ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΧΑΙΒΑΝΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ;


Για να κρίνετε την αξιοπιστία του ανδρός,δείτε τι έλεγε πριν 16 περίπου μήνες.......
Δημοσίευσηαπό ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ » 01 Ιουν. 2011, 20:00
Δεν έχουμε καμμία τέτοια ανοχή. Έχουμε πει ότι έχουμε υπερβολικά πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Η μαζική απόλυσίς τους όμως, θα μπορούσε πυροδοτώντας την ύφεσι να οδηγήση σε χειρότερες καταστάσεις για όλους. Εμείς λέμε να μειωθή το μισθολογικό κόστος του δημοσίου έτσι ώστε να είναι οι μέσες αποδοχές τους κάτω από τις μέσες αποδοχές του Ιδιωτικού τομέα. Να παγώσουν για 10 χρόνια όλες οι προσλήψεις και να κλείσουν όλοι οι φορείς που δεν χρειάζονται.
http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=3421&p=16548&hilit=%CE%B...
Και τι λέει σήμερα.......
Άρθρο του Α. Γεωργιάδη στο capital.gr....

Από την έναρξη αυτής της κρίσεως το πολιτικό μας σύστημα, μαθημένο στο να ξοδεύει τα χρήματα των άλλων είτε αυτά ήταν των δανειστών είτε της ΕΕ, δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Από τον Μάιο του 2010 η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στην συνέχεια οι επόμενες Κυβερνήσεις δίνουν μία μάχη Οπισθοφυλακής, προσπαθώντας να υπερασπίσουν μία πραγματικότητα που απλά τελείωσε.
Εάν στην αρχή η τότε Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων αποφάσιζε να κάνει δύο απλά πράγματα, η Χώρα θα ήταν ήδη στις αγορές. Τί έπρεπε να κάνει; Πρώτον αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο με κατάργηση των οργανικών θέσεων ώστε να μήν υφίσταται συνταγματικό πρόβλημα. Όλοι ξέρουμε ότι στο Δημόσιο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι υπάλληλοι. Αυτοί πρώτον δεν παράγουν, διότι δεν έχουν πραγματική εργασία, επιβαρύνουν τις δαπάνες του Κράτους, σε μία στιγμή που η μείωση των κρατικών δαπανών καθίσταται ζήτημα εθνικής επιβιώσεως και μεγεθύνουν το τεράστιο πρόβλημα της γραφειοκρατίας, διότι αφού είναι εκεί, πρέπει να τους δώσουμε και ένα ρόλο και μία σφραγίδα.
Δεύτερον έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή, μεγάλες και μαζικές αποκρατικοποιήσεις. Έτσι και τα Κρατικά ταμεία θα είχαν έσοδα άμεσα αλλά το κυριότερο, θα είχε σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιτέλους αλλάζει.
Δυστυχώς τίποτε από τα δύο δεν έγινε, με στόχο να διασωθεί η εκλογική πελατεία του Πασόκ. Τελικά και η χώρα βυθίστηκε σε τεράστια ύφεση και η εκλογική πελατεία μετανάστευσε μαζικά στον Σύριζα για να διασωθεί.
Όσοι υποστηρίζουν μία ανθρωποκεντρική υποτίθεται προσέγγιση κατά των απολύσεων στο Δημόσιο είναι απλά υποκριτές. Κανείς μας δεν χαίρεται όταν πρέπει κάποιος να χάσει την δουλειά του. Όμως από την στιγμή που η οικονομία μας έμπαινε σε μεγάλη ύφεση, πράγμα αναπόφευκτο αφού λαμβάναμε περιοριστικά μέτρα, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χάνονταν αναπόφευκτα. Η επιλογή του να μήν απολυθεί κανείς από το δημόσιο, απλώς οδήγησε στο να απορροφήσει το σύνολο των απολύσεων ο ιδιωτικός τομέας. Όμως αυτό ήταν και είναι διπλά καταστροφικό, διότι οι μεν κρατικοί υπάλληλοι επιβαρύνουν τις δαπάνες ενώ οι ιδιωτικοί τις ελαφρύνουν. Έτσι η απώλεια εθνικού πλούτου και άρα η μεγαλύτερη ύφεση ήταν αναπόφευκτη.
Η Ελλάς δεν είχε πρόβλημα εσόδων. Όλη την πενταετία Καραμανλή, τα έσοδα αυξάνονταν κατά μέσο όρο με +7% ετησίως, όταν το ΑΕΠ ανέβαινε περίπου +3%. Άρα η αύξηση των εσόδων του Κράτους ήταν διπλάσια της αυξήσεως του ΑΕΠ. Το πρόβλημα από την αρχή ήταν πρόβλημα δαπανών. Την ίδια περίοδο που τα έσοδα αυξάνονταν κατά +7%, τα έξοδα αυξάνονταν επίσης κατά +12%. Τί κάνει κάθε επιχείρηση λοιπόν που έχει πρόβλημα δαπανών; Απολύσεις! Από την Coca Cola, έως τις εκδόσεις Γεωργιάδη, όταν μπαίνεις διαρκώς μέσα, μειώνεις το προσωπικό σου. Το ελληνικό δημόσιο, ενώ μπαίνει διαρκώς μέσα (πρωτογενές έλλειμμα) αποφεύγει να πράξει το αυτονόητο για πολιτικούς λόγους.
Για μία ακόμη φορά προτιμά το πολιτικό μας σύστημα, με το veto της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά, να περικόψει μισθούς και συντάξεις και να αυξήσει τους φόρους, αντί να κλείσει άμεσα δημόσιους άχρηστους Οργανισμούς και να μειώσει το προσωπικό του. Πρόκειται για μοιραίο σφάλμα. Και η Οικονομία θα διαλυθεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν εν συνόλω μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, αν δεν μείνουν και εντελώς απλήρωτοι εάν φθάσουμε κάποια στιγμή σε πλήρη στάση πληρωμών.
Η πολιτική μας ηγεσία οφείλει να πει τουλάχιστον στην Κοινωνία την αλήθεια. Προχωρούμε σε όλα αυτά τα μέτρα διότι δεν απολύουμε δημοσίους υπαλλήλους. Και αν η Κοινωνία αυτό θέλει, ας ζήσουμε με αυτό, αλλά να ξέρουμε τί ακριβώς συμβαίνει.
Πέραν όμως των μέτρων και του πακέτου που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, να αναλάβει προσωπικά το στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων και των ξένων επενδύσεων στην χώρα. Μόνον εάν ο ίδιος με την θεσμική του δύναμη, αλλά και με την προσωπική του αποφασιστικότητα όπως έχουν αποδείξει αυτοί οι πρώτοι μήνες ότι διαθέτει, ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα, θα δούμε άμεσα αποτελέσματα.
Η Κυβέρνηση και πολύ περισσότερο η Κοινωνία δεν θα έχει πολύ χρόνο μπροστά της, προτού διαλυθούν. Η οικονομία πρέπει να γυρίσει και να αρχίσει να βρίσκει ο μακροχρόνια άνεργος μία δουλειά, αλλιώς ο ένας θα στραφεί οριστικά εναντίον του άλλου και τίποτε δεν θα μείνει όρθιο σε αυτόν τον τόπο.                                                                                                                                        ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: