν από λίγο η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., ενέκρινε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά τις απειλές και τα τεράστια ποσά που ξόδεψε η Τουρκία. Αυτή τη φορά οι κεμαλικοί και οι ισλαμοφασίστες είχαν επιστρατεύσει και στοιχίσει πίσω τους και τις αμερικανικές βιομηχανίες όπλων. Μάταια επιδόθηκαν σ’ έναν πολυέξοδο και βρώμικο πόλεμο σε βάρος της αλήθειας.

Το 1994 είχα την τιμή, κατ’ εντολήν του Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν συζήτησης μαζί του ήδη από το 1993, να συντάξω την πρόταση Νόμου και την Εισηγητική Έκθεση, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων και τελικά το 1996 έγινε νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τον οποίο η 24η Απριλίου αναγνωρίσθηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το τουρκικό καθεστώς. Έτσι ικανοποιήθηκε το πάγιο και σημαντικότερο αίτημα των απανταχού Αρμενίων αδελφών μας, αρχαίωνσυντρόφων μας στα ίδια ματωμένα μονοπάτια της Ιστορίας.

Η μικρή Ελλάδα λοιπόν, εδώ και 14 χρόνια, με πρωτοβουλία του Αντώνη, αναγνώρισε την ιστορική αλήθεια και τιμά την μνήμη αυτών, που ακόμη σήμερα η αμερικανική υπερδύναμη δεν έχει το θάρρος να τιμήσει.

Ο αγώνας για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής είναι στην τελική ευθεία και προβλέπεται λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού φασισμού πάσης εκδοχής. Ελπίζουμε οι κραταιές ΗΠΑ να μην υποκύψουν γι’ άλλη μια φορά στις πιέσεις του τελευταίου «νόμιμου» καθεστώτος απαρτχάϊντ στον κόσμο, όπου ο φονιάς γυναικόπαιδων Κεμάλ και οι Άϊχμαν του Ελληνισμού και των Αρμενίων, όπως ο Τοπάλ Οσμάν και ο Ταλάτ, τιμώνται ακόμη και σήμερα ως «ήρωες».

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: