ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ... ΝΕΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πρώτη φορά παγκοσμίως μια σοσιαλιστική κυβέρνηση επιβάλλει τη σκληρότερη δυνατή εισοδηματική πολιτική σε εργαζόμενους χαμηλών αποδοχών!

Μετά ένα πεντάμηνο ή εξάμηνο η κυβέρνηση λέει ότι ολοκλήρωσε τα σκληρά μέτρα που υπό την ασφυκτική πίεση εταίρων και αγορών αναγκάστηκε να πάρει.

της ΜΑΡΙΑΝΑΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Λέει, διότι πολλοί ήδη στοιχηματίζουν ότι θα χρειαστούν και άλλα πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010, οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι. Το ερώτημα είναι ένα: Πού στοχεύουν σαν πακέτο και όχι ένα-ένα; Άγνωστο! Διότι πρέπει να είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που μια σοσιαλιστική κυβέρνηση επιβάλλει τη σκληρότερη δυνατή εισοδηματική πολιτική σε εργαζόμενους χαμηλών αποδοχών και αντίστοιχους συνταξιούχους, αυξάνοντας δραματικά το κόστος ζωής τους με μια σειρά από έμμεσους φόρους που κυριολεκτικά θα εξανεμίσουν το γλίσχρο εισόδημά τους.


Επίσης η οριζόντια μείωση επιδομάτων, κινήτρων κτλ. των δημοσίων υπαλλήλων με τη λογική του δρεπανιού “ό,τι εξέχει το κόβουμε”, αντί μιας βαθιά ορθολογικής ανά υπουργείο και ανά υπηρεσία αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα οδηγήσει υπαλλήλους-κλειδιά του μισοδιαλυμένου, διαφθαρμένου και άκρως αντιπαραγωγικού κράτους σε εύλογη απόγνωση.

Για παράδειγμα, όσοι έντιμοι και καθαροί σκληρά εργαζόμενοι εφοριακοί υπάρχουν ή θα περάσουν στην πλευρά των λαδωμένων ή θα βρεθούν να χρωστάνε αυτοί! Αντίθετα κανείς δεν τόλμησε να κόψει τον 15ο και 16ο ή και 17ο(!) μισθό σε προνομιακές μόνιμες θέσεις εργασίας, όπως στη Βουλή ή στα ΕΛΠΕ. Αλλά πέραν αυτών ούτε μισή ενέργεια ουσιαστικής μείωσης της τρελής σπατάλης στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξαγγέλθηκε, ούτε μία απόφαση για κατάργηση όχι των άχρηστων οργανισμών και φορέων αλλά των θέσεων εργασίας σε αυτές δεν πρόκειται να ληφθεί, ούτε ένα μέτρο που να δείχνει ότι το πελατειακό κράτος που γιγαντώθηκε επί ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς μεγάλωσε και επί ΝΔ μπαίνει στη διαδικασία συρρίκνωσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμά να ισοπεδώνει προς τα κάτω παραγωγικούς και αντιπαραγωγικούς εργαζομένους, αντί να τολμήσει να ζητήσει εδώ και τώρα κατάργηση της μονιμότητας, ζητώντας από ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα κόμματα της Αριστεράς να μοιραστούν μαζί του το πολιτικό κόστος. Προτιμά να εξαγγέλλει φορολογικούς ελέγχους (με ποιους εφοριακούς να δω), παρά να επιβάλει τον αντικειμενικό προσδιορισμό του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, με μαχητό φυσικά τεκμήριο αν κάποιος γιατρός λ.χ. ή δικηγόρος (μέσος όρος εισοδήματος 15.000 ευρώ ετησίως!) πράγματι αδικείται.

Προτιμά να υπερφορολογεί όσους δηλώνουν μεγάλα(;) εισοδήματα και έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, τη στιγμή που 10 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες για το εξωτερικό. Το μήνυμα που δίνει είναι: Αν είσαι “ξύπνιος”, δεν πρέπει να φαίνεσαι πουθενά σε αυτήν τη χώρα! Αλλιώς σε φορολογούν μέχρι εξαντλήσεως. Αλλά το κυριότερο, που φυσικά επισημάνθηκε από τους αναλυτές, είναι η ύφεση. Την υπολογίζουν γύρω στο 3%-4%, με την αγορά να βάζει λουκέτα και τα κανόνια να σκάνε το ένα πίσω από το άλλο. Ποιος Έλληνας, πλην των φοροφυγάδων και των κροίσων, θα κινήσει αυτή τη μικρομεσαία αγορά;

Ποια οικοδομή θα ανακάμψει και ποια νέα επιχείρηση θα στηθεί; Η ανεργία, που αυτή τη στιγμή σε πραγματικά και όχι μαγειρεμένα μεγέθη είναι διψήφια, πού ακριβώς θα φτάσει; Στις πλάτες ποιων καταναλωτών θα συνεχίσουν τα καρτέλ των μεγαλοεταιρειών τροφίμων, παραγωγικών και εμπορικών, να χρεώνουν ακόμη και διπλάσιες τιμές στα αγαθά σε σχέση με τη... Βουλγαρία; Κοντολογίς, τα μέτρα είναι απολύτως άδικα, όχι διότι είναι σκληρά, αλλά διότι είναι αποτέλεσμα μιας πανικόβλητης αντιφατικής πολιτικής, με μοναδικό κριτήριο να βγουν οι αριθμοί στην πρόσθεση και να φτάσουμε τα 4,8 δισ. επιπλέον. Μετά βλέπουμε! Μόνο που εμείς δεν θα βλέπουμε πολύ νωρίτερα.

Ούτε ευρώ!
Χθες η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή παρατήρησε κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας που έφερε άρον άρον η κυβέρνηση. Τι;

“Έπεσε το μάτι μου στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και είδα ότι το παράβολο πολιτογράφησης που θα πληρώνουν οι μετανάστες που ζητούν ελληνική ιθαγένεια, από τα 1.500 ευρώ που ίσχυε, μειώνεται στα 700 ευρώ!
Η επαναίτηση μειώνεται από 750 ευρώ σε 200 ευρώ!” Αλλά πέραν αυτού, που αν υπολογιστεί με βάση τις αιτήσεις, που θα είναι πάνω από 300.000, δείχνει το κονδύλι που χάνεται εν μέσω κρίσης, λες και η αίτηση για την ιθαγένεια είναι κάτι σαν... εγγραφή στο σχολείο, υπάρχει και κάτι ακόμη, που η Φ. Πιπιλή σκιαγραφεί: “Η δημιουργία νέων επιτροπών με αμοιβή με αρχικό κόστος 300.000 ευρώ.

Η δημιουργία του πρωτάκουστου νέου επιδόματος ευθύνης σε όλους τους προϊσταμένους, δηλαδή, για να είσαι υπεύθυνος κρατικός λειτουργός, πρέπει να πληρώνεσαι έξτρα, ενώ χαρίζεται χρήμα για μετακινήσεις των υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα κτλ. -δεν μπορεί όπως τονίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην έκθεσή του να το προσδιορίσει-, άγνωστο δηλαδή πόσο θα στοιχίσει στο κράτος”! Δηλαδή αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι α) να διευκολύνει οικονομικά αυτούς που θέλουν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια, μην και τους αποτρέψει το υψηλό κόστος και δεν υποβάλουν αιτήσεις, την ώρα που παγώνει συντάξεις των 500 και 600 ευρώ, β) για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία, φτιάχνει νέες επιτροπές (διότι προφανώς δεν αρκούν οι υπάλληλοι), τις οποίες και προικοδοτεί με σειρά περίεργων και μη κοστολογημένων επιδομάτων, την ώρα που κόβει, όπως λέει, τα επιδόματα στο δημόσιο!

Τώρα οι απαντήσεις που θα δοθούν από τους κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου ελπίζουμε να είναι εκτός από πειστικές και αναθεωρημένες. Αν νομίζουν ότι από τη μια θα “ματώνουν” οι έλληνες πολίτες και από την άλλη θα σκορπάνε τα ευρώ, για να μαζέψουν νέες ψήφους, είναι γελασμένοι. Ούτε ευρώ! Δεν υπάρχει σάλιο, όπως λέτε κι εσείς κύριοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: