ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πλήρης οδηγός επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις Νο5

 
Κλείνουμε σήμερα το θέμα της επιβίωσής μας σε περιόδους ακραίων καταστάσεων με θέματα ιδιαιτέρως σοβαρά. Ένα εξ αυτών είναι ενεργός άμυνά μας με οπλικά μέσα .

Όπλα που θα χρειαστούμε τόσο για την άμυνά μας όσο και για το απαραίτητο για την διατροφή μας κυνήγι  . Είναι σημαντικό  να διαλέξουμε με προσοχή τα σωστά όπλα για κάθε περίπτωση . Επειδή όμως όλα όσα θα αναφέρουμε παρακάτω κοστίζουν αρκετά , ας αποφασίσει ο καθένας τι θα του ήταν χρήσιμο  να αποκτήσει .

Αυτό που αφ΄ενός μας ενδιαφέρει είναι τα όπλα μας να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή προσαρμοστικότητα ανά περίπτωση . Δηλαδή να μπορούμε να πυροβολήσουμε και στα   5-10 μέτρα (φίδια) και στα 20-30 μέτρα (πουλιά) αλλά και στα 50-100 μέτρα (λαγούς). Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ανθεκτικότητα των όπλων στον χρόνο και στην χρήση . Μην το χρησιμοποιήσουμε ένα δύο χρόνια και καταστραφεί ή γεμίσει σκουριές ... Ένα τρίτο θέμα που πρέπει να δούμε είναι χρηστικότητα του όπλου , να έχει εύκολο χειρισμό δηλαδή και τέλος όταν το χρησιμοποιούμε να μην ακούγεται πολύ μακριά . Δεν θέλουμε να γνωρίζουν πολλοί την θέση μας ...

Οποιοδήποτε όπλο με τις παραπάνω προδιαγραφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κυνήγι και για αυτοάμυνα . Ας ξεκινήσουμε με τα μικρά όπλα .

 

 Πιστόλια: Θα χρειαστείτε ένα αυτόματο με γεμιστήρα -όσο δυνατόν με μεγαλύτερης χωρητικότητας γεμιστήρα - (πάρτε και 3-4 γεμιστήρες επιπλέον) και ένα  με μύλο . Και τα δύο κατά προτίμηση να είναι τύπου magnum . Πάρτε και φυσίγγια , πολλά φυσίγγια .

 
Προμηθευτείτε και ένα αεροβόλο όπλο (όχι αυτόματα) για μικρό κυνήγι (πουλιά)
 
και ένα φλόμπερ επίσης για μικρό κυνήγι αλλά και λίγο μεγαλύτερο .

Αλλάζουμε κατηγορία και πάμε στις καραμπίνες (για κάθε είδος κυνηγιού) (Επίσης γι΄αυτά τα όπλα μπορείτε να αποκτήσετε-δεν στοιχίζει ακριβά- ένα σετ γεμίσματος φυσιγγίων και να κατασκευάζετε πιο οικονομικά τα φυσίγγιά σας) . Φροντίστε οι κάννες να δέχονται επιπλέον προσαρμοστικό τσοκ και πάρτε κάποια σε διαφορετικά μεγέθη.
 
Θέλουμε να υπάρχει στο οπλοστάσιό μας μία αυτόματη επαναληπτική



μία χράπα-χρούπα (το αγαπημένο μου όπλο !) και



ένα δίκαννο super pose .

 
Για να ολοκληρώσουμε το οπλοστάσιό μας ,στον τομέα του αθόρυβου κυνηγιού και όχι μόνο , ας το εμπλουτίσουμε με ένα κυνηγετικό τόξο 

 
και ένα τόξο βαλλίστρα .

 
Προμηθευτείτε και μερικά μαχαίρια τύπου rambo .
Ίσως αυτά τα τρία τελευταία όπλα να είναι και τα πιο χρήσιμα ...

Συγγενικό θέμα με το κυνήγι είναι και το ψάρεμα (αν και δεν ταιριάζει εδώ) γιαυτό προτείνουμε να αγοράσετε 10-15 μέτρα δίχτυ για ποταμίσια (μικρά) ψάρια , 2-3 μασούρια πετονιά και αρκετά χύμα αγκίστρια  σε διάφορα μεγέθη . Καλάμι και μηχανισμό δεν σας το προτείνουμε ... περιττό έξοδο .

 
Αν μπορείτε να προμηθευτείτε και ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς όπως το   καλάσνικωφ ΑΚ-47
 
ή και κάποιο μακρύκανο ,μετρίου διαμετρήματος  ,τύπου sniper θα έχετε ένα πάρα πολύ καλό οπλοστάσιο . Εννοείτε πως για κάθε όπλο πρέπει να έχετε και έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό φυσιγγίων , δεδομένου πως η κατάρρευση θα κρατήσει χρόνια .
 
Πολύ απαραίτητη θα σας είναι και μία διόπτρα νυχτός  .
Έχετε υπ΄όψιν σας πως τα όπλα από μόνα τους δεν χρησιμεύουν σε τίποτε αλλά και είναι πολύ επικίνδυνα σε ανεκπαίδευτα χέρια .Κρατήστε τα μακριά από παιδιά και φροντίστε για κάθε όπλο που αγοράζετε να αποκτήσετε και τις απαραίτητες γνώσεις και την κατάλληλη εκπαίδευση .

  Πιο βαρύς οπλισμός νομίζω πως ξεφεύγει από τα πλαίσια του εφικτού και δεν χρειάζεται άλλωστε .

(σ.σ. Μην με ρωτήσει κανείς πως θα  αποκτήσει τα "βαριά" όπλα ... δεν ξέρω,δεν απαντώ)

Για να έχουν νόημα όλα όσα αναφέρουμε στα πέντε αυτά κεφάλαια σημαίνει πως καταφέραμε να ξεφύγουμε από το μέρος που ζούμε (οι περισσότεροι Έλληνες ζούνε στις πόλεις) και φτάσαμε στο καταφύγιό μας . Αυτό προϋποθέτει να έχουμε εκ των προτέρων καταστρώσει ένα σχέδιο διαφυγής και να έχουμε έτοιμο και το όχημα διαφυγής .
 

Επειδή λοιπόν όπως είναι φυσικό θα κινηθούμε και σε δυσπρόσιτους  χωραφόδρομους για να φτάσουμε στο καταφύγιό μας , θα πρέπει να έχουμε ένα δυνατό όχημα 4χ4 , κατά προτίμηση παλιό με πετρελαιοκινητήρα (μην δίνετε στόχο με εντυπωσιακά αυτοκίνητα) και ένα τρέιλερ να φορτώσουμε τις προμήθειές μας  . Αν μένετε σε πόλη (μικρή ή μεγάλη) έχει σημασία από νωρίς να έχετε χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσετε .Βρείτε την διαδρομή που θα σας οδηγήσει εκτός πόλης χωρίς καθυστέρηση . Αποφύγετε τις κεντρικές λεωφόρους που συχνά παρουσιάζουν μποτιλιάρισμα και οδηγηθείτε από παρακαμπτηρίους εκτός της πόλης . Οδηγείτε γρήγορα αλλά με ασφάλεια  .
 
Αν έχετε ήδη μεταφέρει στο καταφύγιό σας τις προμήθειές σας τότε το όχημα που θα σας βόλευε θα ήταν μία ή δύο μηχανές  εντούρο (ανάλογα με τα μέλη της οικογένειάς σας) ή μία δύο  γουρούνες και είστε μια χαρά (εγώ θα έπαιρνα από ένα).

Έτσι λοιπόν είμαστε κομπλέ απ΄όλα . Επειδή όμως η ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαντάζεστε μην παίρνεται αψήφιστα όσα είπαμε εδώ . Μεριμνήστε να αγοράσετε και ένα δύο βιβλία όσον αφορά την ζωή στην ύπαιθρο , καλλιεργήστε και αναπτύξτε δεξιότητες που δεν είχατε , διδάξτε και τα μέλη της ομάδος σας  , αγοράστε διάφορα εργαλεία (για τον κήπο,για το αυτοκίνητο,για το σπίτι) πάρτε παραπανίσια , ίσως χρειαστεί να ανταλλάξετε με κάτι που δεν έχετε ή να χαρίσετε κάτι . Τίποτε δεν πάει χαμένο σε τέτοιες περιπτώσεις .

Βέβαια είναι πολλά τα χρήματα για να εξασφαλίσει όλα αυτά που αναφέραμε και στις πέντε σχετικές αναρτήσεις  μια μέση Ελληνική οικογένεια , γι΄αυτό προσαρμόστε τις αγορές σας με το ελάχιστο που μπορείτε ή που κρίνετε πως σας χρειάζεται , αρκεί να σκεφτείτε πως αν έγραφα όλα όσα ήθελα να γράψω για να είχε 100% επιτυχία η προσπάθεια για επιβίωση ,θα χρειάζονταν η 4πλάσια ποσότητα χρημάτων και αντικειμένων .

 Καλή τύχη λοιπόν με τις προετοιμασίες φιλαράκια και για να σας παρηγορήσω σας λέω πως κι εγώ δεν μπορώ να τα αγοράσω όλα αυτά . Ευτυχώς όμως έχω ήδη αρκετά από αυτά (από πριν να πάθω το έμφραγμα) και πιστεύω να τα καταφέρω καθότι είμαι  παλιός αγροτο-κτηνοτρόφος και μεγαλωμένος σε χωριό . Λίγο φοβάμαι την επίδραση της ψυχολογικής πίεσης στην αδύνατη καρδιά μου αλλά θα το παλέψω . Και στο κάτω κάτω μισός αιώνας πέρασε από πάνω μου ... δεν βαριέσαι ...                           Καλή τύχη
Καλή δύναμη
Καλό κουράγιο                                                                                                                                         ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: