Έχει δίκιο το Συμβούλιο της Επικρατείας όταν λέει στην απόφασή του (σύμφωνα με τα ΜΜΕ), ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι οι ένστολοι (αστυνομικοί και στρατιωτικοί) κατατάσσονται στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Αυτή είναι η νομική του άποψη, προκειμένου να κηρύξει αντισυνταγματική την σχετική υπουργική απόφαση.
Για την ακρίβεια (λέμε εμείς), οι ένστολοι είναι...
ο βασικότερος στυλοβάτης του καθεστώτος. Χωρίς ενστόλους, το καθεστώς θα κατέρρεε άμεσα. Το ίδιο έπραξε η Δικαιοσύνη και για τον εαυτό της, όταν κήρυξε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των αμοιβών των δικαστών και την κατάργηση της φοροαπαλλαγής τους, με το σκεπτικό ότι είναι μια από τις τρεις εξουσίες του κράτους.
Επομένως, οι τρεις εξουσίες (υπουργοί, βουλευτές και δικαστές) και οι ένστολοι στυλοβάτες των εξουσιών αυτών, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους, ενώ προφανώς όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι. Έτσι, την ίδια ακριβώς στιγμή, το ίδιο το ΣτΕ έκρινε ως συνταγματικές τις περικοπές στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, στους υπαλλήλους της ΡΑΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το ίδιο είχε κάνει και με τους απολυμένους της ΕΡΤ. Υπενθυμίζουμε ακόμα, ότι κήρυξε συνταγματικό το ίδιο το μνημόνιο, το χαράτσι της ΔΕΗ κ.λ.π. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα διασωθούν μόνο όσοι είναι καθεστώς και εκείνοι που τους προστατεύουν.
Κατά τα άλλα, έχουμε λέει «δημοκρατία». Προφανώς οι άρχοντές μας και οι δικαστές μας δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι, σε μια Πραγματική Δημοκρατία, ο πιο σκληρός πυρήνας του κράτους είναι μόνο ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Ότι βασικό στοιχείο της Πολιτείας είναι οι Πολίτες της. Οι ασκούντες εξουσία είναι απλά εντολοδόχοι τους. Αλλά τι λέμε τώρα;;; για ποια «δημοκρατία» μιλάμε;;;
Πιστεύει άραγε έστω και ένας ακόμα, ότι όσο τις εξελίξεις της κρίσης θα τις ελέγχει το ίδιο αυτονομημένο καθεστώς, η ίδια αυτονομημένη ολιγαρχία, που μας οδήγησε στην κρίση, υπάρχει κάποια ελπίδα;;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου