ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Στο Βοτανικό το μουσουλμανικό τέμενος. Ευχαριστημένος ο Νικήτας Κακλαμάνης

Σε έκταση στην περιοχή του Βοτανικού που θα παραχωρήσει το πολεμικό ναυτικό θα ανεγερθεί τελικώς το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε το θέμα σε...

συνάντηση που είχε το πρωί στο πεντάγωνο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα το οικόπεδο στο Βοτανικό ώστε το ταχύτερο δυνατόν να κατασκευαστεί το τέμενος για τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες που κατοικούν στο λεκανοπέδιο.

Το ίδιο άμεσα θα προχωρήσουν και οι εργασίες για το μουσουλμανικό νεκροταφείο αφού, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση, έχει αποδεσμευτεί έκταση του πολεμικού ναυτικού στο Σχιστό για τη συγκεκριμένη χρήση.

Όμως και για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί αποδεσμεύτηκαν μεγάλες εκτάσεις που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο κ.Κακλαμάνης ο χώρος θα ενοποιηθεί - εννοώντας προφανώς ότι θα εξαφανιστούν τα συρματοπλέγματα που το κατακερματίζουν - ώστε να γίνει προσβάσιμος στους πολίτες.

Επίσης θα υπάρξει δεντροφύτευση και άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί μια όαση πρασίνου κοντά στο κέντρο της πόλης.

Εξερχόμενος ο Δήμαρχος Αθηναίων έκανε την εξής δήλωση στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Αθήνα 9.84»:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εκ μέρους της πόλης των Αθηνών, διότι αντιμετώπισε με πολύ θετικό τρόπο τρία κρίσιμα και χρονίζοντα θέματα, και βασίμως ελπίζω πλέον, ότι και στα τρία θα δοθεί οριστική λύση επ’ ωφελεία των κατοίκων της πόλεως των Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: