ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ένας ‘πράσινος’ επικριτής της Ελλάδας


Με τον τίτλο : «πρέπει να κάνετε μια μεγάλη καμπάνια για το όνομα» παρουσιάζει η σκοπιανή ‘Νόβα Μακεντόνιγια’ τις θέσεις της πρώην γερμανίδας ευρωβουλευτή Αγγέλικας Μπέρ.

Η ευρωβουλευτής είχε εκλεγεί από την Ομάδα των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο για την περίοδο 2004-2009.

Το αφιέρωμα της σκοπιανής εφημερίδας παρουσιάζει τη γερμανίδα πολιτικό, σε ρόλο συμβουλάτορα, αφού νουθετεί τα Σκόπια να περιτρέξουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να αναστρέψουν την αρνητική, για την πΓΔΜ, κατάσταση.(!)

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τιμωρηθεί, γιατί παραβιάζει τις διεθνείς αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η πράσινη γερμανίδα, «παραλείπει ( η χώρα μας) να αναγνωρίσει τις μειονότητες και έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία με τον αποκλεισμό της ‘Σλαβο-Μακεδονίας’ και εμποδίζει τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ισχυρίστηκε, αδιαφορώντας πλήρως για την αιτιολόγηση των θέσεων της.

Η στάση της Αγγέλικας Μπερ ξεφεύγει από τα όρια μιας απλής κριτικής θέσης, αφού δεν διστάζει να δηλώσει πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, έχουν καταστεί όμηροι της ελληνικής πολιτικής για την πΓΔΜ.

Η γερμανίδα πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος των ‘πρασίνων’ που εκλέχθηκε με ψήφους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, αναφερόμενη στα οκτώ σημεία των τελευταίων ελληνικών προτάσεων προς την πΓΔΜ θεώρησε πως η Ελλάδα επιτίθεται κατά της πΓΔΜ και καταπατεί το διεθνές δίκαιο. (!!)

Η πρώην ευρωβουλευτής, βρισκόμενη τώρα εκτός των όποιων απολαβών του ευρωκοινοβουλίου, προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει εντυπώσεις για το άτομό της πριν καταποντισθεί εντελώς στο περιθώριο των εξελίξεων.

Δεν δίστασε να πει πως έπρεπε η Ελλάδα να υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ λόγω της οικονομικής κατάρρευσής της.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν μια οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ προς την Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει με κάποιο αντάλλαγμα-υποχώρησης στις διαπραγματεύσεις για το όνομα η Γερμανίδα πολιτικός είπε:

«Θεωρητικά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα θα έπρεπε να τιμωρηθεί» και θα συνεχίσει με το εξής κουφό:

«Η Ελλάδα παραβιάζει τις αρχές της ΕΕ και των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διότι δεν αποδέχεται καμία μειονότητα στη χώρα της».

Η ‘πράσινη’ γερμανίδα ζει πραγματικά στο κόσμο της καθώς ενστερνίζεται πλήρως τις απαράδεκτες σκοπιανές απόψεις.

Ένα ενδιαφέρον κομμάτι είναι για το πως βλέπει την σημερινή κατάσταση στην πΓΔΜ.
Δήλωσε η Αγγέλικα Μπέρ:

«Η κυβέρνησή σας αποτελείται κατά πλειοψηφία από σλαβομακεδόνες που αγωνίζονται για την ‘μακεδονική εθνική ταυτότητα’ και αυτό φαίνεται περισσότερο από τις ονομασίες που βάζετε στο αεροδρόμιο, στο γήπεδο και σε όλα τα εθνικά μνημεία.
Από την άλλη υπάρχει η αλβανική μειονότητα, που επιδιώκει με κάθε τρόπο να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Εδώ είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου. Ο φόβος της διάσπασης των εθνικών γραμμών στη πΓΔΜ. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. »

Δεν υπάρχουν σχόλια: