ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Παναγιώταρος στο BBC: Έχουμε εμφύλιο."Η Χρυσή Αυγή είναι σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το αντιπροσωπεύουν, εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες, είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους εισβολείς μετανάστες.

Η Χρυσή Αυγή, η σχέση της με την ΕΛ.ΑΣ. και ο πόλεμος κατά του πολιτικού συστήματος και των μεταναστών. Τι λέει ο Ηλ. Παναγιώταρος στο βρετανικό πρακτορείο για τα επεισόδια στο "Χυτήριο" και την Ραφήνα (Vid)
Εκτενές αφιέρωμα στην "Χρυσή Αυγή", τα εκλογικά αποτελέσματα του περασμένου Ιουνίου, στην δράση και στον "πόλεμο" που έχει ανοίξει κατά των μεταναστών και του πολιτικού συστήματος που αδυνατεί - κατά την γνώμη της ακροδεξιάς παράταξης - να χειριστεί την κοινωνική και οικονομική αστάθεια της χώρας, πραγματοποιεί το βρετανικό πρακτορείο BBC.
"Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος" , αναφέρει σε προσωπική του συνέντευξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
Ο ίδιος δίνει την δυνατότητα στoν συντάκτη του άρθρου να επισκεφτεί το κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής στην Αθήνα, με είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι ανηρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας. "Το μαγαζί μου γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία", θα σημειώσει ο ίδιος.
Και συνεχίζει: "Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη – ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους – να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές, όπως εμείς και οι Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές".
Υπενθυμίζοντας ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται από κάποιον περιθωριακό τύπο, αλλά από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια του Corpus Christi, κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Παναγιώταρος κατεγράφη να βρίζει με ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που είχαν λουφάξει μέσα στο θέατρο.
Μάλιστα στο βίντεο υπάρχει προειδοποίηση: "Το βίντεο εμπεριέχει βαριά φρασεολογία".

Θεατρο Χυτήριο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε... από Newscaster Το άρθρο επισημαίνει την αδράνεια της αστυνομίας που παρακολουθούσε εμφανώς ανυποψίαστη τα γεγονότα, ενώ σημειώνει και την αποτροπή της σύλληψης ενός διαδηλωτή από τον βουλευτή της Χ.Α Χρήστο Παππά.
Φιλοξενεί δε δηλώσεις του σκηνοθέτη της παράστασης που καταγγέλλει ότι η μητέρα του δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα: "Θα σου στείλουμε το γιο σου κομματάκια μέσα σ΄ ένα κουτί".
Σε σχέση με τα επεισόδια της Ραφήνας ο Κ. Παναγιώταρος ερωτάται:
Πως συμβιβάζεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διατηρεί ένστολες ομάδες που αναλαμβάνουν δια της βίας να επιβάλουν το νόμο ελέγχοντας έγγραφα και αναποδογυρίζοντας πάγκους;
Ο βουλευτής εξηγεί:
"Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπαίθριες αγορές της Ελλάδας.
Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο.
Το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιλής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας".
Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: "Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ούτε ένας".
Η σχέση Χρυσής Αυγής και ΕΛ.ΑΣ.
Από το βρετανικό δίκτυο δεν ξεφεύγουν βεβαίως ούτε οι καταγγελίες για προνομιακή σχέση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής. Φιλοξενούνται μάλιστα οι μαρτυρίες δύο πρόσφατα συλληφθέντων διαδηλωτών που υπό τον όρο της ανωνυμίας υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί τους εκφόβιζαν, απειλώντας ότι θα στείλουν τις φωτογραφίες τους στην Χρυσή Αυγή.
Η γυναίκα εκ των συλληφθέντων προσθέτει μάλιστα ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα της μπροστά στους υπόλοιπους:
"Οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που κατέφθασαν, συμπεριλαμβανομένου του αξιωματικού τους, μιλούσαν για τη Χρυσή Αυγή σαν να είναι αδέρφια. Επαινούσαν τον Χίτλερ λέγοντας ότι ήταν καλύτερος από τον Στάλιν".
Ο ίδιος ο Παναγιώταρος φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση:
 "Νομίζω πως απ' ό,τι λένε το 50% με 60%  - ίσως και περισσότερο - των αστυνομικών είναι πλέον μαζί μας. Και κάθε μέρα αυξάνονται".
Πολλοί άλλωστε από τους πελάτες του καταστήματός του, σημειώνεται στο άρθρο, είναι αστυνομικοί.
Και αυτοί δεν αγοράζουν μόνο τα εξαρτήματα των στολών τους αλλά και παραστρατιωτικά παραφερνάλια από το σχετικό τμήμα του καταστήματος, όπου μπορεί κανείς να δει αστυνομικού ενδιαφέροντος t - shirts δίπλα σε μπλουζάκια γεμάτα θαυμασμό για νεοναζιστικές ομάδες τύπου Combat 18 και Chelsea Headhunters.
Πρώτο κόμμα σε λίγα χρόνια
Στον περιφραγμένο - από φράκτες και εύσωμους συναδέλφους του με μαύρες μπλούζες - κήπο έξω από το κατάστημά του, όπως σχολιάζει το BBC, ο Παναγιώταρος δίνει ένα ακόμη στίγμα απόψεων: "Η Χρυσή Αυγή είναι σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και εκείνους που το αντιπροσωπεύουν, εγχώριους και διεθνείς τραπεζίτες, είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους εισβολείς μετανάστες.
Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε τις μεθεπόμενες. Δεν είναι όνειρο ότι μέσα σε ένα , δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα", καταλήγει ο Παναγιώταρος οδηγώντας τον συντάκτη να σχολιάσει ότι το κοινωνικό και πολιτικό αποτέλεσμα του προγράμματος λιτότητας Ε.Ε. – ΔΝΤ και της κατάρρευσης της παραδοσιακής πολιτικής στην Ελλάδα μοιάζει με καταστροφή για την ελληνική Δημοκρατία.                                                                                             ΠΗΓΗ             

Δεν υπάρχουν σχόλια: