ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πῶς ἔχασες τὸν φίλο σου….καὶ μαζὺ τ’ αὐγὰ καὶ τὰ Πασχάλια…



Αυτό το κείμενο που θα παρουσιάσω μετά τον δικό μου σχολιασμό,  με προβληματίζει..όχι όμως ως προς αυτά που πραγματεύεται..
Με προβληματίζει γιατί τα παιδιά σε αυτήν ειδικά την ηλικία,δεν πρέπει να είναι σε καμμἰα περίπτωση πολιτικοποιημένα!
Ούτε αριστερά,ούτε δεξιἀ! Ούτε «αντιφά»..ούτε «χρυσαυγίτες»..
Πρέπει να είναι Έλληνες απλά!

Να μαθαίνουν τι σημαίνει, να έχεις στους ώμους σου ένα τέτοιο «φορτίο» .
Θα έπρεπε να μαθαίνουν γράμματα και να μην μπαίνουν σε καλούπια,συνήθως υποκινούμενα και από συνδικαλισταράδες πολιτικοποιημένους καθηγητές,που αντί να  βλέπουν εύπλαστα μυαλουδάκια που θα πρέπει να τους ενσταλάξουν ιδανικά και αξίες,πολλοί βλέπουν μελλοντικά πρόβατα για την «στάνη» που και οι ίδιοι υπηρετούν! 
Ἐνα ευνομούμενο κράτος,που θα σεβόταν την εθνική υπόστασή του, την ιστορία και την παράδοσή του,θα δούλευε προς αυτήν την κατεύθυνση και μόνο!
Τότε,ο σεβασμός στην διαφορετικότητα κτλ θα ερχόταν από μόνος του,καθώς και ο σεβασμός γενικώς!

Τι πιο ιδανικό, σε ένα κράτος που μας έχει εκπαιδεύσει στο  να μην σκεφτόμαστε,ένα κράτος που δεκαετίες πια δημιουργεί ψηφοφόρους κι όχι νοήμονες πολίτες που αποφασίζουν εμπράκτως για την ζωή τους….τα παιδιά να σκέφτονται και να προβληματίζονται και στο νεαρό μυαλό τους,να ωριμάζουν έννοιες που ενώ είναι αυτονόητες, στον άδικο κόσμο που ζούμε,τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα.
  Αυτό που με προβλημάτισε και είναι και ο λόγος που το ανεβάζω,είναι η στάση των καθηγητών,(γιατι το alfavita είναι δίκτυο εκπαιδευτικών,οπότε μην μιλήσω για το όνομα του σαϊτ τους που ειναι στα greeklish) που πρώτοι φιλοξενησαν το κείμενο των παιδιών αυτών και ουσιαστικά  ωθούν τα παιδιά προς έναν εντελώς αμφιλεγόμενο  χώρο,αυτό των υποτιθέμενων «αντιφασιστών»..και στις «αντιφασιστικές» απόψεις,πως είμαστε όλοι Πακιστανοί,ομοφυλόφιλοι,κτλ κι όποιος μιλάει για πατρίδα,σημαία,πατριωτισμό και λοιπά ιδανικά,είναι εξ’ορισμού φασίστας!

Αχχ παιδιά μου..έχετε ακόμα καιρό μέχρι να δείτε την «φάκα» πίσω από το  «τυράκι» του διεθνισμού που σας πουλάνε και να καταλάβετε,πως μεγαλύτεροι φασίστες,από τους αντιφασίστες,δεν υπάρχουν!
Σεμέλη.

«Πως έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα»

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί. Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν, βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ. Πολλοί φτωχοί, Έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.
Κάποιοι απ’αυτούς κλέβουν, σκοτώνουν για να ληστέψουν και πουλούν ναρκωτικά. Εγώ δε γουστάρω τους εγκληματίες, όπως δεν γουστάρω και τους πλούσιους που βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να μην φορολογηθούν. Οι φασίστες τα βάζουν μόνο με τους μετανάστες γιατί λέει είναι ξένοι και φταίνε αυτοί. Εγώ λέω ότι τα βάζουν μαζί τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος και δε μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς. Άλλωστε ξέρω καλά ότι να χτυπάς το συμμαθητή σου δεν δείχνει δύναμη, αλλά αδυναμία. Η καημένη η γιαγιά δεν κέρδισε καμιά παρηγοριά από αυτή τη πράξη εκδίκησης και ο συμμαθητής μου μας κοιτάει πια όλους με καχυποψία.
Κι έτσι, έχασα έναν Έλληνα φίλο και κέρδισα έναν φασίστα.
Οι φασίστες όλο μιλάνε για την ένδοξη ελληνική φυλή και τον ελληνικό πολιτισμό. Οι ίδιοι όμως δεν ξέρουν καλά την ιστορία μας και δεν γνωρίζουν τίποτα απ’τα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Η καλύτερη απόδειξη ότι αγαπάς την χώρα σου είναι να την υπερασπίζεσαι όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις. Έχω διαβάσει πως στον τελευταίο πόλεμο που έζησε η χώρα μας κάποιοι χωρίς χρήματα, οπλισμό και βοήθεια από κανέναν στήσανε αντάρτικο στρατό εναντίον των κατακτητών Γερμανών.
Κάποιοι άλλοι, οι λεγόμενοι ταγματασφαλίτες, μπήκανε στην υπηρεσία των Χιτλερικών, πήρανε όπλα και λεφτά, φόρεσαν κουκούλες, ρουφιανέψαν και πολέμησαν τους Έλληνες.
Οι φασίστες σήμερα θεωρούν τους ταγματασφαλίτες πατριώτες και κάνουν εκδηλώσεις στη μνήμη τους.
Τις προάλλες στο σχολείο συνέβη κάτι άλλο. Η Ελένη η συμμαθήτρια μου, είναι φωνακλού και τα ”χώνει”, η μάνα της είναι αριστερή.
Ο φασίστας συμμαθητής μου την χτύπησε εγώ όμως δεν αντέδρασα. Είναι που η Ελένη καμιά φορά γίνεται εκνευριστική και μέσα μου σκέφτηκα (καλά της έκανε). Μετά το ξανασκέφτηκα, αλλά ήταν αργά πια, αργά και αισθάνομαι ότι έχω πέσει στα μάτια της.
Κι έτσι, έχασα μια φίλη και κέρδισα έναν φασίστα.
Στο γήπεδο οι φασίστες φωνάζανε πίθηκο τον καλύτερο παίκτη της ίδιας μας της ομάδας, γιατί είναι από την Αφρική. Ο καλύτερος μας παίκτης πικράθηκε και ζήτησε μεταγραφή.
Κι έτσι, έχασα τον παικταρά μας και κέρδισα έναν φασίστα.
Οι φασίστες προωθούν το μίσος και την απανθρωπιά. Μισούν και χτυπούν τους ξένους, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους μορφωμένους, τους δημοκράτες, τους ελεύθερους ανθρώπους. Μισούν ότι τους ξεπερνά και ότι δεν καταλαβαίνουν. Όποτε όμως βρεθούν απέναντι σε αντιφασίστες το βάζουν στα πόδια. Τον τελευταίο καιρό με τόσους φασίστες που μ’έχουν κερδίσει, έχω αρχίσει να προσέχω τι λέω και να διστάζω να πάρω θέση. 
Κι έτσι, πριν χάσω το θάρρος μου για πάντα με αντάλλαγμα το φόβο του φασίστα, ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ:
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!
Κι έτσι, ξανακέρδισα τον εαυτό μου,χάνοντας μόνο έναν φασίστα.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: