Είναι άλλο ο Καζαντζίδης κι άλλο ο Καζαντζάκης
Είναι άλλο η Φιλοσοφία και άλλο ο Νεοφιλοσοφισμός.
Η ανικανότητα σου να διακρίνεις τις διαφορές είναι που σ’ έχει ρίξει στα Τάρταρα της ζωής
Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο, στην
Ελλάδα του Κλικ, του Nitro, του Θέμη, της αρβύλας, του πασουμιού, του
Σάκη, του Καρά, της Τατιάνας, της Μενεγάκη και λοιπών λελούδων. Αφενός
το βιβλίο είναι μικρό με μεγάλα γράμματα ( όπως πρέπει να είναι ένα
βιβλίο που απευθύνεται σε Νεάντερνταλ ) και αφετέρου περιέχει μια τέλεια
ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ,
που οι ορθόδοξοι Νεοέλληνες αποστήθισαν υπνωτιστικά και την έκαναν
καραμέλα «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το
αποκτήσεις». ( Προπαγάνδα και Μάζα
) Πώς θα αποκτήσεις ό,τι επιθυμείς; Μόνο με την επιθυμία; Χωρίς
διάβασμα; Χωρίς γνώση; Χωρίς ΔΡΑΣΗ; Έτσι κάθεσαι και περιμένεις την
συνομωσία να σε σώσει; …και ανόητη κοτούλα, μετά λες τους άλλους
συνομωσιολογικοπαρανοϊκούς !!!!!Είναι άλλο η Φιλοσοφία και άλλο ο Νεοφιλοσοφισμός.
Η ανικανότητα σου να διακρίνεις τις διαφορές είναι που σ’ έχει ρίξει στα Τάρταρα της ζωής
Ό,τι κι αν ήθελε να πει ο κατευθυνόμενος κι άσχετος Κοέλιο, οι ορθόδοξοι παθητικοί Νεοέλληνες ησύχασαν, αφέθηκαν στο σύμπαν και το περιμένουν ανυπόμονα κι απαιτητικά να συνωμοτήσει υπέρ τους. Το σύμπαν δεν συνωμοτεί και σε έχει γραμμένο, μάλιστα δεν ξέρει καν ό,τι υπάρχεις. Όσο δεν ξεχωρίζεις τον Οσσο και τον Κοέλιο από την Πνευματικότητα και δεν είσαι σε θέση να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ διαφορές τεράστιες ανάμεσα τον Καζαντζίδη και τον Καζαντζάκη τότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διαχειριστείς την κρίση και τον πολιτισμό που έχει ήδη αρχίσει να πέφτει στο κεφάλι σου !
Ένα μυαλό, ένας νους μια ψυχή που έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει με πρότυπα υπόνομου και θολοκουλτούρας, είναι αδύνατον να αντιληφθεί πόσο αστείο, χειρίσιμο κι ασήμαντο είναι αυτό που αποκαλούν “κρίση” . Είναι αδύνατον να κατανοήσει οτιδήποτε κι αν του πεις σχετικά με την ανάπτυξη, ειδικά όταν θεωρεί ως ανάπτυξη, το να συνωμοτήσει το σύμπαν, χωρίς να κάνει ο ίδιος τίποτε απολύτως, ούτε καν να σκεφτεί σχετικά με αυτό το τίποτα.
Αυτός που γαλουχήθηκε να θεωρεί τις βίζιτες της τηλεόρασης γυναίκες και τους “σινάμενους κουνάμενους” άνδρες, αυτός που κάθεται να βλέπει σε ελληνική τηλεόραση τον σφαγέα του ελληνικού λαού, Σουλεϊμάν τον κόκορα με το κοτέτσι του δίνοντας χρήματα και τηλεθέαση σε ένα μέσο αποβλάκωσης, αυτός που θεωρεί πνευματικότητα το να ανάψει ένα κερί και διάβασμα το να διαβάζει Αρκά, ΑΥΤΟΣ είναι αδύνατον να καθίσει να συγκεντρωθεί και να διαβάζει πάνω από μια αράδα σε ένα άρθρο που του δείχνει με ποιόν τρόπο μπορεί να διαχειριστεί την ζωή και το μυαλό του.
Δεν θα αναλύσω εδώ πως και γιατί δεν έχει αυτοσυγκέντρωση, ούτε έχω διάθεση ούτε και με νοιάζει, ΑΥΤΟΣ όμως ο ορθόδοξος νεοέλληνας, είναι αδύνατον να ξεχωρίσει διαφορές και ομοιότητες ανάμεσα σε ένα μήλο κι ένα άλογο, είναι αδύνατον να σκεφτεί με το δικό του μυαλό και να φτάσει σε ένα λογικό συμπέρασμα στο πως και τι να κάνει για να μην τον αγγίξει η ”τεχνικά κατασκευασμένη “κρίση”, από αυτούς που γελάνε μαζί του όταν τον ταΐζουν κουτόχορτο με το καντάρι.
Υπάρχουν εδώ στο terrapapers (μα και σε άλλα σαιτ) μέχρι σήμερα 987 άρθρα που προσφέρουν – ΔΩΡΕΑΝ- συμβουλές, προτροπές, τρόπους και τεχνικές για να μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, να έχεις όλα αυτά που τεχνηέντως σου κόβουν και σου στερούν, να έχεις χρήματα, να έχεις καλή υγεία, καλή διάθεση, πνευματική αναζήτηση, να γελάσεις, να μαγειρέψεις, να φωτογραφίσεις, να γράψεις, να σκεφτείς, να αναρωτηθείς, να ρωτήσεις, να πεις, να μάθεις … χιλιάδες τα διαθέσιμα να αξιοποιηθούν από εσένα.
…Τα οποία είναι αδύνατον να τα διαβάσεις, ( έχουν πολλές λέξεις ) πόσο μάλλον τα αξιοποιήσεις, γιατί σου είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς, λέγοντας … “καλύτερα να περιμένω το σύμπαν –πολιτική-χριστό-θεό-τράπεζα-κληρονομιά- Ανδρομέδιους, ΕΛ-ΜΕΛ-ΚΛΟΥΝΕΛ να με σώσει” … κι ενώ βλέπεις –αν και όταν έχεις κάποια αναλαμπή- πως μονάχα οι δυνατοί επιβιώνουν, προτιμάς δουλικά να κακαρίζεις αδύναμος !!!
Ικανοποιώντας τις εσωτερικές και εγωιστικές επιθυμίες οι γνωστοί, κάνουν τους ανθρώπους να νοιώθουν “ευτυχισμένους” άρα υπάκουους. Αυτή είναι η αρχή της καταναλωτικής Αμερικανικής εμμονής, μίας εμμονής που έφθασε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον πολιτισμό της Δύσης, συμπεριλαμβάνοντας και τους νεοφιλοσοφισμούς που χρησιμοποιείς για δήθεν προσωπική βελτίωση, ενώ προσφέρουν απλόχερα προσωπική χαντάκωση.
Ο πολιτιστικός εγωκεντρισμός, ως νεοφιλοσοφισμός, δημιουργήθηκε με σκοπό να υπηρετεί τα γνωστά κρυφά και φανερά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Αν κρατήσεις τις μάζες (στο κοτέτσι) απασχολημένες με τον εαυτό τους, καταναλώνοντας ευτυχισμένες αγαθά και υπηρεσίες που έχουν πειστεί ότι τις χρειάζονται και μάλιστα με ένα περιτύλιγμα ιλουστρασιόν φιλοσοφισμών, εκείνοι τότε που έχουν εξουσία μπορούν άνετα να το εκμεταλλευτούν και να ασκήσουν έλεγχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
Υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι αν ισχύει αυτό, δεν είναι και απαραίτητα κακό, όπως η κότα στο κοτέτσι λέει “αν δεν μου κόψουν την σύνταξη ας με κυβερνάει όποιος να ναι κι ας είμαι και προτεκτοράτο”. Το πρόβλημα είναι ότι η ατζέντα αυτών που έχουν δύναμη απέχει πολύ από όποια καλά κίνητρα, ελάχιστα υποψιασμένος να είσαι το αντιλαμβάνεσαι.
Στην πραγματικότητα έχει αλλάξει το νόημα της ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αποδυναμώσει τα θεμέλια των κοινωνιών και των χωρών στις οποίες ζει ο κόσμος. Από ένα πολιτισμό “αναγκών” έχουμε περάσει σε έναν πολιτισμό “επιθυμιών”. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται πλέον από πολύ μικροί να επιθυμούν, να θέλουν πράγματα ακόμα και πριν καταναλώσουν αυτά που ήδη έχουν. Οι επιθυμίες του ανθρώπου ξεπερνούν κατά πολύ τις ανάγκες του. …και τσουπ δημιουργείς μια όμορφη κρίση όταν τους στερείς αυτά που τους έκαναν ευτυχισμένους κι όχι απλά τους χειρίζεσαι αλλά τους παίζεις κομπολόι …
Ακολουθώντας το ίδιο πνεύμα του καταναλωτισμού, οι ιδέες για αυτο-βελτίωση και οι νεοφιλοσοφ-ισμοί του New Age είναι και αυτές χρωματισμένες με προσωπικές εμμονές. Οι κάθε λογής δάσκαλοι και προσωπικοί γκουρού έχουν εφεύρει σύγχρονους φιλοσοφ-ισμούς και έχοντας αλλοιώσει το περιεχόμενο της Φιλοσοφίας, εξυπηρετούν τον καταναλωτικό εγωισμό. Διάβασε μερικά ακόμη, εκτός την γνωστή ανοησία του Κοέλιο.
> Αν ονειρεύεσαι μία καλύτερη ζωή, η Δύναμη χωρίς Όρια θα σου δείξει πώς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του μυαλού για να κάνεις, να έχεις και να πετύχεις όλα όσα θέλεις.
> Από τη στιγμή που θα κλειδώσεις την επιθυμία σου σε κάτι, τότε μπουμ! Θα έχεις μία Μερσεντές. Έτσι λειτουργεί.
> Αν το φανταστείς, τότε μπορείς να το έχεις !
Εκτός από το πόσο παραπλανητικά και αναληθή είναι τα παραπάνω, αντικατοπτρίζουν την προσωπική μανία και εμμονή του ανθρώπου με τα αγαθά. Κάθε απόσπασμα παραπάνω αντανακλά εγωκεντρικές επιθυμίες, παιδαριώδεις συμπεριφορές και μία σφοδρή επιθυμία για “περισσότερα” γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τις επιταγές του συγχρόνου κόσμου, δηλ. οι μηχανές ευτυχίας που ψάχνουν για προσωπική ηδονή. Θέλεις να είσαι αγκαλιά με την επιτυχία, πλούσιος, διάσημος, χωρίς κόπο και χωρίς όρια. …και τα θέλεις όλα τώρα! Βυθισμένος σε trendy νεοφιλοσοφ-ισμούς που χαϊδεύουν τα αυτιά και το τροφοδοτούν ασήμαντο εγώ σου είναι αδύνατον να διακρίνεις την πραγματικότητα.
> Δεν μπορείς να έχεις όσα θέλεις και δεν θα πετύχεις όλα αυτά που θες. Θα έχεις πολλά πράγματα και θα καταφέρεις ακόμα περισσότερα αν είσαι πρόθυμος με επιμονή να δουλέψεις για αυτά κάνοντας.
> Έχεις φυσικά, συναισθηματικά και ψυχικά όρια (όχι πνευματικά όρια, αλλά δεν ζεις ως πνεύμα). Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις αυτά σου τα όρια και να τα αποδεχθείς. Όταν θα το κάνεις, τότε θα απελευθερωθείς από την προσμονή ότι πρέπει να κάνεις περισσότερα από αυτά που είσαι και μπορείς.
> Το να εύχεσαι να συμβεί κάτι δεν σημαίνει και ότι θα συμβεί. Το να επιθυμείς κάτι δεν αρκεί για να το έχεις, Πρέπει και να κινηθείς προς την κατεύθυνση τους Σκοπού σου, με επιμονή και διάκριση.
> Ο πόνος και ο φόβος είναι αναπόφευκτος, αλλά είναι και κάτι καλό από το οποίο μπορείς να διδαχθείς, και γι αυτό χρειάζεσαι Ενέργεια, Αφοβία, Άκαμπτη Στόχευση, κ.α.
Η νεοφιλοσοφ-ισμοί που δημιούργησαν εγωκεντρικές μηχανές ευτυχίας και κατέστρεψαν την ταυτότητα του Ατόμου σαν “πολίτης” έχουν επίσης καταστρέψει τις πραγματικές αξίες άλλων εποχών όπως αυτές φαίνονται στα παρακάτω αληθινά Φιλοσοφικά λόγια.
—Ελπίζω να έχω σταθερότητα και αρκετή αρετή για να διατηρήσω αυτό που θεωρώ τον πιο αξιοζήλευτο από όλους τους τίτλους, αυτόν του έντιμου ανθρώπου. -George Washington
—Αυτό για το οποίο ένας πολίτης νιώθει μεγάλη ανησυχία για να το πετύχει είναι ένα συγκεκριμένο ήθος προς τους συμπολίτες του, δηλαδή η διάθεση στην αρετή και στην επίτευξη ενάρετων πράξεων. – Αριστοτέλης.
—Η δράση είναι ο χαρακτήρας. -F. Scott Fitzgerald
Έχεις την επιλογή να είσαι ένας άνθρωπος με χαρακτήρα, ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστήματα πίστης και ξένες ιδέες για να αποφύγει την πραγματικότητα, αλλά την διαμορφώνει ΜΟΝΟΣ του και επιπλέον «δεν επιτρέπει να τον επηρεάσει, αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει»
Το να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χαρακτήρα χρειάζεται πολύ καθημερινή, συνεχή, εργασία, αλλά είναι ένα μονοπάτι καρδιάς, που μπορεί να σου υποσχεθεί την πραγματική ευτυχία, που όλοι την αναζητούν, μα σε λάθος τόπο.
Ευτυχώς υπάρχει και η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ .. ευτυχώς για εμάς !
Μέχρι να γράψω το άρθρο για την αξία της ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ στην ανθρωπότητα και στους ελάχιστους που ξέρουν (και δεν πιστεύουν) να την χρησιμοποιήσουν δες –αν το αντέξεις να συγκεντρωθείς τόσο πολύ χρόνο- κάποια ενδιαφέροντα βίντεο.
Το Blog «Powerline» διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό. Είναι μικρό όσο και σημαντικό δες το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου